Jump to content
Phantis Forums

Aris - Asteras Tripolis (Sunday, 1 November, 15:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

To παιχνίδι ανακοινώθηκε πως θα γίνει. Είναι άγνωστο πόσοι και κυρίως ποιοι παίκτες μας θα είναι εκτός λόγω Covid. Άγνωστο επίσης σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα με τόσες απουσίες τις τελευταίες 15 μέρες και με τις προπονήσεις να γίνονται σε μικρά γκρουπ. 

Link to comment
Share on other sites

----------------Κουέστα-----------------

--- Σουντ---- Μπεν--------Δελη ----- Σακιτς

---------- Κάτσε-------- Τζέγγο---------------

--- Ματέο  ---------- Γκάμα ---------- Σίλβα

----------------- Μάνος ------------------------

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ukworm said:

Jeggo MVP! SUNDGREN excellentl!

Θα πρόσθετα σε αυτούς και την καλή εμφάνιση του Σίλβα, (μου μοιάζει στο στυλ σαν ένας αναβαθμισμένος Λάρσον), του Σιαμπάνη και του Μπεναλουάν. Δλδ των 3 νεοεισερχομένων. (Τον Κάτσε δεν τον είδα να παίζει για πολύ).

Καλός και ο Σάκιτς αριστερά, αλλά ελλείψει 10αριου, 8αριού και τόσων αναγκαστικών αλλαγών δύσκολα να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Είπαμε, η νίκη μετράει, αλλά ο Μάντζιος με αφήνει με ένα ερωτηματικό: Γιατί αλλάζει τόσο τις φυσιολογικές θέσεις των παικτών; Είδαμε τον Ματέο ψευτο-8αρο-10άρι, τον Σίλβα αριστερά και τον Γκάμα δεξιά!!!

Θέλω να πιστεύω λόγω κορωνοϊού. Είδομεν... 

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Δεδομένων των συνθηκών, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Η νίκη δίκαιη, το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Πολλοί οι διακριθέντες, εμένα μου άρεσαν περισσότερο οι Jeggo, Sundgren, Benalouane. Σταθερός ο Σιαμπάνης, λίγος ο Μάνος. Η ομάδα είχε πάθος και διάρκεια, ενώ μου φάνηκαν καλύτερα και σε φυσική κατάσταση. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Kάθομαι και αναλογίζομαι ρε παιδιά τη ζημιά που έκανε αυτός ο ανεκδιήγητος Γερμανός και τρελλαίνομαι....!

  • Σούντγκρεν ψυγείο - σήμερα από τους κορυφαίους.
  • Ντιγκινί από συμμετοχή 4 λεπτά το ματς (και αν), πρώτος σκόρερ στην Κύπρο
  • Μαντσίνι από 10 λεπτά επί Γερμανού, σήμερα βασικός στον Άρη.
  • Μαρτίνεθ - από αλλαγή στο 89, βασικός και αναντικατάστατος και παίχτης κλειδί στο Βόλο
  • Εμμονή στον Τόνσο (σε σχέση με το Μαρτίνεθ), ο οποίος σήμερα είναι χωρίς ομάδα
  • Φυσική κατάσταση ομάδας τραγική, και είμαστε τυχεροί που έχουμε τις αναβολές

Πιο άχρηστος δε γίνεται ρε φίλε.....

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Μάνος εχθές ήταν εκνευριστικός. Αυτή τουλάχιστον ήταν η εντύπωση μου αφού ήταν ατομιστής στις επιλογές του. Τώρα όμως που ξανακοιτώ τα στιγμιότυπα, νομίζω πως θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι πολύ θετικό σε αυτόν. ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ έβλεπαν εστία!!! Κι αυτό έχει την αξία του. Κάκιστη η εκτίμηση του στην αρχή του αγώνα να μη σουτάρει μόνος απέναντι στο τέρμα, όπως κι αυτή στο τέλος του αγώνα να μη σπάσει τη μπάλα είτε στον Λόπεζ δίπλα του είτε στο Σίλβα πιο πίσω.

Για τον Σίβλα εγώ το πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω πως θα είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στην επιθετική μας γραμμή και το έδειξε με το ντεπούτο του. Έχει δύναμη, ταχύτητα, μπόι κι αγγλικό στυλ παιχνιδιού οπότε θαρρώ κάνει και για τον άξονα και δεξιά, -αριστερά νομίζω πως δεν έχει το ποδάρι για τη θέση εκεί-. Θα ήθελα να τον δω στο 1ο μέρος σαν κεντικό φορ, -για τους αγώνες που θα πιέζουμε ψηλά με τον Μαντσίνι αριστερά και με τον Λόπεζ να μπαίνει στο δεύτερο στη θέση του Μαντσίνι. Γιατί θαρρώ πως είναι πιο χρήσιμος σαν αλλαγή κι όχι για όλο τον αγώνα.

Ευχάριστη έκπληξη ο Ματέο εχθές σαν 8αρο-10άρι. Έχει τη αίσθηση του κενού χώρου -έβγαλε δύο κάθετες σε Μαντσίνι και Σίλβα που θα τις ζήλευαν καθαρόαιμα 10άρια-. Αισθητή η απουσία 10αριού από το ρόστερ μας και εγώ θα περίμενα από τον Γκάμα να πάρει αυτόν τον ρόλο, αλλά οι οδηγίες του ήταν για δεξιά. (Ο Μάντζιος ξέρει καλύτερα τα αποδυτήρια και τον εμπιστευόμαστε αφού μας βγήκαν οι επιλογές του μέχρι τώρα). Ωστόσο ετούτο το ανακάτεμα της τράπουλας έχει και τα καλά του, αφού τουλάχιστον 4 παίκτες έπαιζαν σε κόντρα ρόλους. Σάκιτς, Γκάμα, Ματέο, Σίλβα. Κι αυτό δίνει πλουραλισμό στην επιθετική μας γραμμή. Εύχομαι μόνο να μη μας γίνει κανόνας, αφού ο Ματέο είναι καλύτερος δεξιά, όπως και ο Σϊλβα, με τον Γκάμα στο αριστερό άκρο όπως τον μάθαμε μέχρι τώρα. Ο Μαντσίνι, με το πάθος και τη μαχητικότητα του αρχίζει να γίνεται απαραίτητος για τα παιχνίδια που θέλουν πίεση ψηλά, και με Ματέο, Μπερτόλιο και Σίλβα κοντά του θαρρώ πως μια συνεχής αμυντική λειτουργία στην επιθετική μας γραμμά θα μας άλλαζαν επίπεδο. Όπως και το να παίζουμε τη μπάλα πιο γρήγορα. Αλλά αυτά θέλουν χρόνο και παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους. Εμείς προς το παρόν ακόμη ψαχνόμαστε να βρούμε το σχήμα που μας πάει καλύτερα.

Και κλείνω με μια επισήμανση. Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να πάμε ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία. Η ευνοϊκή συγκυρία των πρώτων αγώνων μας συνεχίζεται κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε όνειρα. Όχι για σεντόνι βέβαια, αλλά να προηγειθούμε σημαντικά στην κούρσα του πρωταθλήματος. Καθώς: Έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα με την Άεκ που θα έρθει κουρασμένη κι απροετοίμαστη στο Βικελίδης και δύο αγώνες εκτός με βατούς αντιπάλους. Την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό, πριν από τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης. Νομίζω πως με τη δέουσα προσοχή μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο μέχρι τώρα. Και οι συγκυρίες βοηθούν. Πρώτα ο Θεός.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τη δυναμική της ομάδας. Έχει πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά και play-off. Φέτος θα είναι πολύ περίεργη χρονιά, θα υπάρχουν παιχνίδια που θα αναβάλλονται, ομάδες που θα χάνουν σημαντικούς παίκτες λόγω νόσησης. O αντικειμενικός στόχος είναι να είμαστε στην 4άδα στο τέλος. Μακάρι όμως να έρθουν πιο ευνοϊκά τα πράγματα ώστε να κοιτάξουμε και ψηλότερα, αυτό όμως είναι πάρα πολύ νωρίς για να το εξετάσουμε σοβαρά.

Πέραν των αποτελεσμάτων όμως έως τώρα, τα δεδομένα είναι:

  1. έχουμε πολύ πιο σοβαρό προπονητή
  2. το ρόστερ είναι πιο πλήρες
  3. χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν οι παίκτες καλύτερη ομοιογένεια και αυτοματισμούς
  4. παρατηρώ αρκετά βελτιωμένη αμυντική λειτουργία από παιχνίδι σε παιχνίδι 
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Τζέγκο, the destroyer

Επιμέλεια: Ηλίας ΚαλλονάςΔημοσίευση: 01 Νοε 2020 18:24

O Τζέιμς Τζέγκο με τη φανέλα του Άρη

Ο Άρης έχει βρει στο πρόσωπο του Τζέιμς Τζέγκο έναν "εξολοθρευτή" στη μεσαία γραμμή, με τον Αυστραλό να είναι εξαιρετικός απέναντι στον Αστέρα και να ξεχωρίζει σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Δείτε την εμφάνισή του με τη βοήθεια των γραφημάτων της Opta.

 

Ηεξαιρετική πορεία του Άρη δεν ανακόπηκε ούτε κόντρα στον μαχητικό Αστέρα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησε 1-0 των Αρκάδων και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπορεί ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Ματέο Γκαρσία, ακόμα και ο Σάντε Σίλβα που έκανε ντεμπούτο να ξεχωρίζουν στα μάτια των φίλων της ομάδας χάρη στις εντυπωσιακές ενέργειές τους, αλλά εκείνος που έκανε τη διαφορά απέναντι στον Αστέρα ήταν ο Τζέιμς Τζέγκο.

Ο Αυστραλός μέσος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ως μία έξτρα λύση στη μεσαία γραμμή, και έχει καταφέρει να πάρει... σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Ο 28χρονος χαφ έχει ξεκινήσει σε πέντε απ' τα έξι φετινά παιχνίδια, με παρτενέρ είτε τον Χαβιέ Ματίγια, είτε τον Λούκας Σάσα, αφού ειδικά ο Βραζιλιάνος χαφ έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με προβλήματα τραυματισμού.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Παρ' όλα αυτά, ο Τζέγκο έχει καταφέρει να μην φαίνεται ιδιαίτερα η απουσία του, όπως δείχνει και το γράφημα της Opta με την αμυντική δουλειά στη νίκη κόντρα στον Αστέρα.

Στο γράφημα της Opta, τα γαλάζια τρίγωνα είναι οι κερδισμένες μονομαχίες και οι ανακτήσεις κατοχής, ενώ τα πράσινα τρίγωνα είναι τα κερδισμένα και το κόκκινο το χαμένο τάκλιν του Τζέγκο.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν αμυντικό... εξολοθρευτή, όπως απέδειξε και στον αγώνα με τον Αστέρα, αφού ήταν πρώτος σε πολλές από τις στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ήταν πρώτος σε κερδισμένες διεκδικήσεις με 10/12 (83.3%), ήταν ανίκητος στον αέρα με 4/4 μονομαχίες, ενώ είχε και τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (3/4). Παράλληλα, είχε δύο κλεψίματα, τρία κερδισμένα φάουλ και επτά ανακτήσεις κατοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κερδισμένες διεκδικήσεις του Τζέγκο γίνονται ψηλά στο γήπεδο, αφού πρόκειται για έναν παίκτη ικανό στο πρέσινγκ, με αστείρευτες δυνάμεις.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ

Ο Τζέγκο είναι εκεί για να "καταστρέψει", να δώσει νέες κατοχές στον Άρη, αλλά προσφέρει εξίσου και στο passing game. Ιδού οι πάσες του.

Στο γράφημα της Opta, φαίνονται με πράσινο οι επιτυχημένες και με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες του Τζέγκο.

Ο Αυστραλός έκανε τις περισσότερες από τους παίκτες του Άρη (51) με ποσοστό ευστοχίας 86.2%, ενώ είχε 11/14 στο τελευταίο τρίτου του γηπέδου. Συνολικά, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη σε ενέργειες με την μπάλα (69), ενώ, παρότι πρόκειται για καθαρά αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, είχε και πέντε εισόδους με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς και τρεις σέντρες στην κανονική ροή του αγώνα. Μάλιστα, μόνο ο Μπρούνο Γκάμα είχε περισσότερες σέντρες και συγκεκριμένα πέντε.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα με τις ενέργειες του, ο Τζέγκο πατάει παντού στο γήπεδο. Και ψηλά, αλλά και χαμηλά.

https://www.sport24.gr/football/tzegko-the-destroyer.9037279.html?fbclid=IwAR1Z-V9wHYosjgE-wu4jdUZb6uMAf4xa4YBkqnEBZGdEzmOx8QrOZrnh3rA

 

 
  • Like it 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...