Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEK (Sunday, 8 November, 19:30 EET )


Emperor

Recommended Posts

Αυτή τη βδομάδα ακούστηκαν τα πάντα για αυτό το παιχνίδι, ότι δεν θα γίνει, ότι θα γίνει Δευτέρα, ότι θα γίνει στη Λαμία, ότι θα γίνει στο Βόλο, κλπ, κλπ. Όλα άλλαζαν μέρα με τη μέρα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα μέτρα. Τελικά θα γίνει στο Χαριλάου, την Κυριακή, χωρίς φιλάθλους φυσικά.

Αναμένω προσεκτικό και κλειστό παιχνίδι, με το Χ να είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Γρίφος η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Μάντζιος, θεωρητικά οι 11 που έπαιξαν με Αστέρα έχουν κάποιο προβάδισμα, με τους Rose (αντί Δεληζήση) & Bertoglio (αντί Mancini) να διεκδικούν με μεγαλύτερες πιθανότητες θέση στην ενδεκάδα.

Link to comment
Share on other sites

Tην Κυριακή θα ανταμώσουν στο Βικελίδης η ομάδα που νίκησε εκτός την 8η του Ουκρανικού πρωταθλήματος με αυτήν που έχασε στο ίδιο γήπεδο από την Κόβαλίβκα που είναι 6η θέση της βαθμολογίας. 4-1 η Άεκ εκτός, 2-1 η ήττα στο γήπεδο μας.

Αυτό φυσικά δεν λέει κάτι ουσιαστικό, αλλά παρατίθεται για να έχουμε μια εικόνα. (Για γκολ υπέρ ή κατά δείτε το σύνδεσμο: https://www.google.com/search?q=ukraine+football+league&oq=oukrane+foot&aqs=chrome.2.69i57j0i13l6.11393j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8#sie=lg;/g/11j6c1hwsl;2;/m/073q37;st;fp;1;;)

Άλλος ο Άρης τότε, κι εντελώς άλλος τώρα. Το ίδιο και η Αεκ.

Ζόρια και Κοβαλίβκα έμοιαζαν ίδιες ομάδες σε τρεξίματα και ρόστερ, με τη δική μας εμφανώς καλύτερη. Η Άεκ κέρδισε πολύ εύκολα γιατί αξιοποίησε στο έπακρο τα μεγάλα κενά στην αντίπαλη άμυνα. Μου άρεσε σαν σύνολο έχοντας ένα Μάνταλο κι ένα Λιβάγια που έκαναν τη διαφορά.

Τα αφήνουμε όμως αυτά για να πάμε στο παιχνίδι.

Το ότι κέρδισαν το ματς με διαφορά εγώ τουλάχιστον το προτιμώ. Γιατί επαφίεσαι κάπως στον επόμενο αντίπαλο. Αλλά κι αλλιώς να ήταν η Άεκ δεν έχει σύμμαχο το χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα τέτοιο ντέρμπι. Από το Κίεβο στην Αθήνα, και από εκεί θα μας έρθουν κατευθείαν για το παιχνίδι. Φυσιολογικά η κούραση και η απροετοιμασία τους δίνουν ένα άνετο προβάδισμα σε μας. Αλλά, το είπαμε κι άλλοτε και θα το ξαναπούμε. Εμείς το μόνο που φοβόμαστε είναι τον κακό εαυτό μας. Τα άλλα παλεύονται. Κι αυτό είναι το κυριακάτικο στοίχημα μας.

Στα ντέρμπι όλα τα προγνωστικά είναι ανοιχτά κι αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά ντέρμπι που ακολουθούν (δεν υπολογίζω τον ΠΑΟ, όχι γιατί δεν ήταν ντέρμπι, αλλά γιατί ήταν φανερά ανέτοιμος σε σχέση με εμάς). Η Άεκ έχει βρει τα πατήματα της, Πάοκ και Ολυμπιακός το ίδιο, τελευταία και ο ΠΑΟ αλλά εμείς, πλην εξαιρέσεων, δεν είχαμε την ευκαιρία να αναμετρηθούμε με καλές ομάδες. Κι αυτό είναι αστάθμητος παράγοντας.

Πιστεύω βέβαια πως ο Μάντζιος έκανε δουλειά, η ομάδα δουλεύει καλύτερα την αμυντική λειτουργία, αλλά αυτό μεσοεπιθετικά. Όχι τόσο στην περιοχή μας. Κι αυτό είναι ένα ερωτηματικό.

Πιθανολογώ πως ο Μάτζιος θα αφήσει έξω από το αρχικό σχήμα Μπεναλουάν και Σίλβα, για να τους παίκτες που έχουν εμπειρία από τα περσινά ντέρμπι. Δλδ Δεληζήση παρτενέρ του Ροζ, με τον Κουέστα πίσω τους, Σούντγκρεν δεξιά, Σάκιτς αν δεν συνήλθε ο Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια, Μπερτόλιο 10άρι, Μ. Γκαρσία δεξιά, Γκάμα αριστερά και Μαντσίνι ψευτοφόρ. (Πάντα στη λογική της περσινής συνταγής, αφού ο Λόπεθ δεν ήταν πέρσι εδώ, ή Μάνο.)

Η μαντεψιά της 11άδας όμως έχει πολλά ρίσκα και πιθανόν να αλλάζει μέρα με τη μέρα, ανάλογα την κατάσταση του παίκτη. Παρατίθεται μόνο ενδεικτικά των όσων ταιριάζουν για το συγκεκριμένο ματς. (Οι 2 άγγλοι που άφησα απέξω θα πάρουν σίγουρα μέρος ο ένας στο 60' κι ο άλλος στο 72' στη θέση των Μαντσίνι, Μπερτόγλιο. Κι αυτό τους θέλουμε να έχουν εμπειρία από ντέρμπι αλλά γιατί θα έχουν θέση βασικού με τις μικρότερες ομάδες. ("Βλέπω" και τον Κάτσε να παίρνει συμμετοχή γιατί θέλουμε ενίσχυση στον ανασταλτικό τομέα).

(Δεν είναι η 11άδα που θα ήθελα. Γιατί σε παιχνίδια που τον "ξέρουν" τον Γκάμα βάζουν ένα σκληρό αντίπαλο να τον εξουδετερώσει. Κι από όσο θυμάμαι με Πάοκ και Άεκ ήταν ανύπαρκτος πέρσι, υπό την ανοχή των διαιτητών βεβαίως, που φέτος έχει βελτιωθεί πρέπει να πούμε. Εκεί ίσως να ταίριαζε ο Μαντσίνι για την περίπτωση που του ρίξουν έναν "αναλώσιμο" να τον μαρκάρει).

Λογικά το ντέρμπι έχει εξίσου πιθανότητες και στα τρία σημεία του. Ωστόσο υπάρχουν παράμετροι που δεν αποκλείεται να δώσουν στον Άρη ευρεία νίκη (μέχρι 3-1 ας πούμε, όπως και ήττα. Το πιο πιθανό είναι να λήξει με το συνηθισμένο 1-0 ή και 1-1.  Όλα θα εξαρτηθούν όμως από το πώς θα το προσεγγίσει ο Μάντζιος το παιχνίδι και από την κατάσταση των παιχτών μας (πχ Μπερτόλιο ή Ματέο ως 10άρι) . Εγώ πάντως αν ρίσκαρα μια πρόβλεψη αυτή θα ήταν μια εντυπωσιακή νίκη με 3-1. (Όχι άνετη όμως). Κι αυτό για την έδρα, την κούραση του αντιπάλου κλπ

Η πιθανότητα που παίζει εξίσου δυνατά είναι η παράγκα να επιχειρήσει να "πειράξει" το παιχνίδι. (Γιατί η ψαλίδα του πρωτοπόρου ανοίγει επικίνδυνα για μερικούς και θα ήθελαν να το προλάβουν) Το είδαμε άλλωστε αυτό με την τάχα μετάθεση είτε της έδρας, είτε της ημερομηνίας. Είδαμε όμως ποιοί ορίστηκαν διαιτητές και αυτό βεβαιώνει πως κάποιοι έβαλαν ήδη το χέρι τους στη ΚΕΔ. Ελπίζω όμως Τζήλος και Σιδηρόπουλος να έχουν κατά νου πως δίνουν εξετάσεις στον ολλανδό αν θα σφυρίξουν στο επόμενο διάστημα. 

Το ότι δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές από μόνο του λέει πολλά. Τη Κυριακή θα μάθουμε τι ακριβώς μας λέει τούτο...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

6 κρούσματα Covid στην ΑΕΚ (4 παίκτες), συνεπώς το ματς αναβάλλεται.

Μέσα στη βδομάδα υπήρξαν πολλές φήμες ότι η ΑΕΚ θα ανακοινώσει "κρούσματα" πριν το ματς με τον Άρη, στη λογική ότι θα προτιμήσει να παίξει ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι σε κάποια άσχετη χρονική στιγμή και όχι 2 μέρες μετά από ταξίδι στην Ουκρανία. 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...