Jump to content
Phantis Forums

Galileo

Rookie Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Galileo

  1. Θέμα διαιτησίας στον αγώνα δεν υπάρχει, ούτε κατά φαντασία. Αντί με 10 παίκτες, προσπαθούν με τα γνωστά ΜΜΕ να κάνουν το ασπρό, μαύρο (παρεμπίπτοντος: αντιληφθήκατε ότι σε κάθε μαρκάρισμα αυτού του Αουγκούστου έφευγε με χαμηλά το κεφάλι, σαν να ήθελε να αποβληθεί;;;). Αλλά εδώ θα μας κάνουν να χρειαζόμαστε ψυχίατρο και γυαλιά. VAR βάλαμε .... σκούζουν, ξένους διαιτητές φέραμε ..... σκούζουν, τέσσερα τρώνε ... σκούζουν. ΔΕΝ μπορούν να το χωνέψουν, 55 - 65 εκατομμύρια μπάτζετ έχουν, ομάδα δεν έχουν (αν δεν είχαν και τον Τζόλη από τις ακαδημίες τους θα ήταν 8 βαθμούς πίσω) τα στάζει ο Ρώσος, τα μύρια στο άπατο βαρέλι.

    ΥΓ: ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ Κι άλλη αναβολή, την 5η (!) συνολικά, πήρε τον Οκτώβριο ο Ιβάν Σαββίδης για το “ντου” με το πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο, του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ το Μάρτιο του 2018. Αυτή τη φορά ο δικηγόρος του ήταν… εμπύρετος και όπως είπε, πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

    • Like it 1
  2. 14 hours ago, almand said:

    Πολύ καλά ανάρτηση φίλε Γαλιλαίο, κι ορθολογική η διάταξη των παικτών. Όπως λέει κι ο Αλέξανδρος, πιθανότατα να την δούμε ως έχει την Κυριακή.

    Θα παραθέσω μια ακόμη προσέγγιση για να έχουμε πληρέστερη εικόνα για το παιχνίδι.

    Η αδυναμία του φετινού Πάοκ είναι η ανομοιομορφία δυναμικής στο παιχνίδι του. Δυνατός στην αριστερή πτέρυγα με Γιαννούλη, Τζόλη αλλά με αδύναμο κρίκο τον ανάμεσα τους τον Μουργκ ή/και τον Σβάρμπ. Αδύναμος δεξιά με δυνατό χαρτί από εκεί τον μέσο Ζίφκοβιτς. (Πίσω τους, ο «επαναστάτης»-προπονητής τους έριχνε τον πιτσιρικά Τσίτουρα, ένα τρεχαντήρι για 6αράκι, με δύο 6-8άρια μπροστά του, σε διάταξη 4-3-3). Τούτο από μόνο του δείχνει ένα πρώτο πεδίο αναμέτρησης που θα κρίνει σημαντικά τον αγώνα.

    Ο Τζόλης αρέσκεται να παίζει στο ενδιάμεσο του δεξιού μπακ και του σέντερ της άμυνας για να κινείται σαν ελεύθερος μέσα κι έξω από τη περιοχή για να τραβήξει τον κεντρικό μπακ επάνω του δίνοντας χώρο στον φορ τους, τον Σβιντέρσκι. Συνεπώς το ερώτημα για μας είναι ποιος θα πάρει το μαρκάρισμα του. Ένα 2ο χαρακτηριστικό του είναι πως στο ασφυκτικό μαν-του μαν, ο πιτσιρικάς εκνευρίζεται και δεν αποδίδει. Τούτα τα δυο δείχνουν Σάσα στο δεξί άκρο και Σούντγκρεν στο αριστερό. (Γιατί ο σουηδός μπορεί μεν να μαρκάρει καλύτερα από πέρσι, αλλά όχι κολλητά στον αντίπαλο, όπως το κάνει ο Σάσα. Άλλωστε και οι δυο τους ήταν περίφημοι σε κόντρα ρόλους στο 2ο μισό με τον Ατρόμητο). Αυτή είναι η μόνη διαφοροποίηση μου από τη διάταξη του Γαλιλαίου.

    Κατά τα άλλα, Ματέο, Ματίγια και Σάσα από δεξιά έχουν ξαναβρεθεί και τα πήγαν περίφημα στο αμυντικό κομμάτι. Θα προσθέσουμε σε αυτά και την ταχύτητα του Ματέο, οπότε τα ανεβάσματα του Γιαννούλη θα αφήνουν αρκετά ρήγματα πίσω. (Προσθέστε σε αυτά πως εκνευρίζεται εύκολα κι αυτός με αποτέλεσμα να χάνεται η προσήλωση των παικτών).

    Από την δεξιά πλευρά, τα πράγματα είναι στα μέτρα μας. Ο Πάοκ ψάχνει καιρό τώρα ένα μπακ δεξιά και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εκεί ένα ΠΟΛΥ καλό τους παίκτη, αλλά σε άλλη θέση. Τον Κρέσπο. Τούτος όμως δεν είναι Μάτος να παίζει «βρώμικα», κι αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα σε μας. Τον Γκάμα σε ελεύθερο ρόλο. (Έχω ξαναπεί πως ο πορτογάλος δεν αντέχει το ύπουλο παιχνίδι των αμυντικών και η απόδοση πέφτει κατακόρυφα. Σε μια τίμια αναμέτρηση όμως απλά δεν παίζεται, ο άνθρωπος, από κανένα αμυντικό. (Εδώ υπερβάλλουμε λίγο).

    Ο Τζέγκο κρίνεται απαραίτητος ως δεξιός μέσος γιατί κλείνει τρύπες ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. Κι αυτό κάνει το έργο του Σούντγκρεν πιο εύκολο, δίνοντας ανάσες στον Γκάμα μπροστά του να προσηλωθεί πιο προσεκτικα στο επιθετικό κομμάτι του ρόλου του.

    Μένει η «αναμέτρηση» Τσίτουρα με τον Μπερτόγλιο που για μένα ίσως και να είναι η πιο καθοριστική για την έκβαση του ματς. Γιατί αν «νικήσει» ο δικός μας αναγκάζει όλη την επιθετική γραμμή του αντιπάλου να γυρίσει πολλά μέτρα πίσω. Κι αυτό θα δώσει 3 πλεονεκτήματα: 1 πως με 2 παίκτες στο κέντρο, νίκησες τους 3 του αντιπάλου,  2 πως η οπισθοχώρηση κάνει λιγότερο επικίνδυνο τον αντίπαλο και 3ο κλείνει τον Πάοκ στα καρέ του, και μάλιστα σε μια άμυνα η οποία είναι αρκετά ευάλωτη.

    Μέχρι εδώ η στατική διάταξη των παικτών στο παιχνίδι μας δίνει ένα πλεονέκτημα στα σημεία έναντι του αντιπάλου. Αλλά τον νικητής θα τον κρίνει η δυναμική εικόνα του παιχνιδιού. Δηλαδή το πάθος, η ένταση, τα σφυρίγματα, το ποιος και πόσο θέλει την νίκη κι ένα σωρό άλλα, (όπως τα σφυρίγματα για παράδειγμα για τα οποία καλό είναι να ετοιμάζομαστε από τώρα πως δεν θα είναι 50-50. Γιατί μπορεί μεν ο Πάοκ να ήθελε τον Σιδηρόπουλο, αλλά η ΚΕΔ δύσκολα να τραβάξει μέχρι εκεί το σκοινί. Συνήθως φέρνει τους ξένους διαιτητές που ξέρει. Οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε να ορίζεται διαιτητής κάποιος από εκείνους που σφύριξαν τον Πάοκ στην Ευρώπη).

    Αφήνω για το τέλος τον καθοριστικότερο παράγοντα της νίκης. Το πόσο ετοιμοπόλεμοι θα είναι οι αναπληρωματικοί της 11άδας. Κι εδώ θα έλεγα πως πλεονεκτούμε ξεκάθαρα. (Όχι γιατί έχουμε καλύτερους παίκτες από τον συμπολίτη, αλλά γιατί αυτοί που μπαίνουν από τον πάγκο μας είναι σχεδόν καλύτεροι από εκείνουν που ξεκίνησαν τον αγώνα. Κι εδώ ο Σίλβα και ο Μαντσίνι, -γιατί όχι και ο Λόπεθ- μπορούν να κάνουν τη διαφορά).

    Με όλα αυτά, δεν σημαίνει πως βλέπω το παιχνίδι υπέρ ημών. Ντέρμπι είναι κι όλα κρίνονται στη στιγμή και τις λεπτομέρεις. Δίνω απλώς μια άλλη οπτική στο παιχνίδι.

    Γι' αυτό και δεν θα δώσω προγνωστικά, αλλά δεν θα σας κρύψω τη διαίσθηση μου πως ο Γκάμα θα σκοράρει κι ίσως ένας από αυτούς που δεν το κάναν μέχρι τώρα. Ο Θεός μαζί μας.

    Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου για τον Τζόλη. Περιμένω όμως και τι θα γίνει με τον Σάκιτς. Η συμμετοχή θα είναι καθοριστική και πιστεύω ότι είναι ο ικανότερος και ιδανικότερος γι'αυτήν την περίπτωση.

  3. Δύσκολος αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ντέρμπι εντός έδρας ενάντια σε έναν αντίπαλο (από όσα λίγα έχω παρακολουθήσει) επίσης καλό, αήττητο (αλά χωρίς να έχει παίξει κανένα ντέρμπι). Καλύτερος μεσοεπιθετικά  από μεσοαμυντικά, αφού εκεί έχει  θέματα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του κάνουν φάσεις στην εστία του.

    Must win, διότι στο δεύτερο γύρο (πλην ΠΑΟ) όλα τα ντέρμπι τα έχουμε εκτός. Με νίκη μένουμε κορυφή και η ψυχολογία μας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

    Κέντρα βαρύτητας: Σβαμπ: Από τους πιο κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Ζίβκοβιτς τον Γκάνεα θα τον κάνει γιογιό, γι' αυτό και ΔΕΝ πρέπει να παίξει την Κυριακή. Από την άλλη μεριά ο Τζόλης θέλει προσοχή γιατί συγκλίνει στο κέντρο και πατάει περιοχή, ο Σούντγκρεν πρέπει να προσέχει πολύ. Απώλεια ο Ελ Καντουρί.

    Θα ρισκάρω 11άδα:

                                      ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ                                                                                              

    SUNDGREN    ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ     BENALOUANE    SASHA                        

                              MATILLA      JECKO                                                                                    

              MATEO         BERTOGLIO      GAMA                     (Πιθανή και η χρησιμοποίηση του SILVA  αν και το θεωρώ απίθανο)                                                                                                                                                                                                                      ΜΑΝΟΣ                                                         

    • Like it 2
  4. Μεστή εμφάνιση και άνετη νίκη, δείξαμε χαρακτήρα. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο (εμείς το κάναμε εύκολο). Πολλά θετικά και χρήσιμα συμπεράσματα και οφέλη. Πολλά μπράβο στην ομάδα.

    • Like it 1
  5. Επιθετικά πολύ μεγάλη στατικότητα, χωρίς πίεση, κινήσεις και τρεξίματα. Τελείως παθητικό ρόλο. ΑΝΕΥΡΟΙ τελείως. Η ποιότητα του ΟΣΦΠ είναι δεδομένη και κατά πολύ ανώτερη από τη δική μας. Όμως ότι χάνεις σε ποιότητα πρέπει να το αντισταθμιζεις με τρεξίματα. Απλά πράγματα 

  6. Καλησπέρα παιδιά στην κιτρινινόμαυρη παρέα.

    Δυστυχώς το φοβάμαι πολύ το παιχνίδι αυτό. Τουλάχιστον στοιχηματικά, αφού η απόδοση του 1 πήγε στο ..... 7.00 και το διπλό του ΟΣΦΠ στο 1.45. Είμαστε λίγο καλύτερα στις αποδόσεις από το Λαμία-ΠΑΟΚ. Αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι ΑΝ χάσουμε, αυτό να γίνει πολεμώντας και όχι ως υποχείρια του ΟΣΦΠ. Εκτός αν θέλουμε να είμαστε ένα μαγαζάκι. Εγώ πάντως μας πιστεύω και τον 1 τον έπαιξα.

    Από αγωνιστικής πλευράς θα συμφωνήσω απόλυτα στην  επιθετική άμυνα με Μπερτόγλιο στο κέντρο, Γκάμα-Ματέο στα άκρα και Σίλβα κορυφή.

    • Like it 1
×
×
  • Create New...