Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEK (Sunday, 11 April, 15:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

H βαθμολογία:

2. Άρης 54

3. ΠΑΟΚ 50

4. Παναθηναϊκός 49

5. ΑΕΚ 48

Έτσι όπως είναι η ΑΕΚ (κάκιστη αγωνιστική παρουσία, εσωστρέφεια, κούραση από τον ημιτελικό κυπέλλου, κλπ), είναι μεγάλη ευκαιρία αν τους νικήσουμε να αποκτήσουμε τεράστιο πλεονέκτημα. Το ματς δεν είναι εύκολο, αυτοί τα παίζουν όλα για όλα και είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το πιθανότερο είναι ότι θα παίξουν αμυντικά και σκληρά, όπως στο ματς του α' γύρου στο Χαριλάου, η τακτική αυτή τους βγήκε τότε. Αν σκοράρουμε πρώτοι, θα έχουμε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, διότι θα έρθει στα μέτρα μας. Ειδάλλως, μας βλέπω να μας τρώει η αγωνία.

 
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως έχουμε στα πόδια μας μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε διάφορα πράγματα σε όλους. Στον εαυτό μας κατά πρώτον, καθώς, αν δεν υπήρχε εκείνη αποφράδα φάση με τον Κουέστα στο ματς με τον Ολυμπιακό, η ομάδα μας θα ήταν τώρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό τουλάχιστον μας έδειξε το χθεσινό ματς των δύο άλλων διεκδικητών του Κυπέλου.

Νομίζω πως και οι 2 αντίπαλοι κόουτς διέπονται από την ίδια προπονητική λογική. Ελλείψει χρόνου προετοιμασίας, το ματς της Τετάρτης θα είναι αναγκαστικά η πρόβα τζενεράλε για το παιχνίδι που ακολουθεί. Κι αυτό που είδαμε από την ΑΕΚ είναι ένα παιχνίδι αναμονής μέχρι να βρει την ευκαιρία να αντεπιτεθεί. Ένα παιχνίδι κέντρου κυρίως με ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Τούτο όμως το στυλ δεν της πάει της ΆΕΚ που χωλαίνει πολύ αμυντικά. (Χθες δεν την είδαμε ούτε να αμύνεται, ούτε να επιτίθεται, ούτε και να ...παίζει, θα έλεγα εγώ. Παρασυρόμενη πιθανώς από τον άλλο "σκοτωμένο" της αναμέτρησης. Πλην όμως εμείς εστιάζουμε σε αυτήν.) Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα κάνει το ίδιο και με μας. Ο Χιμένεθ νομίζω πως κάτι τέτοιο είχε υπόψη του όταν έβγαλε τον Μάνταλο κι άφησε την ομάδα δίχως δημιουργικό παίκτη. Έλπιζε πως έτσι θα πάει μέχρι τέλους το ματς και θα βγει Χ. Οπότε κράτησε τον Μάνταλο για μας. Αφού είναι εξίσου σημαντικός γι' αυτούς και ο αγώνας των πλέι οφ. Βέβαια δεν του βγήκε. Η ομάδα του έχασε, ο Μάνταλος κι άλλοι πολλοί μάζεψε όσες κλωτσιές επιφυλάσσει στους παίκτες ένα τέτοιο ντέρπι και θα ήταν έκπληξη για μένα αν η χθεσινή κοκκορομαχία τους δεν άφηνε έστω κι ένα παίκτη τους εκτός μάχης.

Σε ότι αφορά το ματς νομίζω πως μας συμφέρει να παίξουν αμυντικά (κι είναι αναγκασμένος θαρρώ ο προπονητής τους να το κάνει επειδή θέλει βαθμούς από την αναμέτρηση). Αλλά η άμυνα τους έχει απίστευτα χάλια δίχως μάλιστα να έχουν το χρόνο να τα διορθώσουν. Για να ζητήσουν το γκολ από αντεπιθέσεις θα πρέπει να έχουν έναν Μάνταλο να τους ταίζει. Ο οποίος λογικά θα τελεί υπό την διακριτική παρουσία 2-3 παικτών μας. Δυστυχώς γι' αυτούς τούτο μόνον ένας από αυτούς μπορεί να το κάνει. Εγώ δεν βλέπω άλλον. Ο Τάνκοβιτς εχθές ήταν χάλια. 

Συνεπώς το ματς εξαρτάται σε όλα του από εμάς τους ίδιους που έχουμε το πάνω χέρι. Εδώ όμως είναι ο μόνος φόβος μας. Ένα φόβο δεν καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε ακόμη. Τον κακό μας εαυτό. Ο οποίος κάποιες φορές κάνει τα εύκολα, δύσκολα και τα δύσκολα παιχνιδάκι. Ανάλογα με το βαθμό υπεροψίας που μας δέρνει. Ο Μάντζιος όμως είναι ορθολογιστής και έχει εντοπίσει πότε αυτό συμβαίνει και πού. Αν κάποιες μονάδες μας ήταν λίγο πιο αποτελεσματικές θα το είχαμε λύσει το θέμα. Ευτυχώς έχουμε βρει το τρικ να αλλάζουμε φιλοσοφία στη ροή του αγώνα και να βρίσκουμε το γκολ. Είτε αυτό θα έρθει από μπαλιά στην περιοχή, είτε από κάθετη, είτε από κεφαλιά.

Πιστεύω πως την Κυριακή θα παίξουμε πολύ από τα άκρα για να μη εγκλωβιστούμε σε παιχνίδι κέντρου σε κοντινές αποστάσεις. Τύπου αλάνας. Γι' αυτό βλέπω 4-2-3-1 στην αρχή με 2 μέσους έναντι 3 της ΑΕΚ και θαρρώ πως εκεί θα κριθεί η αναμέτρηση. Αν καταφέρουμε και μεταφέρουμε το παιχνίδι έξω από την περιοχή τους τότε ίσως και να μη μιλάμε για ένα ή δύο γκολ. Αλλά περισσότερα. (Ανάλογα την αποτελεσματικότητα μας).

Πιθανολογώ πως θα επανέρθει ο Σάκιτς (μπορεί και δεξιά, αν όχι αριστερά) και θα δίνει βοήθειες στο κέντρο με τα κλεψίματα του. Μαζί με τον σουηδό θα επιδιώξουν να εξουδετερώσουν τον Γκαρσία και τον Τάνκοβιτς. Από εκεί και πέρα μένει ο Ολιβέιρα -που δείχνει να προτιμά ο Χιμένεθ- ο οποίος όμως μοιάζει εγκλωβισμένος και πολύ μόνος μεταξύ Δεληζήση και Ροζ. (Τα ίδια ισχύουν και για τον Ανσαριφάρ που είναι εξίσου καλός με τον Ολιβέιρα). Μένει ο Μάνταλος για τον οποίο είπαμε. Θα είναι σε διακριτική παρακολούθηση ώστε να γίνει άσφαιρη η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά.

Όλα λοιπόν στη θεωρία μοιάζουν υπέρ ημών. Απομένει να το δούμε και στο γήπεδο. Στην πράξη εγώ βλέπω πάλι ένα γκολ να κάνει τη διαφορά, αλλά τούτο για μένα δεν θα είναι νίκη, πέραν των 3 βαθμών που δίνει. Θα ήθελα τρία. Να δούμε όμως τι λέει και η ΚΕΔ, γιατί δεν αποκλείεται να πάρουμε το ματς με ΜΙΣΟ ΜΗΔΕΝ και να μιλάμε άθλο.

 

Edited by almand
Πρόσθεση
Link to comment
Share on other sites

This was a penalty?? VAR to interfere here?

I don't get this situation. It should be decided against and Aek attacker should be yellowed for diving, right?

Plus it was at least a centimeter out of box, so it wasn't even a penalty, assuming that there wasn't diving, but it was, to make this situation even worse.

Edited by REY
Link to comment
Share on other sites

To ματς στράβωσε από την αρχή, το κακό είναι ότι μετά το 0-1 μας έπιασε μια μεγάλη πρεμούρα να ισοφαρίσουμε, η άμυνα ανέβηκε πολύ ψηλά, ενώ παρατήρησα και πολλές βεβιασμένες-λάθος πάσες. Ο Gama έλειψε πολύ, ο Bertoglio πάλευε μόνος χωρίς στήριγμα δίπλα του, ο Silva δεν είναι κατάλληλος απέναντι σε κλειστές άμυνες και ο Bruno ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η άμυνα πολλά λάθη, ειδικά οι Sundgren, Rose.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είδα το ματς, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, πέραν του πόσο έξω έπεσα στην διαίσθηση μου. Δεν θα σταθώ στις δικαιολογίες που ακούγονται για τη διαιτησία κλπ. Θα πω απλώς πως ο "βασιλιάς είναι γυμνός". Όσο κι αν δεν μας αρέσει υπάρχουν κάποια πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά. Ο Γκάμα είναι ένα από αυτά.

Νομίζω όμως πως αρκετοί από μας ψιλοδιαισθανόμασταν πως θα μπορούσαμε να "αναστήσουμε" τη πεθαμένη ΑΕΚ. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται ξεκάθαρα στο θηρίο που δεν δαμάσαμε ακόμη. Τον κακό μας εαυτό που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. 

Από την άλλη, ίσως και να υπάρχει ένα καλό σε όλο αυτό το μπλακ άουτ που παθαίνει η ομάδα. Κι αυτό είναι πως οι μονάδες της είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ομαδικό πνεύμα. Ένας δεν τραβά, φρενάρει την ομάδα. Αρχίζει ο παίκτης να λειτουργεί κι η ομάδα πάει ρολόι. Κάτι είναι κι αυτό.

Να ευχηθούμε πως η παρένθεση αυτή θα κλείσει άμεσα και από την Κυριακή η ομάδα θα ξαναβρεί τον εαυτό της. Υπάρχει όμως μια συγκυρία που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε. Και στο πρωτάθλημα είχαμε απανωτές ήττες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Κάτι που συμβαίνει και τώρα κι ελπίζω να έχουμε διδαχτεί από τα λάθη μας ώστε να μην την ξαναπατήσουμε. Γιατί Χιμένεθ και Μπόλονι "κλέψαμε" το ματς με έξυπνο τρόπο από τον Μάντζιο κι αυτό αν ξανασυμβεί θα χρεωθεί εξ ολοκλήρου στον Μάντζιο. Ας είμαστε λοιπόν υποψιασμένοι την Κυριακή κι ας προετοιμαστούμε ανάλογα. Γιατί το "δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού"...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...