Jump to content
Phantis Forums

Aris - Asteras Tripolis (Sunday, 4 April, 17:15 EET)


Emperor

Recommended Posts

Μονόδρομος το τρίποντο εδώ. Γενικώς αυτή τη σεζόν έχουμε κάνει τρία πολύ καλά παιχνίδια με τον Αστέρα, μόνον σε ένα χαλαρώσαμε και το πληρώσαμε. Είναι καλή ομάδα και παίζει χωρίς άγχος, καθότι από τα play-off μόνον οφέλη μπορεί να αποκομίσει. Εμείς θα έχουμε πάλι απουσίες (Matilla, Kace, Μήτρογλου), ας ελπίσουμε να μην καρδιοχτυπήσουμε και να πετύχουμε μια άνετη νίκη.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω ότι Matilla, Μήτρογλου μάλλον θα είναι στην αποστολή, το βλέπω απίθανο όμως να τους δούμε ενδεκάδα.

Τραυματίες είναι οι Kace (αυτός περισσότερο τραυματίας είναι αυτή τη σεζόν, παρά έτοιμος να παίξει), Ιωάννου, Benalouan και μάλλον και ο Ganea.

Link to comment
Share on other sites

Must win παιχνίδι αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο. Με τη διακοπή που μεσολάβησε, εγώ θα ανησυχούσα αν είχαμε τον Ένινγκ ή κάποιον σαν τον Μιχαλήτσιο για προπονητή μας. Με τον Μάντζιο δεν ανησυχώ. Ο άνθρωπος δείχνει τη δουλειά του στο γήπεδο. Αργά αλλά σταθερά κτίζει ομάδα.

Πιστεύω λοιπόν στη νίκη -μάλλον δύσκολη όμως παρά εύκολη- αλλά το ενδιαφέρον της αγωνιστικής βρίσκω πως είναι στα άλλα ματς της ημέρας. Να δούμε αν βελτιώθηκαν οι ανταγωνιστές μας. Και φυσικά να δούμε μια αγωνιστική που θα μας εδραιώνει στην 2η θέση με αυξημένη διαφορά από τους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

2:0 it finished, with horrible 1st half and very decent and strong in the 2nd.

As long as Paok and Aek compete each other who is worse, week in and week out, even bad performances of ours in certain phases of matches against, for example, a-player-down Olympiakos or crap Paok trailing 0:2 and still getting 2:2 against us, didn't hurt us much.

Still, 8 games to go, with 2 matches played against the best and the worst in the playoffs, 3 points is OK, with again pointing out shaky Paok and Aek teams which make us feel good, for now.

Keep it up hard, since head-to-heads against Paok and Aek are crucial, and I expect something.

Edited by REY
Link to comment
Share on other sites

Δύο κάθετες, δύο γκολ. Αριστούργημα η πρώτη του Σάσα, έξυπνη η 2η του Σίλβα. Δεν θα το ξαναπώ να κουράζω. Οι κάθετες κάνουν τη διαφορά. Έχουμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά επιθετικά σκοράρουμε μόνο αν πατάμε περιοχή. Την μικρή κυρίως παρά την μεγάλη. Εκτός κι αν υπάρξουν κάθετες πάσες στους σωστούς παίκτες. (Γιατί ο Σάσα ας πούμε είναι άριστος μέσος αλλά κακός στα τελειώματα).

Το σχόλιο μου αυτό αφορά τον Μήτρογλου και την αφλογιστία του. Μας λείπει ο παίκτης πίσω από τον φορ και όταν ο Μπερτόγλιο δεν το κάνει η ομάδα επιθετικά είναι φλύαρη.

Τα γκολ ξεμπλοκαρουν τα πόδια των παικτών και το παιχνίδι τελειώνει γρηρορότερα για μας. Δεν το κάνεις, γίνεται ντέρμπι ακόμη και με τους Παναιτωλικούς. (Δλδ κάθε ομάδα χαμηλότερης κλάσης αλλά με καλή αμυντική λειτουργία).

Αν ο Σίλβα άνοιγε λίγο παραπάνω την μπάλα δεν θα είχαμε σκοράρει κι ίσως το ματς να τελειωνε ισόπαλο. Φυσικά και δεν θα μιλούσαμε για καλή εμφάνιση. Μπήκε το γκολ, παικτάρα ο Σίλβα, παικτάρα ο Μάνος. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να ψαχτούμε. Δεν γίνεται σε όλο το πρώτο να μην έχεις κάνει φάση.

Για μένα την διαφορά με τους άλλους δεν την κάνει ο καλός Σϊλβα που μπήκε αλλαγή, ή ο κακός Μήτρογλου που δεν φάνηκε, αλλά το βάθος του πάγκου. Το ρόστερ που το χειρίζεται καλά ο Μάντζιος. Είμαι σίγουρος πως ο Σίλβα με τον Μάνο από την αρχή δεν θα ήταν καλύτεροι του Μήτρογλου και του Μαντσίνι που αντικατέστησαν. Είναι το φρεσκάρισμα της 11άδας που κάνει την διαφορά. Από παίκτες ισάξιους με αυτούς που αντικαθιστούν. Τη στιγμή που οι αντίπαλοι δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Όπως κι εμείς παλιότερα. Παλιά οι 11άτοι παίκτες ήσαν η αφρόκρεμα της ομάδας. Ο 12ος και ο 13ος παίκτης της ήταν παίκτες κατώτερου επιπέδου που απλά έμπαιναν αναγκαστικά να δώσουν ανάσες. Τώρα οι αλλαγές μας κάνουν τη διαφορά. Συνήθως μας δίνουν το παιχνίδι. Κάποιοι παίκτες μας πλέον θα προτιμούσαν να παίξουν ως αλλαγή, παρά από την αρχή του αγώνα. Για να φανούν.Τούτο βέβαια είναι λίγο άδικο για αυτούς που τραβάνε 90' κουπί. (Τζέγκο, Σάσα, Σούντγρεν κλπ). Αλλά έτσι είναι και συνιστά μια πραγματικότητα που πιστώνεται στον Μάντζιο και τη διοίκηση. Γιατί ΈΧΕΙΣ παίκτες για να τους ρίξεις στο χορτάρι. Αν δεν είχες, δεν θα ήσουν 2ος στη βαθμολογία. (Ούτε και μπράβο θα λέγαμε στον Μάτζιο.)

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ ότι ο Μάντζιος δεν διάβασε καλά το παιχνίδι εξαρχής. Θεώρησε (κακώς όπως αποδείχθηκε) ότι ο Αστέρας θα παίξει πιο κλειστά. Ειδάλλως δεν έχει καμία λογική η προτίμηση του να ξεκινήσει με τον Μήτρογλου. Ο σημερινός Μήτρογλου είναι χρήσιμος μόνον απέναντι σε ομάδες που παίζουν ταμπούρι, ειδάλλως είναι σαν να παίζουμε με παίκτη λιγότερο. Δεν μαρκάρει, δεν τρέχει, δεν βοηθάει στο transition. Επίσης, η ομάδα γενικώς μπήκε μάλλον κάπως χαλαρά στο α'. Ο Αστέρας δεν είναι κακή ομάδα, ίσως μάλιστα είναι καλύτερη από ΑΕΚ, ΠΑΟ. Έπρεπε να είμαστε πιο υποψιασμένοι ότι δεν θα ήταν εύκολο απόγευμα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, almand said:

Δύο κάθετες, δύο γκολ. Αριστούργημα η πρώτη του Σάσα, έξυπνη η 2η του Σίλβα. Δεν θα το ξαναπώ να κουράζω. Οι κάθετες κάνουν τη διαφορά. Έχουμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά επιθετικά σκοράρουμε μόνο αν πατάμε περιοχή. Την μικρή κυρίως παρά την μεγάλη. Εκτός κι αν υπάρξουν κάθετες πάσες στους σωστούς παίκτες.

 

Link to comment
Share on other sites

To εντυπωσιακό είναι ότι ο Σίλβα ξεκινά κατοστάρι από το ημικύκλιο σχεδόν της δικής μας περιοχής, καλύπτει 85-90 μέτρα και σκοράρει δίχως να χάσει ούτε κατ' ελάχιστο τον έλεγχο της μπάλας!

Δεύτερο γκολ δεν θα υπήρχε αν την μπαλιά του Σίλβα την έπαιρνε ο Μήτρογλου.

Θέλω να πω με αυτά πως η επιθετική μας πολυφωνία κάνει τη διαφορά. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά που ο Μάντζιος τα χρησιμοποιεί στο έπακρο και έξυπνα κι αυτό καλύπτει άλλες κτυπητές μας αδυναμίες. Όπως το παιχνίδι ενός καθαρόαιμου 10αριού. 

Συνεπώς το plan B του Μάντζιου δεν αφορά μόνο αλλαγή προσώπων αλλά και επιθετικής λειτουργίας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...