Jump to content
Phantis Forums

Aris - Olympiacos (Thu., 4 Mar., 20:00 Eet)


almand

Recommended Posts

Προσωπικά ίσως να μην χρησιμοποιούσα κανέναν από τους τρεις στην ενδεκάδα. 

Ο Μήτρογλου είναι φανερά ανέτοιμος και δεν ταιριάζει στο γρήγορο παιχνίδι της ομάδας με πολύ passing game και πίεση στον αντίπαλο που ξεκινάει από τους επιθετικούς.

Ο Ganea είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικογενής πλάγιος μπακ που έχουμε, αλλά υστερεί πολύ αμυντικά

Ο Gama είναι ντεφορμέ εδώ και καιρό, δεν έχει και τα πνευμόνια πλέον για να παίζει 2-3 φορές τη βδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Πρόωρος τελικός το παιχνίδι, παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας, βάσει της μπάλας που έχουν παίξει μέχρι τώρα και της βαθμολογικής τους θέσης.

Είμαι περίεργος πάντως να δω την τακτική του Μάντζιου αύριο. Θα προτιμήσει να παίξουμε πιο σφιχτά με έμφαση στα μετόπισθεν (καθώς ένα γκολ του Ολυμπιακού δυσκολεύει αφάνταστα την πρόκριση) και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με Mancini, Bertoglio, Silva, με σκοπό να βάλουμε ένα γκολ και να το κρατήσουμε; Ή θα παίξουμε πολύ επιθετικά από την αρχή για να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία του Ολυμπιακού που είναι η αμυντική γραμμή, ρισκάροντας όμως να το φάμε;

 

Link to comment
Share on other sites

(Ρε συ Αλέξανδρε, έτσι ακριβώς άρχιζα κι εγώ το σχόλιο μου κι όταν είδα το δικό σου ψάχτηκα να δω τι πάτησα κι έφυγε ακατέργαστο!!!).

Πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω το τόπικ, γιατί περνούσε η ώρα και δεν άντεχα να περιμένω.

Όντως πρόωρος τελικός το παιχνίδι αυτό της Πέμπτης, θα τραβήξει επάνω του τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Επομένως είναι για μας άλλη μια καλή ευκαιρία να βγάλουμε στη βιτρίνα τον καλύτερο εαυτό μας. Και θα το κάνουμε. ΟΚ, δεν έχουμε το μπάτζετ του αντιπάλου, αλλά έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που μπορεί να κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλο. Κι αυτό αφήνει ανοικτό το παιχνίδι σε όλα τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα ψαχτεί για ένα γκολ να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση. Κι αυτό λογικά αφήνει απέξω τον Γκάνεα και δίνει φανέλα βασικού στο δίδυμο Σούντκρεν-Σάκιτς για τα άκρα. Ανάλογα πού θα παίξει ο Κάιπερς ή ο Μπρούμα.

Ο Ολυμπιακός των τελευταίων αγώνων είναι φανερά κουρασμένος από τους απανωτούς αγώνες και μαζί λαβωμένος από τους τραυματισμούς. Βρουσάι, Σεμέδο εκτός, ο Σωκράτης με πρόβλημα, ο Σα μακριά από τον καλό του εαυτό. Ετούτος ο Ολυμπιακός μοιάζει περισσότερα από κάθε άλλη φορά να είναι στα μέτρα μας. Και τούτο μας δίνει ελπίδες. Ειδικά το χρυσό γκολ του πρώτου αγώνα.

Αντίθετα η μεσαία γραμμή του είναι σχετικά ανεβασμένη, αφού ο Μπουχαλάκης πλαισιώνει τον Εμβιλά άψογα κι αυτό αφήνει εκτός αγωνιστικού ρυθμού μεγάλους παίκτες όπως ο Τιάγκο Σίλβα κλπ. Μόνο ο Βαλμπουενά ίσως να μην διανύει το καλύτερη φεγγάρι του, αλλά παραμένει πάντα ο παίκτης που από το τίποτε μπορεί και δημιουργεί καταστάσεις για γκολ.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο σημερινός Ολυμπιακός είναι σχετικά ευάλωτος σε όλες τις γραμμές του. Σε σχέση πάντα με τη φρεσκάδα και την ενέργεια που είχε σε όλον τον πρώτο γύρο. Τούτο λοιπόν μας κάνει να ελπίζουμε. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να ανέβουμε παραπάνω σε απόδοση να πάρουμε τη νίκη, αλλά τώρα που αυτός «κατεβαίνει» στα μέτρα μας, όλα πλέον είναι πιθανά.

Ανέφερα το δίδυμο Σούντκρεν-Σάκιτς για τα άκρα καθώς αυτοί μόνο είναι ικανοί να αποκόψουν το δημιουργικό κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας του αντιπάλου. Είτε παίξουν αυτοί που είπαμε, είτε ο Μασούρας, ή ο Ανδρούτσος εκείνο που επιδιώξουμε είναι να αποκοπεί η τροφοδοσία του φορ από τα άκρα.  Κι αυτό σε συνδυασμό με την κάμψη του Βαλμπουενά αποτρέπει κάπως τον κίνδυνο του γκολ από τα εξαιρετικά φορ του. (Εξαίρεση σε αυτά τα στημένα που εκτελεί ο Γάλλος με απίστευτη δεξιοτεχνία).

Τα 3 τελευταία γκολ που δέχτηκε η άμυνα του είναι από στημένα. (2 από την Αιντχόφεν κι 1 από το Βόλο). Εκεί δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Την πατά με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιεί και ο ίδιος. Η μπαλιά στον κενό χώρο, ακριβώς εκεί που θα βρεθεί ο παίκτης που θα πάρει την κεφαλιά.

Αλλά, ούτε κι εμείς είμαστε καλοί στα στημένα. Οπότε μικρό το όφελος από αυτό, εκτός αν το δουλέψαμε για να γίνει. 

Όλα αυτά λένε πως ο Μάντζιος θα ζητήσει από τους παίκτες του υπομονή για το γκολ και πολύ προσοχή πίσω. Δεν θα είναι έκπληξη λοιπόν να δούμε ένα Ολυμπιακό να ψάχνει το γκολ από τη αρχή. Κι εδώ είναι το κλειδί του αγώνα. Γιατί ανοίγεσαι μεν, αλλά πίσω είσαι ευάλωτος. Ο Ολυμπιακός όμως παίζει έτσι, ακριβώς γι' αυτό. Να κρύψει τις αδυναμίες πίσω του. Θα πάρει λογικά εύκολα το κέντρο αφού έχει 3 και 4 παίκτης να το κάνει -έναντι 2- και θα πιέζει ψηλά.

Ποια θα είναι η απάντηση του Μάντζιου σε αυτό; Δεν την ξέρουμε. Ούτε και να την προβλέψουμε μπορούμε. Γιατί παίζει με κλειστά χαρτιά ώστε να είναι απρόβλεπτος. Κι αυτό του βγαίνει.

Πιθανολογώ πως θα βάλει τον Σίλβα μπας και εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Πιθανότατα δεξιά και τον Γκάμα αριστερά να εκμεταλλευτεί τα ανεβάσματα του Λαλά. (Αν και από πλευράς αντοχών αυτό είναι λάθος για τον 33άχρονο Γκάμα). Αυτό που έδειξαν οι τελευταίοι αγώνες τους είναι πως το πιο ευάλωτο σημείο στην άμυνα του είναι στον άξονα. Κι η απουσία του Σεμέδο πιθανότατα να αποδειχτεί καταλυτική για την ομάδα τους. Πλην όμως κι εμείς πάσχουμε εκεί. Ποιον να βάλουμε; Εγώ θα έβαζα τον Μαντσίνι φορ. Γιατί πιέζει πιο καλά από τον Μάνο και την θέλουμε κι εμείς την πίεση ψηλά. Τούτο με την Αιντχόφεν δεν απέφερε κάτι στην ολλανδική ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν χαμπαριάζει από αυτό. Αλλάζει τη μπάλα στην περιοχή του με χαρακτηριστική ευκολία. Πληγώνεται όμως στο στενό πρέσιγκ που του κάνουν οι αντίπαλοι του που έχουν πάθος στις μονομαχίες τους. Κι αυτό έχει ο Μαντσίνι παραπάνω από τον Μάνο. Μόνο που το στενό πρέσινγκ στην αντίπαλο άμυνα το θέλουμε από όλους ταυτόχρονα κι όχι από έναν ή δύο παίκτες μας.

Υπάρχει πάντα και η λύση του Μπρούνο, του Μήτρογλου, του Μπερτόλιο και  ένα σωρό άλλων παικτών μας που παίζουν 2 και 3 ρόλους ώστε ο Άρης να γίνει η ομάδα που θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, αλλά όλα θαρρώ πως όλα αυτά θα είναι αποτελεσματικά άν τύχει να έχουν το κατάλληλο timing να γίνουν για να πλήξουν τον αντίπαλο. Κι αυτό θαρρώ πως είναι το κρυφό χαρτί του Μάντζιου.

Δεν θα μπω στον κόπο να το μαντέψω. Απλά θα περιμένω να το απολαύσω στο γήπεδο.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία ανάλυση, Ανδρέα!

Ο διαιτητής θα είναι ξένος ή Έλληνας;

Το "παράδοξο" αύριο βράδυ θα είναι ότι όλοι (πλην Αρειανών) θα θέλουν να περάσει ο γαύρος!

Link to comment
Share on other sites

Ο Φινλανδός Γκεστράνιους σφυρίζει το Άρης-Ολυμπιακός, ξένος διαιτητής και στη Λεωφόρο

Αυτός είναι και ο λόγος που οι διπλανοί χαμήλωσαν τους τόνους και τα δίνουν όλα να τους σφυρίξει έλληνας την Κυριακή στην Τούμπα.

Αν ο ΠΑΟ για τρίτη φορά δεν τα καταφέρει να προκριθεί σε μια "στημένη" κατάσταση έρχονται τα πάνω-κάτω στη παράγκα. Κι όλοι αγωνιούν.

Η ερμηνεία της ποδοσφαιρικής γυάλας του Κλάτεμπεργκ λέει πως κόβεται ο βήχας των αυθαίρετων ορισμών. Στα κρίσιμα ματς θα ορίζονται ξένοι διαιτητές και οι "αρμόδιοι του παραμάγαζου" δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν. Το αυριανό παιχνίδι θα κρίνει πολλά. Και το αποψινό με τον ΠΑΣ θα είναι η απαρχή γεγονότων για το ποδόσφαιρο μας. 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Emperor said:

...Το "παράδοξο" αύριο βράδυ θα είναι ότι όλοι (πλην Αρειανών) θα θέλουν να περάσει ο γαύρος!

Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με αυτό. Θεωρούν τον Άρη του χεριού τους και με αυτόν θα προτιμούσαν να πάνε σε ένα τελικό (όχι φυσικά στην επόμενη φάση.)

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον σενάριο για όλους θα ήταν να προκριθεί ο Άρης. Γιατί τούτο θα έστρεφε και τον Ολυμπιακό κατά του Άρη -γιατί ο "Θρήνος" δεν ξέρει να χάνει- κι ούτε χαρίζεται "και του αγγέλου του νερό" που λέει η παροιμία. Τα θέλει όλα δικά του. Τούτο όμως τον πάει με την μεριά των αντιπάλων του. Κι αυτό θέλει ο Πάοκ. Να επιτεθούν όλοι από κοινού στον Κλάτεμπεργκ ώστε να τους αφήσει την ΚΕΔ να κάνουν παιχνίδι στα πλέι οφ...

Δεν είναι λοιπόν μόνο το κύπελο. Ουσιωδώς είναι η Ευρώπη. Γιατί αυτό θα πληρώσει τους παίκτες. Για να πάρεις ένα τρόπαιο θα πρέπει να ματώσεις. Κι είναι ελάχιστοι αυτοί που θα έμπαιναν στον κόπο να ματώσουν, μόνο και μόνο για να κάνουν μάγκα ένα ατάλαντο Γκαρσία που θα τους κατσικωθεί για καμιά διετία στο τιμόνι της ομάδας.

Συνεπώς την μαρμίτα κυνηγούν και τη διαχείριση της παράγκας και λιγότερο το πρεστίζ ενός τίτλου.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς, το βασικό διακύβευμα για το παρεάκι μπάογκ, Αεκ, Παο είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο και όχι ο τίτλος. Ο γαύρος ασφαλώς θέλει και τους δύο τίτλους, ενώ εμείς είμαστε οι μόνοι με βασικό στόχο το κύπελλο και δευτερεύοντα το εισιτήριο για Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Υπό αυτή την παραδοχή, το παρεάκι αν βγει ο Άρης εκτός ξέρει ότι το μόνο που τους απομένει είναι να μας βγάλουν εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων και μέσω πρωταθλήματος, ώστε μεταξύ τους να μοιραστούν τα τρία εισιτήρια. Αν όμως ο Άρης μείνει ζωντανός στο κύπελλο, ανησυχούν ότι μπορεί να το κατακτήσουμε, διότι στα μεταξύ μας έχουμε αποδείξει ότι είμαστε καλύτεροι. Αν συμβεί αυτό το σενάριο, τότε ο Άρης δυναμώνει πολύ διότι και τίτλο θα έχει πάρει και Ευρώπη θα βγει. Για αυτό προτιμούν να περάσει ο γαύρος.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό αυτό το τελευταίο. Όντως, αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν μερικοί τον γαύρο.

Το κακό με τα σενάρια είναι πως πας με τις πιθανότητες και τη λογική. Γι' αυτό και συχνά πολλοί πέφτουν έξω, αφού το ποδόσφαιρο ακολουθεί πάντα την δική του λογική. Που είναι ποιος το θέλει το ματσάκι πιο πολύ. Ποιός δέχεται να τσαλακωθεί για να το πάρει. Ακόμη και να ματώσει γι' αυτό. Κι εδώ μπαίνει από το πουθενά ο Άρης που τα προγνωστικά τον είχαν απέξω.

Δεν θα επεκταθούμε όμως σε άλλους. Όσο κι αν αυτό έχει περισσότερο ενδιαφέρον στη παρούσα φάση για το ποδόσφαιρό μας. Θα μείνουμε στα δικά μας. Στον πλανήτη Άρη που παίζει μπαλίτσα τη Πέμπτη. Κι αν "ακούγεται εκκωφαντική" η σιγή αυτή πριν τον αγώνα, κάτι μου λέει πως θα 'ναι το ίδιο εκκωφαντικός και ο πάταγος που θα ακουστεί μετά τη λήξη του ματς.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω πολύ πιθανή ισοπαλία με γκολ, εμείς σίγουρα θα έχουμε πάθος, είναι όμως απίθανο να καταφέρουμε να μην σκοράρει ο Ολυμπιακός. 

Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Cuesta, Boucher, Bruno Gama, Bruno Felipe, Sakic, Bertoglio, Benalouane, Rose, Lucas Sasha, Kace, Xande Silva, Mancini, Jeggo, Ganea, Sundgren, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης, Μαρτίνης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει επίσημο παιχνίδι σε πρωτάθλημα και κύπελλο τη σεζόν 2020-21 που να μην έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός. Αυτό λέει η στατιστική και είναι γνωστό ότι όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν, θα είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό απόψε. 

Link to comment
Share on other sites

Τσικνοπέμπτη και Άρης απόψε. Δηλαδή «Άρτος και θεάματα» στην μίζερη Νέο-Ελληνική μας πραγματικότητα. Εύχομαι να συνδυαστούν και τα δύο τους με τον καλύτερο τρόπο. Και να χαρεί το πανελλήνιο την ομάδα που αγαπά να γράφει Ιστορία. Αφού μια πρόκριση απόψε απέναντι στην καλύτερη ομάδα φέτος θα μας φέρει δυο βήματα πριν το τρόπαιο.

Το λέω έτσι γιατί ο κόσμος αρχίζει να αγαπά τον Άρη!!! Δεν τον συμπαθεί απλώς. Τον αγαπά γιατί μάχεται, γιατί παλεύει, γιατί τα καταφέρνει και κρατιέται όρθιος σε όσα στραβά του κάνουν. Καταφέρνοντας μάλιστα να παραμένει η πιο υγιής ομάδα σε ένα ποδόσφαιρο που νοσεί. Κι αυτό, στους χαλεπούς καιρούς της καραντίνας, τον κάνει να ξεχωρίζει από όλους όσους κουβαλούν τον ιό της παράγκας.  Είναι η ελπίδα τους για κάτι υγιές. Οπότε, είτε η ομάδα χάσει απόψε, ή όχι, τούτο θα είναι η μεγαλύτερη νίκη μας. Η συμπάθεια του κόσμου που μετατρέπεται σε αγάπη για το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει.

Ναι, είναι αλήθεια πως η προϊστορία δεν είναι με το μέρος μας.

Ναι, ο αντίπαλος σκοράρει εύκολα και συχνά,

Ναι, είναι πιο καλοί από εμάς,

Αλλά,

Η μπάλα είναι στρογγυλή. Δεν έχει γωνίες να πάει να κάτσει στη λογική των στοιχημάτων. Κι επιτέλους, βρε αδερφέ, ΕΙΣΑΙ ΆΡΗΣ και αποδεικνύεις στο γήπεδο πως τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Στο γήπεδο η λογική των πιθανοτήτων ισοπεδώνεται από τη λογική του α•πίθανου Γκάλη που ήταν ο αρχηγός σου. Απόψε πας να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Μέχρι την επόμενη φορά που θα είσαι ακόμη πιο καλός. Που θα είναι και ο τελικός.

Εγώ ένα έχω να πω. Απόψε θα δούμε ματσάρα.

Ας το απολαύσουμε. Από αύριο για μερικούς ξεκινά η νηστεία. Κάποιοι όμως την ποδοσφαιρική πείνα δεν την αντέχουν. Κι αν το αφεντικό τους απαγορέψει να γλύφουν την μαρμίτα τότε η πείνα τους δεν θα αντέχεται.

(Κάτι μου λέει η διαίσθηση μου για τον Μπερτόλιο, ή τον Μπρούνο. Κάποιον από «Μ» τέλος πάντων...)

Edited by almand
Υπογραμμίσεις
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωστοποιήθηκε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης".

Αναλυτικά: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ντρέγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Κάιπερς, Χασάν.

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Ήρθαν για πλάκα με τις αλλαγές των αλλαγών τους....

Σας χάρισαν πέναλτι δώρο......έτσι για το "σασπενς"

Σας γελοιοποίησαν με γκολ που δεν έχει μπει ΠΟΤΕ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο......

Πώς το αντέχεις αυτό βρε συμπολίτη;;;.....λίγη αξιοπρέπεια παιδιά.....

Quote

Δεν πιστεύω να πίνει καφέ στα Μίκελ ο Κουεστα...

Quote

Παιδιά δεν γίνονται αυτά! Μιλάμε αυτός ο οσφπ έχει κάνει περισσότερη ζημία στην ιστορία του Άρη απότι η Γ και η Β εθνική..
Και αυτοί συνεχίζουν να παριστάνουν την πιστή ερωμένη.. Δεν γίνονται αυτά..έλεος..!

 

Edited by Athens4
Link to comment
Share on other sites

Τι θες να μας πεις ρε αγόρι μου; Τι μαλακίες είναι αυτές που μας αραδιαζεις;

Ποιο Μικέλ και ποια δεύτερα;

 

Ο,τι καφενειακή μαλακία ακούς, έρχεσαι να μας την πεις εδώ;

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Τί

22 hours ago, almand said:

...(Κάτι μου λέει η διαίσθηση μου για τον Μπερτόλιο, ή τον Μπρούνο. Κάποιον από «Μ» τέλος πάντων...)

Κι ενώ αλλιώς τα περιμένεις έρχεται ένας Μπαχαλάκης και σου τα κάνει όλα μπάχαλο! Άτιμο πράμα η διαίσθηση όταν σου έρχεται μπούμεργκ, θαυμάσιο άμα σου βγαίνει, αλλά κατραπακιά όταν σε κοροϊδεύει!!!

Πολύ λυπάμαι, ρε παιδιά, για το φινάλε. Ο Άρης για 87' λεπτά μας ταξιδεψε στο όνειρο και λίγο πριν το ζήσουμε μας ξύπνησαν για άλλη μια φορά στην ελληνική μας πραγματικότητα. Μια μιζέρια που μερικοί την πανηγυρίζουν κιόλας.

Ο Ολυμπιακός εφάρμοσε μια παλιά συνταγή που παραμένει ακόμη αλάνθαστη. "Αν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, κλέψε τον". Ο Μπουχαλάκης αυτό έκανε. Έπαιξε κρυφτό με τον Κουέστα, έκλεψε την μπάλα, το ΒΑΡ έκλεψε την πλαϊνή λήψη και δεν καταλάβαμε κι εμείς πώς γίνεται ένας άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το δοκάρι, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑ έξω από το γήπεδο και ο Ολυμπιακός έκλεψε τον αγώνα. Όπως εκλάπησαν από την ΕΠΟ και τα προσχήματα ακόμη για να είναι νόμιμη η διαδικασία της κλήρωσης. Όπως τόσα άλλα απέναντι στη ομάδα μας. Η ουσία όμως είναι πως όλα αυτά έκλεψαν από τον Άρη την πρόκριση, το βάφτισαν "ευφυϊα" και πανηγυρίζουν. Γιατί "έτσι" το μαγείρεψαν.

(Μεταξύ μας: πολύ κωλόφαρδη ομάδα ρε παιδιά αυτός ο Ολυμπιακός. Ή, πιο σωστά, πολύ κωλόφαρδος αυτός ο Μάρτινς. Σέβομαι τη δουλειά του, αλλά όλα του βγαίνουν, βρε παιδί μου. Μάγος να είσαι, πόσους λαγούς μπορείς να κρύψεις και να τους βγάλεις από το καπέλο σου! Σίγουρα μεγάλος προπονητής, αλλά και απίστευτα τυχερός. Κι ο Ολυμ΄πιακός μαζί του. Μπράβο. Αυτό δεν κολάει πουθενά, αλλά ήθελα να το πω).

Στα δικά μας. Τίτλοι τέλους του κυπέλου για μας, αλλά τούτο ας μας κάνει σοφότερους για τη συνέχεια. Γιατί τίποτε δεν τέλειωσε. Αντίθετα. Θαρρώ πως τούτη η αποτυχία θα μας πεισμώσει. Γιατί ήρθε άδικα κι εντελώς απροσδόκητα. (Απίστευτες οι συγκυρίες για τον παίκτη να βγάλει γκολ από εκεί που ήταν. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το κάθε τι είναι πιθανό). Και η ομάδα θα "δέσει" καλύτερα ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη φάση που ακολουθεί. Τα πλέι οφ κλπ.

Αν αφήσουμε στην άκρη το πατατράκ του σκαμπιλιού που δεχτήκαμε θα δούμε πως η ομάδα στάθηκε ΚΑΛΑ στο γήπεδο. Πολύ καλά. Οι διάδρομοι στην άμυνα έκλεισαν, τα φορ τους ακουμπούσαν μπάλα πολύ μακριά από την περιοχή μας και η τροφοδοσία τους από πλάγια περιορίστηκε πολύ. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε άσφαιρος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός εχθές τα χρειάστηκε. Είδε τον αποκλεισμό του να 'ρχεται και ο Μαρτίνς έριξε από νωρίς στο χορτάρι ότι είχε και δεν είχε να βγάλει ένα γκολ. Κι αυτό στέρησε ανάσες από παίκτες που ήθελε να τους ξεκουράσει για την Κυριακή και το ματς με την Άρσεναλ. Ο Άρης του έκανε χοντρή ζημιά να είστε σίγουροι γι' αυτό. (Κι ας λένε οι μικρόμυαλοι για δεύτερα κλπ. Αυτοί κρίνουν τα πάντα με την αφεντιά τους και θα τους αφήσουμε να πιστεύουν ακόμη πως το σύμπαν γυρνά ολόκληρο γύρω από αυτούς). 

Αλλά επιθετικά η ομάδα δεν τράβηξε. Από τη μια γιατί ο Ολυμπιακός πρόσεξε την άμυνα του και από την άλλη γιατί κάποιοι παίκτες μας έχουν ταβάνι στην απόδοση τους. Δεν πάνε παραπάνω ούτε να τους σμπρώχνεις. Κι είναι κρίμα. Λέω κυρίως για τον Σίλβα που ήταν ένα παιχνίδι κομμένο-ραμμένο για αυτό που ξέρει να κάνει. Να παίρνει την μπάλα και να ξεχύνεται μπροστά. Εχθές με τα οφσάιτ ήταν ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ. ΟΚ, το ξέρουμε όλοι πως το μοντέρνο ποδόσφαιρο θέλει κι ένα καλό IQ από τους παίκτες. Για να μπορούν να ελευθερώνουν στον κενό χώρο, και να δημιουργούν. Ε, δεν θέλει μυαλό ρε Σϊλβα να βλέπεις πόσο οφσάιτ είσαι και να φυλαχτείς! (Το έκαναν κι άλλοι, αλλά σε αυτόν ποντάρουμε για τις αντεπιθέσεις. Χθες, ούτε στην κορυφή, ούτε πλάγια ήταν καλός.) Οι μόνοι που ξεχωρίζουν μπροστά είναι ο Μπερτόγλιο και ο Γκάμα -ο οποίος όμως ήταν στενά μαρκαρισμένος εχθές. Επομένως όλη η επίθεση μας στηριζόταν σε ένα σχεδόν παίκτη, τον Μπερτόγλιο. Φιλότιμος ο  Μάνος αλλά ένας παίκτης δεν αρκεί.

Εκνευριστικό βρήκα επίσης και τον Σάσα στα μακρινά του σουτ. (Πλην ενός). Λίγο προπόνηση θέλει, βρε Λουκά μου, κι όλα έρχονται. Γιατί να χαλά μια στραβοκλωτσιά έτσι την άψογη εικόνα σου; (Εντολές του Μάντζιου βεβαίως εκτελεί, αλλά ας το κάνει από πιο κοντά. Πατώντας περιοχή. Τούτο δείχνει πως χάνεται το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια).

Αφού είμαι λίγο επικριτικός απόψε να πω κάτι και για το λάθος του Κουέστα. Έχει σίγουρα μεγάλη ευθύνη για το γκολ, αλλά βρε αδερφέ, αφού ήταν πίσω του ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν κι όλοι μπροστά του που βλέπουν τον αντίπαλο πίσω τον. Γιατί δεν του φωνάζουν να προσέξει;

Ότι και να πούμε όμως η Ιστορία έγραψε. Γιατί τούτο το γκολ δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ!

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Το 1-1 ήταν, κατά τη γνώμη μου, το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα χθες, βάσει λογικής. Έτσι όμως όπως ήρθε, η λογική παραμερίζεται. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο πάμπολλες φορές έχουμε δει μια αναπάντεχη λεπτομέρεια να δημιουργεί αποτελέσματα, κάτι τέτοιο συνέβη χθες. Λυπάμαι πολύ για τον Cuesta, ο οποίος, παρά τα λάθη του για μένα παραμένει ο καλύτερος τερματοφύλακας μας. Ψύχραιμα αν το δούμε, δεν θεωρώ ότι ήταν "άδικος" αποκλεισμός. Στα δύο ματς δεν ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, ούτε χειρότεροι. Μια ατυχής λεπτομέρεια έκρινε την πρόκριση, τέλεια και παύλα. Θα είναι τραγικό να υπάρξουν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στην ηρεμία της ομάδας. Αλλάζουμε σελίδα και προχωρούμε. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ακούω μόνο αυτά που λέει ο Άθενς. Να ξέρετε.

Κάτι έγινε εκεί στο Μικέλ, εκεί στήθηκε το ματς. 

 

Και αποφάσισαν να το κάνουν με τρόπο και τακτ, για να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Ναι. Οπότε σκαρφίστηκαν αυτό που είδαμε.

Και τα μπουνίδια στο πέναλτυ στημένα. Και τα πανηγύρια στο γκολ του Μπουχά, θέατρο.

Στημένο σκηνικό όλα. 

 

Άιντε πρόβατα Αρειανοί ξυπνάτε. Παράρτημα. Α παράρτημα. Το λέει ο Άθενς αφού. Και όλοι οι υπόλοιποι mentally challenged.

Edited by ukworm
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ο καημένος ο Αθενς είναι για λύπηση. Κόβει-ράβει και μας φέρνει εδώ τι είπε-έγραψε κάποιο βλήμα στα social media...

Μεγάλη η χαρά τους χθες πάντως, παίζει να είναι η μοναδική χαρά που ένιωσαν αυτή τη σεζόν οι δίπλα. Στο γκολ έγινε σεισμός από το πως το πανηγύρισε η μισή Θεσσαλονίκη...

Αλλά βέβαια, όλα κανονίστηκαν στο Μικελ, ο Αθενς έχει μη αμφισβητούμενες πληροφορίες...

Στο κόλπο και όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού που ούτε στο γκολ στο Αϊντχόφεν δεν είχε πανηγυρίσει έτσι...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

"Είναι ξεκάθαρο πια πως πρόκειται για συνομωσία.

Ο Μπουχαλάκης, ο Κουέστα, η Κοσμοτέ που χάνει την φάση του αγώνα, ο διαιτητής και το ΒΑΡ, Έλληνες και ξένοι, είναι όλοι τους συνεννοημένοι να κουκουλώσουν τη φάση του αιώνα! "

Το φοβερό σε αυτά είναι πως συνηθίσαμε τόσο τα παραμύθια που και η πραγματικότητα μας φαίνεται πλέον παράλογη!

Το ακόμη πιο φοβερό με τους δίπλα είναι που δεν ξέρουν πλέον ...τι θέλουν να τους μαγειρέψει η ΕΠΟ, -και τα άλλα δικά τους παιδιά-, αφού όλα τα κάναν μαντάρα και τους γύρισαν μπούμεραγκ. Τα Γιάννενα τους ξεφτέλισαν. Τώρα θέλουν να παίξουν με τον ΠΑΣ. Δεν περιμένουν την Κυριακή να δούνε τι θα συμβεί ξανά με τον ΠΑΟ μπας και προσγειωθούν στην πραγματικότητα... 

Όσο για τον Αθηναίο φίλο μας εγώ θέλω να συχνάζει στα μέρη μας. Μαθαίνει αυτός τα δικά μας, μαθαίνουμε κι εμείς τα δικά τους. Και βλέπουμε τους ανθρώπους να το λένε: "όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε". Κι έχουν δίκιο. Αν ξυπνήσουν σε αυτή την πραγματικότητα που έκτισαν θα τρομάξουν.

Δανείζομαι μια φράση τους: Ήρθαν για πλάκα με τις αλλαγές των αλλαγών τους....

Το να κοιτάς στον καθρέφτη και να βλέπεις ...τους άλλους είναι ταλέντο. Δεν το έχουν όλοι. Το ότι η νοοτροπία του νταβατζή της παράγκας έγινε ένα με αυτούς, ούτε καν περνά από το μυαλό τους. Νομίζουν πως όλοι είναι υποχρεωμένοι να απολογούνται στην "αφεντιά" τους ποια 11άδα θα παρατάξουν στο γήπεδο για να έχουν την έγκριση τους!

Ε, δεν τους ξυπνάς τέτοιους ανθρώπους. Κάθεσαι και κοιτάς πώς ο καπετάνιος τους θα στουκάρει το καράβι τους στα βράχια. Στους -15 τους πήγε από τότε που ανέλαβε. Κι έπεται συνέχεια. Μισό πρωτάθλημα ακόμα με ομάδες βαρβάτες κι όχι τα λιμά του πρωταθλήματος. Ένα δρόμο που θέλουν να τον περπατήσουν με 2 καρπούζια στη μασχάλη. Η Θύρα 4 τους το ξεκαθάρισε. "Κανονίστε να φτάσουν σώα και τα δύο γιατί εγώ πεινασμένος δεν θα μείνω". 

Κακός οιωνός η αδεξιότητα αλλά δεν τους το λέμε. Κάτσε να ξυπνήσουν με το καλό και να δουν μόνοι τους σε τι πραγματικότητα τους οδήγησε το στραβό τους το κεφάλι. Μετά το συζητάμε. (Μετά θα είναι αργά βέβαια, αλλά τούτο είναι άλλο θέμα).

 

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

  • Lazarus changed the title to Aris - Olympiacos (Thu., 4 Mar., 20:00 Eet)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...