Jump to content
Phantis Forums

Aris - Atromitos (Sunday, 28 February, 15:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Φαινομενικά βατό, αλλά επικίνδυνο παιχνίδι. Την τελευταία τριετία δεν τους έχουμε νικήσει στο πρωτάθλημα (μία νίκη=πρόκριση έχουμε στο κύπελλο). Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια τους, νομίζω όμως ότι παίζουν ανοικτά, ενώ βλέπω ότι δέχονται και αρκετά γκολ (5η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα). Θεωρητικά είναι αδιάφοροι, καθώς ούτε 6άδα μπορούν να μπουν ούτε κινδυνεύουν, αυτό όμως μπορεί να μην σημαίνει τίποτε, καθώς θα παίξουν ελέυθερα, ενώ εμείς έχουμε την πίεση για το τρίποντο. 

Link to comment
Share on other sites

Με τον Ολυμπιακό είχα εκφράσει την αισιοδοξία μου από νωρίς. Δεν θα πω όμως το ίδιο γι' αυτό το παιχνίδι. Κι οι λόγοι είναι πολλοί.

Πρώτα από όλα γιατί τα παιχνίδια παίζονται κυρίως εξωγηπεδικά κι ελάχιστα στο χορτάρι. -Μη κοιτάτε που μερικοί δεν καταφέρνουν να νικήσουν ούτε τα στημένα παιχνίδια που τους "σπρώχνουν"- Κι όταν αυτός ο ποδοσφαιρικός θίασος μέλλει να παίξει το κύκνειο άσμα του, σε κανένα δεν θα είναι έκπληξη να δει τα πάνω-κάτω στο ποδόσφαιρό μας. Ειδικά τώρα πού έπεσαν τα προσχήματα, και δεν ντρέπονται μερικοί να ομολογούν πως είναι η μαφία του ποδοσφαιρικού παραμάγαζου. Το συμφέρον πάνω από όλα...

Το ματς αυτό λοιπόν πάει πακέτο με τα δύο επόμενο. Πήγε Πέμπτη και δεν τέλειωσε ακόμη το "μαγείρεμα" των αγώνων για να ορίσουν και τις σφυρίκτρες που θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα που θέλουν. (Να προσέξουν αν θέλετε, μην ξεφύγει ο αγώνας από τα πλαίσια που του όρισαν).  Κι αυτό για να μην μείνει χρόνος στις ομάδες να διαμαρτυρηθούν για όσα τους ετοιμάζουν. 

Στην δική μας περίπτωση δεν είναι ο αδιάφορος ουσιαστικά Ατρόμητος, αλλά άμεσα ενδιαφερόμενος συμπολίτης που ακολουθεί στο πρόγραμμα μας. Συνεπώς οι εντολές είναι ξεκάθαρες. Απευθείας κόκκινη σε έναν από τους Σάσα ή τον Τζέγκο -και δεύτερη κίτρινη κι αποβολή στον άλλο. Ή κάποιον στην άμυνα. ΚΑΙ οπωσδήποτε κάρτα σε αυτούς που είναι στο όριο με έμφαση στον Μπερτόγλιο.  Ο Ατρόμητος δεν μας νοιάζει αν χάσει. Καιγόμαστε για τις κάρτες. Κι αυτές θα δώσουν το μπόνους στο παληκάρι που θα αναλάβει να μας σφυρίξει. 

Δεν λέω φυσικά για τερματοφύλακες γιατί τούτο το τρικ κανένας πλέον δεν το χάφτει. Ούτε κι έχει αποτέλεσμα (Βλέπε τι συνέβη στο Αγρίνιο με τον Κνετ και το φιάσκο του ΠΑΟ).

Το λέω με κάθε ειλικρίνεια πως με τρώει η περιέργεια να μάθω την ποδοσφαιρική ταρίφα που θα οριστεί για την συγκεκριμένη εκδούλευση της σφυρίκτρας από το παιδί που θα ορίσουνε να διευθύνει τον αγώνα!!! Όχι να το μάθουμε από τυχόν "νόμιμες υποκλοπές" τηλεφώνων πολύ αργότερα. Να διαρρεύσει απλώς στην πιάτσα. Γιατί ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΊ. ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ.

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι όπου δεν έχει και πολλά να πούμε. Η λογική συνιστά στους παίκτες μας προσοχή στις κάρτες. Να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή να ψαχτεί ο ρέφερι για κάρτα. Ούτε στα μάτια να τους κοιτάμε, θα έλεγα εγώ. Γιατί το παιδί της ΚΕΔ δεν υπάρχει περίπτωση να αψηφίσει το μπόνους που θα του δώσουν για την εκδούλευση. Να σφυρίζει κάθε Κυριακή και μεσοβδόμαδα. (Όπως πχ ο Σιδηρόπουλος που σφύριξε εχθές την ΑΕΛ, την Κυριακή με τον ΟΣΦΠ, και την μεθεπόμενη θα οριστεί για το ματς της Τούμπας. Πιθανότατα με την Κουρομπύλια, αν τα πάει καλά αυτή τη βδομάδα... Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος... αλλά δύσκολο. Μετρημένα είναι τα κουκιά...)

Με την αμείλικτη απειλή της σφυρίκτρας είναι δύσκολο να κάνεις παιχνίδι για να κερδίσεις. Αλλά ο Παντελίδης μάλλον θα παίξει ανοικτά κι αυτό ίσως μας διευκολύνει να βρούμε κενά στην άμυνα. Γιατί αν παίξει ταμπούρι με 4 και 5 παίκτες να πατούν την περιοχή του είναι χαμένος από χέρι.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Αποστολή χωρίς Γκαρσία και Ματίγια στον Άρη!

Με τη σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για την αυριανή αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, καθώς υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο. Εκτός επιλογών και ο Χαβιέρ Ματίγια.

Αναλυτικά η αποστολή: Cuesta, Σιαμπάνης, Bruno Gama, Bruno Felipe, Sakic, Bertoglio, Benalouane, Rose, Lucas Sasha, Kace, Xande Silva, Mancini, Jeggo, Ganea, Sundgren, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμούσα Mancini στη θέση του Silva. Ο Silva υστερεί στο τακτικό κομμάτι, ενώ αρκετές φορές έχω παρατηρήσει ότι κάνει λάθος επιλογές στην πάσα ή στην τελική προσπάθεια.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό. Νομίζω βέβαια πως θα μπει κι αυτός και ο άλλος. Ο Σίλβα δίνει ακόμη εξετάσεις να μας πείσει να τον αποκτήσουμε και δεν αποκλείεται να αρέσει. Γιατί οι δυνατότητες του δεν πιάσαν ταβάνι. Δύσκολο ίσως αλλά παίζει κι αυτό. Αφού λοιπόν του δίνει κίνητρο, να μπει...

Εγώ θα ήθελα να δω Μπρούνο, Μπερτόγλιο και Μήτρογλου μαζί για κανένα 20λεπτο, για να δω πώς πάει η ομάδα με 2 δημιουργικούς πίσω από τον φορ. 3 μαζί με τον Γκάμα. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Στη διαχείριση των αλλαγών θα παίξει ρόλο και η εξέλιξη του σκορ. Ένας λόγος παραπάνω που μπροστά μας έχουμε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δύο παιχνίδια φωτιά, με Ολυμπιακό για τον επαναληπτικό του κυπέλλου και στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Link to comment
Share on other sites

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Γκανέα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα, Τζέγγο, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μπρούνο, Μήτρογλου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Γκάλο, Γούτας, Γκαλβάι, Τομάσεβιτς, Νάτσος, Χαρίσης, Εντομβόνγι, Μουνίθ, Αγκάγιεφ, Νταβιώτης

Link to comment
Share on other sites

3-0 το τελικό σκορ. Ομολογώ πιο εύκολα από όσο περίμενα. Κάτι που νομίζω πιστώνεται στο καθαρό μυαλό των παικτών που με υπομονή γύρεψαν το γκολ και δικαιώθηκαν. Νομίζω πως δικαίως ο αναμφισβήτητος MVP του παιχνιδιού ήταν ο Γκάνεα στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα μας. Που όμως ταίριαξε απόλυτα στο στυλ του αφού δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα από τον αντίπιπάλο. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα ένα γκολ από αυτόν κι ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στα αποψινό του παιχνίδι ήταν πως παρουσιάστηκε ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ και στα 90'. Δεν είναι εύκολο αυτό, αλλά ο Ρουμάνος απόψε ήταν επιπέδου Ευρώπης. Ειδικά στις σέντρες του που όλες έβρισκαν κάποιον επιθετικό μας. Μόνο στο κεφάλι του Μήτρογλου δεν έφτασε καιμιά σέντρα κι αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να το δούμε.

Καλή η διαχείριση από τον Μάτζιο αν και η ταυτόχρονη συνύπαρξη Μπερτόγλιο και Μπρούνο για την συνεργασία με τον Μήτρογλου θα έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερη. Ωστόση η εικόνα για μένα που έκλεψε την παράσταση ήταν το γκολ του Σάσα, όπου στο βάθος της κάμερας βλέπει κανείς το δίδυμο Μπέρτο και Μήτρογλου να χειροκροτούν το 2ο γκολ της ομάδας. Μόνο που αυτό επετεύχθη μόλις βγήκαν ενώ θα έπρεπε να είχε μπει όσο ήταν μέσα στον αγώνα!

Η νίκη αυτή με κάνει να ελπίζω πως δεν είμαστε μακριά από το εύκολο γκολ και δίνει, εκτός των 3 βαθμών και τη 2η θέση, καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Καθώς ακολουθούν τα ματς με τον ΟΣΦΠ και τον Πάοκ και η καλή ψυχολογία είναι τεράστιο αβαντάζ να τα πάμε καλά και στα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα από το παιχνίδι, ο Ατρόμητος έπαιζε χωρίς κίνητρο. Ηταν σημαντικό που πήραν αρκετά αγωνιστικά λεπτά παίκτες που μέχρι τώρα δεν παίζουν ενδεκάδα (Μήτρογλου, Ganea, Bruno), αλλά θα χρειαστούν στα εναπομείναντα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πολύ όμορφα τα δύο πρώτα γκολ.

Link to comment
Share on other sites

  • Lazarus changed the title to Aris - Atromitos (Sunday, 28 February, 15:00 EET)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...