Jump to content
Phantis Forums

AEK– Άρης (Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 19:30, Novasports 1)


almand

Recommended Posts

Με τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης και κατά τα άλλα… φυσιολογικά, παρατάσσει τον Άρη ο Άκης Μάντζιος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πιο αναλυτικά σε σχηματισμό 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα, δεξί μπακ ο Σούντγκρεν, αριστερό ο Σάκιτς και δίδυμο στα στόπερ οι Δεληζήσης και Ροζ. Στα χαφ, ο Τζέγκο με τον Σάσα, τριάδα μεσοεπιθετικών οι Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαντσίνι.

Στον πάγκο για τον Άρη θα βρίσκονται οι: Σιαμπάνης, Μπεναλουάν, Ιωάννου, Κάτσε, Ματίγια, Μπρούνο, Μήτρογλου, Σίλβα και Μάνος.

Για την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ραντόνια, Νεντελτσεάρου, Λάτσι και Λόπες ξ τετράδα στην άμυνα, Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι στα χαφ με τους Γκαρσία, Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, REY said:

What this Levy Garcia produce at Aek from the flanks is what I have expected from Xande Silva when he came.

Similar players, but Aek's Portuguese ( i think he is Port' as well) is currently a better player

Correct Rey, any side line player normally should play like him. But X. Silva has some different qualities (such as speed, etc) but, still Aek's Garcia is far better player than ours.

Noμίζω πως τη διαφορά στο παιχνίδι την κάνει η διάταξη των παικτών μέσα στο γήπεδο. Είναι κέρδος μας η συμμετοχή του Μαντσίνι που επανήλθε από το τράβηγμα που είχε, τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι ελλειπής από τραυματισμούς κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Πάλι βγάλαμε γκολ από τη μικρή περιοχή και από στημένη φάση κι αυτό σημαίνει μεγάλη βελτίωση. Επειδή όμως πατούν αρκετοί παίκτες μας την αντίπαλη περιοχή, και μάλιστα με κάθετες πάσες περιμένω κάποια από αυτές να μετουσιωθεί σε γκολ. Ωστόσο τίποτε δεν κρίθηκε ακόμη κι ας ελέγχουμε κάπως τον ρυθμό του αγώνα. Εύχομαι Σάσα και Τζέγκο, να αντέξουν την πίεση στο κέντρο μέχρι να τους δοθούν ανάσες με αλλαγές.

Πάμε δυνατά και προσηλωμένοι στο παιχνίδι να ολοκληρώσουμε καλά ότι αρχίσαμε   

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Another very bright counterattack blown by our players.

Bruno should be good addition to these attacking options. Mitroglou as well especially against smaller sides.

Not a fan of having no single striker in starting XI, but I try to understand the idea of having Mancini and hard working players upfront in such matches like this, although still hurting my eyes when I see crap finishing.

Edited by REY
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Manos in for Mancini.

Expected.

Paidia, overall I don't like our attacking operations in 2nd half. Very lazy, prone to errors, slow moving etc.

Good block by Rose there. Saved our arses.

With this defensive mindset I guess we are flirting with a concede.

Come on guys.

Link to comment
Share on other sites

0-2 τελικό, διπλό νομίζω πως είναι και το κέρδος μας απόψε. Καταρχήν δεν κλέψαμε το παιχνίδι όπως έκανε η ΑΕΚ στο Βικελίδης. Την νικήσαμε κατά κράτος και μάλιστα με υψηλότερο σκορ από αυτήν. Το πρωτάθλημα πλέον παίρνει φωτιά καθώς οι 2 δικέφαλοι αισθάνονται και οι δύο κοντίτερα την ανάσα της ομάδας που "έσπρωχναν" οι δικοί τους άνθρωποι. Οι συμμαχίες πλέον περνούν στην αντιπαράθεση της λογικής "ή εγώ ή εσύ" που υπαγορεύει το συμφέρον.

Μπράβο στο Μάντζιο -αν και άργησε και πάλι να αντιδράσει έγκαιρα- και ιδιαίτερα στους παίκτες-κλειδιά που πήραν τη νίκη. Αντί για τους διακριθέντες εγά θα (ξανα)πώ μπράβο σε όλους τους παίκτες. Γιατί η ομάδα νικάει.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ μεστή και ώριμη εμφάνιση, η νίκη ήρθε πιο εύκολα από όσο φάνηκε. Πάλι χάσαμε τα άχαστα και αν είχαμε πιο καλή ομάδα απέναντι μας μπορεί να το πληρώναμε. Κατά τα άλλα, εξαιρετικό passing game και έλεγχος του παιχνιδιού και πριν και μετά το 0-1. Ίσως άργησε αρκετά ο Μάντζιος στις αλλαγές των Bertoglio, Gama. Όταν αυτοί οι δύο κουράστηκαν, χάσαμε το κέντρο, δεν κρατούσαμε μπάλα και δεν απειλούσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλα νέα της ημέρας, η μπάογκ σπρώχτηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι (κόκκινη που δεν δίνεται σε παίκτη που ισοφαρίζει 1' μετά, ενώ το πέναλτι-μαρς ο συνήθης ύποπτος Φωτιάς πήγε να το πνίξει, το VAR όμως τον εξέθεσε). Με ξένους διαιτητές φέτος σε όλα τα παιχνίδια η διαφορά μας από τον γύφτο και τον Παναθηναϊκό θα ήταν το λιγότερο 10 βαθμοί.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Σάσα και Τζέγκο εξολόθρευσαν την ΑΕΚ | SPORT 24

Εξαιρετική ανάλυση του παιχνιδιού και της δουλειάς που έκαναν οι μέσοι μας εχθές δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις γραμμές της να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Για οικονομία του χώρου δεν θα την αναρτήσω κι εδώ, αλλά θα προσθέσω κάτι ενδιαφέρον με αφορμή το ματς εχθές. Πως ο Άρης τα τελευταία παιχνίδια περνά στο γήπεδο κάποια καινούργια στοιχεία. Το παιχνίδι μας πλέον γίνεται ολοένα και περισσότερο επιθετικογενές. Χωρίς να χάνεται η αμυντική του λειτουργία εμπλουτίζεται συνεχώς κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ομάδα να κερδίζει μέτρα στα γήπεδο. Αν, ας πούμε, σε όλο τον πρώτο γύρο η ανασταλτική μας λειτουργία ήταν λίγο έξω από τη περιοχή μας, τώρα πλέον αυτή μεταφέρεται σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου! Τεράστιο το κέρδος. Κι όλο αυτό δείχνει την τρομερή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα, καθώς επίσης και το IQ των ποδοσφαιριστών μας να αφομοιώσουν τους καινούργιους τους ρόλους. Γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο εκτός από προσόντα θέλει και μυαλό. Παίκτες να ξεφεύγουν από το προβλέψιμο και να δημιουργούν το απρόβλεπτο στον αντίπαλο. Η συγκυρία μας έκατσε τελευταία κι ο Άρης έχει τους παίκτες αυτούς να το κάνει. Παίκτες καλούς τόσο για  επιθετική άμυνα, όσο και για δημιουργικό ποδόσφαιρο στην επίθεση. Παίκτες σε ελεύθερο ρόλο που μπορούν να εναλλάσσονται συνεχώς και να ελευθερώνονται όταν πρέπει.

Σαφώς και μας λείπουν ακόμη αρκετά για να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε, αλλά εχθές φάνηκε καθαρά πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μη ξεχνάμε πως απέναντι μας είχαμε μια ομάδα με υψηλότερο μπάτζετ από μας, μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Κι όμως εχθές την εξουδετερώσαμε πλήρως. Η 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος εχθές έδειχνε άσφαιρη επιθετικά!!! Κι η 3η ομάδα στην μεσαία γραμμή, πάλευε να περάσει έστω και μία κάθετη πάσα στον επιθετικό της φορ! Δυο, μόλις δικοί μας "κατάπιαν" 3 αντιπάλους τους, δίνοντας έτσι υπεραριθμία στην δική μας επίθεση για το γκολ.

Για μένα η ΑΕΚ δεν ήταν κακή. Ήταν η ίδια που νίκησε τον ΟΦΗ και πήρε βαθμούς από τον Πάοκ. Αλλά εχθές έπεσε πάνω σε έναν Άρη που της έκοψε αριστουργηματικά την μεσοεπιθετική της λειτουργία κι η άμυνα της έδειχνε τεράστιες αδυναμίες.

Από πλευράς μας ήταν εξαιρετικό το passing game ακόμη και σε μικρό χώρο και οι αλληλοκαλύψεις στα μαρκαρίσματα. Το πρώτο έδωσε ευκαιρίες επιθετικά και το άλλο δείχνει την εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, καθώς και ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Κι αυτό το τελευταίο νομίζω πως μας έδωσε το ματς.

Τζέγκο, Σάκιτς και Σούντγκρεν, μαζί με τον Μπερτόγλιο είναι τα πρόσωπα που έκαναν την διαφορά εχθές και γενικότερα φέτος από τους νεοφερμένους κι επιτρέψτε μου να προσθέσω σε αυτούς και τον Δεληζήση. Ο χθεσινός Δέλης ήταν αρχηγός. Από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ένας παίκτης, που τον λογαριάζουμε αναπληρωματικό, αλλά ο Γιώργαρος εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα μας. Όλοι οι προπονητές θέλουν ένα τέτοιο παίκτη, να ακουμπούν πάνω του όταν πρέπει.

(Δεν παραβλέπω την συνεισφορά των άλλων παικτών, αφού όλοι τους σχεδόν αρίστευσαν, να τονίσω μόνο θέλω το αφενές έργο κάποιων). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...