Jump to content
Phantis Forums

Asteras Tripolis - Aris (GC, Thursday, 4 February, 17:15 EET)


Emperor

Recommended Posts

O επαναληπτικός του 2-0. Στόχος να βάλουμε ένα γκολ όσο το δυνατόν πιο σύντομα, καθώς αυτό θα εξασφαλίσει την πρόκριση και θα μπορεί ο προπονητής να κάνει διαχείριση των δυνάμεων των παικτών ενόψει του κυριακάτικου ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Με ένα γκολ πρακτικά καθαρίζουμε τη πρόκριση, αλλά θαρρώ πως ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τη λειτουργία της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως ο αντίπαλος θα είναι διαφορετικός από αυτόν του Σαββάτου. Θα ανοιχτεί να ψάξει το γκολ και αυτό ίσως να μας βοηθά να τον κτυπήσουμε στο ανοικτό γήπεδο. Ακούγεται αρκετά εύκολο, αλλά δεν είναι. Γιατί έχουμε κάποιες παθογένειες που πρέπει να λυθούν έγκαιρα. Πριν τα πλέι οφ.

Να τονίσουμε εδώ ότι προέχει ο στόχος του κυπέλλου από τα όποια πειράματα θα ακολουθήσουν για να βελτιωθούμε. Όχι να πάμε με πειράματα για τον στόχο. Προσήλωση μέχρι το γκολ και μετά βλέπουμε. 

Δηλαδή δεν περιμένω τον Μήτρογλου για το γκολ. Το ψάχνουμε με τους παίκτες που είχαμε.

Κι αυτό για να μη κάψουμε από την αρχή τα καλά μας χαρτιά.

Γιατί το γκολ θέλει ψυχολογία. Αν παίζεις με το "πρέπει", παίζεις με τη λογική κι όχι με το ένστικτο. Κι αυτή άγχος φέρει κι όχι γκολ. Άλλο είναι να μπει ο παίκτης όταν θα έχεις καθαρίσει την πρόκριση κι άλλο να μπει για να σου την φέρει αυτός. Για να μη χαθεί και το παρόν και το μέλλον. Αφού το πρόβλημα θα ζητά τη λύση του και στον επόμενο αγώνα. Ο Μάντζιος, βέβαι, το ξέρει αυτό κι εύχομαι να το ενστερνίσκηκαν και οι παίκτες μας.

Η δική μου εκτίμηση για τον αγώνα είναι θετική. Ωστόσο τα πιο πάνω είναι πράγματα θα πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας. Γιατί τούτο το πρόβλημα το κουβαλάμε σαν ομάδα από την εποχή του ...Κάμπορα. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ίδιο λάθος. Είναι λοιπόν καιρός η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Γιατί αν βρούμε το εύκολο γκολ, τότε ο Άρης ανεβαίνει σκαλί. Κι αυτό θα το δούμε σύντομα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Αρκετές αλλαγές από Μάντζιο. Ενδεκάδα: Cuesta, Sundgren, Rose, Δεληζήσης, Sakic, Matilla, Sasha, Bertoglio, Mateo, Silva, Μάνος.

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Gama, Bruno, Ganea, Benalouan, Kace, Jeggo. 

Link to comment
Share on other sites

Ο Μήτρογλου δεν θα είναι ούτε στον πάγκο, σε αντίθεση με τον Μπρούνο, ο οποίος βέβαια είναι πιο έτοιμος από τον έμπειρο επιθετικό.

Link to comment
Share on other sites

Ημίχρονο 0-1. Πολύ καλή εμφάνιση έως τώρα, στο γήπεδο υπήρχε μόνον ο Άρης, είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο, τις ευκαιρίες.

Με αυτό το σκορ δίνεται η δυνατότητα στο Μάντζιο να ξεκουράσει παίκτες στο β' και να δοκιμάσει άλλους που δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο συμμετοχών.

Link to comment
Share on other sites

Βγάλαμε (επιτέλους) ένα γκολ -έστω και με τις μηχανές σβηστές- κι όλα πλέον παίρνουν το δρόμο τους. Αν μέτρησα καλά από μας τρέχουν μόλις 3 παίκτες κι οι υπόλοιποι μοιάζουν να περιμένουν το ματς της Κυριακής.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Sakic πολύ φιλότιμος και μαχητικός σε όλο το ματς, ακόμη και στο τελευταίο ημίωρο που πίεζε την πρώτη πάσα.

Καθοριστική η συμβολή του Rose και στα δύο γκολ.

Link to comment
Share on other sites

Τρεις παίκτες ξεχώρισα εγώ Τον Μπερτόγλιο, -τον MVP του αγώνα για μένα- τον Σάκιτς και τον Σούντκρεν. Ο 1ος αποδεικνύεται η καλύτερη φετινή μας μεταγραφή αφού καλύπτει με επιτυχία όλες τις θέσεις της επιθετικής μας γραμμής, ο 2ος γιατί ανταποκρίνεται άψογα και στα 2 άκρα της άμυνας μας -και μπροστά από αυτήν- και ο 3ος γιατί μέρα με τη μέρα δείχνει πόσο λάθος είχε ο γερμανός κόουτς που τον άφηνε έξω. Θα σταθώ λίγο στον Σουηδό για να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ξεπερνάς την λάσπη που σου πετάνε άνθρωποι της ομάδας σου και συ να τους εκθέτεις στο γήπεδο. Ήταν πάντα καλές οι προωθήσεις του επιθετικά, όπως και οι ταχύτατες επιστροφές του στην άμυνα. Χθες όμως με την κάθετη που έδωσε στο Μάνο είδαμε κάτι καινούργιο. Πως έσπασε ο αμυντικογενής προσανατολισμός της ομάδας και δουλεύει πλέον καλύτερα την κάθετη πάσα στον φορ!!! Τουλάχιστον στα 3 ή 4 τελευταία παιχνίδια της. Κι αυτό Αλέξανδρε, ξεκινά από τις προωθήσεις του Ροζ, όπως επισήμανες, και του Μπεναλουάν θα έλεγα εγώ.

 Επιτέλους βλέπουμε τον Ροζ που θαυμάζαμε πέρσι. Που κατέβαινε ταχύτατα στην επίθεση κι έφτιαχνε την υπεραριθμία των παικτών μας επιθετικά. Τούτο έφερνε συνήθως κι ένα γκολ. Φέτος, -τουλάχιστον σε όλο τον πρώτο γύρο- αυτό δεν υπήρχε. Οι παίκτες μας είχαν συνεχώς στο μυαλό τους να κρατήσουν το "μηδέν" πίσω και μετά να ζητήσουν το γκολ. Κακό δεν είναι, αλλά γίνεται τέτοιο, αν το κάνουμε σε βάρος του 2ου στόχου, να βγάλουμε το γκολ

 Κι αυτό θαρρώ συμβαίνει στο μυαλό των παικτών μας. Τουλάχιστον του Ματέο. Κι αυτό  εξηγεί για μένα το οριζόντιο παιχνίδι που παίζει αφότου ήρθε στην ομάδα. Είναι καιρός όμως να ξαναθυμηθεί τον εαυτό του. Αυτόν που αγαπήσαμε 2 χρόνια πριν. Τον Ματέο των διεισδύσεων και της πρωτοβουλίας.

Όλα αυτά βέβαια δείχνει μια στροφή που έχει κάνει ο Μάντζιος τελευταία και η ομάδα δείχνει πιο επιθετική στο παιχνίδι της. Παραπονιόμουν για τις κάθετες μπαλιές κι αυτές ήρθαν στα 3 τελευταία ματς. Που σημαίνει πως δουλεύονται. Άσχετα την τελική του φορ που μας λείπει. Τώρα τί ακριβώς άλλαξε; Κατά τη γνώμη μου η εξοικονόμηση μιας κάθετης παραπάνω μπαλιάς. Το 4-2-3-1 δείχνει 4 κάθετες μέχρι τα αντίπαλα δίκτυα. Η προώθηση του αμυντικού τις κάνει 3! Αν το σχήμα γυρίσει σε 4-3-3 τότε 3 κάθετες αρκούν. (Δεν έχουμε προς το παρόν τους παίκτες αυτούς για να το κάνουν. Αλλά φανταστείτε το λίγο με Ματίγια 6-8άρι και Μπρούνο και Σάσα 8-10άρια. Θα πρόσθετα και τον Ντουάρτε που είναι ο καταλληλότερος για ένα τέτοιο σχήμα, ο οποίος όμως δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ξαναείδα όμως τα βίντεο του και θαρρώ πως είναι ότι πρέπει λίγο πιο μπροστά από τον Ματίγια). Όλα αυτά "κοιτούν" τον άξονα όπου είναι φανερή η απουσία ενός κλασσικού 10αριού. Κι εχθές από εκεί ήρθε το γκολ.

Κακώς ίσως που τα λέμε όλα αυτά τώρα, μιας που είναι αργά πλέον για να γίνουν και να τα δούμε στο γήπεδο. Τα λέω όμως γιατί αυτή η ομάδα έχει προοπτικές και δυνατότητες για κάτι μεγάλο. Και ένα προπονητή που δεν νομίζω να έχει κολλήματα κι εμμονές στο στυλ που του αρέσει. Ο Μάντζιος, εμένα τουλάχιστον με έχει πείσει πως είναι ανοκτό μυαλό. Ωστόσο η αλλαγή στην νοοτροπία των παικτών μας περνά πολύ αργά. Αλλά περνά κι αυτό είναι πολύ θετικό.

(ΥΓ. Αν είχαμε βρει λύσεις σε καναδυό από αυτά τα ζητηματάκια δεν θα μας φαινόταν βουνό η εβδομάδα που έρχεται. Καθώς την Κυριακή παίζουμε με την ΑΕΚ και την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο!. Δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις τίποτε. Πάμε και στα δύο ντέρμπι όπως είμαστε. Τουλάχιστον ας πάμε συνειδητοποιημένοι γι' αυτό που πρέπει να κάνουμε).

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...