Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEL (Tuesday, 26 January, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Παίζουμε εντός με τη χειρότερη πιθανώς ομάδα του πρωταθλήματος, προφανώς η νίκη (και μάλιστα άνετη) θα πρέπει να είναι ο αυτονόητος στόχος. Η Λάρισα θα παίξει αμυντικά και σκληρά, με αυτές τις ομάδες χρειάζεται υπομονή, πολύ καλό passing game εκτός περιοχής τους και αξιοποίηση των ευκαιριών που θα κάνουμε (να μην την πατήσουμε όπως με ΠΑΟ).

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: "Με την προπόνηση, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ για τον εντός έδρας αγώνα με την Α.Ε.Λ., στο πλαίσιο της 19ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Interwetten της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Η αποστολή της ομάδας μας για το αυριανό παιχνίδι (26/01) στο Κλεάνθης Βικελίδης (19:30) αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: 

Cuesta, Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Ganea, Cristian Lopez, Bruno Gama, Sakic, Bertoglio, Benalouane, Rose, Mancini, Lucas Sasha, Matilla, Kace, Xande Silva, Jeggo, Sundgren, Δεληζήσης, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης".

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει ρουτίνα... ξεκινάμε πολύ δυνατά, κλείνουμε τον αντίπαλο, σκοράρουμε στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο, συνεχίζουμε να έχουμε ευκαιρίες και στο β' κρατάμε το σκορ και κάνουμε διαχείριση του ματς.

ΥΓ1. Η ΑΕΛ ένα αίσχος, μόνον σκληρά φάουλ, με διαφορά η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.

ΥΓ2. Είχαμε και μια απώλεια, τον Mancini, που φάνηκε να έχει τράβηγμα στον προσαγωγό.

Link to comment
Share on other sites

H ομάδα έβγαλε εχθές στο γήπεδο ότι που μας κρατά σε τροχιά Ευρώπης. Ένα από τα πολλά είναι η συνεχής εναλλαγή των επιθετικών. (Για μένα αυτό ίσως και να ήταν ο κυριότερος παράγων για να πάρουμε το παιχνίδι. Διότι με 11 παίκτες του αντιπαάλου στα μετόπισθεν δεν ξεκλειδώνουν οι άμυνες. Κι όσο περνά ο χρόνος βαραίνουν τα πόδια και χάνεται το καθαρό μυαλό). Εχθές ο καλύτερος παίκτης μας για μένα ήταν ο Γκάμα. Λένε για τον Ματέο, αλλά εγώ θα σταθώ στον πορτογάλλο. Κατέβαινε και ζητούσε την 2η μπαλιά μέχρι  το κέντρο. Τυπικά έπαιζε στα αριστερά, αλλά διακρίθηκε κυρίως στον άξονα. Πιέστηκε από τα πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων, αλλά κατάφερ κι έβγαλε στο γήπεδο ένα μεγάλο παίκτη, καλύτερο από αυτόν που γνωρίζαμε. Θαρρώ όμως πως ο παίκτης που έσυρε πρώτος τον χορό αυτό των εναλλαγών ήταν ο πολύ ορεξάτος εχθές Ματέο. Ο αργεντινός διέσχιζε συνεχώς το πλάτος του γηπέδου κι αυτό ελευθέρωνε και τον Γκάμα και τον Μπερτόγλιο. Εχθές είδαμε μια καταπληκτική τριπλέτα που έδενε αρμονικά τόσο με τον φορ μπροστά όσο και τον Σάσα πίσω. Ο οποίος συνεπικουρεί την επιθετική λειτουργία της ομάδας σαν κρυφός επιθετικός. Ένα 2ος παράγων της νίκης μας είναι η ομοιομορφία του δυναμικού των παικτών μας. Δεν τραβάει ο Μάνος, βάζεις τον Μαντσίνι. Δεν τραβάει ο Σίλβα, βάζεις τον Γκαρσία και η ομάδα ρολάρει.

Έχουμε ένα θέμα στο γκολ αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βγάλουμε ένα κι άντε μετά εσύ Λάρισα να βρεις τρύπα στη άμυνα μας! Κι αυτό το λέω, όχι γιατί θεωρώ την άμυνα μας απροσπέλαστη, αλλά γιατί με τον Τζέγκο μπροστά από τα σέντερ μπακ οι επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου σταματούν εν τη γενέσει τους. Το ίδιο περίπου γίνεται με τον Ματίγια σε αυτό τον ρόλο. Κερδίζουμε στην πρώτη μπαλιά, αλλά χάνουμε μέτρα στο γήπεδο. Και με την έλευση του Μήτρου αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Οι παίκτες μας θα πρέπει να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να βρούμε λύσεις στο τρανζίσιον δλδ από την 1η στη 2η μπαλιά κυρίως αφού υποτίθεται πως ένας από τους 3 μέσους βρίσκει τον τρόπο να περάσει την 3η μπαλιά στο φόρ.

Κι εδώ ήταν το πρόβλημα μας αφού δεν υπήρχε εκεί ο φορ της μιας επαφής. Κάτι που το έχει ο Μήτρογλου από τον οποίο περιμένουμε να μας το λύσει. Εγώ, δεν σας κρύβω πως ήμουν επιφυλακτικός. Όχι για τον παίκτη, αλλά για το "τάισμα" του. Με τον ΠΑΟ είχαμε 20 τελικές από τις οποίες ελάχιστες -2 ή 3 μόνο- μύριζαν γκολ. Κι αυτό είναι πρόβλημα. Γιατί δεν μας λείπει μόνο ο φορ, αλλά και η κάθετη πάσα σ' αυτόν. Χθές όμως αναθάρρησα. Τον ρόλο αυτόν δεν τον είχε μόνο ο Μπερτόγλιο, αλλά και ο Γκάμα και ο Ματέο -σε λιγότερο βαθμό. Δλδ 3 και 4 παίκτες γι' αυτόν τον ρόλο, αντί ενός. Κι αυτό είναι καλύτερο γιατί δεν μας κάνει προβλέψιμους.

Για άλλη μια φορά πήραμε γκολ από παίκτη που πατά ΜΙΚΡΗ περιοχή. Είτε αυτός είναι επιθετικός, είτε αμυντικός όπως συνέβη στα δύο τελευταία ματς. Κι αυτό θα πρέπει να το ζητήσουμε από τους παίκτες μας. Να πατούν περιοχή. Να μπαίνουν στη φάση. Όπως ο Σάσα που έρχεται από πίσω, ή όπως ο Ματέο που πήρε μια κεφαλιά που θα την ζήλευε και το φορ.

Κι όλα αυτά πιστώνονται τόσο στους παίκτες, όσο και στον Μάντζιο. Που ανακάτεψε τη τράπουλα και ξαναβρήκε η ομάδα τους άσους της. Μπράβο σε όλους.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο post, Ανδρέα, πολύ εύστοχο.

Να αναφέρουμε επίσης ότι το δίδυμο Jeggo-Sasha είναι εξαιρετικό ανασταλτικά. Εκτός από την ατομική ικανότητα τους στο μαρκάρισμα, τρέχουν ασταμάτητα σε σημείο να μοιάζει ότι έχουμε τρία εξάρια όταν αμυνόμαστε. Επίσης, έχουν πάρα πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους, καλύπτουν χώρους, γενικώς βγάζουν μια αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική ευφυΐα (σε αυτό διακρίνεται και ο Matilla βέβαια).

Θετικό και ότι παίρνουμε πλέον γκολ και από κόρνερ, δεν θυμάμαι αν είχαμε βάλει άλλο τέτοιο στον α' γύρο και τώρα έχουμε δύο συνεχόμενα (και τα δύο από τη μικρή περιοχή και από αμυντικούς).

Πρόσεξα επίσης πόσο καλά χτυπήματα έχει ο Gama στα κόρνερ και φάουλ που γίνονται σέντρα. Εκτός του γκολ του Rose, τέτοια ήταν και η φάση με το γκολ του Μάνου (το οποίο ήταν οριακά offside).

ΥΓ. 33 φάουλ έκαναν χθες οι Λαρισαίοι... 33!!! Και αρκετά από αυτά πολύ σκληρά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...