Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEK (Thursday, 14 January, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια σε 4 μέρες με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό εντός. Από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είμαστε καλύτεροι και από τους δύο, από την ΑΕΚ η διαφορά στη βαθμολογία θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κούραση από το πολύ κουραστικό παιχνίδι προχθές στα Γιάννινα. Αμφίβολος λόγω τραυματισμού είναι ο, κατ' εμέ, MVP μας Bertoglio. Λογικά επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Matilla. Βάσει απόδοσης και εν γένει προσπάθειας, έχουμε ξαναπεί ότι ο Mancini δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που παίρνει ο Mateo, προχθές μάλιστα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας, δεν ξέρω όμως αν μετά από αυτή την υπερπροσπάθεια κρίνει ο Μάντζιος ότι θα είναι έτοιμος να προσφέρει πάλι το 100%.

Link to comment
Share on other sites

Κρισιμότατο ματς. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά ψυχολογικά, αγωνιστικά κι για ένα σωρό ακόμη λόγους. Ο κυριότερος για μένα είναι να αποδειχθεί στο γήπεδο η υποψηφιότητα μας για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου φέτος. Δεν μιλώ για πρωτάθλημα γιατί οι βλέψεις μας δεν φτάνουν μέχρι εκεί. Θέλουμε όμως να αποδείξουμε στο γήπεδο πως δεν είμαστε τυχαία σε αυτή τη θέση. Να δείξουμε πως είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω από τον αντίπαλο και να κλείσει ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος με τον Άρη στη θέση που του ανήκει.

Δεν μπορείς να μιλάς για πρωταθλητισμό αν χάνεις στα ντέρμπι. Κι εμείς μέχρι τώρα δείξαμε πως τα πάμε εξίσου καλά και με τις μικρές και με τις μεγάλες ομάδες. Κερδίζοντας λοιπόν την Άεκ δεν είμαστε μόνο σε τροχιά Ευρώπης αλλά και άξιοι διεκδικητές ενός τίτλου. Άλλωστε, το ματς αυτό είναι μια πρόβα τζενεράλε για τα ντέρμπι των πλέι οφ που ακολουθούν. 

Η λογική μας δίνει προβάδισμα. Αλλά,το είπαμε κι άλλοτε, το ποδόσφαιρο έχει τη δική του λογική. Αν θες τη νίκη θα πρέπει να παλέψεις για αυτήν, και για το συγκεκριμένο ματς να ματώσεις γι' αυτήν. Γιατί οι παίκτες μας, όσο και να μη το ομολογούν, θέλουν την πρωτιά αν τους κάτσει. Και το δείχνουν στο γήπεδο. Άσχετα αν δεν τους έκατσαν οι συγκυρίες. Οι βαθμοί που χάθηκαν ήταν γιατί ήρθαν τα πάνω-κάτω. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα παίρνει αυτό που θέλει γιατί η ομάδα έχει ψυχή. Κι ευελπιστούμε πως με τέτοιες συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Κι όχι σε βούρκο με λασπόνερα.

Και τούτο όμως ίσως και να είχε τα θετικά του. Γιατί οι παίκτες έβγαλαν ψυχή κάτω από φοβερά αντίξοες καταστάσεις. Τη στιγμή που ο αντίπαλος στο ίδιο γήπεδο (Λαμία) έπαιζε σαν στο γήπεδο του. Ούτε βροχές, ούτε λάσπες. Τούτο όμως φέρνει και λίγο μαλθακότητα στους παίκτες και οι αντίξοες συνθήκες σκληράδα. Οπότε οι δικοί μας πήραν μια γερή δόση πάθους για τον αγώνα που έρχεται κάτι που θα φανεί πιστεύω στον αγώνα. (συνεχίζω σε λίγο)

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Κάπου διάβασα ότι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη είναι κακός, αύριο βράδυ αναμένεται πολύ κρύο και βροχή. Το γήπεδο λογικά δεν θα είναι σαν αυτά σε Λαμία και Γιάννινα, αλλά θα παίξει ενδεχομένως ρόλο και αυτό στην καταπόνηση των παικτών σωματικά, καθώς και στα αποθέματα ψυχής που θα καταθέσουν.

Link to comment
Share on other sites

To πάθος παίζει μπάλα στα ντέρμπι. Κι αυτό θα είναι με το μέρος μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπερτόγλιο δεν νομίζω πως υπολογίζεται από τον Μάντζιο. Γιατί είναι κομβικός ο ρόλος του και η προετοιμασία για τον αγώνα κρίνεται από αυτόν τον ρόλο. Σε 3 μέρες δεν έχεις την πολυτέλεια να τον προσμετρήσεις σαν ετοιμοπόλεμο. (Σαν αλλαγή ίσως, αλλά όχι βασικό). Οπότε όλα δείχνουν τον Ματέο αντί αυτού. (Ίσως μάλιστα να είναι και η ευκαιρία του αυτό το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον διαισθάνομαι γι' αυτόν). Δεν μιλάμε φυσικά για τη θέση 10. Γιατί ο Μάντζιος προτιμά 3 δημιουργικούς ελεύθερους μπροστά με βοήθειες από τον φορ και τους κρυφούς επιθετικούς. Βλέπω δηλαδή Σϊλβα δεξιά, Γκάμα στον άξονα, Ματέο αριστερά και Μάνο φορ. Με τον Ματέο και τον Γκάμα να αλλάζουν συχνά θέσεις και ρόλους. Το Σίλβα δεξιά όπου χωλαίνει κάπως η ΑΕΚ με την απουσία του Ινσούα. Το σχήμα θα αλλάζει ανάλογα με τη ροή του αγώνα και δεν αποκλείω εγώ να δούμε και τον Μαντσίνι άμεση αλλαγή σαν ...φορ. -Το έκανε με τον Βόλο για λίγο κι ο σκοπός είναι να ανακατέψει ο Μάνος την τράπουλα. Κι αυτό γιατί ο Μαντσίνι έχει ΟΛΟ το πακέτο για ένα τέτοιο αγώνα -ενώ ο Ματέο όχι και τόσο-.

Πίσω πιστεύω πως δεν θα χάσουν τη θέση τους ο Μπουσέ, ο Ροζ και ο Μπεναλουάν, και στα άκρα θα βάλει Σούντγκρεν και Σάκιτς αριστερά -με πιθανή ολιγόλεπτη συμμετοχή και του Ιωνάννου- γιατί ο Γκάνεα δεν νομίζω πως κάνει για ένα τέτοιο αγώνα. Φυσικά δύσκολα να αλλάξει στο κέντρο το δίδυμο Σάσα και Ματιγια που τα πάνε περίφημα.

Σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες. Ότι ισχύει για μας, ισχύει και για τον αντίπαλο. Εμείς πήραμε την εμπειρία της βροχής, ενώ η ΆΕΚ όχι στο ίδιο βαθμό. Αν πάλι έχει κρύο, τότε αυξάνουν τα τρεξίματα κι εδώ θα παίξει ρόλο το ρόστερ. Δηλαδή πλεονεκτούμε κάπως του αντιπάλου και στα δύο αυτά φαινόμενα. Αν τέλος το γήπεδο είναι ακατάλληλο τότε απλά δεν θα γίνει το παιχνίδι γιατί κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και ο διαιτητής είναι σοβαρός για να πάρει τις λάθος αποφάσεις.

Μένει η περίπτωση όπου οι συνθήκες θα είναι σχετικά φυσιολογικές -που είναι και το πιο πιθανό- όπου θα παιχτεί ποδόσφαιρο. Κι εδώ πάλι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα επειδή ξέρουμε το γήπεδο μας.

Από πλευράς ψυχολογίας τώρα. Η δική μας είναι ψηλά ενώ στην ΑΕΚ υπάρχει θέμα. Λιβάγια και Ολιβέιρα δεν ανανεώνουν τα συμβόλαια τους κι αυτό παίζει το ρόλο του. -Όχι πάντα θετικό για μας, αφού ο Λιβάγια είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και θα κοιτάξει να αναδείξει την αξία του-.

Όπως και να έχει το ματς είναι αμφίρροπο από όλες τις πλευρές. Η λογική μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά τούτο δεν λέει τίποτε. Το ματς θα πάει σε αυτόν που το θέλει πιο πολύ. Κι ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί.

Από πλευράς μου θα το πω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε μόνο τη νίκη. Θέλουμε το εύκολο γκολ. Όπως και γκολ και από άλλους παίκτες. Γι' αυτό κι ελπίζω πως ο Ματέο θα σπάσει το ρόδι σε αυτό το παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

------------------------ Mπουσέ----------------------------------

--- Σούντγκρεν----- Ροζ ----- Μπένυ----------------- Σάκιτς----

------------------ Ματίγια ------------- Σάσα --------------------

--- Mαντσίνι----------------- Γκάμα --------------- Σίλβα----

-------------------------- Λόπεθ --------------------------------

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: "Η αποστολή της ομάδας μας για το αυριανό παιχνίδι (14/01) στο Κλεάνθης Βικελίδης (19:30) αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: 

Boucher, Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Ganea, Cristian Lopez, Bruno Gama, Sakic, Benalouane, Rose, Mancini, Matilla, Lucas Sasha, Xande Silva, Jeggo, Kace, Sundgren, Δεληζήσης, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Facundo Bertoglio (αιμάτωμα στον δικέφαλο) και ο Julian Cuesta (είχε ενοχλήσεις στη μέση και βρίσκεται σε πρόγραμμα επανένταξης)."

Link to comment
Share on other sites

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους:

Mπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα, Μαντσίνι και Μάνος.

Link to comment
Share on other sites

0-0 ημίχρονο, φοβούμενος ο Γιάννης το θεριό κι αυτό τον Γιάννη. Διαφορετικός Άρης απόψε ακροβολισμένος στο γήπεδο και με τις γραμμές μακριά. Τώρα αυτό ή είναι σκόπιμη τακτική του Μάντζιου να κουράσει τον αντίπαλο ή κάτι δεν πάει καλά. Θέλω να πιστεύω το πρώτο, αλλά με ελάχιστες φάσεις και τελικές δεν διεκδικείς σοβαρά ένα παιχνίδι.

Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Wet conditions from previous away games, strange VAR, a lack of striker and certain other issues made us be out of our nice path.

Still can't believe that against this year's Aek we haven't produced a better game today. This is poor, with no energy, with no life.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

0-1 τελικό. Είπαμε το πάθος μετρά στα ντέρμπι κι εμείς κατεβήκαμε σαν σε προπόνηση. Στην τακτική ο Χιμέθεθ του πήρε την ταυτότητα του δικού μας, ο διαιτητής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Και μάλλον στημένος. Δεν έχω άλλη εξήγηση. Οι καθυστερήσεις που έκανε δεν έχουν λογική.

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε. Εμείς κατεβήκαμε μάλλον για περίπατο κι όχι για ντέρμπι. Μερικοί παίκτες μας ήταν κάτω του μετρίου, αν όχι του μηδενός. 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Mantzios looked worse than Hoenning today. Slowly losing plot?!

We will see.

They were outfoxing us, especially with this ref's rythm we were crap.

Why Jeggo playing so little and Sasha, Manos and Mancini so much is really least understandable and little annoying becomes.

Very bad match. Very incoherent.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, almand said:

0-1 τελικό. Είπαμε το πάθος μετρά στα ντέρμπι κι εμείς κατεβήκαμε σαν σε προπόνηση.

Ε βέβαια, δεν παίζετε με τον ασπρόμαυρο δικέφαλο για να δώσετε το 150%.

3 minutes ago, almand said:

ο διαιτητής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Και μάλλον στημένος. Δεν έχω άλλη εξήγηση.

Χαχαχαχαχα, ενώ ο Ολλανδός δεν ήταν. Άσε ρε Αλμάντ! Ήρθε δηλαδή ο κροάτης να σας κόψει το πρωτάθλημα (που ήδη ανήκει στο αφεντικό σας).

5 minutes ago, almand said:

Εμείς κατεβήκαμε μάλλον για περίπατο κι όχι για ντέρμπι. Μερικοί παίκτες μας ήταν κάτω του μετρίου, αν όχι του μηδενός. 

Τα έχουμε πει αυτά φίλε. Αλλά μην αγχώνεσαι, στις 7 Μαρτίου θα πετάνε φωτιές πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Είδα μόνον το πρώτο ημίχρονο και τις καθυστερήσεις. Στο α ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ, πιο κινητικοί, πήραμε το κέντρο, το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο δικό τους μισό, με πολύ λίγες ευκαιρίες όμως. Οι της ΑΕΚ έκαναν συνεχώς φάουλ, ήταν φανερό ότι υπήρχε τέτοια εντολή για να ροκανίζεται ο χρόνος και να μην βρούμε ρυθμό. Συμφωνώ με τον Ανδρέα ότι οι γραμμές μας ήταν πολύ μακριά μεταξύ τους, είδα και αρκετές βαθιές κάθετες μπαλιές, οι οποίες εξουδετερωνοταν εύκολα από τους αντιπάλους.

Στο β τι έγινε; Άλλαξε αυτή η εικόνα; Κουράστηκαν οι δικοί μας; Έκανε άστοχες αλλαγές ο Μάντζιος; Δεν έχω άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα το γκολ, 100% ευθύνη του Boucher, το τρώει στη γωνία του κι ενώ έχει οπτικό πεδίο. Το έχω ξαναγράψει, αυτός ο τερματοφύλακας για εμένα θα έπρεπε να είναι τρίτος, όχι βασικός.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο πρόβλημα και στο σέντερ φορ, έχουμε παίξει 16 παιχνίδια και οι Μάνος, López έχουν αθροιστικά 3 (!!!) γκολ. Χθες πχ ο Μάνος βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα από λάθος γύρισμα της ΑΕΚ και το τελείωμα του είναι επιεικώς άθλιο.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Athens4 said:

Ε βέβαια, δεν παίζετε με τον ασπρόμαυρο δικέφαλο για να δώσετε το 150%.

Χαχαχαχαχα, ενώ ο Ολλανδός δεν ήταν. Άσε ρε Αλμάντ! Ήρθε δηλαδή ο κροάτης να σας κόψει το πρωτάθλημα (που ήδη ανήκει στο αφεντικό σας).

Τα έχουμε πει αυτά φίλε. Αλλά μην αγχώνεσαι, στις 7 Μαρτίου θα πετάνε φωτιές πάλι!

Ασε μας ρε Αθενς, που έχεις τα μούτρα να μιλάς. Προχθές ο Ολυμπιακοί περπατούσαν στην Τούμπα, δεν υπάρχει ματς που να έπαιξαν τόσο νωθρά και αδιάφορα. Κάθε αγωνιστική φιλικά παιχνίδια δίνετε, που ακόμη και σε αυτά χρειάζεστε τη σφυρίχτρα για να κερδίσετε. 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Emperor said:

Ασε μας ρε Αθενς, που έχεις τα μούτρα να μιλάς. Προχθές ο Ολυμπιακοί περπατούσαν στην Τούμπα, δεν υπάρχει ματς που να έπαιξαν τόσο νωθρά και αδιάφορα. Κάθε αγωνιστική φιλικά παιχνίδια δίνετε, που ακόμη και σε αυτά χρειάζεστε τη σφυρίχτρα για να κερδίσετε. 

Φιλικά παιχνίδια με Λάρισα και Ατρόμητο. Μάλιστα. Συνέχισε να γράφεις φίλε, κάποια στιγμή θα τα πιστέψεις κι'όλας.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Emperor said:

Μεγάλο πρόβλημα και στο σέντερ φορ, έχουμε παίξει 16 παιχνίδια και οι Μάνος, López έχουν αθροιστικά 3 (!!!) γκολ. Χθες πχ ο Μάνος βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα από λάθος γύρισμα της ΑΕΚ και το τελείωμα του είναι επιεικώς άθλιο.

2 γκολ ο Μάνος σε 726', 1 γκολ ο Lopez σε 603'... τραγική συγκομιδή. 2 γκολ έχει και ο Sasha που είναι 6άρι!

ΥΓ. Επίσης δεν παίρνουμε γκολ από τα σέντερ μπακ, πχ ο Velez είχε 4 γκολ πέρσι.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Emperor said:

Μεγάλο πρόβλημα και στο σέντερ φορ, έχουμε παίξει 16 παιχνίδια και οι Μάνος, López έχουν αθροιστικά 3 (!!!) γκολ. Χθες πχ ο Μάνος βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα από λάθος γύρισμα της ΑΕΚ και το τελείωμα του είναι επιεικώς άθλιο.

8 χαμένοι βαθμοί σε 4 ματς είναι ΠΟΛΥ και φυσιολογικά θα έπρεπε να ψάχνουμε τους λόγους για το τι φταίει. Δεν βλέπω όμως αντιδράσεις από τους αρμόδιους και προβληματίζομαι. Λες κι ήταν αναμενόμενη η απώλεια τους. Από το ματς με τον Πάοκ άλλαξαν πολλά. Ξανάπιασε δουλειά η παράγκα, έβαλε η ΕΠΟ και η ΚΕΔ στο μάτι τον Άρη, απομακρύναμε κι εμείς οι ίδιοι αυτόν που πήγαν να δωροδοκήσουν και χάνουμε λες κι είναι φυσιολογικό. Οι δηλώσεις του Μάντζιου δεν ξέρω αν πείθουν τον ίδιο, γιατί εμένα δεν με πείθουν και είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου (Ξεμείναμε από δυνάμεις... Λες κι ο αντίπαλος δεν παίζει ανά τρεις μέρες όπως εμείς. Κι είχε ντουπλαρίσματα σε όλα τα μαρκαρίσματα του ενώ εμείς θα παίρναμε το παιχνίδι περπατώντας. Ή μήπως δεν έχουμε ρόστερ καλύτερο από τον λαβωμένο αντίπαλο μας... ).

Όπως και να έχει χάσαμε αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το πρόβλημα στο βάθος του. ΟΚ, δεν έχουμε φορ. Αυτό φαίνεται από μακριά. Έχουμε μήπως το εύκολο γκολ; Όχι. Γιατί; Εϊναι απλό: ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!!! Ο Γκάμα μετακινήθηκε στον άξονα γιατί δεν έχουμε 10άρι -τον παίχτη πίσω από τον φορ, τέλος πάντων- και μας λείπει η κάθετη πάσα. Δεν είναι η θέση του όμως εκεί. Κι όλα αυτά γιατί ο Ματέο δεν τραβάει ούτε να τον σέρνουν. (Μπροστά εννοώ, κάθετα στο γήπεδο, κι όχι οριζόντια και κατά το πλάτος του). 

Η αλήθεια είναι πως το γκολ υπάρχει όταν παίζει ο Μπερτόγλιο -που κι αυτός δεν είναι 10άρι-. Σίλβα, Μαντσίνι και Γκάμα -θα προσθέσω εγώ είναι καλοί στα άκρα. Στον άξονα όμως μας λείπει ένας ελεύθερος επιθετικός τύπου Ουάρντα, αν όχι κλασσικό 10άρι.

Κλείνω τον προβληματισμό μου με ένα απλό ερώτημα: Τι θέλουμε πιο πολύ. Κάποιον να παράγει τις φάσεις ή κάποιον να τις τελειώνει; (Για μένα και οι δυο, αλλά οι φυλλάδες κάνουν  λόγο για ένα ακόμη ...εξτρέμ. Κι αυτό αποδεικνύει πως είμαστε ξεκάθαρα στόχος και κάτι πρέπει να κάνουμε. Και γρήγορα μάλιστα).

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/15/2021 at 10:33 AM, Emperor said:

Από τα πρόσφατα, με Βόλο, με Παναθηναϊκό, με Ολυμπιακό.

Τέσπα, μην μας χαλάς τα topic με τις μπαογκτζήδικες βλακείες σου. Please.

Δεν τα λέω εγώ..

Quote

Μόνο σε ένα παιχνίδι δεν έκαναν φασαρία φέτος οι Αρειανοί. Με τον ΟΣΦΠ φυσικά. Σε όλα τους τα παιχνίδια, ειδικά στο Βικελίδης, έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση με συνεχείς κραυγές και προσπάθειας επηρεασμού των διαιτητών με κάθε τρόπο, κατά τα πρότυπα των διδασκόντων τους...

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτός που το έγραψε αυτό είναι εμπαθής και άσχετος, πρέπει να είμαστε η ομάδα που λιγότερο ασχολείται με τη διαιτησία, σε σημείο βλακείας. Τα παιχνίδια του Άρη είναι εντελώς ήρεμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...