Jump to content
Phantis Forums

PAS Giannina - Aris (Monday, 11 January, 17:15 EET)


Emperor

Recommended Posts

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα γράφαμε άλλα. Πρόκειται όμως για ένα ακόμη παιχνίδι (μετά της Λαμίας) σε γήπεδο που θα είναι πισίνα. Το γήπεδο του ΠΑΣ είναι προβληματικό ακόμη και χωρίς κακοκαιρία. Σήμερα θα είναι βούρκος, διότι από χθες και όλη τη μέρα σήμερα βρέχει ακατάπαυστα στα Ιωάννινα. Άρα, το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη, το ατού του Άρη στο passing game πρακτικά εκμηδενίζεται σε αυτές τις συνθήκες.

Ο Μάντζιος θα πρέπει να επιλέξει δυνατούς και μαχητικούς παίκτες. Πχ δεν βλέπω το λόγο σε αυτό το ματς να παίξει ο Gama και όχι ο Mancini. Το ίδιο και για τα πλάγια μπακ, προτιμότερο να βάλει Sundgren-Sakic και να αφήσει πάγκο τον Ganea.

Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Boucher, Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Ganea, Cristian Lopez, Bruno Gama, Sakic, Benalouane, Rose, Mancini, Matilla, Lucas Sasha, Xande Silva, Jeggo, Sundgren, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Χατζηπιρπιρίδης.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Facundo Bertoglio (αιμάτωμα στον δικέφαλο) και Julian Cuesta (ενοχλήσεις στη μέση), καθώς και ο Ergys Kace (ακολουθεί πρόγραμμα επανένταξης).

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Emperor said:

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα γράφαμε άλλα. Πρόκειται όμως για ένα ακόμη παιχνίδι (μετά της Λαμίας) σε γήπεδο που θα είναι πισίνα. Το γήπεδο του ΠΑΣ είναι προβληματικό ακόμη και χωρίς κακοκαιρία. Σήμερα θα είναι βούρκος, διότι από χθες και όλη τη μέρα σήμερα βρέχει ακατάπαυστα στα Ιωάννινα...

Αυτό επισημάνθηκε έγκαιρα, αμέσως μετά το ματς στη Λαμία από τον Τραϊνό Πέιο και τον Τσαλτίδη, οπότε αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας δεν έχουμε δικαιολογία. Από την άλλοι οι Γιαννιώτες διαβεβαιώνουν τον κόσμο πως το γήπεδο τους δεν έχει καμιά σχέση με εκείνο που είχαν παλιότερα που ήταν ...χωράφι. Τώρα είναι σίγουρα καλύτερο αλλά υπό βροχή όλα σχεδόν τα γήπεδα έχουν τα ίδια χάλια. Όπως και να έχει ότι ισχύει για τον ένα ισχύει και για τον άλλο. Και τα Γιάννετα είναι τεχνική ομάδς όπως κι εμείς. Συνεπώς δεν νομίζω πως οι συνθήκες θα είναι άσχημες μόνο για μας κι όχι για τον αντίπαλο, (ΟΚ βαραίνει η μπάλα, είναι απρόβλεπτη πώς θα σκάσει στο γκελ, αλλά στη Λαμία αυτό τουλάχιστον το είχαμε υπόψη μας -ψηλό παιχνίδι στην επίθεση, κεφαλιά Σάσα, δοκάρι Γκάμε).

Για μένα ο απρόβλεπτος παράγων είναι η "επιτροπή χειραγώγησης των αγώνων" που δεν αφήνει ούτε ένα παιχνίδι στη μοίρα του... Κι επειδή ο Άρης ενοχλεί στη θέση που είναι της δίνει έχτρα λόγους να το μαγειρέψουν κι αυτό. Εντελώς συμπωματικά και άσχετο για μερικούς, αλλά ο συμπολίτης για 4 συνεχή αγωνιστική τσιμπάει τις βοήθειες που θέλει από τη σφυρίκτρα. Ένα πεναλτάκι υπέρ που το έδωσε δίχως ΒΑΡ, ένα άλλο σε βάρος τους που δεν έδωσε, (στον Περέα) δίχως ΒΑΡ κι αυτό για να μη πάει στον αρχιδαιτητή, μια αποβολή που ήταν απευθείας κόκκινη αλλά δεν δόθηκε, γιατί ήταν, λέει, εκτός γηπέδου και ο συμπολίτης ξαναβρήκε την εμπιστοσύνη του στον Κλάιντεμπεργκ!!!

Η ομάδα τους μπορεί να έχει τα θέματα της αλλά το τεχνικό προσωπικό "χειραγώγησης αγώνων" γράφει ιστορία! (Συκοφάντησαν τον Σιαμπάνη που τους κατήγγειλε και από τότε ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ο Διούδης το ίδιο απέναντι στην ίδια ομάδα, μετά έγειανε κι έπαιξε, εχθές ζητήσανε αλλαγή του ...Περέα -δείτε το σχετικό βίντεο- και ο Βόλος τον έβγαλε). Πολλές οι συμπτώσεις βρε αδερφέ κι όλες δείχνουν μια ομάδα...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ενδεκάδα:

                           BOUCHER

SAKIC       ROSE   BENALOUANE   GANEA

                    JEGGO      SASHA

MANCINI              GAMA                  SILVA

                              ΜΑΝΟΣ

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Sundgren, Cristian Lopez, Matilla, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Χατζηπιρπιρίδης.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την αρχική 11άδα τους: Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Σίλβα, Μαντσίνι, Μάνος.

Δυστυχώς η βροχόπτωση συνεχίζεται. Νομίζω όμως πως η 11άδα δείχνει προσαρμοσμένη στις καιρικές συνθήκες (Μαντσίνι και Τζέκο βασικοί). Ίσως όμως κάποιοι παίκτες να φυλάγονται για το επόμενο ματς με την ΑΕΚ.  

 

Link to comment
Share on other sites

Ακύρωσε ένα γκολ, μη δίνεις καθαρό πέναλτι και η επιτροπή χειραγώγησης αγώνων πέτυχε το σκοπό της, (Το ΒΑΡ είναι προαιρετικό, το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε, άν όχι το αγνοούμε. Να μη δει ο αρχιδιαιτητής όσα σφυρίξαμε κι όχι). Εντελώς τυχαίο. Από την Ξάνθη ο διαιτητής

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

0-0 τελικό σκορ. Αναρωτιέμαι αν αντί του Άρη έπαιζε σε αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός, θα γινόταν το παιχνίδι; Γιατί ο διαιτητής έχει επίγνωση πως φέρει την κύρια ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς. Κι αφού παίζει στην Ευρώπη, δεν θα επέτρεπε την διεξαγωγή του. Τέλος πάντων, το να διαμαρτύρεσαι για δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι πταίσμα. Το ότι ακυρώνουν γκολ κι ούτε κάν μπαίνουν στο κόπο να δουν σε ριπλέι το χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ, τούτο δείχνει σκοπιμότητα. Και δεν το δείχνουν γιατί ξέρουν καλά τι μαγειρεύεται για να δείξουν στον Κλάιτενμπεργκ.

Υπό αυτές τις συνθήκες και ο βαθμός κέρδος είναι για μας. Και πιο πολύ που βγήκαμε αλώβητοι από τραυματισμούς σε τούτο το βούρκο.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Τις πρώτες αγωνιστικές δεν παίζαμε τόσο καλά, αλλά δεν είχαμε προβλήματα με τις διαιτησίες. Και αυτό διότι οι "εξυγιαντές" περίμεναν ότι η ομάδα θα ξεφουσκώσει. Κι επειδή αυτό δεν έγινε, δόθηκαν προφανώς οι εντολές να μας "ξεφουσκώσουν" οι σφυρίχτρες και οι βαρίστες: δείτε τα αίσχη στη Λάρισα, στο Περιστέρι, στη Λαμία και στα Γιάννενα, το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Eντάξει, κατήντησε αηδία πια.... Ακυρώνεται γκολ, δε δίνεται πεντακάθαρο πέναλτυ, δε διακόπτεται το ματς σε τέτοιο βούρκο....

 

Γελοίο πρωτάθλημα....

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πέραν των εις βάρος μας διαιτησιών που συντηρητικά μας στέρησαν 3-4 βαθμούς επιπλέον, παράλληλα έχουμε σκανδαλώδη εύνοια των "εξυγιαντών". Η μπάογκ και η ΑΕΚ σέρνονται και οι σφυρίχτρες τους προσφέρουν απλόχερα χείρα βοηθείας, τα ίδια και ο ΠΑΟ που επίσημα πλέον δηλώνουν ότι κυνηγάει τον Άρη και όχι τους δύο δικέφαλους που είναι ενδιάμεσα στη βαθμολογία. Και ακόμη είμαστε στα μισά, έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.sdna.gr/podosfairo/798442_diaititiki-ntropi-stoys-zosimades

Διαιτητική ντροπή στους Ζωσιμάδες

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Είναι από τις λίγες φορές που δεν θα αφήσω το χρόνο να αμβλύνει τα συναισθήματα. Διότι η οργή δεν θα καταλαγιάσει, αντιθέτως θα θεριέψει. Στο γήπεδο των Ζωσιμάδων έλαβε χώρα μια ακόμη διαιτητική ντροπή. Ο Τσαγκαράκης και ο Διαμαντόπουλος ακύρωσαν ένα γκολ του Άρη ανακαλύπτοντας φάουλ σε μια φάση που δικαίως ο τερματοφύλακα του ΠΑΣ θα κέρδιζε το Χρυσό Βατόμουρο ανδρικού ρόλου. Είναι τόσο προφανές ότι υποκρίνεται τραυματισμό μόλις αντιλαμβάνεται την κατάληξη της φάσης, που δεν αξίζει περαιτέρω ανάλυσης.

Όταν οι διαιτητές μπαίνουν στη διαδικασία αξιολόγησης κάθε επαφής, έχω την απαίτηση να σφυρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Διότι με δυο μέτρα και δυο σταθμά, ο Άρης στερήθηκε δυο βαθμούς απέναντι στα Γιάννενα, τους οποίους δυο βαθμούς απέναντι στον ίδιο αντίπαλο πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, διότι εκεί οι διαιτητές έκριναν άνευ ουσίας την επαφή, μη ικανή να αποτρέψει τον ποδοσφαιριστή από τα να διεκδικήσει την μπάλα. Και ορθώς το θεώρησαν έτσι, ορθώς μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ, οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι ποδόσφαιρο αλλά τηλεοπτική διαμόρφωση αποτελέσματος. Με το γράμμα του ποδοσφαίρου του Μάνου είναι φάουλ και το χέρι πέναλτι. Με το πνεύμα του ποδοσφαίρου, το γκολ είναι κανονικό και το χέρι ακούσιο. Δεν μπορεί όμως a la carte να εφαρμόζεται το γράμμα και το πνεύμα στον ίδιο αγώνα σε βάρος της ίδιας ομάδας και παρόμοια φάση στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα να δίνεται πέναλτι. Όταν συμβαίνει, είναι ένδειξη σκοπιμότητας. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ο Άρης θα κυνηγηθεί.

 
Το ελληνικό ποδοσφαιρικό παρασκήνιο είναι γνωστό και δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το φερόμενο ως Big 4, το οποίο η ελληνική πολιτεία ξεδιάντροπα το αποδέχθηκε, το ευλόγησε και το θεσμοθέτησε, προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να ανεχτεί τον Άρη ανάμεσα ως ένα… ενοχλητικό σπυρί. Και όταν οι Έλληνες διαιτητές βλέπουν την πολιτεία να το αποδέχεται αυτό το έκτρωμα, να αποφασίζουν τέσσερις για όλους, προφανώς και δεν θα είναι αυτοί που θα χαλάσουν την πιάτσα. Είναι τα θύματα αυτής της αρρώστιας που εξελίσσεται. Εκτιμώ ότι κανένας διαιτητής δεν θέλει να εξευτελίζεται ανακαλύπτοντας φάουλ, πέναλτι, γροθιές, κλωτσιές, φάουλ, κόκκινες κάρτες. Εξαναγκάζεται να το κάνει διότι διαφορετικά το σύστημα που περιβάλλει το λεγόμενο Big 4 θα τον εξοστρακίσει. Ο Άρης αποφάσισε το περιορισμένο μπάτζετ του να το αξιοποιήσει σε ρόλους απαραίτητους στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να προσλάβει τρολ του διαδικτύου, πρώην διαιτητές, πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, επικοινωνιολόγους, αστυνομικούς διευθυντές, παρατρεχάμενους ποδοσφαιρικών ενώσεων, κάθε τι ξένο με το χώρο του πραγματικού ποδοσφαίρου, τόσο «αυτονόητο» όμως στο μη πραγματικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα υποστεί τις συνέπειες και θα βαδίσει στον δικό του μοναχικό δρόμο, πηγαίνοντας παρακάτω. Παραμένει στη δεύτερη θέση, σε πείσμα του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου, άγνωστο για πόσο, αλλά είναι ακόμα εκεί. Εξαναγκάζοντας όσο είναι ψηλά στη βαθμολογία το ελληνικό ποδόσφαιρο να κοιτιέται στο καθρέφτη και τους πάσης φύσεως παρατρεχάμενους να εξευτελίζονται ανακαλύπτοντας πέναλτι, φάουλ, γροθιές σε ball boy, «αντιπάλους» να μην πηδάνε για κεφαλιές, τερματοφύλακες να τραυματίζονται σοβαρά για έναν και μόνο αγώνα και στη συνέχεια να ανακηρύσσονται MVP των ομάδων τους.

 
Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει σε αυτόν τον βούρκο, διότι μόνο έτσι θα τιμηθεί η προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα οι ποδοσφαιριστές του. Και ας τους κλέβουν τον ιδρώτα οι Τσαγκαράκηδες και οι Σκουλάδες, δεν μπορεί να κάνει κάτι, ας ρίξουν λίγο περισσότερο ιδρώτα ώστε η κλοπή να μην είναι αρκετή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τη στιγμή που η πολιτεία ανέχεται τις απειλές και τις ύβρεις εναντίον του αρχιδιαιτητή που το ελληνικό κράτος προσκάλεσε και πληρώνει, και δεν στήνει στον τοίχο τις ομάδες που τον τραμπουκίζουν με ανακοινώσεις και τους δημοσιογράφους που τον χαρακτηρίζουν μέθυσο και στημένο.


Όσοι πιστεύουν ότι υπήρχε έστω και η παραμικρή περίπτωση ο Τσαγκαράκης και ο Διαμαντόπουλος να ακυρώσουν αυτό το γκολ αν το πετύχαινε ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός ας κρατήσουν αυτή τη φάση. Η ζωή κάνει κύκλους…Εδώ θα είμαστε. Όπως είναι λογικό το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν αναγκάζεσαι μέσα σε λίγες μέρες να αγωνιστείς για δεύτερη φορά σε ένα βούρκο. Παρόλα αυτά ο Άρης διδάχτηκε από το πάθημα της Λαμίας και μπήκε στο πνεύμα του ματς. Ο Μάντζιος ορθά άφησε τον Ματίγια να πάρει σε αυτό το ματς ειδικών συνθηκών λόγω καιρού τις ανάσες του για να τον έχει φρέσκο την Πέμπτη, βάζοντας τον πιο… suitable σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους Τζέγκο. Ορθά ξεκίνησε τον πιο αθλητικό και δυνατό Μαντσίνι αντί του σοφτ Ματέο και δικαιώθηκε αφού ο αργεντινός κατέθεσε στο χορτάρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του ενώ δεν δίστασε αρκετά νωρίς να “φορτώσει” με δυο φορ αλλάζοντας σχηματισμό, αφού ήταν φανερό ότι προϊόντος του χρόνου και της συνεχούς βροχόπτωσης, το παιχνίδι θα πήγαινε… δια τους αέρος. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται όμως ότι ο φετινός Αρης δεν διαθέτει τον φορ περιοχής. Όπως ήταν ξεκάθαρο ότι σε τέτοιο… βοσκοτόπι το ματς θα κρινόταν στη μια φάση. Ο Αρης την έκανε γκολ και του το ακύρωσε το δίδυμο διαιτητή -varιστα, ο δε ΠΑΣ σταμάτησε δυο φορές στον εξαιρετικό Μπουσέ. Απο την νοοτροπία, την διάθεση, το πείσμα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου πηγαίνοντας κόντρα στο φετινό αγωνιστικό τους DNA δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο. Αγνοώντας ότι μεθαύριο έχουν must wιn παιχνίδι στόχου, έβαλαν τα πόδια τους στη λάσπη και μόχθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τώρα λίγες απαραίτητες ανάσες και την Πέμπτη έτοιμοι για μια ακόμη μάχη. Με ξένο διαιτητή και υπεύθυνο var… ευτυχώς.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2021 at 7:56 AM, Emperor said:

Πέραν των εις βάρος μας διαιτησιών που συντηρητικά μας στέρησαν 3-4 βαθμούς επιπλέον, παράλληλα έχουμε σκανδαλώδη εύνοια των "εξυγιαντών". Η μπάογκ και η ΑΕΚ σέρνονται και οι σφυρίχτρες τους προσφέρουν απλόχερα χείρα βοηθείας, τα ίδια και ο ΠΑΟ που επίσημα πλέον δηλώνουν ότι κυνηγάει τον Άρη και όχι τους δύο δικέφαλους που είναι ενδιάμεσα στη βαθμολογία. Και ακόμη είμαστε στα μισά, έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

Eντάξει, είναι σαφές τι παίζει. Ο Άρης πρέπει να βγει από τη μέση πάσει θυσία για να δοθούν οι θέσεις Ευρώπης στο ΠΟΚ και στο γύφτο....

 

Αντε να σου πω ότι το γκολ καλώς ακυρώθηκε (αν και έπαιξε ηθοποιία για Όσκαρ από μεριάς τερματοφύλακα), το πέναλτυ έγινε γαργάρα. Ούτε στο βαρ δεν το είδαν, ούτε ο Κλάτενμπεργκ δεν το ανέλυσε (ανέλυσε το πέναλτυ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...