Jump to content
Phantis Forums

OFI - Aris (Saturday, 19 December, 17:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει πλέον αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία και μπαίνει για να πάρει τρίποντα και όχι για "το Χ και βλέπουμε".

Στην ενδεκάδα δεν περιμένω εκπλήξεις. Ερωτηματικό είναι το 6, αν δηλαδή θα παίξει ο Jeggo ή ο Sasha και μία θέση στα σέντερ μπακ, αν θα πάρει τη θέση του ο Rose αντί του Δεληζήση.

Προσωπικά θα ξεκινούσα με Mancini αντί για Mateo, αλλά δεν βλέπω τον Μάντζιο να το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα ήθελα Mancini αντί Mateo, αλλά με τον Μάτζιο όλα τα παιχνίδια έχουν τη στρατηγική τους κι είναι δύσκολο να μπεις στη λογική του. Υποθέτω πως θα ξαναδούμε το δίδυμο Ροζ, Μπεναλουάν, τον Σιαμπάνη και ένα εκ των Σάκιτς και Σούντγκρεν δεξιά, για να ξαναδοκιμαστεί ο Γκάνεα αριστερά (δεν τον προτιμώ, αλλά για την ποδοσφαιρική ισονομία που ασκεί ο κόουτς για να κρατά ετοιμοπόλεμους τους παίκτες του).

Στην μεσαία γραμμή όλα παίζονται για 2 θέσεις όπως και στην επίθεση. 

Το ματς έχει τη δική του φιλοσοφία αλλά το αυτονόητα θαρρώ πως είναι να στηριχτεί ο Μάντζιος στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο ΟΦΗ είναι ευάλωτος εντός και με 1-2 νίκες εκτός. Που σημαίνει πως στο ανοικτό παιχνίδι έχει κενά πίσω του. Αν ισχύει, τότε ο Μάτζιος θα διαλέξει ταχύτητα, πίεση ψηλά κλπ. Επομένως θα πάει σε παίκτες με πάθος και ταχύτητα, δλδ στο Σίλβα, τον Μαντσίνι, Μπερτόγλιο σίγουρα. Εγώ δεν αποκλείω να ξεκινήσει με τον Λόπεθ μπροστά, αν φαίνεται αντιδεοντολογικό να βάλει τον Μάνο κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Όπως και να έχει το πρωτεύον στο μυαλό του θα είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών για το συγκεκριμένο αγώνα. Κι ο Ματέο σε αυτή τη φάση, εγώ τουλάχιστον, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι καλός να κάνει. Γιατί στον άξονα, δεν έπεισε ιδιαίτερα τον προπονητή του και σαν ακραίος δεν επιχειρεί πλαγιοκοπήσεις. Θα του δώσει άλλη μια ευκαιρία; Θα τον αφήσει στον πάγκο για αλλαγή; Ο Μάντζιος ξέρει.

Το ματς πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Και η λύσσα του συμπολίτη από την ήττα είναι ακόμη νωπή, κι αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα (προσθέστε σε αυτό και αρκετούς άλλους που τους κάθεται στο λαιμό που ο Άρης φιγουράρει στα ψηλά της βαθμολογίας). Ας είμαστε προετοιμασμένοι για δυνανατότερα κτυπήματα κάτω από τη μέση. Ο νοών νοήτω.

Αν βέβαια λείψουν όλα αυτά, τότε ένας σοβαρός Άρης μπορεί να φύγει με το 3ποντο από το Ηράκλειο. Πλην όμως το ζητούμενο δεν είναι ξανά μια νίκη με μισό-μηδέν. Αλλά να βρει η ομάδα το τρόπο να φτάνει εύκολα στα αντίπαλα δίκτυα. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα μας κι εύχομαι, ειλικρινά, οι παίκτες να βρουν τη χημεία τους και η ομάδα να κερδίσει με σκορ ασφαλείς. Με ένα 0-3, βρε αδερφέ, να ξεμπουκάρει η επίθεση, και ν' ανεβάσουν οι παίκτες την ψυχολογία τους.

Κάτι που για μένα είναι πιθανό. Κι εύχομαι να ανοίξει λογαριασμό κατά πρώτον ο Λόπεθ, και στην συνέχεια ο Ματέο, ή/και ο Μαντσίνι. Κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή βέβαια, πρώτα ο Θεός. Γιατί όχι τώρα.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι, Ανδρέα, το πιθανότερο όμως είναι πάλι να έχουμε κλειστό σκορ, 0-1 ή 1-1. Αν προηγηθούμε, θα παίξουμε συντηρητικά, είναι προφανές ότι έτσι προσεγγίζει ο Μάντζιος τα παιχνίδια.

ΥΓ. Σε ότι αφορά τη διαιτησία, πάλι κάποιον καμικάζι θα μας στείλουν. Για διάφορους λόγους, δεν είναι πιθανό το 50-50 στο Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε δει τον Άρη τα τελευταία 40-50 χρόνια με πολύ καλύτερους παίκτες και ταλέντο, νομίζω πρώτη φορά βλέπουμε την ομάδα μας τόσο προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...