Jump to content
Phantis Forums

Aris - PAOK (Sunday, 13 December, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Ήρθε λοιπόν η ώρα να παίξουμε και με τα κακομαθημένα νεόπλουτα, τους "εξυγιαντές" που κατάντησαν να γίνουν αυτό για το οποίο κλαψούριζαν μια ζωή. Τέλος πάντων, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει ούτε ένα ματς της μπάογκ και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη ούτε για τους παίκτες ούτε για το πως παίζουν. Μόνον highlights έχω δει (ξεχώρισα κάποιον πιτσιρικά επιθετικό Τζιώλης, Τζόλης ή κάπως έτσι) και φυσικά ξέρω για τα αποτελέσματα τους (τα κανονικά & τα "φιλικά" του πρωταθλήματος και τις φάπες από Κυπρίους και μη στην Ευρώπη), καθώς και για τον επαναστάτη του γλυκού νερού που πήραν για προπονητή (χωρίς δίπλωμα) και τους δουλεύει ψιλό γαζί.

Το παιχνίδι είναι ντέρμπι όπως και αν το δούμε. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης, με μεγάλη αντιπαλότητα, ειδικά φέτος μαζί ψηλά και στη βαθμολογία. Ελέω Covid χωρίς οπαδούς, που ασφαλώς στα ντέρμπι δίνουν χρώμα και τα κάνουν ξεχωριστά. Η ισοπαλία είναι λογικά το πιθανότερο αποτέλεσμα και μετά η νίκη του Άρη, όχι λόγω καλύτερων παικτών μας (στα χαρτιά και ίσως και στην πραγματικότητα οι δικοί τους έχουν μεγαλύτερη αξία), αλλά λόγω πάθους και διάθεσης που δείχνουν οι δικοί μας σε κάθε παιχνίδι, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με αποτέλεσμα που δεν είναι νίκη.

Υποθέτω ότι ο Μάντζιος δεν θα αλλάξει κάτι σε ενδεκάδα και διάταξη (βάσει διαθέσιμων παικτών), αλλά θα βάλει την πινελιά του στη διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε αυτό τουλάχιστον μάς έχει πείσει ότι δεν έχει ούτε τις εμμονές ούτε είναι κοιμισμένος όπως ο προκάτοχος του, τουναντίον "διαβάζει" το παιχνίδι και κάνεις τις κινήσεις που πρέπει σε αλλαγές παικτών ή ρόλων.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Μάντζιος, αν έχει αποθεραπευτεί ο Jeggo, να κατεβάσει την ομάδα όπως με Ολυμπιακό, δηλ. με δύο εξάρια και πίεση ψηλά. Σε αυτό το σχήμα θυσιάζει το δεκάρι και η ομάδα γίνεται λιγότερο δημιουργική, προσωπικά δεν το προτιμώ.

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να δω κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια του συμπολίτη, -για να κάνω παρέα σε ένα φιλαράκι- αλλά τούτο δεν λέει τίποτε. Και τελευταίος να ήταν ένας από τους δύο αυτούς αντιπάλους το Ελ Κλάσικο παραμένει πάντα το ντέρπι της πόλης. Και φυσικά εμπίπτει στην λογική όλων των ντέρμπι όπως όλα τα άλλα.

Οι "αναλυτές" θα μας πουν πως κατά 80% το ματς πάει στο Χ με μικρότερες πιθανότητες στον άσο από ότι το διπλό. Αυτή όμως είναι και η στραβή στο ματς. Όλα δείχνουν ισοπαλία, αλλά αρκεί η μία εκείνη στιγμή, που θα γίνει η γκέλα και η τύχη θα χαμογελάσει σε ένα από τους δύο.

Δεν θα μπω στη λογική του ματς, γιατί πολύ απλά τα ντέρμπι δεν έχουν "λογική". Ιδίως όταν στο τιμόνι της μιας ομάδας βρισκεται ο μεγαλύτερος οπαδός της θεωρίας πως "στο ποδόσφαιρο η δύναμη ορίζει τον νικητή" κι άλλα φαιδρά. Από πλευράς τους, η μόνη προετοιμασία που βλέπω εγώ, είναι πως βρήκαν ήδη τις "κλισέ δικαιολογίες" για τη περίπτωση που χάσουν. Όπως και οι κορώνες που έχουν να βγάλους έτσι και πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε όμως πρώτα ποιοί θα μας σφυρίξουν και τα λέμε. Γιατί πολύ φοβάμαι πως από τη Λάρσα και μετά έχει στηθεί ήδη το παραμάγαζο που μας είχε πάντα στη μπούκα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολος αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ντέρμπι εντός έδρας ενάντια σε έναν αντίπαλο (από όσα λίγα έχω παρακολουθήσει) επίσης καλό, αήττητο (αλά χωρίς να έχει παίξει κανένα ντέρμπι). Καλύτερος μεσοεπιθετικά  από μεσοαμυντικά, αφού εκεί έχει  θέματα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του κάνουν φάσεις στην εστία του.

Must win, διότι στο δεύτερο γύρο (πλην ΠΑΟ) όλα τα ντέρμπι τα έχουμε εκτός. Με νίκη μένουμε κορυφή και η ψυχολογία μας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Κέντρα βαρύτητας: Σβαμπ: Από τους πιο κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Ζίβκοβιτς τον Γκάνεα θα τον κάνει γιογιό, γι' αυτό και ΔΕΝ πρέπει να παίξει την Κυριακή. Από την άλλη μεριά ο Τζόλης θέλει προσοχή γιατί συγκλίνει στο κέντρο και πατάει περιοχή, ο Σούντγκρεν πρέπει να προσέχει πολύ. Απώλεια ο Ελ Καντουρί.

Θα ρισκάρω 11άδα:

                                  ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ                                                                                              

SUNDGREN    ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ     BENALOUANE    SASHA                        

                          MATILLA      JECKO                                                                                    

          MATEO         BERTOGLIO      GAMA                     (Πιθανή και η χρησιμοποίηση του SILVA  αν και το θεωρώ απίθανο)                                                                                                                                                                                                                      ΜΑΝΟΣ                                                         

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά ανάρτηση φίλε Γαλιλαίο, κι ορθολογική η διάταξη των παικτών. Όπως λέει κι ο Αλέξανδρος, πιθανότατα να την δούμε ως έχει την Κυριακή.

Θα παραθέσω μια ακόμη προσέγγιση για να έχουμε πληρέστερη εικόνα για το παιχνίδι.

Η αδυναμία του φετινού Πάοκ είναι η ανομοιομορφία δυναμικής στο παιχνίδι του. Δυνατός στην αριστερή πτέρυγα με Γιαννούλη, Τζόλη αλλά με αδύναμο κρίκο τον ανάμεσα τους τον Μουργκ ή/και τον Σβάρμπ. Αδύναμος δεξιά με δυνατό χαρτί από εκεί τον μέσο Ζίφκοβιτς. (Πίσω τους, ο «επαναστάτης»-προπονητής τους έριχνε τον πιτσιρικά Τσίτουρα, ένα τρεχαντήρι για 6αράκι, με δύο 6-8άρια μπροστά του, σε διάταξη 4-3-3). Τούτο από μόνο του δείχνει ένα πρώτο πεδίο αναμέτρησης που θα κρίνει σημαντικά τον αγώνα.

Ο Τζόλης αρέσκεται να παίζει στο ενδιάμεσο του δεξιού μπακ και του σέντερ της άμυνας για να κινείται σαν ελεύθερος μέσα κι έξω από τη περιοχή για να τραβήξει τον κεντρικό μπακ επάνω του δίνοντας χώρο στον φορ τους, τον Σβιντέρσκι. Συνεπώς το ερώτημα για μας είναι ποιος θα πάρει το μαρκάρισμα του. Ένα 2ο χαρακτηριστικό του είναι πως στο ασφυκτικό μαν-του μαν, ο πιτσιρικάς εκνευρίζεται και δεν αποδίδει. Τούτα τα δυο δείχνουν Σάσα στο δεξί άκρο και Σούντγκρεν στο αριστερό. (Γιατί ο σουηδός μπορεί μεν να μαρκάρει καλύτερα από πέρσι, αλλά όχι κολλητά στον αντίπαλο, όπως το κάνει ο Σάσα. Άλλωστε και οι δυο τους ήταν περίφημοι σε κόντρα ρόλους στο 2ο μισό με τον Ατρόμητο). Αυτή είναι η μόνη διαφοροποίηση μου από τη διάταξη του Γαλιλαίου.

Κατά τα άλλα, Ματέο, Ματίγια και Σάσα από δεξιά έχουν ξαναβρεθεί και τα πήγαν περίφημα στο αμυντικό κομμάτι. Θα προσθέσουμε σε αυτά και την ταχύτητα του Ματέο, οπότε τα ανεβάσματα του Γιαννούλη θα αφήνουν αρκετά ρήγματα πίσω. (Προσθέστε σε αυτά πως εκνευρίζεται εύκολα κι αυτός με αποτέλεσμα να χάνεται η προσήλωση των παικτών).

Από την δεξιά πλευρά, τα πράγματα είναι στα μέτρα μας. Ο Πάοκ ψάχνει καιρό τώρα ένα μπακ δεξιά και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εκεί ένα ΠΟΛΥ καλό τους παίκτη, αλλά σε άλλη θέση. Τον Κρέσπο. Τούτος όμως δεν είναι Μάτος να παίζει «βρώμικα», κι αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα σε μας. Τον Γκάμα σε ελεύθερο ρόλο. (Έχω ξαναπεί πως ο πορτογάλος δεν αντέχει το ύπουλο παιχνίδι των αμυντικών και η απόδοση πέφτει κατακόρυφα. Σε μια τίμια αναμέτρηση όμως απλά δεν παίζεται, ο άνθρωπος, από κανένα αμυντικό. (Εδώ υπερβάλλουμε λίγο).

Ο Τζέγκο κρίνεται απαραίτητος ως δεξιός μέσος γιατί κλείνει τρύπες ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. Κι αυτό κάνει το έργο του Σούντγκρεν πιο εύκολο, δίνοντας ανάσες στον Γκάμα μπροστά του να προσηλωθεί πιο προσεκτικα στο επιθετικό κομμάτι του ρόλου του.

Μένει η «αναμέτρηση» Τσίτουρα με τον Μπερτόγλιο που για μένα ίσως και να είναι η πιο καθοριστική για την έκβαση του ματς. Γιατί αν «νικήσει» ο δικός μας αναγκάζει όλη την επιθετική γραμμή του αντιπάλου να γυρίσει πολλά μέτρα πίσω. Κι αυτό θα δώσει 3 πλεονεκτήματα: 1 πως με 2 παίκτες στο κέντρο, νίκησες τους 3 του αντιπάλου,  2 πως η οπισθοχώρηση κάνει λιγότερο επικίνδυνο τον αντίπαλο και 3ο κλείνει τον Πάοκ στα καρέ του, και μάλιστα σε μια άμυνα η οποία είναι αρκετά ευάλωτη.

Μέχρι εδώ η στατική διάταξη των παικτών στο παιχνίδι μας δίνει ένα πλεονέκτημα στα σημεία έναντι του αντιπάλου. Αλλά τον νικητής θα τον κρίνει η δυναμική εικόνα του παιχνιδιού. Δηλαδή το πάθος, η ένταση, τα σφυρίγματα, το ποιος και πόσο θέλει την νίκη κι ένα σωρό άλλα, (όπως τα σφυρίγματα για παράδειγμα για τα οποία καλό είναι να ετοιμάζομαστε από τώρα πως δεν θα είναι 50-50. Γιατί μπορεί μεν ο Πάοκ να ήθελε τον Σιδηρόπουλο, αλλά η ΚΕΔ δύσκολα να τραβάξει μέχρι εκεί το σκοινί. Συνήθως φέρνει τους ξένους διαιτητές που ξέρει. Οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε να ορίζεται διαιτητής κάποιος από εκείνους που σφύριξαν τον Πάοκ στην Ευρώπη).

Αφήνω για το τέλος τον καθοριστικότερο παράγοντα της νίκης. Το πόσο ετοιμοπόλεμοι θα είναι οι αναπληρωματικοί της 11άδας. Κι εδώ θα έλεγα πως πλεονεκτούμε ξεκάθαρα. (Όχι γιατί έχουμε καλύτερους παίκτες από τον συμπολίτη, αλλά γιατί αυτοί που μπαίνουν από τον πάγκο μας είναι σχεδόν καλύτεροι από εκείνουν που ξεκίνησαν τον αγώνα. Κι εδώ ο Σίλβα και ο Μαντσίνι, -γιατί όχι και ο Λόπεθ- μπορούν να κάνουν τη διαφορά).

Με όλα αυτά, δεν σημαίνει πως βλέπω το παιχνίδι υπέρ ημών. Ντέρμπι είναι κι όλα κρίνονται στη στιγμή και τις λεπτομέρεις. Δίνω απλώς μια άλλη οπτική στο παιχνίδι.

Γι' αυτό και δεν θα δώσω προγνωστικά, αλλά δεν θα σας κρύψω τη διαίσθηση μου πως ο Γκάμα θα σκοράρει κι ίσως ένας από αυτούς που δεν το κάναν μέχρι τώρα. Ο Θεός μαζί μας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Galileo said:

Δύσκολος αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Ντέρμπι εντός έδρας ενάντια σε έναν αντίπαλο (από όσα λίγα έχω παρακολουθήσει) επίσης καλό, αήττητο (αλά χωρίς να έχει παίξει κανένα ντέρμπι). Καλύτερος μεσοεπιθετικά  από μεσοαμυντικά, αφού εκεί έχει  θέματα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του κάνουν φάσεις στην εστία του.

Must win, διότι στο δεύτερο γύρο (πλην ΠΑΟ) όλα τα ντέρμπι τα έχουμε εκτός. Με νίκη μένουμε κορυφή και η ψυχολογία μας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Κέντρα βαρύτητας: Σβαμπ: Από τους πιο κομβικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Ζίβκοβιτς τον Γκάνεα θα τον κάνει γιογιό, γι' αυτό και ΔΕΝ πρέπει να παίξει την Κυριακή. Από την άλλη μεριά ο Τζόλης θέλει προσοχή γιατί συγκλίνει στο κέντρο και πατάει περιοχή, ο Σούντγκρεν πρέπει να προσέχει πολύ. Απώλεια ο Ελ Καντουρί.

Θα ρισκάρω 11άδα:

                                  ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ                                                                                              

SUNDGREN    ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ     BENALOUANE    SASHA                        

                          MATILLA      JECKO                                                                                    

          MATEO         BERTOGLIO      GAMA                     (Πιθανή και η χρησιμοποίηση του SILVA  αν και το θεωρώ απίθανο)                                                                                                                                                                                                                      ΜΑΝΟΣ                                                         

Καταρχάς καλωσορίζω!

 

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, αυτή είναι η ενδεκάδα που εγώ θα ξεκινούσα

-------Σ------------

Σουντ--μπ----Δ----Γκανεα

Σασα-------Κατσε

Ματέο----μπερτ----Σιλβα

-----Μανος------+

 

Ματιγια πλέον slow motion, με ΠΑΟΚ δε θα μπορει να σπρώξει το παιχνίδι φοβάμαι. Το ίδιο και ο Γκάμα, ήρθε η ώρα να δούμε την παιχτούρα να παίρνει χρόνο. Και Τζεγγο έξω καθαρά λόγω έλλειψης ετοιμότητας... Ο δε Ματεο τελευταία του ευκαιρία...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Εδώ διαφωνούμε φίλε. Ο Ganea είναι μετριότατος, γενικώς απαθής (δεν τον έχω δει ούτε μια φορά όταν χάνει την μπάλα να σκυλιάσει να την ξανακερδίσει), στο Περιστέρι ήταν μακράν ο χειρότερος παίκτης μας. 

Ο Matilla είναι αναντικατάστατος, διότι απλά δεν έχουμε ούτε σέντερ μπακ να πάρουν μέτρα και να δώσουν μια καλή κάθετη πάσα μπροστά (πχ όπως έκανε ο Vélez), ούτε άλλο οκτάρι που να γυρνάει τόσο πίσω να οργανώσει το παιχνίδι και να συνδέσει άμυνα με επίθεση.

Ο Silva υστερεί σε τακτική, έχει όμως τρομερά προσόντα και μπορεί να κάνει φάση από το πουθενά. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση καλύτερος του Gama.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε για Γκάνεα συμφωνώ, αλλά  βασικά δε θέλω να χαλάσουμε το δικό μας παιχνίδι παλι, όπως κάναμε με Ολυμπιακό, προκειμένου να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο.

 

Όσο για το Ματιγια, δε ξερω, με γρήγορες ομάδες και ομάδες που πιέζουν, έχει πρόβλημα.... Προτιμώ τα δύο σκυλιά μέσα (που δεν είναι ότι δεν ξέρουν και μπάλα).... Εντωμεταξύ, δε ξέρω αν είναι επιλογή προπονητή, αλλά έχω καιρό να δω το Ματίγια να αλλάζει όμορφα παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές που έβγαζε παλιά. Μου φαίνεται να έχει χάσει την ποικιλία στο παιχνίδι να βλέπαμε παλιότερα, και βασικά τον βλέπω να παίζει χωρίς τη φαντασία που έβλεπες παλιά...

 

Εμένα ο Μάντζιος ως τώρα μου αρέσει. Καμία σχέση με την απάτη το Γερμανό. Οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα επιλέξει. Ο άνθρωπος ούτε κολλημένος είναι, ούτε εμπαθής σαν τον ανεκδιηγητο, οπότε όλα καλά, όποιον και να ξεκινήσει! Ο μόνος που φαίνεται να έχει παραγκωνιστεί τελείως είναι ο Ντάτκο.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά τον Ganea, εμένα δεν με έχει πείσει ότι είναι παίκτης ενδεκάδας, ασχέτως με ποιον παίζουμε. Η απώλεια του Sakic για το ντέρμπι είναι πολύ σημαντική (πολύ πιο σημαντική από αυτή του Rose). Με τον Ganea εκτός ενδεκάδας, υπάρχουν δύο λογικές επιλογές: Sundgren δεξιά και Sasha αριστερά ή το αντίθετο, αυτό δηλαδή που επέλεξε ο Μάντζιος στο β' ημίχρονο με Ατρόμητο.

Αν δεν παίξει ο Matilla, πως θα προωθείται η μπάλα μπροστά; Κανένας από τους Jeggo, Kace, Sasha δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο.

Σε ότι αφορά τον Μάντζιο, συμφωνούμε απόλυτα. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τον εμμονικό τον Γερμανό. Εκτός από την επιλογή ενδεκάδας και τη διαχείριση κατά τη διάρκεια του ματς (που ο Μάντζιος είναι πολύ καλύτερος), η ομάδα έχει πλέον χαρούμενους παίκτες. Με τον Ένινγκ υπήρχε κατήφεια και θλιμμένα πρόσωπα.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, almand said:

Πολύ καλά ανάρτηση φίλε Γαλιλαίο, κι ορθολογική η διάταξη των παικτών. Όπως λέει κι ο Αλέξανδρος, πιθανότατα να την δούμε ως έχει την Κυριακή.

Θα παραθέσω μια ακόμη προσέγγιση για να έχουμε πληρέστερη εικόνα για το παιχνίδι.

Η αδυναμία του φετινού Πάοκ είναι η ανομοιομορφία δυναμικής στο παιχνίδι του. Δυνατός στην αριστερή πτέρυγα με Γιαννούλη, Τζόλη αλλά με αδύναμο κρίκο τον ανάμεσα τους τον Μουργκ ή/και τον Σβάρμπ. Αδύναμος δεξιά με δυνατό χαρτί από εκεί τον μέσο Ζίφκοβιτς. (Πίσω τους, ο «επαναστάτης»-προπονητής τους έριχνε τον πιτσιρικά Τσίτουρα, ένα τρεχαντήρι για 6αράκι, με δύο 6-8άρια μπροστά του, σε διάταξη 4-3-3). Τούτο από μόνο του δείχνει ένα πρώτο πεδίο αναμέτρησης που θα κρίνει σημαντικά τον αγώνα.

Ο Τζόλης αρέσκεται να παίζει στο ενδιάμεσο του δεξιού μπακ και του σέντερ της άμυνας για να κινείται σαν ελεύθερος μέσα κι έξω από τη περιοχή για να τραβήξει τον κεντρικό μπακ επάνω του δίνοντας χώρο στον φορ τους, τον Σβιντέρσκι. Συνεπώς το ερώτημα για μας είναι ποιος θα πάρει το μαρκάρισμα του. Ένα 2ο χαρακτηριστικό του είναι πως στο ασφυκτικό μαν-του μαν, ο πιτσιρικάς εκνευρίζεται και δεν αποδίδει. Τούτα τα δυο δείχνουν Σάσα στο δεξί άκρο και Σούντγκρεν στο αριστερό. (Γιατί ο σουηδός μπορεί μεν να μαρκάρει καλύτερα από πέρσι, αλλά όχι κολλητά στον αντίπαλο, όπως το κάνει ο Σάσα. Άλλωστε και οι δυο τους ήταν περίφημοι σε κόντρα ρόλους στο 2ο μισό με τον Ατρόμητο). Αυτή είναι η μόνη διαφοροποίηση μου από τη διάταξη του Γαλιλαίου.

Κατά τα άλλα, Ματέο, Ματίγια και Σάσα από δεξιά έχουν ξαναβρεθεί και τα πήγαν περίφημα στο αμυντικό κομμάτι. Θα προσθέσουμε σε αυτά και την ταχύτητα του Ματέο, οπότε τα ανεβάσματα του Γιαννούλη θα αφήνουν αρκετά ρήγματα πίσω. (Προσθέστε σε αυτά πως εκνευρίζεται εύκολα κι αυτός με αποτέλεσμα να χάνεται η προσήλωση των παικτών).

Από την δεξιά πλευρά, τα πράγματα είναι στα μέτρα μας. Ο Πάοκ ψάχνει καιρό τώρα ένα μπακ δεξιά και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εκεί ένα ΠΟΛΥ καλό τους παίκτη, αλλά σε άλλη θέση. Τον Κρέσπο. Τούτος όμως δεν είναι Μάτος να παίζει «βρώμικα», κι αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα σε μας. Τον Γκάμα σε ελεύθερο ρόλο. (Έχω ξαναπεί πως ο πορτογάλος δεν αντέχει το ύπουλο παιχνίδι των αμυντικών και η απόδοση πέφτει κατακόρυφα. Σε μια τίμια αναμέτρηση όμως απλά δεν παίζεται, ο άνθρωπος, από κανένα αμυντικό. (Εδώ υπερβάλλουμε λίγο).

Ο Τζέγκο κρίνεται απαραίτητος ως δεξιός μέσος γιατί κλείνει τρύπες ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. Κι αυτό κάνει το έργο του Σούντγκρεν πιο εύκολο, δίνοντας ανάσες στον Γκάμα μπροστά του να προσηλωθεί πιο προσεκτικα στο επιθετικό κομμάτι του ρόλου του.

Μένει η «αναμέτρηση» Τσίτουρα με τον Μπερτόγλιο που για μένα ίσως και να είναι η πιο καθοριστική για την έκβαση του ματς. Γιατί αν «νικήσει» ο δικός μας αναγκάζει όλη την επιθετική γραμμή του αντιπάλου να γυρίσει πολλά μέτρα πίσω. Κι αυτό θα δώσει 3 πλεονεκτήματα: 1 πως με 2 παίκτες στο κέντρο, νίκησες τους 3 του αντιπάλου,  2 πως η οπισθοχώρηση κάνει λιγότερο επικίνδυνο τον αντίπαλο και 3ο κλείνει τον Πάοκ στα καρέ του, και μάλιστα σε μια άμυνα η οποία είναι αρκετά ευάλωτη.

Μέχρι εδώ η στατική διάταξη των παικτών στο παιχνίδι μας δίνει ένα πλεονέκτημα στα σημεία έναντι του αντιπάλου. Αλλά τον νικητής θα τον κρίνει η δυναμική εικόνα του παιχνιδιού. Δηλαδή το πάθος, η ένταση, τα σφυρίγματα, το ποιος και πόσο θέλει την νίκη κι ένα σωρό άλλα, (όπως τα σφυρίγματα για παράδειγμα για τα οποία καλό είναι να ετοιμάζομαστε από τώρα πως δεν θα είναι 50-50. Γιατί μπορεί μεν ο Πάοκ να ήθελε τον Σιδηρόπουλο, αλλά η ΚΕΔ δύσκολα να τραβάξει μέχρι εκεί το σκοινί. Συνήθως φέρνει τους ξένους διαιτητές που ξέρει. Οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε να ορίζεται διαιτητής κάποιος από εκείνους που σφύριξαν τον Πάοκ στην Ευρώπη).

Αφήνω για το τέλος τον καθοριστικότερο παράγοντα της νίκης. Το πόσο ετοιμοπόλεμοι θα είναι οι αναπληρωματικοί της 11άδας. Κι εδώ θα έλεγα πως πλεονεκτούμε ξεκάθαρα. (Όχι γιατί έχουμε καλύτερους παίκτες από τον συμπολίτη, αλλά γιατί αυτοί που μπαίνουν από τον πάγκο μας είναι σχεδόν καλύτεροι από εκείνουν που ξεκίνησαν τον αγώνα. Κι εδώ ο Σίλβα και ο Μαντσίνι, -γιατί όχι και ο Λόπεθ- μπορούν να κάνουν τη διαφορά).

Με όλα αυτά, δεν σημαίνει πως βλέπω το παιχνίδι υπέρ ημών. Ντέρμπι είναι κι όλα κρίνονται στη στιγμή και τις λεπτομέρεις. Δίνω απλώς μια άλλη οπτική στο παιχνίδι.

Γι' αυτό και δεν θα δώσω προγνωστικά, αλλά δεν θα σας κρύψω τη διαίσθηση μου πως ο Γκάμα θα σκοράρει κι ίσως ένας από αυτούς που δεν το κάναν μέχρι τώρα. Ο Θεός μαζί μας.

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου για τον Τζόλη. Περιμένω όμως και τι θα γίνει με τον Σάκιτς. Η συμμετοχή θα είναι καθοριστική και πιστεύω ότι είναι ο ικανότερος και ιδανικότερος γι'αυτήν την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπει ο Σάκιτς όλα παίρνουν το δρόμο τους. Νομίζω όμως πως έστω και κατ' ελάχιστον να υπάρχει κι υποψία ακόμη μηνίσκου, ο Μάντζιος θα τον φυλάξει. Εϊναι ύπουλο πράμα. Άλλωστε έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τον Πάοκ είναι απλά ένα από 20+ αγώνες που ακολουθούν και όσοι ακόμα απομένουν για τα πλέι οφ. Δεν βλέπω λόγο να το ρισκάρει.

Link to comment
Share on other sites

Boucher στην ενδεκάδα, δεν την καταλαβαίνω αυτή την επιλογή. Από αυτά που έχουμε δει, ο Γάλλος είναι ο χειρότερος από τους 4 τερματοφύλακες μας.

Όλοι οι υπόλοιποι της ενδεκάδας χωρίς έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

It's amazing how I have much disbelief in this Sasha-Matilla stuff here.

Sasha can play everywhere but on central midfield as far as I am concerned.

Play him RWB, RW, everywhere, start him over Garcia, do the shiett, whatever but not there.

We don't have control at the start

Edited by REY
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, REY said:

Is it possible that this fuker Douglas is kicking our arses like that

It's a huge surprise he didn't get a red card in this game. We would watch a different game with Aris numerical superiority from the first half.

In general, very tough and dirty fouls by most of baog players. This is the only tactics their coach taught them. 

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Γενικώς μέτριο παιχνίδι, η στρατηγική του Μάντζιου ήταν ξεκάθαρα να δώσει χώρο και κατοχή στον αντίπαλο. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αλλά αυτός ο Άρης δεν μου άρεσε καθόλου. Επίσης, κατά τη γνώμη μου έπρεπε να βάλει Mancini & Kace νωρίτερα, θα εξυπηρετούσε καλύτερα την τακτική του προπονητή μας, ειδικά με το σκορ υπέρ μας.

ΥΓ. Πολύ ξενέρωτο το ντέρμπι χωρίς κόσμο...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο κανόνας πως τα ντέρμπι κρίνονται στη στιγμή, στο τσακ. Σήμερα μας γέλασε η τύχη, προχθές μας γύρισε την πλάτη. Για ότι παραπονεθήκαμε στο περασμένο ματς, σήμερα μας βγήκε. Δεν πήγε στο ΒΑΡ στο γκολ ο Ευαγγέλου, δεν πήγε και ο σημερινός να δει το αυτονόητο. Πως πρώτος στην μπάλα φτάνει ο Μπερτόλιο. Άρα πέναλτι αφού πέφτει. Αν το έβλεπε ο ολλανδός δεν θα γκρίνιαζαν τα παόκια. 

Το ίδιο και στο δήθεν πέναλτι του Σούντγκρεν που καθαρά βρίσκει μπάλα...

Τέλος πάντων θα μπορούσε όλα αυτά να ήταν σε βάρος μας. Το θέμα είναι απλό. Βγάζεις ένα καθαρό γκολ και κόβεται ο βήχας. Δεν το κάνεις, και γίνονται όσα είδαμε και θα δούμε στη συνέχεια (γιατί ο συμπολίτης δεν ξέρει να χάνει. Πέρσι δολοφόνησαν ένα βούλγαρο)...

Είδα την γνώμη του Βαρούχα για τις αμφισβητούμενες και τα χώνει άσχημα στον ολλανδό, όχι τα πέναλτι, αλλά για τις κάρτες που χαρίστηκε στον συμπολίτη. (Στάθηκε για λίγο και στη φάση του 98' όπου η μπάλα βρίσκει το χέρι αμυνόμενου...)

Εν ολίγοις. Βγάζεις ένα καθαρό γκολ και κόβεται ο βήχας ολονών. Τέλος.

Καλύτερος ο Πάοκ από αυτό που περίμενα, σχετικά κακό το στήσιμο από πλευράς μας. Γιατί δεν έπρεπε να αφήσουμε το παιχνίδι να πάει στη δύναμη. Κάναμε το παιχνίδι του συμπολίτη.

Κι ένα τελευταίο. Το είχα πει και πριν τον αγώνα. Ο Πάοκ είχε από ΠΡΙΝ έτοιμες τις δικαιολογίες. Καλό για τον ίδιο είναι να εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι κι όχι το εξωαγωνιστικό. Γιατί έρχεται ο ΠΑΟ, έρχεται ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και κάποια στιγμή σώνονται οι δικαιλογίες και τα αποτελέσματα θα σε βρουν ξεβράκωτο...

Όχι πως εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα, αλλά, βρε αδερφέ, έχουμε και 60 εκατομμύρια διαφορά στο ρόστερ... Κι αυτό λέει πολλά.

Link to comment
Share on other sites

They can whine as much as they want for VAR and Dutch refs.

They should have played with -1 or even -2 players on pitch for most of the 2nd half.

3 at least open-foot challenges onto our players and double-yellow to dirty Dougla.
 

Edited by REY
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Τολμούν οι θρασύδειλοι και μιλούν για τη διαιτησία*!!! Ποιοι; Αυτοί που έστησαν παράγκα και ελέγχουν ΕΠΟ, διαιτητές, ΜΜΕ, κλπ! Και ειδικά στο συγκεκριμένο ματς, αυτοί που πήγαν να δωροδοκήσουν τον Σιαμπάνη! Ο Δεληζήσης που το κατήγγειλε είναι σοβαρό και ταπεινό παιδί, είναι βέβαιο ότι κάτι παίχτηκε! Να τα βάλετε τα ρούβλια στον κώλο σας, σιχαμένοι**!

ΥΓ1. Αν ο διαιτητής είχε σκοπό να ευνοήσει τον Άρη, θα είχε αφήσει την μπάογκ με 9 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, εξάλλου τα μαρκαρίσματα για κίτρινες-κόκκινες έγιναν και κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτε!

ΥΓ2. Σιχαμένοι είναι ο Σαββίδης και το σύστημα που έστησε για να κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο, δεν αναφέρομαι στους απλούς οπαδούς του Παοκ, εξάλλου όλοι έχουμε φίλους Παοκτσήδες και μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Η διοίκηση σας όμως και τα γλοιώδη υποκείμενα που τη γλύφουν (δημοσιογραφίσκοι της πλάκας) είναι για πολύ φτύσιμο!

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...