Jump to content
Phantis Forums

Panaitolikos - Aris (Sunday, 22 November, 17:15 EET)


Emperor

Recommended Posts

Άντε να δούμε αν θα γίνει αυτό το παιχνίδι...

Από τις 17/10 έχουμε παίξει μόνον μία φορά (1/11), η ομάδα είναι αβέβαιο πως θα εμφανιστεί, μην έχοντας αγωνιστικό ρυθμό για τόσο μεγάλο διάστημα (τελευταίες 3 εβδομάδες χωρίς επίσημο και φιλικό παιχνίδι).

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, τα ερωτηματικά είναι πολλά (τέρμα, φορ, δεκάρι, κοκ). Πιθανολογώ ότι στην άμυνα η τετράδα θα είναι Sundgren, Sakic, Rose, Benalouane. Jeggo & Matilla σε 6 και 8. Στα άκρα μεσοεπιθετικά Bruno Gama & Mateo Garcia.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Παρά την αγωνιστική μας απραξία εγώ αισιοδοξώ για τη νίκη. Είδα τον Παναιτωλικό με τον συμπολίτη κι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά είναι το αριστερό εξτρέμ τους, ο Αριγίμπι. Ο Σούντγκρεν σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί από αυτόν και ο Μάντζιος θεωρώ πως θα πάει σε αλληλοκαλύψεις Γκαρσία και Ματίγια για να προστατέψουν το Σουηδό.

Κατά τα άλλα, νομίζω πως η 11άδα θα είναι ίδια με εκείνη με τον Αστέρα. Εικάζω πως θα ξεκινήσει ο Μπερτόλιο πίσω από τον Μάνο με τον Γκαρσία και τον Γκάμα στα άκρα. (Θα τον αλλάξει στο δεύτερο για να μπει ο Σίλβα). Βλέπω ξανά Σάκιτς αριστερά και Ροζ με Μπεναλουάν κεντρικούς αμυντικούς και Κουέστα στα γκολπόστ.

Μαντσίνι, Κάτσε και Σίλβα θα πάρουν λεπτά συμμετοχής και πιθανότατα και ο Λόπεθ. 

Να ρισκάρω μια πρόβλεψη: 1-3. 

 

Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Boucher, Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Benalouane, Ganea, Cristian Lopez, Jeggo, Bruno Gama, Bertoglio, Sakic, Mancini, Datkovic, Matilla, Rose, Lucas Sasha, Kace, Xande Silva, Sundgren, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Η 11άδα:

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο, Σίλβα, Μάνος

(Σίλβα βασικός για 1η φορά και ο Μπερτόγλιο έξω! Λογικά 10άρι ο Ματέο. Καλό και νικηφόρο απόγευμα να έχουμε )

Link to comment
Share on other sites

Problem is you have Silva and Garcia who want ball to be given to, in order to run and threaten the opposing goal, and not liking too much to be involved with ball, actions, creating etc. as much as for example Fetfatzidis wanted, or even that fighter Mancini, or even Bertoglio.

As a result, you have Aris who cannot string more than 2 passes in successiveness.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

0-1 τελικό. Πήραμε το 3ποντο και φυσιολογικά δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο. Αλλά για ομάδα που πατά 1η θέση εγώ θα περίμενα κάτι παραπάνω. (Εντάξει, δεν κινδυνέψαμε, αλλά έχοντας το νου μας συνεχώς πίσω, ξεχνάμε το μπροστά. Και η μπαλίτσα θέλει δίκτυα. Προς το παρών δεν το έχουμε το εύκολο γκολ και τη διαφορά ασφαλείας).

Μου άρεσαν Σούντγκρεν και Σάκιτς απόψε, αν και περίμενα περισσότερα από κάποιους άλλους.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Key to success until the end of the season:

1. Keep the great atmosphere under Karipidis as it has been almost from day 1 he arrived

2. Keep splitting Matilla-Sasha partnership from 1st minute as it has been executed with Jeggo

3. Revitalization of Sundgren that made Ganea on bench, plus made more competition at wing-backs

4. Splitting the partnership of Datković from 1st minute with any player Rose or Delizissis (Benalouane in, of course I don't wish anyone got injured for execution of this)

5. Benalouane converting to Ronaldo Guiaro type by each match coming and not converting to Mavrai, if you understand me

6. Get away from injuries (depending on other natural factors as well, I know)

7. Garcia and Silva producing at least as much as Fetfatzidis in terms of assists and goals, by sharing minutes or in any way suitable for a team to be effective (and probably more than that).

8. A striker position needs to produce more in terms of goals, and not act exclusively as another offensive midfielder inside or acting like 'virtual' No.9 position only for the sake of filling in that position

A Top 3 guarantee almost. For Top 2, a certain more issues or most of these above need to be put together.

Very important for the psychology of the team to keep going and slip as late in the season as possible, so there is something to fight for until the end, and not like the last season where playoffs were pain in the A to watch.

 

 

Edited by REY
  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη ένα κακό παιχνίδι, στο οποίο πήραμε τρίποντο. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, ούτε όμως απειληθήκαμε. Ελαφρυντικό ασφαλώς ότι η ομάδα ήταν για αρκετές εβδομάδες χωρίς παιχνίδια. 

Κατ' εμέ, ο Μάντζιος άργησε με τις αλλαγές. Θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι θα ήταν πιο χρήσιμος ο Mancini από όσο ο Silva, ενώ ντεφορμέ είδα και τον Mateo.

Είδαμε επίσης πολλά λάθη σε πάσες, γενικώς η ομάδα έδειχνε αδικαιολόγητα αγχωμένη, ειδικά στο α' ημίχρονο μετά το γκολ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτές ακριβώς ήταν και οι δικές μου σκέψεις. Ο Μάντζιος πράγματι άργησε να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που έπρεπε, αφού το αρχικό σχήμα δεν δούλεψε όπως θα ήθελε. Ο Ματέο δεν είναι 10άρι, συνεπώς δεν μπορούμε να είμαστε αυστηροί για ένα παίκτη σε λάθος ρόλο. Κι αφού η ομάδα κτίζεται πάνω στα πλέι μέικερ -κι αυτό ρυθμίζει τη διάταξη των παικτών- τότε ο προπονητής το ξέρει πως αν κάτι πάει στραβά, τα παρασύρει όλα προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα  ήταν ανεπίτρεπτη η παραπανίσια τρίπλα του Ματέο στην άμυνα μας, αλλά έτσι λειτουργούν  τα εξτρέμ υπό τη δύναμη της συνήθειας. Και  ευτυχώς, θα έλεγα εγώ, που δεν μας κόστισε κάτι. Τώρα που το εντοπίσαμε ας διδαχτούμε από αυτό. (Ούτε ο Μπερτόγλιο είναι 10άρι, αλλά τουλάχιστον θα έχεις ένα καλό Γκαρσία δεξιά. Μέχρι να αποκτήσουμε 10άρι).

Δεν του βρίσκω λάθος όμως στο κομμάτι της τακτικής. Αντί για την αρχή του αγώνα, κράτησε την πίεση ψηλά για το τελευταίο 20' που ο αντίπαλος θα ήταν κουρασμένος. (Για μένα όμως τότε χρειαζόταν ο ταχύς Σίλβα, κι όχι στην αρχή του αγώνα. Και μάλιστα αριστερά που δεν παίζει τη θέση). ΟΚ, υπήρχαν συνεχείς εναλλαγές θέσεων, αλλά τούτες, κατά τη γνώμη μου, θα είναι αποδοτικές όταν κι εφόσον οι παίκτες ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Λεπτομέρειες βέβαια, οι οποίες όμως κάνουν την διαφορά.

(Ο Γκάμα προς το παρόν κρατά ένα ρόλο εκτελεστή. Κι όμως θαρρώ πως είναι καλός και σαν 10άρι, έστω και για το διάστημα που θα αντέξει. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως ο Ματέο δεν είναι ντεφορμέ στην κλασσική του θέση δεξιά. Αλλά το ανακάτεμα των ρόλων μπορεί και να τον κάνει τέτοιον. Και δεν το θέλουμε. Ωστόσο δεν είμαστε στα αποδυτήρια να τα ξέρουμε όλα καλύτερα από τον Μάντζιο. Απλώς κάποιες υποδείξεις κάνουμε, μήπως και βοηθήσουν τον κόουτς να κάνει την ομάδα αποτελεσματικότερη). Καλά όλα αυτά, αλλά ο Σίλβα αριστερά;;; Μια καλή εξήγηση είναι πως οι αλλαγές θέσεων εξαρτώνται κατά πολύ από τον παίκτη που είναι πίσω από τον φορ. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έβγαλε σχεδόν όλον τον αγώνα με το κεφάλι προς την εστία!!! Μπράβο στον Μάνο. Θα έρθει και το γκολ. (Αλλά, ρε αδερφέ, δεν είμαστε οι ακαδημίες κάποιας άλλης ομάδας για να "φτιάχνουμε" παίκτες. Τους θέλουμε έτοιμους. Να περιμένουμε τον φορ, να περιμένουμε τον Σίλβα, να περιμένουμε τον Ντουάρτε, να περιμένουμε τον Ντατκοβιτς... αλλά οι υποχρεώσεις δεν περιμένουν. Ας το έχουμε κι αυτό υπόψη μας. Γιατί περιμένοντας το 10άρι δεν θα έχουμε ούτε τον καλό Γκαρσία, ούτε τον Μπερτόγλιο κλπ.

Από παίκτες, θα έλεγα πως αρίστευσαν οι Σάκιτς και Σούντγκρεν. Μπράβο και στον Σιαμπάνη. Αναδύει αυτοπεποίθηση το παιδί. Και φυσικά στον Γκάμα. Ο οποίος θαρρώ θα γίνει καλύτερος όταν βρουν ποια θέση του ταιριάζει στην ομάδα και ποιοί θα είναι γύρω του.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...