Jump to content
Phantis Forums

Aris - Kolos Kovalivka (Thursday, 17 September, 21:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Ομάδα χωρίς ψυχή, με λάθος πλάνο, ο Άρης έγινε ψυχοβγάλτης. Ο γερμανός επιμένει να βάζει τους παίκτες σε λάθος θέσεις. Για να καλύψει πιθανώς τις τρομακτικές μεγαγραφικές μας γκέλες στην άμυνα. Ποιός Σάκιτς, ποιος Ντάτκο, ποιός Γκάνεα και πού ο Ροζ. 6 επιθέσεις αυτοί θα μπορούσαν να είχαν 5 γκολ. Ο Ένινγκ όμως δεν είδε τίποτε. Κύτταζε μπροστά...

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Soprano76 said:

F*** it. Greece doesn't deserve to have more than 1 team in Europe.

Both Olympiakos and PAOK earned it, it's good to have at least 2 Greek clubs in UEFA. The rest are not good enough to compete even against mediocre clubs. I would not be surprised if AEK loses to St. Gallen next week. 

Edited by Molon Lave
Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να κληρωνόμασταν με την Τότεναμ. Μπορεί και να είχαμε μια αξιοπρεπή δικαιολογία. Τώρα τι θα λέμε; Πως χάσαμε από μια Κολο-ομάδα;

Link to comment
Share on other sites

Ο Γερμανός διάβασε εντελώς λάθος το ματς και δεν έκανε τίποτε να το διορθώσει:

1. Έδωσε χώρο σε μια ομάδα με πιτσιρικάδες που παίζει πολύ καλά και γρήγορα στην αντεπίθεση. Ευτυχώς που ο Cuesta έβγαλε κάποια τετ-α-τετ και μας κράτησε στο παιχνίδι.

2. Ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν φανερό ότι οι δικοί μας τα έχουν φτύσει, έκανε μόλις δύο αλλαγές, αντί να φρεσκάρει την ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά το τρομερό ρεκόρ των 52 ετών και 28 παιχνιδιών αήττητης έδρας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, πάντα πίστευα ότι όταν σπάσει θα είναι από κάποια άσημη ομάδα και όχι κάποιο μεγαθήριο. Όπερ και εγένετο. Παράπλευρη απώλεια του Covid σε κάποιο σημαντικό βαθμό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο και θα γινόταν κάποια στιγμή. Και συνέπεσε να γίνει αυτό τη περίοδο που η ομάδα έχασε τον κόσμο από το πλευρό της. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά λογικό επόμενο που δείχνει πόσο δυνάμωνε η ομάδα από τον κόσμο της.

Έσπασε το αήττητο, δάκρυσαν τάχα μερικοί, έδιωξαν τον Ένινγκ, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Το αήττητο στηρίχτηκε στην αρειανή ψυχή που έβγαζε η ομάδα στο παρελθόν. Στο πρόσφατο παρόν των τελευταίων χρόνων οι παίκτες δεν βγάζουν ψυχή στο γήπεδο. Το αντίθετο. Μας βγάζουν τη ψυχή. https://www.pressaris.gr/τέλος-ο-ένινγκ-ο-άρης-αναζητεί-νέο-προπ/

Link to comment
Share on other sites

https://www.pressaris.gr/ήταν-αδιάβαστοι-κι-ανέτοιμοι-άξιοι-τ/

Ένας αποκλεισμός, ειδικά οδυνηρός, έχει πάντα μία εξήγηση, καθώς ο χθεσινός Άρης δεν τιμωρήθηκε από κανέναν… άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου, αλλά από την δική του ανετοιμότητα.

Χθες αργά το βράδυ πάρθηκε η απόφαση να λυθεί η συνεργασία του Άρη με τον Μίχαελ Ένινγκ, ο οποίος σήμερα θα αποτελέσει κι επίσημα παρελθόν από την ομάδα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες συζητήσεις, στο σκέλος της αποζημίωσης.

Αρχικά, επειδή το μόνο εύκολο είναι τα βέλη να πέσουν όλα στον προπονητή που αποφασίστηκε να αποχωρήσει, καθώς κρίθηκε αναγκαία αυτή η αλλαγή, ας ξεκαθαρίσουμε πως άμοιροι των ευθυνών τους δεν μπορούν να είναι οι παίκτες του Άρη. Με εξαίρεση κάποιους λίγους, κανείς δεν έδειξε αποφασιστικότητα για την πρόκριση χθες το βράδυ. Νωχελικοί, με λάθη που δεν γίνονται ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, χωρίς τσαγανό και πείσμα, επέτρεψαν στην παγκοσμίως άγνωστη Κοβαλίβκα να τους πετάξει εκτός Ευρώπης, με μία ανέλπιστα εύκολη νίκη. Το ζητούμενο δεν είναι να έχει θίξει ο αποκλεισμός αυτός τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, αλλά να το δείξουν στην πράξη, στις εγχώριες διοργανώσεις. Δεν μιλάμε για τρεξίματα και αντοχές, γιατί καμία ομάδα δεν μπορεί είναι πλήρως έτοιμη τέτοια περίοδο. Αλλά για χαρακτήρα, διάθεση και προσήλωση. Τίποτα δεν υπήρχε από αυτά.

Ο Άρης δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι του, σε ένα ματς που θα έπρεπε να είναι από κάθε άποψη έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια ατού μπορεί να έχουν ως ομάδα οι Ουκρανοί. Αντιθέτως, πέρα από μία φλύαρη πρωτοβουλία κινήσεων δεν είχε εναλλακτικό πλάνο απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνά τους, ενώ έδειχνε τόσο ευάλωτος αμυντικά, λες και είχε απέναντί του μία ομάδα πολύ ανώτερή του.

Έπεσαν στην παγίδα της Κόλος, που για πρωτάρα στην διοργάνωση έδειξε πόσο καλά κατάφερε να διαβάσει το παιχνίδι του Άρη, να “εξουδετερώσει” τα “βαριά χαρτιά” των “κιτρινόμαυρων”, ώστε να εξασφαλίσει αυτή την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Δεν χρειάστηκε, μάλιστα, να ανησυχήσει ιδιαίτερα για κάποιο plan b από πλευράς Άρη, γιατί όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε…

Ο Ένινγκ χρεώθηκε πως για μία ακόμα φορά οι “αλχημείες” του δεν λειτούργησαν, καθώς η επιλογή του Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας, αποδυνάμωσε την μεσαία γραμμή, ειδικά από την στιγμή που ο Ματίγια -όπως αποδείχθηκε ξανά- είναι ανέτοιμος να βοηθήσει, ενδεχομένως επηρεασμένος ακόμα από τον τραυματισμό που είχε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Άρης δεν αντέδρασε μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε απέδειξε πως ήταν αβοήθητος από τον πάγκο. Ακόμα και η στιγμή της ισοφάρισης, προήλθε από μία κόντρα, που έδωσε την δυνατότητα στον Μπερτόγλιο να φέρει την μπάλα στην μικρή περιοχή. Ακολούθησε μία ακόμα και από εκεί και πέρα η ποιότητα του Γκάμα. Οι καλές στιγμές του Άρη, μετά το 1-2 στο 63; Ελάχιστες. Πιο πιθανό ήταν να δεχθεί και τρίτο γκολ, παρά να ισοφαρίσει μήπως και πάει έστω στην παράταση το ματς.

Υ.Γ. Σε μία αποτυχία όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, όπως αντίστοιχα έχουν το ανάλογο μερίδιό τους και στις επιτυχίες. Κανόνας στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε κάθε ομαδικό άθλημα. Αυτό που πέρα από τα προαναφερθέντα επίσης ενόχλησε και μέτρησε επιπρόσθετα στην τελική απόφαση για το “διαζύγιο” ήταν και οι δηλώσεις του Γερμανού προπονητή. Εμφανέστατη η διάθεσή του να ρίξει όλες τις ευθύνες στους παίκτες. Ακόμα κι αν ήταν εν θερμώ η τοποθέτησή του, από την απογοήτευση του αποκλεισμού, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Υ.Γ.1. Η απόφαση του Θοδωρή Καρυπίδη να “τελειώσει” τον Μίχαελ Ένινγκ, είχε την συγκατάθεση του Άγγελου Χαριστέα. Όπως από κοινού είναι και η απόφαση ο Άρης να αντικαταστήσει τον Γερμανό με Έλληνα προπονητή.

Υ.Γ.2. Ο Άρης κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται αυτό που έγινε) να διαγράψει τον έναν από τους τρεις στόχους της φετινής σεζόν. Υπάρχουν, όμως, ακόμα δύο. Άκρως σημαντικοί και δύσκολοι. Πολύ περισσότερο και από πέρσι. Επομένως, καμία χρονιά δεν “τελείωσε” χθες…

Link to comment
Share on other sites

This reminds me of the season start when we lost to Slaven Belupo (Croatia) under Quique Hernandez, with a small difference that Hoenning was always having even more support from fans. I am sure that fans' favorite Charisteas having a function in the club has more to do with it than results, and because of that we have been calmer than usual.

We are so unprepared ever since got back after Covid.

And usual strategy of overloading certain positions when we smell blood at certain market/channels as we have 245 winger and/or attacking mid players with almost no real D/CMs and questionable selections of defense, so team balance is off, including winger-backs where we used to underestimate domestic players such as Tzanakakis and Valerianos and truth be told, the better xenoi weren't found there more less.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Άρης έχασε πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι, ώρα αποφάσεων για να… αποδράσει από την κρίση!

 

Η εφιαλτική βραδιά της 17ης Σεπτεμβρίου σίγουρα θα περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Άρη. Ο αποκλεισμός  από μια άσημη “σταχτοπούτα” της Ευρώπης, έβαλε τον Άρη σε δύσκολη θέση, μια και έχασε πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι.

Τραγική ειρωνεία; Ο Άρης βγήκε νοκ άουτ σ’ ένα γήπεδο, όπου υποκλίθηκαν μεγάλοι σύλλογοι με όνομα, τίτλους, χρήματα.

Ο Άρης παρουσιάστηκε… θολωμένος στο πρώτο κρίσιμο τεστ μια σεζόν, όπου ήθελε να χτίσει επιτυχίες, να προχωρήσει στην Ευρώπη, να δημιουργήσει συνθήκες για να ανέβει επίπεδο, να κάνει την δική του υπέρβαση. Ο τρόπος διαχείρισης του παιχνιδιού από τον Μίχαελ Ένινγκ κατέγραψε μια… κακοτεχνία, μια ομάδα που έμοιαζε να κατεβαίνει με “μπαλώματα”, με σύγχυση, χωρίς καθαρό μυαλό ή ένα πλάνο, όπως αυτό που περιγράφηκε κατά κόρον από το ξεκίνημα της πιο περίεργης (για όλες τις ομάδες βέβαια) προετοιμασίας των τελευταίων χρόνων.

Ο Ένινγκ ακύρωσε τον εαυτό του και την δουλειά του μέσα σε ένα βράδυ, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ομάδα και το παιχνίδι. Δυο κραυαγαλέα παραδείγματα;

Α. Η εξουδετέρωση του Σάσα από το κέντρο (σε ένα παιχνίδι όπου η γρήγορη μεταφορά της μπάλας και η σύνδεση των γραμμών αποδείχθηκε καθοριστική) με την χρησιμοποίηση του ως  δεξί μπακ, (την ώρα που η μεταγραφή Σάκιτς ήταν στον πάγκο και η εναλλακτική του Ροζ να μην ενεργοποιείται), όπως και η εμμονή της συμμετοχής του εκτός φόρμας Ματίγια σε ένα σύστημα 4-2-3-1, ενώ επί 35 μέρες “δούλευε” στο 4-3-3.

Β. Ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού μετά το 70′ για να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Άρης έπαιζε με τρεις αμυντικούς και στόπερ τον… Ματίγια, σε μια εικόνα παιχνιδιού που θύμισε… ροντέο χωρίς σχέδιο.

Και δεν ήταν μόνο χθες. Ο Ένινγκ χρεώνεται την εικόνα του αγώνα με την Λαμία, την διαχείριση του, τις… αλχημείες και την έλλειψη ενός… κανονικού πλάνου μιας ομάδας που δουλεύει ορθολογικά για πάνω από ένα μήνα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Άρης έχασε την Πέμπτη κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Τι έχασε;

1. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη τον πέταξε έξω νωρίς, από τον πρώτο βασικό στόχο του, να πάει όσο πιο μακριά γίνεται την… βαλίτσα της Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι τους ομίλους του Europa League, άρα και την ευκαιρία για μια αγωνιστική και οικονομική υπέρβαση.

2. Σημαντική οικονομική απώλεια. Η πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο θα σήμαινε ένα ποσό της τάξεως των 280.000 ευρώ, το οποίο σε κάθε περίπτωση ούτε περισσεύει και σίγουρα θα μπορούσε να αυξηθεί με μια ακόμη πρόκριση σε βάρος της Ριέκα. Δεν γίνεται καν συζήτηση εδώ, για το πόσο μεγάλα θα ήταν τα οφέλη της συμμετοχής στους ομίλους της Ευρώπης.

3. Έχασε την ηρεμία του τόσο νωρίς κάνοντας ένα σημαντικό πισωγύρισμα. Διαφορετικά περίμεναν όλοι το φετινό ξεκίνημα. Ο άθλος της άρσης του ban, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και θεωρητικά η εμπειρία από τα λάθη των προηγούμενων χρόνων, δημιουργούσαν αισιοδοξία. Με το “καλημέρα” όμως, ο Άρης βρίσκεται στην δίνη μιας κρίσης, για τρίτη σερί σεζόν “αναγκάζεται” να ξεκινήσει με άλλον προπονητή κι άλλος να πιάνει το τιμόνι και να δουλέψει χωρίς τις δικές του επιλογές, με την πίεση να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Και κυρίως να αναζητεί μια ταυτότητα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν!

4. Ο Άρης απώλεσε το γόητρο και την περηφάνια ενός σημαντικού σερί 28 αήττητων αγώνων στο γήπεδο του, σε 52 χρόνια Ευρωπαϊκής ιστορίας. Στο γήπεδο όπου έσκυψαν το κεφάλι Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαραγόσα, Περούτζια, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Σεντ Ετιέν, Λεβερκούζεν κ.α. πέρασε νικηφόρα μια άσημη και πρωτάρα στην Ευρώπη ομάδα. Δεν είναι απλά στατιστικά, είναι κάτι παραπάνω. Σίγουρα κάποτε ο Άρης θα έχανε. Όχι όμως έτσι, όχι με αυτόν τον τρόπο και από αυτήν την ομάδα.

Ήταν ένας αποκλεισμός που επιβάλλει στον Άρη να δείξει αντανακλαστικά για να… αποδράσει άμεσα κι αποτελεσματικά. Ο Θόδωρος Καρυπίδης φεύγοντας ξημερώματα χθες από το γήπεδο μονολογούσε “σκασμένος”, ότι έχει και ο ίδιος ευθύνες γιατί έβλεπε πως εξελίσσεται άσχημα το… έργο κι όμως δεν ανέλαβε δράση νωρίτερα. Δεν τόλμησε να δράσει πιο άμεσα. Δεν έκρυψε ότι θα έπρεπε να είχε πάρει αποφάσεις νωρίτερα. Το ίδιο και ο Άγγελος Χαριστέας. Παίρνοντας την ευθύνη, παραδέχθηκαν ότι έδωσαν χρόνο και πίστωση στον Ένινγκ, θέλοντας να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος και τις αλλαγές προπονητών, αλλά η ιστορία είχε στραβώσει. Και όλοι είδαμε τι έγινε.

Ο Καρυπίδης είναι έτοιμος για αποφάσεις σημαντικές και κρίσιμες μια και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι το χέρι μπήκε βαθιά στην τσέπη, ο Άρης πρέπει να προχωρήσει σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό οικονομικά, επαναφέροντας με τόλμη άμεσα την ηρεμία και την αποτελεσματικότητα, σε μια σεζόν, όπου τα εισιτήρια της Ευρώπης είναι λιγότερα και οι δρόμοι της διάκρισης πιο δύσβατοι από ποτέ. Αποφάσεις που θα φέρουν και πάλι… σφυγμό στον Άρη.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά την πρώτη κρυάδα να πούμε ένα-δυο πραματάκια κάπως πιο αντικειμενικά. Η Κόλος δεν είναι σίγουρα η ομάδων εκείνη των ψαράδων που απέκλεισε τον Πάοκ, ούτε φυσικά η Μπάγιερν που θα ισοπέδωνε όποιον και να έβρισκε μπροστά της. Ήταν όμως η ομάδα του προπονητή της, απόλυτα πειθαρχημένη που εχθές καταφερε και έβγαλε σούπερ απόδοση στο γήπεδο κι εξαφάνισε τον αντίπαλο της. Μπορεί να μην έχει μονάδες στο ρόστερ της, αλλά αυτό που είδα εγώ τουλάχιστον στο γήπεδο ήταν μια "ομαδάρα" που μας έκανε για 90' λεπτά να μοιάζουμε με τσίρκο.

Καθαρά επιθετική στα χαρτιά, αρίστευσε στην πράξη ΚΑΙ αμυντικά. "Όλοι άμυνα, όλοι επίθεση".  Ασταμάτητο τρέξιμο, πάθος, πολύ δυνατοί στις φάσεις, δεν μας έδωσαν περιθώριο να ελπίσουμε το οτιδήποτε. Πήραν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ξεχύνονταν στην επίθεση απόλυτα συντονισμένοι, τη στιγμή που εμείς δεν ξέραμε ούτε ποιός ήταν ο χώρος φύλαξης μας. Εγώ δεν θυμάμαι πάντως να υποστήκατε τέτοια ισοπέδωση από άλλο αντίπαλο. Ούτε με την Μάντσεστερ Σίτυ, ούτε φυσικά την Αθλέτικο ή όποιο άλλο μεγαθήριο συναντήσαμε μπροστά μας.

Η Κόλος πήρε πανάξια αυτό που της άξιζε κι εμείς μείναμε με την απορία: Από πού μας ήρθε αυτός ο σίφουνας που μας έλαχε; Το ρόστερ τους όλο κι όλο αξίζει όσο ο Φέτφα και καναδυο δικοί μας. Ο προπονητής τους είχε "δει" τη νίκη πριν μας αντιμετωπίσει. Έστησε την ομάδα πανέξυπνα, κι αυτή λειτούργησε σαν καλοκουρντισμένη ορχήστρα σε ότι τους είπε. Κι εμείς ακόμη αναρωτιώμαστε πώς στο καλό μερικοί τα καταφέρνουν να κάνουν το τίποτε χρυσό, κι εμείς το δικό μας χρυσάφι να μοιάζει φτηνότερο και από μπακίρι;

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Εγώ τους ζήλεψα για αυτό που κατάφεραν. Όχι μόνο την "ομάδα ή τον προπονητή. Όλο το πακέτο, γιατί αυτά πάνε μαζί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 9/18/2020 at 7:34 PM, almand said:

Μετά την πρώτη κρυάδα να πούμε ένα-δυο πραματάκια κάπως πιο αντικειμενικά. Η Κόλος δεν είναι σίγουρα η ομάδων εκείνη των ψαράδων που απέκλεισε τον Πάοκ

Απλά δεν μπορείς να μην αναφερθείς στον ΠΑΟΚ, ε; Τέλος πάντων, τώρα που αποκλειστήκαμε και εμείς μετά από μια εντελώς απογοητευτική ευρωπαϊκή παρουσία θα πω και εγώ "ένα-δύο πραγματάκια".

Η ομάδα με τους ψαράδες που λες (φαντάζομαι πως εννοείς την Έστερσουντ) πριν από εμάς απέκλεισε την Γαλατασαραϊ. Στη συνέχεια κατάφερε να περάσει στην φάση των 32 όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. Ναι μεν έχασε το πρώτο ματς στη Σουηδία 0-3 αλλά στο Λονδίνο προηγήθηκε 0-2 και έχασε 2-3 ευκαιρίες να κάνει το 0-3 πριν μειώσουν οι Άγγλοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Τώρα για την Κόλος Κωλοσίβκα (έτσι την λένε;) τι να λέμε; Μετά την "σπουδαία" νίκη στο απόρθητο κάστρο που λέγεται Κλεάνθης Βικελίδης, πήγαν στη Κροατία και φάγανε δυο μπαλάκια από την Ριέκα, ή οποία στη σειρά της βγήκε τελευταία στον όμιλο. Τελικά έχεις δίκιο - σίγουρα δεν είναι η Κόλος στο επίπεδο των "ψαράδων". Οι Ουκρανοί είναι τουλάχιστον τρεις κλάσεις πιο κάτω!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...