Jump to content
Phantis Forums

Aris - Kolos Kovalivka (Thursday, 17 September, 21:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Τα ίδια έπαθα κι εγώ. Ξε-Κολό-θηκα να γελάω με το όνομα της. Έψαξα άμεσα βίντεο και πληροφορίες γι' αυτήν την ομάδα και μου κόπηπε όταν είδα πόσο χειμαρώδεις είναι μπροστά.

Αν χάσουμε δεν χρειάζεται να φωνάξουμε κανένα. Από μόνοι τους θα μας κουβαλούν διάφοροι να μας την πουν. Και καλά θα κάνουν.

Κοίτα όμως: 

1 έχει πανομοιοτυπη πορεία με τον Βόλο του Μπέου που ξαναμπήκε δυναμικά στην ποδοσφαιρική ζωή μας μέσα σε 3 μολις χρόνια. (Έχουν μάλιστα κι έναν μυστήριο ιδιοκτήτη -με ότι σημαίνει αυτό και δεν πάει καθόλου προς το νόμιμο ο νους μας-, (με ότι κι αν θυμίζει τούτο και στο Ελλάντα που είναι γεμάτο το δύσμοιρο ποδόσφαιρο από δαύτους).

2 Κι εκείνη η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε στην αρχή καλά, αλλά στράβωσε στη συνέχεια. Αναπόφευκτο για ομάδες με τροχιά εξπρές.

3 είτε ουκρανικό, είτε ελληνικό, το ποδόσφαιρο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφήνει τη ντόπια νοοτροπία -συνήθως- έξω από το γήπεδο. Ισχύουν άλλοι κανόνες και σε αυτούς εξετάζονται και οι δυο ομάδες. Συνεπώς η πείρα είναι μεγάλο αβαντάζ σε αυτόν που την έχει.

4 οι ομάδες κτίζομαι κατά βάση με το 0 στην άμυνα και μετά δίνεται έμφαση στη δημιουργία του γκολ. Εμείς δεν είμαστε αμυντικά καλύτεροι τους αλλά, λίγο η εμπειρία, λίγο το ότι παίζουμε στο γήπεδο μας μας δίνει ένα προβάδισμα. (Αυτοί νίκησαν 4-1 πρόσφατα, αλλά έχασαν με 3-0 κι πιο πριν δεν είχαν νικήσει αν θυμάμαι καλά. Κι αν η λογική λέει πως είναι ευάλωτοι πίσω και καλοί μπροστά, από μόνη της δίνει τη στρατηγική να την κτυπήσουμε εκεί που είμαστε εμείς καλοί κι αδύναμοι αυτοί.

5 Μικρολεπτομέρειες, αλλά να δείτε πόσο ρόλο θα παίξουν. Παίζουμε με προβολείς στις 21:00 κι όχι με ντάλα ήλιο στις 6 το απόγευμα με τη Λαμία. Η διαφορά αβυσσαλέα. Στη ψυχολογία κατά πρώτον. Άλλο να έχεις την ευρωπαϊκή αίσθηση ενός επίσημου ματς που σε βλέπει όλη η ευρώπη κι άλλο να σε έχουν δευτεροκλασσάτο παιχνίδι  που θα το βλέπουν κάποιοι άρρωστοι της φανέλας. 

6 Πέραν του αβαντάζ της ψυχολογίας πως "ρολάρησε" επιτέλους η ομάδα και σε ένα τεταρτάκι μπορεί και βγάζει 3 γκολ για πλάκα, είναι και η αξία των παικτών μας που αποκτά ευρωπαϊκή εμβέλεια. Κάποιοι δικοί μας έχουν έξτρα λόγους να μοστράρουν την αξία τους σε γεμάτα πορτοφόλια που σαρώνουν τις αγορές να βρουν κελεπούρια για τις ομάδες τους. Χώρια που ο αγώνας αυτός έρχεται μετά από πρόσφατες ανανεώσεις και προσθήκες που ωθούν τους παίκτες να δώσουν από τώρα τον καλύτερο εαυτό τους για μια θέση στην 11άδα.

7 Σαν αβαντάζ θα θεωρήσω την πειθαρχία που αξιώνει ο Ένιγκ από τους παίκτες. Μπορεί προπονητικά να έχω άλλη προσέγγιση, αλλά σε ότι αφορά τη σοβαρότητα που έχουν οι γερμανοί συνηθίζουν να προσεγγίζουν τα ματς εγώ πάω πάσο. Το θεωρώ δεδομένο πως ο Ένιγκ τους προετοίμασε και οι παίκτες θα τον ακούσουν. Αυτό εμένα μου φτάνει. Και τα μισά να τηρήσουν από όσα τους είπε είναι παραπάνω από αρκετά.

Εν ολίγοις. Για τους πιο πάνω λόγους και για άλλους εγώ πιστεύω πως θα έχουμε ένα ήσυχο βράδυ. Όχι πως δεν θα καρδιοκτυπήσουμε. Άρης είμαστε. Μάθαμε πια. Ακόμη και τα εύκολα ματς τα κάνουμε ντέρμπι. Ωστόσο αν παίξουμε σοβαρό κι απλό ποδόσφαιρο όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο. Και νομίζω πως ήρθε η ώρα γι΄ αυτό. Καλή τύχη στη ομάδα μας κι ο Θεός βοηθός.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Aris will play with a 4-3-2-1 today:

 

                                                                           Cuesta

Sasha                                                     Rose                  Datkovic                                                        Ganea

                                                              Jeggo                 Matilla

Fetfa                                                                 Bertoglio                                                                Gama

                                                                         Lopez

Link to comment
Share on other sites

-50 χρονια αηττητοι

-Η ομάδα λέγεται Κολος

-Κοβαλιβκα ειναι χωριού 1500 κατοίκων

Μη χάσετε σήμερα ρε! Δε θα έχουμε πρόσωπο να βγούμε έξω!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πάθος βλέπω μόνο από τους αντιπάλους κι όχι από εμάς. Αυτοί παίζουν σκληρά και πέφτουν εύκολα αν τους αγγίξει κανείς δικός μας. Άρα μας "διάβασαν" και πατούν στις αδυναμίες. Έφτασαν 2 φορές κοντά στο γκολ, ενώ εμείς μάλλον καμιά με εξαίρεση το φάουλ του Ματίγια.

Πίσω ο Ροζ με τον Ντάτκο δεν είναι δίδυμο να τους εμπιστευτείς κι ο Γκάνεα δεν καλύπτει σωστά το αριστερό μας άκρο. Μπροστά ο Φέτφα ψάχνεται τι να κάνει και πρέπει να ανέβει περισσότερο στη περιοχή τους. Αυτοί έδωσαν το 60% της μπαταρίας τους και λογικά στο δεύτερο θα πέσουν τα τρεξίματα τους. Είναι όμως πολύ ΟΜΑΔΙΚΟΙ στην άμυνα κι επικίνδυνοι στην επίθεση. 

Πού είναι η πίεση ψηλά; Πού είναι το πάθος από πλευράς μας, πλην εξαιρέσεων; Θέλουμε ένα γκολ να λυθούν τα πόδια και να πάρουμε πάνω μας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...