Jump to content
Phantis Forums

2020-21 Season


Mitsos

Recommended Posts

To περίεργο για εμένα ήταν η βιασύνη να του ανανεώσουν το συμβόλαιο το καλοκαίρι. Ο άνθρωπος είχε δώσει επαρκές δείγμα γραφής ότι είναι ακατάλληλος, όπως και αν το δεις: μετριότατα αποτελέσματα, κάκιστη διαχείριση ρόστερ, εμμονές, μηδενική ευελιξία και προσαρμοστικότητα, κλπ.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

To πρόβλημα είναι σε μας. Αυτός πήρε ότι ζήτησε. Εμείς πού στο καλό πάμε και διαλέγουμε τις χειρότερες λύσεις; Λείπουν οι καλοί προπονητές από τη πιάτσα; Το αντίθετο. Πώς λοιπόν κάτι Ατρόμητοι, κάτι Αστέρες τους βρίσκουν και "δένουν" τις ποδοσφαιρικές τους μετριότητες, σε ομάδα; Κι εμείς, με αστέρια στις τάξεις μας, κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε στη χειρότερη επιλογή.

Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ. Παροπλίσαμε τον Σούντγκρεν και τώρα αποκτήσαμε δύο τέτοιους. Αφήσαμε τον Βέλεθ και πήραμε σέρβο που τον βάλαμε να παίξει αριστερό εξτρέμ γιατί πίσω δεν κάνει. Και γυρίσαμε ...σέντερ μπακ τον μόνο που είχαμε να μοιράζει παιχνίδι. Και μάλιστα ντεφορμέ.

Τον Κόρχουτ γιατί τον διώξαμε; Για τον Γκάνεα; Ο Ροζ πού παίζει τελικά; Τι σχήμα έχουμε; Εϊδε κανείς από εσάς πλάνο; Τι τουρλουμπούκι είναι αυτό ρε παιδιά;;;

Απίστευτα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για αστείο. Έχω την αίσθηση πως κάποιοι από μας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να διαλύσουν ότι καλό απόμεινε στην ομάδα. 

Δρόμο όλοι οι σκάουτερ, και όσοι νταλαβερίζονται μυστήρια με τους μανατζαραίους. Σώστε λίγη έστω από την αξιοπρέπεια της ομάδας τώρα. Όσο ακόμη είναι καιρός. Κι αυτό θα είναι η καλύτερη μεταγραφή μας τα τελευταία 10 χρόνια.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα ότι κάποιος κάνει κάτι επίτηδες όπως λες και βαλθηκαν κάποιοι να διαλύσουν την ομάδα (αν και κάποια "δωράκια" είναι πάντα ευπρόσδεκτα, έτσι; 😉 )

Εγώ θεωρώ ότι η ΠΑΕ είναι χωρίς στελέχωση και δεν υπάρχουν πραγματικοί γνώστες της μεταγραφικής πιάτσας να μπορούν να φιλτράρουν αυτά που τους πασάρουν οι μανατζαραίοι.

Σκεφτείτε αυτό ρε παιδιά. Δύο μήνες κάνανε για να κλείσουν τον .... Ένινγκ!!! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ασχετίλα και παντελής έλλειψη ιδεών και networking στην πιάτσα. 

 

Edited by ukworm
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Αναρτώ ένα άρθρο του Λεάνη που βρήκα αρκετά ουσιώδες στο πρόβλημα του προπονητή μας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να δουν σε βάθος κάποια πράγματα.

Ενδεικτικά μόνο κάποια σημεία του για να μη φορτώνουμε τη σελίδα.

"Τηρουμένων των αναλογιών με βάση τον αντίπαλο αλλά και το πάθημα της περσινής σεζόν φέτος ο Άρης δυστυχώς παρουσιάστηκε ακόμα πιο ανέτοιμος από πέρσι!

Αν το ματς με τη Μόλντε χάθηκε στις λεπτομέρειες , με την άσημη Κόλο χάθηκε κατά κράτος.

Αρκεί να φέρετε στο νους σας ή να ανατρέξετε στα στιγμιότυπα του αγώνα για να δείτε ότι στο δεύτερο γκολ των Ουκρανών ούτε ένας παίκτης του Άρη δεν ακουμπά την μπάλα , τέσσερις αντίπαλοι τα βάζουν με έξι και τους κερδίζουν και ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι κανένας δεν σκέφτεται να κάνει ένα φάουλ να σταματήσει την φάση , ούτε από τον πάγκο υπάρχει ανάλογη υπόδειξη.

Η επιτομή της απροετοίμαστης ομάδας!

Μα τι φταίει ο Καρυπίδης , τι φταίει ο Χαριστέας , γιατί να την πληρώσει ο Γερμανός επειδή οι παίκτες δεν παίζουν μπάλα;

Για να συνεννοηθούμε λοιπόν! Άρα δεν φταίει κανείς! Να καταλήξουμε λοιπόν ότι η ομάδα ήταν ματιασμένη, να το κλείσουμε το θέμα εδώ να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Αν δεν θέλουμε λοιπόν να ανατρέχουμε σε μεταφυσικές λύσεις πάμε να δούμε τις ευθύνες του κάθε τομέα χωριστά στον οργανισμό που λέγεται Άρης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μα δεν γίνεται ο Άρης να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Σωστά! Συμφωνώ απόλυτα και όσοι με διαβάζουν συστηματικά θα θυμούνται ότι το έγραφα και το ξαναέγραφα λες και με είχαν βάλει τιμωρία όταν απομακρύνθηκε ο Παντελίδης.

Μόνο που υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο κράτα ένα προπονητή που πραγματικά έχει να σου δώσει κάτι από την φιλοσοφία του και την προπονητική του γνώση από το κράτα ένα προπονητή μόνο και μόνο επειδή δεν είναι σωστό να διώχνεις προπονητές κάθε τόσο. Για να είσαι δηλαδή politically correct χωρίς να μπορείς όμως να το υποστηρίξεις!

Πολύ φοβάμαι και θα το γράψω επειδή ποτέ μου δεν δείλιασα να καταθέσω την άποψη μου, ότι το πάρε δώσε με τους κόουτς στον Άρη θα συνεχιστεί αν δεν βρεθεί ένας προπονητής με ικανότητες , καταρτισμένος , σύγχρονος , αποτελεσματικός και το κυριότερο πλαισιωμένος από συνεργάτες γνώστες του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Οι συνεργάτες υψηλού επιπέδου και υψηλής κατάρτισης απουσιάζουν σε πολλούς τομείς από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

Σ’ αυτόν τον τομέα την ευθύνη έχει ο Χαριστέας γιατί αυτός όφειλε να οργανώσει αυτό το κομμάτι. Στο εξωτερικό έχει ζήσει τόσα χρόνια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ή οφείλει να γνωρίζει πως επανδρώνεται σωστά το προπονητικό τμήμα.

Για τον Ένινγκ τα έγραφα από πέρσι. Δεν κατάφερε ποτέ του να αφήσει το αποτύπωμα του στην ομάδα , το όποιο αποτύπωμα, να της προσδώσει αγωνιστικό προφίλ, προσανατολισμό , ταυτότητα , προσωπικότητα , αυτοπεποίθηση.

Ακύρωσε παίκτες, μπέρδεψε τους ρόλους, στέρησε από την ομάδα ένα άξονα πάνω στον οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί , να κινηθεί με σιγουριά. Σε κρίσιμα παιχνίδια φάνηκε πότε άτολμος και πότε απροετοίμαστος χωρίς ιδέες και επινοήσεις.

Τον έσωσε από ένα σημείο και μετά η σοβαρή δικαιολογία ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Δεκέμβρη.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα προχώρησε όσο είχε καύσιμα από τον προηγούμενο προπονητή. Μόλις στέγνωσε το ρεζερβουάρ, ο Άρης στέγνωσε από στρατηγική , από πνεύμα και από λύσεις.

Γιατί ο Άρης ανεξάρτητα από την έλλειψη λύσεων στο ρόστερ είχε την δυνατότητα και το απέδειξε –δεν το ισχυρίζομαι αυθαίρετα- να φτάσει μέχρι τον τελικό αν είχε ένα σταθερό αγωνιστικό πλάνο , με σταθερούς ρόλους και παίκτες έτοιμους να τους ερμηνεύσουν κατά γράμμα.

Μετά μη ξεχνάμε ότι η διακοπή λόγω κορονοιού βοήθησε τον Άρη όσο καμία άλλη ομάδα να ανασάνει και να γεμίσει τις μπαταρίες!

Τι φταίει ο Ένινγκ όταν δεν σκοράρει ο Μαντσίνι; Ναι σ’ αυτό δεν φταίει, αλλά φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης όταν η ομάδα όπως στον ματς της Πέμπτης και όχι μόνο σ’ αυτό , αδυνατεί να παίξει με την μπάλα κάτω , προσπαθεί να αναπτυχθεί με γιόμες, με τριαντάρες μπαλιές, φταίει όταν δεν έχει σχέδιο να εκμεταλλευτεί τους χώρους, όταν δεν έχει διδάξει την ομάδα να κινείται χωρίς την μπάλα και σε ακόμα ένα ματς εμφανίζεται στατική, όταν δεν τολμά να παίξει απέναντι στην Κόλο αλλά και σε άλλες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν με τρεις πίσω έχοντας τρία χάφ μπροστά από την αμυντική γραμμή , καλύπτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την έλλειψη ετοιμότητας του Ματίγια από την μια και από την άλλη δίνοντας στον Σάσα την δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι του βοηθώντας τους συμπαίκτες του να βγουν στο χώρο.

Φταίει που δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι ο Φετφατζίδης δεν είναι εξτρέμ –εκτός αν ο Βαλβέρδε ήταν άσχετος που τον έβαζε στον άξονα- -φταίει για τις εμμονές του χαρακτηριστικό γνώρισμα προπονητών που στερούνται ορίζοντα και γνώσεις!

Χαρακτηριστική περίπτωση ο τρόπος που διαχειρίζεται το ματς ο Άρης στον δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Και το ξαναγράφω. Ο Άρης δεν αποκλείστηκε μετά το 2-0 όταν δέχθηκε το γκολ και πήγε στην παράταση , αλλά στο 1-0 γιατί τακτικά δεν το υπερασπίστηκε!!!

Φταίει γιατί ενώ γνωρίζει το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις δέχεται ανέτοιμους παίκτες στην ομάδα , φταίει γιατί η ομάδα έχει μείνει από μπακ και το κυριότερο γιατί δεν φρόντισε για back up σε αυτές- κι όχι μόνο- τις θέσεις.

Εκτός αν για το σχεδιασμό και τις επιλογές των παικτών δεν έχει ευθύνη ο προπονητής οπότε την ευθύνη την λαμβάνω εγώ στο ακέραιο!!!

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ένα κομμάτι των ευθυνών του Ένινγκ έχουν να κάνουν και με τις ευθύνες του Άγγελου Χαριστέα αφού οι ρόλοι διαπλέκονται.

Καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού στο προπονητικό επιτελείο, πρόχειρες επιλογές στις μεταγραφικές κινήσεις, χωρίς ουσιαστικά να προηγηθεί ακτινογράφηση των νέων αποκτημάτων , κανένα ουσιαστικό βάθεμα στο ρόστερ , θολή η προσπάθεια ανάδειξης παιδιών από τις υποδομές.

Καμία επίσης διάθεση για αυτοκριτική με βάση την εικόνα της προηγούμενης περιόδου.

Ούτε μετά τον αποκλεισμό ακούσαμε κάποια τοποθέτηση του.

Είναι λογικό να υποπέσει σε λάθη. Είναι πρώτη φορά που αναλαμβάνει αυτό το πόστο και οι αστοχίες δικαιολογούνται.

Σίγουρα όμως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και η υπομονή θα μεγάλωνε αν μιλούσε στον κόσμο , καθαρά με ειλικρίνεια και εξηγούσε του λόγους που τον οδήγησαν να υποπέσει σε λάθη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τέλος για τον πρόεδρο Καρυπίδη η ευθύνη των δυο αποκλεισμών και των κακών προγραμματισμών των αφορούν ως επικεφαλής...

 

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1515143/o-aris-toy-tzim-tzarmoys

Link to comment
Share on other sites

4b7935421daf4f7881f5d823aa3e1223.jpg

 

Ο Άγγελος Χαριστέας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από το πόστο του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού Τμήματος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Link to comment
Share on other sites

O Χαριστέας πρόλαβε να παραιτηθεί πριν τον διώξει ο Καρυπίδης. Το κλίμα είναι ότι ο Ένινγκ δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την κακή εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα εδώ και 1 χρόνο. 

Η μπάλα πήρε και τον Τερζή, καθότι ο Μάντζιος φέρνει δικό του assistant coach, ενώ και ο Τερζής θεωρήθηκε ότι έχει μερίδιο ευθύνης, σε μικρότερο βέβαια βαθμό από τους Ένινγκ και Χαριστέα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, πάει και ο Τερζής.....

Συνήθως έτσι γίνονται αυτά. Ο κάθε προπονητής φέρνει την ομάδα του.

Εδώ βέβαια θα το πω πάλι, κι ας διαφωνεί ο Μήτσος, ο Ένινγκ ήταν ο μοναδικός προπονητής που ήρθε μόνος του χωρίς κάποια ομάδα πίσω του, όποτε για το λόγο αυτό είχε μείνει τότε ο Τερζής.

 

Καταλαβαίνετε πόσο στην κοσμάρα του και εκτός πραγματικότητος ήταν ο άνθρωπος....

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ομάδα είναι πρώτη, μετά από 5 αγωνιστικές με 13 βαθμούς και 4-1-0 (Ν-Ι-Η). 

Αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, σε μια χρονιά που είναι και θα είναι περίεργη (χωρίς κανονική προετοιμασία, με πολλούς νέους παίκτες, με άδειο Χαριλάου, με αλλαγές προπονητών), το γεγονός ότι νικάμε χωρίς να παίζουμε πολύ καλά είναι πολύ σημαντικό και δημιουργεί προσδοκία ότι θα πάμε καλύτερα όταν αποκτήσουμε ομοιογένεια, ενσωματωθούν όλοι οι νέοι παίκτες.

Αν το δούμε μισοάδειο, είμαστε κάπως τυχεροί, καθώς έχουμε κάνει 4 νίκες χωρίς να είμαστε πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους, ενώ τα αδύναμα σημεία της ομάδας (φυσική κατάσταση, λειτουργία άμυνας, δυστοκία στο σκοράρισμα) προβληματίζουν για τη συνέχεια.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, μέσω VAR έχει αποκατασταθεί η δικαιοσύνη σε τρία παιχνίδια μας και ακυρώθηκαν γκολ αντιπάλων μας (με Λαμία για επιθετικό φάουλ, με Βόλο για άουτ πριν τη σέντρα, με Απόλλωνα για offside) τα οποία οι διαιτητές-επόπτες είχαν αρχικώς κατακυρώσει. Συνεπώς, χωρίς VAR θα είχαμε πιθανώς 7 βαθμούς λιγότερους και θα ήμασταν στη μέση της βαθμολογίας. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα, ο Άρης θα κληθεί να δώσει 5 αγώνες μέσα σε 13 ημέρες στο ξεκίνημα του 2021! Κάτι που σημαίνει πως μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει ειδική διαχείριση των παικτών από τον Άκη Μάντζιο, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και η απόφαση της ΕΠΟ για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου.

Δείτε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Άρη στο ξεκίνημα του νέου έτους:

  • Δευτέρα 04/01:           Λαμία – Άρης
  • Πέμπτη 07/01:            Άρης – Βόλος
  • Δευτέρα 11/01:           Γιάννινα – Άρης
  • Πέμπτη 14/01:            Άρης – ΑΕΚ
  • Κυριακή 17/01:           Άρης – Παναθηναϊκός
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακό στατιστικό:

Έχουμε κάνει 9 νίκες. Στις 8, προηγηθήκαμε και δεν δεχτήκαμε γκολ. Σκορ αθροιστικά 12-0! 

Με Λαμία κάναμε ανατροπή, από 0-1 σε 3-1.

Και στα τρία ματς που χάσαμε βαθμούς, ήμασταν πίσω στο σκορ με 0-2, στα δύο ισοφαρίσαμε 2-2 και μόνον με Ολυμπιακό δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε (τελικό 1-2).

Γενικό συμπέρασμα, ο Μάντζιος έχει φτιάξει μια ομάδα που επιδεικνύει εξαιρετική διαχείριση του σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Ματίγια: Ο ταυρομάχος τα κάνει όλα για τον Άρη

https://www.sport24.gr/football/aris-matigia-opta.9086630.html

Επιμέλεια: Θέμης ΚαίσαρηςΔημοσίευση: 20 Δεκ 2020 08:15

Ο Ματίγια οδηγεί τον Άρη

Ο Άρης πέρασε από το Ηράκλειο με καθοριστικά γκολ του Μπαρτόγλιο, αλλά ηγέτης ήταν και πάλι ο Ματίγια. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει το παιχνίδι του Ισπανού ταυρομάχου που τα έκανε όλα για τους Κίτρινους.

ΟΆρης νίκησε τον ΟΦΗ, πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το Ηράκλειο και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός - ΑΕΛ.
 

Ο,τι κι αν συμβεί στο "Καραϊσκάκης", ο Άρης θα κλείσει τον πρώτο γύρο στην πρώτη δυάδα της Super League Interwetten, με μια πορεία που ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων φίλων του.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπερτόγλιο, αφού τα δύο δικά του γκολ έδωσαν στον Άρη ένα προβάδισμα που η σκληρή ομάδα του Μάντζιου δεν πρόκειται να άφηνε να πάει χαμένο.

 

Όμως, απόλυτος ηγέτης του Άρη ήταν για έναν ακόμα αγώνα ο Ματίγια. Ο Ισπανός ήταν και πάλι ο μέσος που έκανε τα πάντα για τους Κίτρινους, ο ταυρομάχος στον χώρο του κέντρου.

ΠΑΤΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Ματίγια τελείωσε τον αγώνα με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα για τον Άρη. Με 65, ο Ισπανός πάτησε όλο το γήπεδο, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό widget της Opta.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια του Άρη, ο Ματίγια ήταν ο μαέστρος, αυτός που με τις πάσες του βάζει σε κίνηση όλη την ομάδα.

Ο Ματίγια τελείωσε το παιχνίδι με 41/46 μεταβιβάσεις, 21/24 πάνω από τη σέντρα και 10/12 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση!

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ

Όμως, ο Άρης βασίζεται φέτος στη σκληράδα του, στη μεγάλη αμυντική βελτίωση που έχει σε σχέση με πέρυσι. Ο Ματίγια έδωσε ρεσιτάλ και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ισπανός είχε 2/2 τάκλιν (τα πράσινα τρίγωνα), έκανε τρία κλεψίματα και προσέθεσε και 11(!) ανακτήσεις κατοχής, στα σημεία που δείχνουν τα γαλάζια τρίγωνα.Δεν υπήρχε κάτι που να μην έκανε ο Ματίγια, δίνοντας και το δικαίωμα στον Μπερτόγλιο να ανεβαίνει πιο ψηλά, να πατάει περιοχή και να σκοράρει, όπως έκανε στο 1-0, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Άρη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όχι βέβαια πως ο Ματίγια είναι μόνος του. Σάσα και Τζέγκο είναι εξίσου σημαντικοί και μάλιστα είναι κορυφαίοι σε διάφορες κατηγορίες του πρωταθλήματους.

Τη δουλειά τους που είναι το κλειδί για τον Άρη θα τη δούμε σύντομα σε σχετικό κείμενο όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος για όλες τις ομάδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

https://www.slgr.gr/el/article/ti-ekhoun-kanei-oi-omades-pou-etan-piso-sto-skor/

Ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την πρώτη του νίκη σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτό με τον Άρη, υπάρχουν ομάδες που έχουν «σώσει» αρκετούς βαθμούς από μειονεκτική θέση στη διάρκεια του αγώνα.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία στο ποδόσφαιρο κορυφώνονται με την εναλλαγή στο σκορ ενός αγώνα. Έτσι η αντίδραση της ομάδας που είναι πίσω στο σκορ για να ισοφαρίσει ή και να νικήσει, όπως και η αντίδραση της ομάδα που προηγείται να κρατήσει το σκορ, είναι γεγονότα, που εμπλουτίζουν το ποδοσφαιρικό σενάριο.
Με την ευκαιρία της πρώτης απώλειας του Άρη σε παιχνίδι που προηγήθηκε και της πρώτης νίκης του Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μπορούμε να δούμε τη συμπεριφορά όλων των ομάδων ως τώρα.

Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που έχουν κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς, από 9, σε παιχνίδια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Έχουν κάνει από δύο ανατροπές (3 βαθμοί η κάθε μια) και τρεις ισοφαρίσεις (1 βαθμός η κάθε μια).
Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό σε παιχνίδια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Βέβαια έχει μεγάλη σημασία το πόσες φορές έχει συμβεί σε κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει βρεθεί τρεις φορές πίσω στο σκορ, με ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και ΠΑΟΚ, και πήρε πέντε βαθμούς, με μια ανατροπή και δύο ισοφαρίσεις. Δεν έχασε δηλαδή σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης, που επίσης έχει πάρει πέντε βαθμούς, δεν έχασε σε τρία από τα οκτώ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί έξι φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισε μια, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει βρεθεί 11 φορές πίσω και επίσης ισοφάρισε μόλις μια.

Μέχρι τώρα, όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος έχουν κάνει από δύο πλήρεις ανατροπές σε σκορ, κερδίζοντας από δύο τρίποντα. Ο Βόλος έχει σώσει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλη ομάδα, έξι, αλλά με μια ανατροπή και πέντε ισοφαρίσεις.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει βρεθεί 12 φορές πίσω στο σκορ, τη μία νίκησε, στα Γιάννενα, ενώ στις άλλες 11 έχασε. Η ΑΕΛ πέτυχε τη μοναδική νίκη της με ανατροπή, στα Γιάννενα, αλλά έχει μείνει πίσω σε 14 παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα μαζί με τον Παναιτωλικό, και δεν έχει πάρει τίποτε σε 12 από αυτά.

Συνολικά έχουμε 12 ολικές ανατροπές σε σκορ και 28 παιχνίδια, όπου η ομάδα που βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε.

Βαθμοί που κέρδισαν ομάδες, όντας πίσω στο σκορ
9 βαθμοί: ΠΑΟΚ (1, 3, 1, 3, 1) 5/8
9 βαθμοί: Ατρόμητος (1, 1, 1, 3, 3) 5/12
8 βαθμοί: Βόλος (3, 1, 1, 1, 1, 1) 6/12
5 βαθμοί: ΑΕΚ (3, 1, 1) 3/7
5 βαθμοί: Αστέρας Τρίπολης (1, 1, 3) 3/8
5 βαθμοί: Άρης (3, 1, 1) 3/8
5 βαθμοί: Ολυμπιακός (1, 3, 1) 3/3
5 βαθμοί: Παναιτωλικός (1, 3, 1) 3/14
4 βαθμοί: ΑΕΛ (1, 3) 2/14
3 βαθμοί: Απόλλων Σμύρνης (3) 1/12
2 βαθμοί: Λαμία (1, 1) 2/13
2 βαθμοί: ΟΦΗ (1, 1) 2/13
1 βαθμός: Παναθηναϊκός (1) 1/6
1 βαθμός: ΠΑΣ Γιάννινα (1) 1/11

Αναφέρονται οι συνολικοί βαθμοί, οι βαθμοί ανά παιχνίδι και τα παιχνίδια που δεν έχασε η κάθε ομάδα από αυτά που βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Για παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ πήρε 9 βαθμούς σε αγώνες που βρέθηκε πίσω στο σκορ (ισοφάρισε, νίκησε, ισοφάρισε, νίκησε, ισοφάρισε) και δεν έχασε τα 5 από τα 8 που βρέθηκε να χάνει στη διάρκεια του αγώνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...