Jump to content
Phantis Forums

2020-21 Season


Mitsos

Recommended Posts

Από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο ρόστερ, πολύ καλό παιδί που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Παικτικά δεν είναι πια αυτός που ήταν, αν και θα μπορούσε να έχει ρόλο απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ο Ένινγκ τον χρησιμοποιούσε κακώς ως εξτρέμ, ενώ ο Martinez είναι δεκάρι, έχει κάθετη πάσα, ντρίμπλα και καλό σουτ.

Ο βασικός λόγος που δεν τον είχε στα πλάνα ο Ένινγκ είναι ότι προτιμάει (ειδικά στο 4-3-3) πιο μαχητές παίκτες, αυτό ασφαλώς έχει λογική και δεν το κατακρίνω.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ήταν λάθος να τον αφήσουν να φύγει.... Πέρσι ερχόταν από τον πάγκο και άλλαζε παιχνίδια με αποτέλεσμα η ανανέωση να έρθει ως φυσικό επακόλουθο.

Φέτος έπαιζε ένα λεπτό το ματς και μάλιστα σαν εξτρέμ!

Για μένα αυτός είναι ακόμα ένας παίχτης που έκαψε αυτός ο σπουδαίος προπονητής.... Οπότε είμαι περίεργος να δω αν οι αντικαταστάτες του θα είναι καλύτεροι.

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτής της γνώμης είμαι κι εγώ. Έχουμε ανάγκη κάποια χαρακτηριστικά του, αλλά δεν χωρά στη λογική Ένιγκ ούτε για ένα τεταρτάκι συμμετοχής (κι εκείνο στα άκρα και σε λάθος θέση). Πέρα απο το συμφέρον της ομάδας υπάρχει κι αυτο του παίκτη, οπότε είναι λογικό επόμενο η αποχώρηση του. Το ζήτημα για μένα είναι η αναπλήρωση του. Ποιός έχει τα δημιουργικά χαρακτηριστικά που θέλουμε μεσοεπιθετικά; 

Link to comment
Share on other sites

Άρης - Λαμία 1η αγωνιστική και ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Εμείς ακολουθούμε τον Αστέρα ΤρίποληςΤ

Τα ντέρμπι του α' γύρου:
1η αγωνιστική 
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Άρης
5η αγωνιστική
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
8η αγωνιστική
Άρης - ΑΕΚ
9η αγωνιστική
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική 
Άρης - Ολυμπιακός 
11η αγωνιστική
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
12η αγωνιστική
Άρης - ΠΑΟΚ
13η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

 

Link to comment
Share on other sites

1η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Λαμία
2η αγωνιστική: ΝΠΣ Βόλος-ΑΡΗΣ
3η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-ΠΑΣ Γιάννινα
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ
5η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Απόλλων Σμύρνης
6η αγωνιστική: ΑΕΛ-ΑΡΗΣ
7η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Αστέρας Τρίπολης
8η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-ΑΕΚ
9η αγωνιστική: Παναιτωλικός-ΑΡΗΣ
10η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός
11η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΡΗΣ
12η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ
13η αγωνιστική: ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, almand said:

Άρης - Λαμία 1η αγωνιστική και ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Εμείς ακολουθούμε τον Αστέρα Τρίπολης

Γράψτε λάθος. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η κλήρωση έγινε ηλεκτρονικά και όχι με τον «πατροπαράδοτο» τρόπο που γινόταν παλιά. Οι "μεγάλοι" να ακολουθούν τις "υπολογίσιμες" ομάδες, ώστε να παίζουν μαζί τους σχετικά "αποδεκατισμένοι" από τραυματισμούς, κάρτες, κλπ.

Κι όταν κάποια πράγματα τα αφήνεις στην τύχη τους, τότε το πρωτάθλημα μπορούμε να πούμε πως καλά ξεκίνησε. Να δούμε και τα σφυρίγματα...

Link to comment
Share on other sites

Πολυ μετριος ο Άρης με Βόλο. Αρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.....

Ο Γκάμα συνεχίζει να είναι χάλια και ο ηλιθιος δεν τον αλλαζει με τίποτα, ο Ματιγια το ίδιο. Ο Φετφα φλύαρος και ατομιστής, τα φορ δε τροφοδοτούνται, ο Μαντσίνι με ημιτελείς προσπάθειες, ο Μπερτολιο προσπαθεί να ανεβάσει την ομάδα αλλά ή ήταν μόνος ή έκανε λαθη, οι επιστροφές μας στην αμυνα πολύ αργές, η ομάδα δεν δημιουργεί τίποτα (Μαρτινάκο θα λέμε και θα κλαίμε), οι πιτσιρικάδες τίποτα το σπουδαίο, σιγά τα αυγά δηλαδή που δήθεν πρέπει να παίζουν τα ελληνάκια εντωμεταξύ ο γνησιος μπαλαδορος Μαρτίνεθ φευγει με ελεύθερη μεταγραφή......Η ομάδα δεν κάνει φάσεις, δεν απειλεί.

Δε μας βλέπω καλά. Με αυτόν τον προπονητή δε μας βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

To μόνο κέρδος από το φιλικό ήταν πως (ξανα)είδαμε το πρόβλημα αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το εντοπίσαμε κιόλας για να κινηθούμε πως τη λύση του. Η διάταξη του 1ου μέρους είναι αρκετή θαρρώ να δούμε ένα μέρος του προβλήματος. Κι αυτό είναι πως οι παίκτες δεν έχουν καθόλου χημεία μεταξύ τους. Και τούτο γιατί το τυπικό 4-3-3 με παίκτες του παλιού 4-2-3-1 δεν μπορεί να ρολάρει. 

Εξηγούμαι: Με το Τζέγκο ανασταλτικό πίσω και Σάσα-Ματίγια πιο μπροστά έχεις μόνο ένα παίκτη (Ματίγια) με δημιουργικά χαρακτηριστικά (ο Σάσα χώμα στον καινούργιο του ρόλο). Και μάλιστα ερχόμενο από τραυματισμό. Πώς να γίνουν φάσεις λοιπόν;

2ο: Η πρώτη μπαλιά που παλιά πήγαινε στο Ματίγια τώρα δεν έχει παραλήπτη. Αποτέλεσμα βαθιά γεμίσματα αμφίβολης επιτυχίας. Ο Τζέγκο φιλότιμος ανασταλτικά αλλά μέχρι εκεί.

Συνεπώς εγώ βλέπω δύο τινά: Σάσα ή Τζέγκο εκτός και στη θέση του ένας Μπερτόλιο, ένας -ποιός;;; αφού δεν έχουμε τέτοιον.

------------Σάσα--------------Ματίγια------

------------------Μπερτόλιο---------------

Ελπίζω στον Χατζησαφί που έχει χαρακτηριστικά που ψάχνουμε. 

Από κει και πέρα οι επιθετικοί μπροστά δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε γιατί δεν τους τροφοδότησαν.

Η άμυνα χάλια. Χειρότερη από πέρσι. Αλλά το μείζον για μένα είναι το κέντρο. Όπου όλα είναι λάθος.

Κι ένα ακόμη. Οι 9 στις 15 ομάδες θα μας παίζουν μαν-του-μαν κι εδώ ο τεχνικός παίρνει κάτω από τη βάση και φυσικά και η ομάδα. Το είδαμε από τη 1η στιγμή με την Νάουσα Γ' Εθνικής που ζοριστήκαμε να βρούμε το γκολ και με Πανσεραϊκό. Λάρισα και Βόλος έκαναν το πρόβλημα ακόμη πιο εμφανές.

Ο γερμανός μίλησε για "πνευματική κούραση"... Δεν θα το σχολιάσω.

Το ότι δεν βρίσκουμε γκολ δεν μας απασχολεί; Το ότι σε 3 αγώνες δεν δημιουργήσαμε πάνω από 6 φάσεις δεν μας ανησυχεί; ΟΚ, θα ενισχυθούμε. Αλλά και καλοί να μας βγουν αυτοί που περιμένουμε, πότε θα αρχίσουν να αποδίδουν; Τα Χριστούγεννα;

Τι να πω... Κοιμόμαστε και πατάμε στις μύτες μήπως και ξυπνήσουμε κανένα... Τη Κυριακή όμως έχει ματς και την παράλη Ευρώπη με ομάδα που έχει ματς στη πλάτη της. Εμείς πότε λέτε να ξυπνήσουμε για να μπούμε στο γήπεδο;

Link to comment
Share on other sites

The new season officially begins for Aris this coming Friday against Lamia.  I expect this year will be very similar to the two previous one meaning that Aris will be in contention for spots 4 through 6.  A lot of new faces but the overall quality is pretty much the same.  The one good thing we have going, in my opinion, is Oenning who gives the team much needed stability.  If Aris is to climb higher in the standings Lopez, Bertoglio, Hajsafi, Mano and any other attacking players that will join must perform better than the players that left.  This of course assumes that Fefta and Gama will have a season similar to 2019-20.  Good luck gents.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, ukworm said:

Ο Γερμανός είναι η καρδιά του προβλήματος φίλε Αlmand.....

Η ομάδα δεν δημιουργεί ευκαιρίες και φυσικά δεν σκοράρει με αντιπάλους κατώτερους και μάλιστα εντός έδρας. Και ο κολλημένος στον πάγκο κάνει κάτι δηλώσεις τύπου "Σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα"... Με τον Βόλο και με MVP τον Cuesta!!!

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Mitsos said:

The new season officially begins for Aris this coming Friday against Lamia.  

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Κρίνοντας από τα φιλικά, εμείς είμαστε μέτριοι ως κακοί, με τον προπονητή να συνεχίζει να εμμένει σε ντεφορμέ παίκτες, ενώ άλλους τους χρησιμοποιεί σε λάθος θέσεις. Από την άλλη βλέπω ότι η Λαμία έχει πολύ καλά αποτελέσματα, με τους ίδιους περίπου αντιπάλους: Νίκησε 2-0 τον Βόλο, 0-1 τον Παναθηναϊκό και έφερε 1-1 με τη Λάρισα.

Link to comment
Share on other sites

Την Παρασκευή; Πολύ γρήγορα για να σουλωπούμε όσο θα πρέπει... Πράγματι η Λαμία δείχνει πολύ επικίνδυνη κι εμείς πολύ ακίνδυνοι επιθετικά. Θέλει δραστική αλλαγή στο παιχνίδι μας για να ελπίζουμε σε νίκη.

Ο Άρης που είδαμε μέχρι τώρα, θα έλεγα πως έχει 2 πρόσωπα. Το "ευρωπαϊκό" του που είδαμε με τη Σάλκε και το "ελληνικό" που είδαμε στα άλλα 4 φιλικά. Πιο ελεύθερο με τους γερμανούς, πιο ελεύθερη και η λειτουργία της ομάδας κι ας πούμε πως μας άρεσε (με ενστάσεις αυτό). Αλλά το συνεχές μαρκάρισμα των αντιπάλων μας αποσυντονίζει και τίποτε δεν λειτουργεί βάσει σχεδίου. (πχ δεν είδαμε προωθήσεις αμυντικών στο σετ παιχνίδι -δεν λέω για τα στημένα- ώστε να υπάρξει υπεραριθμία και να έρθει το γκολο από κάποιο κρυφό επιθετικό. Δεν είδαμε πίεση ψηλά που είναι το βασικό ζητούμενο του φετινού σχήματος κλπ)

Από τη άλλη είδαμε ένα γερμανό τεχνικό στον κόσμο του! Στην καλύτερη να υποθέσουμε πως κάτι έχει στο μυαλό του. Αλλά κι έτσι να είναι δεν το είδαμε να δουλεύει αυτό στα φιλικά. Θα πάμε με πειράματα στα επίσημα;;; Εγώ το περιμένω. Τι εννοώ: Πως δεν θα με εξέπληττε να ξαναδούμε το Ροζ δεξιά, και τον Σάκιτς αμυντικό μέσο με τον Μπακαλιάνη σέντερ φορ. (;;;!!!). Από τον γερμανό πάντως εγώ όλα τα περιμένω... Δεν θα μπω στο τρυπάκι να μαντεύω κάθε φορά τι μπορεί να έχει στο μυαλό του να λύσει ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη μορφή που πήρε. Γιατί τούτο που βλέπουμε φέτος είναι αχαρτογράφητο. Ούτε 4-3-3 μοιάζει, ούτε 4-2-3-1, ούτε σε κάποια κατάστιχα βλέπω να είναι καταχωρημένο. 

Εγώ θα περιμένω τα αποτελέσματα και μετά θα σχολιάσω τη λειτουργία της ομάδας. Δεν μπορώ να πω όμως πως δεν είμαι καχύποπτος απέναντι του. 

Πιθανολογώ πως με τη Λαμία δεν θα βλεπόμαστε και με τη Κόλο θα τρίβουμε τα μάτια μας. Κι αυτό μόνο ευχάριστο δεν το λες.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Emperor said:

Η ομάδα δεν δημιουργεί ευκαιρίες και φυσικά δεν σκοράρει με αντιπάλους κατώτερους και μάλιστα εντός έδρας. 

Spot on, this is why the level headed German is perfect for this team.  He understands the limitations of the roster and plans accordingly.  Difference makers cost too much, holding on to Gama and Fetfa was extremely important.  

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Η δημιουργία δεν είναι δουλειά ενός παίκτη, αλλά ομαδικής λειτουργίας. Το πρόβλημα βέβαια δεν εμφανίστηκε τώρα, αλλά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του β γύρου και φυσικά στα play offs, που όντως περιμέναμε από τους παραπάνω να κάνουν κάποια ατομική ενέργεια.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Emperor said:

Η ομάδα δεν δημιουργεί ευκαιρίες και φυσικά δεν σκοράρει με αντιπάλους κατώτερους και μάλιστα εντός έδρας. Και ο κολλημένος στον πάγκο κάνει κάτι δηλώσεις τύπου "Σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα"... Με τον Βόλο και με MVP τον Cuesta!!!

... και το μηδέν το κρατήσαμε όχι γιατί πάίξαμε σούπερ-άμυνα αλλά γιατί αυτοί έχασαν 2-3 τετ-α-τετ που δε χάνονται....!

 

15 hours ago, Emperor said:

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Κρίνοντας από τα φιλικά, εμείς είμαστε μέτριοι ως κακοί, με τον προπονητή να συνεχίζει να εμμένει σε ντεφορμέ παίκτες, ενώ άλλους τους χρησιμοποιεί σε λάθος θέσεις. Από την άλλη βλέπω ότι η Λαμία έχει πολύ καλά αποτελέσματα, με τους ίδιους περίπου αντιπάλους: Νίκησε 2-0 τον Βόλο, 0-1 τον Παναθηναϊκό και έφερε 1-1 με τη Λάρισα.

Και γω καθόλου. Αυτός μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει φύγει αλλά το πουλάκι θα έχει πετάξει...

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Emperor said:

Η δημιουργία δεν είναι δουλειά ενός παίκτη, αλλά ομαδικής λειτουργίας. Το πρόβλημα βέβαια δεν εμφανίστηκε τώρα, αλλά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του β γύρου και φυσικά στα play offs, που όντως περιμέναμε από τους παραπάνω να κάνουν κάποια ατομική ενέργεια.

Sure there are beautiful attacks once or twice in every game but all the great teams have one key common component and that's great individual players cause they are the ones that make the difference, this holds true for every team sport.  When teams park the bus they aren't many openings and if you don't have the players to break them down with 1 v 1 ability you're not going to have much penetration.  This is not anything new with Aris, it's been like that forever.  It's inevitable that Aris will drop points to these types of opponents, hopefully it will be less times then the teams fighting for that 4th spot.  

This reminds me of the Bulls dynasty here in Chicago when they used to praise the triangle offense and people would come out and say when you have Jordan with the ball in his hands any offense would look good.

 

Link to comment
Share on other sites

@ukworm, look at the standings below, Oenning has us in first place and your still not satisfied.

 

1
 
logo_aris_thessaloniki_fc_square.png?ito Άρης
2
 
200px-volos_n.p.s._logo.png?itok=sXFEkU3 ΝΠΣ Βόλος
3
 
asterastripolislogo.png?itok=7nkS2yyg Αστέρας Τρίπολης
4
 
paok.png?itok=m3aZQoQf ΠΑΟΚ
5
 
ofi_logo.png?itok=LpVRwGgt ΟΦΗ
6
 
panetolikos_2016_logo_square.png?itok=8c Παναιτωλικός
7
 
aek.png?itok=Vx3-QL_h ΑΕΚ
8
 
apollon.png?itok=E0-E30Ii Απόλλων Σμύρνης
9
 
olympiacos_1.png?itok=ZLpQOAGV Ολυμπιακός
10
 
pas.png?itok=VK-viFIs ΠΑΣ Γιάννινα
11
 
larisa_1.png?itok=nTaKsz34 ΑΕΛ
12
 
pao_3.png?itok=b6heuDIw Παναθηναϊκός
13
 
lamia_1.png?itok=fbsGBMkR Λαμία
14
 
atromitos_logo_0.png?itok=3OyTFcxo Ατρόμητος Αθηνών
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Τα site γράφουν για συμφωνία Άρη και Ερυθρού Αστέρα για τον Mateo: 1,3εκατ. και 30% σε τυχόν μεταπώληση.

Ενδιαφέρον, αλλά θα προτιμούσα ένα σέντερ μπακ αξίας.

Επίσης, ανησυχώ πολύ με το άνοιγμα και μάλιστα σε σεζόν με μειωμένα έσοδα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ο αποκλεισμός από τους Ουκρανούς είναι η αφορμή και όχι η αιτία της διακοπής της συνεργασίας με τον Ένινγκ. Από τότε που ανέλαβε, η ομάδα σταδιακά έπαιζε όλο και χειρότερα, ήταν ολοφάνερο ότι ήταν θέμα χρόνου να τον σουτάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Σε 38 ματς, έκανε 13 νίκες, 13 ήττες, 12 ισοπαλίες. Αν είμασταν Λαμία, ή Πανιώνιος μπορεί και να ήταν αξιοπρεπές. Αλλά για τον Άρη με 10πλάσιο μπάτζετ σε παίκτες και ιστορία είναι ντροπή.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...