Jump to content
Phantis Forums

2020-21 Season


Mitsos

Recommended Posts

He was a great addition two years ago and I am glad they extended him.  Along with Fetfa they were by far the most dangerous players for Aris this past season and there was no indication that he was deteriorating in any way.  I'm hoping they will sign at least one more player with similar abilities to the two above as you can't rely on them alone for another year. I would be remiss if I did not mention that Gama stuck around in June to help Aris during some very trying times.

Link to comment
Share on other sites

Έχει ξανοιχτεί πολύ η ομάδα και μάλιστα σε χρονιά με πολύ μειωμένα έσοδα (ποιος ξέρει πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα...). Όλος ο προγραμματισμός της χρονιάς βασίζεται στο ότι θα μπούμε σε όμιλο στο Europa League. Ειδάλλως το μαγαζί βλέπω να βαράει διάλυση.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Eκεί πάει το πράμα. Νομίζω όμως πως ίσως 1 ή 2 παίκτες μας ίσως δωθούν δανεικοί, ελαφρύνοντας κάπως το ταμείο της ομάδας που ήδη επιβαρύνεται από τα συμβόλαια Σουντγκρεν και Ντουάρτε. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

I’ll be the first to complain about spending too much but this has been a unique offseason for everyone but even more so for Aris because of the ban. Aside from paying someone else’s  debt they needed to fill a roster given how many contracts ended. The money spent certainly brings up many questions but at this point I’ll just cross my fingers and hope for the best.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Μπήκα φουριόζος να πω πως το 4-3-3 δεν μας βγαίνει προς το παρόν, είδα όμως πως κάποιοι δημοσιογράφοι ήδη το επεσήμαναν. Είναι φυσικά ακόμη πολύ νωρίς, αλλά εμφανές ήδη το πρόβλημα που έχουμε στο δημιουργικό κομμάτι. Τόσο στην πρώτη πάσα στο 6άρι, όσο ΚΑΙ στο 10άρι. Και τούτο δεν μας πάει μπροστά.

Χθες φάνηκε η απουσία του Ματίγια και η έλλειψη δημιουργικών χαρακτηριστικών του Jeggo.

Γενικά η ομάδα θέλει απαραίτητα ένα δημιουργικό μέσο στον άξονα (8αρο-10άρι στην ανάγκη ώστε να βοηθά και τα δύο σχήματα) κι αυτό μας ξαναγυρνά στο γνώριμο 4-2-3-1 με παραλλαγές 4-3-3, ανάλογα τις αντοχές των μέσως και τους ρόλους πού θα έχουν στο γήπεδο.

Κάτι τέτοιο μεσοεπιθετικά:

--------Σάσα/Jeggo-------------------------Ματίγια--------

-------------------------Bertoglio------------------

------Φέτφα------------------------Γκάμα/Μαντσίνι----------

--------------------------Λοπεθ/Μάνος---------------------------

 * Τον Bertoglio δεν τον έχω δει να πω την αλήθεια κρίνω όμως αυτά που λέγονται γι' αυτόν. Νομίζω ακόμη πως καλός για ένα ρόλο ελεύθερου επιθετικού είναι ο Μπρούνο που σκέφτονται να πάρουν. (Ο οποίος απλώνει τις δυνατότητες του σχήματος, αφού κάνει εφικτό και ένα ακόμη σχήμα, το 4-4-2 -Μάνο και Λόπεθ στη περιοχή-) Ωστόσο επιβαρύνεται κι άλλο το ταμείο, αλλά και το ρόστερ. Λογικά 2-3 μονάδες θα δοθούν δανεικοί. (Μαρτίνεθ-Μαντσίνι ίσως...), πλην όμως εμείς οφείλουμε να εστιάσουμε στην ομάδα. Γιατί δεν μας βγάνει ούτε ένα από όλα αυτά τα σχήματα. Πόσο μάλλον και τα τρία μαζί. Σε μια τέτοια περίπτωση ανεβαίνουμε σκαλί και πάμε στη κατηγορία Τσου-Λου. Αλλά για να το ελπίζουμε αυτό θέλει θαύματα...

  • Like it 3
Link to comment
Share on other sites

Είδα το φιλικό με Σέρρες και θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα αν και είναι νωρίς ακόμα.

Κάναμε ελάχιστες ευκαιρίες, πολλά λάθη, αργή ανάπτυξη κλπ.

 

Όχι κάτι το ιδιαίτερο από τα δύο πλάγια μπακ αν και πιστεύω ότι θα ανέβουν.

Ο Αυστραλός φάνηκε καλός ανασταλτικά, όπως και ο Ροζ στη φυσική του θέση.

Πολλά λάθη από Γκάμα ως οργανωτής (θεωρώ ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση αυτή), διάθεση αλλά και φλυαρία από Μαντσίνι/Φέτφα.

Ο Μάνος χάνει το άχαστο...

Και για να μη ξεχνιόμαστε: τα γνωστά του Ενινγκ με αλλαγή στο 89 (!!!) ο Μαρτίνεζ. Στην επόμενη φάση ο διαιτητής σφυρίζει πρόωρο τέλος, λόγω κεραυνών και αστραπών.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

On 8/25/2020 at 9:40 AM, Emperor said:

Έχει ξανοιχτεί πολύ η ομάδα και μάλιστα σε χρονιά με πολύ μειωμένα έσοδα (ποιος ξέρει πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα...). Όλος ο προγραμματισμός της χρονιάς βασίζεται στο ότι θα μπούμε σε όμιλο στο Europa League. Ειδάλλως το μαγαζί βλέπω να βαράει διάλυση.

Ο Χαριστέας είχε πει εμφαντικά στη συνέντευξη ότι δεν έχουν ξανοιχτεί... Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/25/2020 at 3:40 AM, Emperor said:

 Όλος ο προγραμματισμός της χρονιάς βασίζεται στο ότι θα μπούμε σε όμιλο στο Europa League. 

After today's results Aris is officially a lower seed so luck will be needed this coming Monday in order to avoid some of the bigger names such as Tottenham, Milan, Wolfsburg etc... Fingers crossed. 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο! Πιέζουμε πολύ ψηλά και γενικά η ομάδα στέκεται πολύ καλά. Είχαμε 3 μαρς ευκαιρίες, αυτοί τίποτα. Κατοχή μοιρασμένη.

Link to comment
Share on other sites

Φαγαμε τζάμπα γκολ από λάθος στον άξονα. Κατά τα άλλα συνεχίζουμε να παίζουμε πολύ καλά, αλλά πρέπει να μπορουμε να βαζουμε και τη μπαλα στο πλεκτό!

 

Το 4-3-3 νομίζω μας πάει καλύτερα, δεν υπάρχει εκείνο το χασμα 25μ στο κέντρο και ο Τζέγγο κάνει μαζί με Σάσα πολλή δουλειά. Γκάμα ο αδύναμος κρίκος σε ακόμα ένα ματς. Μπερτόλιο φαινεται να ξέρει πολλή μπάλα.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Τελος 1-0. Πολύ καλός ο Αρης, μας αδικεί το αποτέλεσμα, δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να παστελώνουμε...

Ο Γκάμα ήταν ο αδύναμος κρίκος σήμερα. Ολοι οι άλλοι πολύ καλοί.

50-50 κατοχή. Από 7-8 ευκαιρίες και οι 2. Οι δικές πολύ πιο σημαντικές.

Μιλάμε τώρα για μια ομάδα 10εκ, απέναντι σε ομάδα 176εκ! (transfermarkt).

Link to comment
Share on other sites

Just now, Emperor said:

Πώς έπαιξαν οι καινούργιοι;

Έκανε αλλαγές ο κολλημένος ή ακόμη και στα φιλικά παίζει με την ίδια ενδεκάδα 88-89';

O Mπερτόλιο ξέρει πολλή μπάλα. Δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός αλλά πολύ άνετος με τη μπάλα στα πόδια.

Γκανέα πίσω αριστερα φαίνεται πολύ καλός, και φαίνεται να έχει ταχύτητα και σέντρα. Παιζει 1-2 και φευγει μέσα για σέντρα.

Το Σακιτς τον είχε στον άξονα, δεν θα έλεγα ότι έκανε κατι ιδιαίτερο (είχε Ροζ δεξί μπακ).

Τζέγγο - είναι πολύ καλός. Τον βλέπω αναντικατάστατο στα αμυντικά χαφ.

Λόπεζ έπαιξε λίγο.

 

Οχι, αυτή τη φορά έκανε τις τελευταίες αλλαγές στο 79. Εβαλε και 2-3 μικρούς. Δεν έβαλε Ματίγια μάλλον λόγω τραυματισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ο Gama είναι λογικό να είναι εκτός ρυθμού, έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις. 

Για τον Τζέγκο αναμενόμενο, το είχα γράψει ότι είναι η πιο ουσιαστική μεταγραφή που κάναμε.

Φορ ποιος έπαιζε;

Τον Bertoglio  τον θυμάμαι πολύ καλά από τον Αστέρα, ξέρει μπάλα, έχει πάσα, βλέπει γήπεδο, κλασσικός Αργεντίνος χαφ με μεγάλη άνεση με την μπάλα στα πόδια.

Link to comment
Share on other sites

Από τα Highlights δεν βγαίνει συμπέρασμα. Έδειχναν Σάλκε και μόνο τις αξιόλογες στιγμές του Άρη.

Σημειώνω κι εγώ την πίεση που έβγαζε η ομάδα σε όλο το γήπεδο κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Συμφωνώ κι εγώ για Mπερτόλιο, Γκάμα, και τον μαχητικό Τζέγκο και θα πρόσθετα πως μου άρεσαν σχετικά και οι πιτσιρικάδες. Και θα σχολιάσω ένα-δυο ακόμη παίκτες. Πρώτα τον Μαντσίνι. Φιλότιμος για τη πίεση ψηλά, αλλά δεν φτάνει. Κακά τελειώματα -κι επιλογές, στην ευκαιρία δίπλα του είναι μόνος ένας δικός μας-. Το ελαφρυντικό του είναι πως δεν βρήκαμε ακόμη τη θέση που του πάει, (;;;!!!).. Το άλλο είναι η απόδοση του Ντάτκοβιτς που εμένα μου άρεσε. Άμυντικός του κλασσικού μαν-του-μαν -που τον θέλαμε ένα τέτοιο- αλλά στη φάση του γκολ νομίζω τον έχασε τον παίκτη του. Συμβαίνουν όμως αυτά και είναι νωρίς να του προσμετρήσουμε στα αρνητικά. (Ήθελα να δω και τον Γκανέα των πρώτων λεπτών, αλλά έχασα ένα μεγάλο μέρος του 1ου μέρους).

Εν ολίγοις: διαφορετικός Άρης (σχετικό κι αυτό) αφού έμοιαζε να πιέζει πολύ ψηλά και τα πήγε καλά απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι όποια κι όποια. Το ότι δυσκολεύτηκε η Σάλκε κάτι μας λέει. Αλλά είχαμε ελλείψεις για να δούμε πιο σφαιρικά το καινούργιο λίφτινγκ της ομάδας.

Link to comment
Share on other sites

4ο φιλικό, εμφανώς κουρασμένη η ομάδα, αλλά 1-2 συμπεράσματα αρχίζουν να βγαίνουν για την ομάδα. Το 1ο πως φάνηκε πού καταλήγει το σχήμα και η διάταξη της ομάδας. Ο Ένινγκ κινήθηκε ορθολογικά και έψαξε ένα δημιουργικό μέσο στο πρόσωπο του Μπερτόλιο. Δεν μας βγήκε σε αυτό το παιχνίδι κι έχουμε σε αυτή τη θέση ένα θέμα. Έβαλε τον Μαντσίνι στον άξονα και τα πήγε καλύτερα από την πρώτη φορά, αλλά σαν 2η επιλογή. Ωστόσο βελτίωσε πολύ τα τελειώματα του από αυτή τη θέση κι έβγαλε ένα γκολ ποίημα. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε πλάγιος.

Εμένα όμως μου άρεσε ΠΟΛΥ ο πιτσιρικάς ο δικός μας Φελαϊνί, ο ALI ADEM στο ρόλο του ελεύθερου μέσου. Μου άρεσε κυρίως η κίνηση του στο χώρο δίχως τη μπάλα και είδα να βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός τουλάχιστον 2 φορές και μάλιστα αμαρκάριστος. Αλλά δεν έχουμε έναν επιτελικό να του πετάει τη μπαλιά και θα έλεγα πως για τέτοιον τον έβαλε. Και μάλιστα με 1 ή 2 προπονήσεις!!! (Δυστυχώς παίζει στη θέση του Ματίγια κι αυτό δεν βλέπω να του δώνει συμμετοχές, αλλά το παληκαράκι πιστεύω θα πάει πολύ καλά.

Λόπεθ: Λίγες προπονήσεις αλλά ο άνθρωπος αν βρει το παιχνίδι που του πάει θα κάνει παπάδες. Κι αυτό είναι η μπαλιά από τα άκρα στη πλάτη της άμυνας.

Μπακαλιάνης: Τον προτιμώ από τον Δεληζήση από τώρα, του λείπει λίγο η εμπειρία αλλά θα την αποκτήσει. Δεν μπορώ να πω όμως και για τους δύο ακραίους αμυντικούς από τη Κ19. Άφηναν τόσα κενά που απλά δεν επιτρέπονται. Δεν μου άρεσε και ο εξτρέμ δεξιά.

Κατά τα άλλα η ΑΕΛ ίσως να είναι από τα πιο χρήσιμα φιλικά μας. Γιατί είναι ομάδα που παίζουν ΟΛΟΙ τους (σχεδόν) μαν-του-μαν, σε βαθμό που τυχόν υπεραριθμία επιθετικού στην άμυνα τους είναι κατά 70% γκολ. Που σημαίνει πως 3 κατεβασιές ενός Ροζ ή Ντάτκοβιτς ή κρυφού επιθετικού καθαρίζεις το ματς από την αρχή. Δεν το κάνεις, μπορεί και να το χάσεις το παιχνίδι. Μη ξεχνάμε πως περί τις 8-9 ομάδες φέτος έτσι θα μας παίζουν στο γήπεδο μας. Και το ότι δυσκολευτήκαμε να καθαρίσουμε το ματς πρέπει άμεσα να το διορθώσουμε.

Συμπέρασμα: Θέλουμε επιτελικό, ένα 8αρο-10άρι. Καλή η πίεση ψηλά, αλλά δίχως ένα να δημιουργεί τη φάση κι ένα να τη σμπρώχνει στο πλεκτό είναι ανώφελη.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

0f3120cc413cfde907a9b632f62a7852.jpg

 

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Team Manager στην ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εύχεται στον Θωμά Ναζλίδη, που επιστρέφει στην οικογένειά μας, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Να βάλω ένα λιθαράκι…»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο σπίτι μου, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι το σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καρυπίδη και τον Άγγελο Χαριστέα για την εμπιστοσύνη τους και υπόσχομαι να εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου για να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα.

Γυρίζω στην ομάδα που αγαπάω από ένα νέο ρόλο. Έχω μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό για δουλειά και θέλω από την πλευρά μου να βάλω ένα λιθαράκι στο νέο πρότζεκτ που υπάρχει στην ομάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά σε όλα τα επίπεδα και χαίρομαι που είμαι και ‘γω, πλέον, μέρος αυτού του πρότζεκτ», δήλωσε ο νέος Team Manager της ομάδας μας, Θωμάς Ναζλίδης, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...