Jump to content
Phantis Forums

Olympiakos - Aris (Sunday, 14 June, 21:30 EET )


Emperor

Recommended Posts

Tα highlights ξεγελούν, Αλέξανδρε. Το βίντεο ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ τιποτε από το ΠΩΣ προήρθαν αυτά τα γκολ. Το λάθος του Δεληζήση είναι χειρότερο και από "τραγικό". (Ειλικρινά δεν έχει λέξη η γλώσσα μας να το περιγράψει). Το ίδιο τραγικό ήταν και το 2ο λάθος (από τον Βέλεθ, τον Ρόζ, ή τον Σάσα δεν πρόσεξα). Όπως και το 3ο το οποίο αρχικά νόμιζα πως ευθύνη φέρει ο Κόρχουτ για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κενά που υπήρχαν στο αριστερό άκρο μας. Αλλά την ευθύνη σε αυτό την έχει ο Γκάμα. (Δεν βοήθησε καθόλου αμυντικά κι επιθετικά έδειξε λίγα πράγματα). Γιατί ο αμυντικός του ήταν συνεχώς στην περιοχή μας, ως παίκτης παραπάνω, κι αυτός αλλού.

Όπως και να έχει μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παρουσία από όλη την ομάδα μας για ένα ημίωρο περίπου, προδόθηκε με τον πιο βλακώδη τρόπο, μέσα σε 2 λεπτά. Μετά, μας έπιασε μια αδικαιολόγητη τρικυμία στο κρανίο κι είμασταν να τα μαζεύνουμε και να φεύγουμε πριν το ημίχρονο γιατί η συντριβή ήταν παραπάνω από βέβαιη.

Η κίνηση που άλλαξε πράγματα προς το καλύτερη ήταν η είσοδος του Μαντσίνι. Ο άνθρωπος για 2η συνεχή φορά ξεχώρισε. Πάλεψε, έτρεξε κι έδωσε την ασσίστ για το γκολ. Μια εμφάνιση που ανατρέπει εντελώς την γνώμη που είχα για τον ίδιο όλη σχεδόν τη χρονιά. Κι αυτό γιατί του πάει αυτός ο καινούργιος ρόλος που του έδωσε ο γερμανός. (Ο οποίος όμως τον αντικατέστησε με τον Φετφατζίδη που ήταν ο μόνος που απειλούσε επιθετικά).

Κι αυτό δείχνει κάτι οξύμωρο. Πως έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά με αβυσσαλέα διαφορά το πρώτο από το δεύτερο. Καταπληκτικός ο Γκάμα προχθές με τον ΟΦΗ, χθες (σχεδόν) δεν βλεπόταν. Ο καλός Μπα των δύο αγωνιστικών, εχθές ήταν για καρπαζιές (γιατί ούτε ανασταλτικά ήταν καλός σαν ...επιθετικός). Και το γράφει έτσι για να φανούν οι αλχημείες του Ένιγκ, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ, πλην μιας. Πως μπαλώνει ανορθόδοξα τα μύρια όσα κενά έχει η ομάδα μας. 

Κι εδώ να σημειώσουμε ένα άλλο ...θαύμα. Πως καταφέρνει η ομάδα να κρατά ένα αξιοπρεπές επίπεδο έχοντας τους 9 από τους 11 παίκτες εκτός αγώνα!!! Εϊναι από τα ανεξήγητα.

Αν αφήσεις απέξω το 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα ίσως και να άγγιζε την νίκη!!! Όσο κουφό κι αν ακούγεται τούτο. Έχοντας 1 ή 2 μονάδες σε απόδοση πάνω του 90% των δυνατοτήτων της. Και μάλιστα απέναντι σε ένα αντίπαλο ΠΟΛΥ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟ που έχει ρόστερ κλάσεις ανώτερο από το δικό σου.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, Ανδρέα.

Πολύ ευχάριστο αυτό για τον Mancini. Αν δεν ήταν τόσο κολλημένος ο Ένινγκ θεωρώ ότι θα σκεφτόταν σοβαρά και θα δοκίμαζε με ΑΕΚ να παίξει 4-2-3-1, με τον Ιντέγε κορυφή (ελλείψει άλλου) και επιθετικά χαφ τους Gama, Mancini, Φετφατζίδη. Ο Matilla χρειάζεται έναν ποιοτικό παίκτη μπροστά του για να φτιάξει παιχνίδι, διαφορετικά τον κλείνουν και η ομάδα κόβεται στη μέση. Ο Larsson δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, φιλότιμος μεν, αλλά τον προτιμώ για αλλαγή και όχι για βασικό, καθότι σε αυτό το 4-4-1-1 ουσιαστικά παίζουμε μόνον με ένα δημιουργικό χαφ, αυτό δεν αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Μου δίνεις μια ευκαιρία να πω κάτι. Είδα πρόσφατα εμάς με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟ απέναντι στον ΠΑΟΚ. (Όχι όμως όμως το ΟΦΗ-ΑΕΚ). Παιχνίδια που είχαν κάτι κοινό. Πολυκοσμία στο κέντρο. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο ΠΑΟ έχουν ενισχυμένο το κέντρο τους και το παιχνίδι μοιραία πάει σε "παιχνίδι-αλάνας". Από αυτά που παίζαμε μικροί με 10-12 νοματέους γύρω από τη μπάλα και τους υπόλοιπους παίκτες ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από αυτή στη θέση τους. Τούτο εξουδετερώνει εντελώς τις αδυναμίες του 4-2-3-1 που είχαν παλιότερα οι ομάδες που βασιζόταν σε δύο κύρια χαφ. Μόνη λύση σε αυτό θα ήταν οι αντεπιθέσεις στη πλάτη της άμυνας από ένα σωστό τροφοδότη-μέσο που θα είχε το ταλέντο να στείλει σωστά τη μπάλα εκεί που πρέπει. Βάλε σε αυτά και τον χειμώνα που βαραίνουν οι μπάλες και θα καταλάβεις το λόγο που ομάδες σαν αυτές τα πήγαν καλά μέχρι τώρα. (Ο Πάοκ έπεσε κι αυτός στη παγίδα του Δώνη κι από εκεί και πέρα κλείσε τη τηλεόραση και φύγε. Τίποτε δεν θα αλλάξει όταν και οι δύο παίζουν τουρλουμπούκι και κανείς τους δεν είναι αποτελεσματικός).

Τώρα όμως το πράμα αλλάζει. Θα είναι λάθος να μας παίξουν έτσι αφού καλοκαίριασε κι η μπάλα πιο εύκολα περνά στη πλάτη της άμυνας. (Θυμίσου πως η 4άρα στον ΠΑΟ έγινε Σεπτέμβρη από αντεπιθέσεις που τις πλήρωσε πανάκριβα ο αντίπαλος).

Τούτο το στοιχείο για μένα είναι κλειδί για την επιτυχία των συναντήσεων που μέλλουν να έρθουν.

Κι είναι βάσιμο να το λέμε αφού:

1 λίγες μόνο μονάδες μας να λειτουργήσουν είναι αρκετές για τη νίκη

2 όσο κι αν είναι οξύμωρο, είμαστε αποτελεσματικοί σε σχέση με άλλους (όσο κι αν παίκτες σαν τον Ιντέγε χάνουν τα άχαστα. Μας σώζει πως σκοράρουν όλοι κι αυτό δίνει μεγάλο αβαντάζ.

3 Παίκτες σαν τον Γκάμα έχουν πολλά καντάρια ποιότητας να σηκώσουν επάνω τους το βάρος του αγώνα. (Η απόδοση του πορτογάλου εξαρτάται τα μέγιστα από τις κλωτσιές που θα φάει. Σε αντίθεση με τον Φέτφα που δεν χαμπαριάζει από αυτές)

4 Είναι "καλό" που εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας στην άμυνα σχετικά έγκαιρα κι έχουμε χρόνο ακόμη να τις διορθώσουμε.

Γιατί ΄για μας πλέον το παιχνίδι ένα. Αυτό του κυπέλου. Όλα τα άλλα είναι χρήσιμα για συμπεράσματα και διορθώσεις στα κενά που έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημα είναι ο Ενινγκ. Κανένας Δεληζήσης, κανένας Μπα.

Ο άνθρωπος είναι βλάκας και άσχετος, και κολλημένος.

Δε μιλάμε για το σκορ και για τα 2 γκολ σε δύο λεπτά, μιλάμε για το πώς κατεβαίνει να παίξει η ομάδα....

  • Παίζει με τον Ολυμπιακό και κατεβαίνει να παίξει με 2 χαφ (!!!) και με δύο επιθετικούς!!!
  • Αυτοί έχουν και πιο πολλούς και πιο καλούς παίχτες στο κέντρο. Και αυτός εκεί, κόλλημα σε Λάρσον και Ιντέγε που ζήτημα να άγγιξαν 4 μπάλες όλες μαζί. Να σου κάνουν τι ρε γελοίε; Συνδυασμούς και τικι-τάκα; Πού ζεις ρε;
  • Ρε άσχετε, άσε τον Ιντέγε εκτός, παίξε με Λάρσον και γέμισε το κέντρο με παίχτες. Δε βλέπεις την ΤΡΥΠΑΡΑ στη μέση του γηπέδου;;;;
  • Μετά βγάζει Φέτφα! Σοβαρά μιλάμε; Ο Φέτφα ήταν το πρόβλημα;;;;
  • Bάζει Μπα (!!!!) αριστερό εξτρέμ. Πάλι! To έκανε με ΟΦΗ και νόμιζα ότι εγώ δεν κατάλαβα καλά....!! Και όμως. Το έκανε ξανά!
  • Δεν κάνει όλες τις αλλαγές - πάλι!!!
  • Πότε ρε καραγκιόζη θα δοκιμάσεις άλλους παίχτες; Ένα ματς έχει μείνει και μετά ημιτελικός.
  • Βέλεζ ντεφορμέ, τον τρώμε στη μάπα γιατί έτσι πρέπει!
  • Ρόζ τρύπιος, τον τρώμε στη μάπα γιατί έτσι πρέπει...

 

Ελα τώρα δεν πάει άλλο! ΔΕΝ είναι προπονητής αυτός. Ο άνθρωπος είναι ΑΣΧΕΤΟΣ!!!! Διώξτε να πάει στο διάολο...

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 6/12/2020 at 3:33 PM, Emperor said:

Πρακτικά αδιάφορο παιχνίδι, ούτε εμείς ούτε ο Ολυμπιακός, κατ' εμέ, έχει πλέον σοβαρό βαθμολογικό στόχο στα play-offs. Αυτοί είναι σίγουροι πρωταθλητές, εμείς κατά πάσα πιθανότητα 5οι. Συνεπώς, η λογική λέει ότι και οι δύο ομάδες θα δοκιμάζουν παίκτες και τακτικές για τους επαναληπτικούς του κυπέλλου. Ο Ένινγκ βέβαια δεν βλέπω να δοκιμάζει τίποτε, θα κατεβάσει τους γνωστούς 11 και θα κάνει μία αλλαγή στο 70' και 2-3 στο 85-90'.

Μαααααααααααααάγος είσαι;

 

Aν και δοκίμασε! Μπα σε θέση εξω αριστερά! 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είπαμε πως τα highlights είναι μισές αλήθειες, δανείζομαι τούτο το βίντεο από ένα φίλο μου γαύρο που δείχνει κάποιες από τις χτυπητές αδυναμίες της αμυντικής μας λειτουργίας. Δείτε Βέλεθ και Δεληζήση.

 

 

  • Confused 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...