Jump to content
Phantis Forums

AEK-ARIS Greek Cup Semifinal leg 1 - 4 Mar 20, 18.30 EET cosmote sports 2


ukworm

Recommended Posts

Aγωνιστικά: Εγώ στέκομαι πρώτα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας που εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη και μετά στο κέντρο. Γιατί το μηδέν πίσω προέχει από το γκολ μπροστά. Επιτρέπεται ο Αραούχο, 1.70 παίκτης να παίρνει τις κεφαλιές ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ του από τον Βέλεθ, τον Δεληζήση, και τον Ροζ; Η άμυνα δυσλειτουργεί κι ο γερμανός ουδέποτε έκανε το παραμικρό να τη δέσει. Τούτο είναι απαράδεκτο πρώτα για τον ίδιο και μετά για το σύνολο της ομάδας και τους παίκτες. (Δείτε τη Λαμία, πώς την έδεσε ο Μάντζιος, δείτε την ΑΕΚ του ιταλού, κι ένα σωρό άλλες ομάδες όπου οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν κ@λοβαράνε!!! (Για να μιλώ έτσι φανταστείτε την αγανάκτηση μου).

Αυτή για μένα ήταν η πρώτη ανάγνωση η οποία είναι ελλειπής. Γιατί τούτο δεν συνέβη μόνο στην άμυνα, αλλά και στο κέντρο και μεσοεπιθετικά. Κι όταν ΟΛΗ η ομάδα δεν βλέπεται, σημαίνει πολύ απλά πως η ΑΕΚ μάς διάβασε πολύ καλά κι εμείς καθόλου από τη πλευρά μας. Έδειξαν πάθος και εμείς τις ...φανέλες μας (για να μη πω κάτι άλλο). Και μετά μας λένε από τα σόσιαλ οι παικταράδες μας πως "είναι τρελαμένοι" με το κύπελο κι άλλα χαζά.

Τούτο το χάλι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ. Ήταν από τη διαφορετική προσέγγιση των δύο τεχνικών. Ο ένας δουλεύει και φαίνεται κι άλλος όχι. Απλά πράγματα.

Για το κέντρο τα είπατε. Το είχα πει κι εγώ πως απέναντι σε κάποιες ομάδες ένας τρίτος παίκτες είναι απαραίτητος. Όσο καλοί και να είναι Σάσα και Ματίγια, το 4-3-2-1 δεν περπατά στις μισές περίπου ομάδες στην Ελλάδα. Πάρτε για παράδειγμα την απόδοση του συμπολίτη. Πέραν του ΟΣΦΠ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟ, τα βρήκε σκούρα ακόμη κι απέναντι του παραρτήματος του, την Ξάνθη, αλλά και με τη Λαμία που την κέρδισε ...όπως την κέρδισε. Αν θέλουμε κάτι από τα πλέι οφ -και σίγουρα θέλουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα- θα πρέπει ΑΜΕΣΑ κάτι να γίνει. Χθες πρόσθεσε τον Σόουζα -δεν κατάλαβα για ποια θέση ακριβώς-, ο οποίος, δίχως καν να διακριθεί το σαν να γέμισε κάπως τη μαύρη τρύπα που άφησε πίσω του ο Ματίγια. Δεν ξέρω αν η πρόσθεση ενός Σόουζα στο κέντρο (για το ανασταλτικό κομμάτι) ή ενός Τόνσο για το  δημιουργικό κομμάτι στο κέντρο μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κέντρο. Εκείνο που ξέρω είναι πως ο Ματίγια με το Σάσα ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ για τα 8 περίπου παιχνίδια που έρχονται. Θέλουμε τρεις μέσους στο κέντρο και περισσότερη αποτελεσματικότητα μπροστά. (Τούτο ωραία ακούγεται αλλά πρακτικά είναι εντελώς ανέφικτο. Γιατί βγάζει έξω αυτόν που θα είναι πίσω από τον φορ).

Εξωαγωνιστικά:  Νομίζω πως ότι και να πούμε είναι άνευ αντικειμένου. Είναι ήδη αργά και το παιχνίδι έχει κριθεί με εμάς απόντες φυσικά από όσο διακυβεύονται. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και την παράγκα  μέχρι νεωτέρας, ο Μελισσανίδης διεκδικεί το κύπελο και την έξοδο στο τσάμπιονς λιγκ ως δεύτερος κι οι συμπολίτες θα δώσουν μάχη μεταξύ τους σαν τριτοτέταρτοι κομπάρσοι των μεγάλων. (Με δεδομένη την απουσία του ΠΑΟ από την Ευρώπη του απομένει αυτός να ορίσει τη σειρά της βαθμολογίας στους άλλους). Κι όποιος νομίζειι πως ο ΟΦΗ είναι αμελητέα ποσότητα για τα τεκταινομενα γελιέται. Ας αναλογιστεί και τον παροπλισμένο παράγοντα του Αυγενάκη από το Ηράκλειο που θα επανέλθει στα καθήκοντα του τώρα που τέλειωσε η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας βελούδινα για όλους.

Επομένως: Η ΚΕΔ αναμένεται να συνεχίσει με τους Έλληνες διαιτητές και στα πλέι οφ -με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα μας- και η παράγκα θα συνεχίσει απτόητη το έργο της. Χωρίς να σκιάζεται, ή να ντρέπεται ούτε και τους ξένους διαιτητές που έχουν μείνει με ανοικτό το στόμα από το χάλι μας. Ο Περέιρα έλαβε το μήνυμα του  Μελισσανίδη και το προώθησε και στους πορτογάλλους διαιτητές που έφερε και το λάβαμε κι εμείς.

Ωστόσο όλα θα ήταν διαφορετικά αν η παράγκα δεν πείραζε το VAR με τον τρόπο που το έκανε. Η ΑΕΚ θα ήταν 4 βαθμούς πιο κάτω, ο Άρης 4 πάνω κι αυτό σήμαινε πως με 4 νίκες ίσως και να κυνηγούσαμε εμείς το σεντόνι της 2ης θέσης, αφού και τον Πάοκ θα τον τιμωρούσανε διαφορετικά για να μη τους απειλεί.

Αλλά είπαμε. Όλα αυτά είναι σενάρια κι υποθέσεις. Υπαρκτά σε ένα κόσμο διαφορετικό, αγγελικά πλασμένο. Όχι βέβαια στη Ελλάδα...

 

Link to comment
Share on other sites

@almand είμαι της αποψης ότι ο τύπος είναι παντελώς ανίκανος ως coach. Ή ακόμα χειροτερα απάτη-imposter!

Όταν ήμουν πιτσιρικάς και έπαιζα μπάσκετ είχα περάσει από προπονητή που ήταν το πρώτο...

Πολύ καλός στις προπονήσεις, καλός με τα παιδιά κλπ, αλλά στο ματς ο τύπος δεν το είχε καθόλου. Τον έβλεπες ότι πελάγωνε.

Kαι επειδή το έχω ξαναδεί το έργο, βλέπω ένα πολύ συγκεκριμένο pattern εδώ...

And it makes ABSOLUTELY perfect sense!!!

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτοι στην UEFA

Όμως, φαίνεται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδη δεν περιορίστηκε σε αυτή την επίδειξη τσαμπουκά. Η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα κ. Τσολακίδη ρητά αναφέρει ότι αστυνομικοί ανέφεραν (δηλώνοντας ότι θα το καταθέσουν και στην υπηρεσία τους) ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαστούκισε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρο Καρυπίδη.

Το τελευταίο 24ωρο ο τίγρης από την Κοκκινιά παρακαλάει τον Καρυπίδη να μην του κάνει μήνυση. Τόση μαγκιά ξεχειλώνει από τα μπατζάκια του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της UEFA έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε για το περιστατικό και τώρα ζητά τιμωρία των υπευθύνων.

https://www.to10.gr/podosfero/kypello-ellados/863954/tha-yparxi-timoria-afti-ti-fora-gia-ta-ntailikia-tou-melissanidi/

---------------------------

H ΠΑΕ Άρης λέει: «Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε στο γήπεδο όχι στα χαρτιά».

Η ΠΑΕ Άρης λέει στο κόσμο της αυτό που θα του άρεσε να ακούσει. Γιατί ωραία ακούγεται. Είναι όμως έτσι; Ή κρύβεται κάτι άλλο;

Επενέβη ο εισαγγελέας, θα τραβήξει το αυτί του Τίγρη και θα τον τιμωρήσει για κανένα μήνα να απέχει από τα γήπεδα.

Ε, και;;; Τι έγινε; Τι ακριβώς θα κερδίσουμε εμείς αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί με 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών; Ακριβώς Ότι και όλοι οι άλλοι. Να παίξουμε μαζί της σε άδειες εξέδρες όπως ακριβώς κι όλοι οι αντίπαλοι μας!

Τώρα, τι σόι δίκιο είναι αυτό που ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ αλλά τους αντιπάλους του, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Ενώ, αν υπήρχε η διαδικασία του αυτόφωρου, τότε σαφώς και θα κέρδιζε το θύμα. Ο Καρυπίδης δεν θα κάνει την ένσταση, (όλο και κάτι θα τσιμπήσει η αφεντιά του για τη στάση που κράτησε) και πουλάει ανωτερότητα πως τάχα "θέλουμε να κερδίζουμε στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά" και ζημιώνει χοντρά την ομάδα. Γιατί έτσι χάνουμε ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Η UEFA έχει καταλάβει ποιους έχει κάνει συνομιλητές για να διορθώσει το ελληνικό πρωτάθλημα; Τον ναρκέμπορο, τον μαφιόζο και τον άνθρωπο που κοιμήθηκε καπνεργάτης και ξύπνησε ζάμπλουτος... Μετά από όλα αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ καταλαβαίνετε γιατί παίζουν σαν χεσμένοι οι Έλληνες διαιτητές... Η λέξη ζούγκλα είναι λίγη για να περιγράψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Link to comment
Share on other sites

Τούτο Αλέξανδρε είναι το δεδομένο. Το θέμα είναι εσύ, ο Άρης, πώς θα συμπεριφερθείς για να λύσεις το πρόβλημα.

Παλεύεις ή παραδίνεσαι στο φόβο; 

Η στάση του Καρυπίδη με προβληματίζει πολύ. Πλασσάρεται στη πιάτσα για βουβάλι, αλλά όλοι το ξέρουν πως δεν είναι παρά ένα βατραχάκι μπροστά τους. Κι όταν η ζούγκλα αγριεύει τότε δεν σμπρώχνεις το φαί σου προς τη πλευρά του ισχυρού για να γλιτώσεις το τομάρι σου. Απλά την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια μακριά από τις συγκρούσεις να φας κάπου ήσυχα ότι σου ανήκει. Και τούτο το "φαί" είναι η ομάδα μας, όπως κατάλαβες. Που γίνεται κάθε φορά το εξιλαστήριο θύμα κάθε αψιμαχίας των βουβαλιών.

Μεγάλος είναι ο κόσμος του Άρη, όχι ο Καρυπίδης. Αυτόν φοβούνται κι όχι ένα πρόεδρο που κρύβεται πίσω τους για να το παίζει αυτός ο εντολοδότης του. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο πρόεδρος υπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας κι όχι το ανάποδο.

Μέχρι σήμερα μπορεί και να είχαμε τις επιφυλάξεις μας, αν είμασταν πραγματικά, ή όχι, δορυφόροι κάποιου μεγάλου της πιάτσας. Αλλά η στάση του τον τελευταίο καιρό δείχνει πως αποδεχτήκαμε πλέον το ρόλο που μας δίνουν.

Δορυφόροι τϊνος όμως; Του Ολυμπιακού ή του Πάοκ; Κι από δω αρχίζει το μπέρδεμα. Γιατί ο ΠΑΟΚ πρώτος από όλους έχει έννομο συμφέρον να τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Επειδή απειλείται άμεσα από αυτήν στα πλέι οφ. Αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Ο ΟΣΦΠ δεν νοιάζεται άμεσα, αλλά ΕΜΜΕΣΑ ωφελείται τα μέγιστα. Κατά συνέπεια, είναι ξεκάθαρο πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Μας "έδωσε" ο Καρυπίδης * . Δεν ξέρω έναντι τίνος τιμήματος, αλλά θα το μάθουμε σύντομα κι αυτό. **

Το θέμα είναι πως την Κυριακή χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις πιέσεις της παράγκας κι εμείς, μάλλον, υποκύψαμε σε αυτήν. Κάτι μας έταξαν, κάτι θα τσιμπήσει ο μεσάζων, κάπως θα ενταχτούμε κι εμείς στο "μαγείρεμα" των αγώνων.

Όλοι μπορεί κάτι να κερδίσουν, αλλά ο μεγάλος χαμένος κι αυτή τη φορά είναι ένας κι είναι η ομάδα μας.

---------------------------------

* (Επειδή δεν μου αρέσουν τα υπονοούμενα να πω πιο ανοικτά τη σκέψη μου σε τίτλους. "Ναρκωτικά", Ραούλ Μπράβο στον Ολυμπιακό και στα 30φεύγα του στη Βέροια και μετά στον Άρη. Άλλη σύλληψη, αυτή του δικού μας Κόκε, κι αυτή για ναρκωτικά, για να δείξουν οι συνειρμοί πού πάει το πράγμα. "Περίεργη" απαγόρευση μεταγραφών, και υποβιβασμός της ΚΑΕ Άρης -κι αυτό σχετικό είναι, κι όχι άσχετο-. Ο Καρυπίδης πλέον θα πρέπει να βρει 1 εκατομμύριο για να ξελασπώσει τον Άρη από τη μέγκενη ενός παράλογου χρέους και την ΦΙΦΑ τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος του ...ΟΣΦΠ, Λίβας. Προσθέστε και τον Καφέ που μηνύει την ΆΕΚ για οφειλόμενο προς τον παίκτη, δλδ τον ίδιο λόγο που διώκεται και ο Άρης. Την εσπευσμένη δήλωση της ΕΠΟ για χρέη πριν το 2016 κλπ.

Από την σούμα όλων αυτών το συμπερασμα που βγάζω εγώ είναι τούτο: Καρυπίδη, ή δίνεις 1 μύριο από τη τσέπη σου και συνεχίζεις να "εξαρτάσαι" από εμάς ή το δίνεις και έχεις να κάνεις με όλους μας...)

** Αν ήξερα πως σήμερα είναι η γιορτή του δεν θα έλεγα κάτι εναντίον του. Αλλά τότε δεν θα ήταν αυθεντικά όσα είπα. Εγώ δεν νοιώθω να τον κρίνω, παραθέτοντας τα γεγονότα όπως συνέβησαν, αλλά αν εσείς το βλέπεται έτσι, τότε τα αποσύρω. Όπως και να έχει ένα ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ το αξίζει και με το παραπάνω. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Γελάμε με τα χάλια μας....

Γελάμε με τα χάλια μας....
 

Πρώτα περιέγραψε τη σκηνή ο παρατηρητής του ΑΕΚ – Αρης (2-1) κ. Συμεών Τσολακίδης, όπως του την διηγήθηκαν οι διαιτητές. «Στην ανάπαυλα μη διαπιστευμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές. Ένας εξ αυτών πλησίασε τον πρώτο βοηθό διαιτητή, του είπε "I'm the boss", του έπιασε τα γεννητικά όργανα και τα πίεσε». Μετά έγινε γνωστή και η έκθεση του διαιτητή που περιγράφει τον τύπο που επιτέθηκε στο βοηθό ως «ασπρομάλλη». Μετά πήρε φωτιά το facebook και κυρίως το twitter, όπου γράφτηκαν ένα σωρό πράγματα που προκάλεσαν γέλια αβίαστα. Κατανοώ την ανάγκη των ανθρώπων να κάνουν χιούμορ και ακόμα περισσότερο την ανάγκη των ανθρώπων να γελάσουν. Αλλά με τα αστεία τα συγκεκριμένα δεν γέλασα καθόλου. Ίσα-ίσα που θεωρώ όλα αυτά τα γέλια και μεγάλο πρόβλημα για το ποδόσφαιρο μας.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Τα αστεία αυτά βοήθησαν λιγάκι ώστε να μη γίνει καμία συζήτηση για το αν το παιχνίδι ΑΕΚ- Άρης ήταν ένα κανονικό ματς ποδόσφαιρου – όχι ότι θα γινότανε. Με κριτήριο ότι στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να συμβαίνουν και χειρότερα κάποιος θα βρεθεί να ισχυριστεί ότι δεν έγινε και τίποτα. Το να πιάνεις τα γεννητικά όργανα ενός διαιτητή και να τον κυνηγάς στο ημίχρονο όμως δεν είναι κάτι συνηθισμένο: αν ήταν, οι Πορτογάλοι διαιτητές δεν θα αργούσαν να βγουν στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς και όλοι τους τρόμαξαν και σίγουρα οι άνθρωποι μιλήσανε και με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα και με τους συμπατριώτες τους που ήταν στο VAR και που απορούσαν γιατί δεν ξεκινάει το παιχνίδι. Νομίζω η συμβουλή όλων αυτών στους διαιτητές ήταν να βγουν και να κοιτάξουν να τελειώσει ο αγώνας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συμπεριφορά τους στο δεύτερο ημίχρονο.

%CE%BC%CE%B5%CE%BB%203-3.jpg

Θα ξαναγίνουν…

Τις τελευταίες ώρες διακρίνω μια τεράστια προσπάθεια πολλών να αναδείξουν τα συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία καταγράφονται και στην έκθεση του παρατηρητή και στην έκθεση του ίδιου του διαιτητή με προφανέστατο σκοπό την τιμωρία της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ μοιάζει ζημιωμένη και σε ηθικό επίπεδο: αυτό που οι εκθέσεις περιγράφουν είναι μια προσπάθεια τρομοκρατίας των διαιτητών, που μια ομάδα δεν έπρεπε να την κάνει, πόσο μάλλον όταν δυο χρόνια πριν κέρδισε ένα πρωτάθλημα στην Τούμπα, καταγγέλλοντας (και σωστά) ότι οι αντίπαλοί της τρομοκράτησαν μετά την είσοδο του κ. Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο και τον τότε διαιτητή Κομίνη και τους παίκτες της. Αλλά η τιμωρία της ΑΕΚ ή η όποια ζημιά της ΑΕΚ, όταν διαβάζεις αυτά τα πρωτοφανή περιστατικά, δεν έχουν καμία σημασία: κανονισμοί υπάρχουν και ελπίζω να εφαρμοστούν. Σημασία έχει το πως αυτά δεν θα ξαναγίνουν.

Και το γέλιο είναι πρόβλημα

Ενας βασικός λόγος που αυτά γίνονται, εκτός από την προφανή βεβαιότητα των παραγόντων ότι στο γήπεδο μπορεί να κάνουν ό,τι γουστάρουν, είναι και τα γέλια όσων διαβάζουν αυτές τις ιστορίες. Τα γέλια αυτά δείχνουν τρία πράγματα. Το πρώτο ότι υπάρχουν αρκετοί οπαδοί οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα είδος ζούγκλας, οπότε είναι προτιμότερο σ’ αυτή να είσαι το βουβάλι παρά το βατράχι - το οποίο ως γνωστόν πληρώνει τους καυγάδες των βουβαλιών. Όποιος αισθάνεται ότι ομάδα του είναι βουβάλι διαβάζει αυτά τα πράγματα και γελάει αυτάρεσκα: χαίρεται για την προεδράρα που μπορεί και τα κάνει. Ο δεύτερος λόγος που κάποιος γελάει είναι γιατί πιστεύει ότι στο τέλος αυτού του τύπου οι εξελίξεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά υπέρ της ομάδας του – και γελάει χαιρέκακα. Στην προκειμένη περίπτωση είμαι βέβαιος ότι κάποιοι οπαδοί του Άρη (ή κάποιοι που απλώς δεν γουστάρουν την ΑΕΚ) πιστεύουν ότι μετά από αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δικαιολογείται να κάνεις τη ρεβάνς στο γήπεδο της κόλαση και να πάρει μια πρόκριση με οποιοδήποτε κόστος: να μιλήσει τελευταία. Ο τρίτος λόγος που κάποιοι γελάνε είναι γιατί έχουν απαξιώσει τελείως το ελληνικό ποδόσφαιρο και το θεωρούν ικανό μόνο για να παράγει τέτοιου είδους άθλιες ιστορίες. Όπως νομίζω καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κανείς που να γελάει με αυτά και να θέλει να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο: είτε το βλέπει σαν χώρο επίδειξης μαγκιάς, είτε το βλέπει σαν ένα χοιροστάσιο στο οποίο όλοι κυλιούνται στα λασπόνερα αυτός που το παρακολουθεί, με όσα βλέπει, είναι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Φυσικά και οι τιμωρίες που ακολουθούν αυτές τις ιστορίες είναι μέρος τους: λειτουργούν απλά για να συσπειρωθούν οι οπαδοί που θυμώνουν με το κυνηγητό της ομαδάρας – άλλωστε το γέλιο όλων είναι και απόδειξη ότι δεν έγινε τίποτα.

%CE%92%CF%81%CE%B1%CE%BD%202.jpg 

Αμφιβάλω αν θα συνετιστεί κανείς

Το ότι υπάρχουμε και εμείς που με αυτά αηδιάζουμε είναι μια υποσημείωση: άλλωστε είμαστε μάλλον λίγοι. Οι ελληνικές ομάδες δεν θα ασχοληθούν ποτέ με το να αλλάξουν τα διοργανωτικά στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι πιο πολλές θέλουν το ποδόσφαιρο μας να είναι ζούγκλα και τίποτα άλλο: το μόνο που ενδιαφέρει είναι να τιμωρείται ο κατά καιρούς αντίπαλός τους για να παθαίνει μια εφήμερη ζημιά. Πουλώντας οπαδισμό οι ομάδες ευελπιστούν ότι οι «λαοί» που τρέχουν πίσω τους  θα δικαιολογήσουν τα πάντα, θα ανακαλύψουν αδικίες μετά τις τιμωρίες, θα μείνουν δίπλα στον μεγάλο πρόεδρο που άλλωστε τους χαρίζει και το γέλιο μιας υπερηφάνειας: κανονικά θα πρεπε να τους ενοχλεί το γέλιο των υπόλοιπων μαζί τους, αλλά οι λέξεις αξιοπρέπεια και σοβαρότητα είναι άγνωστες στο ποδόσφαιρό μας. Διαβάζω ότι θα κάνει έρευνα λέει ο αθλητικός εισαγγελέας. Ε και; Θα αποτρέψει αυτή όποιον αυτά τα γουστάρει να μπει στα αποδυτήρια και να κάνει χειρότερα; Πολύ αμφιβάλω. Το μόνο που συνετίζει είναι μια τιμωρία με κόστος πραγματικό: αν π.χ έχανε μια ομάδα το ματς γιατί κάποιος θέλησε να τρομοκρατήσει τους διαιτητές μάλλον αυτός θα σκεφτόταν να το ξανακάνει. Αν το κάνει στο ημίχρονο των αγώνων είναι γιατί θεωρεί ότι η πρακτική του αποδίδει – και δυστυχώς έχει δίκιο. Αν όμως αυτή η πρακτική πληρωνόταν ακριβά, πολύ αμφιβάλω αν την επόμενη φορά θα έκανε το παραμικρό. Με ή χωρίς γέλια.

Τι περιμένεις;

Το να τιμωρηθεί μια ομάδα δεν έχει καμία σημασία, αν η τιμωρία της επιτρέπει στη συνέχεια να επαναληφθούν οι συμπεριφορές που προκάλεσαν την τιμωρία της – το θέμα δεν είναι να τιμωρείς: είναι να βρεις ένα τρόπο οι αθλιότητες που γίνονται να μην ξαναγίνουν. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να το θες: οι ομάδες δεν το θέλουν, η ΕΠΟ δηλαδή οι ομάδες που στηρίζουν την διοίκησή της, σφυρίζει κλέφτικα. Θα πρεπε να το θέλει το κράτος: και οι Πορτογάλοι γελάνε με όσα συνέβησαν στους διαιτητές τους στο ΟΑΚΑ, αλλά γελάνε μάλλον με τα χάλια μας. Για αυτούς τους διασυρμούς θα πρεπε να υπάρχει προβληματισμός. Αλλά εδώ βγήκε μια απόφαση για το θέμα της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ που δεν επιβάλει στις ομάδες να πάψουν να έχουν σχέση – οπότε τι περιμένεις;

 

 

 https://www.karpetshow.gr/blog/gelame-me-ta-xalia-mas 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...