Jump to content
Phantis Forums

AEK - Aris (Sunday, 24 November, 19:30 EET )


Emperor

Recommended Posts

Είναι πια τόσο ξεφτίλες, σε Τούμπα και ΟΑΚΑ έστειλαν διαιτητές καμικάζι για να γλιτώσουν το διπλό από τον Άρη τα δικέφαλα κοτόπουλα! Η "εξυγίανση σε όλο το μεγαλείο της"!

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Κράτα δύο μέτρα και δύο σταθμά στον νόμο κι αμέσως η συνείδηση μας θα βλέπει την αδικία σαν κάτι δεδομένο.

Καρμπόν φάσεις με Ολυμπιακό και Πάοκ στην 1η περίπτωση συμφωνούν άπαντες πως είναι πέναλτι, και στην 2η, κατά του Πάοκ πως δεν είναι τίποτε. Όλοι βλέπουν στο ΟΑΚΑ μια κόντρα στην μπάλα από πόδια που πέφτουν πάνω της ταυτόχρονα, και αυτός που το ζητά δεν είναι οι παίκτες της ΑΕΚ αλλά το ΒΑΡ. Ανατροπή του Γκάμα από δύο αμυντικούς χωρίς κανείς τους να βρίσκει μπάλα δεν το βάζουν ούτε στις επίμαχες φάσεις. Σωρεία ανατροπών από πίσω σε παίκτες του Άρη, καμιά δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι αυτό απουσίασε από τις επίμαχες φάσεις. Λήξη αγώνα, με αποβολή και πέναλτι φάντασμα, αλλά ούτε αυτό αρκεί σε μερικούς που δεν πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Θέλουν να επέμβει εισαγγελέας κατά του Ροζ που έδειξε φανερά την αμφισβήτηση του.

Αναμενόμενη για μένα η στάση της διαιτησίας, κι αυτό το είπα εξαρχής. Γιατί θέλουν να στηρίξουν το ΠΟΚ (προσθέστε στην τριάδα των μεγάλων της Αθήνας και τον Πανιώνιο μαζί με τον Ατρόμητο γιατί οι "συμμαχίες" καθορίζουν το πρωτάθλημα).

Ωστόσο αλλού είναι η ΕΙΔΗΣΗ και θα ήταν ακόμη πιο άδικο να μη το επισημάνουμε. Είναι στον Τσιλιγγίρη, στον Κόρχουτ, στον Σάσα, στον Αμπού και στον Ιντέγε.

Ο πιτσιρικάς στάθηκε καλύτερα πιθανόν και από τον Κουέστα κι αυτό δεν περνά στα ψιλά των αρειανών ειδήσεων. Δεν χρειαζόμαστε πλέον 3ο τερματοφύλακα, αλλά μυαλά να διαχειριστούμε σωστά ένα ταλέντο.

Για τον Κόρχουτ και τις επελάσεις του τα έχω ξαναπεί (είναι αυτός για τον οποίο ο Παντελίδης έψαχνε αντικαταστάση στη θέση του και μας χάλαγε τα σχέδια ο Μενέντεθ). Ο Σάσα όχι μόνο κάλυψε επάξια τον Σούγκρεν αλλά αναβάθμισε ΠΟΛΥ τον ρόλο του δεξί μπακ, αφού ενέπνεε ασφάλεια στον Αμπού που κάλυψε ικανοποιητικά τη θέση του.

Ο Ιντέγε τέλος θα δώσει επιτέλους τη θέση του σε κάποιον άλλο και θα δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας μας. (Μένει να δώσει και ο Γκάμα τη φανέλα του βασικού σε κάποιον άλλο για να δούμε πιο αποτελεσματική την επιθετική μας γραμμή).

Ωστόσο, το πιο σημαντικό νέο αυτής της αγωνιστικής είναι η εβδομάδα που έρχεται. Ο Ολυμπιακός κρατά στα χέρια του το ευρωπαϊκό  μέλλον των ελληνικών ομάδων. Πριν την καθοριστική αναμέτρηση των 2 πρωτοπόρων, μεσολαβεί το παίχνίδι με την Τότεναμ που θα κρίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στο πρωτάθλημα μας. Κι αυτό γιατί μας κυνηγά η Κύπρος, η Κροατία, η Σκωτία και δεν θυμάμαι ποιες άλλες ομάδες για τις θέσεις 14-18 στην κατάταξη μας. Οπότε μια νίκη του Ολυμπιακού θα μας έδινε την προνομιούχα 14η ή 15η θέση να παίξουν 5 ομάδες φέτος,  ενώ η ήττα φέρνει 4 ελληνικές ομάδες που θα ξεκινούν όλες τις ευρωπ. υποχρεώσεις του πάρα πολύ νωρίς για να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Ο κοντόφθαμος νεοέλληνας όμως βλέπει μόνο στο συμφέρον της ομαδούλας του και κλαίει όταν έρθει η ώρα του να αντιμετωπίσει όσα παρέλειψε. Κάπως έτσι και ο Πάοκ περιμένει από τον αντίπαλο του να τα δώσει όλα με τους άγγλους ώστα να παίξει με ένα "σκοτωμένο" αντίπαλο στο Καραϊσκάκη. Και ξεχνά επιλεκτικά πως αυτός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά ο αντίπαλος του παίζει τσάμπιονς λιγκ. Οπότε το τι έχουμε να ακούσουμε και να δούμε μεσοβδόμαδα δε λέγεται. Κι όταν το συμφέρον αρχίζει να σκούζει τότε μη περιμένετε να ακούσετε κάτι σωστό και δίκαιο.

Ο Ολυμπιακός βέβαια το έδειξε και μ' εμάς πως στην Ευρώπη θα βάζει τη 2η ομάδα του να παίξει μπαλίτσα, επειδή το πρωτάθλημα τον καίει κι όχι να εκπροσωπεί επάξια τα ελληνικά χρώματα. Οπότε το κυριακάτικο παιχνίδι θα παιχτεί μεσοβδόμαδα. Πώς δεν θα πρέπει να είναι πορτογάλος ο ξένος διαιτητής, και πως στο ΒΑΡ θα κάτσει ένας δικός μας άνθρωπος που το ξέρει το μηχάνημα...

Θα μου πείτε βέβαια πως εδώ μιλάμε για τον Άρη κι όχι για τους άλλους. Είναι όμως έτσι; Τόσο η Αθλητική Κυριακή, όσο και το Σαββιδοκάναλο, δεν μίλησαν για τον Άρη. Αλλά στο γιατί δεν κέρδισε η Άεκ. Εμείς είμαστε ανύπαρκτοι. Απλά συμμετέχουμε σαν κομπάρσοι σε κάτι που το λένε οι άλλοι πρωτάθλημα. Ξεχνούν όμως κάποιοι πως οι 2οι ρόλοι κλέβουν την παράσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είδα το ματς, μόνο HL... Mας έσφαξαν χθες, ρε παιδιά......

Το μόνο που πρόσεξα ότι πάλι αυτός δε ρίσκαρε και ξεκίνησε τους ίδιους.... Τι να πεις.... Και μάλιστα θεωρώ ότι οι μεσοπιθετικοί μας σπατάλησαν χθες ευκαιρίες.

 

Ο Ιντέγε δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει το γκολ που έβαλε ο Λάρσον γιατί πολύ απλά θα είχε μείνει 4 βήματα πίσω. Ευτυχώς δε θα παίξει την άλλη Κυριακή!!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο σχόλια. Το 1ο αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι.

Για πολλοστή φορά ο Άρης παίρνει αποτέλεσμα από την επέλαση των αμυντικών του. Αυτή τη φορά ήταν ο Κόρχουτ, -αλλά και ο Σάσα που ως μπακ έβγαλε την κεφαλιά του Ιντέγε-, την περασμένη βδομάδα ο Ροζ -και μάλιστα δύο φορές, εντός και εκτός έδρας- καθώς και ο Βέλεθ. Κι αυτό μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Πως ο Άρης των αντεπιθέσεων είναι πιο επικίνδυνος από τον Άρη της φλύαρης κατοχής της μπάλας.

Έχουμε καλή μεσοεπιθετική γραμμή αλλά μόνο στο παραγωγικό κομμάτι. Η αποτελεσματικότητα μας είναι χειρότερη από αυτήν των μικρών ομάδων τύπου ΑΕΛ, Λαμίας, Πανιωνίου κλπ.

Κι όλα αυτά εξαιτίας των κακών τελειωμάτων κάθε φάσης. Ο Ιντέγε τραγικός, ο Φέτφατζίδης καλός στη διείσδυση και την ασίστ αλλά πάντα κάνει το κάτι παραπάνω και του βγαίνει κακό το τελικό του σουτ. Από την άλλη ο Γκάμα μετά από εκείνο το εξαιρετικό σουτ πέρσι στη Λαμία και ένα τεχνικό συνδυασμό με τον Ντιγκινί δεν πείθει στην τελική του. Ο Ντιγκινί έχει ελεύθερο ρόλο κι όχι αυτόν του φορ, οπότε δεν πιάνεται. Ενώ ο Λάρσον δείχνει να εκμεταλλεύεται σωστά το ένα και μοναδικό ίσως προσόν του, την ταχύτητα. Συν το γεγονός πως πλασάρεται καλύτερα στην περιοχή από τον φορ.

Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν να βαραίνουν τον Ιντέγε και η απουσία του θα μας δείξει πόσο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε με αυτόν στον πάγκο. Αλλά αφορά όλους. Γιατί δεν βλέπουμε να βελτιώνονται στο ελάχιστο οι παίκτες. Μεμονωμένα. Γιατί ομαδικά τουλάχιστον κάτι υπάρχει.

Αυτά όμως μας αλλάζουν το πλάνο. Ο Ιντέγε παίζει βασικός γιατί τραβά παίκτες επάνω του κι αφήνει χώρο στους άλλους να κάνουν παιχνίδι. Αν όμως αυτοί δεν είναι αποτελεσματικοί τότε η παρουσία του είναι δώρο άδωρο. Προσωπικά θεωρώ πως η απουσία του ίσως και να μας δώσει τον παίκτη παραπάνω που θα πατά περιοχή. Αλλά δεν αποτελεί το μόνο μας πρόβλημα. Θα πρέπει και οι άλλοι να βελτιωθούν. Κι επειδή τούτο είναι πιο πολύ ομαδικό αφορά και τις οδηγίες του κόουτς και τους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Θα δείξει.

 

Link to comment
Share on other sites

Το επόμενο σχόλιο μου αφορά την στάση της παράγκας απέναντι μας. Όσο ανεβαίνει η ομάδα, άλλο τόσο θα βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορους "εχθρούς" που δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι τώρα.

Ξεκινώ με αυτό που είχε επισημάνει κάποιος από σας παλιότερα. "Η ΆΕΚ αποφάσισε ο καλύτερος παίκτης της, ο Λιβάγια, να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Άρη". Ένα μήνα πριν. Γιατί; Ποιά η λογική του;

Πράγματι, τούτο δεν έχει λογική. Τον καλό σου παίκτη τον θέλεις στα δύσκολα. Εδώ εμείς ψαχνόμαστε πότε να εκτίσει την ποινή των καρτών του ο Σάσα και δεν ξέρουμε ποιον να βάλουμε στη θέση του. Τόσο εύκολος αντίπαλος είμαστε για την ΆΕΚ;

Η μόνη λογική εξήγηση σε αυτό είναι πως γνώριζαν από πριν την στάση της σφυρίχτρας. Κι όπως με τον Πάοκ και τον Ολυμπιακό, -αν θυμάμαι καλά-, ο διαιτητής άλλαξε στάση αμέσως μετά τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, το ίδιο είδαμε να γίνεται και με την ΑΕΚ. Όλο και κάποιο τηλέφωνο φαίνεται να κτυπά στην ανάπαυλα κι ο διαιτητής βγαίνει "επηρεασμένος".

Πλην όμως ούτε οι διαιτητές ούτε η ΚΕΔ φαίνεται πως είναι οι μόνοι μας αντίπαλοι. Θα πρέπει να προσθέσουμε σε αυτά και τα βοθροκάναλα της "ενημέρωσης". Την Άθλ(ια) Κυριακή -όπως την κατάντησαν- και το Σαββιδοκάναλο.

Αυτούς που πληρώνονται για να παράσχουν υπηρεσίας "αντικειμενικότητας" κι "ενημέρωση". Όχι διαστρέβλωση και οπαδιλίκι.

Ερώτηση  προς αυτά τα κανάλια: Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τις επίμαχες φάσεις; Το αντιλαμβάνομαι πως ούτε ο Κάκος, ούτε ο Βαρούχας είναι σε θέση να βλέπουν τους αγώνες και να αποφαίνονται οι ίδιοι για το ποιες φάσεις επιλέγονται. Κατά συνέπεια την ευθύνη της επιλογής των φάσεων τη φέρει το ίδιο το κανάλι (αφού κάποιο συνεργείο τους αποφασίζει τι θα δείξει και τι όχι. Εκτός βέβαια κι αν τους φέρνουν έτοιμο το βίντεο κάποιοι άλλοι ...). Γιατί είναι όμως σε τέτοιο βαθμό "επιλεκτικό το βίντεο των επίμαχων φάσεων"; Και πώς γίνεται να δείχνουν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ;

Τις "μαγειρεύει" κανείς; Και ποιός; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι αμοντάριστες. Εχθές μας έδειξαν μόνο αυτές που καθόρισαν ΕΝΕΡΓΑ το αποτέλεσμα. (Κι ας μη ζήτησαν την αποβολή, ή το πέναλτι ούτε οι παίκτες της ΑΕΚ, ούτε καν ο διαιτητής)(;;;!!!).

Κάνουν ζουμ στο πόδι του Ιντέγε που πατά τον Μάνταλο, αλλά ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του, που κοιτά αλλού και αποφαίνονται οι "ειδήμονες" για σκοπιμότητα. "Πάει με τις τάπες στον αντίπαλο" μας λέει ο Κάκος αλλά από καμιά γωνία του ΒΑΡ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Και δεν συμβουλεύεται ο καλός μας Κάκος, την μπάλα που εξηγεί από μόνη της τι μπορεί να συνέβη. Πως ο Ροζ βρίσκει την μπάλα και δέκατα μετά έρχεται το πόδι του επιθετικού και κλωτσά και τον Ροζ, -ο οποίος πέφτει- και την μπάλα.

Και μπράβο που έχετε τέτοιες ευαισθησίες, και τις συμμερίζεστε όλοι σας. Πείτε μας όμως η κεφαλιά του αμυντικού στο κεφάλι του Λάρσον δεν σηκώνει κάρτα; Η σωρεία κτυπημάτων από πίσω στους αρειανούς δεν μετρούν; Το διπλό πάτημα του Γιακουμάκη σε δύο παίκτες του Άρη δεν επισύρει 2η κίτρινη στον παίκτη; Στην ανατροπή του Γκάμα μέσα στην περιοχή στο 61', ποιός από τους δύο αμυντικούς βρίσκει μπάλα;

Και το μείζον ερώτημα όλων: Πού είναι όλες αυτές οι επίμαχες φάσεις που φωνάζει ο Άρης; Γιατί δεν τις δείχνετε;

Κι αν θαρρείτε πως μιλά οπαδός κι όχι φίλαθλος, θα σταθώ και σε φάσεις που δεν αφορούν την ομάδα που συμπαθώ. Στις δύο πανομοιότυπες φάσεις του Ολυμπιακού και του Πάοκ πώς γίνεται να συμφωνείτε άπαντες πως το 1ο ήταν καθαρό πέναλτι, ενώ το άλλο, με το χέρι του αμυντικού του Πάοκ που είναι σαφώς πιο εκτεταμένο, να λέτε ελαφρά τη καρδία πως δεν υπάρχει πέναλτι;

Επομένως το ερώτημα του Ροζ είναι ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρό μας και το προσυπογράφω κι εγώ. Κύριοι της ΕΡΤ και του ΟΡΕΝ πληρώνεστε να παρέχετε αντικειμενικότητα, ή παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας; (Για το ΟΡΕΝ είναι ρητορικό το ερώτημα αφού τον ξέρουμε τον εργοδότη σας και αντιλαμβανόμαστε την "αντικειμενικότητα" των απόψεων σας. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το κρατικό κανάλι που νομίζει πως εκπέμπει μόνο για την Αττική)

Προς εμάς. Είδα ξανά τον αγώνα. Μέτρησα περί τις 5-6 κραυγαλέες φάσεις που ο διαιτητής χαρίστηκε στην ΑΕΚ κι ήταν εξοργιστικός στο 2ο ημίχρονο. Νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να μαζέψει κάποιος όλα αυτά τα στιγμιότυπα και να τα βγάλει στη δημοσιότητα. Γιατί μόνο αυτήν φοβάται η παράγκα και δεν αποθρασύνεται κι άλλοι κάτω από την ασυλία της. Η κατακραυγή του κόσμου είναι το μόνο που φοβάται. Όλα τα άλλα τα βλέπει σαν "κοπλιμένατα" για τα κατορθώματά της.

Αν νικούσαμε την ΑΕΚ θα ήμασταν μόνοι στην 3η θέση. Κι αν η διαιτησία έκανε στοιχειωδώς το καθήκον της με ΟΦΗ, Βόλο, Πάοκ, Ολυμπιακό, και ΑΕΚ (στα πέναλτι και σε οφσάιτ που έκλεισε τα μάτια) ο Άρης θα ισοβαθμούσε με τους πρωτοπόρους. Κάπου λοιπόν τούτο το κακό θα πρέπει να τελειώνει. Θέλουμε το δίκιο μας. Κι όχι χατίρια. Θέλουμε την Πολιτεία, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ να σταθούν στο ύψος τους. Κι ας παίζουμε μέχρι τότε μόνοι εναντίον όλων τους.

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Δικέφαλη παράγκα.... Είναι ξεκάθαρο το πράγμα πλέον....

 

Όσο για την ΕΡΤ τι περιμένεις ρε φίλε... Πρώτη φορά τα βλέπεις; 

Αν και για να είμαι ειλικρινής, όταν παίζει Άρης με οποιανδήποτε επαρχιακή ομάδα και καλύπτει η ΕΡΤ, η κάλυψη είναι πάντα υπέρ του Άρη και η άλλη ομάδα είναι σα ξένη και ανεπιθύμητη. Βάζουν καλεσμένο το Μιχαλίτσο ο οποίος παίρνει θέση υπέρ του Άρη, λες και είναι οπαδός.

Και όταν παίζει με Αθηναίους, φέρνουν Αθηναίους ρεπόρτερ για να ελέγχουν τι λένε οι Θεσσαλονικείς (Τραπεζανίδης κλπ) μπας και ενοχληθούν οι κάτω....

Γενικά η χωριατιά και βλαχιά μας σε επίπεδο χώρας σε όλο της το μεγαλείο...

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λες. Να διευκρινίσουμε όμως κάτι. Δεν περιμένω ισονομία και αντικειμενικότητα από τη παράγκα. Αλλά δεν δέχομαι με τίποτε να εκλαμβάνεται η ανομία σαν κάτι δεδομένο. Γιατί αν είναι ρε φιλαράκι, δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αεροπλάνα και να ξοδευόμαστε. Όρισε εσύ το αποτέλεσμα που σε βολεύει να μη μπαίνουμε μήτε στα έξοδα, μήτε στον κόπο να προσποιούμαστε πως τάχα παίζουμε μπαλίτσα. Σε αυτό ενίσταμαι και θα το λέω συνεχώς.

Το σαββιδοκάναλο έχει αφεντικό και δεν τους παίρνει να μιλούν για "αντικειμενικότητα".

Αλλά η ΕΡΤ τα παίρνει από το δημόσιο κορβανά. Συνεπώς όλοι έχουν δικαίωμα να της την πούνε. Άλλωστε κουβαλά μια ιστορία πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας. Και το πώς έχει καταντήσει είναι καλό να τους το θυμίζουν κάπου-κάπου. Γιατί οι ίδιοι την παραμόρφωσαν σε αυτό το χάλι.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά εσύ τα λες και θα τα λες (και πολλοί άλλοι), αλλά ποιος ακούει....

Και να σου πω: αν πας και δεις παλιά βιντεάκια του 80-90 με Άρη στην Αθήνα είναι να παθαίνεις πλάκα από τον τρόπο που μεταδίδουν!  Θυμίσου Αργυρίου, Μαμουζέλο, Ράπτη, Κατσαρό, Γερακάρη....

Βάζει γκολ το ΠΟΚ, ο ΠΟΚίτης σπήκερ φωνάζει, ουρλιάζει, πανηγυρίζει κλπ. Βάζει γκολ ο Άρης, κηδεία, σαν να λένε: ΩΧ αμάν! Εβαλε ο Άρης γκολ! Shock horror!

Τι να λέμε τώρα....

Υπ'αυτήν την έννοια, μπορείς να φτάσεις στο σημείο να πεις ότι σήμερα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα! Χαχαχαχαχαχ

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πώς δεν τους θυμάμαι. Ξεχνούνται τέτοιες μορφές!!! Βάλε σ' αυτούς και τον Κοντοβαζενίτη, και τον Φουντουκίδη που μίλαγαν στο ραδιόφωνο ανοικτά για την ομάδα τους και ξαφνικά τους άκουγες να αναφωνούν: "...και μας ισοφαρίζουν κυρίες και κύριοι!!!"

Δεν είμαστε μακριά πάντως. Ο συμπολίτης μετά το οπαδικό κανάλι έχει στήσει και οπαδική Αθλητική Εκπομπή. Και αν πάρει ο Μαρινάκης και το Νόβα η αντικειμενικότητα θα πιάσει ταβάνι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...