Jump to content
Phantis Forums

Transfer Rumours


Emperor

Recommended Posts

Συμφωνώ κι εγώ. Ο Μάνος πιστεύω πως θα αποδειχτεί από τα καλύτερα φορ που είχαμε τελευταία για δύο λόγους τουλάχιστον.

Ο ένας είναι πως ο τελευταίος κατέβασε μέχρι τον πάτο τα επίπεδα ενός σύγχρονου φορ (και ο ρόλος του φουνταριστού παροπλίζεται εντελώς στο νέο σχήμα) και ο άλλος είναι πως ο άνθρωπος ξέρει να κινείται σωστά στην αντίπαλη περιοχή. Κι όταν με λιγότερες ευκαιρίες καταφέρνεις να είσαι αποτελεσματικός, πόσο μάλλον στις περισσότερες.

Τώρα δεύτερος ή πρώτος φορ, ετούτο θα φανεί. Αυτό που κρατώ εγώ από την περσινή χρονιά είναι η (σχεδόν) απίστευτη παραγωγή φάσεων στην επιθετική μας γραμμή. Αν είχαμε κι έναν να σμπρώχνει τη μπάλα στα δίκτυα θα είμασταν πιο ψηλά. Τούτο όμως οφείλεται σε κάποιες μονάδες που είχαμε. Τον Γκάμα, ας πούμε, που, δίχως καν βοήθειες στα ματς των πλέι οφ, κατάφερνε να κάνει όλη την ομάδα να δείχνει πως στέκεται αξιοπρεπώς, αν και στη πράξη μόνο ένας ή δύο μονάδες της έδειχναν πως είχαν σφυγμό. 

Φέτος θα έχουμε Γκάμα; Θα έχουμε δημιουργία φάσεων;  Το ελπίζω. Γιατί το συνηθίζουμε από τη μια να συμπληρώνουμε μια-δυο θέσεις του πάζλ και να πετάμε στα άχρηστα άλλα κομμάτια του, φέρνοντας κομμάτια από ...άλλο παζλ. Και να επιμένουμε πως τάχα ταιριάζουν στο δικό μας...

Μάνο καλωσήρθες αγόρι μου. 

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα, Ανδρέα. Κι εγώ πιστεύω πολύ στον Μάνο, όταν έπαιζε στον ΟΦΗ σκεφτόμουν ότι θα ήταν ιδανική επιλογή για τον Άρη!

Πέραν αυτου, από τους παίκτες που έχουμε πάρει μέχρι τώρα θεωρώ (ως ένστικτο) ότι τη διαφορά θα την κάνει ο Τζέγκο. Διεθνής (με την Αυστραλία) και πρώτος σε τακλινγκ στο αυστριακό πρωτάθλημα!

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πιο δημιουργικός θα έλεγα. Ίσως ο Μπερτόλιο να είναι αυτό που ζητάμε, (δλδ ένα οκταρο-δεκάρι), αλλά πάλι υστερεί ανασταλτικά  από τον Ματίγια. Αλλά η κουβέντα μας πετάει έξω από τη σωστή λειτουργία του 4-3-3. ΓΙατί ο σκοπός του είναι η πίεση όλων και ιδίως μεσοεπιθετικά. Κι αυτό απαιτεί τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά χαρακτηριστικά από τις μονάδες του.

Φυσικά όλα αυτά είναι θεωρίες δικές μας. Δεν ξέρουμε τα πλάνα του γερμανού και πώς σκοπεύει να τη "στήσει" την ομάδα φέτος. 

Εγώ έχω κάποιες επιφυλάξεις σε αυτά, γιατί δεν αλλάζει μόνο το σχήμα της ομάδας αλλά και η φιλοσοφία της συνολικότερα. Οπότε θέλει μαγκιά να συνθέσει κανείς τα λάτιν στοιχεία που έχουμε σαν ομάδα στα γερμανικά πρότυπα. (;;; !!!). Μια πρόκληση που για τον Ένιγκ που ξέρουμε θα λέγαμε πως έχει μεγάλο ρίσκο. Πιθανολογώ πως θα αρκεστεί κάπου στο ενδιάμεσο. Γερμανική πειθαρχία στο πλάνο με έμφαση στο ελεύθερο παιχνίδι μέχρι να βρεθεί ελεύθερος παίκτης στη περιοχή να σουτάρει. Συνεπώς πολύ τρέξιμο και κάθετο παιχνίδι, τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. (Συνεπώς οι μονάδες που έχουν πνευμόνια και ξέρουν να αμύνονται και να επιτίθενται το ίδιο καλά. Οπότε το ερώτημα είναι κάτι 30άρηδες πώς θα τη βγάλουν; -πχ Γκάμα κλπ). Αλλά είπαμε. Εϊναι αρκετά νωρίς ακόμη. Λείπουν σημαντικά κομμάτια από το πάζλ. Ειδικά στην άμυνα.

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2020 at 11:43 PM, ukworm said:

less something dramatically changes, I expect to see the same s%$#! we saw last season.

Same s%$#!? When was the last time you finished better that 5th? Its the best you have done with last season, before that you have to go back to 2009/10

Not as bad as you think and outside of Olympiakos you were very hard to beat for all other teams

Edited by Alphonse
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

https://www.pressaris.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b6%ce%bb-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82/

Με την οριστική απόκτηση του Ισπανού επιθετικού Κριστιάν Λόπεθ ο Άρης έκλεισε τη θέση του κεντρικού φορ, καθώς εκεί υπάρχει και ο Δημήτρης Μάνος, ο οποίος αποτέλεσε από τις πρώτες φετινές μεταγραφές της ομάδας.

Μεσοεπιθετικά ο Άρης δείχνει πως έχει συμπληρώσει τις επιλογές του. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα ανοικτό παράθυρο για την απόκτηση ενός επιπλέον μεσοεπιθετικού εφόσον ευνοούν οι συνθήκες, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Μπρούνο αν μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Στις πιο πίσω γραμμές υπάρχει η υπόθεση του Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος ναι μεν έχει συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το αν ο Άρης θα τον περιμένει μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, όταν και ο παίκτης ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Ιράν.

Ο 30χρονος Ιρανός διεθνής αριστερός μπακ δύναται να καλύψει και θέση στο χώρο του κέντρου, όπως εξάλλου συμβαίνει και με τον Εμάνουελ Σάκιτς από τη δεξιά πλευρά, ο οποίος ανήκει ήδη στον Άρη.

Εκκρεμεί και η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού για να συμπληρώσει τους Ροζ, Ντάτκοβιτς, Δεληζήση και Μπαγκαλιάνη, με το όνομα του Ούγκο Σόουζα να παραμένει στο προσκήνιο, ενώ εξετάστηκε και η περίπτωση του Νταβίντ Λομπάν.

Τέλος, ο Άρης θα κινηθεί και για τερματοφύλακα, με το όνομα του Μπάλαζ Μέγερι να επιστρέφει για να πλαισιώσει τον Χουλιάν Κουέστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ενδιαφέρον του Άρη για τον 21χρονο Ιρανό επιθετικό, Μοχαμάντ Ρέζα Αζαντί, αναφέρει ο ιρανικός Τύπος.
 
Ο Άρης βρίσκεται στην αγορά αναζητώντας δεξιοπόδαρο σέντερ και μέσα στις περιπτώσεις παικτών που έχουν προκριθεί είναι του 31χρονου Λουίς Ερνάντεθ!
Link to comment
Share on other sites

Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σέντερ μπακ αξίας.

Σε ότι αφορά τον προπονητή, ακούγονται ονόματα Ελλήνων (Δέλλας, Αναστασίου, Μάντζιος, κλπ), αλλά δεν νομίζω ότι προκύπτουν από ρεπορτάζ, απλά οι "δημοσιογράφοι" αραδιάζουν όποιον προπονητή δεν έχει ομάδα στην παρούσα συγκυρία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ήξερα, ευχαριστώ Ανδρέα.

Από τους άλλους που ακούγονται προτιμώ τον Μάντζιο, είναι σοβαρός, "νιώθει" τον Άρη και θα μας δέσει μεσοαμυντικά.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να μην καθυστερήσουν να συμφωνήσουν με το νέο προπονητή. Η ομάδα δεν μπορεί να πορευτεί με τον Τερζή (τον οποίο κατά τα άλλα τον θεωρώ χρήσιμο στο τεχνικό επιτελείο). 

Link to comment
Share on other sites

Tο πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όσο κι αν το απλοστεύουμε. Ο Μάντζιος μπορεί να σου "δέσει" την άμυνα πίσω σε χρόνο ρεκόρ. (Το είδαμε με τη Λαμία που παρέλαβε λίγο πριν τον υποβιβασμό της και κατάφερε να διεκδικεί ...έξοδο στην Ευρώπη). Μετά όμως τι;;;

Το παραπάνω με τον Δέλλα είναι πως εκτός από την άμυνα θα δέσει κάπως και το κέντρο και θα δουλέψει με αντεπιθέσεις. Μέχρι εκεί.

Το ζητούμενο σε μας είναι ποιός θα δώσει στην ομάδα νοοτροπία νικητή. Γιατί δεν πάμε σε κάτι λιγότερο από αυτό. Φέτος θα βγουν 4 ομάδες και μερικές ήδη καπαρώθηκαν από τώρα (στο Ελλάντα ζούμε). Πώς θα το καταφέρεις αυτό δίχως νίκες;;; (Ο Ένιγκ εκτός πολλών άλλων πέτυχε και τον εξής άθλο: Με 12 ισοπαλίες κι ελάχιστες νίκες έβγαλε την ομάδα Ευρώπη. Εξαιτίας της ανικανότητας των άλλων κι όχι γιατί ο ίδιος έκανε κάτι. -Για μένα κατέστρεψε πολλά, αλλά οι συγκυρίες τον ωφέλησαν).

Το υλικό υπάρχει και το ταλέντο περισσεύει. Αλλά αυτό που της λείπει είναι ένας προπονητής να τους "δέσει" και να τους εμπνεύσει το απλό ποδόσφαιρο. Τόσο απλά. Κι ας μας έκαναν να το βλέπουμε πια σαν κάτι το αδύνατο. Ένας προπονητής του σωρού -θα έλεγα εγώ- που να έχει τη στοιχειώδη ποδοσφαιρική λογική φτάνει και περισσεύει. Πόσο μάλλον να είναι και καλός. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, almand said:

Ένας προπονητής του σωρού -θα έλεγα εγώ- που να έχει τη στοιχειώδη ποδοσφαιρική λογική φτάνει και περισσεύει. Πόσο μάλλον να είναι και καλός. 

Ακριβώς έτσι, συμφωνώ απόλυτα. Το ρόστερ είναι πολύ καλό (στην άμυνα χρειάζεται 1-2 προσθήκες), οπότε με έναν κανονικό προπονητή που θα εμπνεύσει τους παίκτες και θα κάνει τα αυτονόητα στην αξιοποίηση του ρόστερ και τη διαχείριση του αγώνα μπορούμε να πάμε αρκετά καλά.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, almand said:

Eίναι ήδη προπονητής στη Μακαμπί του Ισραήλ.

Και μάλλον ακριβός. Αν και προτιμώ να πέσουν λεφτά για προπονητή παρά για Γκαρσίες.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, ukworm said:

Και μάλλον ακριβός. Αν και προτιμώ να πέσουν λεφτά για προπονητή παρά για Γκαρσίες.

Aυτό ξαναπές το. Γεμίσαμε από μεσοεπιθετικούς καλούς μόνο για συγκεκριμένο παιχνίδι ο καθένας τους και από χρυσές μετριότητες στην άμυνα. Έχοντας την απαίτηση να παίζουν οι σέντερ μπακ, ο ένας δεξιά κι άλλος ...εξτρέμ, και οι μέσοι στην άμυνα. Άντε να πάρουμε και τον Ματέο να τον ρίξουμε αριστερό μπακ και τον Μπερτόγλιο ανασταλτικό! Κι όλα αυτά για να βγάλουμε λογική την ποδοσφαιρική παράνοια του Ένιγκ.

Για να καταλάβω: Κανείς από τη διοίκηση δεν βλέπει πού μας πάει ο άνθρωπος;  Τόση παράνοια πια!!!

Για να εκτιμήσει κανείς τη ζημιά που αφήνει πίσω του ο γερμανός αρκεί να  σκεφτούμε πόσο ...δυσεύρετη πλέον για την ομάδα μας φαντάζει η απλή στοιχειώδης λογική. Να παίξει ο παίκτης στη θέση του. Μια λογική που μπορείς να τη πάρεις από τον οποιοδήποτε προπονητή Ε' Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Έμαθα ότι η μεταγραφή του Φετφατζίδη* στο Κατάρ είναι σχεδόν τελειωμένη. Για μένα ιδανικό το timing να πουληθεί, ώστε και ρευστό να εισρεύσει και να διευκολυνθεί η αγορά κάποιου-ων ποιοτικού-ών μπακ.

* Εδώ και 6 μήνες ο Φετφατζίδης δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα. Πολλές ατομικές προσπάθειες, λάθη, κακά τελειώματα, έλλειψη τρεξιμάτων. Ίσως να θέλει και αυτός να φύγει, έτσι μου φαίνεται εμένα. 

Edited by Emperor
  • Like it 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Αμρ Ουάρντα επιβεβαίωσε τις επαφές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά αυτό το deal δεν έγινε ποτέ καθώς ο ΠΑΟΚ είχε ξεκαθαρίσει στον Αιγύπτιο ότι δεν θα τον άφηνε να πάει στον Άρη.

 
Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον του Άρη για τον Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή χρονολογείται από τα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Εκφράστηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα του Άρη και μάλιστα δεν δίστασε να το ομολογήσει δημοσίως σ’ εκείνη την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει με τον Άγγελο Χαριστέα στις αρχές του Αυγούστου. Για την ακρίβεια, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε πει ότι… «αν μπορώ να πάρω τον Ουάρντα, θα τον πάρω». Αυτή η πρόθεση δεν εκφράστηκε τυχαία. Ειδικότερα, στην πρώτη μεταγραφική σύσκεψη του καλοκαιριού (μεταξύ των Καρυπίδη-Χαριστέα και Μίκαελ Ένινγκ) ο πρώτος είχε ανοίξει το κεφάλαιο «Ουάρντα» και για την ακρίβεια είχε αναφερθεί στην προοπτική απόκτησής του.

Οι συζητήσεις με τον Αμρ Ουάρντα έγιναν με την προϋπόθεση αποδέσμευσής του από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο (όπως δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης) ευθύς εξαρχής ο Δικέφαλος του ξεκαθάρισε ότι δεν θα τον άφηνε ελεύθερο για να πάει στον Άρη.

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1517953/aris-oi-syzitiseis-me-ton-oyarnta-kai-stop-apo-ton-paok

Link to comment
Share on other sites

Οι φήμες είναι συνήθως όμορφα καλοσερβιρισμένα ψέματα, για να κάνουν τον κόσμο να ονειρεύεται, αλλά από αυτήν εγώ κρατά τη δόση αλήθειας που περιέχουν.

Αl Τamari

...Παίκτης που έχει τα ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Το ίδιο ποδοσφαιρικό «concept». Θέλουν οι Κιτρινόμαυροι από τη μια πλευρά τον Ματέο Γκαρσία που γυρίζει σπίτι του. Σκέφτονται τον Αλ Ταμάρι από την απέναντι. Και στη μέση τον Μπρούνο Γκάμα.

Μεταξύ μας; Θα χαθεί η μπάλα αν προκύψει τέτοιο σχήμα. Παίζει να είναι το ποιοτικότερο σε ολόκληρη την Σούπερ Λιγκ. Καταγράφετε η σκέψη. Μένει να δούμε αν μπορεί να μετατραπεί και σε κάτι παραπάνω.

Ο ΑΠΟΕΛ αν δεν πουλήσει τώρα, ως τις 5 Οκτώβρη θα χάσει τον παίκτη ως ελεύθερο. Οι απαιτήσεις του δεν μπορεί να είναι ανάλογες με του Ιούνη και του Ιούλη. Προφανώς δημιουργείται ένα πεδίο. Και τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.

https://www.to10.gr/anonymous/1134430/xeris-al-tamari-pos-teriazis-ton-ari/

Είναι φανερό πως ο αρθρογράφος δεν είναι ρεπόρτερ του Άρη. ΟΚ, παίκτης από το πάνω ράφι, που έρχεται στον Άρη, ένας παίκτης που ήταν "ακριβός" για τον Ολυμπιακό (;;; θα τρελαθούμε εντελώς). Μόνο που παίζουν και οι δυο δεξιά κι αναγκαστικά ο ένας τους θα πρέπει να πάει αριστερά κι εμείς σε πειράματα μέχρι να μας "βγει" ο παίκτης στη νέα του θέση. 

Από ότι καταλαβαίνω εγώ μας εμπλέκουν επίτηδες με τον Ολυμπιακό για να δημιουργούν εντυπώσεις...

 

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και πολλά χρόνια, είναι ελάχιστοι αυτοί που κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ. Βασικά σχεδόν όλοι είναι "ρεπόρτερ" του πληκτρολογίου, το copy-paste πάει σύννεφο, ενώ φυσικά και πάλι σχεδόν όλοι τα παίρνουν για να γράφουν αυτά που το "αφεντικό" τους βάζει να γράψουν.

Link to comment
Share on other sites

On 9/23/2020 at 7:09 PM, Emperor said:

* Εδώ και 6 μήνες ο Φετφατζίδης δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα. Πολλές ατομικές προσπάθειες, λάθη, κακά τελειώματα, έλλειψη τρεξιμάτων. Ίσως να θέλει και αυτός να φύγει, έτσι μου φαίνεται εμένα. 

You kidding me?? I can’t believe what I’m reading 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...