Jump to content
Phantis Forums

Aris BC Ownership & Management News


Emperor

Recommended Posts

basketballaris.gr - 29/1/2019
Μετοχοποιήθηκαν πιστώσεις του Λάσκαρη από την ΚΑΕ Άρης

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος πλέον είναι το απόλυτο αφεντικό της ΚΑΕ Άρης, καθώς κεφαλοποίησε τις πιστώσεις του Νίκου Λάσκαρη και αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ κοντά στα 5.000.000 ευρώ.

Μέχρι πρότινος το μετοχικό κεφάλαιο των «κιτρινόμαυρων» ήταν 3.681.480 ευρώ. Ο Νίκος Λάσκαρης είχε βάλει με πιστώσεις στην ΚΑΕ ένα ποσό κοντά στα 1.300.000, με τον Δημήτρη Γουλιέλμο να μετοχοποιεί αυτό το ποσό, εξαλείφοντας έτσι την περίπτωση ο Λάσκαρης να επιστρέψει, ζητώντας τα χρήματα που είχε πιστώσει στην ΚΑΕ.

Αν ισχύει αυτό (που δεν έχω λόγο να πιστεύω πως δεν ισχύει) μιλάμε για άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , από αυτήν που αναφέρεται στο νέο Καταστατικό της ΚΑΕ (που είχαμε ανεβάσει εδώ).

Καλό νέο, όπως και να έχει, μιας και δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει ο Λάσκαρης και δείχνει – πιστεύω και για τους πιο δύσπιστους – πως ο Γουλιέλμος δεν είναι μπροστινός του!

Link to comment
Share on other sites

www.pressaris.gr - 30/1/2019


Πρωτογερόπουλος: “Δεν υπάρχει πιθανότητα οποιασδήποτε αξίωσης από την οικογένεια Λάσκαρη”!

Ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Πρωτογερόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις μετοχές της ΚΑΕ και την έκδοση “υπέρ το άρτιον μετοχών” σε σχέση με την οικογένεια Λάσκαρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για ότι συνέβη με την έκδοση “υπέρ το άρτιον μετοχών”: Ήταν ένα νομικό τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε ώστε οι ταμειακές διευκολύνσεις που έγιναν από την οικογένεια Λάσκαρη να πάρουν μετοχική μορφή. Υπάρχει ένας νόμος να μην υπερβαίνει η ταμειακή διευκόλυνση το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, επειδή αυτό συνέβαινε και τα προβλήματα θα ήταν πολυδιάστατα βρήκαμε τον τρόπο και το υπερβάλλον του αντιτίμου αξίας της μετοχής μετατράπηκε σε μετοχές υπέρ το άρτιο. Αυτές οι μετοχές πηγαίνουν στον μέτοχο που έχει τις μετοχές της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΚΑΕ Άρης έχει 5.000.000 μετοχικό κεφάλαιο, στρογγυλοποιήθηκαν κάποια πράγματα και είναι πολύ πιο ευδιάκριτο. Πλέον η ΚΑΕ έχει κανονικές μετοχές και υπέρ το άρτιο, με τον Δημήτρη Γουλιέλμο να έχει το 90% των μετοχών και τον Α.Σ. το 10%.

Για το αν στο μέλλον θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε αξίωση η οικογένεια Λάσκαρη: Μετά την οριστικοποίηση αυτής της διαδικασίας δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, η οικογένεια Λάσκαρη δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον Άρη και δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα μετά από αυτές τις κινήσεις.

Για το τι σημαίνει ότι αυξήθηκε στα 5.000.000 το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ: Ισχυροποιείται η μετοχική και οικονομική κατάσταση της εταιρίας, είναι διπλό πλέον το καλό. Δεν έχουμε κόλλημα με τον Αθλητικό νόμο και έχουμε ισχυροποιήσει το μετοχικό μας κεφάλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...