Jump to content
Phantis Forums

Aris Roster


REY

Recommended Posts

Ρόστερ analysis: Πληρότητα, ποιότητα, προοπτική

Η περίοδος των μεταγραφών ολοκληρώθηκε και το AllAboutARIS... βάζει κάτω το πιο πλήρες ρόστερ που έχει παρουσιάσει ο ΑΡΗΣ εδώ και πολλά χρόνια.

Ρόστερ analysis: Πληρότητα, ποιότητα, προοπτική

Αναζητήσεις, σκάουτινγκ, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, χαμένες περιπτώσεις, υπερβάσεις...
 
Αυτά και άλλα πολλά συνέθεσαν το σκηνικό των προηγούμενων μεταγραφικών μηνών που... διέσχυσε ο ΑΡΗΣ, για να φτάσει στην διαμόρφωση ενός ελκυστικού ρόστερ. 

Δεν είναι υπερβολή ότι χαρακτηρίζεται ως το πιο "γεμάτο" των τελευταίων 15 ετών, όπως επίσης ένα από τα πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα της σύγχρονης ιστορίας του ΑΡΗ.

Οι κινήσεις του καλοκαιριού και το ντεμαράζ του Θεόδωρου Καρυπίδη τις τελευταίες εβδομάδες, "γέννησαν" ένα ρόστερ που χαρακτηρίζεται από τρία "Π". Πληρότητα, ποιότητα και προοπτική. 

Ένα ρόστερ-ευλογία για τον προπονητή, το οποίο μεγαλώνει τον πήχη και αυξάνει τις προσδοκίες για όσα μπορεί να πετύχει η ομάδα την φετινή σεζόν.

To ρόστερ των 29+2 παικτών

Η πληρότητα φαίνεται πρώτα από τον αριθμό των επιλογών. 31 στο σύνολο και 29 ουσιαστικά. Οι δύο παίκτες με αστερίσκο είναι ο Φάμπιαν Έμαν που δεν υπολογίζεται όπως και ο Λίριν Ντουάρτε που δεν είναι στα πλάνα της ομάδας αλλά βρίσκεται και στο ιατρικό δελτίο.

Επιλογές που πρώτα έγιναν λόγω των απαιτήσεων της σεζόν και παράλληλα ώστε ο ΑΡΗΣ να είναι έτοιμος με τυχόν αναποδιές που αφορούν την υπόθεση της FIFA. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει η αισιοδοξία της ομάδας για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Απλά προνοεί.. 

Στόπερ και χαφ: Φουλ επιλογές

Οι θέσεις που ξεχωρίζουν για την πληθώρα των επιλογών, είναι τα στόπερ και οι κεντρικοί χαφ. Από πέντε επιλογές και στις δύο περιπτώσεις, εμπλουτισμένες με εμπειρία αλλά και... νιάτα όπως ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης ή ο Αλί Αντέμ.

Περιφέρεια... φωτιά

Η επίθεση "έχει" Λόπεθ και Μάνο. Ικανοί, με διαπιστευτήρια αλλά χωρίς να έχει φτάσει ο καθένας στο δικό του potential. Για αυτό υπάρχει η... περιφέρεια που "ξελασπώνει" τον ΑΡΗ με τις επιλογές που υπήρχαν εξ αρχής όπως και με εκείνες που προστέθηκαν προσφάτως. Έξι επιλογές παικτών, πέντε από τις οποίες μπορούν να αγωνιστούν και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ ενώ οι τρεις από αυτούς (Γκαρσία, Σίλβα, Χατζηπιρπιρίδης) μπορούν υπό προϋποθέσεις να αγωνιστούν ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης.

Παίκτες-"μπαλαντέρ"

Το φετινό ρόστερ χαρακτηρίστηκε εξ αρχής από ευελιξία. Αυτό προκύπτει από την δυνατότητα σχεδόν όλων των παικτών να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία ή ακόμα και δύο θέσεις, λύνοντας τα χέρια του εκάστοτε προπονητή και στην προκειμένη περίπτωση του Άκη Μάντζιου.

Ανταγωνισμός παντού...

Με τον τρόπο που διαμορφώθηκε το ρόστερ, τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν εναλλακτικές που κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν βασικές επιλογές. Στοιχείο που αυξάνει τον ανταγωνισμό και βοηθάει τους πάντες να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να δουλέψουν για να παίξουν. Από την άλλη βέβαια τίθεται ένα θέμα διαχείρισης από τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του, ώστε να διατηρήσουν τις απαραίτητες ισορροπίες. 

...ανταγωνισμός στο τέρμα

Ο ΑΡΗΣ πέρυσι ταλαιπωηρήθηκε σε πολλές θέσεις. Κυρίως όμως στο τέρμα, με το λάθος που έγινε να μην προστεθεί μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Χουλιάν Κουέστα. Φέτος αυτό άλλαξε με τον Ζακαρί Μπουσέ, ο οποίος κρίνεται ως μία τέτοια περίπτωση και μάλιστα πήρε ήδη την πρώτη του ευκαιρία ως βασικός.

Ο μειωμένος μέσος όρος ηλικίας

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε φέτος να ρίξει σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας του. Μπορεί οι εννέα από τους έντεκα παίκτες της ενδεκάδας του ΟΑΚΑ να ήταν πάνω από 28 χρονών, αλλά συνολικά το ρόστερ της ομάδας έχει μ.ό. ηλικίας τα 26 χρόνια. Ενα στοιχείο το οποίο "δημιουργείται" κυρίως από τους "μικρούς" αλλά και από παίκτες όπως οι Γκαρσία, Μαντσίνι, Μάνος, Σίλβα και άλλους.

Επιλογές με μέλλον

Παράλληλα με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει το ρόστερ, υπάρχει και η προοπτική. Η περσινή "φουρνιά" των "μικρών" εμπλουτίστηκε από παίκτες όπως οι Αντέμ, Μαρτίνης, Σιαμπάνης και αυξάνονται οι ελπίδες του ΑΡΗ να αναδείξει έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στο μέλλον. 

Ισως να ήθελε κάτι ακόμα...

Το ρόστερ είναι πλήρες δεδομένων των συνθηκών και των δύο διοργανώσεων που έχει να διαχειριστεί ο ΑΡΗΣ. Στο φινάλε των μεταγραφών όμως έμεινε μία αίσιθηση ότι ίσως χρειαζόταν κάτι ακόμα. Στην επίθεση για παράδειγμα ή στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ακόμα όμως υπάρχει χρόνος και η αγορά των ελεύθερων, εάν ο ΑΡΗΣ αλλάξει γνώμη. 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι αν κάποιοι παίκτες και κυρίως οι νέοι μας θα ήταν χρήσιμο να δοθούν δανεικοί ώστε να αποκτούν εμπειρίες, αλλά και ο προπονητής να μπορεί να δουλέψει με μικρότερο συνολικά αριθμό παικτών.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα, αλλά σε ομάδες Α' Εθνικής. Κι ας παίζουν εναντίον μας. Όχι όμως Β΄ ή Γ΄ Εθνική. Είναι κατηγορίες που κλωτσάνε βάναυσα.

Link to comment
Share on other sites

Tεράστιο ρόστερ. Από κει που κοντέψαμε να βάλουμε τον Εμαν να παίξει δεξι μπακ (πχ) κάποια στιγμή, τώρα έχουμε 3 παίχτες κατά Μ.Ο. ανά θέση.

Το χειμώνα πρέπει να φύγει ο Εμαν και ο Ντουάρτε σίγουρα.

Από κει και πέρα ο Μπακούτσης δεν έδειξε πολλά πράγματα, αλλά και Τσαγακαλίδης με θέμα στο χιαστό θα δυσκολευτεί.... Γενικά οι μικροί δύσκολα θα κάτσουν ακόμα και πάγκο.

 

Μάχιμους εγώ θεωρώ:

1. Kουέστα

2. Μπουσέ

3. Σιαμπάνης

4. Σάκιτς

5. Σούντγκρεν

6. Γκάνεα

7. Ενας από τους 3 μικρούς πίσω αριστερά

8. Δέλη

9. Ντάτκο

10.  Ρόουζ

11. Μπεναλουάν

12. Τζέγγο

13. Ματίγια

14. Σάσα

15. Κάτσε

16. Γκάμα

17. Μαντσίνι

18. Μάνος

19. Ματέο

20. Μπερτόγλιο

21. Σίλβα

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μιλώντας για ρόστερ εβλεπα το σάιτ της ομάδας: 31 παίχτες αυτή τη στιγμή...! Τεράστιο....

  • Όπως είπα, πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν Εμαν, Ντουάρτε, ιδίως ο 2ος....
  • Οι μικροί δύσκολα βλέπω να μπαίνουν δηλ. Χατζιπιρπιρ, Αντέμ, Μπακούτσης, Σενκέργκης, Μαρμαρίδης, Τσαγκαλίδης. Οπότε -6 από δω. Μόνο ο Μπαγκαλιάνης φαίνεται να ψιλομπαίνει 18άδα...

Άρα μιλάμε για ένα υπερπλήρες ρόστερ των 23 παιχτών. Λογικά αν κάποιος από τους μικρούς ήταν παιχταράς, μάλλον κάποια στιγμή θα τον βλέπαμε να μπαίνει σε κάποιο ματς. Άρα θα υποθέσω ότι μάλλον δε υπάρχει καμία σούπερ ταλεντάρα που να έρχεται από πίσω....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποια φήμη ότι εσκεμμένα έφτιαξαν μεγάλο ρόστερ, διότι αν επιστρέψει το πρόβλημα με την UEFA να μην πάθουμε τα περσινά που μείναμε με 12 παίκτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έγινε αναπροσαρμογή συμβολαίου, με μείωση αποδοχών, στον Duarte. Το συμβόλαιο λήγει στις 30/6/22. Ακόμη ένα επίτευγμα του Μάντζιου αυτή η εξέλιξη, θυμίζω ότι ο Ένιγνκ είχε παραμερίσει-απαξιώσει τον παίκτη και ο Χαριστέας είχε αποτύχει να τον πείσει να φύγει.

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του Toni Datkovic στην ισπανική FC Cartagena με την μορφή δανεισμού (με οψιόν αγοράς για την επόμενη σεζόν) μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Νικόλα Ιωάννου. 

Ο 25χρονος διεθνής Κύπριος αμυντικός (γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1995), που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στη Nottingham Forest, αποκτήθηκε από την ομάδα μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Νικόλας Ιωάννου, διεθνής με όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Κύπρου (U19, U21, Εθνική Ανδρών), έχει φορέσει με επιτυχία τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

https://www.transfermarkt.com/nikolas-ioannou/profil/spieler/265033

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παίρνει Μπρούνο ο Άρης! - Sfina.gr

Μεταξύ Αλ Τάμαρι και Μπρούνο εγώ προτιμώ τον δεύτερο. Ο 1ος θα πρόσθετε ταχύτητα στην επίθεση που τη θέλουμε. Αλλά ο 2ος ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ που παίζουμε. Γιατί μπακάπ των εξτρέμ έχουμε Σίλβα, Μαντσίνι και φυσικά Ματέο ο οποίος τελευταία ανεβαίνει. Δεν έχουμε όμως ελεύθερο επιθετικό όπως είναι ο Μπρούνο και μπορεί να παίξει τη θέση του Μπερτόγλιο. 

Καλώς να ορίσει λοιπόν στην ομάδα και του ευχόμαστε να "δέσει" γρήγορα με την ομάδα και να γίνει αναπόσπαστο μέλος της.

Link to comment
Share on other sites

Στον Άρη ο Μπρούνο!

181223.jpg?w=880&f=bicubic

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2019 από τους «ερυθρόλευκους» και έμεινε ελεύθερος, ενώ το συμβόλαιό του με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης είναι διάρκειας 2,5 ετών.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

# player Date of birth / Age Nat. Contract expires Market value
23
Julián Cuesta
 
Goalkeeper
Mar 28, 1991 (29) Spain Jun 30, 2022 €450Th.  
30
AJ Auxerrezugang_beta_kader.png
Zacharie Boucher
 
Goalkeeper
Mar 7, 1992 (28) France Jun 30, 2022 €400Th.  
99
Olympiacos Piraeuszugang_beta_kader.png
Marios Siabanis
 
Goalkeeper
Sep 28, 1999 (21) Greece Jun 30, 2023 €200Th.  
92
Lindsay Rose
 
Centre-Back
Feb 8, 1992 (28) Mauritius
France
Jun 30, 2022 €700Th.  
29
Nottingham Forestzugang_beta_kader.png
Yohan Benalouane
 
Centre-Back
Mar 28, 1987 (33) Tunisia
France
Jun 30, 2022 €400Th.  
5
Georgios Delizisis
 
 
Centre-Back
Dec 1, 1987 (33) Greece Jun 30, 2021 €300Th.  
40
Petros Bagalianis
 
Centre-Back
Feb 6, 2001 (19) Greece Jun 30, 2022 €200Th.  
22
Athletic Bilbaozugang_beta_kader.png
Cristian Ganea
 
Left-Back
May 24, 1992 (28) Romania
Spain
Jun 30, 2022 €700Th.  
44
Nottingham Forestleihe_beta_kader.png
Nikolas Ioannou
 
Left-Back
Nov 10, 1995 (25) Cyprus
England
Jun 30, 2021 €500Th.  
3
Olympiacos Piraeus U19zugang_beta_kader.png
Apostolos Martinis
 
Left-Back
Jan 8, 2001 (20) Greece Jun 30, 2024 €100Th.  
31
Panagiotis Tsagalidis
 
Left-Back
Mar 5, 2001 (19) Greece Jun 30, 2022 €50Th.  
27
Panagiotis Sengergis
 
Left-Back
Jun 23, 2001 (19) Greece -
21
Daniel Sundgren
 
Right-Back
Nov 22, 1990 (30) Sweden Jun 30, 2022 €500Th.  
66
SK Sturm Grazzugang_beta_kader.png
Emanuel Sakic
 
Right-Back
Jan 25, 1991 (30) Austria Jun 30, 2022 €400Th.  
25
Aris Thessaloniki U19zugang_beta_kader.png
Christos Marmaridis
 
Right-Back
May 25, 2002 (18) Greece Jun 30, 2024
88
Lucas Sasha
 
Defensive Midfield
Mar 1, 1990 (30) Brazil
Italy
Jun 30, 2021 €900Th.  
6
Austria Viennazugang_beta_kader.png
James Jeggo
 
Defensive Midfield
Feb 12, 1992 (28) Australia
England
Jun 30, 2022 €650Th.  
20
PAOK Thessalonikizugang_beta_kader.png
Ergys Kaçe
 
Defensive Midfield
Jul 8, 1993 (27) Albania Jun 30, 2022 €400Th.  
34
Vardar Skopjezugang_beta_kader.png
Ali Adem
 
Defensive Midfield
Jun 1, 2000 (20) North Macedonia Jun 30, 2024 €150Th.  
26
Javier Matilla
 
Central Midfield
Aug 16, 1988 (32) Spain Jun 30, 2022 €400Th.  
8
Lerin Duarte
 
Central Midfield
Aug 11, 1990 (30) Netherlands
Cape Verde
Jun 30, 2022 €200Th.  
38
Petros Bakoutsis
 
Central Midfield
Jun 29, 2001 (19) Greece Jun 30, 2021 €100Th.  
18
Club Atlético Aldosivizugang_beta_kader.png
Facundo Bertoglio
 
Attacking Midfield
Jun 30, 1990 (30) Argentina
Italy
Jun 30, 2022 €500Th.  
16
Bruno Gama
 
Left Winger
Nov 15, 1987 (33) Portugal Jun 30, 2022 €500Th.  
10
Red Star Belgradezugang_beta_kader.png
Mateo García
 
Right Winger
Sep 10, 1996 (24) Argentina
Italy
Jun 30, 2024 €2.00m  
17
West Ham Unitedleihe_beta_kader.png
Xande Silva
 
Right Winger
Mar 16, 1997 (23) Portugal
Angola
Jun 30, 2021 €800Th.  
7
Daniel Mancini
 
Right Winger
Nov 11, 1996 (24) Argentina
Italy
Jun 30, 2022 €700Th.  
-
Olympiacos Piraeuswinterzugang_beta_kader.png
Bruno
 
Right Winger
May 26, 1994 (26) Brazil Jun 30, 2023 €500Th.  
14
Olympique Marseillewinterzugang_beta_kader.png
Konstantinos Mitroglou
 
 .
Centre-Forward
Mar 12, 1988 (32) Greece Jun 30, 2022 €1.50m  
11
UD Las Palmaszugang_beta_kader.png
Cristian López
 
Centre-Forward
Apr 27, 1989 (31) Spain Jun 30, 2022 €700Th.  
9
Olympiacos Piraeuszugang_beta_kader.png
Dimitrios Manos
 
Centre-Forward
Sep 16, 1994 (26) Greece Jun 30, 2022 €500Th.  
Link to comment
Share on other sites

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την παραχώρηση των Cristian Lopez στην FC Cartagena (με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου), Ali Adem στην Shkupi KF (με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο) και Κώστα Χατζηπιρπιρίδη στον ΟΦ Ιεράπετρας (με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Sasha ανανέωσε για 3 χρόνια. Πολύ σημαντική κίνηση, που δείχνει ότι ο Άρης κρατάει όλους τους σημαντικούς παίκτες του για τη νέα σεζόν. Αν δεν κάνω λάθος, το μόνο συμβόλαιο που λήγει 30/6 είναι του Δεληζήση και θα είναι έκπληξη να μην μείνει και αυτός. Από εκεί και πέρα, θα δείξει τι θα κάνουμε με τους δανεικούς Silva & Ιωάννου, εμένα δεν με έχει πείσει κανένας από τους δυο τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πολύ θετικό ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Οι δανεικοί Silva, Ιωάννου φεύγουν και μάλλον δεν συνεχίζουν στην ομάδα.

Στις 30/6 λήγει το συμβόλαιο των Δεληζήση, Μπακούτση, ο πρώτος θα είναι απίθανο να μην ανανεώσει.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμβόλαια με λήξη 30/6/22, 30/6/23, 30/6/24.

Άλλες αποχωρήσεις (πχ Μήτρογλου, Kace) και τυχόν προσθήκες συνδέονται με την ετυμηγορία του CAS.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ο μάνατζερ του Kace προμηνύει αποχώρηση του παίκτη από τον Άρη.

Η μπάογκ έκανε πρόταση στον Sasha και ο παίκτης προτίμησε την ανανέωση στον Άρη.

Ο Datkovic πουλήθηκε στη Real Salt Lake City για 120Κ.

Ο Σενγκέρκης υπέστη ρήξη χιαστών.

Ονόματα για προσθήκες ακούγονται-γράφονται, προέχει όμως η ετυμηγορία του CAS.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...