Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEK Greek Cup Semifinal leg 2 - 24 June 2020, 19:00 EET


Emperor

Recommended Posts

Μεθαύριο το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, ο δεύτερος ημιτελικός με την ΑΕΚ. Στη θεωρία έχουμε αρκετά στοιχεία προβληματισμού:

1. θα παίξουμε σε άδειο γήπεδο, αυτό διαμορφώνει πλεονέκτημα για τη φιλοξενούμενη που μας υποδέχτηκε με κόσμο

2. η άμυνα έχει αποδεκατιστεί. Έχουμε δύο σέντερ μπακ τραυματίες (Velez & Souza), ενώ τραυματίας είναι και ο Korhut

3. η ΑΕΚ παίζει για δύο αποτελέσματα και εμείς μόνον για τη νίκη

Παρόλα αυτά, αν κρίνουμε από το προχθεσινό παιχνίδι, αυτοί δεν πατάνε πολύ καλά, θεωρώ ότι δύο μήνες πριν οι πιθανότητες μας θα ήταν μικρότερες. Εμείς έχουμε τις γνωστές αδυναμίες (προπονητής, φορ), ενώ προστέθηκαν στο παζλ και οι τραυματίες.

Η λογική θα έλεγε να παίξουμε με Δεληζήση, Rose στόπερ και δεξιά να επαναφέρει τον Sundgren. Δεν το βλέπω όμως να το κάνει, πιθανότερο να βάλει τον Ba να παίξει σέντερ μπακ δίπλα στον Δεληζήση και τον Rose δεξί μπακ. Σε κέντρο, επίθεση, λογικά θα παίξει με τους γνωστούς, άρα χωρίς δεκάρι και με 4-4-1-1. Έχει πάντως μεσοεπιθετικά παίκτες να βάλει (τους τρεις Αργεντινούς), αλλά δεν νομίζω ότι θα τους ξεκινήσει. Πόσες αλλαγές γίνονται στο κύπελλο;  

Link to comment
Share on other sites

Πριν πούμε το οτιδήποτε για το παιχνίδι αυτό, καλό είναι να το προσεγγίσουμε στη ρεαλιστική του βάση. 

Ο μεγάλος κερδισμένος του κυριακάτικου ματς είναι η ΑΕΚ κι όχι εμείς. Διότι όλη η αμυντική μας γραμμή είναι εκτός μάχης, πλην του τερματοφύλακα. Και μάλιστα δίχως να το επιδιώξουν αυτοί. Επομένως αυτοί έχουν το πιο εύκολο έργο κι όχι εμείς. Ψάχνουν ένα μόλις γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Κάτι που φαντάζει πανεύκολο απέναντι στα τρομερά ρήγματα που έχουμε εμείς. Που σημαίνει πως θα αναγάγουν το παιχνίδι σε ταυρομαχία ώστε στην αναμπουμπούλα να το καταφέρουν.

Εύκολο μεν, όπως είπαμε, αλλά όχι δεδομένο. Κι αυτή η υπεραισιοδοξία τους ίσως και να είναι το πλεονέκτημα μας. Γιατί δεν έχουν λάβει υπόψη τους κάτι ανεπανάληπτο που έγινε την Κυριακή. Όταν τα χρειάστηκαν απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με τις "ρεζέρβες" της και μάλιστα με βασικούς της παίκτες σε λάθος ρόλους!

Τώρα το ερώτημα είναι: αρκεί η μαχητικότητα και το πείσμα να σου δώσει την νίκη; Λογικά όχι. Αλλά "η μπαλίτσα ουδέποτε άλλαξε σχήμα". Στρογγυλή ήταν και τέτοια θα είναι πάντα. Όσο κι αν το παιχνίδι παίζεται στις μέρες μας εξωγηπεδικά, κατά 70% , θα υπάρχει πάντα ένα 10, ένα 20, ένα 30% που θα παιχτεί στο χορτάρι. Κι αυτό θα δώσει την πρόκριση.

Οι παράγοντες "διάταξη", "τακτική", "πλάνο νίκης" κλπ σαφώς και παίζουν το ρόλο τους, αλλά στα ντέρμπι μιλά η ψυχή. Κι εμείς βγάλαμε πολύ ψυχή προχθές. Κι αυτό τρομάζει. Γιατί το ξέρεις πως αν δεν νικήσεις τον αντίπαλο με δεμένα τα χέρια, τότε θα τις φας άσχημα, έτσι και λυθεί. Μας πρόλαβαν βέβαια "κάποιοι" και μας βάζουν να παίξουμε μισοί και με δεμένα τα χέρια, αλλά το Βικελίδης δεν είναι ΟΑΚΑ. Ακόμη κι ο κόσμος που φρόντισαν να τον αφήσουν εκτός γηπέδο θα είναι παρών στο χορτάρι. Κι αυτό φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Για τον Άρη μιλάμε. Όχι παραρτήματα και φιλικά.

Έ, άμα φτάσει το παιχνίδι εκεί, τότε δεν έχουν ελπίδες τα χανούμια. Γιατί δεν έχει τα κάκαλα ο Μελισσανίδης να ξαναπιάσει τους διαιτητές από τα ...καρύδια. Μόνο στην ΕΠΟ, στο ΟΑΚΑ ή σε ένα δικό του χώρο να το κάνει. Όχι και στο Βικελίδης... Εκεί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Κι αυτόν και την ΕΠΟ κι όλο το σκυλολόι που έχουμε για δήθεν εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Κι αφού είπαμε για τη ψυχολογία, πάμε και στο χορτάρι. Ο Άρης θα πιέσει ψηλά κι αυτό είναι το κλειδί του αγώνα. Θα κοιτάξει να είναι καταιγιστικός για να πάρει ψυχολογία από νωρίς. Η κλωτσιά θα πάει σύννεφο, αλλά τούτο θα είναι και το μοιραίο λάθος του αντιπάλου. Γιατί δεν θα σφυρίζει κάποιο "δικό τους παιδί", κι αυτό θα παίξει το ρόλο του. Θα εκνευρίσει τους ενωσίτες που θα φορτωθούν κάρτες και θα είναι πιο "προσεκτικοί". Τούτο τον εκνευρισμό τους επιζητούμε και μαζί του σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Δύσκολο να φτάσουμε στα ίδια ύψη με αυτά της Κυριακής, και η ΑΕΚ σε αυτά τα χάλια της επιθετικά, αλλά είναι εφικτό. Απόλυτα εφικτό. Γιατί ο κανόνας λέει πως και η επόμενη φορά θα είναι ανάλογη της προηγούμενης... 

Κλείνω με μια επισήμανση. Τα ξέρουμε και τα δικά μας "μείον" που είναι χοντρά κι καθόλου αμελητέα. Πιστεύω όμως πως το κλειδί της νίκης θα είναι και πάλι η μεσαία γραμμή μας. Τον χαίρομαι τον Ματίγια γιατί ακόμη και ανασταλτικά είναι πιο καλός από μερικούς αμυντικούς μας, το ίδιο και τον Σάσα. Ωστόσο αυτοί θα έχουν το βάρος του παιχνιδιού στη πλάτη τους. Και δεν αρκούν απέναντι σε 3 και 4 μεσαίους να στέκονται εσσαεί στο ύψος τους. Είναι αναγκαίο και οι επιθετικοί να δώσουν ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Και ελπίζω πως θα το κάνουν. Όπως και καναδυο "ρεζέρβες" που τους είχαμε στα αζήτητα. Κάτι Τόνσο, Μαρτίνεζ κλπ που θα τα δώσουν όλα για να λάμψουν σε αυτό το παιχνίδι. Όπως και ο Μαντσίνι. Αλλά δεν πάει ο νους μου ποιος από όλους θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας με την απόδοση του. Αλλά αυτό το περιμένω...  

 

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Very difficult for Aris to advance as AEK are the better side.  Not only did they finish comfortably ahead of us in the standings but in the four games between the two teams AEK beat us twice and the other two ended in draws.  In other words Aris has not beaten them this year and that is exactly what is needed this Wednesday.  I'm not saying it's impossible but once again very difficult, so let's not completely rule out what I originally said in a previous thread about a nice little agreement between the two sides.  I believe AEK has more incentive now assuming of course they value second place and playing in the CL playoffs more than winning the Cup.  

Leaving that theory aside and looking at the match up straight up from the Aris perspective, things look bleak.  What concerns me most is our central defenders and how bad they have looked since games started again.  It goes without saying that the loss of Velez is huge coupled with that of Souza who might play but at what percentage.  I have zero confidence in Deli who has to play I guess by default, and prefer Rose on the right as he is very good there but might have to move in the middle although the possibility of Ba playing there is possible if Sundgren has burned bridges so much that management will not allow our coach to use him.  This all becomes even more crucial since keeping a clean sheet will be key.

Sad thing is this talk is anticlimactic because if the ban is not lifted we have no idea what the future holds.  

Link to comment
Share on other sites

Ι just watched the highlights... We were lucky not to lose 7-1.... We created one chance, one goal. Nothing else in 90 mins! They had numerous chances to win. 

Our defense is a big black hole, practically doesn't exist, and our midfield isn't actually producing anything spectacular.

Very difficult game, the team doesn't inspire confidence, the odds are against us. I'd say 20-80. They only need one goal and then it will be game over for us.... With this muppet that pretends to be our coach, I can't be optimistic.

But you never know.... It's football....

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Τα δεδομένα για την άμυνα:

  • Velez 100% εκτός αποστολής
  • Souza μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλά το θεωρώ απίθανο να τον ξεκινήσει μετά από τέτοιο τραυματισμό.
  • Τον Sundgren θα είναι τεράστια έκπληξη να τον βάλει
  • Ο Korhut μάλλον θα είναι έτοιμος, αν δεν είναι το πράγμα γίνεται πολύ περίπλοκο

Προσωπικά διαβλέπω δύο σενάρια:

  1. Rose-Δεληζήσης στα στόπερ, Sasha δεξί μπακ, Tonso-Matilla κεντρικά χαφ
  2. Δεληζήσης-Ba στα στόπερ, Rose δεξιά

 

Link to comment
Share on other sites

Αποστολή: Cuesta, Ehmann, Τσιλιγγίρης, Rose, Ideye, Bruno Gama, Lucas Sasha, Matilla, Korhut, Larsson, Mancini, Diguiny, Abou Ba, Martinez, Tonso, Sundgren, Duarte, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, ukworm said:

Αποστολή: Cuesta, Ehmann, Τσιλιγγίρης, Rose, Ideye, Bruno Gama, Lucas Sasha, Matilla, Korhut, Larsson, Mancini, Diguiny, Abou Ba, Martinez, Tonso, Sundgren, Duarte, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης.

Άρα οριστικά εκτός οι Souza, Velez. Θα βγάλει δύο ακόμη παίκτες σήμερα, που δεν θα είναι οι πιτσιρικάδες.

Link to comment
Share on other sites

Ο γερμανός είναι ανοικτό βιβλίο. Δεν παραπλανά τον αντίπαλο συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή ένα παίκτη που δεν θα τον βάλει. Κι αυτό, για μένα, πολύ απλά σημαίνει πως ο Σόουζα δεν μπορεί να αγωνιστεί ο άνθρωπος.

(Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Duarte, αλλά αυτά για μένα είναι μάλλον επουσιώδη.)

Η ουσία είναι πως η ομάδα καλείται και πάλι να παίξει με ένα σχήμα ανάγκης. Και το στοίχημα είναι να ανταποκριθούμε με επιτυχία στα δεδομένα αυτού του αγώνα.

Συνεχίζω να είμαι της γνώμης πως το κλειδί για τη πρόκριση εξακολουθεί να είναι ποιά ομάδα θα βγάλει  ψυχή στο γήπεδο. Κάτι, για το οποίο έκαναν ότι μπορούσαν τα "φίλα σωματεία" της εξυγίανσης να μας βγάλουν τη ψυχή γι' αυτό το ματς. Και δεν εννοώ με αυτό τον κόσμο που τον αφήνουν απέξω, αλλά και το τι επιστρατεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση, και το πώς τα κατάφεραν οι επίσημοι φορείς να δηλώσουν τόσο ξεδιάντροπα την προτίμηση τους για το ποιον θέλουν να προκριθεί.

Αλλά τούτοι δεν μας ακουμπά. Το 1970 πήραμε το κύπελο, όχι μόνο μέσα από τα χέρια του αντιπάλου, αλλά και μέσα από τα χέρια της Χούντας που τόσα απροκάλυπτα το έσπρωχνε στον συμπολίτη. 

Το στοίχημα λοιπόν του αγώνα δεν βλέπω να είναι παίκτες σαν τον Ιντέγε, τον Γκάμα ή κάποια άλλη φετινή "σημαία" του συλλόγου που συνήθως σηκώσει το εκάστοτε βάρος του αγώνα, αλλά η απόδοση του Τόνσο, του Μαρτίνεζ, του Μαντσίνι που τους είχαμε όλο το χρόνο "δευτεροκλασσάτους" και παγκίτες. Κι αυτοί, όχι μόνο έχουν συναίσθηση αυτής της ευθύνης, αλλά έχουν ενστερνιστεί πλήρως τούτο το κίνητρο που τους δίνεται. Και το έδειξαν στα πρόσφατα ματς πως περιμένουν πώς-και-πώς να αδράξουν την ευκαιρία που θα τους δώσουν. Με το έχτρα "αβαντάζ" να εκθέσουν τον γερμανό για τις επιλογές του.

Αυτός είναι ο λόγος που εγώ, τουλάχιστον, δεν ανησυχώ γι' αυτόν τον αγώνα. Γιατί ξέρω πως έχουν κάθε λόγο να τα δώσουν όλα. Και μαζί με αυτούς, και όλοι οι άλλοι, εκείνοι οι πρώτοι στη προτίμηση του γερμανού. Για να μη μείνουν πίσω στην απόδοση τους. (Κι όλο αυτό μεταφράζεται σε βοήθειες στην άμυνα και το κέντρο όπου το έχουμε ανάγκη).

Έτσι λοιπόν, εγώ τουλάχιστον περιμένω, τουλάχιστον 5 με 6 παίκτες να τα δίνουν όλα απόψε. Που για μένα τούτο θα είναι παραπάνω από αρκετό να μας δώσει την πρόκριση, αν αναλογιστεί κανείς πως στα τελευταία ματς η ομάδα διασώθηκε από την έξαρση της απόδοσης ενός, δύο, άντε τριών το πολύ παικτών. Πόσο μάλλον όταν πάνω από τους μισούς μας παίκτες υπερβούν εαυτό σε απόδοση χωρίς να υστερήσει έστω και ένας από αυτούς που θα πατήσουν το χορτάρι.

Εντάξει, δεν είναι εύκολο. Αλλά εγώ, όσο περνά η ώρα, το "βλέπω" όλο και καθαρότερα...

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι το πάθος και η δίψα για νίκη θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Έχει σημασία όμως και πως θα διαχειριστεί ο προπονητής από τον πάγκο τη διάταξη και τις αλλαγές, ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν. Χρειάζεται έξυπνο κοουτσάρισμα και αμφιβάλω αν ο Ένινγκ θα ανταποκριθεί.

Link to comment
Share on other sites

And they keep coming (we are being exposed and on ropes)

It is sometimes difficult to watch central midfield when you had Nafti, even wanker Vitolo, Faty, why not Dario Fernandez and what to tell you about Nacho Garcia, Palazuelos.

Matilla totally out of form and his head

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρασε το πρώτο ημίχρονο κι αυτό που βλέπω δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτό που περίμενα...

(Η ΑΕΚ πιο κοντά στο γκολ κι εμείς χαμένοι κάπου στις παραλίες της Χαλκιδικής παρά στο γήπεδο)...

 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Did I say 'watch our central midfield' in 1 of my prev posts??

You can not even watch something that doesn't exist.

I assume Sundgren doesn' t work hard or something is behind scenes in terms of relationship with him as some media leaked 2, 3 months ago (before this Covid). There is no necessity to start Tonso at mid, Sundgren on bench, once we lost 2 stoppers due to injury.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...