Jump to content
Phantis Forums

Lamia - Aris (Saturday, 22 February, 20:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Τυπικά χρειαζόμαστε 2 βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να διασφαλίσουμε μαθηματικά την είσοδο στα play-offs*. Υπό αυτό το πρίσμα, νικάμε το Σάββατο και παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο εντός χωρίς άγχος. Ακόμη και το Χ ίσως δεν θα είναι τόσο κακό με Λαμία, ώστε να πάμε για δύο αποτελέσματα στο τελευταίο παιχνίδι. Πέραν των υπολογισμών, η Λαμία είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, δεν χάνει εύκολα, ακόμη και ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ να την αποκλείσει στο Κύπελλο. Παρόλα αυτά, ο καλός Άρης έχει τον πρώτο λόγο στο ματς.

* Έτσι σκατά που τα έχει κάνει ο Σαββίδης με την πολυιδιοκτησία, υπάρχουν πλέον πιθανότητες, αν δεν έχει βγει απόφαση από τον δικαστή έως τότε, να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να μην γίνουν τα play-offs. Ένα πρωτάθλημα-μπουρδέλο, σαν τα μούτρα τους.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα η κουβέντα για το αγωνιστικό κομμάτι ελάχιστους ενδιαφέρει. Γιατί εκεί ισχύουν τα αυτονόητα. Το ότι κατάντησαν κι αυτά ένα κακόγουστο ανέκδοτο δείχνει καθαρά πως το παιχνίδι παίζεται αλλού κι ελάχιστα στο χορτάρι.

Σε αυτή την αγωνιστική μπάλα παίζουν τα βουβάλια της κατηγορίας και η λάσπη από τη μονομαχία τους θα φτάσει σε όλα τα γήπεδα. Γιατί η παράγκα βλέπει τα πάντα κι όχι μόνο την αφεντιά της. Βλέπει και ποιον θέλουν για σύμμαχο ή αντίπαλο τους. Κι όλα δείχνουν πως με αστάθμητο τον παράγοντα της σφυρίκτρας στα πλέι όφ (που περνά σε ξένους όπως λένε) είναι ολοφάνερο πως δεν θέλουν εκεί ομάδες που δεν υπακούν στον έλεγχο τους. Κι όλο αυτό φωτογραφίζει ΜΟΝΟ τον Άρη. Αφού ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη κι Αστέρας είναι του χεριού τους.

Ωστόσο ας μη μας ξεγελούν οι αποφάσεις που μοιάζει να έχουν ήδη παρθεί. Μπορεί να περιμένουν να δούν πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, αλλά το ξέρουν όλοι πως ο ηττημένος θα ξεκινήσει την υλοποίηση τους. Κι με αυτά δείχνω το παραμύθι που μας πουλάνε για την Ευρώπη. Οι ομάδες που θα βγουν φέτος είναι 4 γιατί πέρσι ο νταμπλούχος συμπολίτης μας στην Ευρώπη έχει πήλινα πόδια και δεν περπατά εκεί με τα δεκανίκια που έχει από εδώ από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Πήρε λιγότερους πόντους από ότι ο κιτρινόμαυρος αντίπαλος του, ο Άρης. Το ίδιο Ατρόμητος και ΆΕΚ. Το ίδιο και ο ΟΣΦΠ που υποθέτω πως θα ρίξει το βάρος του στο πρωτάθλημα κι όχι τις ευρωπ. του υποχρεώσεις.

Κι αυτές οι 4 θέσεις το Μπιγκ-4 έδειξε από την αρχή για ποιες ομάδες μιλάει. Τούτος είναι και ο λόγος που η ομάδα μας θέλει το Κύπελο. Αλλά για να το κατακτήσεις αυτό δεν θα δώσεις μάχες μόνο με τις ομάδες που θα σε βάλουν να αγωνιστείς.

Συνεπώς; Βοηθάτε κι εσείς να δούμε τι επίλογο θα δώσουμε σε αυτά που γίνονται. Εγώ δεν ξέρω.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Eνδεκάδα

 

--------------------------------- Κουέστα ------------------------------

Σούντγκρεν ---- Βελεζ ----------- Ροζ --------- Κορχουτ

--------------Ματίγια ---------------- Σάσα ---------------------

Φέτφα ----------------- Μαρτίνεζ -------------- Γκάμα

--------------------------- Ντιγκινί  -------------------------- 

 

Βαριόμουν και είπα να γράψω και καμιά μαλακία...! ?

Edited by ukworm
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Το πουλέν σου ο Larsson εκτός; Πώς γκένεν αυτό; ?

Πέραν της πλάκας, κι εγώ θεωρώ ότι η παραπάνω ενδεκάδα είναι η ιδανική, με μόνη πιθανή ένσταση τον Ideye αντί του Diguiny.

Link to comment
Share on other sites

Kι εγώ είμαι υπέρ του Ντιγκινί σε αυτόν τον αγώνα. Ο Ιντέγε, αν είναι έστω κι ελαφρά τραυματισμένος, καλό είναι να προφυλαχθεί. Άλλωστε μάλλον έχασε και τη σχετική προετοιμασία. Και τον Λάρσον τον βλέπω μέσα και τον Σούντγκρεν που τον έβαλε ο UK. Εκείνος ο Τόνσο πού βρίσκεται; Είναι στα πλάνα της ομάδας για φέτος; Γιατί αν είναι να μας βοηθήσει όσο και ο Ντουάρτε, καλά κρασιά...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Emperor said:

Το πουλέν σου ο Larsson εκτός; Πώς γκένεν αυτό; ?

Πέραν της πλάκας, κι εγώ θεωρώ ότι η παραπάνω ενδεκάδα είναι η ιδανική, με μόνη πιθανή ένσταση τον Ideye αντί του Diguiny.

Από ό,τι διαβάζω, μάλλον δύσκολα.

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα ποιοι θα παίξουν...

 

--------------------------- Κ -------------------

Ροζ----- Βελέζ ------- Δελη ----- Κορ

-----------Ματιγια -------- Σάσα -----------

Φετφα------------------- γκαμα-------------

----------- λαρσον----- ντουρμι--------

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/19/2020 at 1:45 PM, almand said:

...Κι με αυτά δείχνω το παραμύθι που μας πουλάνε για την Ευρώπη. Οι ομάδες που θα βγουν φέτος είναι 4 γιατί πέρσι ο νταμπλούχος συμπολίτης μας στην Ευρώπη έχει πήλινα πόδια και δεν περπατά εκεί με τα δεκανίκια που έχει από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Πήρε λιγότερους πόντους από ότι ο κιτρινόμαυρος αντίπαλος του, ο Άρης. Το ίδιο Ατρόμητος και ΆΕΚ. Το ίδιο και ο ΟΣΦΠ που υποθέτω πως θα ρίξει το βάρος του στο πρωτάθλημα κι όχι τις ευρωπ. του υποχρεώσεις.

 

Κι αυτές οι 4 θέσεις το Μπιγκ-4 έδειξε από την αρχή για ποιες ομάδες μιλάει. Τούτος είναι και ο λόγος που η ομάδα μας θέλει το Κύπελο. Αλλά για να το κατακτήσεις αυτό δεν θα δώσεις μάχες μόνο με τις ομάδες που θα σε βάλουν να αγωνιστείς.

Συνεπώς; Βοηθάτε κι εσείς να δούμε τι επίλογο θα δώσουμε σε αυτά που γίνονται. Εγώ δεν ξέρω.

Και για του λόγου το αληθές ιδού τα πράγματα πώς έχουν αυτή τη στιγμή, μετά την ήττα/αποκλεισμό ουσιαστικά του Ολυμπιακού

https://www.pressaris.gr/βαθμολογία-uefa-σοβαρός-κίνδυνος-να-πέσε/

Να δούμε τώρα η παράγκα πώς θα μοιράζει πίτα. Αφού το FFP που δεν χαμπαριάζει από τη Μάντ. Σίτυ, δεν θα λυπηθεί ούτε τον Ολυμπιακό ούτε το αδερφό του σωματείο που ήδη κόπηκαν τα φτερά του μετά το οικον. ναυάγιο του στην Ευρώπη. (Δεν έκανε μεταγραφές και αναγκάζεται να κρατήσει πολύ υπερτιμημένους παίκτες για να κάνει πρωταθλητισμό).

Κι όσο θα ξεκινούν ανέτοιμοι τις ευρ. τους υποχρεώσεις, άλλο τόσο θα πατώνει το ποδόσφαιρό μας και οι φούσκες των παικτών που υπερτίμησαν οι "σεντονάτοι".

Εγώ αυτό που βλέπω σε τούτο το χάλι συνοψίζεται σε δύο λέξεις. "Τίτλοι τέλους" για το ποδόσφαιρό μας. Τώρα θα σκοτώνονται τα βουβάλια για ψίχουλα.

--------------------------

ΥΓ Συγνώμη βρε παιδιά, δεν είναι το κατάλληλο τόπικ, αλλά κάπου έπρεπε να μπει κι αυτό.

Για τον αγώνα εγώ θα πω πως αισιοδοξώ. Οι 11άδες, οι τακτικές και οι πιθανότητες είναι μάλλον κάτι δευτερεύον. Το θέλουμε το παιχνίδι για να διώξουμε το άγχος της κατοχύρωσης της 5ης θέσης, αλλά ο γερμανός δεν μας αφήνει περιθώρια επιλογών. Ξέρουμε ήδη ποιους θα κατεβάσει. Έκπληξη θα ήταν να άλλαζε έστω κι έναν από τους αναμενόμενους, μπας και πάρει ανάσες κάποιο πνευμόνι και μπει στη εξίσωση της ομάδας άλλος ένας παίκτης που πάγκου που θα υπολογίζουμε πάνω του.

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Cuesta, Τσιλιγγίρης, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Larsson, Bruno Gama, Ideye, Diguiny, Matilla, Mancini, Lucas Sasha, Korhut, Martinez, Abou Ba, Tonso, Sundgren, Durmishaj, Δεληζήσης, Φετφατζίδης.

Όλους τους πήρε (και τον Ideye), επειδή είναι 20 θα αφήσει 2 στην κερκίδα.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα δεν είχε κέντρο. Και ο Γερμανός δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να το πάρει. Καθόταν ατάραχος και έβλεπε... Αντί να κάνει αλλαγή, να βάλει πχ Μαρτίνεθ ή Ντιγκινί για να γεμίσει το κέντρο και να πάρουμε κατοχή, αυτός εκεί κοιτούσε.... 45 λεπτά ούτε μία υποψία ευκαιρίας μιλάμε....

 

Οι παίχτες όλοι σε κάκιστη μέρα φυσικά, κάποιοι λόγω λιωσίματος από το Γερμανό. Κόρχουτ τραγικός, Ματίγια χώμα, Φέτφα κλεισμένος, Γκάμα κλεισμένος, Λάρσον δεν άγγιξε μπάλα, Ιντέγε δεν άγγιξε μπάλα, Βέλεθ λάθη, Ροζ έμπαζε από τα δεξιά... κλπ κλπ

Στο 2ο ημίχρονο ξύπνησε ο Ματίγια και γύρισαν πίσω αυτοί οπότε κάναμε το παιχνίδι μας αλλά μπάλα παίξαμε μόνο για 5 λεπτά.

Μετά τα γκολ μας είχαμε άγονη υπεροχή και φυσικά ο Γερμανός έκανε την πρώτη αλλαγή στο ... 80!!! Και άλλες 2 στις καθυστερήσεις λες και έκανε καθυστέρηση για να πάρουμε το Χ.

Με μία λέξη: αηδία.

 

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Είναι τόσο άσχετος που δεν καταλαβαίνει το εξής απλό ότι με Ματίγια σε κακή μέρα να μη προωθεί το παιχνίδι, η ομάδα κόβεται στη μέση γιατί όταν ο άξονας δεν απειλεί, τότε ο αντίπαλος ρίχνει 2 και 3 παίχτες πάνω στους ακραίους (Φέτφα και Γκάμα) και το παραμύθι τελειώνει. Η ομάδα φαίνεται Β Εθνικής.

 

Αν έβαζε έναν ακόμα παίχτη στο κέντρο (αντί του Λάρσον), τότε είχε ελπίδες να πάρει άνετη νίκη γιατί οι Λαμιώτες δε θα πέφτανε στα άκρα δύο και τρεις μαζί, όταν γνωρίζουν ότι το κέντρο μας είναι γεμάτο και μπορούμε να προωθήσουμε το παιχνίδι και από τον άξονα. Ανοίγουν επίσης και οι διάδρομοι στα εξτρέμ μας κλπ κλπ..

Basics.

Δεν έχει καταλάβει ότι αυτό το 4-4-2 δεν περπατάει στα εκτός... Και εν πάσει περιπτώσει, δείξε λίγη ευελιξία ρε φίλε. Σήμερα βάλε το Ροζ μπακ, αύριο το Σούντγκρεν, ξεκίνα 4-2-3-1, μετά γύρνα το σε 4-4-2 κλπ κλπ.

Και το τελευταίο - το μόνο ΑΛΥΤΟ πρόβλημα που έχει η ομάδα είναι η έλλειψη αριστερού μπακ. Και αυτό δεν μας έχει δείξει πώς θα το λύσει αν κάτι στραβώσει... Βρήκε τη μαγική λύση (του κώλου) να βάζει το Ροζ δεξιά λες και εκεί είναι το πρόβλημα. Του έπιασε 1-2 φορές το κόλπο με το Λάρσον, κόλλησε σ'αυτό. Δε βλέπει τίποτε άλλο πια.....

Υπάρχουν ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ που μπορούν να γίνουν και αυτός ο ΑΣΧΕΤΟΣ δεν κάνει ούτε το ελάχιστο.

 

Λυπάμαι που το λέω αλλά η ομάδα δεν έχει προπονητή, παιδιά. 

 

K

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα, uk.

O Oenning:

- έλιωσε τους βασικούς 11

- παρόπλισε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ως αλλαγή ή ως βασικοί

- κατόρθωσε σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα να κάνουμε μόνον μια νίκη εκτός

- είναι εμμονικός, μονίμως η ίδια διάταξη με τους ίδιους παίκτες

- συνέπεια των παραπάνω έχουμε γίνει απόλυτα προβλέψιμοι

- με το ζόρι μπήκε η ομάδα στα play-offs, με μεγάλη απόσταση από τον 3ο και τον 4ο

- δεν δείχνει καμία προσαρμογή στη διάρκεια του παιχνιδιού, κάνει αλλαγές στις καθυστερήσεις, ενώ είναι φανερό ότι η ομάδα χρειάζεται φρεσκάρισμα

Link to comment
Share on other sites

Kι εγώ δεν είδα το παιχνίδι, ούτε και θα ήθελα να το δω με όσα είπατε για να έχω γνώμη. Ισχύουν όσα λέτε για τον γερμανό που δεν ξεκολλάει από τις εμμονές του. Κι η ζημιά από αυτό δεν είναι μόνο η εξουθενωτική χρήση των ίδιων παικτών και τακτικής, αλλά και ένα στοιχειώδες, έστω, φρεσκάρισμα της ομάδας ώστε να μην είμαστε ΤΟΟΟΟΟΣΟ προβλέψιμοι στο παιχνίδι μας. 

Χθες έτυχε να ακούσω από τον Μάντζιο -που αναγέννησε την Λαμία με το που την ανέλαβε- πως κατάφερε, στον ίδιο χρόνο που ανέλαβαν με τον Ένινγκ τις ομάδες τους, να φτάσει σε καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τον γερμανό αντίπαλο του!!! Κι αυτό λέει πολλά για τον δικό μας. Θυμάμαι που είχα πει  παλιότερα. Πήρε μια ομάδα από το χείλος του υποβιβασμού και την έτρεξε μέχρι τη διεκδίκηση της 6άδας. Στην ουσία ΕΚΑΝΕ 2 ΜΟΛΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Το πρώτο ήταν να δέσει την άμυνα της να μη δέχεται εύκολα γκολ και το άλλο ήταν να δέσει κάπως την 11άδα της ώστε να λειτουργεί πιο ομαδικά. Κι αυτά της έδωσαν αποτελεσματικότητα.

Από την άλλη έβλεπα τα γκολ που δεχτήκαμε τα 5-7 τελευταία ματς και πρόσεξα κάτι κοινό που έχουν μεταξύ τους. Σχεδόν σε όλα τους είχαμε υπεραριθμία αμυντικών έναντι των επιθετικών τους κι όμως αυτοί κατάφεραν να βγάλουν γκολ!!! Πιθανότατα γιατί ΔΕΝ ΜΑΡΚΑΡΟΥΜΕ όπως πρέπει. Πχ το γκολ του Αραβίδη. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ. Δεν δικαιολογείται. 

Συνεπώς, τακτική δεν αλλάζεις, παίκτες δεν αλλάζεις, ε, τί στο καλό κάνεις; Τόνωση ψυχολογίας; Εντάξει, αλλά δεν φτάνει.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ είναι να παίζεις αποκλειστικά με 11-12 παίκτες. Τους εξοντώνεις. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ είναι να ΑΛΛΑΖΕΙΣ έστω κι ΈΝΑΝ, μπας και πάρει ανάσες και ο άλλος. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, τέλος, θεωρώ το γεγονός πως στο τρέχον πρωτάθλημα οι μισές περίπου ομάδες παίζουν με ενισχυμένο κέντρο. Κι ούτε μια φορά δεν δοκίμασες να ξεκουράσεις τους 2 μέσους σου που σου δίνουν κατά 40% τη νίκη στα παιχνίδια. Γιατί δεν βάζεις τον Τόνσο, ρε αδερφέ, σε αυτές τις περιπτώσεις να μην μάχονται δύο εναντίον 3 και 5 παικτών! Και το σχήμα αλλάζει, και η τακτική αλλάζει και η ομάδα φρεσκάρεται και αποδίδει. Μυαλό θέλει;

Άντε πες τρέχαμε να εξασφαλίσουμε τους άμεσους στόχους μας, Ευρώπη, Κύπελο, και τώρα μας μένει ένα παιχνίδι μήπως και δούμε κάτι διαφορετικό από τον γερμανό. Μετά θα ξαναμπούμε και πάλι στη δίνη του κατεπείγοντος και κάτι μονάδες τύπου Μαρτίνεζ, Μαντσίνι, Τόνσο κλπ θα περάσουν τζάμπα και βερεσέ στα αζήτητα.

Το ότι ηττηθήκαμε μόλις 2 φορές στη θητεία του δεν το λες και επιτυχία. Γιατί και οι ισοπαλίες μισές ήττες είναι. Το ότι όμως ο Μάντζιος της Λαμίας μετρά παραπάνω βαθμούς από σένα στον Άρη, ε, ναι, αυτό είναι πέρα για πέρα αποτυχία. 

Edited by almand
  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Η Λαμια εχει αδικηθει παραφορα απο τη διαιατησια σε πολλα παιχνιδια.

Ολα αυτα τα "Χ" 12 εν συνολω που εχει φερει τα μισα θα επρεπε να ηταν νικες!

Αν η Λαμια ειχε αλους 12 βαθμους,δεν θα μιλαγαμε τωρα για πλειοφς!

Εκεινο το ΒΑΡ μας κατεστρεψε!

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Lamia said:

Η Λαμια εχει αδικηθει παραφορα απο τη διαιατησια σε πολλα παιχνιδια.

Ολα αυτα τα "Χ" 12 εν συνολω που εχει φερει τα μισα θα επρεπε να ηταν νικες!

Αν η Λαμια ειχε αλους 12 βαθμους,δεν θα μιλαγαμε τωρα για πλειοφς!

Εκεινο το ΒΑΡ μας κατεστρεψε!

Είσαι ο παλιός Lamiara ole από Τορόντο που έγραφε παλιά αλλά μετά χάθηκε;;;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...