Jump to content
Phantis Forums

Aris - AEK (Sunday, 16 February, 19:30 EET )


Emperor

Recommended Posts

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

1. Με νίκη κλειδώνουμε μαθηματικά την παρουσία μας στα playoffs.

2. Στα playoffs σκοπός είναι να μπούμε 4οι και με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά από την 3η θέση.

3. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ο κόσμος θα θέλει σε ένα δυνατό ματς να χειροκροτήσει την ομάδα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

4. Φέτος δεν έχουμε χάσει από τις ομάδες της Αθήνας (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Πανιώνιος) και επιπλέον έχουμε τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή (μετά τον Ολυμπιακό) στα παιχνίδια μεταξύ των 5 πρώτων.

5. Η ΑΕΚ με τον Ιταλό έχει γίνει πολύ συμπαγής, λογικά θα κατέβει με πολλή προσοχή στην άμυνα.

6. Με δύο μόνον μέρες ξεκούρασης και με συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ίδια γνωστή ενδεκάδα;

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Emperor said:

 

6. Με δύο μόνον μέρες ξεκούρασης και με συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ίδια γνωστή ενδεκάδα;

 

ΟΧΙ!!!

Link to comment
Share on other sites

Η γνωστή φίλε. Πλέον δεν έχει νόημα να γράφω καν...

Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει ο πάγκος.

 

Ντουρμι, Eμαν, Ντιγκι, Σόουζα, Μπα, Σουντγκρεν, Τονσο (θα βάλει αυτός, εγώ θα εβαζα μαρτινάκο)

Πρώτη αλλαγή στο 74, 2η στο 89, 3η ή στο 91 ή καθόλου 

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Ukworm. Ο γερμανός έχει κάποιες εμμονές με συγκεκριμένους παίκτες και ρόλους κι αυτό τον καθιστούν προβλέψιμο.. Βέβαια τούτο δεν αφορά την 11άδα στο σύνολο της, αλλά ένα βασικό κορμό 7-9 παικτών. Οπότε οι όποιες μικροαλλαγές που μπορεί να έχει στο μυαλό του είναι από ελάχιστες μέχρι μηδαμινές. (Κι αυτό προδίδει η δυσθυμία του να αλλάξει το σχήμα της ομάδας με αλλαγές στο 74, στο 89, και την 3η περί το 91 ή καθόλου, όπως το λέει ο Ukworm). *

Εξαίρεση αποτελεί ο Ιντέγε που τον προτιμά από ότι φαίνεται ο γερμανός. Όσο αφορά το ροτέισον, αυτό είναι μια ιστορία που εξήγηση δεν βλέπω να έχει. Το ότι η ομάδα χωλαίνει, το ότι μερικοί παίκτες κτυπήσαν κόκκινο, ο γερμανός είναι σίγουρο πως το ξέρει, κι έχει τη δική του προσέγγιση στο πρόβλημα. Εγώ δεν θα μπω στο κόπο να την αναζητήσω.

Ωστόσο το ότι άφησε έξω της αποστολής με τον Ατρόμητο τον Μαντσίνι, και τον Τόνσο ίσως και να το έκανε για να τους ρίξει στο ματς με την ΑΕΚ. (Ως αναπληρωματικούς βέβαια κι όχι βασικούς). Αλλά κι αυτό δεν ξέρω πόσο ισχύει. Ίσως για να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Αλλά τότε θα έπρεπε να τους δει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που προηγήθηκε. Αφού δεν προχωράς σε κινήσεις που δεν τις έχει δοκιμάσει από πριν.

Θέλω να πω με αυτά πως η λογική του δεν προσεγγίζεται με την ...κοινή λογική.

* Οι αλλαγές είναι ένα σημαντικό χαρτί στα χέρια των προπονητών για να ενισχύσουν την ομάδα να διεκδικήσει πιο δυναμικά τη νίκη. Ο Παντελίδης ήταν σταθμάρχης στο πότε θα έκανε τις αλλαγές τουν. Στο 60' η 1η στο 75' η 2η, στο 85' η τρίτη. Αποσκοπούσαν κατά πρώτον να διατηρήσουν σταθερή την απόδοση της ομάδας και κατά δεύτερο να αλλάξει κάπως το στυλ παιχνιδιού για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει.

Άλλη σχολή ο Ένιγκ αποσκοπεί στην προσήλωση συνολικά της ομάδας στο πλάνο που ορίστηκε από την αρχή για τις μονάδες της. Κι έτσι, είτε αλλάξει ο παίκτης είτε όχι η ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο και απαράλαχτα με πριν (πλην εξαιρέσεων).

Ελλειπείς προσεγγίσεις και οι δύο. Γιατί εξυπηρετούν ένα μέρος μόνο κι όχι το όλο της ενίσχυσης της ομάδας. Γιατί ένας παίκτης μπαίνει για να κάνει τη διαφορά στις τρέχουσες συνθήκες του αγώνα. Να κρατήσει μπάλα, να ελέγξει το ρυθμό, να βοηθήσει ανασταλτικά ή δημιουργικά, να δώσει την ευκαιρία σε εσωτερικές αλλαγές που θα αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο, κι ένα σωρό άλλα.

Εμείς δυστυχώς έχουμε παίκτες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάποιους παίκτες κατάλληλους για 4-2-3-1, κάποιους για 4-4-2 κι μερικούς για 4-3-3. Τούτο κάνει το ρόστερ ακατάλληλο για ένα είδος παιχνιδιού. Θα ήταν θαύμα να μπορούσε κάποιος να δέσει σε ένα αξιοπρεπές σύνολο όλη αυτή ανομοιομορφία των μονάδων μας. Από τη μια λοιπόν θεωρώ ευτύχημα που ο γερμανός επινόησε τούτο το 4-4-1-1 που μοιαζέι να συμβιβάζει όλη αυτή την ασυμβατότητα, και από την άλλη αγανακτώ να βλέπω να "ενισχύεται" η ομάδα μου από παίκτες που είναι κατώτεροι για το ρόλο που αναλαμβάνουν να καλύψουν από αυτόν που αντικαθιστούν! Αλλά αυτή είναι πραγματική εικόνα μας. Όσο και να μην μας αρέσει.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

They are kicking us and punching dangerously, this Vranješ and other of their villagers.

Come on, strike back harder. And ref will not help us either with constant protecting AEK's way

Edited by REY
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ξύλο από τους Αεκτσήδες, τους προστατεύει ο διαιτητής. Αυτό το ταγάρι ο Βράνιες έβγαλε νοκ άουτ τον Ideye.

Το πέναλτι στο Φετφατζίδη στο 40' είναι καθαρό, το var πάλι μια από τα ίδια!

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτος διαιτητής, εντελώς ακαταλληλος για τέτοια ματς. Οι παίκτες της ΑΕΚ λες και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ξεπερνούν τα όρια του επιτρεπτού και ο διαιτητής τις κάρτες τις έχει για να κιτρινίσει τα δικαιολογημένα παράπονα των σφυριγμάτων του. Καταφανές πέναλτι το βλέπει όλος ο κόσμος, αλλά όχι ο βαρίστας και ο διαιτητής. (Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο). Ο Ιντέγε μπορεί και να  τραυματίστηκε σοβαρά, πέρα βρέχει. ΝΤΡΟΠΗ. 

Αν σε αγώνα δίχως ενδιαφέρον γίνονταί τέτοια αίσχη, τι να περιμένουμε στα πλέι όφ;

Εκεί βέβαια οι διαιτητές θα είναι ξένοι. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ δικαιούται ξένο ρέφερι για τον αγώνα με το αδερφό σωματείο του Πάοκ, αλλά όχι ο Άρης με την ΑΕΚ. Δίκαια πράγματα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Και στα δύο ματς με την ΑΕΚ είχαμε ξεκάθαρα αλλοίωση αποτελέσματος.

Δυστυχώς αυτό επισκιάζει την οποία διάθεση να μιλήσουμε για μπάλα. 

ΞΕΦΤΙΛΑ!

Link to comment
Share on other sites

Quote

Φωνάξτε και λίγο "εεεεε" ρε παιδιά...
Πέρα από την πλάκα την ευθύνη την έχει ο ίδιος ο διαιτητής.Όταν από την αρχή δίνει πανεύκολα φάουλ στις πτώσεις των παικτών του Αρη υπό την πίεση της εξέδρας,θρέφει το κακό.Οι περισσότεροι ξένοι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι και σιγά σιγά και η εξέδρα ατονεί στο να ζητάει τόσο εύκολα τα φάουλ.
Εδώ σήμερα καταλήξαμε να έχει δώσει 35(!!!) φάουλ υπέρ του Άρη λόγω των ιαχών και στο τέλος να τον βριζουν κι όλας...

Αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τα πέναλτι που είδαν όλοι είναι τουλάχιστον δύο αν όχι τρία. Αφού το ποδόσφαιρο είναι σπορ για άντρες κι όχι μπαλέτο. Στην Ελλάδα βέβαια ούτε κι αυτό ισχύει γιατί το δίκαιο εξαρτάται από το χρώμα της φανέλας κι όχι από τη κοινή λογική. Αν στη θέση μας ήσαν άλλοι θα έδιναν 4 πέναλτι και θα είχαν αποβάλει τουλάχιστον 3 παίκτες με τη πρόφαση πως "θέλουν να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές τους", δηλαδή την αξία τους. Σε μας ισχύουν άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.

Η παντελής απουσία του ΒΑΡ στις επίμαχες φάσεις εκθέτει ξακάθαρα τη συμμορία των διαιτητών που ήρθαν να εκτελέσουν κάποια διατεταγμένη υπηρεσία. Αν ήταν μεμονωμένο λάθος τότε τα πράγματα θα ήταν απλά. Αν δεν το έβλεπε ο διαιητής, τότε η ευθύνη πάει στον αντίστοιχο επόπτη γραμμών είτε τον 4ο αφού το συμβάν εξελίσσεται στο δικό τους οπτικό πεδίο. Δεν το βλέπουν ούτε αυτοί, κι ένα ολόκληρο γήπεδο ξεσηκώνεται εναντίον σου, ε, δες το ΒΑΡ, ρε αδερφέ. Αντ΄αυτού τί κάνεις; Το αγνοείς εντελώς και βγάζεις κάρτα σε αυτόν που διαμαρτηρήθηκε. Πλην όμως με τούτο τι κάνεις; ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ και πάλι το ΒΑΡ να το εξετάσει. Και δεν το κάνει ούτε και τότε. Οπότε τα πράμα ξεκαθαρίζει άμεσα. Δεν είναι μεμονωμένο λάθος. Είναι χειραγώγηση αγώνα από τους υπεύθυνους που ορίστηκαν να διευθύνουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα!!! Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη περίπτωση του Φέτφα, αλλά και για το Λάρσον που τον τραβά ο αμυντικός να μη πάει στη μπάλα, την ίδια στιγμή που ένα άλλος αμυντικός κρατά τον Ροζ σε κεφαλοκλείδωμα. 

Για μένα πιο σοβαρό και από τα δύο πέναλτι είναι η αμέλεια του διαιτητή να δείξει κάρτες στα κραυγαέα κτυπήματα των αντιπάλων από πίσω. Που δεν είσαν ένα και δύο. Και που θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί περί τους 3 παίκτες (δύο εξ αυτών γιατί πετούσαν τη μπάλα μακριά από εκεί που έγινε φάουλ). Συνεπώς δεν είναι απλώς αλλοίωση αποτελέσματος. Είναι χειραγώγηση αγώνα από το σύνολο σχεδόν της διαιτησίας. Ξεκάθαρη διατεταγμένη υπηρεσία. Υπό τις εντολές τίνος; Της παράγκας; Της ΚΕΔ; ¨Η μήπως και τα δύο αυτά είναι ένα και το αυτό;

Επομένως, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το σκέφτονται ακόμα να καταγγείλουν τούτη τη συμμορία που μας κουβάλησε η ΚΕΔ;

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...