Jump to content
Phantis Forums

Aris - Panionios (Sun 2 Feb - 15.30 EET) - NS1


ukworm

Recommended Posts

-----------------------------Κ---------------------------------------

Σουντγκρεν ----- Ροζ -- Δελη ---------- Σόουζα

--------------- Ματίγια --- Σασα -------------------------

---- Φέτφα ------------ Μαρτίνεζ ---------- Ντιγκινί

--------------------- Ντουρμι ---------------------------

 

Σε κλασσικό 4-2-3-1 με Σόουζα με ανάποδο πόδι - αλλά τι να γίνει... Το προτιμώ από το να χαραμίσω το Σάσα βάζοντάς τον στη γραμμή και να βάλω τον ά-Μπα-λο μέσα.

 

Πάγκος - Εμαν, Μπα, Τόνσο, Μαντσίνι, Λαρσον, 2 μικροί

Εκτός μάχης - Βέλεθ, Κόρχουτ, Ιντέγε, Γκάμα (????) 

Δεν υπολογίζονται - Ντουάρτε, Κων/νίδης, Μενέντεθ, Τσιλιγγίρης, Διαμαντόπουλος

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την ενδεκάδα του uk. Ανησυχώ όμως ότι ο Oenning θα βάλει Bah αμυντικό χαφ και Sasha αριστερό μπακ. Αν το κάνει αυτό, αχρηστεύει δύο θέσεις! Επίσης, πιθανολογώ ότι θα παίξουμε πάλι 4-4-1-2 και όχι 4-2-3-1, οπότε αποκλείω να βάλει 10άρι Martinez. Σε ότι αφορά τους Diguiny & Larsson είναι προτιμότερο να έχει κρυφό φορ τον πρώτο και αριστερό χαφ-εξτρέμ τον δεύτερο παρά το αντίθετο, αυτό δηλαδή που έκανε στο Αγρίνιο. Γενικώς, το πρόβλημα λέγεται Oenning, βάλε ρε άνθρωπε τους παίκτες στη θέση τους χωρίς πειραματισμούς και διάλεξε τον καλύτερο -από αυτούς που έχεις- για κάθε θέση, τόσο δύσκολο είναι πια αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, με Ματίγια και Μπα κάτι γίνεται (αν στείλει τον Σάσα στο 3). 

Αυτό πάντως που δε περπατάει με τίποτα είναι αυτό που έκανε χθες ο βλαξ με Μπα και Σάσα.

Ευτυχώς γυρνάει ο Ματίγια...

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Emperor said:

Επίσης, πιθανολογώ ότι θα παίξουμε πάλι 4-4-1-2 και όχι 4-2-3-1,...

Κι εγώ 4-4-1-2 βλέπω αφού ο Αλέξανδρος προσμέτρησε και τον κόσμο στην 11άδα μας!!!?

Το είπα κι αλλού πως αυτό που έγινε εχθές δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το ξαναδούμε. Ανησυχώ για τη χημεία της ομάδας, για τη συνοχή της και πιο πολύ για τα πειράματα του γερμανού που μπορεί να του έβγαιναν άλλες φορές, αλλά εχθές ήταν μια τεράστια αποτυχία.

Δεν θέλω να προτείνω κάτι, γιατί δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο Γκάμα, ο Μαντσίνι, και άλλοι. Ανησυχώ επίσης και στην άμυνα. Γιατί ο Βέλεθ της δίνει την όποια συνοχή έχει. Τώρα θα λείπει και το δίδυμο Ροζ - Δεληζήση δεν δουλεύτηκε πολύ. (Έχουν και το ίδιο πόδι οπότε στα αριστερά έχουμε μια αδυναμία που ελπίζω να τη καλύψει ο σουηδός. Αν παίξει αυτός.

Ο Ντουρμισάι είναι φιλότιμος, έχει τρεξίματα, αλλά δεν κόλλησε με τους υπόλοιπους. Θαρρώ πως του πάει το στυλ του Μαντσίνι αριστερά. Ο Φέτφα θέλει πολύ προσοχή. Φαγώθηκε να βγάλει γκολ κι οι ενέργειες του παραείναι εγωιστικές. Ο Ντιγκινί σε πτώση δεν νομίζω πως του πάει ο ρόλος αριστερά αλλά σαν ελεύθερος δεύτερος επιθετικός. Όπως και να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το ματς τον έχει η κατασκοπία. Από αυτήν αρχίζει η στρατηγική. Δεν ξέρω ο Νιόνιος σε κατάσταση βρίσκεται, αλλά εγώ φοβάμαι τον εαυτό μας. Αν δουλέψουν κάποιοι τα τελειώματα τους και μερικούς αυτοματισμούς, τότε εγώ θέλω σε αυτό το ματς να δω αποτελεσματικότητα. Για τη συνέχεια.

Συμφωνώ κι εγώ για τον Μαρτίνεζ σε ρόλο καθαρόαιμου 10αριού κι αν δεν τα πάει καλά ας βάλει τον Τόνσο. Αλλά ο γερμανός είναι πολύ συντηρήκλας για προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές. Κι αυτό δεν είναι στα υπέρ του.

Link to comment
Share on other sites

Velez & Matilla είναι παίκτες-κλειδιά στο transition και εν γένει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τη δουλειά που κάνει ο Velez δεν μπορεί να την κάνει ο Rose και με τίποτε ο Δεληζήσης.

Σε ότι αφορά τον Matilla ας ελπίσουμε να είναι ΟΚ, αλλά και αυτός δεν βγάζει στο 100% ολόκληρο 90λεπτο, πόσο περισσότερο αν δίπλα του είναι ο Bah (για μένα αυτός ο παίκτης δεν κάνει, θα προτιμούσα να βάλει κάποιον από τους μικρούς αν δεν έχει άλλη επιλογή).

Επίσης, πλέον θα φανεί τι παίζει με Sundgren, αν δεν παίξει και τώρα τότε δεν θα τον ξαναδούμε με τον Άρη.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Για Σουντγκρεν κάπου άκουσα ότι έχει κάποιο θέμα υγείας (σοβαρό), αλλά φυσικά ίσως να πρόκειται και για ράδιο αρβύλα. Ισως και εδώ να ειπώθηκε, δεν ξέρω.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Με βάση άρθρο της Μετρομπάοκ (ό,τι θέλετε πιστεύετε)

O Σουντγκρεν πάλι φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται για βασικός.... Μάλλον θα δούμε Σόουζα στα δεξιά και Σάσα πίσω αριστερά. Όποτε το κέντρο θα καλύψουν οι Μπα και Ματίγια - που φυσικά όπως προείπα, είναι πολύ καλύτερο από Μπα/Σάσα που είχαμε με Αγρίνιο.....

Ο πιτσιρικάς που δε μας επέτρεψε η ΜπαοκΕΠΟ να ανεβάσουμε στην 1η ομάδα, προοριζόταν για βασικός...

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την ΕΠΟ είναι ΑΙΣΧΟΣ!!! Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα πλέον. Ο Γραμμένος μας έχει γραμμένους είτε έχουμε δίκιο είτε όχι. Αποδεικνύει πως είναι εντεταλμένος υπάλληλος σε διατεταγμένη υπηρεσία. Διότι δεν έχει καμιά δικαιολογία να πράξει τα αυτονόητα. Εϊναι ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ. Να μη μας επιτρέπουν να πάρουμε παίκτη, από ...εμάς!!!

Εγώ σ' αυτό είμαι κατηγορηματικός. Μήνυση κατά του Γραμμένου προσωπικά και κατά της ΕΠΟ για εσκεμμένη παραβίαση καθήκοντος. Είμαι υπέρ και της διαδήλωσης που εισηγήθηκαν κάποιοι μετά το γήπεδο να κατευθυνθούν στο Λευκό Πύργο και να ζητήσουν το δίκιο τους.

Αν έχεις δίκιο κι έννομο συμφέρον το κάνεις. Δεν έχεις δίκιο, τότε κοροΪδεύεις το λαό σου. Η αδράνεια και η σιωπή είναι παραδοχή της ενοχής. Κι εμείς, πού στο καλό φταίξαμε και πληρώνουμε τα κερατιάτικα της κακίας των άλλων;

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Ο Κουέστα στο τέρμα για τον Άρη, με τον Σούντγκρεν δεξιά, τους Δεληζήση και Σόουζα στα στόπερ και Ροζ κατά πάσα πιθανότητα αριστερό μπακ.

Στα χαφ ο Σάσα με τον Ματίγια, με τους Λάρσον-Ντιγκινί δίδυμο στην επίθεση και τους Γκάμα-Φετφατζίδη στις πτέρυγες.

https://www.pressaris.gr/με-ντιγκινί-σόουζα-και-σούντγκρεν-η-αρ/

Πιο ορθολογικό βρίσκω το σχήμα που κατεβάζει ο Ένινγκ από άλλες φορές, τηρουμένων βεβαίως των περιορισμών. Ο Ντιγκινί είναι ένα καλό χαρτί της ομάδας κι είναι κρίμα να μένει απέξω από την βασική 11άδα. Με τον ίδιο στην κορυφή και τον Λάρσον πίσω του, όπως αφήνει να εννοηθεί το άρθρο. Άλλωστε κι οι δύο ελεύθερα κινούνται και δεν πρόκειται για καθαρόαιμο 4-4-1-1 ή 4-4-2, αλλά κάτι ενδιάμεσο. Και ο Ροζ να παίζει στο πόδι του, αντί δεξιά. (Μια θέση που μάλλον δεν την δουλεψε και πολύ, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει από εκεί). Γιατί ο Σάσα προσφέρει τα μέγιστα δίπλα στον Ματίγια και δεν ωφελεί να τον αλλάζουμε θέσεις. Όπως και να έχει τη νίκη θέλουμε κι εύχομαι αυτή να ξεκινήσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι ελπίδες μας θα πετάξουν πιο ψηλά από το μπόι μας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Well done Ray. I was about to praise Roz for his assist to Fetfa.

2-0 με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Άρης άλλων διαστάσεων ο σημερινός, (με πολλά κενά βέβαια) και μένει η καλή αυτή εμφάνιση του να έχει συνέχεια και στο 2ο ημίχρονο. Ουσιαστικός σήμερα ο Φέτφα και κάποιες φορές παίκτης ευρ. επιπέδου

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Good display so far.

The only stuff I feel sorry about sometimes is a lack of taller striker/finisher (not just in this match) who can be a presence in the box and take adventage of these combinations and crosses between our little attacking players when Ideye is already injured.

Durmishai is an attacking all rounder and quite tall, I can say, and maybe he could have stepped up and finish even more over Diguiny who is a bit out of form currently.

Edited by REY
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Χορταστικό παιχνίδι, μεστή εμφάνιση, γκολ, δοκάρια, πολλές ευκαιρίες, ελπίζω να το χάρηκε ο κόσμος.

Εύχομαι να σωθεί ο συμπαθής Πανιώνιος, από τις λίγες ομάδες που δεν εξαγοράστηκαν με τα ρούβλια του καπνεργάτη που έγινε ολιγάρχης.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Emperor said:

 

Εύχομαι να σωθεί ο συμπαθής Πανιώνιος, από τις λίγες ομάδες που δεν εξαγοράστηκαν με τα ρούβλια του καπνεργάτη που έγινε ολιγάρχης.

Αλλά κι αυτοί γενικά μέσα στις δεκαετίες βρώμικο σωματείο (με διαφορετικό τρόπο)....

Θυμάμαι πχ τη δεκαετία του 80 να την πέφτουν με ψιλές στις διοικήσεις μας μέσα στα επίσημα και πολλά άλλα ευτράπελα...

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, σύμφωνοι, έχουν και αυτοί τα μελανά σημεία τους. Στην Αθήνα πάντως όσους Πανιώνιους έχω γνωρίσει είναι μια χαρά άνθρωποι, το ίδιο και οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Όλοι διακρίθηκαν εχθές αλλά εγώ θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Γκάμα. Όχι γιατί ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ και το δρόμο προς τη νίκη, αλλά γιατί εχθές είχε μια σταθερή και καλή απόδοση σε όλο τον αγώνα. Εϊχα προσέξει πως η απόδοση του ήταν πάντα σε συνάρτηση από τον τρόπο που τον έπαιζαν. Αν τον παίξεις στενά η απόδοση του θα πέσει. Αν τον παίξεις σκληρά θα τον "εξαφανίσεις". Παράδειγμα η εμφάνιση του με τον Πάοκ. Κάθε επαφή με όσους τον μάρκαραν ήταν φάουλ. Και έφαγε τις κλωστιές της χρονιάς του από τον Μάτος αρχικά, τον Ίγκανσον, τον Μίσιτς, τον Πέλκα στο 2ο και γενικά όποιον έπεφτε επάνω του. Κι είναι λογικό σαν παίκτης, όταν το άθλημα εκτρέπεται να φυλάξεις τα πόδια σου.

Εχθές ο Νιόνιος προτίμησε να μαρκάρει στενά τον Φέτφα και από αυτό μπήκαν οι βάσεις της νίκης. Γιατί ο Φέτφα, λόγω Εθνικής, μια προσοχή από την διαιτησία την έχει και έκανε φύλλο και φτερό τον προσωπικό του αντίπαλο. Οι παίκτες-βεντούζες όμως δεν είναι πολλοί σε μια ομάδα. Κι έτσι ο Γκάμα έπαιξε από το άλλο άκρο πιο ελεύθερο παιχνίδι. (Γιατί το τόπι το κατέχει. Κι είναι να απορείς γιατί σε κάποια παιχνίδι παίζει και σε άλλα όχι).

Το σχήμα με τον Ροζ αριστερά μας βγήκε γιατί κι αυτός έχει ποιότητα και ακόμη πιο πολύ φιλότιμο και πάθος. Ωστόσο νομίζω πως η αμυντική μας γραμμή είχε πολλά κενά στη συνολική της λειτουργία (γιατί μεμονωμένα όλοι τους ήσαν καλοί, -ίσως ο Δεληζήσης να μη φάνηκε τόσο, χωρίς όμως να είναι κακός). Μου άρεσε και ο Σούντγκρεν που σε όλο το 90λεπτο δεν πρόσεξα να κάνει λάθος.

Η δε μεσοεπιθετική μας γραμμή πέταγε (μέχρι την είσοδο του Ντουρμισάι) κι αυτό οφείλεται μάλλον στις γραμμές της που ήταν όλες κοντά. Κι αυτό σημαίνει τρεχίματα, πνευμόνια κλπ). Είπα για τον Ντούρμι γιατί η παρουσία φουνταριστού παίκτη αλλάζει το επιθετικό στυλ της ομάδας. Ενώ το ελεύθερο παιχνίδι χωρίς καθαρόαιμο φορ είναι πιο αποτελεσματικό για ομάδες που παίζουν το κλασσικό ποδόσφαιρο. Γιατί κάνουν την ομάδα πλουραλιστική επιθετικά και απρόβλεπτη για το πώς μπορεί να έρθει το γκολ.

Όπως και να έχει δουλεύτηκαν στη πράξη διάφορα σχήματα κι αυτό είναι καλό να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε κατάλληλα. Μόνη μου ένσταση στον Ένιγκ είναι η είσοδος του Μαρτίνεζ για 7+5 λεπτά. Στα οποία έδειξε ο άνθρωπος πως όσο παίζει στον άξονα αξίζει μιας θέσης, γιατί του πάει το ελεύθερο παιχνίδι. Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσο πιο θετικό θα ήταν αντί του Ντούρμι να βλέπαμε τον Μαρτίνεθ αντί του Ντιγκινί για 20 λεπτά, ή όχι. Γιατί αυτό ζητούσε το σχήμα που παίξαμε εχθές με 4 κατ' ουσία παίκτες σε ελεύθερο ρόλο δίχως φορ...

Η στιγμή του αγώνα ήταν νομίζω το γκολ του Φέτφα έπειτα από την φανταστική ασίστ του Ροζ. Ξεμπούκαρε ο Γιαννάκης κι έσβησε θαρρώ η άψα του για γκολ, οπότε τώρα θα επιστρέψει πιο ολοκληρωμένος στο παλιό γνώριμο του ρόλο.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...