Jump to content
Phantis Forums

Aris - Xanthi (Tuesday, 14 January, 19:30 EET - Greek Cup)


Emperor

Recommended Posts

11 hours ago, Mitsos said:

 

Someone tell the arse clown to stop embarrassing the team with his actions acting like a tough guy running onto to the field. Where was this anger when the gate was stolen after the Molde game?  Fricking idiot!!!

Να φανταστώ δε θα τον καλέσεις στο πάρτυ γενεθλίων σου....; ?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, για το ματς....

1. Όλη η ομάδα πολύ καλή, θεωρώ ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι 5-1.... (4-0 για την ακρίβεια)....

2. Δεν είδα κάποιον να υστέρησε χθες

3. Πολύ καλός ο Μαρτίνεζ - κρίμα που δε υπήρχε κάποιος να τον ακολουθήσει όταν σάρωνε εκεί στον άξονα για να του βγάλει ασίστ πάρε-βάλε. Αναγκάστηκε να πάρει 2-3 σουτ βεβιασμένα εξαιτίας αυτού...

4. Ντιγκινί θα έλεγα ο μόνος που δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης. Αλλά και δεν υστέρησε.

5. Ο Μαντσίνι καλός, θεωρώ αριστερά δυσκολεύεται, κρίμα που δεν έχωσε το γκολάκι για να πάρει τα πάνω του.

6. Ο Ιντέγε ο καημένος είναι πολύ άμπαλος. Φιλότιμος, τρέχει, κάνει, ράνει αλλά δεν είναι εκτελεστής. Ένας Πρίγιοβιτς όλα αυτά τα γκολ θα τα είχε χώσει.... Και τελικά έβαλε πάλι γκολ μισό μέτρο από την εστία. Για να βάλει γκολ ο Ιντέγε, συνήθως πρέπει να μπει και ο ίδιος μέσα ΧΑΧΑΧΑΧΑ 

7. Λάρσον έχει πολύ μυαλό ο πούστης... Βλέπει γήπεδο ρε παιδί μου, είναι παίχτης συνόλου. Ο Emperor δεν τον γουστάρει, για μένα είναι παιχταράς. Ένας καθαρός μοντέρνος βορειοευρωπαίος επιθετικός (σαφώς δεν έχει την τεχνική του Φέτφα, αλλά και ποιος την έχει;)

8. Σάσα / Ματίγια - και οι δύο έκαναν παιχνιδάρα.

9. Τα 2 σέντερ μπακ βράχοι. Ο Δέλη είναι συγκινητικός ρε παιδιά. Το είπε ο Ραπτόπουλος (που είναι έξυπνος - μη μπερδεύεστε από τα φαινόμενα) και συμφωνώ - αυτόν τον παίχτη πρέπει να τον βραβεύσουν που παίζει σε υψηλό επίπεδο με ένα μάτι! Παράδειγμα για τα μικρά παιδάκια.

 

Βασικά η ομάδα μεσοεπιθετικά για αυτές τις γελοίες ελληνικές διοργανώσεις είναι υπερπλήρης, ακόμα και αν ο Ντουρμισάι φύγει. Θέλουμε οπωσδήποτε ενίσχυση σε άμυνα και μεσοαμυντικά πάντως.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Alphonse said:

The lack of interchangeable 11 will hurt you in the long run.

Agree or disagree?

How many times can you climb a mountain in a row? This month we had to do that 5 times until now. So you are right. We are not Barca or Bayern to win all adversaries with 50% of our power. And too risky as well.  'Cause in case that we miss one player there is no alternative solution to give us the efficiency we need to face great teams. So may God help us of accidentaly injuries or ...deliberate ones.

We cross our fingers that FIFA is mistaken about the Ban they started against us and Aris can go ahead to make some useful transcriptions. But time is running out...

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά σε όσα λέει ο @ukworm -στα οποία συμφωνώ 100%- θα αναφέρω τη περίπτωση Κόρχουτ, για τον οποίο δεν έχω λόγια. Αξιοθαύμαστος παίκτης, αμυντικά και επιθετικά. Εχθές εκτός από μία περίπτωση, ήταν αλάνθαστος. Αυτό δεν γίνεται ρε παιδιά!. Ο άνθρωπος παίζει συνεχώς αφότου ήρθε στον Άρη και η απόδοση του ποτέ δεν ήταν μέτρια (Άντε να υπερβάλλω, αλλά εγώ ειλικρινά δεν θυμάμαι καμιά τέτοια περίπτωση).

Η Ξάνθη ήρθε για τη ζημιά. Μη το ξεχνάμε αυτό. Το πάλεψε πολύ μέχρι το δικό μας τέρμα και μετά σχεδόν παραδόθηκε. Γιατί κι αυτή έχει βουνά να ανεβεί.

Ο Ιντέγε καλό είναι για μένα, μαζί με τη καλή του φυσική κατάσταση να δουλεύει ατομικά επάνω στο κοντρόλ της μπάλας και τα γρήγορα τελειώματα. Αυτό που είδαμε εχθές είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για παίκτη της αξίας του.

Το ίδιο ισχύει για όλη τη μεσοεπιθειτική μας γραμμή. Χωρίς εξαίρεση. 18 τελειώματα, 2 γκολ!!! Δεν λέει. Φετφατζίδης, Μαρτίνεζ, Μαντσίνι... όλοι τους για μένα.

Από τους δύο πρώτους δεν παίρνεις τη μπάλα ούτε με αίτηση. Μόνο με φάουλ. Άρα είναι απαραίτητοι όταν θέλουμε να κρατήσουμε το σκορ. Για μεν τον Φέτφα πρόσεξα τελευταία πως μαρκάρει αξιοπρεπώς κι αυτό είναι καλό. Από τον δεύτερο λείπει η σωματοδομή για να το κάνει. Αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το αρχίσει. Κι αυτό και τα τελειώματα.

Πρόσεξα επίσης πως εχθές δεν έπαιζαν καθόλου με τον Ντιγκινί. Η εξήγηση που έδωσα ήταν πως ο Μαρτίνεζ όταν μπήκε, άρεσε γιατί κινήθηκε στον άξονα ως ελεύθερος κι αυτό πήγαινε τον Ντιγκινί αριστερά. (Κι αυτό δείχνει για μένα κάτι ενδιαφέρον. Πως ο Γκάμα στα σκληρά παιχνίδια καλό είναι να μένει εκτός και στη θέση του να μπαίνει είτε ο Μαντσίνι, είτε ο Μαρτίνεζ, είτε ακόμη και ο Ντιγκινί, έτσι ώστε όλη η μεσοεπιθετική μας γραμμή να κινούνται ως ελεύθεροι σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση Τόνσο που μπορεί να βοηθήσει με ένα άλλο τρόπο ως τρίτος, λίγο πιο μπροστά από το δίδυμο Ματίγια-Σάσα).

Αφήνω για το τέλος τους δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στον ανανεωμένο λίφτιγκ που έδωσε ο Ένινγκ στον Άρη. Τον Δεληζήση που τον πέρασε στη θέση του, κι αυτό έφερε τον Ροζ δεξιά (πολύ καλός κι εχθές εκεί) και στον Λάρσον που νομίζω πως βρήκε τον ρόλο της καριέρας του. (Και για μένα ο παίκτης ήταν ένας "καλούτσικος παίκτης αντεπιθέσεων". Και είμαι λάθος. Είναι παίκτης με μυαλό. Παίκτης απαραίτητος πλέον για μας αφού καταφέρνει και συνδέει άψογα την επίθεση με το όλο μεσοεπιθετικό μας σχήμα. Και αυτό σημαίνει κάτι σπουδαίο. Πως εμείς οι ίδιοι αγνοούμε τις δυνατότητες που μας δίνει το βορειοευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αλλά μπορεί και λειτουργεί σε μας γιατί "τυχαίνει" να έχουμε ένα μεγάλο ατού στα χέρια μας. Τον Σάσα. Παίκτη που για μένα αξίζει να αγωνίζεται και στο Τσου Λου.

Όπως και να έχει, τρίβουμε τα μάτια μας με τον Άρη που βλέπουμε, γιατί πολύ απλά δεν το πιστεύαμε. Και εδώ είναι η μαγκιά. Να δημιουργείς τη διαφορά αθόρυβα, χωρίς να σε παίρνουνε χαμπάρι και χωρίς να πιστεύουνε καν σε σένα πως θα το κάνεις. Κι εδώ τα εύσημα πάνε στον γερμανό. (Αν κι εγώ ακόμη έχω τις επιφυλάξεις μου γι' αυτόν).

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, ukworm said:

Να φανταστώ δε θα τον καλέσεις στο πάρτυ γενεθλίων σου....; ?

Sure I will and I'll give him the piece of cake with extra strength ex-lax in it.  

I can't stand that mfer.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραίες αναλύσεις για τους παίκτες, παιδιά. Κατ' εμέ το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα, παρά το 0-1 και την κατάφωρη αδικία, έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε μονότερμα κυριολεκτικά την Ξάνθη για όλο το παιχνίδι και δεν κατέβασε ταχύτητα παρά το υπέρ σκορ και την πρόκριση. Η Ξάνθη δεν πέρασε το κέντρο ούτε μια φορά μετά το 0-1 και μόνον μια φορά σε όλο το β' ημίχρονο, δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρεις συνεχόμενες πάσες.

Ο Sasha ήταν ο κορυφαίος, για άλλη μια φορά, του γηπέδου. Το μόνο που ανησυχώ είναι ότι οι δυνατότητες του παίκτη είναι για καλύτερο πρωτάθλημα από τη SL και το βλέπω δύσκολο να τον κρατήσουμε δεύτερη σεζόν. Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι θα του την πέσουν οι γύπες από ΟΣΦΠ και ΑΕΚ και θα τον δελεάσουν με αρκετά μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που έχει στον Άρη.

Πάρα πολύ καλός και με πολύ τρέξιμο και ο Matilla. Είναι ο παίκτης που γυρίζει πίσω για να κουβαλήσει την μπάλα, ενώ λειτουργεί επιθετικά και ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αριστερή και δεξιά πτέρυγα.

O Mancici ήταν επίσης πολύ δραστήριος και πάρα πολύ καλός και επιθετικά (χωρίς άσκοπες ενέργειες) αλλά και αμυντικά. Σε αυτή τη φάση είναι "έγκλημα" να παίζει βασικός ο Gama (ντεφορμέ εδώ και καιρό και καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε πέρσι μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς) και να μην παίζει ο Mancini. Ο Mancini όμως θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο ως οκτάρι είτε στο 4-4-2 είτε σε 4-3-3.

Ο Larsson αναγνωρίζω ότι είναι εργάτης της ομάδας, έχει αυτογνωσία ότι δεν έχει ντρίπλα και τεχνική με την μπάλα στα πόδια, για αυτό τη δίνει με τη μία, το κάνει όμως πολύ καλά, οπότε αποτελεί πολύ χρήσιμο γρανάζι στον Άρη του Oenning.

Ο Martinez μπήκε πάρα πολύ ορεξάτος και έδειξε ότι αδικείται να μην παίζει. Ιδανικά όμως η θέση του είναι δεκάρι σε 4-2-3-1 και όχι εξτρέμ. Χθες είχε και άγχος και πήρε 1-2 προσπάθειες περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Rose, Korhut εξαιρετικοί στους ρόλους τους, δεν ξέρω όμως τι θα κάνουμε αν τραυματιστούν, δεν υπάρχει παίκτης ειδικά αριστερά να καλύψει το κενό.

Για τον Ideye τα έχουμε πει. Είναι να απορείς πως είναι δυνατόν επαγγελματίας σε αυτό το επίπεδο να μην έχει στοιχειώδες κοντρόλ, ενώ τα τελειώματα του είναι για κλάματα. Πραγματικά θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος σέντερ φορ του Άρη εδώ και 15-20 χρόνια, η σύγκριση με παικταράδες τύπου Campora, Aganzo είναι χαοτική.

Σε ότι αφορά τον Oenning, παρατηρώ ότι η ομάδα πλέον είναι λιγότερο αφελής και περισσότερο κυνική. Το πρόβλημα όμως με τη διαχείριση του ρόστερ παραμένει, σε αυτό ο Γερμανός είναι αμετανόητος, ακόμη και χθες την 3η αλλαγή την έκανε λίγο πριν τη λήξη, ενώ το σκορ και η εικόνα του αγώνα έδιναν τη δυνατότητα να βάλει κάποιον παίκτη μέσα.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Emperor said:

Ο Sasha ήταν ο κορυφαίος, για άλλη μια φορά, του γηπέδου. 

He is a Brazilian named Sasa, why do you insist on turning him into a Russian whose given name is Alexander?.... Oh wait now I see why!!!!?

  • Haha 2
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...