Jump to content
Phantis Forums

Χanthi - Aris (Wed 8/1 17.30 GMT - Greek Cup)


ukworm

Recommended Posts

Eδώ πρέπει να γίνει rotation

 

-------------------------------------------- K --------------------------------

Σουντ --------- Ροζ - Βελεζ ---------------------- Κορχουτ

--------------- Ματίγια ------ Σάσα--------------- 

---- Φετφα ---------------- Ντιγκι ----------- Μαντσίνι

-------------------- Ντουρμι --------------------------------- 

 

Λάθος η χρήση Ροζ στην άκρη, επαναφέρω Σούντγκρεν στη θέση του.

 

Ματίγια μέτριος αλλά τι να γίνει, τον βάζουμε μέσα πάλι. Εξαιτίας του χάσαμε το κέντρο κατά κράτος χθες. Αλλά παίχτης Μπα δεν υπάρχει οπότε no change....

Μπροστά όλοι έξω πλην Φέτφα.

Γυρνάμε πάλι στο 4-2-3-1 γιατί όντως έχει δίκιο ο  Emperor που λέει ότι Ματίγια - Σάσα δε μπορούν μόνοι να σηκώσουν το βάρος του κέντρου με 2 επιθετικούς. 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

  • ukworm changed the title to Χanthi - Aris (Wed 8/1 17.30 GMT - Greek Cup)

Ναι, κι εγώ κάπως έτσι νομίζω. Νομίζω πως ο γερμανός θα κάνει ροτέισον σε καναδυό θέσεις κι αυτή του Σούντκρεν είναι η πιο λογική. Βλέπω να επανέρχεται ο Ντιγκινί, πιθανόν και ο Μαντσίνι κι ο Τόνσο αν είναι καλά. (Για τον Μαρτίνεζ τι να πώ; Αν βγάζει συμπεράσματα ο Ένινγκ από τα 5-8 λεπτά που τον χρησιμοποιεί, -και μάλιστα σε λάθος θέση- πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι; Πάντως χωρά σε τέτοια ματς αλλά σαν 10άκι κι όχι στα άκρα.

Η πεσμένη απόδοση του Ματίγια ίσως και να σηκώνει ένα Τόνσο σαν 8αρο-10άρι σε 4-3-3. Γιατί η Ξάνθη είναι δυνατή στο κέντρο και κλέβει εκεί πολλές μπάλες που την κάνουν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Νομίζω όμως πως πριν μιλήσουμε για την 11άδα θα πρέπει να πούμε κάτι άλλο. Τα ενδιάμεσα παιχνίδια, σε κύπελο ή Ευρώπη θέλουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση. Ένα από τα κύρια ζητούμενα σε αυτά είναι οι κάρτες και οι τραυματισμοί. Οπότε το ερώτημα είναι ποιοι θα μπούνε σε αυτή τη μάχη. Οι δεύτεροι, οι αναλώσιμοι, ή οι πρώτοι για τη νίκη. Μη ξεχνάμε πως η Ξάνθη είναι υποκατάστημα του συμπολίτη κι ως τέτοιο κάποιοι ίσως να θέλουν να μας βάλουν δύσκολα. Οπότε το ματς αυτό έχει ρίσκα. Οπότε οι αλλαγές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 3 θέσεις από τα άτομα που είπαμε πριν. Εγώ θα έδινα ανάσες στον Ματίγια -που δεν είναι καλός στα εκτός παιχνίδια- και θα έβαζα στη θέση του τον Τόνσο, αν είναι καλά, και γιατί όχι τον Μαντσίνι επικουρούμενο από τον Σάσα, ακόμη και τον Μπα.  Έξω τον Δεληζήση, ίσως και τον Ιντέγε (αν ο Ντούρμι εγκλιματίστηκε στην ομάδα), γιατί τον θέλουμε με την ΑΕΛ και τον ΟΣΦΠ. Ο Γκάνα νομίζω πως ταιριάζει σε αυτό το παιχνίδι και θα του άφηνα τη θέση του αριστερά. Πιθανολογώ πως στα πιτς μπορεί να μείνει και ο Λάρσον για τους ίδιους λόγους και να μπει ο Ντιγκινί. 

Οπότε βγαίνει κάτι τέτοιο:

-------------------------- Kουέστα --------------------------------

Σουντ --------- Ροζ --- Βελεζ -------------- Κορχουτ

------------------- Σάσα--(Μπα)-------------- 

- Τόνσο (Σάσα)---------- Μαντσίνι-------

---- Φετφα -------------- Ντιγκι -------

-------------------- Ντουρμι ---------------------

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία νέα δίνουν Τόνσο να είναι στα pits. Ρε αυτό το παιδί....

 

Όσο για Μπα-Σασα στα αμυντικά χαφ: δεν ξέρω ποιος θα κάνει λίγο παιχνίδι εδώ.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Η αντικατάσταση Ματίγια για μένα πάντα ήταν ένα πρόβλημα. Κάλυψε τη θέση ο Τόνσο σε ένα ματς, αλλά δεν ξέρουμε την απόδοση του απέναντι σε ένα δυνατό ο αντίπαλο. Τώρα λείπει και ο Τόνσο και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Σκέφτηκα τον Μπα σαν ανασταλτικό, και λίγο πιο μπροστά του το δίδυμο Σάσα και Μαντσίνι για να καλύψουν το δημιουργικό κομμάτι της θέσης. Αλλά ούτε και αυτό είναι σωστό. ΟΚ, τον Σάσα τον λες και 6αρο-8άρι κι ίσως τον Μαντσίνι για 8αρο-10άρι, -για να καλύψουν το κενό του παίκτη πίσω από τον φορ. Αλλά ουδέποτε δουλεύτηκε κάτι τέτοιο. Αν λοιπόν πάμε με τον Ντούρμι μπροστά και σχήμα 4-3-3 η ομάδα πλέον είναι κατά 40% διαφορετική από αυτήν της Κυριακής. Δεν περπατάει το πράμα. Από την άλλη το θέλουμε το παιχνίδι για να πεις πως μπορούμε να πειραματιστούμε με άλλους τρόπους παιχνιδιού. Συνεπώς ...εγώ υψώνω τα χέρια.

(Γιατί ο Μπα ΔΕΝ ΤΟ' ΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ κομμάτι της θέσης. Δεν μαρκάρει στενά τον αντίπαλο. Απλά προσθέτει βοήθειες σε ντουμπλαρίσματα. Κι αν κάτι μας έδωσε το παιχνίδι προχθές ήταν το πάθος και το στενό μαρκάρισμα στους παίκτες-κλειδιά του αντιπάλου. Όσες φορές είδα τον ΜΠΑ που μπαίνει γι' αυτόν το ρόλο, απογοητεύτηκα. Κι η θέση του 6αριού είναι νευραλγική).

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάτι τέτοιο:

--------------------- Kουέστα -----------------------

Σουντ --------- Ροζ --- Βελεζ -------- Κορχουτ

------- Σάσα---------- Μαντσίνι-------

---- Φετφα ----------- Ντιγκι -----Γκάμα----

-------------------- Ντουρμι ---------------------

Με τους 3 μεσοεπιθετικούς να δίνουν βοήθειες στο κέντρο. Αλλά τούτο, όπως το βλέπω, για να λειτουργήσει θέλει τους αμυντικούς να ανέβουν λίγο ψηλότερα να βοηθούν το κέντρο. Κάτι που γίνεται μεν γιατί η Ξάνθη έχει λίγο απομονωμένους τους επιθετικούς της που τροφοδοτούνται από τους κεντρώους. Επομένως οι 2 του δικού μας κέντρου δεν θα τα καταφέρουν χωρίς βοήθειες από άμυνα κι επίθεση.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο. Πως ο Ματίγια τελευταία δεν είναι καλός ανασταλτικά και ένας Μαντσίνι -που έχει τρεξίματα το παιδί- να τα πάει καλύτερα από αυτόν. Αλλά όλα αυτά είναι πράγματα που θα πρέπει να δουλευτούν στην προπόνηση. Κι εμείς δεν ξέρουμε τι παίζει στα αποδυτήρια. Ιδέες λέμε.

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζουμε, λοιπόν, με τα ενδιάμεσα παιχνίδια και αποκτά πρακτική αξία η έννοια του rotation. Κατ΄ αρχάς το rotation δεν είναι κάτι που απλά το κάνεις όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να έχεις προνοήσει εβδομάδες-μήνες πριν δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όσους παίκτες υπολογίζεις. Αυτό δεν έγινε ή εν πάση περιπτώσει δεν έγινε επαρκώς.

Εν προκειμένω για το ματς με την Ξάνθη, δεν νομίζω ότι ο Oenning θα ρισκάρει περισσότερες από 3 αλλαγές, το πιθανότερο είναι να κάνει 2. Εξάλλου, δεν πρόκειται για ένα ματς κυπέλλου με αντίπαλο από τη Γ' Εθνική που μπορείς να ρισκάρεις πιο πολλές αλλαγές, το παράρτημα θα σκυλιάσει να μας νικήσει ώστε να πάρει κάποιο κοκκαλάκι από το αφεντικό ως επιβράβευση.

Συνεπώς, πάμε να δούμε ποιοι είναι οι παίκτες που δεν θα αντέξουν τα σερί παιχνίδια (όλο τον Ιανουάριο έχουμε 2 παιχνίδια κάθε βδομάδα). Για μένα ο πρώτος είναι ο Gama, στην Ξάνθη καλύτερα να τον βάλει πχ στο 60' ή και καθόλου. Ο δεύτερος είναι ο Matilla, εδώ όμως επειδή δεν υπάρχει αντικαταστάτης (αν και ανησυχώ ότι τελικά θα βάλει τον Bah), ίσως αλλάξει η διάταξη σε 4-2-3-1, ώστε οι εσωτερικοί μέσοι να έχουν μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους. Συνεπώς, Diguiny μέσα και αλλαγή σε 4-2-3-1, με τον Diguiny ανάμεσα σε Sasha-Matilla & Ideye, καθώς ο Γάλλος πιέζει, τρέχει και είναι σχετικά καλός στο passing game. Αριστερά Mancini και ο  Larsson πάγκο. Πίσω καμία αλλαγή. Συνοψίζω:

-------------------Cuesta

Rose---Velez---Δεληζήσης---Korhut

---------Matilla--------Sasha

Φετφατζίδης--Diguiny--Mancini 

-------------------Ideye.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι Ντούρμι mate;

Επίσης δε νομίζω ότι είναι σωστό να παίξεις με Ροζ δεξιά όταν έχεις κανονικό δεξί μπακ. Ο ίδιος o Ροζ δήλωσε ότι δεν είναι η θέση του εκεί και ότι δυσκολεύεται (και φάνηκε - ευτυχώς ήταν πτώμα ο Βιερίνια.)

Το πιο βασικό είναι ότι είναι κρίμα να το ξενερώσουμε έτσι το παλικάρι, περιουσιακό στοιχείο είναι. Στο κάτω-κάτω ας πάρουμε δεξί μπακ, και ας χάσει τη θέση από τον καινούργιο, όχι όμως από .... ένα στόπερ!!! 

Αν ήμουν Σούντγκρεν θα είχα ξενερώσει στο MAXIMUM και θα ζητούσα να φύγω άμεσα. Δεν είναι το ίδιο με τον Κωνσταντινίδη γιατί τον Σούντγκρεν τον πήραμε για 3 χρόνια, ενώ ο Κωνσταντινίδης ξέρει ότι φεύγει.

Εκτός φυσικά αν φεύγει και ο Σούντγκρεν και δεν το ξέρουμε..... 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά τον Durmishaj δεν ξέρω σε τι κατάσταση ετοιμότητας είναι, αν είναι ΟΚ πιθανώς θα μπορούσε να ξεκινήσει με αυτόν.

Ο Sundgren δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει πείσει, από αυτά που έχουμε δει ο Τζανακάκης καλύτερος του ήταν. Έχεις δίκαιο πάντως, ας αλλάξει τρεις παίκτες (Sundgren/Rose, Diguiny/Larsson, Mancini/Gama) και διάταξη 4-2-3-1/4-4-1-1. 4 αλλαγές είναι πάρα πολλές και δεν νομίζω ότι θα τις κάνει. Ακόμη και οι 3 πολλές θα του φανούν του Oenning. Μόνον μην δω κανέναν Sasha πλάγιο μπακ!

Link to comment
Share on other sites

Cuesta, Τσιλιγγίρης, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Larsson, Bruno Gama, Matilla, Mancini, Lucas Sasha, Ideye, Abou Ba, Korhut, Martinez, Durmishaj, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

 

Αποστολή χωρίς Σούντγκρεν και Ντιγκινί! Κάτι τρέχει, κάτι τρέχει....

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κάτι προϊδεάζει ότι μπορεί να φύγουν. Ο Diguiny πάντως δηλώνεται τραυματίας.

Στην αποστολή νομίζω είναι υποχρεωμένοι να έχουν και δύο πιτσιρίκια.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς Diguiny & Sundgren στην αποστολή, θα ήθελα να δω έτσι τη διάταξη:

-------------------Cuesta

Rose---Velez---Δεληζήσης---Korhut

---------Matilla--------Sasha

Φετφατζίδης--Martinez--Mancini 

-------------------Ideye

Κάτι μου λέει όμως ότι ο Oenning θα ξανακατεβάσει την ομάδα με 4-4-2, με μία ίσως αλλαγή στην ενδεκάδα (σε σχέση με το ντέρμπι), πχ Durmishaj αντί Larsson.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

 

Χαχα thanks mate!

Παντως πολύ αργά ρε οι βλάκες.

Ποτέ δεν το καταλαβα αυτό! Γιατί να φτάσουμε να παίζουμε μέχρι τα μεσάνυχτα σχεδόν;;;

 

Το ίδιο και με τη Μολντε θυμάμαι... Νομίζω περασμένα μεσάνυχτα πρέπει να είχε τελειώσει... Πού να είχαμε και πέναλτι...

 

 

 

 

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ukworm said:

Παντως πολύ αργά ρε οι βλάκες. Ποτέ δεν το καταλαβα αυτό! Γιατί να φτάσουμε να παίζουμε μέχρι τα μεσάνυχτα σχεδόν;;; Το ίδιο και με τη Μολντε θυμάμαι... Νομίζω περασμένα μεσάνυχτα πρέπει να είχε τελειώσει... Πού να είχαμε και πέναλτι...

 

 

 

 

 

Με τη Molde ήταν καλοκαίρι, υψηλές θερμοκρασίες, μεγαλύτερη η μέρα, οπότε λογικό. Τώρα όμως δεν έχει καμία λογική, συμφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

E κοίτα ακόμα και έτσι, έναρξη σε ματς (νομίζω 21.30 ήταν...?) που μπορεί να πάει παράταση και πέναλτυ είναι θα έλεγα τελείως τραβηγμένο... Χαλαρά θα μπορούσε να είχε πάει μέχρι τη 01.00!

Τέσπα, άντε να δούμε τι θα παίξει σήμερα.... Ελπίζω να μη ξενερώσουμε.

ΥΓ - 

Κάτι τρέχει με Σούντγκρεν και Ντιγκινί πιστεύω, και απλά δε μας το λένε ακόμα... Μάλλον έχουμε αφραγκιές..... 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, ukworm said:

Κάτι τρέχει με Σούντγκρεν και Ντιγκινί πιστεύω, και απλά δε μας το λένε ακόμα... Μάλλον έχουμε αφραγκιές..... 

That can't be possible, didn't Aris just dish out money for the Durmishaj transfer?

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ukworm said:

Μάλλον έχουμε αφραγκιές..... 

Είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν τον Ντουάρτε, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο και μάλιστα τριετές!

Link to comment
Share on other sites

Ημίχρονο 0-1, ήμασταν πολύ καλοί στο ημίωρο, μετά κατεβάσαμε ταχύτητα, δεν έχουμε όμως απειληθεί καθόλου.

Στο β' ημίχρονο ελπίζω να μην αργήσει τις αλλαγές ο Oenning, η ομάδα έχει ανάγκη να μπουν φρέσκα πόδια.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Στο 58' μπήκε ο Durmishaj στη θέση του Larsson.

Η ομάδα δείχνει σημάδια κόπωσης, θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και οι άλλες αλλαγές.

Πάντως συνεχίζουμε να έχουμε τον έλεγχο και δεν έχουμε απειληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...