Jump to content
Phantis Forums

Aris - PAOK (Sat 4 Jan 2020, 17.30 GMT) - NS1


ukworm

Recommended Posts

Η βαθμολογία στα ντέρμπι μέχρι σήμερα:

1. Ολυμπιακός (6) 11 βαθμοί, 7-3 γκολ

2. Άρης (6) 9 βαθμοί, 12-7 γκολ

3. Παναθηναϊκός (6) 6 βαθμοί, 6-10 γκολ

4. ΠΑΟΚ (5) 4 βαθμοί, 9-11 γκολ

5. ΑΕΚ (4) 2 βαθμοί, 5-8 γκολ

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/5/2020 at 9:14 AM, Emperor said:

 

Για εμάς παραμένει πάντως νο 1 πρόβλημα ο προπονητής. Πέραν της λανθασμένης προσέγγισης του αγώνα με το 4-4-2, έκανε ΞΑΝΑ μια ουσιαστικά αλλαγή, οι άλλες δύο ήταν μετά το 89'!

Η δική μου εκτίμηση του ματς - καθαρά ποδοσφαιρικά και χωρίς οπαδιλίκια.

Δε φταίει μόνο το 4-4-2 που χάσαμε το κέντρο.

1. Φταίνε και οι παίχτες εκεί. Στην αρχή ιδίως πρέπει να υπήρχε πολύ άγχος και από την πολύ αδρεναλίνη δε βλέπανε μπροστά τους πιστεύω. Πάρα πολλά λάθη, μη καθαρό μυαλό κλπ... Το 1ο γκολ και η ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν από δικά μας τραγικά λάθη - 

Μη καθαρό μυαλό και κομμένα πόδια = problem

2. Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ ψηλά - αλλά βέβαια πίσω ήταν τελείως χωνί (απάντηση παρακάτω - read on)...

3. Ο Ματίγια επίσης ήταν τελείως ντεφορμέ και μπλοκαρισμένος και ο Γκάμα επίσης δεν ακούμπησε μπάλα. Όταν λοιπόν έχεις μόνο ένα Φέτφα να κρατήσει λίγο μπάλα (καλά, από αυτόν μπάλα ΔΕΝ παίρνεις έτσι κι αλλιώς χαχαχα), ε τότε είσαι κομμένος στη μέση.... Emperor - και Ντιγκινί να έπαιζε για 4-2-3-1 και πάλι θα δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι. Θυμήσου το ματς στην Τούμπα..... Δες παρακάτω γιατί....

ΠΑΟΚ

Βλέποντας τα 5 ματς με τον ΠΑΟΚ τους έχω καταλάβει 100%. Πέρσι είχαν καρα-solid άμυνα, σκοπιμότητα, το Σέρβο μπροστά που είχε άστρο κλπ και βέβαια πολλή κωλοφαρδία. Φέτος ο Πορτογάλος προσπαθεί να τους μάθει να παίζουν ευρωπαικά σα μεγάλη ομάδα. Τους έμαθε αυτοματισμούς στο κέντρο, να φεύγουν μπροστά και να βγαίνει το μπακ γρήγορα, να έχουν πλάνο, να μη κάθονται πίσω, να αμύνονται ψηλά κλπ. Αλλά φυσικά αυτό τους χάλασε την άμυνα, γιατί δεν έχουν την ποιότητα να τα κάνουν και τα δύο. Μόλις σπάσει ο κλοιός μπροστά από το κέντρο μετά όλο το γήπεδο ήταν άδειο και οι δαιμόνιοι που έχουμε θα σε διαλύσουν. Και μόλις οι δικοί μας αναθάρρησαν όταν κατάλαβαν ότι δε παίζουν με τη Liverpool, τα πράγματα έγιναν εύκολα.

Θα πω κάτι τραβηγμένο, αλλά θεωρώ ότι ο Φερέιρα είναι της φιλοσοφίας Ερέρα: θα μπω μέσα και θα κάνω το παιχνίδι μου και δε με νοιάζει ο αντίπαλος - που είναι πολύ σωστό, αλλά έχει και τεράστιο ρίσκο. 


Μιλάω με Αρειανούς και μου λένε ότι το πλάνο του Γερμανού ήταν σωστό - δηλ. κλεφτοπόλεμος ουσιαστικά. Εγώ δε συμφωνώ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΕΤΟΣ. Αλλά από την άλλη βλέπεις τι πάθανε κι αυτοί που δε μας διάβασαν και ήρθαν να παίξουν "το παιχνίδι τους" αγνοώντας μας... 

Για μένα το βασικό στρατηγικό λάθος ήταν ότι στο 4-1 καθήσαμε, και εκεί που αυτοί τα είχαν τελείως χαμένα, έπρεπε να τους κονιορτοποιήσουμε. Τρώμε το 2ο πάλι από λάθος, και μετά χεστήκαμε πάλι στα βρακιά μας. Πάλι κάτσαμε πίσω, πάλι περιμέναμε, πάλι δώσαμε δικαίωμα.   

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Ανυπομονώ να ξαναδώ το ματς για να προσέξω τις λεπτομέρειες που καθόρισαν το ματς. Γιατί από τα στιγμιότυπα δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. (Έχω όμως την εντύπωση πως τα παόκια ούτε αυτά συμβουλεύτηκαν για να έχουν γνώμη. Γι' αυτούς έχει χαθεί προ πολλού το δάσος και νομίζουν πώς μόνο ένα δέντρο υπάρχει στον πλανήτη. Το δικό τους. Κι επειδή δεν τους αρέσει που ξεπαρθενιάστηκε το αήττητο τους, ούτε σε αυτά θα ανατρέξουν. Μπορούν να έχουν γνώμη έστω κι αν παρακολούθησαν τον αγώνα από το ραδιοφωνάκι). *

Είδα Αθλ(ια) Κυριακή και το Σαββιδοκάναλο από περιέργεια. Άθλια και τα δύο ως προς την προσέγγιση τους. Η πρώτη υπέρ της κόκκινης παράγκας, αλλά όχι τόσο ξεδιάντροπα όσο το 2ο. Εκεί οι παοκτσήδες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ για όλα τα ματς. Αναμενόμενο μεν αλλά το αναφέρω γιατί υπάρχει κάτι ενδιαφέρον. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΠΙΠΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ (ΙΣΩς ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ). Το ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ στους διαιτητές από τους άλλους.

Και ξεχνούν πώς στην ίδια εκπομπή ο ένας από αυτούς ζήτησε ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!!!

Το ότι υπάρχει ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ στην πόλη σου και ωμή εκδίκηση που φτάνει στο έγκλημα από τους ίδιους, δεν μετράει; Το Σαββιδοκάναλο κατάπιε την είδηση πως "αγέλη παοκτσήδων" έστησε ενέδρα και σκότωσαν αλλοδαπό αρειανό!!! ? Αντρίκια πράμματα!!! Η Αστυνομία θα κάνει ξανά τα στραβά μάτια όπως στην Σουρωτή;

Ούτε τα προσχήματα δηλαδή!!! **

Τούτο δεν είναι άσχετο με εμάς.

Η συμπολίτες ψάχνουν εκδίκηση. Ακολουθούν δύο ματς με τα παραρτήματα τους και ένα ακόμη με τον άλλο πυλώνα της παράγκας. Έχασαν από μας πανηγυρικά, αλλά θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να χάσουμε εμείς. Αν όχι στο γήπεδο, έστω και σε καμιά σκοτεινή γωνιά από τις αγέλες των συμπολιτών που παραστράτησαν κι αντί για τη Τούμπα, βρέθηκαν στην Ξάνθη ή και τη Λάρισα. Ίσως και στο Πειραιά. Γιατί είναι αδερφά σωματεία από το 1980. ***

* Δεν μπορώ ρε παιδιά, θα το πω. Ακόμη γελάω με τον Υιάνκο. Του ανέφερα τον Βελλίδη της Τούμπας, μπας και καταλάβει πως η απόδοση του Ζίφκοβιτς δεν ήταν χειρότερη από τη δική του, κι αυτός νόμισε πως του μίλησα για "στήσιμο παίκτη" και μου αράδιασε ένα σωρό επιχειρήματα που μ' έκαναν να πειστώ ...για το αντίθετο!!! Όπως και να έχει ο διάλογος με ντουβάρια είναι πιο εποικοδομητικός από ένα ίδιο με μπαογκτσή. Γιατί ακούς τον εαυτό σου και βλέπεις αντικειμενικά πώς ακούγεσαι. Το γέλιο θα παραταθεί κι άλλο αν στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται διώξουν τον Ζίφκοβιτς και πάρουν τον Βελλίδη!!!??

** Περιττό να πούμε βέβαια πως η αντικειμενικότητα έπιασε πάτο. Έκαναν μια συρραφή με 2-3 φάσεις αρειανών που έδειχναν παθιασμένο παιχνίδι, καθόλου αντικανονικό, κι άφησαν απέξω περί τις 7-8 φάσεις που οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν νοιάζονται καν για την μπάλα αλλά να γκρεμίσουν τον παίκτη. Πάγια τακτική που οι "μιλημένοι" διαιτητές τα προσπερνούν όταν βλέπουν ασπρόμαυρη φανέλα

*** Δεν μιλώ για την γνωστή φωτό της θύρας 4, αλλά για τις περίφημες οδομαχίες στο Φάληρο, το ΟΑΚΑ κλπ.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

To ματς ολόκληρο θα το βρείτε στο:

Δείτε στο 15:23 τον Ίνγκαρσον να ίπταται πατώντας κάτω τον Ιντέγε, στο 16:38, που πατά ο Βαρέλα τον Λάρσον στο 17:18 τον Ίγκανσον να κυνηγά τον παίκτη κι όχι τη μπάλα, κι γενικά όσα ΔΕΝ ΈΔΕΙΞΑΝ το σαββιδοκάναλο και η Α. Κυριακή.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Επιφυλασσόμουν να (ξανα)δω το ματς πριν πω το οτιδήποτε για τον Ένιγκ. Η γνώμη μου δεν άλλαξε από εκείνη που είχα και πριν. Το ματς δείχνει ξεκάθαρα όλα τα πάνω και τα κάτω του γερμανού. Τα συν του τα είπαμε από νωρίς. Τα μείον του δεν είναι όλα ξεκάθαρα ούτε και στην 2η ανάγνωση. Γιατί όλα τους εξαρτώνται από την προσέγγιση που θα έχεις και την έκβαση που θα πάρουν τα ρίσκα του. Ακόμη και τώρα δεν είμαι σίγουρος για τις εντολές που είχαν οι παίκτες μας. Πιθανότατα να τους ζήτησε εξαρχής να πιέσουν μπροστά στην επίθεση και οι δικοί μας δεν κατάφεραν να το κάνουν. Τεράστιο το ρίσκο με τον Ροζ δεξιά, αλλά του βγήκε. Αλλά το πλάνο μπήκε σε εφαρμογή όταν για πρώτη φορά χρειάστηκε ο Φέτφα να βοηθήσει τον Ροζ. (Από κει ξεκίνησε το γκολ).

Τα υπόλοιπα τα είπαμε λίγο-πολύ, αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε την εκνευριστική αργοπορία του να φρεσκάρει σωστά την ομάδα. Και να το κάνει σωστά. (Μόνη δικαιολογία πως τούτο το κάνει για να δείξει στους παίκτες του πως θέλει περισσότερα τρεξίματα από όλους. Αλλά, τούτο δεν ισχύει για τη περίπτωση που θέλει να αλλάξει τη λειτουργία της ομάδας. Συνεπώς λάθος και μάλιστα χοντρό).

1η αλλαγή ο Ντουρμισάι. * Πού κολλάει αυτός; Άκουσε εδώ, Απόστολε τον Ραπτόπουλο να μη τα λέω εγώ (περί το 10΄' λεπτό). Για μένα σωστή η αλλαγή, γιατί ανεβήκαμε μέτρα στο γήπεδο και βγήκαμε από το χώρο ευθύνης των κεντρώων τους. Προστέθηκαν στις βοήθειες και οι δικοί μας επιθετικοί κι αυτό ανάγκασε τους δικούς τους επιθετικούς να γυρίσουν κι αυτοί πολλά μέτρα πίσω τους. Το παιχνίδι πήγαινε πάνω-κάτω, δηλαδή στις αντεπιθέσεις, όπου πιο επικίνδυνοι είμαστε εμείς. Δεν συμφωνώ με τον Ραφτόπουλο σε πολλά αλλά η λογική Ένιγκ (λογικού ρίσκου, για μένα) έφερε αποτέλεσμα. Πολύ σωστά μπήκε και ο Μπα γιατί ο φρέσκος Μπίσεσβαρ έφερε τα πάνω κάτω στο διάστημα που έπαιξε κι ήθελε κάποιον να τον ανακόψει, αλλά ο Μπα είναι πολύ λίγος να το κάνει. Ωστόσο το κέρδος για μας είναι πως οι ποδοσφαιρικές "σημαίες" των συμπολιτών μας υποστάλλησαν με τον πιο άχαρο τρόπο. Ο Βιερίνια ούτε που φάνηκε σε όλο το ματς γιατί τον κατάπιε ο Σάσα κι οι αμυντικοί, ο Λημνιός εξαφανίστηκε από δεξιά, περνούσε αριστερά μήπως τον δείξει κι αυτόν η ΤιΒι και ο Πέλκας νευρίασε που δεν τον παίζανε τα άλλα τα παιδάκια κι άρχισε κι αυτός τα ύπουλα χτυπηματάκια στον Κόρχουτ, στον Γκάμα, (λες και το βρώμικο παιχνίδι εκεί στην Τούμπα ανήκει στα υποχρεωτικά μαθήματα άμα θες να παίξεις στον ΠΑΟΚ).

Εν ολίγοις το λίγο παραπάνω της απόδοσης που βγήκε από μερικούς μας παίκτες (πχ Βέλεθ που έγινε η σκιά του Σιντέρσκι μετά το γκολ, του Σάσα που κάλυπτε όσα δεν κάλυπτε ο Ματίγια) έκαναν τον Πάοκ  να θυμίζει  ομαδούλα γειτονιάς που και 7 γκολ να έτρωγε, ίσως και να  ήταν λίγα. Αλλά τούτο ας μη μας ξεγελά. Ο Πάοκ στάθηκε στο συνηθισμένο ύψος της. Αυτό της 1ης νομίζω καλύτερης άμυνας. Την διαφορά την έκανε στην περιοχή του η ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑ. Ο παίκτης παραπάνω που ήρθε από την άμυνα (Βέλεθ και Ροζ) ή από το κέντρο (Σάσα). Τούτο επί Ένιγκ καθιερώθηκε, αν και το είχαμε δει και επί Παντελίδη. Κι αφού, σε γενικές γραμμές, τα μαρκαρίσματα εκατέρωθεν ήταν σωστά τότε το παιχνίδι φεύγει από τη σφαίρα της μετριότητας και πάει στα επίπεδα ποδοσφαίρου με υψηλές προδιαγραφές. Έξω από την Ελλάδα. Σε χώρες όπου το σκορ στα ντέρμπι ξεπερνά το μίζερο 0-0 ή 1-0 της ψωροκώσταινας. (Όσο και να μην αρέσει τούτο στον χαμένο).

Με αυτά δεν δικαιώνω καθόλου τον Ένιγκ. Κι εγώ βλέπω λάθη. Αλλά ποιος εγγυάται πως η δική μου προσέγγιση είναι πιο σωστή από τη δική του; Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Γι' αυτό και αρκούμαι να πω πως ο γερμανός έχει μια διαφορετική προσέγγιση από την δική μας. Και αφού το ταμείο είναι υπέρ αυτού, εγώ επιφυλάσσομαι προς το παρόν . Οπότε ίδωμεν.

* (Εγώ είμαι πιο συντηρητικός και θα περνούσα σαν αλλαγή τον Ντιγκινί που πρεσάρει καλύτερα από τον Ντουρμισάι, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτόν κι αν θέλουν να τον δώσουν (Κακώς, κάκιστα για μένα και δεν το πιστεύω, αλλά λέμε τώρα...).

Να θυμίσουμε και πάλι πως ο κόουτς δεν να βλέπει μόνο το τρέχον παιχνίδι αλλά κι αυτά που έρχονται. Οπότε παίρνει κι από εδώ ένα ακόμη ελαφρυντικό.)

Εδώ θα βρείτε το βίντεο με την ανάλυση του Ραπτόπουλου

 

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, κάθισα χθες και είδα όλο το παιχνίδι, πραγματικά άξιζε και είχε ενδιαφέροντα στοιχεία για παρατήρηση, που στη ζωντανή μετάδοση και με το αίμα να βράζει μπορεί κάποιος να μην εντοπίσει. Προσωπικά ξεχωρίζω τα παρακάτω ως κυριότερους παράγοντες της νίκης μας:

1. Υπερτιμημένοι πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ και κάκιστη η αμυντική λειτουργία τους, που απλά εκμεταλλεύτηκαν οι δικοί μας. Σε αυτά οφείλονται τα 4/4 γκολ μας και όχι σε τύχη (το θέμα επί της ουσίας δεν είναι πόσες τελικές έχεις, αλλά πόσες είναι με αυξημένες προϋποθέσεις για γκολ). Και τα 4 γκολ επιτυγχάνονται από παίκτες που βρέθηκαν ολομόναχοι μέσα στην περιοχή τους και εκτέλεσαν τον Ζίφκοβιτς. Τα τρία μάλιστα γκολ είναι από κοντινή απόσταση, ενώ και το 5ο γκολ (που ακυρώθηκε για οριακό off-side) προκύπτει από ωραίο συνδυασμό που βγάζει τον Φετφα μόνο του απέναντι στην εστία. Συνεπώς, το 4/4 είναι ταυτόχρονα ποδοσφαιρικό επίτευγμα του Άρη και αποτυχία του ΠΑΟΚ, κι επειδή τα γκολ τελικά μετράνε σε αυτόν τον παράγοντα κρίθηκε το ντέρμπι.

2. Αποδείχτηκε ότι προσθέτοντας έναν ψηλό παίκτη στην περιοχή (Rose αντί Sundgren) γινόμαστε στα στημένα πιο απειλητικοί επιθετικά και πιο ασφαλείς αμυντικά. Εκτός από τους καλούς στο ψηλό παιχνίδι (Velez, Rose, Δεληζήση), αξία έχουν και οι πολύ καλές σέντρες-ξυράφι που βγάζουν οι Matilla, Korhut. Στο συγκεκριμένο τομέα επικρατήσαμε και στις δύο περιοχές κατά κράτος απέναντι σε έναν αντίπαλο που αυτές οι φάσεις είναι το ατού του.

3. Μεγαλύτερο πάθος και ψυχή από τους παίκτες μας και ταυτόχρονα αδυναμία των παικτών του αντιπάλου να διαχειριστούν το εις βάρος τους σκορ. Κάθε φορά που έτρωγαν γκολ μετά το 2-1 μπλόκαραν και έπαιζαν σαν χαμένοι (νομίζω το είπε και ο Βιερίνια στις δηλώσεις του). Συνεπώς, συμφωνώ με τον @ukworm ότι μετά το 4-1 το ματς προσφερόταν για να τους διαλύσουμε. 

4. Κρίσιμα τα χρονικά σημεία που πετυχαίνουμε τα γκολ: το πρώτο ελάχιστα μετά το 0-1, το δεύτερο πριν λήξει το ημίχρονο, το τρίτο μόλις ξεκινάει το β' ημίχρονο και το τέταρτο πριν προλάβει ο αντίπαλος να συνέλθει από τα δύο γκολ κάτω που βρέθηκε.

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία:

Στον άξονα είχαμε πρόβλημα αμυντικής λειτουργίας (όχι τα στόπερ, πιο μπροστά: από τα χαφ μέχρι τους επιθετικούς) μόνον στην αρχή του παιχνιδιού (δεν το είχα σκεφτεί, αλλά ακούγεται λογική η εξήγηση ότι "θόλωσαν" οι δικοί μας με την ατμόσφαιρα και τη δίψα της κερκίδας για νίκη). Στα πλάγια όμως, όπως σωστά γράφει ο @almand, οι Rose, Korhut εξαφάνισαν τους Βιερίνια και Λημναίο.

Τα τρία γκολ από παίκτες μας που βρέθηκαν μόνοι τους φάτσα με το τέρμα, αλλά στο τέταρτο γκολ ο Larsson γελοιοποιεί τον Matos (ο πιο βρώμικος παίκτης στο πρωτάθλημα, νομίζει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με τους αγκώνες, όχι με τα πόδια) και ξεμαρκαρίζεται εύκολα για να εκτελέσει.

MVP του αγώνα ο Sasha (για μένα με διαφορά MVP του φετινού Άρη), πάθος, ταχύτητα, έκοβε, έτρεχε, μοίραζε, έβαλε και γκολάρα που προέρχεται από κλέψιμο δικό του και κούρσα διαγώνια στον κενό χώρο! :notworthy: 

Θα συμφωνήσω με τον Almand για τον Oenning. Κρατάω κι εγώ την επιφύλαξη ότι μπορεί ο Oenning να έχει μια προσέγγιση που, ναι μεν δεν κάνει το προφανές, αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνει την ομάδα πιο αποτελεσματική. Στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να διαβάσω και τη γνώμη του @REY.

@Mitsos, έχω την εντύπωση ότι και εσύ δεν έγραψες κάτι, πώς σου φάνηκε η τακτική του Oenning;

 

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, ukworm said:

Βρήκες και συ άνθρωπο να κάνεις διάλογο.... Καλά κρασιά....

Πραγματικά απορώ κι εγώ με την υπομονή σας να κάνετε διάλογο με το κακομαθημένο. Το παιδάκι έχει φανερά πρόβλημα, οι μακρόσυρτες "αναλύσεις" του βρίθουν ανακριβειών και ασχέτων με τη συζήτηση αναφορών. Πρόκειται περί κομπλεξικού και φανατισμένου, είναι πραγματικά για λύπηση.

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία μιας αντίστασης
https://www.karpetshow.gr/blog/i-istoria-mias-antistasis

Ακούω και διαβάζω διάφορους που απορούν με το γεγονός ότι ο Αρης έβαλε στον ΠΑΟΚ τέσσερα γκολ και αναρωτιέμαι γιατί. Ο Αρης είναι μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα, με λίγες αδυναμίες και πολλές δυνατότητες. Είναι μια ομάδα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο κυρίως κι όχι με το αν υπάρχει διαθέσιμο κανένα προπονητικό κέντρο να το αγοράσει κανένας ανιψιός: δεν τον νοιάζει καν ποιος είναι πρόεδρος στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Μια ομάδα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο μπαίνει σε ένα παιγνίδι για να παίξει για να κερδίσει κι όχι για το πώς θα στήσει μπλόκα κτλ. Μια τέτοια ομάδα κοιτάζει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε κάθε ενδεχόμενο που θα της προκύψει στη διάρκεια του αγώνα και δεν ασχολείται με επιτροπές υποδοχής και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Μια κανονική ομάδα όταν έχει τη δυνατότητα να βάλει τέσσερα γκολ θα βάλει τέσσερα γκολ και δεν θα αρχίσει να σκέφτεται μήπως θυμώσει ο μεγάλος. Ο Αρης είναι μια κανονική ομάδα: είναι πιο δυνατός σίγουρα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, τη Βίντι και την Μπάτε Μπορίσοφ που κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στο διάστημα που έτρεχε στην Ελλάδα το μεγάλο του αήττητο. Το κοινό που έχει ο Αρης με αυτές τις ομάδες είναι ότι όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ παίζει ποδόσφαιρο, πράγμα που σπανίως συμβαίνει με τις ομάδες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, οι οποίες προσπαθούν να κάνουν άλλα πράγματα – τα λεγε ο Παντελίδης. Επειδή παίζει καλύτερα από αυτές που τον κέρδισαν στην Ευρώπη παίζοντας ποδόσφαιρο του έριξε τέσσερα γκολ.

Θα το βλέπαμε και πέρυσι

Φέτος ο Αρης τον ΠΑΟΚ θα τον κέρδιζε και στην Τούμπα. Αν δεν τα κατάφερε είναι γιατί ο Σιδηρόπουλος, που για μυστήριους λόγους τον είχε αφήσει με δέκα παίκτες, αποφάσισε ότι πρέπει να παιχτεί μια παράταση. Ο Αρης δυο χρόνια τώρα που ζωήρεψε και δυνάμωσε από τον ΠΑΟΚ των ρεκόρ έχασε μια φορά σε όλες τις διοργανώσεις που τον αντιμετώπισε γιατί ο Γιουνέζ πέρυσι στο Βικελίδης αστόχησε σ’ ένα πέναλτι: αν είχε σκοράρει, έχω βάσιμες υποψίες πως ότι ακριβώς είδαμε φέτος θα το βλέπαμε και πέρυσι.

Παιγνίδια όπως το χθεσινό για τον Αρη είναι απλά: σε εμάς τους υπόλοιπους, που με τον Αρη δεν έχουμε σχέση, απλά υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ένα ποδόσφαιρο πραγματικό, που δυο ομάδες παίζουν για να κερδίσουν και κερδίζει αυτή που παίζει καλύτερα. Οι αγωνιστικές αξίες στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν σταματήσει να είναι κάτι δεδομένο – το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ηθική. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού π.χ ο κ. Κωστούλας είπε πρόσφατα με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως μακάρι να είχε κι αυτός κάτι να πουλούσε σε ένα ανιψιό σερβιτόρο που θα του περίσσευαν καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ. Μαζί του θα συμφωνούσαν πιστεύω καμιά δεκαριά πρόεδροι ελληνικών ομάδων – ίσως και περισσότεροι. Στον Αρη, αν διοικητικός παράγοντας έλεγε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να αλλάξει χώρα: αυτή είναι όλη η διαφορά.

Αρνείται μια ευκαιρία

Για την ιστορία του Αρη αυτό που κάνει στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι τίποτα περισσότερο από το χρέος του: παίζει για να κερδίσει τον συμπολίτη χωρίς να κοιτάζει τη βαθμολογία, την εξουσία του και την δύναμη του διότι στα κανονικά ντέρμπι στον κόσμο αυτά δεν μετράνε. Στη λογική του ελληνικού ποδοσφαίρου όμως, όπου κορόιδο είναι όποιος δεν τα παίρνει, ο Αρης κάνει κάτι σπάνιο: αρνείται μια ευκαιρία να ζήσει επιτυχίες ανεβαίνοντας απλά στο κάρο του χειροκροτητή, όπως τόσοι και τόσοι.

Πριν πείτε αυτά δεν τα κάνουν οι μεγάλες ομάδες κτλ κτλ θα θελα να σας θυμίσω μερικά απλά πράγματα. Ο Αρης ξέρει πιθανότατα καλύτερα από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα τι θα πει να σε κυνηγάει ένα ολόκληρο παρασκήνιο, όχι γιατί του κόψανε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα π.χ, αλλά γιατί τον καταδίκασαν με δεύτερο χρόνο παρουσίας στη Γ’ Εθνική και κάποιοι έκαναν ότι μπορούσαν κάποτε για να μην ανέβει από την Β΄ Εθνική στην πρώτη κατηγορία. Όταν αυτά τα ζεις, δύσκολα τα ξεχνάς: μιλάμε για εφιάλτες. Επίσης ο Αρης είδε τα τελευταία χρόνια τον Ηρακλή να διαλύεται με εξυγιαντικές αποφάσεις, λες και το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αυτός. Ειδικά ο Θοδωρής Καρυπίδης ξέρει τι θα πει να προσπαθούν να σε μπλέξουν με όποια γελοία ιστορία υπάρχει, χρησιμοποιώντας τα media. O Αρης, απλά χειροκροτώντας, θα είχε μια ωραία εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη, θα έπαιζαν στα ντέρμπι του ξένοι διαιτητές, θα είχε πρόεδρο στη Σουπερλίγκα ένα δικό του, στην ΕΠΟ θα του έκαναν τεμενάδες: μπορεί να έπαιζε κι ένα τελικό κυπέλλου ακόμα συμμετέχοντας σε κάποια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ποιο είναι το κόστος για όλα αυτά τα υπέροχα; Δυο φιλικά το χρόνο. Βάλ’ τα κάτω και πες «όχι». Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι; Και ξέρεις πόσο ακόμα πιο δύσκολο γίνεται να το πεις το όχι αυτό, όταν ζεις σε μια πόλη που πέρα από τους δικούς σου έχεις όλους τους άλλους απέναντι; Και δεν μιλάω μόνο για οπαδούς. Το σπάνιο με τον Αρη δεν είναι ούτε ότι παίζει, ούτε ότι κερδίζει: είναι ότι αντιστέκεται. Αν δεν το έκανε, το παλιό εκείνο σύνθημα «Μια πόλη μια ομάδα» (που από χθες προκαλεί λίγο γέλιο) θα ήταν «Μια πόλη ένας ιδιοκτήτης». Και θα ήταν εύστοχο.  

Τρελοί και φουκαράδες  

Ο Αρης έριξε τέσσερα γκολ στον ΠΑΟΚ κερδίζοντας τον τέσσερις φορές. Πρώτον κράτησε την ψυχραιμία του όταν άκουσε πως τοποθετήθηκε στο ματς ο Παπαπέτρου και στο VAR o Μανούχος, μολονότι όλη η Ελλάδα ήξερε τι θα μπορούσε να πάθει. Δεύτερον αντέδρασε γρήγορα μετά το σοκαριστικό γκολ του Σβιντέρσκι, ένα γκολ που ήρθε στο πρώτο σουτ του αγώνα μετά από ένα λάθος του Κουέστα. Τρίτον μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ώθηση της καταπληκτικής εξέδρας του μετατρέποντας σε χρόνο ρεκόρ το ρευστό 2-1 σε άνετο 3-1. Και τέταρτον διαχειρίστηκε στο τέλος εξαιρετικά την όποια πίεση άσκησε ο ΠΑΟΚ, μολονότι υπήρχε η υποψία πως αν γινόταν με κάποιο τρόπο το 4-3 μπορεί το ματς να τελείωνε στο 138΄, όταν και θα ισοφάριζε κάποιος. Ο Αρης έδειξε χαρακτήρα, είχε στρατηγική, ήταν σοβαρός και ψύχραιμος κι αν έκανε ένα λάθος είναι ότι κατέβασε ταχύτητα στο τέλος, αλλά κι ο αρτίστας έχει το δικαίωμα καμιά φορά να απολαύσει το έργο του. Η νίκη του, που ήρθε μάλιστα με τρία γκολ αμυντικών του, ανήκει στους οπαδούς του και μόνο: όλοι οι υπόλοιποι απλά μπορεί να τον κοιτάζουν με απορία – κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνουν που βρίσκει τη δύναμη να είναι μια κανονική ομάδα σε ένα κόσμο τρελών, που χάνουν εύκολα την επαφή με τη λογική του ποδοσφαίρου και κυριλέ φουκαράδων που κυκλοφορούν με το δίσκο στο χέρι ψελλίζοντας «δώσε κάτι και σε μένα μπάρμπα».   

Κι ο ΠΑΟΚ; Πρώτα από όλα παραμένει πρώτος και είναι αμφίβολο αν θα χάσει και την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής: ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟ στο άδειο Καραϊσκάκη δεν τον έχει κερδίσει ποτέ. Φυσικά ο ΠΑΟΚ παραμένει το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα για τον απλούστατο λόγο ότι ομάδες σαν τον Αρη δεν υπάρχουν. Ο Φερέιρα νόμιζε χθες ότι παίζει με τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και την Ξάνθη – ο άνθρωπος είναι καλός προπονητής αλλά αμφιβάλω αν καταλαβαίνει ποια διαφορά έχουν αυτά τα ματς από το χθεσινό: ας του εξηγήσει κάποιος ότι αν συνηθίζεις να κερδίζεις τα ματς περπατώντας, όταν βρεις κάποιο που τρέχει το πληρώνεις ακριβά. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ντέρμπι, αλλά όταν έχει δεκαπέντε βαθμούς διαφορά από τον Αρη, που του χει βάλει φέτος έξι γκολ σε δυο ματς, είναι φανερό ότι για να γίνει πρωταθλητής, βαθμούς στα ντέρμπι δεν χρειάζεται: άμα χρειαστεί να κερδίσει θα το κάνει – δυο τρια ματς της προκοπής απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους μπορεί να τα κάνει ο καθένας. Διαβάζω ότι πήρε λέει το μάθημα του. Ποιο μάθημα; Ότι αν παίξει κάποιος μπάλα μπορεί να τον κερδίσει; Σιγά το μάθημα! Οσο αντιπάλους σαν τον Αρη δεν θα χει, όλα αυτά είναι λόγια του αέρα. Ακόμα και στα πάνελ της Αννίτας Πάνια ακούγονται πιο σοβαρά πράγματα…

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Emperor said:

1. Υπερτιμημένοι πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ ...

2. Αποδείχτηκε ότι προσθέτοντας έναν ψηλό παίκτη στην περιοχή (Rose αντί Sundgren) γινόμαστε στα στημένα πιο απειλητικοί επιθετικά και πιο ασφαλείς αμυντικά. ...

3. ...Συνεπώς, συμφωνώ με τον @ukworm ότι μετά το 4-1 το ματς προσφερόταν για να τους διαλύσουμε...

Τα σημεία που θίγεις τόσο εύστοχα και συνοπτικά είναι καλό να τα θυμόμαστε και για τους προσεχείς αγώνες.

Το ψηλό σχήμα που δούλεψε (ως ένα βαθμό) με τον συμπολίτη δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο αποτελεσματικό και με άλλα ματς. (Το είδαμε με τον ΠΑΟ και τον Ινσούα από εκεί και θα το δούμε πιθανόν και με τον ΟΣΦΠ αργότερα, γιατί κάποιες ομάδες έχουν εξτρέμ που αντιμετωπίζονται διαφορετικά). Ο Ροζ στέκεται αξιοπρεπώς στα δεξιά, αλλά μην το ξεχνάμε πως δεν είναι η θέση του, αφού δεν έχει το πόδι για εκεί. Εξαφάνισε τον Βιερίνα, όχι όμως και τον Γιαννούλη.  Για μένα αυτό που σταμάτησε τον ΠΑΟΚ ήταν το στενό μαρκάρισμα σε παίκτες-κλειδιά του. Πρώτη φορά είδα φέτος τον Άρη να αμύνεται τόσο στενά και αποτελεσματικά!!!

Ιδιαίτερη σημασία επίσης έχει το γεγονός πως η ομάδα έβγαλε αντίδραση παρά την ψυχρολουσία του γκολ του συμπολίτη. Τούτο κατέβασε πιο κάτω τον Φέτφα, οι κεντρώοι πήραν βοήθειες, και βγήκε το γκολ.

Είπαμε και για την τύχη που είχε ο Άρης να πετύχει το 4 στα 4, αλλά δεν είπαμε για την τύχη που είχε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει 3 κόντρες που του έδωσαν ισάριθμες χαμένες ευκαιρίες. Κι όπως πολύ σωστά επισήμανες, δεν είναι τύχη η αποτελεσματικότητα, αφού δείχνει αφενός μεν πως κάτι δουλεύτηκε για να γίνει, αφετέρου δε όλα τα γκολ προήλθαν από ομαδικούς συνδυασμούς. (Φανταστείτε πως σε όλα τα τέρματα ήταν διαφορετικός ο παίκτης που έκανε την ασίστ. Κατ' αλφαβητική σειρά: Γκάμα, Κόρχουτ, Ματίγια, και Φέτφα ? Κι αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πλουραλισμό στην επίθεση. Και μάλιστα από μια ομάδα που δεν έχει 10άρι!!!? κι αυτό την κάνει απρόβλεπτη.

Συνεπώς ούτε στην τύχη μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποδώσει τα αίτια της ήττας. Και η αποτελεσματικότητα που ανέφερε ατυχώς ο Φερέιρα εκθέτει τον ίδιο γιατί αυτή προυποθέτει να την δουλέψει κανείς στις προπονήσεις.

Όσο για το 3ο σημείο που είπες εγώ βλέπω σε αυτό κάτι οξύμωρο. Όλοι διέβλεπαν πως μετά το 4-1 ο Πάοκ οδηγούνταν σε διασυρμό. Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο πράγματα. Τον Μπίσεσβαρ που μπαίνει μέσα και κάνει τη διαφορά (του βγάζω το καπέλο του ανθρώπου, δεν του' έπερναν μπάλα ούτε με 3 παίκτες πάνω του- και να σκεφτείς πως δεν θέλουν αυτόν αλλά τον Βιερίνια στην ομάδα τους) και την είσοδο του Ντούρμι. Μια αλλαγή που για μένα είχε την λογική αφενός μεν του να πιέσει ο Άρης ψηλά για να βγάλει κι άλλα γκολ. Αφετέρου δε να μη κλειστεί πίσω όπως την πάτησε αρκετές φορές στο παρελθόν κι έχανε τα παιχνίδια μέσα από τα χέρια του. ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ για μένα. Ε, αυτή η λογική του Ένιγκ, που δεν συμφωνούσαμε, τάχα, εμείς είναι πολύ πιο σωστή από τη δική μας. Είναι η γερμανική προσέγγιση στη διαχείριση ενός προβαδίσματος στο σκόρ από τη μίζερη, ελληνική δική μας λογική να κρατήσουμε τη νίκη.

Η έκβαση του αγώνα δικαιώνει πανηγυρικά τις επιλογές του γερμανού. Τουλάχιστον προς το παρόν. Πλην όμως δεν είναι ένα και δύο τα σημεία που βελτίωσε την ομάδα, αλλά πολλά. Κι αυτό παρατείνει για κάμποσο ακόμη την περίοδο χάριτος που έχει να μην τον κράξουμε για όσα εξώφθαλμα λάθη κάνει.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

My extreme disappointment with Aris new signing and my overall disgust with the SL in general turned me off and I did not watch or listen to the game this past weekend.  Under other circumstances I would be thrilled with any victory against PAOK let alone one in which Aris scored 4 goals.

Having said that I did watch the replay Almand provided for us, thank you sir.  The over analyzation of this contest, not only here but in the media in general, made me curious.

I thought it was a well deserved victory and although PAOK out possessed us Aris were the better side.  The first half was very poor in quality since both teams were amped up running around like chickens with their heads cut off.  The first two goals were similar, bad defending followed by horrible goal tending and our second goal very opportunistic but basically off a set piece.  PAOK did have the chance to take a 2-0 lead and a 2-1 one lead but lucky for us their players didn't capitalize.  For what it's worth those opportunities presented themselves because of defensive errors that our opponents jumped on and not by any organized attack, as a matter of fact I only recall one of those by them the entire game around the 66th minute when Giannoulis came down the left and crossed it to the Polish forward but Cuesta beat him to the ball.

The second half was a different story definitely aided by the goalie's gift 3rd goal to Aris, it really took the wind out of their sails.  The fourth goal along with the Fetfa offsides goal both came from great upfield defending by Aris creating breakaway opportunities.  I will disagree with you guys here and to answer Emperor's question to me about Oenning's scheme, I thought it was brilliant especially after our new signing came in.  The 4-2-4 high press caused PAOK major problems and they had a hard time getting the ball out from their defenders.  PAOK was unable to threaten the entire second half aside from the 66th minute attack I spoke of earlier and of course their second goal which was another defensive miscue.

To simplify things Aris won because they did a better job taking advantage of the opponents defensive errors.  This roster can be very dangerous in games like these where the opponent possesses the ball because it affords them the opportunity to take advantage of their speed, finishing of course is another story.  I can't say that any one player stood out but hats off to Larsson for his effort while he was in the game.

Question, is it fair to assume there is a mandate from the boss for Ideye to play at all times?

  • Like it 4
Link to comment
Share on other sites

Well said Mitsos

As regards Ideye I believe that he is part of the new of this year style of Aris. On the other hand we don't have similar forward to play with. My opinion.

Στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας είπαν… ΝΑΙ στην καζούρα! Αρειανοί με κλαρίνα, κοτόπουλα και… ματωμένο σεντόνι πίκαραν ΠΑΟΚτσήδες! (video)

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

almand, the club re-signed Biseswar for 3 years and now his contract expires in June 2022.  He is 31 years old so the club absolutely understands his abilities and values him.  If anything, Biseswar is getting more game time under the new coach than with Lucescu.  I think it will be a very long time before we get a player of similar technical ability.  He really is a fantastic player.  If he was a bit stronger/faster he wouldn't be playing in Greece.

As for all the different analyses, I will defer to Mitsos analysis.  It's pretty spot on.  As for PAOK, our new coach seems to be from the Martins school of "I want to win and play beautiful at the same time" which has led us to 4 draws and 1 loss in derbies.  I personally prefer the practical approach of Lucescu who still had a team that played well enough to win but at the same time you had to spit blood to score a goal against us.  We will see what the rest of the season brings.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, almand said:

Χαχαχα ωραίοι!

Ωραία περνάνε αυτοί εκεί στην ιχθυόσκαλα. Είχαν κάνει και τα Παόκια κάτι αντίστοιχο πέρσι.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bananas said:

...  I personally prefer the practical approach of Lucescu who still had a team that played well enough to win but at the same time you had to spit blood to score a goal against us.  We will see what the rest of the season brings.

I agree 100%. I prefer Lucescu as well. But the whole point is that these two coaches have different approach to derbies. As you said Lucescu cares only about the (winning) result of his team, and he left the team 'cause he had nothing else to give to PAOK. So, he left with dignity before seeing the weakness of his team. But I go with Fereira mentality. He is better than Lucescu and he tries to give an european style to PAOK on the field and bring more of fans to stadium. The difficult part for him is that several players of his roster are overestimated. So, there is a limit to build the team he wants.

I'll say it once again. I liked PAOK the day before yesterday. Their coach gave them an excellent plan to apply on the field that was not possible for Aris to follow that rhythm. But only for 15 minutes. At that point Aris start to play as a team much BETTER than him. So, he had two options: Change plans immediately or on the second half. That was his mistake. The score went to 2-1 and 3-1 on 47'. It was too late for him.

Anyway, on this forum we analyze our team Aris and not PAOK. I've mentioned that comment 'cause this match was a game between two different football styles. The one that was based on his players (who are far better than Aris players) and the team spirit that the other one has. As expected, the winner in that case would be the one that had more team spirit than the other.

Good luck with the fire out there in Australia. We pray for a good raining for you people.

 

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Οι περίεργες συμπτώσεις ενός φόνου στη Θεσσαλονίκη…

https://www.in.gr/2020/01/11/apopsi/oi-perierges-symptoseis-enos-fonou-sti-thessaloniki/?fbclid=IwAR0RExq3dZWh9jsQriWhMneo7Rr5m360PDxmJeBzs6jd79fqT-FMqlQmEek

ΟΚ το ματς έληξε για μας, αλλά απ' ότι φαίνεται όχι για όλους. Το ξέραμε πως θα το ξετυλίξουν το κουβάρι και πως πίσω από αυτό θα βρουν λαβράκι. Θυμηθείτε το πως το πράγμα δεν αφορά μόνο την δολοφονία κάποιου από μια συμμορία. Από την ώρα που εν χορώ ένα στάδιο ολόκληρο ούρλιαζε υπέρ της ομολογίας ενός πανώ, το αδίκημα δεν είναι απλή συνέργεια σε φόνο εκ προμελέτης. Αλλά σύσταση συμμορίας, κατά παράβαση των άρθρων οπαδικής βίας, που πλέον επιβαρύνει και την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως και την ΠΑΕ της που δεν προέβη στην αποκήρυξη της. Το ότι σιωπήθηκε επιμελώς για 24 ώρες, η στιγμή που επιλέχθηκε να συμβεί, το ότι αφορά υπήκοο ξένης χώρας και μάλιστα γειτονικής χώρας μπλέκει τα πράγματα ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ για τους συμπολίτες.

Το αλαλούμ επίσης που υπάρχει σε ότι αφορά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και οι χειρισμοί της αστυνομίας και  της ανακριτικής αρχής το πάει το πράγμα πολύ βαθιά. Στην ουσία λέει πως το τελειωτικό κτύπημα το έδωσε το αυτοκίνητο που πέρασε "τυχαία" από πάνω του. Και την επομένη παραδόθηκε μια γυναίκα που δεν υπήρχε καν στο σημείο του φόνου. Για ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια αλλά το είχε νοικιάσει ο φίλος της(;;;), ένα σεσημασμένο πρόσωπο στις Αρχές (?). (Άρα τα περί αμελείας πάνε περίπατο. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι είναι να γίνει, θα γίνει με το δικό σου όχημα κι όχι νοικιασμένο). Για να αφήσουν την 26χρονη λες κι ήταν μια απλή "τροχαία παράβαση" για ένα άτομο που το πόρισμα του αποδίδει τον ΦΟΝΟ.

Επειδή θα δείξει πιθανώς ενδιαφέρον και η επίσημη Βουλγαρία, γιατί δεν αφορά κάτι μεμονωμένο- να δείτε πως το πράγμα έχει πολύ ζουμί ακόμη. Και θα μας πάει στις εποχές Ζαγοράκη που μερικοί σύνδεσμοι ήσαν το άσυλο ανθρώπων του υποκόσμου.

Γραμματικόπουλος. Ας το κρατήσουμε το όνομα, όσο και να το κουκουλώνουν οι αρμόδιοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού - Συνελήφθη για ανθρωποκτονία με δόλο η 26χρονη οδηγός

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε οπαδών που εμπλέκονται σε επίθεση
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 09:39
 
UPD:09:45
thessaloniki-kalamaria-peripoliko-astunomia.jpg
 
 
 

Στην ταυτοποίηση πέντε οπαδών αλλά και στη σύλληψη της 26χρονης οδηγού του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προχώρησαν έπειτα από πολύμηνες έρευνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν για την υπόθεση, σε εκτέλεση εντάλματος της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης συνελήφθη το προηγούμενο 24ωρο και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί για ανθρωποκτονία με δόλο η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου. Η ίδια είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά το συμβάν και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, ενώ ο εισαγγελέας είχε διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Τροχαία.

Από την έρευνα της Τροχαίας και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν όλο αυτό το διάστημα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 26χρονης, με αποτέλεσμα να απαγγελθεί εναντίον της κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο (κακούργημα).

Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση καθίσταται ύστερα από την έρευνα που διεξήγαγε η Αστυνομία και ο 48χρονος φίλος της, που όμως -μέχρι στιγμής- δεν έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος, που είχε εκμισθώσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο από εταιρεία ενοικιάσεων, κατηγορείται ότι μαζί με την 26χρονη «καθοδήγησαν» και «παρείχαν πληροφορίες» στους φυσικούς δράστες της επίθεσης εναντίον του Βούλγαρου οπαδού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση ταυτοποιήθηκαν πέντε άνδρες, ηλικίας 24 έως 48 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την πρώτη στιγμή (ως δράστες της επίθεσης) δύο νεαροί, 24 και 26 ετών, που διώκονται, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο ένας από τους δύο είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αλλά με διάταξη της ίδιας αποφυλακίστηκε τρεις μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άλλος είχε αφεθεί εξαρχής ελεύθερος υπό όρους.

Ο 28χρονος Βούλγαρος είχε βρεθεί μαζί με δύο φίλους του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη μία ημέρα πριν από το αιματηρό περιστατικό, καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με οπαδούς των «κιτρίνων». Από τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας προέκυψε ότι ο άτυχος οπαδός υπέστη θανατηφόρες κακώσεις πυελού κοιλίας, οι οποίες προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που πέρασε από πάνω του. Κατά τα ίδια ευρήματα, οι υπόλοιπες κακώσεις που εντοπίστηκαν στη σορό του δεν ήταν θανατηφόρες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...