Jump to content
Phantis Forums

Panathinaikos - Aris (Sunday, 22 December, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Λοιπόν για να δούμε τώρα.....

 

-----------------------------------------  Κουέστα ---------------------------------

Σουντγκρεν -------- Ροζ --------------- Βελεζ --------------- Κορχουτ

--------------------------- Σασα --------------- Ματίγια ---------------------------

------ Φετφα ------------------ Λάρσον ----------------- Γκαμα -------

------------------------------- Ιντεγε -----------------------------------------------

 

Πάγκος - Μπα, Εμαν, Μαντσίνι, Δελη, Σόουζα, Τόνσο, Μαρτίνεθ

Εκτός αποστολής - μάλλον Ντιγκινί (αν δεν είναι καλά), Διαμαντόπουλος και οι γνωστοί που δεν υπολογίζονται.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ για Larsson 10άρι σε 4-2-3-1. Σε αυτή τη διάταξη προτιμώ δεκάρι τον Gama και αριστερό εξτρέμ τον Diguiny, αν δεν μπορεί ο Γάλλος τότε αριστερά Larsson.

Κάτι μου λέει όμως ότι θα παίξουμε ξανά 4-4-1-1:

-----------------------------------CUESTA

ROSE (Sundgren)---VELEZ---DELI (Rose)---KORHUT

FETFA--------SASHA---TONSO (Matilla)---------GAMA

----------------LARSSON

----------------------------------IDEYE

Στο 4-4-2 (ή έστω 4-4-1-1) απαιτούνται πολλά τρεξίματα από τα δύο εσωτερικά χαφ, σε αυτό το καλύτερο δίδυμο είναι οι Sasha, Tonso. Αν και ο Matilla είναι από τους "αγαπημένους" μου παίκτες, εν τούτοις τελευταία είναι ντεφορμέ και ίσως ο Tonso είναι πιο κατάλληλος σε αυτό το ρόλο. Στο 4-2-3-1 θα έβαζα και τους δύο μέσα. Τον Μπα μόνον μην βάλει, ούτε καν αλλαγή!

Link to comment
Share on other sites

Για το ενισχυμένο κέντρο του ΠΑΟ ίσως να μην αρκούν Σάσα και Ματίγια του κέντρου. Κι αυτό να αλλάζει τα πλάνα μας αφού αξιώνει και τρίτο παίκτη στο κέντρο (Θυμηθείτε πως ο ΠΑΟ δεν άλλαξε ουσιαστικά το 3-5-2 αφού το ίδιο σύστημα εφαρμόζει με διάφορες παραλλαγές από παίκτες που αλληλοβοηθιούνται στο χώρο). Συνεπώς ίσως και να χωρά ο καλός Τόνσο του προηγούμενου αγώνα αφήνοντας έξω τον Λάρσον που δεν κάνει για 10αράκι. Τούτο όμως είναι ριζική καινοτομία αφού πάμε σε 4-3-3. (Με τον Λάρσον να συμμετέχει σαν αλλαγή στο δεύτερο όταν πέσουν οι ανάσες).

Το σύστημα όμως σε αυτή τη μορφή του δεν είναι καλύτερο από την πίεση ψηλά που ζητά ο γερμανός. Απλώς ενισχύει το κέντρο και την κυκλοφορία της μπάλας μεταξύ των δύο περιοχών. Το 4-4-1-1 δεν μας πάει γιατί δείχνει τη μεσοεπιθετική μας γραμμή αρκετά μέτρα πίσω ενώ τα γκολ έρχονται όταν 3 και 4 δικοί μας πατούν αντίπαλη περιοχή. Με αυτά θέλω να πω πως και τα τρία συστήματα που παίζουμε τα χωρίσουν κάποια μέτρα διαφορά των παικτών στο γήπεδο. Αν υπήρχαν τα πνευμόνια και τα  τρία θα ήσαν ευπρόσδεκτα, αλλά με τον Γκάμα στα 32 χρόνια και τον Φέτφα να ξεμένει από δυνάμεις έχουμε θέμα. Εγώ προτιμώ σε αυτό το παιχνίδι προτιμώ τον Λάρσον των αντεπιθέσεων στα τελευταία 20 λεπτά για να έχω τον Τόνσο πρόσθετη ανασταλτική και δημιουργική βοήθεια στο κέντρο. Αλλά είπαμε. Το θέμα είναι τι έχει στο μυαλό του ο γερμανός. Γιατί η νίκη έρχεται από μια συλλογική στρατηγική κι όχι από μεμονωμένες καλές στιγμές κάποιων παικτών μας. Άρα πάω με τις επιλογές του Ένινγκ (όχι όμως στο βαθμό να ξαναδώ τον Μπα βασικό, πλην ακραίας περίπτωσης ανάγκης). 

Αλλά ο Ρόουζ δεξιά και ο ορεξάτος Τόνσο σαν 6αρο-8άρι, δίνουν άλλο προφίλ στην ομάδα. Ο Ρόουζ λογικά θα γυρίσει στο πόστο του, θα επανέλθει ο Σούντρεν (ο οποίος όμως αμυντικά έχει πολλά κενά και φοβάμαι πως δεξιά ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ), αλλά τον Τόνσο τον θέλω σαν 2ο 8άρι κι όχι 10άρι αν θέλουμε να πιέσουμε σωστά την αντίπαλη άμυνα.

--------SASHA---------------(Matilla)-----

-----------------------TONSO ------------------

----FETFA-----------------GAMA---(Λάρσον)----------

---------------------IDEYE------------------------

Καινοτόμο το σχήμα με τον βόλο, μπράβο στον Ένινγκ και στους παίκτες, αλλά για να έχει κάποια αξία η καλή μας εμφάνιση θα πρέπει να έχουμε και συνέχεια. Μπορούμε. Τον αντίπαλο τον έχουμε ως προς την εμπειρία των μονάδων που θα παραταχθούν στο γήπεδο. Αν το πιστέψουμε την νίκη την έχουμε στο τσεπάκι μας.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία προσέγγιση, Ανδρέα, η διάταξη σε ρόμβο μεσοεπιθετικά φαίνεται να ταιριάζει στο συγκεκριμένο αγώνα. Οι προπονητές όμως δεν θέλουν οι ομάδες τους να αλλάζουν διάταξη συχνά, συνήθως χρησιμοποιούν το πολύ 2 διατάξεις. Για να δούμε τι έχει στο μυαλό του ο Ένινγκ.

Link to comment
Share on other sites

0-0 χθες, σε παιχνίδι με πάθος και προσπάθεια και από εμάς και από τον ΠΑΟ, αλλά χωρίς πολλές ευκαιρίες. Επί της ουσίας αλληλοεξουδετερώθηκαν οι δύο ομάδες. Στο τελευταίο 10-15' φάνηκαν και προβλήματα φυσικής κατάστασης στον Άρη, αυτά να τα βλέπει ο Ένινγκ, με την εμμονή του στους ίδιους 13-14 παίκτες. Όταν έχεις 3 παιχνίδια σε 8 μέρες και δεν έχεις ετοιμάσει μια ομάδα με σοβαρό rotation, η λογική συνέπεια είναι κάποιοι παίκτες να "σκάσουν". Στο διάστημα 4-26 Ιανουαρίου, δηλαδή για 22 μέρες, θα δώσουμε 7 παιχνίδια, κάθε 3 μέρες και ένα παιχνίδι, ανησυχώ αν η ομάδα θα αντέξει να αντεπεξέλθει. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν το είδα το παιχνίδι, οπότε δεν έχω πλήρη άποψη....

Στο 2ο φάνηκε ότι δώσαμε γήπεδο (κακώς) και ήμασταν τυχεροί που δε χάσαμε...

Πάντως φαίνεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σταθερότητα η ομάδα. Τη μία αγωνιστική κάνει παπάδες, την άλλη σέρνεται... Και φυσικά ο Γερμανός παρακολουθεί ατάραχος....

Link to comment
Share on other sites

H κούραση για τους 2 κεντρώους μας ήταν αναμενόμενη αφού 2 μόλις παίκτες ήταν λίγοι για το σχήμα που παρέταξε χθες ο αντίπαλος. Ο Τόνσο έδειξε και πάλι αυτό που λέμε πάντα. Πως σαν 6αρο-8άρι μπορεί να είναι περίφημος, αλλά σαν 10άρι εξαφανισμένος. Δεν περίμενα ο Ένιγκ να ξαναβάλει τον Ρόζ στο δεξί άκρο αλλά ευτυχώς που το τόλμησε. Έκλεισε μια τεράστια τρύπα που θα είχαμε εκεί αν έπαιζε ο Σούντγρεντ και μπράβο του. Ο Φέτφα εχθές έδειξε πως είναι πολυτέλεια για μας που τον έχουμε στην ομάδα. Γιατί ανεβάζει τον πήχη από σουπερλγκάτο παίκτη σε διεθνή ποδοσφαιριστή μιας καλής ευρωπ. ομάδας. Κρίμα που δεν μπορούν κάποιοι άλλοι να συνεργαστούν μαζί του.  Εχθές ήταν μακράν ο MVP του αγώνα και μάλιστα απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους όπως ο Ινσούα. Μπράβο.

Το ίδιο ερώτημα με τον Αλέξανδρο γεννήθηκε και σε μένα αφού εδώ και 3-4 αγωνιστικές αφού η πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Η απάντηση σε αυτό, Αλέξανδρε, είναι δυστυχώς στενάχωρη. Αυτό είναι το  rotation για μας ελλείψει ισάξιων αναπληρωματικών. Ο Μπα αντί του Σάσα και ο Μαντσίνι αντί του Γκάμα ή κάποιου άλλου. Κι αυτό αρέσει-δεν αρέσει είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μέχρι να βρεθούν οι σωστοί αντικαταστάτες τους.

Το μόνο θετικό σε αυτό είναι πως αν και το θίγουμε αργά σαν θέμα, ο γερμανός κάνει ότι μπορεί να καλύψει τα τεράστια κενά της ομάδας μας. Μόνη δική μου ένσταση εναντίον είναι πως οι αλλαγές του έρχονται ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Είναι δυνατόν να βάζει τον Ντιγκινί 4 λεπτά πριν τη λήξη;;; Και τον Τόνσο στη θέση του Λάρσον όπου "εξαφανίζεται" ενώ ήδη από το 50' ήταν ολοφάνερο πως το κέντρο ήθελε ενίσχυση; Αρα πού κολλάει η είσοδος του Μαντσίνι αριστερά;

Το ματς έκλεισε στο Χ κι όπως εξελίχθηκε δεν μας δυσαρεστεί το αποτέλεσμα. Αν όμως είχε μετρήσει το γκολ του Φέτφα, ή έμπαινε το δοκάρι των πράσινων τα σχόλια μας κατά του γερμανού δεν θα ήταν τόσο βελούδινη όσο τώρα. Κι αυτό δεν μου αρέσει. Εγώ μέμφομαι το στραβό είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε. Γιατί η ένσταση μου αποβλέπει στη βελτίωση της ομάδας. Κι όχι να χαϊδεύουμε αυτιά. Κι ενώ ο κάκιστος σχεδιασμός ευθύνεται για τη κατάσταση της ομάδας, η μπαγκέτα του κόουτς που της δίνει τη ρότα που παίρνει θέλει πιο επιδέξιες κινήσεις. Γιατί η έξοδος στην Ευρώπη απαιτεί να ανέβει κι άλλο η απόδοση της ομάδας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Στο τέλος δώσαμε γήπεδο, διότι η ομάδα "κάθισε", μείναμε από δυνάμεις. 

Σε ότι αφορά τον Ένινγκ εμμένει να χρησιμοποιεί τους παίκτες σε λάθος θέσεις, πχ χθες τον Gama αριστερό εξτρέμ, πάνω στον ασβέστη σε σύστημα 4-4-1-1. Toν Mancini τον βάζει έξω αριστερά ενώ είναι οκταροδεκάρι. Τον Martinez τον βάζει έξω δεξιά ενώ είναι δεκάρι. Τον Sasha δεξί-αριστερό μπακ, ενώ είναι αμυντικό χαφ. Κλπ, κλπ. 

Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς:

  • Ο Γκάμα έκανε πολύ κακό παιχνίδι, πολλά λάθη, έδειχνε κουρασμένος, δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει 2 ματς στο 100% σε 3 μέρες.
  • O Φετφατζίδης σε δαιμονιώδη φόρμα.
  • Ο Λάρσον, ο γνωστός τσαπατσούλης.
  • Ο Ματίγια σε παρετατεμένο ντεφορμάρισμα.
  • Ο Σάσα κατάπιε πολλά χιλιόμετρα.
  • Βέλεθ και Δεληζήσης πάρα πολύ καλό δίδυμο.
  • Μαντσίνι, Τόνσο, μπήκαν αλλαγή και δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους (το γράφω ευγενικά), ήταν όμως σε σημείο που η ομάδα είχε οπισθοχωρήσει.
  • Ο Ιντέγιε έτρεξε και μόχθησε, αλλά έκανε νομίζω μόλις μία τελική. Σε αυτό έχουν ευθύνη και οι Γκάμα, Λάρσον, Φετφατζίδης που προσπάθησαν να τελειώσουν φάσεις, ενώ ο φορ μας ήταν σε καλύτερη θέση.
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, έτσι είναι και συμφωνώ σε όλα. Ένα δύο σημείο μόνο θα το διατύπωνα αλλιώς. Νομίζω πως ο Γκάμα κατ' εντολή Ένιγκ ήταν αριστερά με τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε. Για μένα το σχήμα θα ήταν αποτελεσματικότερο με τον Ντιγκινί εξαρχής μέσα και τον Λάρσον αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο. Κι αυτό γιατί έτσι απαιτεί το σχήμα που παίζουμε (αν αντιλαμβάνομαι σωστά τον τρόπο παιχνιδιού μας). Παίζουμε ανορθόδοξο παιχνίδι. Δεν έχουμε καθαρόαιμο 10άρι (!!! παράδοξο για 4-2-3-1) για να πάρουν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΟΛΟ όλοι οι παίκτες της μεσοεπιθετικής μας γραμμής. (Εξ ανάγκης βεβαίως, αφού δεν έχουμε 10άρι ηγέτη).

Τούτο όμως λειτουργεί σωστά όταν οι παίκτες παίζουν τον ρόλο που ξέρουν. Κι από αρχίζει ο γρίφος. Ο Ντιγκινί τον ξέρει τον ρόλο, αλλά στον άξονα, ο Γκάμα επίσης αλλά όταν συγκλίνει στην περιοχή από τα άκρα. Ο Λάρσον πολύ καλός στις αντεπιθέσεις, δεν μοιάζει να ταιριάζει για ελεύθερο ρόλο αλλά ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ και ΚΑΛΑ τις θέσεις που παίζει. (Εμένα μου άρεσε εχθές γιατί λειτούργησε άψογα και μάλιστα σε διαφορετικούς ρόλους από αυτούς που συνήθιζε. Ως φορ στην ασίστ του Φέτφα και μάλιστα από δεξιά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ και μπράβο και σε αυτόν και στον Φέτφα). Αντίθετα με απαγοητεύει πολύ ο Ιντέγε στις θέσεις που παίρνει στην περιοχή. Αργεί χαρακτηριστικά να μάθει αυτό που στην τελική είναι η δουλειά του να κάνει!!! Θυμίζω τη φάση στη 2η διείσδυση του Φέτφα. Είναι ελεύθερος στην περιοχή αλλά μεσολαβεί και ο τερματοφύλακας και ο αμυντικός. Πώς να του την περάσει τη μπάλα. Με τον Βόλο ο Φέτφα του σέρβιρε έτοιμο γκολ και κόντεψε να το χάσει. Τον σώζει ευτυχώς η καλή του φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά μου αρέσει συνολικά σαν παίκτης. Αλλά δεν είναι το ίδιο εξελίξιμος όσο ο Λάρσον που είπαμε.

Μου άρεσε και ο Γκάμα στα αριστερά γιατί εκεί αποδίδει καλύτερα παρά σαν 10άρι έχοντας τον Ντιγκινί ελεύθερο δίπλα του. Το ίδιο δίδυμο το δοκιμάσαμε σε εναλλάξ ρόλους και δεν άρεσε σε κανένα. Λογικό για μένα. Δεν είναι ντεφορμέ ο παίκτης. Είναι ο ρόλος που δεν του πάει. Ή πιο σωστά ο ρόλος που του έδωσε ο κόουτς.

Φανταστείτε τώρα την εικόνα μας αν αντί του Μαντσίνι αριστερά έβαζε τον Τόνσο στο κέντρο όπου ο αντίπαλος είχε την υπεραριθμία για 90 λεπτά. Ούτε ο Σάσα θα κρέμαγε γλώσσα, ούτε ο Ματίγια. Κι αυτό θα μας έδινε την υπεροχή στο κέντρο για τουλάχιστον 30-45 λεπτά. Τότε δεν θα μιλούσαμε για ντεφορμάρισμα του Ματίγια. Αλλά για τις επιλογές του προπονητή. Φανταστείτε να έμπαινε ο Λάρσον στο τελευταίο 20λεπτο που έπεσε η απόδοση του αντιπάλου. Πιθανόν να είχαμε την νίκη πολύ πιο εύκολα από όσο ακούγεται.

Τι θέλω να πω: Ναι, ο γερμανός το παλεύει, προσπαθεί αλλά (ξανα)έκανε λάθη. Δικό μας μέλημα είναι να διαγνώσουμε σωστά την ασθένεια της ομάδας κι όχι να ελαφρολογούμε για το τι νομίζουμε και τι πιστεύουμε για σωστό.

Κι εδώ ευθύνη φέρει και ο Τερζής. Τον ήξερε τον ΠΑΟ. Και μάλιστα στον 1ο γύρο κέρδισε και την ομάδα και τον προπονητή της. Γιατί σε αυτό το παιχνίδι παρουσιαστήκαμε σαν να τον αγνοούμε; Το κέντρο τους εχθές θύμιζε λασπωμένη αλάνα από 10 νοματέους να κλωτσούν το τόπι μέσα σε 10 τετρ μέτρα. Με ποιες ανάσες ο Ματίγια να πετάξει τη μπάλα 30 μέτρα μακριά μπας κι  απλώσουμε το παιχνίδι στα άκρα του; Πίσω στην άμυνα τους ήσαν μόνον 2 παίκτες!!! Με δυο λόγια το παιχνίδι ήταν καρμπόν με αυτό του 1ου γύρου ως προς τη διάταξη των παικτών στο χόρτο. Ο αντίπαλος είχε τις αλληλοκαλύψεις του άμεσα. Εμείς γιατί δεν πετάξαμε στα σκουπίδια τούτο το πλεονέκτημα μας;

Για μένα είναι ΗΤΤΑ. Όχι η εμφάνιση των παικτών. Αλλά η προσέγγιση του από το τεχνικό τιμ. Όπως λέμε ρισπέκτ στα θετικά του γερμανού, -η χρήση Ροζ στα δεξιά γι΄αυτό το παιχνίδι- έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να επισημαίνουμε και τα αρνητικά του. Για το καλό της ομάδας πάντα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

The game was there for you guys to win.

Fetfatzidis scores an amazing goal which unfortunately was offside but that fired him up and he was ready to do anything after that BUT he only got the ball a few times after that and even though he kept doing what he wanted the  but other players

a. Couldn’t get the call to him

b. Kept losing it in silly ways

c. He got subbed towards the end when he was the only Aris player that was doing anything 

Edited by Alphonse
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...