Jump to content
Phantis Forums

OFI - Aris (Saturday, 14 December, 17:15 EET)


Emperor

Recommended Posts

Έχουμε μπροστά μας μια τριάδα αγώνων (ΟΦΗ έξω, Βόλος μέσα, ΠΑΟ έξω) που θα παίξουμε σε 8 μέρες (14-22/12) πριν τη διακοπή για τις γιορτές. Η ομάδα προέρχεται από τρεις ισοπαλίες, θα πρέπει να κάνει και νίκες, ειδικά βέβαια απέναντι σε αντιπάλους-ανταγωνιστές για την είσοδο στα play offs.

Πρώτο ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Έτυχε να δω το δεύτερο ημίχρονο του Λαμία-ΟΦΗ, δεν είδα τίποτε ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ, με εξαίρεση 1-2 αντεπιθέσεις, αντιθέτως η Λαμία ήταν πολύ ανώτερη. Ο ΟΦΗ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όχι διότι είναι σούπερ ομάδα, αλλά 1) γιατί έδειξε μια σχετική σταθερότητα, 2) είναι ομάδα της παράγκας, με συνέπεια VAR & διαιτητές να τους σφυρίζουν πολύ ευνοϊκά.

Στο παιχνίδι του α' γύρου φέραμε 1-1, ενώ είχαμε χάσει σωρεία κλασσικών ευκαιριών (νομίζω και 2 δοκάρια), δεν δόθηκε και πέναλτι-μαρς στον Ιντέγε στο 93'!

Από τον Άρη του Ένινγκ δεν ξέρω πια τι να περιμένω. Κατά τη διάρκεια των αγώνων έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα, σου δίνει την εικόνα ότι μπορεί να κερδίσει και να χάσει από οποιονδήποτε... τελικά φέρνει ισοπαλίες με γκολ.

Link to comment
Share on other sites

---------------------- Εμαν ----------------------

Σουντ --- Βελεζ ---- Ροουζ------Σοουζα

--------------- Σασα ------ Ματιγια -----------

-- Φετφα ------ Μαρτίνεζ----- Γκαμα ----

------------------- Λαρσον -------------------------

 

Ο Ενινγκ θα βάλει τους γνωστούς και βαριέμαι ακόμα και να τους γράψω.

Link to comment
Share on other sites

Koυέστα, Κόρχουτ μάλλον θα προφυλαχτούν για να είναι έτοιμοι στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Από πλευράς τους δεν θα παίξει ο Μαγκί που θα μείνει 1,5 μήνες έξω κι αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΕΟ για μας, αφού ο τύπος είναι παίκτης-κλειδί για τον ΟΦΗ (κι εννοώ με αυτό πως ο ΟΦΗ θα τον στερηθεί για 6-7 αγώνες. -Είναι σαν να χάναμε εμείς τον Ματίγια, κτύπα ξύλο...-)

Δεν θα γράψω για το παιχνίδι (γιατί με ξενέρωσε η εμφάνιση μας την Κυριακή), αλλά στην 11άδα βλέπω και πάλι Ιντέγε και τον Λάρσον να μπαίνει αλλαγή για τις αντεπιθέσεις. Ούτε ο Σόουζα θα μπει αριστερά αφού δεν το έχει το ποδάρι για εκεί, αλλά τούτο  μπερδεύει και πάλι τα πράγματα. Γιατί δεν θέλω να δω και πάλι τον Σάσα αριστερό μπακ. Ας βάλει Μενέντεθ πριν φύγει.

Η πιο πάνω διάταξη αφήνει έξω τον Ντιγκινί κι αυτό δεν νομίζω να το θέλει ο Ένινγκ. Οπότε τον βλέπω τον γάλλο να καπαρώνει μια θέση και να τη δίνει σαν αλλαγή στον Τόνσο. (Κι αυτό δεν αρέσει, αλλά ...) Ο δε Μαρτίνεζ αν πάρει κανένα 3-4λεπτο συμμετοχής θα είναι ζήτημα. Κι αυτό γιατί την πίεση ψηλά την θέλουμε κι ο Μαρτίνεζ δεν μαρκάρει ...αντρίκια για να γυαλίσει στον γερμανό.

Υποψήφιος θα είναι και ο Μαντσίνι ανάλογα με τη ροή του αγώνα (αν και ο προπονητής μας είναι πιο συντηρητικός και από τον ...Τόλη).

Εγώ θα πρότεινα κάτι πιο ριζοσπαστικό. Να βάλει Σόουζα δίπλα στον Ρόουζ, αν μπει ο Σάσα αριστερά και τον Βέλεθ δίπλα στον Ματίγια. Ή τον Ρόουζ δίπλα του με τον Βέλεθ παρτεναίρ του Δεληζήση. Ένα σενάριο που το είδαμε παλιότερα.

Κάτι τέτοιο δηλαδή (Δεληζήσης και Ρόουζ είναι αριστεροπόδαροι κι αυτό κρατά τον Βέλεθ πίσω):

------------------------- Εμαν ----------------------

Σουντ --- Βελεζ ---- Δεληζήσης----Σασα--

-----------Ματιγια ---------Ροουζ-----------

---- Φετφα ------ Γκαμα ---- Ντιγκινί-----

--------------------- Ιντέγε-------------------------

Αλλά είπαμε πως δεν θα μιλήσω γι' αυτό το παιχνίδι. Γιατί το κόβω να μας "ετοιμάζουν χειρουργείο" το Σάββατο. Χειρότερο από αυτό που υποστήκαμε με ΑΕΚ και Ατρόμητο. (Όχι οι Κρητικοί, οι άλλοι που δεν θέλουν να αφήνουν τα παιχνίδια στη τύχη τους. Οι Κρητικοί απλώς μας έκοψαν τα εισιτήρια, ενώ στους άλλους τα δίνουν. Φοβούνται τη βοήθεια που παίρνει η ομάδα από τον κόσμο της).

ΥΓ Είχαμε πει πως τώρα χτίζονται οι συμμαχίες των δορυφόρων για τις 2 μεγάλες ομάδες. Και το ερώτημα είναι ποιον συμφέρει να αβαντάρουν: Τον ΟΦΗ ή τον Άρη. Θα δείξει αύριο από τον ορισμό διαιτητή και ΒΑΡ και πιο ξεκάθαρα το Σάββατο. (Το να το αφήσουν το παιχνίδι στη τύχη του, το κόβω χλωμό, αλλά παίζει κι αυτό σαν ενδεχόμενο μετά από όσα έγιναν με τη Ξάνθη).

Link to comment
Share on other sites

Να δω Ρόουζ στα χαφ με προπονητή Ενινγκ και ας πεθάνω on the spot, ρε φιλαράκι!! ?

 

Τίποτα, αυτό που θα γίνει είναι:

 

1. Κόρχουτ αν μπορεί, αλλιώς Σάσα - κλασσικά,

2. Ντιγκινί αν μπορεί, αλλιώς Μαντσίνι - κλασσικά

3. Ιντέγε - κλασσικά (αυτός πια είναι πιο μόνιμος και από δημόσιος υπάλληλος).

4. Μπα - κλασσικά

 

Κοινώς μην περιμένεις τίποτα το καινούργιο. 

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

APHΣ Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Μπα, Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα και Ιντέγε είναι οι 11 του Μίχαελ Ένινγκ

ΟΦΗ Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ, Σεμέδο, Τσιλιανίδης και Φιγκεϊράδο είναι η οι 11 που επέλεξε ο Γιώργος Σίμος για να ξεκινήσουν

Link to comment
Share on other sites

Στο τέρμα για τον Άρη ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά στα μπακ και τον Σάσα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Βέλεθ και Ροζ.

Στη μεσαία γραμμή ο Ματίγια με τον Αμπού Μπα. Ο Ιντέγε βασικός όπως και οι Λάρσον, Γκάμα και Φετφατζίδης

Το συνδρομητικό κανάλι έδειξε σχηματισμό 4-4-2 από τον Ένινγκ με τον Ιντέγε και τον Λάρσον δίδυμο στην επίθεση και τους Φέτφα και Γκάμα στα άκρα της επίθεσης.

Στον πάγκο για τον Άρη οι Έμαν, Μαρτίνες, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Μενέντεθ, Μαντσίνι και Τόνσο.

Link to comment
Share on other sites

1-1 ημίχρονο. Ο διαιτητής έδειξε τις προτιμήσεις του. Ανατροπή του Μπα στο 39', ούτε καν μπήκαν στο κόπο να το τσεκάρουν. (Προσέξτε τον δεξί επόπτη γραμμών. Οφσάιντ τουλάχιστον 2 μέτρων "δεν το είδε". Επιφυλασσόματε...)

ΥΓ. Είχα κάνει λόγο για "χειρουργείο". Για να δούμε στο 2ο πόσο μακριά  είναι οι έννοιες "χειρουργείο" με "διατεταγμένη σφαγή"...

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Δεν το είδα το παιχνίδι, από αυτά που διαβάζω όμως ήταν μια από τα ίδια:

1. Ενδεκάδα με τους άμπαλους Ιντέγε, Λάρσον, Μπα και τον καλύτερο παίκτη της ομάδας φέτος (Σάσα) σε λάθος θέση (αριστερό μπακ)

2. Αλλαγές από τον Ένινγκ πολύ αργά, με την ομάδα δύο γκολ πίσω στο σκορ

3. Διαιτησία και VAR δεν δίνουν πέναλτι-μαρς στο α' ημίχρονο

Link to comment
Share on other sites

Λίγα λόγια νηφάλια. Ο γερμανός δεν είναι "μυρωδιάς". Δεν βλέπει ούτε κατ' ελάχιστο αυτό που βλέπουν όλοι.

ΟΚ αδούλευτο σύστημα, δούλεψε για ένα 20 λεπτο και ...αυτό ήταν. Όλος ο Άρης σε αυτά τα λίγα πρώτα λεπτά. Το μετά ανήκει στον ΟΦΗ (μόλις κατάλαβε πως η σφυρίχτρα του χαμογελούσε διάπλατα).

Αδύναμος κρίκος (για άλλη μια φορά) ο Μπα. Κι αυτό γιατί το 6άρι ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. (Πόσο πιο απλό από τούτο;;;) Δεν το κάνεις, τέλειωσες. Δεν κάνεις γι' αυτή την ομάδα. (Εμείς όμως θέλουμε λέει να τον ...αγοράσουμε!!! Τι να πω;;;) Και να φανταστεί κανείς πως με τον Ναμπί έξω, τον καλό τους σκόρερ για 10άρι, το να πάρεις το κέντρο ήταν παιχνιδάκι. ΕΜΕΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ στο κέντρο. Ο Σάσα αριστερά έκανε ότι μπορεί ο άνθρωπος αλλά τα κενά και από εκεί διάτρητα. Εν ολίγοις, στον τελικό απολογισμό ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως ήσαν κακοί. Ο-Λ-Ο-Ι. Ο Ιντέγε 3 φορές σε κενή (σχεδόν) εστία ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ. Το 4-4-2 καλό όσο δούλευε, αλλά αφού δεν βάλαμε τρία γκολ σε αυτό το διάστημα, άλλαξε το γερμανέ, γιατί η ζυγαριά του αγώνα  αλλάζει εύκολα. Παίχτηκε για πρώτη φορά, είχε ρίσκο δεν μας βγήκε ...κι άρχισε ο κατήφορος. Αποδείχτηκε πως πλάνο δεν υπήρχε και οι παίκτες ψαχνώντουσαν και πελαγοδρομούσαν. Οι αλλαγές έγιναν για ακόμη μια φορά ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΑ, κι όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά μπέρδεψαν την ομάδα.

Από κει και πέρα τέλος. Τάχα κυνηγάμε το σκορ, αλλά οι γραμμές μας ήσαν Π-Ο-Λ-Υ μακριά. ο Μαντσίνι μπορεί στον άξονα κάτι να λέε, αλλά αριστερά δεν το έχει ο άνθρωπος (τουλάχιστον με το σχήμα που παίζουμε). Ο Τόνσο εξακολουθεί να είναι ότι πιο ουδέτερο υπάρχει για την ομάδα μας. Είτε είναι μέσα, είτε όχι ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Πρέπει να ρωτήσεις και να σε βεβαιώσουμε για να μάθεις αν συμμετείχε.

Πάμε στο κοουτσάρισμα. (Θου Κύριε το στόματι μου...) Χαλαρά, η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας μας φέτος! Αν αυτό λέει κάτι... Επειδή για να αξιολογήσεις κάτι θα πρέπει να το δεις. Ε, εδώ δεν υπήρχε. Γιατί ένα σύστημα που το παίζεις για πρώτη φορά, θα πρέπει σίγουρα να έχεις λύσεις όταν δεν αποδίδει. Ο Άρης αποκομμένος στο κέντρο επί 80 λέπτο ούτε αμύνεται, ούτε επιτίθεται. Κι εκεί ...βγάζει τον Ματίγια!!! ;;;

Ε, από εκεί και πέρα δεν ...μεταδίδω άλλο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. (Γιατί όσο οι δικοί μας άνθρωποι βάζουν το χέρι τους, η ομάδα πάει από το κακό στο χειρότερο).

Και κάτι για το ...ρόστερ μας. Όσο βλέπεις τον προπονητή των αντιπάλων μας που καταφέρνει παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει να ισοπεδώνει την δική μας ομάδα, τόσο σε πιάνεις μια ζήλια. Πού τους βρίσκουνε αυτοί βρε παιδάκι μου και από πού ψωνίζουμε εμείς παίκτες και προπονητές;;; 

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν το είδα το ματς (ευτυχώς) αλλά θεωρώ ότι η ομάδα είναι βαριά άρρωστη και κυρίως πάσχει από λάθη σχεδιασμού...

- Λάθος η επιλογή να μείνει ο Τερζής ως head coach όσο έμεινε

- Λάθος η επιλογή Ενινγκ

- Λάθος ο παραγκωνισμός των ακραίων μας μπακ

- Λάθος η απομάκρυνση Μπάσα και η αντικατάσταση με το Μπα.

- Εγκλημα η επιλογή Ιντέγε και Ντουάρτε

- Λάθος η απομάκρυνση Τζανακάκη Βαλεριάνου

- Λάθος ο παραγκωνισμός Μαρτίνεζ

- Λάθος η εμμονή σε Τόνσο - ο οποίος βασικά ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ μέσα στο ματς

- Έγκλημα γενικά η διαχείριση με τον 2ο τερματοφύλακα

 

Στα δέκα λάθη καιγόμαστε...

 

Αγωνιστικά τώρα:

1. H άμυνα υστερεί στα στημένα.

2. Η άμυνα υστερεί γενικώς 

3. Ο ομάδα δεν τρέχει

4. Οι γραμμές δεν είναι πάντα κοντά

5. Η ομάδα σβήνει κάποιες στιγμές μέσα στο ματς.

 

Υπάρχει πολύς καιρός ακόμα, και μπορεί να σωθεί η παρτίδα, αλλά η ομάδα φέτος ΔΕΝ εμπνέει...

 

 

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

@almand & , @ukworm απορώ που αναφέρεστε στον Tonso, αυτός όπως και ο Martinez είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Τι να σου κάνει ο Tonso όταν τον βάζει κατά μ.ο. 5-10' στο τέλος; Μόνον με τον Πανιώνιο τον έβαλε 25' και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου! Ο άνθρωπος έχει παίξει 73' σε 7 παιχνίδια, όλα ως αλλαγή, ενώ σε αρκετά παιχνίδια δεν ήταν καν στην αποστολή! Είναι το λιγότερο άδικο να τον κρίνουμε όταν υποαξιοποιείται σε αυτό το βαθμό. Με ΟΦΗ τον έβαλε στο 88', ο Τόνσο φταίει;

Το ματς κάθισα χθες το βράδυ και το είδα. Κατά τη γνώμη μου 4 παράγοντες το καθορίζουν:

1. Η αστοχία του Ιντέγε και του Λάρσον (άμπαλοι και οι δύο, δεν μπορούν να σκοράρουν ούτε σε άδεια εστία)

2. Το πέναλτι μαρς που δεν καταλογίζεται στον Μπα. Το παραμάγαζο στα δύο παιχνίδια με τον Άρη σε δύο πεντακάθαρα πέναλτι δεν χρησιμοποιήθηκε καν το VAR

3. H "έμπνευση" του Ένινγκ να αχρηστεύσει τον Σάσα ως αριστερό μπακ βάζοντας ξανά κόφτη τον άμπαλο και άπειρο Μπα

4. Το κοουτσάρισμα Ένινγκ που δεν διαβάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού, ξεκινάμε καλά, μετά μας παίρνουν το κέντρο και ο Ένινγκ δεν κάνει τίποτε απολύτως

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε δεν το είδα το ματς όπως είπα παραπάνω.

Το σχόλιο μου είναι γενικό για τα κακώς κείμενα της ομάδας, αλλά όσον αφορά στον Τόνσο, η γνώμη μου είναι ότι γενικά δεν φαίνεται μέσα στο παιχνίδι, είτε παίξει 5' είτε 50'. Αυτό που λέγανε οι παλιοί "στα ρηχά νερά"...

Δε θεωρώ ότι είναι κακός παίχτης, αλλά όταν μπαίνεις μέσα, παίζεις σε τελείως νευραλγικό πόστο, από σένα περιμένει η ομάδα να σπρώξεις όλο το παιχνίδι, και αντ'αυτού δεν ξέρουμε αν παίζεις ή όχι, ε αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά δεν κάνεις για την ομάδα.... Και αυτό έγινε κατ'επανάληψη εκτός από το ματς με Νιόνιο που ανέφερες.

Δεν έχω γνώμη για χθες, γιατί δεν το είδα - αλλά δεν κρίνω τον χθεσινό Τόνσο στην προκειμένη περίπτωση.

ΥΓ - Κάτι άλλο που παρατηρώ - διαβάζω ο Μαντσίνι πάλι λίγα πράγματα... Αν αληθεύει, είναι να απορείς γιατί συμβαίνει αυτό... Τον περιμέναμε πώς και πώς (γιατί ο Γκάμα δεν είναι στο 100%), και αυτός μπαίνει μέσα, του δίνεται ευκαιρία, και αυτός δε την τραβάει από τα μαλλιά.... Ε τι διάολο φταίει;

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Eίδα τα highlights.... Ρε παιδιά, είναι ΣΑΦΕΣ ότι η ομάδα ΔΕΝ τρέχει.

Ήμασταν συνέχεια 2οι στη μπάλα. Μόνιμα εκτός θέσης, μόνιμα οι γραμμές διαλυμένες με τεράστιες αποστάσεις....

Γραμμές μακριά=πρόβλημα φυσικής κατάστασης δηλ. αντί να τρέχεις κοντά στη μπάλα (που απαιτεί φυσική κατάσταση), εσύ κάθεσαι πίσω και περιμένεις, και έτσι οι άλλοι κάνουν πάρτυ....

Και στις αντιπιθέσεις επίσης μας διέλυσαν, μας άφηναν πίσω!

Έχουμε (ΚΑΙ) σαφές πρόβλημα φυσικής κατάστασης δηλ...!

Και ο γκασμάς ο προπονητής παίζει μέσα με Μπα ο οποίος ΔΕΝ υπάρχει ρε παιδιά!!! Όλο το κέντρο μια τεράστια τρύπα. Κατά τα άλλα στα φόρουμ βρίζανε το Μπάσα.... (τόσο ξέρουν)....

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, ukworm said:

Φίλε δεν το είδα το ματς όπως είπα παραπάνω.

Το σχόλιο μου είναι γενικό για τα κακώς κείμενα της ομάδας, αλλά όσον αφορά στον Τόνσο, η γνώμη μου είναι ότι γενικά δεν φαίνεται μέσα στο παιχνίδι, είτε παίξει 5' είτε 50'. Αυτό που λέγανε οι παλιοί "στα ρηχά νερά"...

Δε θεωρώ ότι είναι κακός παίχτης, αλλά όταν μπαίνεις μέσα, παίζεις σε τελείως νευραλγικό πόστο, από σένα περιμένει η ομάδα να σπρώξεις όλο το παιχνίδι, και αντ'αυτού δεν ξέρουμε αν παίζεις ή όχι, ε αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά δεν κάνεις για την ομάδα.... Και αυτό έγινε κατ'επανάληψη εκτός από το ματς με Νιόνιο που ανέφερες.

Δεν έχω γνώμη για χθες, γιατί δεν το είδα - αλλά δεν κρίνω τον χθεσινό Τόνσο στην προκειμένη περίπτωση.

ΥΓ - Κάτι άλλο που παρατηρώ - διαβάζω ο Μαντσίνι πάλι λίγα πράγματα... Αν αληθεύει, είναι να απορείς γιατί συμβαίνει αυτό... Τον περιμέναμε πώς και πώς (γιατί ο Γκάμα δεν είναι στο 100%), και αυτός μπαίνει μέσα, του δίνεται ευκαιρία, και αυτός δε την τραβάει από τα μαλλιά.... Ε τι διάολο φταίει;

Σε ότι αφορά τον Tonso, η ένσταση μου είναι ότι δεν μπορεί να αποτελεί μια από τις 9 αιτίες των προβλημάτων του φετινού Άρη από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείται.

Ο Mancini σε ότι αφορά το προχθεσινό παιχνίδι μπήκε σε μια στιγμή που η ομάδα συνολικά έκανε μεγάλη κοιλιά και προφανώς δεν μπορεί (δεν είναι δα και ο Messi) μόνος του να αλλάξει προς το καλύτερο όλη την ομάδα. Δεν έπαιρνε σωστές πάσες, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, ukworm said:

Eίδα τα highlights.... Ρε παιδιά, είναι ΣΑΦΕΣ ότι η ομάδα ΔΕΝ τρέχει.

Ήμασταν συνέχεια 2οι στη μπάλα. Μόνιμα εκτός θέσης, μόνιμα οι γραμμές διαλυμένες με τεράστιες αποστάσεις....

Γραμμές μακριά=πρόβλημα φυσικής κατάστασης δηλ. αντί να τρέχεις κοντά στη μπάλα (που απαιτεί φυσική κατάσταση), εσύ κάθεσαι πίσω και περιμένεις, και έτσι οι άλλοι κάνουν πάρτυ....

Και στις αντιπιθέσεις επίσης μας διέλυσαν, μας άφηναν πίσω!

Έχουμε (ΚΑΙ) σαφές πρόβλημα φυσικής κατάστασης δηλ...!

Και ο γκασμάς ο προπονητής παίζει μέσα με Μπα ο οποίος ΔΕΝ υπάρχει ρε παιδιά!!! Όλο το κέντρο μια τεράστια τρύπα. Κατά τα άλλα στα φόρουμ βρίζανε το Μπάσα.... (τόσο ξέρουν)....

Πολύ σωστή επισήμανση, ναι οι του ΟΦΗ ήταν πρώτοι στην μπάλα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με φυσική κατάσταση. Περισσότερο διακρίνω πρόβλημα νοοτροπίας και αυτό είναι βασικά ευθύνη προπονητή και διοίκησης.

ΥΓ. Παίκτης Μπα δεν υπάρχει, ο Μπάσα μπροστά του ήταν 2 φορές καλύτερος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι που με τρελλαίνει φίλε. Αν είναι θέμα νοοτροπίας (άρα ευθύνη προπονητή όπως σωστά λες), όταν σε βάζει μέσα αλλαγή ο προπονητής, δε θα έμπαινες μέσα και θα σκύλιαζες;

Aν πχ ο Γκάμα περπατάει, και είσαι ο Μαντσίνι (και θεωρείς τον ευατό σου αδικημένο) και μπαίνεις αλλαγή, δεν θα έπρεπε να αρπάξεις την ευκαιρία; Tι να το κάνω ότι έπαιξες καλά με τη Λέφσκι (ποιος διάολος ήταν); 

Mετά: Tonso έχει μπει μέσα 10 φορές σαν αλλαγή. Ε ρε φίλε, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, άρπαξε τον ταύρο από τα αρχίδια!!! Κάνε ερωτήσεις στους αμυντικούς, ζόρισέ τους, βάλτους δύσκολα - μπες δυνατά μέσα να κλείσουν οι αμυντικοί και βγάλε ωραία πάσα στον ακραίο να κάνει μια ελεύθερη σέντρα. Εσύ μου είσαι μόνιμα στην πασούλα στα 2 μέτρα!

Άρα τι να συμπεράνω;

Oτι γίνεται κώλος μέσα στην ομάδα και τα έχουν όλα γραμμένα στα παπάρια τους και δεν παίζουν; Δηλ ο Γκάμα να μην έχει κίνητρο το καταλαβαίνω, είναι μεγάλος, παίζει ενδεκάδα και στον ύπνο του, ΟΚ.... Αλλά και ο Μαντσίνι; Και ο Μπα; Kαι ο Τόνσο;

Στην τελική, όποιος δεν τρέχει, δεν πρέπει να παίζει. Δε με πειράζει ότι ο Ιντέγε είναι άμπαλος. Αλλά να βλέπω ένα κέντρο-χωνί, υπάρχει πρόβλημα...

Δε ξέρω, μου την έχουν σπάσει....

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Ο λονδρέζος με κάλυψε. Δεν είπε κανείς πως φταίει ο Τόνσο. Κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η λέξη "ευθύνη" και "φταίει ο τάδε ή ο δείνα" μας παραπέμπουν αυτομάτως στο πρόσωπο στο οποίο θα αποδώσουμε την ζημία της ομάδας γιατί δεν έπραξε σωστά το έργο του. Στο δικό μου λεξιλόγιο δείχνει το πρόσωπο από το οποίο θα άρχιζα εγώ να δουλεύω για να  αποκατασταθεί η ομαλότητα της ομάδας.

Κι αυτό δεν μπορεί φυσικά να είναι ο Τόνσο  ή κάποιος άλλος. Εγώ "δείχνω" τον Ένινγκ. Όχι σαν φταίχτη των προβλημάτων μας. Αλλά σαν τον πιο αρμόδιο να βάλει τάξη στο τουρλουμπούκι που έχουμε (γιατί λίγες φορές λειτουργήσαμε σαν ομάδα. -Εντάξει, υπερβάλλω. Κάμποσες. Αλλά ομάδα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ κι αυτό είναι το ζητούμενο μας).

Έχουμε μήπως πλάνο; Ναι. Αλλά είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ. Συνεπώς, στο εν λόγω παιχνίδι ΠΛΑΝ Β δεν υπήρξε. Και μαζί με την εγκληματική ολιγωρία να κάνει ο κόουτς τις διορθωτικές κινήσεις το αποτέλεσμα ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Μας αδίκησε ο διαιτητής. Ναι. Είναι βέβαιο και εγώ το είπα πως και ο επόπτης δεξιά ήταν ολοφάνερα βαλτός. (Μία στην 1ο ημίχρονο που θα τρώγαμε γκολ και μια με τον Ιντέγε που δεν ήταν οφσάιτ αλλά το έδωσε. Και ρωτώ: Πότε είναι πιο ισχυρή η φωνή σου να διεκδικήσεις το δίκιο σου, αν το παιχνίδι είναι στο 1-1 και κάθε λάθος της σφυρίκτρας είναι σημαντικό ή όταν αφήνεσαι και χάνεις με 3-1; Ρητορικό το ερώτημα. Στην 1η περίπτωση θα μιλούσες για αλλοίωση αποτελέσματος και μάλιστα εσκεμμένη, ενώ τώρα σε έχουν γραμμένο κι ούτε καν στα ψιλά θα περάσουν οι διαμαρτυρίες σου.

Προσπερνώ τον Μπα, τον Μπάσα που είπατε για να πω κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο κόουτς σε μια ομάδα έχει ένα μαγικό ραβδάκι που όταν το κινεί οι παίκτες πολλαπλασιάζουν την αξία τους κι όταν το κρατεί κατεβασμένο και το χρυσάφι της ομάδας ξεθωριάζει και γίνεται χαλκός και σκύβαλα. Από τον Άρη πέρασαν Παίκτες και παίκτες. Ποιανού η αξία αναδείχτηκε στα χέρια μας; Κανενός θα έλεγα αλλά είναι λάθος. Από κανένα δεν κερδίσαμε. Τα θυμάστε με τον Κόκε. Ήρθε παίκτης, απαξιώθηκε εντελώς. Θα θυμάστε οι παλιοί τον πιτσιρικά Ντανίλο Περέιρα. Δείτε τώρα την αξία του μακριά από εμάς. Και θα καταλάβετε.

Απαξιώνουμε τους παίκτες. Και συνάμα υπερτιμούμε κατά κόρον τα "παλτά". Εγκληματικό για μια ομάδα. Διότι αντίκειται στους κανόνες του εμπορικού ποδοσφαίρου. Συνεχίζουμε να το κάνουμε και κάποιος επιτέλους θα πρέπει να το επισημάνει γιατί θα καταντήσουμε το ελληνικό παράρτημα του "νεκροταφείου των ποδοσφαιριστών".

Τούτο συνεχίζεται και με τον Ένιγκ. (Ή τον Τόλη. Δεν ξέρουμε πια πού σταματά ο ένας για να αρχίσει ο άλλος). Αυτή τη ηλίθια λογική του να βρίσκω ένα καλό παίκτη και τον γυροφέρνω σε όλες τις θέσεις μέχρι να απαξιωθεί κι αυτός τελικά. Κι όλο αυτό γιατί το ρόστερ που χρυσοπληρώσαμε αποδείχτηκε χρυσόσκονη από πάνω και μπακίρι από κάτω.

Αυτά μέμφομαι Αλέξανδρε. Όχι τον Τόνσο. Ή κάποιον άλλον. Στο σχόλιο μου εγώ επεσήμανα την ανάγκη αλλαγής στη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Κι έδειξα τον Μπα γιατί αυτός είναι 21 χρονών, αυτός έχει πνευμόνι, αυτός είναι εκείνος που μαρκάρει αυτόν που κάνει παιχνίδι. Αυτονόητο κι απόλυτα ανεξάρτητο από το αν έχουν δοθεί ή όχι ρητές εντολές για κάτι άλλο. Αυτός είναι ο ρόλος του 6αριού. Κι εκεί που όλα δείχνουν το αυτονόητο ο γερμανός αλλάζει τον ...Ματίγια. Αν είναι δυνατόν. Αλλάζει τον ΜΟΝΟ παίκτη που κόβει στο κέντρο και δημιουργεί στην επίθεση. Ε, αυτό ξεπερνά κάθε στοιχειώδη λογική. Δεν μιλώ για ποδοσφαιρική, αλλά για στοιχειώδη λογική.

Έγκλημα 2ο του γερμανού. Γιατί απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Εφόσον ο Τόνσο μπαίνει στη θέση του τότε λογικά τον αναζητάς κάπου στον άξονα αφού πήρε δημιουργικό ρόλο. Σίγουρα έπαιξε λίγο, σίγουρα ήταν κακή αλλαγή, αλλά στον άξονα ρε αδερφέ, όλο και κάπου θα τον πάρει το μάτι σου. Ε, δεν τον είδα.  (Και να είσαι σίγουρος πως δεν κοιτώ πάντα τον παίκτη που έχει τη μπάλα. Γιατί η αξία του φαίνεται όταν δεν έχει την μπάλα). Αποτέλεσμα: Δεν έχω τίποτε απολύτως να σχολιάσω. Ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Από τα ματς όμως που τον είδα να παίζει 90' (ένα φιλικό στον Εύοσμο) έχω να πω τα εξής: Αγωνιστικός ναι, καλά πλασαρίσματα κλπ, αλλά ο Μαρτίνεζ τον ξεπερνά σε κάτι που για μένα είναι σημαντικό για την ομάδα. Την ταχύτητα. Δεν τον έχω δει στη φυσική του θέση, αυτή πίσω από τον φορ που έπαιζε αναπληρωματικός πέρσι, αλλά όποτε έμπαινε η ομάδα ανέβαινε 2 ταχύτητες επάνω. Σε αντίθεση με τον Τόνσο που παίζει σε ανάλογη θέση.

Κλείνω εδώ. Τζάμπα παιδευόμαστε. Προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν το διαγνώσαμε σωστά. Κι αυτό δίνει ελαφρυντικά και στον γερμανό. Το ρόστερ έχει χάσματα κι όχι μόνο κενά. Και δεν καλύπτονται αυτά ούτε κι αν κλωνοποιούσουμε χ11 τον Σάσα για να μπορεί να παίζει ο ίδιος σε όλες τις θέσεις. Δεν έχουμε αντικαταστάτη των βασικών μας κι αυτό είναι ολέθριο. Κι αν μιλήσαμε αρκετά για τον Σάσα, να δούμε τι θα λέμε σε λίγο από την απουσία του Ματίγια...

Είναι σαν να γεμίσαμε τις ντουλάπες μες με αποκριάτικα και τώρα που θα πρέπει να πάμε σε γάμο ψάχνουμε τι να φορέσουμε...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, almand said:

Μας αδίκησε ο διαιτητής. Ναι. Είναι βέβαιο και εγώ το είπα πως και ο επόπτης δεξιά ήταν ολοφάνερα βαλτός. (Μία στην 1ο ημίχρονο που θα τρώγαμε γκολ και μια με τον Ιντέγε που δεν ήταν οφσάιτ αλλά το έδωσε. Και ρωτώ: Πότε είναι πιο ισχυρή η φωνή σου να διεκδικήσεις το δίκιο σου, αν το παιχνίδι είναι στο 1-1 και κάθε λάθος της σφυρίκτρας είναι σημαντικό ή όταν αφήνεσαι και χάνεις με 3-1; Ρητορικό το ερώτημα. Στην 1η περίπτωση θα μιλούσες για αλλοίωση αποτελέσματος και μάλιστα εσκεμμένη, ενώ τώρα σε έχουν γραμμένο κι ούτε καν στα ψιλά θα περάσουν οι διαμαρτυρίες σου.

Σε αυτό το ματς, είναι πασιφανέστατο ότι η διαιτητική τριάδα έχει πάρει εντολή να χάσει ο Άρης.

1. ΔΕΝ είναι δυνατόν να μην έχει δει ο Κομίνης αυτό το πέναλτι, μπροστά στα μάτια του γίνεται και δεν υπάρχει κανείς ανάμεσα σε αυτόν και στη φάση!

2. Ο Σέζος (VAR) καλεί τον διαιτητή να δει στο μόνιτορ την παραπάνω φάση, ο Κομίνης το αγνοεί!

3. Ο από εδώ (δεξιά στην οθόνη) επόπτης αφήνει τον ΟΦΗ να κάνει φάση-αντεπίθεση, όταν ο επιθετικός είναι δύο μέτρα offside.

4. O ίδιος επόπτης κόβει τον Ιντέγε με υπόδειξη offside σε καθαρή φάση.

Όλα αυτά (και άλλες φάσεις, με ανάποδα φάουλ, κλπ) καταδεικνύουν ότι δεν μπορεί να ήταν τυχαία, όλα εις βάρος του Άρη και σε φάσεις (πέναλτι) που διαμορφώνουν αποτέλεσμα! Έχει φανεί από την αρχή του πρωταθλήματος ότι ο ΟΦΗ σπρώχνεται να μπει εξάδα και ότι ο Άρης είναι στο στόχαστρο. Μετά τις άστοχες δηλώσεις του βλάκα του Καρυπίδη κατά διαιτησίας (και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά μας προβλήματα) φαίνεται ότι πάνε να μας αποτελειώσουν! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...