Jump to content
Phantis Forums

Atromitos - Aris (Sunday, 8 December, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Λογικό, η ενδεκάδα του Ένινγκ είναι μια από τα ίδια και χειρότερα.

1-1 ημίχρονο με γκολάρα του Νουρέγιεφ-Γκάμα.

Τίποτε ιδιαίτερο αυτός ο Ατρόμητος, ο καλός Άρης μπορεί να πάρει το τρίποντο. Πρέπει όμως να αλλάξουμε τακτική, για την ώρα βασιζόμαστε μόνον στις ατομικές ενέργειες των Ματίγια, Φετφατζίδη, Γκάμα.

Τελικές στο πρώτο ημίχρονο 5(2) ο Ατρόμητος, 8(6) εμείς.

Link to comment
Share on other sites

H λογική του Ένινγκ είναι απαράδεκτη. Δεν το αποκλείω να δούμε τον Σάσα μέχρι και τερματοφύλακα, όπως σωστά ειρωνεύτηκε ο λονδρέζος. Χάνουμε δυο θέσεις έτσι αλλά, ο γερμανός τον χαβά του. (Ο διαιτητής γιατί αφήνει καθαρά φάουλ υπέρ ημών και συνεχίζει τον αγώνα; Τίνος φταίξιμο είναι τώρα αυτό το ότι το γκολ του Ατρομήτου ξεκινά από καθαρό φάουλ που δεν δίνεται;)

Δεν είμαστε καλοί, ίσως και να μη το αξίζουμε, αλλά θα το πάρουμε το τρίποντο. (Και μετά θα χαρώ να ακούσω όλη την υποκρισία των τηλεκριτικών που βασίζεται στο τετελεσμένο. Νίκησε ο Άρης, καθαρό λάθος του διαιτητή που δεν σφύριξε έγκαιρα το φάουλ. Δεν κέρδισε, "πολύ σωστά δεν το σφύριξε ο διαιτητής". Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Μπαλίτσα θέλουμε να χαρούμε κι όχι "βαλτούς" να διεστρεβλώνουν αυτά που βλέπει ο κόσμος. 

Το ίδιο ισχύει και με τους "αντικειμενικούς" σπήκερ. Για να είμαι ειλικρινής, επηρεασμένος από τη μετάδοση, περίμενα να δω κόκκινη στον Μπα. Αλλά δεν την έδωσε. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα, χάσαμε άλλους δύο βαθμούς σε παιχνίδι που παίξαμε μονότερμα τον αντίπαλο (62% κατοχή, 15 τελικές, οι 11 στην εστία).

Με τις ισοπαλίες δεν πάμε πουθενά, η ομάδα χρειάζεται νίκες.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς έβγαλε τον Μπα κι είδαμε για 5-10 λεπτά τον Άρη που ξέρουμε. Με αυτόν χάναμε 1-2, χωρίς αυτόν κοντέψαμε να ανατρέψουμε το σκορ και να πάρουμε τον αγώνα. Ο γερμανός στον κόσμο του. "Μέσα στην καλή χαρά που δεν χάσαμε για 7η αγωνιστική".

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο Ενινγκ δεν παίζεται παιδιά....

Αμάν με το Ντιγκινί! Αφού δε σου παίζει, ρε άνθρωπε!!!!!

Άλλο:

Πότε ρε φίλε περιμένεις να κάνεις αλλαγές;;;;;

Στα μισά του 2ου έχουμε κλαταρει, μας έχουν πάρει το κέντρο, μας έχουν βαλει στην εστία, και αυτός κάθεται και βλέπει!!!!!

Μετά από 15 λεπτά (!!!) βάζει Τονσο (ο οποίος κλασσικά επέστρεψε στα γνωστά στάνταρ αφάνειας) και μετά μου βάζει Μαρτίνεζ στο 90!!!  Να κάνει τι, ρε ΗΛΊΘΙΕ στο 90;!;!;

Link to comment
Share on other sites

Ο Ένινγκ σε όλα τα ματς αργεί υπερβολικά να κάνει τις αλλαγές. Επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτε αλλαγές που γίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τον Τόνσο τον έβαλε στο 82' και τον Μαρτίνες στο 90', είναι άδικο να τους κρίνουμε τους παίκτες, μέχρι να αποκτήσουν ρυθμό αγώνα αυτός έχει τελειώσει. 

Σε ότι αφορά αυτούς που ξεκινάει, ο Λάρσον δεν κάνει για ενδεκάδα, ο Ντιγκινί είναι απόλυτα ντεφορμέ, ο Μπα είναι μέτριος παίκτης και ο Σάσα πρέπει να επιστρέψει στη θέση του.

Εμείς όμως τζάμπα τα λέμε, ότι και να λέμε ο Ένινγκ έχει κολλήσει στους ίδιους ένδεκα και οι οποίες αλλαγές γίνονται μόνον λόγω καρτών και τραυματισμών.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς γι' αυτά δεν θέλω να πω κάτι για το κοουτσάρισμα του. Βλέπεις πως η ομάδα δεν τραβά από το 55', έναν Μπα κακό έως κάκιστο, που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι να κάνει στο γήπεδο, ένα Τερζής να του υπενθυμίζει πως θα πρέπει να κάνει επιτέλους την αλλαγή κι αυτός την κάνει στο ...82'.  Κι αφού μεσολαβεί ένα χαζό πέναλτι σίγουρα εξαιτίας της κούρασης του παίκτη. Και βάζει τον Τόνσο που τον είδαμε μόνο να μπαίνει κι ένα Μαρτίνεζ στα αριστερά. Ε-Ξ-Ω-Φ-Ρ-Ε-Ν-Ι-Κ-Ο. Προπονητής που δεν κάνει ούτε τα βασικά. Δεν μπορώ να το χωνέψω!!!

Το αποψινό παιχνίδι θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς. Καθώς έχουμε το εξής παράδοξο (που φάνηκε για άλλη μια φορά στον αγώνα) και δείχνει το ποιόν της τεχνικής ηγεσίας: Από το πάρε-δώσε του καλοκαιριού, οι δύο θέσεις που μας έδωσαν έξοδο στην Ευρώπη, ήταν αυτή του Σιώπη και του Μ. Γκαρσία. Και οι δύο παίκτες που παίζουν στη θέση τους είναι ότι καλύτερο ίσως υπάρχει στον φετινό Άρη. Ο Φετφα και ο Σάσα μας έκανε να ξεχάσουμε το κενό τους αφενός και από την άλλη να προβληματιστούμε, πώς στο καλό, τα καταφέρνουμε, σχεδόν με τον ίδιο κορμό παικτών και ενισχυμένοι ως προς πέρσι να έχουμε αυτά τα ...χάλια.

Η απάντηση απλή: Η τεχνική ηγεσία κακή ή έστω ανεπαρκής για τον Άρη, ο μεταγωγικός σχεδιασμός για γέλια και η καραμέλα περί "ομαδάρας" που αδικείται πάει σύννεφο από τον κίτρινο τύπο.

Ναι, το πίστευα πως το είχαμε το τρίποντο -και φάνηκαν οι δυνατότητες μας στο 5 των καθυστερήσεων που έβγαλε επιτέλους τον Μπα- και θα το είχαμε, αν στη θέση του κόουτς ήταν κάποιος άλλος. Ο γερμανός μας έδειξε πως από δω και πέρα στις προβλέψεις μας θα πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μαςΕίναι απρόβλεπτος και ζημιογόνος για την ομάδα. (Τον Μαρτίνεζ δεξί εξτρέμ;;; Θα τρελαθούμε εντελώς; Βάζει και τον Σάσα αριστερό εξτρέμ και χάρις αυτού κοντέψαμε να πάρουμε το παιχνίδι.

Ας μη πω κάτι άλλο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, almand said:

Προπονητής που δεν κάνει ούτε τα βασικά. Δεν μπορώ να το χωνέψω!!!Είναι απρόβλεπτος και ζημιογόνος για την ομάδα.

Σε 2-3 αράδες όλη η ουσία!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου αρέσει να είμαι επικριτικός με κανένα αλλά εχθές ίσως και να το έκανα με τον Ένινγκ, γιατί σίγουρα κι αυτός έχει κάποια ελαφρυντικά. Αλλά βρε αδερφέ, αυτό που είδαμε χθες ήταν το χειρότερο κοουτσάρισμα ever!!! Ούτε ο αντίπαλος να μας κοουτσάριζε δηλαδή!!! Κι εξηγούμαι: Αν θες να «καταστρέψεις» μια ομάδα χωρίς να σε πάρουνε χαμπάρι τι θα έκανες; Απλά θα έβαζες παίκτες σε λάθος ρόλους στις 3 γραμμές της ομάδας. Ε, ο γερμανός το πήγε παραπέρα. Άλλαξε και τον τερματοφύλακα. Εκτός αποστολής ο ανεβασμένος Τσιλιγγίρης, μέσα ο Κουέστα που δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει!!! Έβαλε τον Σάσα αριστερό μπακ στην άμυνα, τον Μπα, στη θέση του στο κέντρο και τον Λάρσον φορ. Κι άφησε τους παίκτες να ψάχνονται με ποιον θα αλλάζουν μπαλιές.

Έ, με αυτή τη διάταξη το παιχνίδι τελειώνει πριν ακόμα αρχίσει, αφού είναι σαν να παίζεις με 7 εναντίον 11.

Πάμε στην λειτουργία της ομάδας. Το αναμενόμενο. Τον Λάρσον τον κατάπιαν οι αμυντικοί, ο Ντιγκινί με τον Γκάμα έψαχναν το πλάνο που δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα όλη η μεσοεπιθετική μας γραμμή να είναι σαν να μην υπήρχε στο 1ο ημίχρονο. Σφυγμό είχε μόνο η άμυνα. Μόνος διασωθείς μπροστά ο Φετφά που απηύδησε από την απουσία των ρόλων, κράτησε μπάλα και τα βρήκε κάπως με τον Γκάμα για να  πετύχουμε ένα γκολ. Από κει και πέρα ο γερμανός κοιμήθηκε. Έριξε στην ανάπαυλα του αγώνα τον Μαντσίνι να παίξει για πρώτη φορά αριστερά (;;; !!!) και μετά ήταν «ωσεί παρών» στο γήπεδο. Τιμής ένεκεν το «σαν» γιατί κι αυτό υπερβολικό του είναι. Ξύπνησε στο 80φεύγα όταν το φώναζαν και τα τσιμέντα να κάνει επιτέλους κάτι!

Και συνεχίζει τους ανάποδους ρόλους. Μέσα ο Τόνσο (που φαίνεται πως τα δίνει όλα στις προπονήσεις και εξαφανίζεται στους αγώνες γιατί ειλικρινά δεν θυμάμαι να άγγιξε μπάλα όσο έπαιξε πλην μιας μόνο φοράς) και τον Μαρτίνεζ ….δεξιά. Να κάνει τον Φετφατζίδη για 3 λεπτά, -κι αυτός για πρώτη φορά σε θέση που ούτε την ξέρει ούτε έχει το ποδάρι για να την παίξει αξιοπρεπώς(!!! ;;;)

Τρία λεπτά, τα οποία όμως αποδείχτηκαν αρκετά οι παίκτες να πάρουν τη νίκη και να αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όχι μόνο από τον αντίπαλο, αλλά και από το καταστροφικό κοουτσάρισμα του προπονητή τους. Αν ο Σάσα, που από μπακ βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ήταν λίιιιγο πιο τυχερός και το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε δεν το έδιωχναν οι αμυντικοί πάνω από τη γραμμή της εστίας.

Ωστόσο το κακό δεν τελειώνει ούτε με τη λήξη του αγώνα. Καθώς ο γερμανός δηλώνει ευχαριστημένος που δεν χάσαμε!!! Το ότι η νίκη αγνοείται εδώ και πόσες αγωνιστικές, το ότι αντί για τη νοοτροπία του νικητή μας περνά για «επιτυχία» που δεν χάσαμε είναι για μένα ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε από τη παρουσία του στους πάγκους μας. Προσθέστε σε αυτά και κάτι ακόμη χειρότερο. Την κάκιστη εκμετάλλευση και αξιοποίηση του ρόστερ που έχουμε, η οποία οδηγεί σε παντελή απαξίωση της αξίας των παικτών μας, και αναρωτηθείτε κι εσείς μαζί με μένα:

Το κοουτσάρισμα του είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας, ή ΥΠΕΡ ημών;

Και το θέτω τώρα που έκλεισε ο πρώτος κύκλος του πρωταθλήματος που μας βρίσκει εκεί όπου την κατάντησαν την ομάδα. Στο μέσο της βαθμολογίας. Και πολύ της είναι για μένα, με όσα της κάνουν οι δικοί της άνθρωποι. Όχι οι ξένοι.

Link to comment
Share on other sites

Kαι τα δύο γκολ που έβαλε ο Ατρόμητος είναι αμφισβητούμενα. Στο πρώτο υπάρχει καθαρά τρικλοποδιά του Μανούσου στον Βέλεθ, πριν σκοράρει ο Βέλιος:

 photo_2019-12-09_00-00-34.jpg

Στο δεύτερο γκολ, ενώ στη ροή του παιχνιδιού φαίνεται πως ο Μπα κάνει πέναλτι, στην αργή κίνηση είναι φανερό ότι ακουμπάει και διώχνει πρώτα μπάλα και μετά το πόδι του αντιπάλου.

Link to comment
Share on other sites

Σαν να έχεις δίκιο. Είδα πιο προσεκτικά το βίντεο, τώρα που το είπες, και πράγματι ο επιθετικός δεν βρίσκει μπάλα. Που σημαίνει πως ο δικός μας βρίσκει πρώτα μπάλα και μετά τα πόδια του αντιπάλου. (Πλην όμως τούτο φαίνεται σε πολύ αργό ριπλέι αφού είναι κακή η γωνία της λήψης, συνεπώς πώς να προσάψουμε πρόθεση στον διαιτητή;). Πανομοιότυπη φάση είχε γίνει στο τελευταίο μουντιάλ που συμμετείχαμε, με τον Σαμαρά να κερδίζει το πέναλτι από αμυντικό και οι σπίκερ έλεγαν και ξανάλεγαν πως ο δικός μας "πρόλαβε κι έβαλε τα πόδια του ανάμεσα στα πόδια του αμυντικού". Δηλαδή εκείνο δεν ήταν κατά τους ίδιους σπίκερ της ΕΡΤ ενώ τούτο ο σπίκερ είπε πως "δεν υπάρχει αμφιβολία" ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ μας δείξουν το ΒΑΡ!!! 

Στο πρώτο γκολ έχει μεσολαβήσει καθαρό φάουλ πριν την εξέλιξη της φάσης με δυο αρειανούς στο έδαφος και τον διαιτητή να λέει "παίζετε". (Δεν το συζητώ για την τρικλοποδιά του Μανούσου που διέφυγε κι αυτή της προσοχής του ΒΑΡ). Ενώ σε εμάς ψάχνουν έως τρίτης φάσης πριν να βρουν λόγο να το ακυρώσουν!!!

Ωστόσο εγώ δεν παίρνω τίποτε πίσω από αυτά που είπα. Ακόμη και να κερδίζαμε το κοουτσάρισμα για πολλοστή φορά είναι απαράδεκτο. Οφείλουμε να αλλάξουμε μυαλά. Δεν θα μας αποβλακώσουν εντελώς τα όσα πειραματίζονται στην ομάδα μας. Η διαιτησία ανήκει σε άλλη σφαίρα και άλλοι θα πρέπει να επιληφθούν της κατάστασης. Εμείς μένουμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, almand said:

Ωστόσο εγώ δεν παίρνω τίποτε πίσω από αυτά που είπα. Ακόμη και να κερδίζαμε το κοουτσάρισμα για πολλοστή φορά είναι απαράδεκτο. Οφείλουμε να αλλάξουμε μυαλά. Δεν θα μας αποβλακώσουν εντελώς τα όσα πειραματίζονται στην ομάδα μας. Η διαιτησία ανήκει σε άλλη σφαίρα και άλλοι θα πρέπει να επιληφθούν της κατάστασης. Εμείς μένουμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Συμφωνώ απόλυτα, εξάλλου εδώ γράφουμε 19/20 posts για τη διάταξη της ομάδας, για τους παίκτες για το κοουτσάρισμα κλπ και μόλις 1/20 για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το πόσο επιλεκτικά μας έχουν καταδικάσει σε ένα σωρό παιχνίδια φέτος, ειδικά με το VAR έχει αποκτήσει η παράγκα τον φερετζέ της και γίνονται πραγματικά όργια!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ήμουν πολύ επικριτικός στα σχόλια μου για τον Ένινγκ. Δεν μπορεί να φταίει για όλα ο γερμανός. Τα προβλήματα από τον κάκιστο μεταγραφικό μας σχεδιασμό βαρύνουν άλλους κι ο προπονητής θέλει-δεν θέλει θα πρέπει να πορεύεται με αυτά και να τα αντιμετωπίζει όπως μπορεί. Αν προστεθούν σε αυτό οι τραυματισμοί και οι υποχρεωτικές απουσίες, τότε η διαπίστωση για το ρόστερ μας είναι χειρότερο από τραγική. Διότι αντί ενός τουλάχιστον αντικαταστάτη για κάθε βασικό, είναι ζήτημα αν ισχύει κάτι τέτοιο για τις 6 από τις 11 θέσεις. Κι αυτό βγάζει άχρηστο ένα 40% του συνόλου των αναπληρωματικών μας. Κρίμα. Πολλά τα πεταμένα λεφτά! Που αν το συνδυάσεις και με την ανομοιομορφία που υπάρχει σε αυτούς, το ποσό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Κι αυτό αντί για πρωταθλητισμό μας πάει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. Στις τάξεις των ομάδων-κομπάρσων του πρωταθλήματος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...