Jump to content
Phantis Forums

Aris - Asteras Tripolis (Sunday, 10 November, 15:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα και μετριότατη εμφάνιση με τον Πανιώνιο, έχουμε ακόμη ένα θεωρητικά βατό εντός έδρας παιχνίδι, με τον Αστέρα.

Είναι πασιφανές ότι η ενδεκάδα μεσοεπιθετικά χρειάζεται τουλάχιστον 2 αλλαγές, κάπου διάβαζα ότι και τις 9 αγωνιστικές έχουμε παίξει με την ίδια ενδεκάδα! - με εξαίρεση τον Έμαν (που αντικατέστησε τον τραυματία Κουέστα) και τον Μπα (που ξεκίνησε ενδεκάδα με ΑΕΛ αντί του τιμωρημένου Σάσα).

Από τους 4 της επίθεσης, πιο δύσκολο βλέπω να αλλάζει τον Φετφατζίδη και μάλλον και τον Ιντέγε (αυτόν λόγω έλλειψης άλλου φορ). Συνεπώς υποψήφιοι για πάγκο είναι ο Γκάμα και ο Ντιγκινί. Ο Τόνσο (μην βαράς ukworm) έκανε 2 πολύ καλές εμφανίσεις ως αλλαγή και αξίζει να πάρει ευκαιρία στην ενδεκάδα. Το ίδιο και ο Μαντσίνι, που είναι απορίας άξιο που δεν χρησιμοποιείται περισσότερο. Τα ίδια λέω και για τον Μαρτίνες, αλλά αυτόν δυστυχώς δεν τον παίρνει καν στην αποστολή, οπότε στην καλύτερη θα τον βάλει αλλαγή. Ίσως ξεκινήσει και τον Λάρσον, αν και εμένα αυτός ο παίκτης δεν μου αρέσει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

--------------------------- Eμαν-------------------------

---Σουντ-----Ροζ----Βελεζ-----------Κορχ---

-------------Ματιγια----------Σασα---------------

---Φέτφα-------------Τονσο-----------Λαρσον

--------------------------Ιντεγε------------------

Παγκο- Μπα, Μαρτίνεζ, Τέρμας, Δελη, Σοουζα, Ντιγκι, Γκαμα

Εκτός Ντουάρτε, Κων/νίδης, Μενέντεθ

 

ΥΓ - Αντε στον έβαλα και βασικό τον άχρηστο τον Tονσο αν και κανονικά δεν θα έπρεπε! Τι άλλο θες; Χαχαχα

 

  • Like it 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Αποστολή με Μαρτίνες, χωρίς Βέλεθ και Ντουάρτε

Η αποστολή της ομάδας μας για το αυριανό παιχνίδι (15:00), στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Έμαν, Τσιλιγγίρης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σόουζα, Κόρχουτ, Λάρσον, Ματίγια, Ντιγκινί, Γκάμα. Μαντσίνι, Σάσα, Αμπού Μπα, Μαρτίνες, Τόνσο. Ιντέγε, Δεληζήσης, Φετφατζίδης

Link to comment
Share on other sites

Βάλε Μαρτίνεθ που να πάρει!!!!

 

 

ΥΓ η μετρομπάογκξ έλεγε για πρόβλημα στο γόνατο για Λάρσον. Αλλά επειδή είναι μετρομπάογκξ, δεν ξέρω αν πρέπει να το πιστέψω

Link to comment
Share on other sites

It finished in that way.

Still some phases during the same match are questionable, as team show ups and downs, but at the end of the day we passed as victors minus that Nionio match.

Still some room to improve. This coach is levels above Pantelidis and Terzis and whoeven else, because those two are not ones of the winning mentality when things don't flow our way.

Link to comment
Share on other sites

What a torture....

Ιντέγε; Αμπαλος. Ειδικά σήμερα χαλούσε και το παιχνίδι όλης της ομάδας

Γκάμα - Απαράδεκτος για άλλη μια φορά. ΒΓΑΛΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ντιγκινί - Τουλάχιστον προσπαθεί, αλλά εξτρέμ δεν είναι που να πάρει...

Ενιγκ - Εκτός τόπου και χρόνου. Μας έχουν κατοχή 80-20 και αυτός περιμένει... Και περιμένει και περιμένει... Και τα λέει με τον Τερζή... ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Κάνε κάτι, κάνε μια αλλαγή....

Και για το σχεδιασμό του βλάκα του Καρυπίδη τι να πω....

Ντουάρτε - στην κερκίδα

Ιντέγε - άσχετος

Τσιλιγγίρης - βασικός τερματοφύλακας με ΑΕΚ!!!!

Μαρτίνεζ - ανανέωση διετίας, δεν παίζει λεπτό.

Tonso - ξαναέπεσε στα γνωστά του στάνταρ...

Μαντσίνι - η μεταγραφή που ψάχναμε 3 μήνες έχει παίξει 10 λεπτά!!!

 

Τι να πω... Διέλυσαν την ομάδα... 

 

 

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα, παίξαμε με τη φωτιά και ευτυχώς δεν καήκαμε. Δεν μπορώ να την καταλάβω την τακτική να παίζουμε με αντεπιθέσεις εντός έδρας με πιο αδύναμους αντιπάλους. Και ο Ένιννγκ στον πάγκο να μην κάνει καμία κίνηση ουσιαστική να τελειώσει η ομάδα το παιχνίδι. Απορώ που εμμένει τόσο εκνευριστικά στην ίδια ενδεκάδα τη στιγμή που α) κάποιοι παίκτες δεν αποδίδουν β) έχουμε ποιοτικούς παίκτες στον πάγκο.

ΥΓ. Ο Αστέρας θα έπρεπε να παίζει από το πρώτο ημίχρονο με 10 παίκτες. Δύο φορές το κοράκι τους χάρισε ξεκάθαρες δεύτερες κίτρινες.

Link to comment
Share on other sites

To ότι υπάρχει πρόβλημα το βλέπουμε όλοι. Το δύσκολο κομμάτι της κουβέντας είναι να μιλήσεις ανοικτά γι' αυτό ώστε, αφενός μεν να το διαγνώσεις σωστά, αφετέρου να υποστείς την θεραπεία του. Γιατί το αντιλαμβάνεστε πλέον πως δεν μιλάμε για κάποια μερεμέτια που θέλει το σπίτι μας. Αλλά για ένα χειρουργείο που μας περιμένει. Η διαφορά είναι μεγάλη και δεν ξέρω αν είμαστε ακόμα έτοιμοι να μιλήσουμε ανοικτά γι' αυτή.

Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά. Το πρόβλημα μας είναι λέτε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ή πολλά μικρά που συνιστούν ένα μεγάλο; Σαφώς το δεύτερο. Πλην όμως το μείζον πρόβλημα της ομάδας μας, είναι για μένα ΈΝΑ. Το να του δίνουμε ακαθόριστη μορφή και να μιλάμε αόριστα γι' αυτό. Τα πράγματα είναι απλά: Θες τη λύση; Πες μου το πρόβλημα. Η διάγνωση δείχνει τη θεραπεία. Αν όμως τα συμψηφίσεις όλα μαζί σε ένα, τότε θα καταλήψεις να παίρνεις φάρμακα για ασθένειες που δεν έχεις.

Να πω εγώ καναδυό που εντόπισα:

Καταρχήν ΠΡΙΝ τον αγώνα. (Για να δούμε πώς προσεγγίζουμε τον αγώνα)

1 Περίπτωση 1η :

Τα σπρέι φανατίλας αρχίζουν να ψεκάζουν τον κόσμο μέσα από τα αρειανά ΜΜΕ και σάιτ «Σήμερα σχίζουμε τον Αστέρα-Να είστε όλοι εκεί…»

Εδώ μπερδέψαμε το ζητούμενο με τα δεδομένα. Το ζητούμενο, ασφαλώς και είναι η νίκη. Αυτήν θέλουμε. Αλλά δεν την έχουμε στο τσεπάκι. Τα δεδομένα όμως πώς εμφανιζόμαστε στο γήπεδο. Και εμείς έχουμε ειδικότητα στις «αναστάσεις». ΑΕΛ, ΠΑΟ, Πανιώνιος πήραν τα πάνω τους μετά από μας.

Έχουμε συνειδητοποιήσει πως η διαφορά των ομάδων όλης της Σουπερ Λίγκας κρίνεται στις λεπτομέρειες; Αν όχι τότε θυμηθείτε με μετά την ερχόμενη αγωνιστική που παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο. Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο (που δεν μπήκε ακόμα σε κάποια ποδοσφαιρική στάνη)…

Και θέλω να πω με αυτά πως  αν πας  στην Ν. Σμύρνη με τα μυαλά πως θα παίζεις με τον τελευταίο της κατηγορίας, ήδη έχασες. Όπως κι έγινε. Κι ας έδειξε ο πίνακας ισοπαλία.

2 Περίπτωση 2η :

Οι ποδοσφαιρικές συμμαχίες:

Ήδη ο συμπολίτης έβαλε στο σακούλι του όλα τα παραμάγαζα από τη Λαμία και πάνω. (ΑΕΛ, Βόλος, Ξάνθη, κλπ). Ο μοναχοφάης Ολυμπιακός δεν μοιράστηκε ούτε τα ψίχουλα του με κάποιον άλλον και τώρα θέλει ανασύσταση του ΠΟΚ. Ψάχνεται για συμμαχίες με ΑΕΚ, Παο, Ατρόμητο κλπ. (Τον ΟΦΗ τον έχασε γιατί προτίμησε τον συμπολίτη).

Τι σημαίνουν αυτά για εμάς; Είναι απλό. Βόλος, ΟΦΗ, Λάρισα, Ξάνθη θα δώσουν εισιτήρια και στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Τους οπαδούς του Άρη θα τους σταματούν στον Πειραιά για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και στα Τέμπη θα βγάλουν αστυνομία και στρατό να μη κατέβουν στην Λάρισα να δουν τον αγώνα! Γιατί; Γιατί Άρη μου εσύ είσαι ο κύριος αντίπαλος τους κι όχι ο ΠΑΟΚ, ή ο Ολυμπιακός. Οι δύο πρώτες θέσεις έκλεισαν. Ότι παίζεται πλέον είναι οι 4 θέσεις της 6άδας. Αυτά είναι τα δεδομένα σου.

Μη κοιτάς λοιπόν που μετά τον αγώνα οι αντίπαλοι στον Βόλο πάνε για τσίπουρα και στο Ηράκλειο για κοχλιούς, εσύ σε αυτές τις πόλεις ψάχνε τίποτε νοσοκομεία. Γιατί αν θες να νικήσεις θα ματώσεις. Κι επειδή δεν μάτωσες στη πλατεία, δεν πήρες τη νίκη. Τόσο απλά.

Προσπερνάμε την ΚΕΔ, την αστυνομία, τα αθλητικά δικαστήρια και ότι άλλο παίζει μπαλίτσα στη χώρα για να επιστρέψουμε σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει σε όλα του «στημένο» με σένα σε ρόλο κομπάρσου που νομίζει πως από ώρα σε ώρα θα αναβαθμιστεί σε πρωταγωνιστή. Γίνεται;

Γίνεται. Όσο τρελό και να μοιάζει αυτό. Πώς; Αν φτιάξεις ομάδα. Κι αυτό είναι το ζητούμενο σου.

Πάμε στο γήπεδο. Στη διάρκεια του αγώνα. Όπου θα δεις ότι παίχτηκε ΠΡΙΝ τον αγώνα. Την προπόνηση, (εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω αν υπάρχει σε μας κάτι παραπάνω από διατήρηση της φυσικής κατάστασης των παικτών. Γιατί δεν βλέπω βελτίωση σε κανένα από τους παίκτες μας. Το αντίθετο, ναι, πολλοί γίνονται χειρότεροι κι αυτό έχει το λόγο του…), θα δεις πώς προσεγγίζουμε η ομάδα τον αντίπαλο της, από το αν υπάρχει ή όχι πλάνο κλπ.

Τούτο που κραύγαζε εχθές στο γήπεδο το επισημάνατε όλοι. Ήταν η παντελής αδράνεια του Ένινγκ. Όλοι έβλεπαν μια επανάληψη του έργου που παίχτηκε με την ΑΕΛ κι ο κόουτς …συμβουλευόταν τον Τερζή!

Ο γερμανός είχε ζητήσει ένα μήνα διορία να γνωρίσει τους παίκτες. Το σεβαστήκαμε και δεν μιλήσαμε. Αλλά ρε αδερφέ, κάποια πράγματα δεν καταπίνονται.

Εγώ θα το πω. Ο Ένιγκ τελεί υπό την ομηρία του Τερζή! Ο γερμανός έχει εγκλωβιστεί στην παθητική στάση του Τερζή. Υποσχέθηκε θεαματικό ποδόσφαιρο που δεν ήρθε 4 αγωνιστικές τώρα. (Το αντίθετο ίσως). Οι παίκτες είναι αιχμάλωτοι των ρόλων που δεν ταιριάζουν με το παιχνίδι τους.

Ο Γκάμα δεν κάνει για επιτελικός, (τον βάζει εκεί μέχρι να μάθει). Ο Ιντέγε δεν σκοράρει, ο Φέτφα για κάποιους λόγους δείχνει μαλωμένος με τον φορ και δεν συνεργάζονται καθόλου και ο Ντιγκινί ψάχνεται να αναπληρώσει ότι λείπει. Και δυστυχώς λείπουν πολλά. Από μόνο του το γεγονός ότι ο αμυντικός Ρόουζ για 2η συνεχή Κυριακή σώζει την παρτίδα για τους επιθετικούς λέει πολλά. Αλλά κανείς δεν θέλει να το ακούσει. Προσθέστε στους σκόρερς κι το Σάσα και αναρωτηθείτε κι εσείς πόσο καλή τάχα είναι η φημισμένη μεσοεπιθετική μας γραμμή όταν …δεν σκοράρει;

Το πρόβλημα στο 2ο ημίχρονο το εντοπίσαμε όλοι στο κέντρο. (Κι αυτό επειδή ο αντίπαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του κι όχι γιατί ήταν κακός ο Ματίγια ή ο Σάσα). Επί 20’ κι ενώ όλα «μύριζαν» να έρχεται η ισοφάριση ο κόουτς δεν έχει αποφασίσει τι να κάνει. Ολιγωρία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για Σούπερ Λιγκ. Και ρωτάς τον Τερζή ρε Ένινγκ; Αυτός γύριζε όλη την ομάδα πίσω να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα. Θα το κάνεις κι εσύ όταν η 1 στις 5 τελικές του αντιπάλου στην εστία μας είναι γκολ; Ή θα έδειχνες την επίθεση;

Τι έκανε; Ψάχτηκε να βγάλει τον Φετφατζίδη. Δηλαδή το μόνο «ανοιχτήρι» που έχουμε για τις κλειστές άμυνες!!! Βγάλε τον Ιντέγε. Έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρει και πολλά.

΄Έβγαλε τον Γκάμα κι έβαλε τον Μπα. Μια κίνηση σωστή μεν, η οποία όμως προήρθε από λάθος εκτίμηση. (ο Φέτφα ανέλαβε και πάλι τον ρόλο του)

Μετά άλλαξε και τον Ντιγκινί γιατί ο Α(Ε)μάν θυμήθηκε το Μεσολόγγι και πραγματοποίησε έξοδο που δεν είχε ούτε ηρωισμό ούτε καν σκοπό να τη κάνει και μπήκε ο νεαρός Τσιλιγκίρης.

Σταματώ εδώ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η εικόνα της ομάδας παραμορφώνεται και μας ψεκάζουν να μη τη βλέπουμε. Αλλά το πράγμα δεν πάει άλλο.

Παιδιά, πάρτε το αλλιώς. Δεν πάμε καλά…

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Eγώ θεωρώ ότι ο Ενινγκ είτε δεν είναι προπονητής είτε έχει αποφασίσει να το πάρει σιγά-σιγά, και ουσιαστικά σε αυτή τη φάση ακούει τον Τερζή και κάνει ο,τι του λέει ο Τερζής...

Το μόνο θετικό ότι ΟΛΟΙ οι γύρω μας (ΑΕΚ, Ξανθη, Λάρισα, ΟΦΗ) έχασαν, οπότε τουλάχιστον σήμερα είμαστε σε απόσταση βολής για την 3η θέση!

Όταν βέβαια κατεβαίνεις στην ΑΕΚ με τερματοφύλακα Τσιλιγγίρη την επόμενη αγωνιστική, η λογική λέει ότι θα αρπάξεις μπόλικα...

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον το δεύτερο ισχύει, είναι συντηρητικός και ακούει τον Τερζή.

Πάντως, μόνον αν συνυπολογίσεις τους χαμένους βαθμούς από ξεκάθαρες αλλοιώσεις αποτελέσματος ελέω διαιτησίας (ΟΦΗ, ΑΕΛ) σήμερα θα ήμασταν μόνοι στη τρίτη θέση.

Link to comment
Share on other sites

Με τη στοιχειώδη σοβαρότητα θα είμασταν τρίτοι με συγκομιδή +5 ακόμη βαθμών, αν υπολογίσουμε και τους χαμένους βαθμούς με ΑΕΛ, Βόλο και Πανιώνιο. Ένα σενάριο απόλυτα εφικτό. (Αν προσμετρήσουμε και τον ΟΦΗ, τότε κτυπούσαμε τη 2η θέση κι όλα μετά θα ερχόταν τα πάνω-κάτω. Καθώς τούτο θα απειλούσε κάποιους οι οποίοι μετά θα επιστρατεύουν τους πάντες εναντίον σου).

Η ουσία είναι πως δεν έχουμε καν τη στοιχειώδη σοβαρότητα, ούτε τη νοοτροπία νικητή για να υπερασπιστούμε τη θέση, ούτε καν ΟΜΑΔΑ αφού δεν βρήκαμε ακόμη τη ποδοσφαιρική μας ταυτότητα.

Ωστόσο όλα αυτά είναι σενάρια. Είμαστε 5οι βαθμολογικά, μέσα στος στόχους μας μεν, αλλά πολύ μακριά ακόμη από τον Άρη που θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...