Jump to content
Phantis Forums

Michael Oenning


Emperor

Recommended Posts

Προσωπικά δεν τον ξέρω, δεν είχα ακούσει ποτέ το όνομα του. Υπάρχει κάποιος που ξέρει κάτι, εκτός από αυτά που διαβάζουμε από εφημερίδες και sites; @REY , what do you know about this guy?

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον ξέρω, αλλά δεν νομίζω να λέει κάτι αυτό. Άλλωστε η καλή φήμη κάποιου φαίνεται στο γήπεδο. (Κι ο Ρανιέρι ήταν όνομα πριν έρθει στην Εθνική κι είδαμε και πάθαμε να τον διώξουμε. Πήγε στην Αγγλία και κατέκτησε τη Πρέμιερ Λιγκ με την Λέστερ Σίτι το 2015-16).

Ήμουν από πάντα της γερμανικής σχολής αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε ποτέ γερμανό προπονητή. Οπότε η πρόσληψη του με χαροποιεί. Έχω ένα καλό προαίσθημα γι' αυτόν και πιστεύω την δουλειά του να τη δούμε σύντομα. Ωστόσο το πρόβλημα μας δεν είναι μόνο η έλλειψη του προπονητή. Αλλά ένα τεχνικό επιτελείο από ανθρώπους που κατέχουν το άθλημα στην χώρα μας. (Δείτε το σχετικό απόσπασμα του Χ΄Νικολάου εδώ).

Γιατί ο Άρης άλλαξε σελίδα. Κάνει πρωταθλητισμό. Κι όταν φτιάχνεις ένα σπίτι δεν φταίει για όλα μόνον ο αρχιτέκτονας.

Καλώς να ορίσει. Κι αν μας "κάτσει", δίχως καλούς μαστόρους στο πλευρό του, πάει να πει πως και "ο Άρης ήθελε τον Γερμανό του".

 

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, almand said:

Ήμουν από πάντα της γερμανικής σχολής αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε ποτέ γερμανό προπονητή. 

Είχαμε τον Κράμερ το 81-82 και τον Πρόκοπ το 86-87. Νομίζω ότι είχαμε και προπολεμικά κάποιο Γερμανό προπονητή. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως χθες μας τρέλλανε λιγάκι.

  • Έβαλε Σάσα αριστερά ενώ περίμενα να βάλει εκεί το Σόουζα. Εγώ δε θα έβαζα Μπα στη θέση Κόρχουτ. Θα έβαζα Σόουζα και θα τον έπαιζα αριστερό μπακ. Του βγήκε βέβαια!!! 
  • Έβγαλε σωστά Φέτφα και έβαλε σωστά Λάρσον (ο οποίος όμως είχε τραγική επιλογή σε μία τελική προσπάθεια).
  • 'Εβαλε σωστά Σόουζα να γεμίσει το κέντρο. Αν και το φυσιολογικό θα ήταν να έπαιζε ήδη ο Σόουζα στα μπακ με την αλλαγή Κόρχουτ, και να έμπαινε ο Μπα στη θέση του Γκάμα για να γεμίσει το κέντρο.
Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ukworm said:

Πάντως χθες μας τρέλλανε λιγάκι.

  • Έβαλε Σάσα αριστερά ενώ περίμενα να βάλει εκεί το Σόουζα. Εγώ δε θα έβαζα Μπα στη θέση Κόρχουτ. Θα έβαζα Σόουζα και θα τον έπαιζα αριστερό μπακ. Του βγήκε βέβαια!!! 
  • Έβγαλε σωστά Φέτφα και έβαλε σωστά Λάρσον (ο οποίος όμως είχε τραγική επιλογή σε μία τελική προσπάθεια).
  • 'Εβαλε σωστά Σόουζα να γεμίσει το κέντρο. Αν και το φυσιολογικό θα ήταν να έπαιζε ήδη ο Σόουζα στα μπακ με την αλλαγή Κόρχουτ, και να έμπαινε ο Μπα στη θέση του Γκάμα για να γεμίσει το κέντρο.

Κάπου διάβασα πως έχει μάτι σκάουτερ κι αυτό δικαιολογεί τις αλλαγές όσο κι αν ακούγονται παράταιρες. Αν ισχύει αυτό τότε ακόμη καλύτερα για μας. Γιατί μπορεί να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά του παίκτη σωστά και να του βρει τη θέση και το ρόλο που του πάει. 

Να δώσω ένα παράδειγμα. Στη δυστοκία μερικών στο σκοράρισμα θα βοηθούσε να λειτουργούμε καλύτερα στα ριμπάουντ των αμυντικών. (Ο Γκαρσία πέρσι έβγαλε περί τα 5 γκολ έτσι). Το να παίρνεις καλύτερη θέση στην επίθεση, διδάσκεται. Το να κινείσαι σωστά χωρίς την μπάλα διδάσκεται. Η στάση του σώματος στο μακρινό σουτ διδάσκεται. Η κεφαλιά των αμυντικών που επιτίθενται σαν να ...αποκρούουν κι αυτό διδάσκεται. Όλα διδάσκονται. Το θέμα φυσικά είναι να διδαχτείς. Γιατί αν γυρνάς τη πλάτη σε όσα σου μαθαίνουν δεν θα σε βελτιώσει ποτέ.

Αν βελτιώσουμε θαρρώ τούτες τα μικρά θα γίνουμε μεγάλη ομάδα. Γιατί το υλικό είναι καλό. Αλλά κάπως ακατέργαστο θα έλεγα.  Κι αν ο μάστορας έχει μάτι να διορθώσει τις λεπτομέρειες το προϊόν θα γίνει η ατραξιόν στη βιτρίνα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νομίζω πλέον έχουμε επαρκές δείγμα για να κρίνουμε τον Ένινγκ. Αυτοί που δεν παρακολουθούν την ομάδα λένε μπράβο που κρατάει την ομάδα αήττητη (3Ν-3Ι), για εμάς όμως που βλέπουμε τα ματς, οι διαπιστώσεις είναι διαφορετικές. Ο Ένινγκ είχε την τύχη να παραλάβει μια ομάδα στρωμένη και να έχει μπροστά του εύκολο, αναλογικά, πρόγραμμα.

Τι καταφέραμε; Να νικήσουμε εύκολα χωρίς όμως να παίξουμε καλά τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος (Παναιτωλικό) και με μεγάλη δυσκολία Ξάνθη και Αστέρα. Φέραμε ισοπαλίες με Πανιώνιο (στη Ν. Σμύρνη) και με Λαμία (εντός), καθώς και με την προβληματική ΑΕΚ (σε αυτό το ματς τουλάχιστον έχει το ελαφρυντικό της σφαγής με την ανύπαρκτη κόκκινη και το ανύπαρκτο πέναλτι). Με αυτό το πρόγραμμα, για να μην πω ότι έπρεπε να έχουμε κάνει 6/6 νίκες, θα έπρεπε να έχουμε έστω 5 νίκες και να είμαστε μόνοι τρίτοι, εν όψει των δύσκολων παιχνιδιών που έρχονται.

Πέραν των αποτελεσμάτων, τι είδαμε και τι δεν είδαμε από τον Ένινγκ:

  • Εμμονή στην ίδια ενδεκάδα, όταν είναι προφανές ότι κάποιοι παίκτες είναι ντεφορμέ
  • Κάνει συνήθως 2 αλλαγές (όχι 3), τη δεύτερη προς το τέλος, άρα η ομάδα παίζει με 12 παίκτες όλα τα 90λεπτα
  • Δεν είδαμε καμία καινοτομία ούτε στη διάταξη ούτε σε συστήματα, βασίζεται εν πολλοίς στις ικανότητες των παικτών (πχ Sasha, Matilla, Gama, Φετφατζίδης)
  • Δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου παίκτες που θα έπρεπε να παίζουν ενδεκάδα, τώρα που θα αρχίσουν οι τιμωρίες με κάρτες και τα ματς κυπέλλου δεν θα έχει ετοιμοπόλεμους 15-16 παίκτες που -με βάση το ρόστερ- θα όφειλε να έχει

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ελπίζω να μην γίνει έτσι, αλλά ανησυχώ ότι στα επόμενα παιχνίδια που το πρόγραμμα είναι δύσκολο (5 εκτός με Ατρόμητο, ΟΦΗ, ΠΑΟ, ΑΕΛ, ΟΣΦΠ και 2 εντός με Βόλο και ζμπάογκ) θα πάρει πόδι ο Γερμανός και θα ψαχνόμαστε ξανά για προπονητή.

 

Link to comment
Share on other sites

Για εκεί πάει φίλε... Και μάλλον ούτε καν θα φτάσει εκεί....Κάνεις δύο απανωτές ήττες με Ατρόμητα και ΟΦΗ και ο τύπος φεύγει.... 

Δε θυμάμαι πάντως άλλη φορά να έχουμε τόσο ικανό ρόστερ και να μη μπορούμε να παίξουμε σαν ομάδα που να δικαιολογεί το ρόστερ της....

Αξία παιχτών > Αξία ομάδας συνολικά

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από το προβληματικό κοουτσάρισμα, ίσως ακόμη χειρότερη είναι η νοοτροπία του Ένινγκ. Πρέπει να είναι ο μοναδικός προπονητής που είχε ο Άρης που είναι ευχαριστημένος με τις ισοπαλίες. Με τον Πανιώνιο δήλωσε ότι χάρηκε που είδε αντίδραση της ομάδας μετά το 1-0, με τη Λαμία έμεινε λέει ευχαριστημένος από την απόδοση, ενώ χθες με Ατρόμητο δήλωσε ότι σώσαμε το βαθμό! 

Και άντε ο ίδιος δεν ξέρει σε ποια ομάδα ήρθε, οι άλλοι δίπλα του, πχ ο Χαριστέας, ο Τερζής, ή ο φροντιστής με τη χαίτη και τη φαλάκρα δεν του εξηγούν ότι ο Άρης δεν είναι ικανοποιημένος από τέτοιες ισοπαλίες; Έχοντας τέτοια νοοτροπία ο προπονητής, θα τη μεταδίδει και στους παίκτες που θα βολεύονται και αυτοί με τα Χ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχει καταστρέψει την ομάδα ο Γερμανός... Με την εμμονή να βάζει συνεχώς τους ίδιους ένδεκα και να κάνει το πολύ 2 αλλαγές (η 2η μετά το 85') έχει ως αποτέλεσμα:

1. η μισή τουλάχιστον ομάδα (των 11) να έχει σκάσει και να μην μπορεί να αποδώσει στο 50% της αξίας τους

2. οι παγκίτες να έχουν ξενερώσει και, ελλείψει παιχνιδιών, να μην μπορούν να πιάσουν ρυθμό και να έχουν απόδοση.

Σε όποια θέση και αν τερματίσουμε φέτος, περιμένω πως και πως να φύγει ο Γερμανός στο τέλος της σεζόν και να έρθει ένας κανονικός προπονητής.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Some good points however he has made you guys from a very inconsistent team outside the top 6 to a steady and stronger team in a comfortable 5th. 

In saying that the lack of others being used will be a factor especially with the Cup commitments and lack of substitutes also, but I think your only a very good striker away from winning many games you're drawing and if you give the German an off season to get more players he wants you will benefit for it, thus sacking him at the end of the season is not at all a good move only a Greek one. :wink: 

Edited by Alphonse
Link to comment
Share on other sites

Thank you, Alphonse, but I don't share your point of view. I don't compare Oenning with the previous situation, 'cause simply before him we didn't have a normal manager (Pantelidis left after just the second game of the season and Terzis was just the assistant coach for 3-4 games till we hire Oenning).
The "comfortable 5th spot" is not satisfactory this season, since AEK and Panathinaikos are not something special, in three games against them (two of them in Athens) we didn't lose a single one. The potential of Aris this season, with the roster we have and the standards of our opponents could easily has been +10 to 12 points and fight for the third spot, not being so many points behind and still not secured of entering the play-offs. Apart of the bad referees we had in many games, the main responsible of not reaching our potential is Oenning with his stubborn decisions (zero spying of the opponent, nonexistent adaptability during the games, very bad use of the roster, etc). 
Sacking him is not a Greek move; it is the rational move.

Link to comment
Share on other sites

I have to agree with Emperor on this one.... 

Dont like him at all as a coach during the game... He may be great on the training ground, but during the game he's utterly useless. Basically he doesn't do anything at all.... Picks the same 11, doesn't change the team during the game, doesn't bring on the subs... Useless ....

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

... and most importantly relies on the capability of his players individually but as a team I haven't seen much improvement since the Herrera days... (Pantelidis and Terzis don't count really).... 

 

PS - when I was young I used to play basketball for a team... And I know first hand what that means. We had this great coach. He had a massive amount of knowledge in ways of play, defense systems, zones one and the other, whatever, but sadly during the game he was totally lost. His line up was always the same and always wrong. Players coming from the bench were always pissed off and demoralised as they never got much time to play and eventually when they did come on they would usually underperform. During the game he just stood there watching not knowing what to do....

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Well, an OK-ish solution under these conditions.

Has some wrong points in his coaching, but for some reason I kind of like him, although if some Greek coach showed some blunders and matches like he has done, I would probably ask for his head on the plate. Nothing racist nor within nationalism here of course. It's just I don't like your coaches nor referees. Aris yes, atmosphere in Greece yes, some players yes, sea yes, Thessaloniki yes...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ασχετος και εμμονικός και κολλημένος και, απ' ό,τι έχω καταλάβει, και δικτατορίσκος με management στυλ μιας ξεπερασμένης εποχής του τύπου "my way or the highway"...

Γι αυτό τον έχουν σιχαθεί και οι μισοί παίχτες (και γω μαζί).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον οδυνηρό αποκλεισμό του Άρη και την απομάκρυνση του Μίκαελ Ένινγκ από την τεχνική ηγεσία…   

 
Αν η οδύνη είχε πρόσωπο, θα σχηματιζόταν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης». Η απελπισία, επίσης. Όπως εύστοχα έγραψε κι ένας συνάδελφος, από το χορτάρι που έφυγαν είτε χαμένοι είτε ισόπαλοι παίκτες της εμβέλειας του Μισέλ Πλατινί, του Πάολο Ρόσι, του Σανανά της Μπενφίκα, του Ντιέγκο Φορλάν κι ένα σωρό παικταράδες, έφυγαν θριαμβευτές μια χούφτα πιτσιρίκια, ανακατεμένα με 2-3 λεγεωνάριους της Ουκρανίας οι οποίοι απλώς θέλησαν να γευτούν τη μαγεία ενός ονείρου. Και μπράβο τους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία αν λέγεσαι Kolos. Τα ονόματα έχουν αξία, αλλά δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Δείξε μου το πλάνο σου να σου πω ποιος είσαι; Κι όταν πηγαίνεις ξυπόλητος στ’ αγκάθια θα ματώσεις, θα πληγωθείς κι άντε μετά να βρεις τρόπο να επουλώσεις τις πληγές σου. 

Η χθεσινή ντροπή έβγαλε μπόλικες από δαύτες. Είναι ανώτερη απ’ όσες προηγήθηκαν. Ο Άρης ένιωσε αποκλεισμό και πέρυσι, αλλά εκείνο το πικρό ποτήρι το ήπιε με περηφάνια γιατί έδειξε κάτι. Υπερασπίστηκε την τιμή του και πούλησε ακριβά το τομάρι του. Χθες, το απόλυτο μηδέν. Μια ομάδα δίχως αρχή μέση τέλος, μια κακοτεχνία όμοια μ’ αυτή που καταγράψαμε στον αγώνα Πρωταθλήματος με τη Λαμία κι έναν προπονητή βυθισμένο στο δωμάτιο του πανικού. Όπως ένας κακός μαθητής πριν τις κρίσιμες εξετάσεις. Κυριεύεται από ανασφάλεια, προϊόντος του χρόνου αντιλαμβάνεται ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του και αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις. Περάστε από το ταμείο για την αποζημίωσή σας, αλλά η ζημιά έγινε. 

Ο Μίκαελ Ένινγκ βυθίστηκε στις εμμονές και τους φόβους του. Εμμονές γιατί επέμεινε στον Χαβιέρ Ματίγια παρότι ο Ισπανός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σε σημείο μάλιστα να τον τοποθετήσει έως και παρτενέρ του Λίντσεϊ Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Κίνηση απελπισίας; Ξεκάθαρα. Φόβο επειδή ακύρωσε ό,τι δούλευε επί ενάμιση μήνα με την τοποθέτηση του Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας με τη λογική του περιορισμού ενός παίκτη. Αποτέλεσμα της έμπνευσης του Γερμανού ήταν η αποδυνάμωση του κέντρου. Αχρήστευσε τον πιο γρήγορο και εκρηκτικό παίκτη του. Αντί να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση απόκρυψης του δεδομένου προβλήματος στο αμυντικό transition, αυτός το ισχυροποίησε. Αυτοκαταστροφικός

 

Ο Γερμανός γνώριζε τι έλεγε το ριζικό του, οπότε, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στους παίκτες του. Προφανώς έχουν και μάλιστα μεγάλη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (σ. σ. Φακούντο Μπερτόγλιο, Τζέιμς Τζέγκο, Τόνι Ντάτκοβιτς). Ποιο όμως ήταν το επίπεδο κατεύθυνσής τους; Ποιος φταίει ότι ο Άρης δεν είχε ούτε ένα σοβαρό χτύπημα στημένης φάσης; Γιατί οι ακραίοι μπακ ανέβαιναν ταυτόχρονα απέναντι σε μια ομάδα η οποία ήταν προετοιμασμένη να ζήσει πολιορκία όμοια μ’ αυτή του Μεσολογγίου στοχεύοντας στον ανταρτοπόλεμο; Το πλάνο του Γερμανού έδειξε ότι δεν έμαθε καλά το μάθημά του, δεν μελέτησε τον αντίπαλο με τη λεπτομέρεια που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν ήξερε για τη διπλή άμυνα ζώνης; Δεν γνώριζε ότι η Κοβαλίβκα θα εστιάσει στην εξουδετέρωση των Μπρούνο ΓκάμαΓιάννη Φετφατζίδη που είναι οι βασικοί δημιουργοί της ομάδας; Τους άφησε να χτυπούν τα κεφάλια τους στο ουκρανικό τείχος. Δεν αντιλήφθηκε ότι οι Ουκρανοί επέλεξαν να κλείσουν τους ακραίους επιθετικούς αφήνοντας χώρο στον Μπερτόγλιο; Οι ποδοσφαιριστές έχουν ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν κατεύθυνση.  

Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας ανέλαβαν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε σχέση με αυτό του Γερμανού. Και καλά έκαναν διότι έπραξαν λάθος. Στη ζωή πρέπει να ακολουθείς αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης είχε ενδοιασμούς πριν καλά-καλά τελειώσει το περσινό Πρωτάθλημα αλλά δεν ήθελε να τον αδικήσει για χάριν των επιταγών της ψυχής του. Στο μυαλό του ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΠΑΕ αναπτύχθηκαν 1-2 μήνες πριν. Λογάριασαν τι θα πει ο κόσμος; Σιγουρότατα. Δεν ήθελαν τρίτη σερί αλλαγή προπονητή στα ξεκινήματα. 

Δεν αναδεικνύει σοβαρό προφίλ οργανισμού η απόφαση απομάκρυνσης ενός προπονητή στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Καρυπίδης ήταν πιο αποφασισμένος και τώρα παίρνει φόρα και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο γιατί δεν το έκανε. Θέλετε είδηση; Το σοκαριστικά πράγματα που έγιναν στο «Κλ. Βικελίδης» στον αγώνα με τη Λαμία ήταν αυτά. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε φτάσει στα όριά του με τον Γερμανό στο ημίχρονο του αγώνα. Ποιος Διαμαντόπουλος και… Αγγελόπουλος. Αδυνατούσε να ερμηνεύσει τις επιλογές του προπονητή και στο ημίχρονο έκανε παράπονα.  

Η εμπιστοσύνη είχε χαθεί προ πολλού, περίμενε όμως τα αυτονόητα. Κανονικό σέντερ φορ, δημιουργικό παίκτη στον άξονα, αξιοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των παικτών κι εν τέλει ενός ρόστερ. Μάταια. Στην ψυχή του Χαριστέα, επίσης είχε τελειώσει η συνεργασία με τον Ένινγκ. Αποφασίστηκε ότι δεν θα ήταν «σώφρον» για την ομάδα να προχωρήσει στην αντικατάσταση προπονητή μετά από νίκη και λίγες ώρες πριν από έναν κρίσιμο αγώνα. Κι έτσι έδωσαν χρόνο με την προσδοκία της μεταμόρφωσης. Και για τους δύο όμως, το ποτήρι της υπομονής είχε ξεχειλίσει προ πολλού διότι είδαν πράγματα που δεν έγιναν, αξιολόγησαν καταστάσεις που δεν τους άρεσαν, αλλά δίστασαν να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Γι’ αυτό χθες τα είχαν (πρωτίστως) με τους εαυτούς τους. Ακόμη κι αν ο Άρης περνούσε την Kolos, η θέση του Ένινγκ ήταν επισφαλής. 

Η ειρωνεία είναι ότι ο αποκλεισμός ήρθε λίγες ώρες μετά την υπέρβαση. Αυτή της επιστροφής του Ματέο Γκαρσία στο «Κλ. Βικελίδης». Εκεί σε πιάνει το παράπονο. Λίγες ώρες μετά την ενέργεια η οποία θα ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας, έρχεται αυτός ο ντροπιαστικός αποκλεισμός. Το όνειρο, όντως, έγινε εφιάλτης. Ο Ματέο ήταν το απωθημένο του Θόδωρου Καρυπίδη αλλά και η καταλυτική κίνηση με τη λογική της διεκδίκησης (με μεγαλύτερες αξιώσεις) μιας θέσης στους ομίλους του Europa League. Που να φανταζόταν… 

Κι έτσι ο Άρης βρίσκεται και πάλι στην αγορά αναζητώντας προπονητή. Τον τέταρτο σε διάστημα (σχεδόν) ενός έτους. Λάθος. Δεν ψάχνει προπονητή αλλά ολόκληρο επιτελείο. Δεν υπάρχει περιθώριο λανθασμένης επιλογής. Η περίσταση απαιτεί όσο το δυνατόν χαμηλότερο ρίσκο γι’ αυτό θα επιλεγεί από την ελληνική αγορά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση της ομάδας όχι το όνομα και το βιογραφικό του. Ποιος μπορεί να σύρει το κάρο από τη λάσπη γιατί αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι λερωμένος μέχρι το κεφάλι, εκτεθειμένος στον ίδιο του τον εαυτό έχοντας κάνει ένα απίστευτο πισωγύρισμα, βάσει των όσων πέτυχε στην τελευταία διετία.  

 
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...