Jump to content
Phantis Forums

Aris - Olympiakos (Sunday, 6 October, 19:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Ημίχρονο 1-2. Προγηθήκαμε και έως το 25' με πολλή πίεση και πάθος η ομάδα έδειχνε ότι μπορεί να κρατήσει το σκορ και στις αντεπιθέσεις-φωτιά να το διευρύνει. Μετά δώσαμε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό και φάγαμε 2 γκολ. Κακό κοουτσάρισμα από τον Τερζή που έστησε παθητικά την ομάδα, σαν να φοβάται υπερβολικά το παιχνίδι. Οκ, πολύ καλός ο Ολυμπιακός, αλλά κι εμείς έχουμε και τις μονάδες και το σύνολο ειδικά εντός έδρας να παίξουμε καλύτερα! Ο διαιτητής τραγικός, όλα τα αμφισβητούμενα τα δίνει στον Ολυμπιακό και μέτρησε και γκολ με το χέρι, ευτυχώς που υπάρχει το VAR.

Link to comment
Share on other sites

Please, Velez and Rose stoppers again at the same time?!

I find it very strange that in several month time all stoppers: Rose, Velez, Deli and Souza deteriorated for this or that reason (injuries, exposition and our attacking style bla bla).

Very sad when you see that 4, come on 4, stoppers haven't been producing for months and still no one to replace and make us better back there?!

Edited by REY
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Emperor said:

Βράζει το γήπεδο για τον Τζοβάρα, καιρό είχαμε να δούμε τόσο κακή διαιτησία στο Χαριλάου!

Ο διαιτητής δεν ήταν τόσο κακός στο πρώτο -ίσως γιατί δεν υπήρχε λόγος- φαίνεται όμως πως κάτι μεσολάβησε στο ημίχρονο. Δεν θα με εξέπλητε αν άκουγα πως κάποιος γνωστός κατέβηκε στα αποδυτήρια και επισκέφτηκε τους διαιτητές.

Όπως και να έχει. εγώ τον περίμενα χειρότερο τον Τζοβάρα. Κάθε διεκδικούμενη φάση βέβαια ήταν υπέρ των ερυθρόλευκων κι αυτό ήταν αρκετό να φύγουν με τη νίκη. Ο Ολυμπιακός εφάρμοσε με επιτυχία τη κλασσική αρχή του ποδοσφαίρου "μπάλα περνά, παίκτης περνά, αλλά ουδέποτε και τα δύο αυτά μαζί" και ΦΑΝΗΚΕ πως έφτασε στη νίκη άνετα γιατί ήταν πιο αποτελεσματικός.

Η δική μου γνώμη: Ήταν απλώς διαβασμένος και τίποτε παραπάνω. Ακόμη κι αυτό όμως απέναντι στη δική μας ομάδα είναι υπέρ αρκετό.

Οι παίκτες μας δεν φάνηκαν στο γήπεδο γιατί τους μάρκαραν κλειστά. Απλά πράματα. 4 φορές το έκανε αυτό ο αντίπαλος κι έφυγε είτε νικητής είτε ισόπαλος. Εμείς αμολάμε αετό. Αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει είναι σαφές ότι θέλουμε προπονητή, τέρμα και ακραίο Μπακ....

επίσης ο Γκάμα καμία σχέση με τον παλιό Γκάμα.... Ιντεγε πάλι ανύπαρκτος....

 

Διαιτητής έπαιξε 80-20 Ολυμπιακό.

Link to comment
Share on other sites

Μία πολύ χτυπητή αδυναμία που έχει  ο Τερζής είναι ότι δεν "διαβάζει" το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του, με συνέπεια να μένει η ομάδα καθηλωμένη στο αρχικό πλάνο και οι αλλαγές να γίνονται αργά ή να είναι άστοχες. Θα είναι λάθος πάντως να τον διώξουν, θα πρέπει να μείνει στο προπονητικό team δίπλα στον καινούργιο προπονητή, για να βοηθήσει στο μεταβατικό στάδιο.

Link to comment
Share on other sites

Τρέξαμε πολύ τα πρώτα 25'. Μετά αυτοί ανέβηκαν και έκαναν την ανατροπή. Στο β' καμία ομάδα δεν μπορούσε να αναπτύξει το παιχνίδι της, αλληλοεξουδετερωθήκαμε. 

Link to comment
Share on other sites

O διαιτητής έβαλε το χεράκι όσο τον παίρνει (ή τον αφήνει το VAR), αμφισβητούμενα φάουλ, κόρνερ, πλάγια άουτ όλα μα όλα τα αμφισβητούμενα τα έδωσε στον Ολυμπιακό. Ο ορισμός της διατεταγμένης αποστολής!

Link to comment
Share on other sites

Προσθέστε σε αυτά και το 2ο τέρμα τους που ήταν από (ελεγχόμενη) θέση οφσάιτ. (Τα σώματα 2 ερυθρόλευκων προεξέχουν καθαρά των αμυντικών). Αλλά αυτά τα περιμέναμε ως ένα βαθμό. Το ότι το δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα δεν το κατάλαβα.

Με αυτό το παιχνίδι κλείνει ένας κύκλος με τον Τερζή που έχει ένα κοινό παρονομαστή. Το ότι είμαστε εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούμε το προβάδισμα μας στο σκορ. Προηγηθήκαμε με τον Πάοκ 2 φορές, με την ΑΕΛ με 2-0 και με τον ΟΣΦΠ 1-0 και εκτός από τη νίκη χάσαμε και τα αυγά και τα πασχάλια. Στο 1ο δεν μπορέσαμε να αντέξουμε ούτε 1 λεπτό και στα άλλα δύο μας νίκησαν με αναντροπή.

Τρία παιχνίδια με τον Τερζή και χάσαμε 2 φορές μπροστά στον κόσμο μας και 1 μακριά του. Η άμυνα μας έφαγε 7 τέρματα και η  επίθεσή μας είχε καμιά 20 χαμένες ευκαιρίες.

Α π α ρ ά δ ε κ τ ο.

Τώρα αν ο Τερζής κατάφερε να "νικήσει" στα αποδυτήρια έστω κι αν έχασε από όλους τους αντιπάλους του, αυτό θα το κρίνουν άλλοι. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι πως η άμυνα μας "δεν βλέπεται" και η επίθεσή μας δεν σκοράρει.

Κατά τα άλλα όλοι λένε πως "έχουμε καλό ρόστερ".

Ξέρει κανείς να μας πει τι ακριβώς έχουμε;

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθήσω να απαντήσω συνοπτικά στο τελευταίο ερώτημα σου, Ανδρέα. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες σε αρκετές θέσεις και μια ομάδα στο σύνολο της που έχει μεγάλη δυναμική. Παράλληλα όμως έχουμε μεγάλο έλλειμμα σε εναλλακτικές λύσεις σε κρίσιμες θέσεις, πχ τερματοφύλακας, σέντερ φορ, κόφτης, πλάγια μπακ. Επίσης, δεν έχουμε προπονητή με προσωπικότητα που να απογειώσει την ομάδα. 

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, έχουμε μείνει πίσω ένεκα:

1. των παραπάνω αδυναμιών

2. του σχετικά δύσκολου προγράμματος έως τώρα

3. των βαθμών που ξεκάθαρα μας στέρησε η διαιτησία (πέναλτι στο 90+ που δεν δόθηκαν με ΟΦΗ, ΑΕΛ, Σιδηρόπουλος στην Τούμπα, Τζοβάρας με ΟΣΦΠ)

4. η παράγκα σπρώχνει για να μπουν στα play off παραρτήματα (ΑΕΛ, Ξάνθη, ΟΦΗ), είναι φανερό ότι τον Άρη δεν τον θέλουν να τους κόψει βαθμούς στα play off.

Παρόλα αυτά, προσωπικά όμως νιώθω ότι είναι τέτοια η δυναμική που αν γίνουν οι σωστές κινήσεις (προπονητής και προσεκτική ενίσχυση τον Ιανουάριο) θα πετύχουμε το βασικό στόχο στο τέλος της χρονιάς.

Link to comment
Share on other sites

To πιστεύω κι εγώ, και θα τα πούμε όταν έρθει η κουβέντα γι' αυτά.

Ξαναγυρνώ στο τόπικ μέχρι να κλείσει ακόμη μια άσχημη σελίδα για μας.

https://www.sportime.gr/aris-fc/aris-o-ntigkini-apori-me-to-penalti-pou-den-tou-edose-o-tzovaras-pics/

Πολλά τα σημεία που δείχνουν το "χειρουργεί" του Τζοβάρα έναντι του συνήθους ασθενή, του Άρη. (Μη ξεχνάμε πως σφύριξε 23 φάουλ σε βάρος μας έναντι 17 δικών τους. Φάουλ περισσότερα και από αυτόν τον Σιδηρόπουλο της Τούμπας. Αγνόησε 4 επικίνδυνα μαρκαρίσματα των ερυθρόλευκων με το γόνατο τους να κτυπά στο μηρό τους αρειανούς. Κτύπημα που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και σπάσιμο του ποδιού.

Και ρωτώ:

1 Αν σε φάση σαν αυτή πιο κάτω σφυρούσε πέναλτι, το ματς θα ήταν ίδιο; (Η σκηνή αυτή με τον Αβραάμ καβάλα στον επιθετικό είναι καρμπόν από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τη σφαγή στο Καραϊσκάκη στο 2-1 με ανύπαρκτα γκολ και πέναλτι. Και τότε δεν σφύριξε το στραγάλο. Να το αποδώσουμε στην τύχη κι αυτό;)

2 Αφού ήταν ντέρμπι, γιατί από την αρχή δεν έβγαλε κάρτες να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην παρεκτρέπονται οι παίκτες;

Diguini-Avraam.jpg

Τούτο το 2ο είναι ρητορικό. Αν έβγαιναν από την αρχή οι κάρτες οι ολυμπιακοί δεν θα πίεζαν έτσι όπως το έκαναν στο ματς να πέφτει κάθε φορά κάτω ο αρειανός όταν τους φεύγει στην αντεπίθεση. Πάλι ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΡΤΕΣ.

Τώρα, αν οι παίκτες ήξεραν από πριν για την ανοχή του διαιτητή μιλάμε πλέον για ξεκάθαρο στήσιμο του αγώνα.*

Αν όχι τότε η ευθύνη βαραίνει ΜΟΝΟ το διαιτητικό τιμ (και τους πέντε).

Από τις δηλώσεις Θεοδωρίδη (και Καραπαπά) όμως αρχίζουν να φαίνονται διάφορα πράγματα (για το πού το πάνε. Αφού ξεκάθαρα και δημόσια ο γενικός αρχηγός του ΟΣΦΠ επιτέθηκε κατά του Περέιρα και του Γραμμένου και του ΒΑΡ και γενικά σε ότι φαίνεται πως δεν ελέγχει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ).

Αν το κάναμε εμείς μέσω του Χαριστέα, την επομένη ο Καρυπίδης ίσως και να είχε κληθεί σε απολογία για όσα τολμά και σκέφτεται.

Όπως και να έχει, το σύνηθες θύμα της παράγκας συνεχίζει να είναι η ομάδα μας είτε αυτή φορά ασπρόμαυρη είτε ερυθρόλευκη φανέλα. Κι εμείς περνάμε την ευθύνη στον προπονητή, κι αυτός στους παίκτες κι αυτοί με τη σειρά τους στον φροντιστή ίσως... Αρκεί να φύγει το πρόβλημα από τα μάτια μας κι ενοχλούνται κάποιοι που τους το θυμίζεις.

---------------------

* Στήσιμο αγώνα για μένα είναι η συνεννόηση κάποιων ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ και ΜΕΤΑ την διάρκεια του αγώνα, για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όποιος ζορίζεται με την έκφραση, ας μου βρει μια πιο κατάλληλη λέξη για αυτό που είδαμε (και) εχθές και ζητώ δημόσια συγνώμη που διαβάλλω τόσο "ΕΥυπόληπτους πολίτες".

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω οι ομαδούλες τύπου Λάρισα, Ξάνθη, Βόλος κλπ θα ξεφουσκώσουν. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε...

Παιχτικά θεωρώ ότι ο Σούντγκρεν δε βοηθά, όπως είναι και τελείως ντεφορμέ οι Γκάμα και Ρόουζ. Ο Σούντγκρεν παίζει γιατί ο Κωνσταντινίδης απλά δεν κάνει (ποτέ δεν έκανε απορώ γιατί έμεινε), ενώ ο Τζανακάκης άνετα θα κάλυπτε τη θέση.

Αν υπήρχε Τζανακάκης σίγουρα θα ξεκινούσε αυτός, γιατί ο Σούνγκρεν δεν τραβάει...

Από κει και πέρα Τόνσο έχει το πιο ωραίο μαλλί αλλά από μπάλα δε...., και ο Μαρτινάκος σαπίζει στο πάγκο....

Έτσι όπως είναι τα πράγματα, θεωρώ πρέπει να δοθεί φανέλα στο Σόουζα, μαζί με Δελη και Βέλεζ στα μπακ.

Επίσης κάθε φορά τρομάζω όταν χτυπάει ο Κόρχουτ. Το παιδί έχει βγάλει 4 μήνες μπάλας χωρίς παγκίτη από πίσω του!!!

Γενικά πέρσι φτιάχτηκε μια στρωμένη ομάδα, φέτος το ρόστερ είναι τελείως μπάχαλο...

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό αυτό για τον Κόρχουτ. Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα. (Θεωρητιικά έχει αναπληρωματικό πίσω του τον Μενέντεθ, αλλά δεν ξέρουμε τι βιολί βαρά στα επίσημα). Το ερώτημα που μπαίνει με αυτόν όμως είναι πως παίζει μαν του μαν. -από όσο πρόσεξα στα τελευταία μάτς. Που εξηγεί γιατί στο 2ο (ή 3ο) γκολ της ΑΕΛ αυτός βρέθηκε δεξιά ακολουθώντας τον παίκτη του κι ο Σούντγκρεν δεξιά!!! Τούτο θαρρώ είναι εντολή του προπονητή. Γιατί αν τους είπε άμυνα ζώνης ο κάθε κατεργάρης θα ήταν στο πάγκο του. Δηλαδή: 

Τι ακριβώς ζητά ο κόουτς από τους παίκτες, μαν του μαν ή άμυνα ζώνης;

Γιατί τίποτε από τα δυο δεν παίζουμε σωστά. Περνά ο αντίπαλος το κέντρο και πιάνεται η ψυχή μας...

Αφήνουμε τον Ρόουζ -που σαν παρτενέρ του Βέλεθ κάνει πολύ μεγάλη κοιλιά (απορώ γιατί βρίσκουν πως τα πάνε καλύτερα  από το δίδυμο Βέλεθ + Δέλη;;;) κι εστιάζω στην κάκιστη λειτουργία της άμυνας. Στο σύνολο της. ΚΑΚΙΣΤΗ. Το δείχνουν τα αποτελέσματα.

Νομίζω πως στη διακοπή που ακολουθεί οι παίκτες θα πρέπει πάραυτα να κτίσουν μια σωστή αμυντική λειτουργία όλοι τους. Και ο Ιντέγε να μάθει να σκοράρει με την πρώτη επαφή (εχθές πάλι πήγε στο σουτ δύο χρόνων κι έχασε την ευκαιρία να σουτάρει. Τούτο τον κατεβάζει σαν φορ τρία επίπεδα πιο κάτω. Αντί για Τσου-Λου, ή Σούπερ Λινγκ τούτο σε κάνει αποτελεσματικό από τη Β' Εθνική και πιο κάτω).

Κι ένα τρίτο οι μεσοεπιθετικοί μας που σουτάρουν στο ριμπάουντ έξω από την περιοχή να μάθουν να στέλνουν τη μπάλα στην εστία. Το ίδιο και πιο απαραίτητο ισχύει και για τους επιθετικούς μας (Φέτφα, κλπ).

Με την ευκαιρία να πω κάτι γι' αυτόν. Είναι λάθος να του αποδίδουν την αντικατάσταση του γιατί δεν έκανε τις ασίστ σε άλλους επιθετικούς. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Του ρίχνει την ψυχολογία και με την Ξάνθη θα είναι χειρότερος από ότι με τον Ολυμπιακό. Εύχομαι να μη το δούμε αυτό. Άλλωστε ο Ιντέγε κι άλλοτε ξαναπήρε τη μπάλα στα πόδια του και σε καλύτερες περιστάσεις και δεν σκόραρε. Ενώ ο Φέτφα την "γέμισε" τη θέση που παίζει. Καιρός να τη γεμίσει και ο ίδιος.

Έχω επίσης μια ένσταση που την άφησα για το τέλος. Πάλι τις μωβ φανέλες;;; Αυτόν τον Άρη αγαπήσαμε; Φταίει δλδ η "γκατεμιά" μας και δεν φοράμε τα κιτρινόμαυρα ή εμείς; Γιατί αν το αποδίδεις στη κακή σου τύχη, τότε ξεπέρνα την. Λιώσε στην προπόνηση, φέρε παπά για ευχέλαιο, ξεματιάστρες για τη κακή σου τύχη, φέρε προπονητή, σκάουτερς οτιδήποτε βρε αδερφέ, αλλά το κιτρινόμαυρο δεν θα φύγει από τη φανέλα μας, ο κόσμος να χαλάσει.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε Ανδρέα, φτάνει πια με τις μωβ φανέλες! "Τις θεωρούν οι παίκτες γούρικες" και παίξαμε με αυτές περισσότερα από τα μισά παιχνίδια! Με την ανασύνταξη της ομάδας ας επανέλθουν και τα κιτρινόμαυρα χρώματα!

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από 25 χρόνια είχε να χάσει δύο σερί ματς στην έδρα του ο Άρης

9.311 ημέρες χρειάστηκε να περάσουν για να γνωρίσει ο Άρης δύο «απανωτές» ήττες στο πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του.

Τον Απρίλιο του 1994 ήταν η τελευταία φορά που ο Άρης είχε γνωρίσει δύο σερί ήττες μέσα στην έδρα του. Χρειάστηκε, δηλαδή, να περάσουν 25 χρόνια, 6 μήνες και 4 ημέρες για να συμβεί αυτό που έχει συμβεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία ηττήθηκε την 5η αγωνιστική με 2-3 από την ΑΕΛ και χθες από τον Ολυμπιακό με 1-2 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 3 Απριλίου 1994 από τον Παναθηναϊκό (1-2) και επτά ημέρες αργότερα από τη Δόξα Δράμας (με ακριβώς το ίδιο σκορ), στα οποία επίσης είχε προηγηθεί όπως έχει συμβεί και τη φετινή σεζόν!

https://www.pressaris.gr/πάνω-από-25-χρόνια-είχε-να-χάσει-δύο-σερί/

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι τραγικές αποφάσεις του Τζοβάρα εις βάρος του Άρη σε ένα βίντεο! 

Τέτοιου είδους διαιτησίες δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς! Ειδικά όταν είναι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες εις βάρος του Άρη…

Η ανατροπή του Σάσα από τον Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή μπροστά στον Τζοβάρα στο 16′. Η κλωτσιά του Ελαμπντελαουί στον Φετφατζίδη στο 24′ και η φάση του 52′ που έδωσε φάουλ του Ντιγκινί στον Σουντανί μέσα στην περιοχή.

Η ανατροπή του Ματίγια στο 60′ που οδήγησε σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, η αγκωνιά του Ελ Εμπνταλουί στον Γκάμα στο 62′, το ανάποδο πλάγιο στο 63′, η ανατροπή του Ιντέγε στο κέντρο στο 68′ που οδήγησε σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Η κίτρινη του Παπαδόπουλου που έγινε κίτρινη και στον Σούντγκρεν για διαμαρτυρία στο 69′, το φάουλ του Ελαμπντελαουί στο Γκάμα στο 74′, τα χτυπήματα του Μπουχαλάκη στον Ματίγια στο 76′, το φάουλ που δόθηκε στον Μαντσίνι για μαρκάρισμα με τον ώμο στον Σουντανί στο 80′.

Η κλωτσιά στον Σάσα στο 89′, τα δύο φάουλ και τελικά το σκληρό φάουλ στον Μαντσίνι από τον Μπουχαλάκη που δόθηκαν πλάγιο, η αγκωνιά του Μπουχαλάκη στον Μαντσίνι στο 92′, και το απίστευτο πλάγιο μπροστά στον επόπτη… που άφησε πλεονέκτημα για… επίθεση του Ολυμπιακού. (Σε όλα αυτά και το πέναλτι που αρνήθηκε στον Ντιγκινί)

https://www.pressaris.gr/όλες-οι-τραγικές-αποφάσεις-του-τζοβάρ/

Link to comment
Share on other sites

Eίναι χοντρά μαστόρια οι Αθηναίοι πάντως.... Αυτή η διαιτησία ήταν χειρουργείο.


************ Deleted Content *******************

Αυτοί εδώ είναι μάστορες, όχι αστεία.

Edited by Lazarus
After receiving complaints, edited content for racist and derogatory remarks. Please refrain from such language.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...