Jump to content
Phantis Forums

Aris - OFI ( Saturday, 24 Aug, 21:00 EET )


Mitsos

Recommended Posts

The new season begins for Aris this coming Saturday against OFI, a team we beat twice last year but trailed in both games and needed late goals to prevail.  As long as there is no hangover from the disappointing Europa Cup exit I expect another victory.  My guess is that Pantelidis will start the same eleven he had against Molde, possibly replacing Larsson with Tonso.  It will be nice if Ideye can get off to a nice start scoring a goal or two which will help with his confidence going forward.  Good luck to Aris, anything lower than 5th place will with out a doubt be very upsetting.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, Μήτσο.

Ο ΟΦΗ ξέρετε αν ενισχύθηκε και τι έκανε στα φιλικά;

Αν και μάλλον έχεις δίκαιο με την ομάδα που λογικά θα κατεβάσει ο Παντελίδης, προσωπικά θα ήθελα, αντί του Tonso που δεν νομίζω ότι έχει παίξει ποτέ αριστερό εξτρέμ, να βάλει αριστερά τον Martinez, δεξιά Φετφατζίδη, δεκάρι Diguiny, φορ Ideye. Αν και από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα μάλλον ο Younes είναι καλύτερος του Ideye.

Link to comment
Share on other sites

Aν πρόσεξα καλά, έφερε πρόσφατα ισοπαλία με τον Εργοτέλη (2-2 αν το θυμάμαι καλά). Νομίζω όμως πως τούτο λίγη σημασία έχει. Εμείς τα πήγαμε κάκιστα στα φιλικά (όσον αφορά τα αποτελέσματα) και στους επίσημους αγώνες μόνο με την Μόλντε στο γήπεδο μας ήμασταν καλοί. Κι αυτό γιατί υπήρχε κίνητρο. Με τον ΟΦΗ αν πιάσουμε έστω και το μισό της τελευταία μας απόδοση εγώ θα είμαι ευχαριστημένος. Θαρρώ όμως πως θα πέσουμε πιο κάτω κι από το μισό. Γιατί είναι εντελώς άλλη η φιλοσοφία του παιχνιδιού κι ο αντίπαλος μάλλον θα μας προσγειώνει ανώμαλη ελληνική πραγματικότητα του αντιποδόσφαιρου.

Εγώ πάντως μεταξύ Γιουνές κι Ιντέγε προτιμώ τον 2ο κι ας έχει θετική προϊστορία ο πρώτος με  τον ΟΦΗ. Γιατί θα πάρει επάνω του ίσως και δύο παίκτες κι αυτό ίσως δώσει χώρους στους άλλους επιθετικούς να σκοράρουν (καθώς πιστεύω πως ο Ιντέγε θα σπάσει το ρόδι του σκοραρίσματος με άλλο στυλ παιχνιδιού που τώρα δεν το έχουμε). Άλλωστε δεν αποκλείεται να τους δούμε κάποια στιγμή να παίζουν μαζί, ζητώντας το γκολ,  αν δεν έρθει μέχρι το 2ο ημίχρονο. Αν το πετύχουμε νωρίς τότε δεν αποκλείω να σκοράρει και ο Ιντέγε και να έχουμε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στον ΟΦΗ. Αν όχι, τότε θα ξαναρχίσουμε την γκρίνια για την ανετοιμότητα της ομάδας.

Μπορεί το πρώτο σενάριο να δείχνει πιο πιθανό (κι όλα να πάνε καλά από νωρίς), αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος γίνονται στην πρεμιέρα. Και το μέγεθος της έκπληξης κυμαίνεται από την ισοπαλία, μέχρι και την ήττα από έναν αντίπαλο που μπορεί μεν να είναι κατά πολύ κατώτερος μας, αλλά πιο ...τυχερός, (όπως αρέσκονται οι φυλλάδες να γράφουν για να χρυσώνουν το χάπι της ήττας).

Πλην όμως αυτό δεν νομίζω πως θα συμβεί γιατί έχουμε στο ρόστερ μας κάποιες μονάδες μας που δεν διέπονται από τόση έπαρση και υποτίμηση του αντιπάλου. Το επισημαίνω όμως γιατί είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτό.

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Με την προπόνηση, που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ για τον αγώνα με τον Ο.Φ.Η. (21:00).

Η αποστολή της ομάδας μας για το αυριανό παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Cuesta, Ehmann, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Larsson, Lukas Sasha, Matilla, Diguiny, Bruno Gama, Nico Martinez, Tonso, Duarte, Ideye, Younes, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Κωνσταντινίδης.

* Θα απουσιάσουν οι Φραν Βέλεθ (θλάση β' βαθμού) και Μίτζεν Μπάσα (ενοχλήσεις στο γόνατο).

Link to comment
Share on other sites

Δεν βάζουμε μυαλό. Οι αντίπαλοι μαρκάρουν κι εμείς "πέφτουμε από τα σύννεφα" γιατί δεν το περιμέναμε!!!

Ότι πιο προβλέψιμο από τους αντιπάλους μας κι εμείς δεν έχουμε λύση.

Ο Μαρτίνεζ δεν κάνει αριστερά, δεν κάνει ούτε στα δεξιά. Επιτελικός είναι ο άνθρωπος.

Μακριά οι γραμμές, και δεν υπάρχει πάθος. Υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και το πληρώνουμε.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα ημίχρονο πεταμένο στα σκουπίδια, άλλο ένα βράδυ που ο Παντελίδης δεν έχει λύσεις στο μαρκάρισμα των αντιπάλων. Το να παίζουν οι παίκτες μας λίγο πιο κοντά δεν περνά από το μυαλό κανενός δηλαδή;

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα, Ανδρέα, δεν νομίζω όμως ότι τους υποτιμήσαμε. Απλά ο Παντελίδης δεν έχει στήσει σωστά την ομάδα. Πολύ ορθό αυτό που γράφεις περί απόστασης μεταξύ των γραμμών μας.

ΥΓ. Ελπίζω να μπει ο Bruno Gama και να αλλάξει τροπή το παιχνίδι!

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλε τον καλύτερο παίχτη μας απέναντι σε κλειστές άμυνες (Martinez) και τον καλύτερο παίκτη μας απόψε (Φετφατζίδης), για  βάλει τον ντεφορμέ Larsson & τον βυσματία Tonso...

Παρά τις κλασσικές ευκαιρίες και το χαμένο πέναλτι, βασικός υπαίτιος της απώλειας 2 βαθμών είναι ο Παντελίδης!

Edited by Emperor
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Πάλι καλά που δεν χάσαμε. Γιατί το άστοχο σουτ του αντιπάλου θα μπορούσε να πήγαινε μέσα και να επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου γι' αυτόν που δεν βάζει το γκολ.

Η περίοδος χάριτος έχει λήξει με την έναρξη των επίσημων αγώνων και θα πρέπει κάτι να γίνει στις εμφανείς αδυναμίες της ομάδας. Δεν μπορεί όλοι να παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο κι εμείς να μην έχουμε λύσεις στο μαρκάρισμα. Αυτά είναι σεμινάρια για τις ακαδημίες. Στο πιο σοβαρό επίπεδο υπάρχει η κίνηση στον χώρο και η παραγωγή φάσεων. Εμείς δεν το έχουμε.

Στο γήπεδο ήρθαμε ισοπαλία, αλλά στο κοουτσάρισμα ο αντίπαλος προπονητής μας κέρδισε πεντακάθαρα.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

gazzetta.gr - Αθλητικά νέα, Ειδήσεις, Sport

Τον πλήγωσε το VAR και ο εαυτός του
Τον πλήγωσε το VAR και ο εαυτός του
 
Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη… χαλασμένη πρεμιέρα του Άρη και για την χρήση του VAR που απέδειξε ότι το πρόβλημα, πάντα, ήταν τα πρόσωπα.
 
 
8c74269a-9005-4aa8-bbed-0a720127af8a?oo=
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο νιώθεις ό,τι, όλα τριγύρω αλλάζουν και όλο τα ίδια μένουν γιατί το πραγματικό πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν ήταν ποτέ η έλλειψη τεχνογνωσίας ή η αδυναμία εναρμονισμού με την τεχνολογική εξέλιξη, αλλά τα πρόσωπα. Αυτοί που αποφασίζουν, αυτοί που κρίνουν, αυτοί που δίνουν κατευθύνσεις σ’ αυτούς που κρίνουν και έμμεσα επηρεάζουν αυτούς που αποφασίζουν. Σας μπέρδεψα;

Η πρεμιέρα του VAR στην Ελλάδα απλά επιβεβαίωσε το πρόβλημα γιατί ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποδείχθηκε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κυρίως η νοοτροπία. Πέναλτι σε Λαμία, Καραϊσκάκη και «Κλεάνθης Βικελίδης», σε σημείο διαμόρφωσης αποτελέσματος και οι υπεύθυνοι του VAR πέταξαν ψηλά τον χαρταετό δείχνοντας ότι ακόμη και η εικόνα δεν δύναται να αλλάξει τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είδαν τις παραβάσεις; Τουλάχιστον στην περίπτωση του αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ, ο μεν Μανούχος δεν έδειξε να ζητά τη βοήθεια του Τζήλου, ο δε τελευταίος (κρίνοντας από τις αντιδράσεις του διαιτητή) ούτε που τον ενόχλησε. Κι όμως η φάση ήταν τόσο ξεκάθαρη, νόμιζες ότι ο αμυντικός του ΟΦΗ προσπαθούσε να βγάλει το κάρο από τη λάσπη με κεφαλοκλείδωμα και στη συνέχεια με τράβηγμα της φανέλας. Ακόμη και στην ελληνορωμαϊκή πάλη είναι παράβαση. Λογικά, η δικαιολογία ήδη είναι στα χείλη, θα επικαλεστούν πρόβλημα στην εικόνα και κάπως έτσι θα προσπαθήσουν να καλύψουν την ανικανότητα. Γι’ αυτό στο μπάσκετ υπάρχει το instant replay κι αυτό που βλέπει ο διαιτητής, το βλέπει όλο το γήπεδο και όσοι παρακολουθούν τον αγώνα από την τηλεόραση. Κι αν θέλεις, μη δώσεις αυτό που όλοι βλέπουν.

Το πρόβλημα ήταν ανέκαθεν τα πρόσωπα και η νοοτροπία με απόδειξη… ψητοπωλείου. Δεν το χωράει ο νους ότι στο δίωρο της δουλειάς κι ενώ γνωρίζεις ό,τι είσαι σε πρώτο πλάνο, έχεις τη φαεινή ιδέα να παραγγείλεις σουβλάκια. Δείχνει τον ωχαδερφισμό, το πατροπαράδοτο… «δε βαριέσαι ρε αδερφέ». Είναι ερασιτέχνες χείριστου είδους οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε επαγγελματικές ευθύνες. Είναι, συνολικά, άνθρωποι που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Δεν υπάρχει ένας χριστιανός να τους αξιολογήσει; Αναρωτιέμαι…

Για τον Άρη, το VAR είναι η μία όψη του νομίσματος, η δεύτερη δείχνει τη δική του αγωνιστική αστάθεια. Συνολικά στο παιχνίδι, η ομάδα του Παντελίδη έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει το παιχνίδι αλλά έχει να διαχειριστεί την γκίνια του Μπράουν Ιντέγε. Πραγματικά, ο Νιγηριανός συνεχίζει να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί να δώσει ένας επιθετικός, όχι όμως το γκολ. Γιατί από το μεγάλο συμβόλαιο  περιμένεις να σε ξελασπώσει, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να τελειώνεις. Ο Νιγηριανός προσφέρει δύναμη, προσωπικότητα και ένταση, είτε ο Άρης έχει την μπάλα στα πόδια του είτε όχι. Δεν ήταν ποτέ ο «σκοτώνω» που λέγανε και οι παλιοί, αλλά ένας επιθετικός που κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να τον υποστηρίξει και κάποια στιγμή θα δικαιωθεί. Επί του παρόντος τον περιμένει να βρει ρυθμό.

Προσωπικά, ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου μου άρεσε σαν ομάδα αλλά ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού. Αυτό αποδείχθηκε από την επιλογή της δεξιάς πλευράς του Άρη για να επιτεθεί. Γιατί ο Σούντγκρεν έχει αποδείξει πλέον ότι δεν είναι το κλασικό δεξί μπακ και σε πολλές περιπτώσεις ξεχνιέται, ενώ ο συνδυασμός του με τον Φετφατζίδη στην ίδια πλευρά δημιουργεί προϋποθέσεις για τον αντίπαλο. Γι’ αυτό ο Σάββας Παντελίδης ρίχνει τον Λούκας Σάσα από εκείνο τη πλευρά. Ο Βραζιλιάνος είναι με μια σκούπα στα χέρια για να μαζεύει τα απόνερα. Είναι επίσης πιο ωφέλιμος από τον Μανώλη Σιώπη, παίκτης με περισσότερο ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά, πιο ποιοτικές αντιδράσεις και έντονη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό βέβαια παραμένει «αγκάθι» όταν περιορίζεται η δράση του Χαβιέ Ματίγια. Ο ΟΦΗ το έκανε για 30 λεπτά, εξαφάνισε τον Ισπανό και η γιόμα πήγε σύννεφο. Στο ίδιο διάστημα, μέσα από τις σπασμωδικές αντιδράσεις σε επίθεση και άμυνα, ήταν αντιληπτό ότι ο Άρης μπήκε ψιλωμένος στο παιχνίδι. Με την αίσθηση ότι ήταν δικό του, δίχως τον συμβιβασμό με την πραγματικότητα. Γιατί τα παιχνίδια τα κερδίζεις, δεν σου έρχονται στο πιάτο.

Μέχρι στιγμής, ο Παντελίδης δεν παίρνει βοήθειες από τον πάγκο. Γιατί ο Λάρσον είναι σε κακό φεγγάρι, ενώ ο Μάρτιν Τόνσο συνεχίζει να δείχνει ξένο σώμα στην ομάδα. Χθες, τον έριξε στο παιχνίδι αντί του κουρασμένου Γιάννη Φετφατζίδη (ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι). Ενδεχομένως να το μετάνιωσε στο πεντάλεπτο καθώς ξαφνικά ο Άρης έχασε την επιθετικότητά του. Συμπέρασμα, ο κουρασμένος Φετφατζίδης ήταν πιο δημιουργικός από τον ξεκούραστο Τόνσο. Και στην περίπτωση του Τόνσο όμως, ο Άρης έκανε μια επένδυση και οφείλει να την υποστηρίξει. Απλώς, τα συμπεράσματα καταγράφηκε και στο μπλοκάκι του προπονητή του ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να αναθεωρήσει κάποιες επιλογές του.

Γίνεται πολύς λόγος επίσης για τον Ντουάρτε του οποίου η μεταγραφή διαφημίστηκε έντονα από τον ίδιο τον οργανισμό, επί του παρόντος όμως είναι απλός θεατής των αγώνων. Όλοι μιλούν για τα εργομετρικά του. Προσωπικά δεν έχω πάρει χαρτιά στα χέρια μου, θυμάμαι μια συνέντευξη του αθλητή στην οποία εξηγούσε τις αδυναμίες του και αναρωτιέμαι, αν όντως τα εργομετρικά ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, γιατί ο Άρης δεν έβαλε σχετικό όρο στο τριετές συμβόλαιό του; Προφανώς πίστεψε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

 
Link to comment
Share on other sites

Το να γράφεις αμέσως μετά τον αγώνα δεν είναι φρόνιμο γιατί έτσι δίνεις τον λόγο στα συναισθήματα κι όχι στη ορθολογική προσέγγιση του αγώνα. Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα με το οποίο δεν βγάζω άκρη.

Σε σχέση πάντα με τον περσινό καλό Άρη τι δεν μας πάει καλά;

Οι δυο παίκτες-βαρόμετρα της περσινής συνταγής, ο Μ. Γκαρσία και ο Σιώπης αντικαταστάθηκαν επάξια θα έλεγα από τον καλό Φετφατζίδη φέτος και από ένα ανέλπιστα καλό για μένα Σάσα. (Κι όπως λέει και το πιο πάνω κείμενο κατά πολύ καλύτερο του Σιώπη). Να προσθέσουμε σε αυτούς και την πληθωρική παρουσία του Ιντέγε, που σε ρόλο φουνταριστού είναι καλύτερος του Γιουνές για να έρθουμε στο ερώτημα. Πώς γίνεται λοιπόν μια ομάδα που ενισχύεται σε τρεις θέσεις (δλδ κατά 30%) να μην είναι στοιχειωδώς καλύτερη από την περσινή;

Φυσικά μπακάλικο το ερώτημα γιατί αφήνει απέξω τα χαρακτηριστικά και το ποιόν των 3 που ήρθαν, αλλά ως ένα βαθμό ισχύει.

Ο Φετφατζίδης έδειξε βελτίωση. Λειτουργεί σαν εξτρέμ, σερβίρει στην πλάτη της άμυνας, πατά περιοχή κι αυτό φέρνει και πέναλτι, ενώ ο Σάσα πέραν του ύψους και των δημιουργικών του χαρακτηριστικών προσφέρει στην ομάδα και ένα ακόμη αβαντάζ. Το ρόλο του κρυφού επιθετικού που έχουμε ανάγκη. Οι δυο τους μάλιστα ήταν οι πρωταγωνιστές του γκολ που βγάλαμε, προϊόν ομαδικής προσπάθειας.

Η απάντηση που δίνω εγώ είναι πως η ομάδα είναι ανέτοιμη. Και έχω την αίσθηση πως θα παραμένει για καιρό έτσι. Γιατί ο Παντελίδης έχει τις ...προτιμήσεις του. Ψάχνεται για δεκάρι, στο 4-2-3-1, αλλά ούτε ο Τόνσο ούτε ο Μαρτίνεζ είναι τέτοιοι. Πέρσι το δημιουργικό κομμάτι μας το είχε η τριπλέτα Γκαρσία-Ντιγκινί-Γκάμα. Δηλαδή παίκτες με συνεχή κίνηση που ξέρουν να κινούνται σωστά στην αντίπαλη περιοχή και χωρίς την μπάλα. Με τον Γιουνές να τραβάει πάνω του 1-2 αμυντικούς κι ένας από αυτούς να εκτελεί.

Φέτος η συνταγή είναι καλύτερη. Ο Ιντέγε παίζει αυτόν τον ρόλο καλύτερα από τον τυνήσιο. Δεν του έκατσε το γκολ, όχι γιατί δεν τον σερβίρουν, αλλά γιατί ο ίδιος δεν έχει το καθαρό μυαλό να πάρει τη σωστή θέση στη περιοχή. Κι αυτό δεν θα αργήσει.

Το πρόβλημα όμως εγώ το εντοπίζω στη διάταξη. Το 4-2-3-1 απαιτεί μεταξύ άλλων ένα δεκάρι που θα είναι πάντα ελεύθερο να πάρει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα μας όμως αυτό δεν μπορεί να αποδώσει και φάνηκε από τους πρώτους επίσημους αγώνες μας. Οι αντίπαλοι μαρκάρουν τους παίκτες κλειδιά και γι' αυτούς ...game over. Xαλάνε τον ρυθμό και παίζουν με τον χρόνο μέχρι να λήξει ο αγώνας. Το είδαμε με την ΑΕΛ, το είδαμε με τον ΟΦΗ και θα το ξαναδούμε με τον Βόλο. Όπως είδαμε και τον Παντελίδη να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα για την ανάλυση του αγώνα.

Αλλά μέχρι πότε;

Όταν οι αντίπαλοι έχουν στρατηγική κι εμείς όχι τι να εξηγήσεις;

Η δική τους στρατηγική είναι με 3-4 παίκτες βεντούζα στα δικά σου ατού καθαρίζουν το παιχνίδι.

Η δική μας θα ήταν οι υπόλοιποι 8-7 παίκτες μας να κάνουν παιχνίδι. Τόσο απλά.

Κι εξηγούμαι. Πιασμένο το κέντρο, παίξε από τα άκρα. Πιασμένος ο επιτελικός βγάλε 2 και 3 σε ένα τέτοιο ρόλο. Ότι και να πω όμως βασίζεται σε ένα συνεχές ξεμαρκάρισμα που δεν το έχουμε. Ακόμη και ο Ντιγκινί που το έχει, με τη Μόλντε ήταν ακίνδυνος. Γιατί οι άλλοι είχαν τρεξίματα. Και να λειτουργήσει αυτό  που είπα θέλει ομαδικότητα και αυτοματισμούς. (Με αυτή την σειρά που τα είπα). Κι εμείς δεν τα έχουμε. Όπως δεν έχουμε σωστή μετάβαση από τη μια περιοχή στην άλλη. Γιατί είναι μακριά οι γραμμές.

Το σωστό όμως είναι να δούμε τι έχουμε, κι όχι τι μας λείπει. Έχουμε μονάδες. Κι αυτό λέει πολλά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα. Το πρόβλημα θαρρώ λύνεται απλά. Με την μπάλα να κυκλοφορεί γρήγορα. Κι όχι να ψάχνουμε όλοι τον Ματίγια. Αλλά ο καθένας αυτόν που είναι ελεύθερος στα 10 μέτρα κοντά του. (Ελλείψει αυτού, ξεκινάμε τις γιόμες κι όπου πάει. Για να μη πω για τις σέντρες κάποιων, ή τις προτιμήσεις μερικών προς κάποιους συγκεκριμένα. Κι εδώ να τονίσω κάτι. Ο Ιντέγε με την μπάλα στα πόδια είναι καλύτερος από αυτόν για κεφαλιές από σέντρες 30 μέτρων. Δεν τον θέλουμε φουνταριστό, αλλά να βλέπει εστία).

Ετούτο για μένα φέρνει ομαδικότητα. Κι αν υπάρξει αυτή πάνε περίπατο τα μαρκαρίσματα. Γιατί θα δει ο αντίπαλος πως μπαλίτσα παίζουν όλοι κι όχι μόνο εκείνοι που οι ίδιοι κλείδωσαν.

Τούτο όμως θα πρέπει να γίνει από το πρώτο ημίχρονο ώστε από τα πρώτα ακόμα λεπτά να έρθει ο αγώνας στα μέτρα μας. Κι έπειτα το σκορ είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

(Εμένα η ομαδικότητα μου αρκεί. Για τους αυτοματισμούς δεν χρειάζεται να πω κάτι. Όταν ξέρεις ποιος κινείται δίπλα σου στα 7-10 μέτρα τότε ξέρεις πού να του πετάξεις τη μπάλα. Αλλά προς το παρόν είμαστε  στη φάση που οι παίκτες συστήνονται μεταξύ τους -ποιος ξεμαρκάρεται, ποιος κάνει παιχνίδι, ποιος τρέχει, ποιος κρατά μπάλα- κι άμα τα μάθουν αυτά σωστά, θα μάθουν να αλλάζουν και τη μπαλίτσα σωστά.)

Link to comment
Share on other sites

Είναι από τις λίγες φορές που η Αθλητική Κυριακή μας υποστηρίζει. Ο Βαρούχας που μέχρι τώρα ήταν απέναντι μας ναι μεν ο Άρης έχει δίκιο να φωνάζει, αλλά να, σας βρήκα και μια φάση πού εδώ ευνοείται... ήταν αντικειμενικός. Κι αυτή η στροφή του για μένα είναι είδηση. Γιατί ο ρόλος του ήταν πάντα τέτοιος, με το ναι μεν, αλλά, να δείχνει αντικειμενικός αλλά όχι και να είναι τέτοιος με τις ευνοημένες ομάδες. Φέτος που υπάρχει το VAR οι πάντες βλέπουν κι έχουν γνώμη. Δεν τον παίρνει να τα γυρίζει όπως θέλει. Κι αυτό για μένα είναι πως όφελος των ομάδων που θέλουν ίση μεταχείριση από τη σφυρίχτρα. Αν και στο Καραϊσκάκη είδαμε πόσο εύκολο είναι να κάνουν τον κόσμο να "βλέπει αυτό που του δείχνουν και όχι αυτό που όλοι βλέπουν".  Τούτο όμως που έχει αξία για μας είναι πως λογικά η σφυρίχτρα φέτος θα μας δίνει περισσότερα πέναλτι (αφού πατάμε συχνότερα την αντίπαλη περιοχή), αλλά το θέμα είναι η μπάλα να μπαίνει στο πλεκτό κι οι παίκτες μας να μη το βλέπουν σαν καυτή πατάτα την εκτέλεση του, αλλά σαν ευκαιρία να γίνουν πιο αγαπητοί στον κόσμο. Γιατί η κατάρα των πέναλτι κρατά πολλά χρόνια τώρα. Από την εποχή που φέρναμε τούρτες για να τιμήσουμε την ετήσια επέτειο μας για την εκτέλεση του πέναλτι της χρονιάς.

Που σημαίνει πως μερικοί θέλουν ειδικοί εκπαίδευση στην εκτέλεση τους. Γιατί κι ο Ιντέγε κάπως έτσι το κόβω να χρίεται σκόρερ παρά από προσωπική του ενέργεια. (Ή από τύχη. Να αποκρούσει ο τερματοφύλακας κι άθελα του να κτυπήσει η μπάλα πάνω του πριν πάει στο τέρμα). Κι αυτό άμεσα. Γιατί στο ματς με το Βόλο, θα σπάσει το ρόδι και θα αρχίσουμε πλέον πιο τακτικά να βλέπουμε τα λευκά του δόντια.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

After watching the highlights I don't feel as bad about the result, the opportunities were there but unfortunately the execution wasn't.  We can harp about the coach's decisions all we want but he can only play the players on his roster and right now no one on said roster has a killer instinct.  Overall the  individuals relied on to score are not very good at doing so and they all seem to be very sloppy when the opportunity presents itself.  Ideye gives great effort but I think it has now become psychological, let's hope once he scores a couple his confidence will grow immensely. Looking forward to Gama returning and crossing my fingers that Mancini will help with scoring.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...