Jump to content
Phantis Forums

Aris - Molde (Thursday, 15 August, 21:30 EET)


Emperor

Recommended Posts

Με βαριά καρδιά ανοίγω το topic του επαναληπτικού.

Οι ελπίδες για ανατροπή είναι ισχνές, δεν είναι μόνον το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και η εικόνα της ομάδας. Σε όλα τα φιλικά και επίσημα παιχνίδια του καλοκαιριού έχουμε συνολικά σκοράρει τρεις φορές και μάλιστα τις δύο με πέναλτι και μία με αυτογκόλ, με βάση και μόνον αυτό είναι καταφανέστατη η δυστοκία στο σκοράρισμα. Συνεπώς το να νικήσουμε 3-0 και να πάμε το ματς στην παράταση την ερχόμενη εβδομάδα μοιάζει αυτή τη στιγμή με σχεδόν απίθανο στόχο. Τέλος πάντων, η ομάδα οφείλει να παλέψει και αν είναι να αποκλειστεί να το κάνει τουλάχιστον με νίκη και με το κεφάλι ψηλά.

ΥΓ. Σίγουρος απών στο παιχνίδι ο Velez, προσωπικά προτιμώ τον Sousa παρά τον Δεληζήση για παρτενέρ του Rose.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι το μηδέν πίσω. Κι ο Βέλεθ ήταν ο μόνος που μάρκαρε, συνεπώς το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι αυτοί να έλθουν ψόφιοι στο γήπεδο κι αυτό να γέρνει συνεχώς προς την εστία τους μπας και προκριθούμε με 5-1.

Δεν είμαι απαισιόδοξος, γιατί είναι από τις ομάδες που δέχονται εύκολα το γκολ αν τους παίξεις σωστά, όσο εύκολο είναι να το βάζουν. Το ερώτημα λοιπόν είναι, όχι πώς θα παρουσιαστούν αυτοί, αλλά εμείς. Το πιστεύουμε πως αν ζαλιστούν από το σφυροκόπημα μπορούμε να βγάλουμε κι εμείς 3 γκολ σε μισή ώρα; Αν ναι, τόσο το καλύτερο. Αν όχι να παλέψουμε για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και οπωσδήποτε τη νίκη, αφού αυτή δίνει πόντους, χρήμα και γόητρο. Διαφορετικά πέρα από ένα φιλί ζωής στον Παντελίδη δεν βλέπω τι άλλο μπορούμε να κερδίσουμε;

Κι από τα δύο εγώ θα πάω με το πρώτο. Γιατί Άρης είσαι, καμιά μάχη δεν πρέπει να χάνεται χωρίς να πολεμήσεις. Και στο Χαριλάου θα δοθεί μάχη.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Για να νικήσουμε και μάλιστα με σκορ πρόκρισης θα πρέπει να αλλάξει μυαλά ο Παντελίδης, κάτι που το βλέπω απίθανο. Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και οι παίκτες να βγάλουν εγωισμό. Με ένα γρήγορο γκολ και σε μια έδρα & κλίμα που οι Νορβηγοί θα τους είναι πρωτόγνωρα, μπορεί να γίνει το θαύμα. Μιλάμε όμως για θαύμα πλέον, όχι για κάτι που βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

----- Κουέστα (με βαριά καρδιά)------------------

----Σουντ------- Ροζ--------Δελη------------Κορ----

----------Σασα ------------ Ματίγια-----------------

------Φετφα--------------Μαρτίνεζ----- Λάρσον

----------------------Ντιγκι------------------------------

 

Αυτή είναιη ενδεκάδα της ανατροπής...

 

Πάγκος Ντουάρτε, Σόουζα, Μπάσα, Ιντέγε, Τόνσο, Κων,  Εμαν.... 

 

(Και περιμένω πώς και πώς την επιστροφή Γκάμα ο οποίος λείπει πάρα πολύ.....)

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά, διαφωνώ όμως για Δεληζήση. Θα χρειαστεί να πιέσουμε ψηλά, συνεπώς τα μπακ θα ανεβαίνουν μέχρι περίπου το κέντρο. Συνεπώς, απαιτείται να έχουν γρήγορες επιστροφές. Ο Δεληζήσης είναι βαρύ κορμί, ο Souza είναι καταλληλότερη επιλογή.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Σωστό. Αλλά φαίνεται δεν τον θέλει ο προπονηταράς. Οποτε θα ξεκινήσει μάλλον με Δελή.

 

Ο Δελή έχει το καλό ότι είναι πιο ψυχρό μυαλό και πιστεύω έρχεται πιο ομαλά από τον παγκο. Ο Σόουζα είναι λίγο θερμόαιμος και λόγω σκουριάς ίσως δεν είναι κατάλληλος για το ματς......

 

Σωστή η παρατήρηση πάντως....

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Gents, I respectfully disagree with the proposed lineup because, in my opinion always, it guarantees a goal for Molde meaning Aris will need 5 goals in order to advance.  Martinez and Fetfatzidis don't blend well as starters because you give up too much on the defensive side.  Patience is a must in this game however insane it might sound, scoring a goal in the first half will be enough to make the Norwegians feel the pressure in the second half at which point you can throw in both the players mentioned. I would like to see Larsson in for Tonso and Duarte in for either Sasa or Basha.  In the last 30 minutes, and hopefully with a goal in hand you add the two along with Younes and go for it.  If Molde scores of course you change course and go all out.

Edited by Mitsos
Link to comment
Share on other sites

O Δεληζήσης είναι αργός και ο Σόουζα αδόκιμος για ένα τέτοιο ρόλο, αφού ξανάπαιξε στόπερ πριν από 15 μήνες. Ωστόσο τον προτιμώ και θαρρώ αυτόν θα βάλει ο προπονητής μας γιατί είναι ο μόνος που μαρκάρει μαν του μαν. Κι αν ο νορβηγός φορ του ρίχνει ένα κεφάλι δεν παίζει τόσο ρόλο γιατί είναι γρήγορος και μπορεί να πέφτει πρώτος στην μπάλα από τον αντίπαλο του. (Είναι και λιγότερο επιρρεπής σε λάθη από τον Δέλη και δεν πρέπει να γίνει ούτε ένα στην άμυνα). Με δεδομένο πάντα πως ο Ρόουζ έχει τον ελεύθερο ρόλο του στόπερ.

Κατά τα άλλα η διάταξη όπως την παρέταξε ο λονδρέζος δεν με χαλάει για αρχικό σχήμα. Αυτό που θέλω όμως είναι οι γραμμές να μείνουν κοντά.  Γιατί αν απέχουν και πάλι μεταξύ τους για μένα δεν έχει νόημα ποιος θα παίξει,

Τέλος το μαρκάρισμα των μέσων. Ή γίνεσαι η σκιά των 2 δημιουργικών ή θα ξαναζήσουμε το ίδιο έργο.

Αυτοί μαρκάρουν. Συνεπώς θέλουμε παίκτες να κουβαλούν την μπάλα χωρίς να τη χάνουν μέχρι κάποιος να κάνει την κίνηση στο χώρο. Και ο Μαρτίνεζ, ο Φέτφα και ο Λάρσον την κουβαλούν. Και δίνουν ταχύτητα. Ετούτο ξεσηκώνει τον κόσμο και ο 12ος παίκτης μας μπαίνει στο παιχνίδι και σκοράρει. Γιατί με τη ψυχολογία μπορούμε να έχουμε 2 εκρηκτικά 15λεπτα που μπορούν να φέρουν μέχρι και 4 γκολ (αν το είχαμε βεβαίως) στο 1ο ημίχρονο. Αν υπερβάλλω θα το δείτε στο γήπεδο. Είμαι πεπεισμένος πως η ομάδα σε ένα  εκρηκτικό ημίωρο μπορεί να έχει ήδη 2 τέρματα και άλλες 2 κλασσικές ευκαιρίες. (Κι αυτό λόγω τη αναποτελεσματικότητας μας ελλείψει δημιουργικού μέσου. Αν καταφέρουμε να δημιουργούμε φάσεις για μένα είναι ορατή η πρόκριση. Για να γίνει και εφικτή πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί).

Για κείνο που δεν είμαι σίγουρος είναι το 2ο ημίχρονο. Γιατί θα πρέπει να ξέρουμε να διαχειριστούμε σωστά και την επιτυχία. Δηλαδή να είσαι κοντά στη πρόκριση. Εκεί θέλει γκάζια. Πιο σωστά. Αν έχεις το 2-0 (με την ίδια ευκολία που το λες), τότε στο Β΄ ημίχρονο δεν επαναπαύεσαι. Σφυροκοπάς ανελέητα. Κι αυτό δεν ξέρω αν το έχουμε. Όχι από φυσική κατάσταση αλλά από νοοτροπία. Συμπονούμε τον αντίπαλο, καμιά φορά ανασταίνουμε τον πεθαμένο με αποτέλεσμα να του χαριστούμε. Κι εδώ δεν έχει τέτοια. Ανελέητα σημαίνει πως ακόμη και τέσσερα να βάλεις δεν θα πρέπει να σου αρκούν. Γιατί ο αντίπαλος ένα γκολ ψάχνει. Κι όλη η καλή σου εμφάνιση πάει στράφι.

Συνεπώς θέλουμε μια επανάληψη του αγώνα με την Ξάνθη που ο δείκτης σταμάτησε στο 7. Κάτι που δεν είναι ανέφικτο αν έχουμε υπόψη μας πως λίγο πολύ παρατάσσουμε την ίδια 11άδα που είχε καλή χημεία πέρσι -πλην Σούντγκρεν και Σάσα- και δεν απέχουμε πολύ από το να ξεφύγουμε από τα πρέπει της πρόκρισης που μας αγχώνουν. Σε ένα ελεύθερο παιχνίδι ένας καταιγιστικός Άρης καταφέρνει το αδιανόητο. Γιατί στο φινάλε, προς τα εκεί πάμε. Ας το χαρούμε λοιπόν.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ανεξάρτητα από τα προσωπικά λάθη που έφεραν τα γκολ, αυτοί ήταν μία ταχύτητα πάνω σε τρεξίματα και αντοχές... 

Βασικά το ματς μεθαύριο θέλει πάρα πολύ (μα πάρα πολύ) τρέξιμο, πολύ κουβάλημα της μπάλας, πολύ μαρκάρισμα...

Και θέλει τους πιο γρήγορους, τεχνίτες και αθλητικούς παίχτες που μπορούμε να βάλουμε....

 

Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, αλλά θέλω να δω την ομάδα που να θυμίζει έστω και κάτι από την ομάδα που τελείωσε πέρσι...

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Cuesta, Ehmann, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Basha, Larsson, Lukas Sasha, Matilla, Diguiny, Nico Martinez, Tonso, Duarte, Ideye, Younes, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

Link to comment
Share on other sites

O Παντελίδης πιστεύω θα κατεβει έτσι....

 

-------------------------------Κ-----------------------------

Σουντ------Ροζ--------------Δελη---------Κορχ

---------Σασα--------------Ματιγια-----------------

Φετφα------------Ντιγκι--------------Λαρσον

--------------------------Ιντεγε--------------------------

 

Εγώ θα ήθελα να κατέβει έτσι....

 

-------------------------------Κ-----------------------------

Σουντ------Ροζ--------------Δελη---------Κορχ

---------Σασα--------------Ματιγια-----------------

Φετφα------------Μαρτινεζ--------------Λαρσον

--------------------------Ντιγκι--------------------------

 

Οπως και νάχει, καλή τύχη στην Αρειανάρα μας, σήμερα θα τη χρειαστούμε.

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ι Ideye έχει κάποια ελαφρυντικά, κατ' εμέ τι κυριότερο ότι οι γραμμές μας είναι μακριά μεταξύ τους και αναγκάζεται κι ο ίδιος να βγει πολύ εκτός περιοχής, ενώ είναι καθαρά παίκτης περιοχής.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκαιο ο ukworm, χρειαζόμαστε και τύχη. Είναι βέβαιο ότι θα πιέσουμε πολύ στην αρχή, θα είναι κρίσιμο να καταφέρουμε ένα γρήγορο γκολ.

Link to comment
Share on other sites

H νίκη ξεκινά από τα αποδυτήρια. Αν οι παίκτες μας βγουν παθιασμένοι για μια ευρεία νίκη και επιτεθούν τον αντίπαλο, με μια καρδιά όλοι τους, πιστεύω πως την έχουμε στο τσεπάκι την νίκη από τα πρώτα λεπτά. Αλλά για την πρόκριση θα πρέπει να είμαστε καταιγιστικοί από την αρχή μέχρι το φινάλε. Κι αυτό θαρρώ πως το δούμε. Γιατί ξέρουν άπαντες πως παίζουν το κεφάλι τους. Τόσο για μια θέση στην 11άδα όσο και για την αξία τους. Κι αυτό δίνει κίνητρο. Αν υπάρχει και πλάνο και τύχη τότε θα είμαστε μια ανάσα από το θαύμα. Το οποίο να μη μας διαφεύγει πως πραγματοποιείται τόσο εύκολα, όσο δύσκολο είναι να το πιστέψει η ομάδα στο σύνολό της. Αλλά, κι αν ακόμη κάποιοι δεν το πιστεύουν από τα αποδυτήρια, θα το πιστέψουν μόλις πατήσουν το χορτάρι του Βικελίδης και γίνουν ΈΝΑ με τον κόσμο του Άρη. Γιατί ο κόσμος το πιστεύει πιο πολύ από τους παίκτες και είναι σίγουρο πως θα σκοράρει.

Όπως και να έχει πρόκειται να δούμε ένα μεγάλο ματς απόψε κι εύχομαι ο Θεός να μας δώσει την πρόκριση.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ukworm said:

... Εγώ θα ήθελα να κατέβει έτσι....

Φετφα------------Μαρτινεζ--------------Λαρσον

--------------------------Ντιγκι--------------------------   ...

Τούτο το σχήμα για μένα είναι καλύτερο από αυτό του Παντελίδη. Γιατί στον Ιντέγε θα πέσει επάνω σα βδέλα ο αμυντικός, όπως το έκανε και στην Νορβηγία κι έχασε σχεδόν όλες τις μονομαχίες μαζί του. Ενώ ο Ντιγκινί είναι επιθετικός που ξέρει να ξεμαρκάρεται και να παίζει σωστά χωρίς τη μπάλα. Κι αυτό παροπλίζει τον αμυντικό και δίνει ένα πρώτο πλεονέκτημα σε μας. Το δεύτερο είναι πως είναι πως έχει και εκτελεστικά και δημιουργικά προσόντα για να σκοράρει είτε αυτός, είτε άλλος. Ένα τρίτο είναι πως είναι παίκτες που γνωρίζονται από πέρσι κι αυτό τους κάνει πιο συνεργάσιμους και αποτελεσματικούς γιατί έχουν ταχύτητα,  Κι ένα τελευταίο είναι πως δίνει τη δυνατότητα εσωτερικών αλλαγών. Δηλ έξω ο Μαρτίνες, μέσα ο Ιντέγε με 10άρι τον Ντιγκινί. Κι αυτό πιθανότατα θα κάνει πιο αποτελεσματικό τον νιγηριανό γιατί θεωρώ πως μέχρι τότε θα έχει μπει τουλάχιστον ένα γκολ και το ρόδι θα έχει σπάσει.

Υπάρχει κι ένα πέμπτο πλεονέκτημα. Αυτό του ύψους. Τον Ιντέγε τον παίζουμε φουνταριστό με πλάτη στο τέρμα. Ενώ είναι καλός με το πρόσωπο προς την εστία. Και οι μπαλιές στην πλάτη της άμυνας δεν έρχονται ούτε από τον Φέτφα, ούτε από τον Λάρσον. (Κακώς, κάκιστα βέβαια) Αφού λοιπόν λειτουργούμε από τον άξονα τότε στην αντίπαλη περιοχή μόνο συρτές πάσες επιτρέπονται. Κι σ' αυτό φωνάζει παρών ο Μαρτίνες (κι όχι ο Τόνσο).

ΥΓ. Το πόσο μας λείπουν ο Γκάμα και ο Μ. Γκαρσία ακόμη δεν το πήραμε χαμπάρι. Μαζί με τον Ντιγκινί είναι η μόνη τριπλέτα που μπορεί να κινείται σωστά στον χώρο και να δημιουργεί φάσεις. Ετούτοι μας αλλάζουν επίπεδο. Κάποιοι άλλοι έχουν κολλήσει στο στατικό ποδόσφαιρο και περιμένουν τη μπάλα να έρθει στα πόδια τους...

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τα επιμέρους επιλογής παικτών και τακτικής, προσωπικά όμως δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να προκριθούμε. Απαιτώ όμως νίκη και η ομάδα να αποκλειστεί έχοντας δώσει μια μεγάλη μάχη. Για πολλούς λόγους και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Emperor said:

Ι Ideye έχει κάποια ελαφρυντικά, κατ' εμέ τι κυριότερο ότι οι γραμμές μας είναι μακριά μεταξύ τους και αναγκάζεται κι ο ίδιος να βγει πολύ εκτός περιοχής, ενώ είναι καθαρά παίκτης περιοχής.

Και θέλεις εξτρέμ που να μπορούν να τραβήξουν παίχτες πάνω τους, να κάνουν ένα σπριντ, να βγάλουν μια σέντρα. Και μ' αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεσαι και τον Ιντέγε..... 

Όταν έχεις από τη μία Ντιγκινί (φιλότιμος αλλά όχι εξτρέμ), και ... Τόνσο (!) από την άλλη, τότε δεν.....

Link to comment
Share on other sites

Last week I was very optimistic and thought we would leave Norway with at least one goal and a tie, I was wrong.  This time around I am very pessimistic.  I am starting to get annoyed with all the we believe, we are Aris etc...  I understand that it is a marketing ploy and that's ok but the players and coaches saying it all week does nothing for me.  We can't score goals and as far as I'm concerned that has to do with the players on the roster currently.  Don't get me wrong, I like them but none seem capable of stepping up and putting the team on their shoulder and lead.  In 3 European games Aris has scored 1 goal on a PK and did not create many opportunities, last week I don't recall any, as a matter of fact Molde had the only one I remember, aside of course of the 3 they scored, when our defender cleared the ball on the goal line in the second half.  I don't care if we play a 4-3-3, a 4-2-3-1, a 1-2-3-4 etc.. FIGURE OUT WHAT YOU NEED TO DO TO SCORE GOALS!!!! 

As I said previously they need to be patient and not try to score three goals at once otherwise we will be down 2-0 in the first 10 minutes.  I hope they stop trying to play the ball out of the back against this team, they are far to quick and fast for our defenders.  You need to learn from your mistakes and I'm starting to think they haven't when I constantly read about them blaming personal miscues as the only reason our opponents scored last week.  Yes, we gave the ball up easily, but that happened because Molde forced us into turnovers so be prepared this time around.  Obviously I would like us to be up 10-0 at half time but 1-0 will suffice.  I am not comparing our team to Liverpool, but if I recall correctly that was their lead at half time last year when they knocked off Barca down 3-0 on aggregate after game 1.  Fingers crossed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by Mitsos
  • Like it 3
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, ukworm said:

O Παντελίδης πιστεύω θα κατεβει έτσι....

 

-------------------------------Κ-----------------------------

Σουντ------Ροζ--------------Δελη---------Κορχ

---------Σασα--------------Ματιγια-----------------

Φετφα------------Ντιγκι--------------Λαρσον

--------------------------Ιντεγε--------------------------

 

 

 

Spot on UK.  I was hoping Duarte would start over Fetfa simply because I'm tired of his heartless efforts.

Good luck to the lads.

Link to comment
Share on other sites

Η ενδεκάδα του Άρη με Μόλντε

152338.jpg

Συγκεκριμένα, ο Σάββας Παντελίδης θα παρατάξει τους «κιτρινόμαυρους» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κουέστα στα γκολπόστ, ενώ οι Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης και Κόρχουτ θα καλύψουν τα μετόπιθεν. Ματίγια και Σάσα θα αγωνιστούν στον άξονα, με τους Φετφατζίδη- Ντιγκινί και Λάρσον τριπλέτα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε. 

Στον πάγκο των αναπληρωματικών του Άρη θα καθίσουν οι: Εμαν, Ούγκο Σόουζα, Μπάσα, Γιουνές, Μαρτίνες, Τόνσο και Κωνσταντινίδης.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...