Jump to content
Phantis Forums

Molde - Aris (Thursday, 8 August, 20:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

Το βίντεο την δείχνει πολύ ευάλωτη πίσω, οπότε ας μη το 'χουμε σαν δεδομένο πως είναι πράγματι έτσι.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε ομάδες που δεν γνωρίζονται, οι πρώτοι αγώνες είναι μια καλή αφορμή για τον μικρότερο να κτυπήσει αποτελεσματικά το φαβορί εκεί που πονά. Βλέπε Άρης-ΑΕΛ που τον κτύπησε στην δυστοκία του γκολ και Πάοκ-Άγιαξ που για λίγο ο συμπολίτης θα μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, από ένα σαστισμένο αντίπαλο του, σαφώς ανώτερο από αυτόν. Όσο γνωρίζονται όμως η εύνοια επιστρέφει στο φαβορί.

Κι αυτό ισχύει και για μας με την Μόλντε. Δηλώνουν επιθετικό σχήμα για να ισοσταθμίσουν τα κενά στην άμυνα τους.

Κι εμείς από τη πλευρά μας κάνουμε λόγο για το γκολ, αλλά τι θα πάρουμε στην πράξη εγώ βλέπω πιο πιθανό να πέσουμε εμείς στο δικό τους τρυπάκι κι όχι αυτοί στο δικό μας. (Γιατί ο Παντελίδης το συνηθίζει να έχει κολλήματα στο τρόπο παιχνιδιού κι ας μη του βγαίνει). Που πάει να πει πως ότι καλό είναι να γίνει από πλευράς μας θα γίνει από το 60' και μετά. (Εκτός βέβαια αν μας άκουσε και βάλει εξ αρχής ένα τρίτο στο κέντρο -τον Σάσα ας πούμε- για να πάρουμε εξαρχής τον έλεγχο του αγώνα).

Αλλά αισιοδοξώ και βλέπω ένα 0-2 ή ένα 1-2 για μας. Γιατί πιστεύω πως τούτη τη φορά θα κατέβουμε διαβασμένοι και η μπάλα θα περάσει αρκετά συχνά στην πλάτη του κέντρου όπου οι Νορβηγοί είναι ευάλωτοι και ο Λάρσον έχει την ταχύτητα να τους κτυπήσει όπως οι ίδιοι κτυπούν τους αντιπάλους τους.

Φέτφα και Ιντέγε οι σκόρερ από πλευράς μας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Our coach wants to make sure Molde doesn't score.

 

Ο Σάββας Παντελίδης τελικά έκανε την έκπληξη και θα χρησιμοποιήσει το 4-3-3 κόντρα στη Μόλντε. 

Κάτω από τα δοκάρι ο Χουλιάν Κουέστα θα υπερασπιστεί το τέρμα του ΑΡΗ, με τους Κόρχουτ και Σουντγκρεν στα πλάγια της άμυνας. Μπροστά από τον Ισπανό τερματοφύλακα οι Φραν Βέλεθ και Λίντσεϊ Ρόουζ.

Στη μεσαία γραμμή, οι Λούκας Σάσα, Μίτζεν Μπάσα και Χαβιέ Ματίγια θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί στη βασική ενδεκάδα.

Νικολά Ντιγκινί και Μαρτίν Τόνσο θα βρεθούν λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Μπράουν Ιντέγε.

Αναπληρωματικοί οι Έμαν, Δεληζήσης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μαρτίνεζ, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης

Link to comment
Share on other sites

Όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά, το παν είναι να μην κάνεις λάθος πάσα στην άμυνα, εμείς κάναμε δύο (Rose & Cuesta).

Κατά τα άλλα, το σκορ του ημιχρόνου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα (κατοχή, ευκαιρίες, έλεγχος παιχνιδιού, κλπ).

Αν δεν σκοράρουμε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα.

Link to comment
Share on other sites

To ματς δείχνει ανοικτό για πολλά γκολ αλλά όχι υπέρ ημών, Πρώτα θέλουμε το μομέντουμ και μετά αλλάζουν όλα. Όπως είπαμε και πριν ξαναπετάξαμε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο. Αστεία η άμυνά μας αλλά κατά κύριο λόγο είμαστε κακοί μεσοεπιθετικά. Δεν μαρκάρουν ψηλά, δεν τρέχουν, και χάνουν τις μονομαχίες. Ο Τόνσο δεν πήρε ακόμη χαμπάρι πού βρίσκεται η αντίπαλη εστία. Γυρνά πως το μέρος και δείχνει πως δεν ξέρει τι να κάνει με τη μπάλα στα πόδια. Χάσαμε μια ευκαιρία για ένα γκολ γιατί απλά κανείς δεν το δημιουργεί. Ρίξε Μαρτίνεζ ρε προπονητή ή γύρισε τον Τόνσο δεξιά....

Αλλά τι να λέμε... Οι παίκτες δείχνουν να μην έχουν πλάνο ή να μη το δούλεψαν καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Όλα στραβά σήμερα...

Χάσαμε με σκορ μη αναστρέψιμο,

κι έφαγε κόκκινη ο Velez, ο οποίος τραυματίστηκε (για θλάση στον προσαγωγό μου φάνηκε), οπότε χάνουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες μας για τουλάχιστον 1 μήνα.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Καμία σοβαρότητα, αστεία εμφάνιση, κάκιστο κοουτσάρισμα. Πετάξαμε στα σκουπίδια και την πρόκριση. Μακριά οι γραμμές, κανείς να δημιουργεί τις φάσεις, πώς να πάρεις κάτι θετικό!

Ντροπή.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Mitsos said:

I feel optimistic, if I were playing propo - X2!!!!!!!!!!

This guy is an idiot, good thing he is not a betting man!

Not much to think about for the 2nd leg, the problem is that Aris doesn't have the individual quality to score many goals. 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις διάβασα ότι ο Velez είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση, τεράστια γκάφα του Παντελίδη που τον χρησιμοποίησε! Η διάγνωση είναι θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, είναι πασίγνωστο ότι όταν έχεις τράβηγμα σε αυτόν τον μυ είναι βέβαιο ότι θα τραυματιστείς αν παίξεις χωρίς να έχεις πλήρως αποθεραπευτεί!

Link to comment
Share on other sites

On 8/5/2019 at 9:24 PM, Mitsos said:

 

Ο Παντελίδης είναι μέγας βλάκας....

Αυτός έχασε το ματς.

Κατέβασε αλλόκοτη ενδεκάδα και ΠΑΛΙ τον εξέθεσε αυτό το ΤΑΓΑΡΙ ο Τονσο και ο ΑΜΠΑΛΟΣ Ιντεγε!

 

Έχει εξαφανίσει Μαρτινάκο, τον Ολλανδό δε τον βάζει δευτερόλεπτο. Πόσο χειρότερος είναι από τον κωλοΤονσο ρε γαμωτο;;;

Χάνουμε την πρόκριση λόγω της ασχετιλας του.

Από κει και πέρα, ο Κουεστα είναι απαράδεκτος, δεν έχουμε τέρμα και Ροζ Μαστίγια πεσμένοι σε σχέση με πέρσι.

Link to comment
Share on other sites

On 8/5/2019 at 11:50 AM, Emperor said:

Δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει να παίξουμε με μια διάταξη (4-3-3) που δεν έχουμε παίξει εδώ και μήνες.

Ρίσκαρε αλλά έβαλε λάθος παίχτες ο ηλίθιος! Τονσο εξτρέμ (ελεος-το κωλοβυσμα να παίζει και οι άλλοι να πα να γαμηθουν), Ιντεγε (καρο με πατάτες) και Ντιγκινι (που δεν είναι εξτρέμ)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ukworm said:

Έχει εξαφανίσει Μαρτινάκο, τον Ολλανδό δε τον βάζει δευτερόλεπτο. Πόσο χειρότερος είναι από τον κωλοΤονσο ρε γαμωτο;;;

Χάνουμε την πρόκριση λόγω της ασχετιλας του.

Από κει και πέρα, ο Κουεστα είναι απαράδεκτος, δεν έχουμε τέρμα και Ροζ Μαστίγια πεσμένοι σε σχέση με πέρσι.

Πραγματικά αυτό με τον Martinez είναι αδιανόητο, να έχεις τέτοιον παίκτη στην ομάδα και να τον έχεις μόνιμα στον πάγκο. Να μην τον βάζεις καν 30-35' ανά παιχνίδι... στα 3 ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Martinez έπαιξε συνολικά...10'!

Ο Matilla έχει κάποια ελαφρυντικά, πχ δεν έχει μπροστά του τους παίκτες που είχε πέρσι (άλλο επίπεδο Mateo, Gama, Martinez συγκριτικά με τους Tonso, Φετφατζίδη).

Εμένα πάντως ου άρεσε χθες ο Sasha, από τους λίγους που διασώθηκαν, θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ φέτος, είναι καλύτερος παίκτης από τον Σιώπη.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι πληρώσαμε κυρίως την διαφορά ετοιμότητας με τον αντίπαλο. Επίσης, αυτοί έκαναν αρκετές ευκαιρίες μέσα από την περιοχή μας (από δικά μας λάθη), ενώ εμείς απειλήσαμε μόνον από έξω.

Η κατάσταση ΦΩΝΑΖΕΙ σε όλα τα φιλικά και τα τρία επίσημα ότι έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην επίτευξη τερμάτων: δεν κάνουμε αρκετές ευκαιρίες (ειδικά μέσα στην περιοχή) και δεν έχουμε την εκτελεστική δεινότητα που είχαμε πέρσι. Με τον Bruno Gama πίσω θα διορθωθεί μερικώς αυτό, θα βοηθήσει θεωρώ και ο Younes, η ομάδα όμως χρειάζεται ακόμη έναν σκόρερ, αν όχι κλασσικό εννιάρι, έστω all-around επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουμε να έχουμε μια αντικειμενική εικόνα της ομάδας μας θα πρέπει να συμψηφίσουμε τα παιχνίδια με την ΑΕΛ και το χθεσινό που δείχνουν όλα ξεκάθαρα πως τούτος ο Άρης είναι πολύ λίγος για την Ευρώπη. Ο Τόνσο και κάτι άλλοι είναι καλοί για παιχνίδια με τον Λεβαδιακό και τη Ξάνθη. Αλλά μέχρι εκεί. Όχι να τους μοστράρουμε σε διεθνείς διοργανώσεις. Πώς καταφέρνουμε να υπερτιμάμε σε τέτοιο βαθμό μερικούς παίκτες που κουβαλάμε και να παροπλίζουμε άλλους που αξίζουν, δεν το καταλαβαίνω.

Οι αντίπαλοι παίκτες κοστίζουν στο σύνολο τους 50% λιγότερο από τους δικούς μας, αλλά οι άνθρωποι είναι ΟΜΑΔΑ με τα όλα τους. Τρέχουν πάνω-κάτω όλο το γήπεδο, μάχονται και κερδίζουν. Σημειωτέον πως δεν έχασαν μονομαχία από τα "αστέρια" μας και ήταν συμπαγείς και στις 3 γραμμές τους. Και οι δικοί μας παρατάσσονται σαν σε προπόνηση! Χαλαρά. Δεν μαρκάρουν, δεν πιέζουν κι ούτε να πιέζονται γουστάρουν. Δημόσιοι υπάλληλοι.  Ξαναείδα το 1ο ημίχρονο για να καταλάβω πού χάθηκε η μπάλα. (Γιατί ήταν ως ένα βαθμό η 11άδα που πρόβλεψα). Η απάντηση είναι πως το είχαμε χαμένο από την αρχή. Από το στήσιμο. Γιατί δεν αρκεί σε καμία περίπτωση να στήσεις σωστά μια ομάδα, αν δεν τους πεις τι θα κάνουν.  Κι εδώ οι εντολές ήταν να μαρκάρουν τους μέσους. (Δεν προσμετρώ καθόλου τον παράγοντα αν το δούλεψες καθόλου στην προπόνηση το σχήμα). Γιατί αν δεν μαρκάρουν, τότε άστο. Παίξε όπως ξέρεις κι όπως έχεις μάθει.

Τρεις παίκτες θα έπρεπε να "πιάσεις". Τους δύο δημιουργικούς μέσους και τον φορ. Δείτε πώς νικήθηκε κατά κράτος ο Ιντέγε. Ο αμυντικός τους έγινε η σκιά του και τον νίκησε και από πίσω κι όταν η μπάλα έσκαγε εμπρός του. Οι αντίπαλοι όμως δεν περιορίστηκαν μόνο σε ένα. Τους μάρκαραν όλους από την μέση και κάτω. Με αποτέλεσμα οι παίκτες μας να κοιτούν μπροστά και να μη βρίσκουν ελεύθερο!

Σταματώ εγώ γιατί αρχίζω και τα παίρνω κι ότι βγει από τα χείλη μου καλό δεν θα είναι.

Ανέφερα την ΑΕΛ γιατί εκεί ένας έκανε το παιχνίδι τους και δεν φιλοτιμήθηκε ούτε ένας από μας να πέσει επάνω του. Μιλώ για τον Αντάμοβιτς που ήταν συνεχώς ελεύθερος. Οπότε αν δεν υπάρχει εντολή για έναν πώς να υπάρξει για τρεις.

Πες μου όμως ρε Παντελίδη (γιατί όλα αυτά εσένα αφορούν): Τι σκ@τ@ στρατηγική είναι αυτή που αφήνει εντελώς έξω από το πλάνο το μαρκάρισμα του αντιπάλου;

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε, παρότι συμφωνώ σε όλα, οδηγούμαι σε άλλη προσέγγιση. Πράγματι ο Ματίγια είναι καλός αλλά όπως είπες με άλλους παίκτες από αυτούς που βλέπει στο γήπεδο. Πώς λοιπόν να "παίξει" με παίκτες σε άλλο ρόλο; Πώς να δώσει την μπάλα στον Τόνσο ή τον Ντιγκινί που παίζουν στα άκρα; Και γενικά τα λάθη του Παντελίδη είναι πολλά για να μιλήσει κανείς μεμονωμένα για κάθε ένα τους. Το ότι βάζεις δύο 8άρια, (Σάσα και Ματίγια) δεν κάνουν ένα 10άρι. Ο Τόνσο που αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι και δεν κάνει για μαν του μαν γίνεται ακόμη χειρότερος όταν τον βάζεις πλάγια αριστερά. Ο Ντιγκινί δεν ξέρει αν είναι δεκάρι ή πλάγιος και ο Ιντέγε που θα πρέπει να πατάει περιοχή κατεβαίνει στο κέντρο να του δώσουν την μπάλα.

Τούτη η ανορθόδοξη Παντελο-Πατέντα που κατεβάζουμε για ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει πλάνο στο γήπεδο, δεν περπατά μήτε στις προπονήσεις.

Συνεπώς ένας Ματίγια που δεν βρίσκει κατάλληλο αντίπαλο χαραμίζει μια θέση*. Ο Ντουάρντε ίσως και να ήταν καλύτερος του γιατί κουβαλά μπάλα κι αυτό θα ανακάτευε την τράπουλα και κάποιος θα ελευθερωνόταν να πάρει τη μπάλα.

Το ίδιο ακατάλληλος ήταν ο Τόνσο και χωρούσε ο Μαρτίνεζ, που τουλάχιστον κοιτάει μπροστά και μαζί με τον Ντουάρτε δίνουν ταχύτητα κι αυτό θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά  να μας φέρει ένα γκολ που τόσο το θέλαμε. Και βέβαια, αν πετυχαίναμε πρώτοι το γκολ, το παιχνίδι πλέον θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Δεν θα συνεχίσουμε όμως τις εικασίες. Η πραγματικότητα μας προσγειώνει ανώμαλα στα κολλήματα του προπονητή μας και τις χημείες του.

Άσχετο. Πόσο δύσκολο άραγε είναι να βρούμε κι εμείς ένα προπονητή σαν αυτόν της αντιπάλου μας που πήρε 15 παικτάκια και τα συντόνισε έτσι που να πηγαίνεις στο γήπεδο και να νομίζεις πως βλέπεις συγχρονισμένη γυμναστική;

*

Ο Ματίγια για δεύτερο συνεχές εκτός έδρας ματς ήταν κατώτερος των περιστάσεων, ενώ στο εντός έδρας ήταν εξαίρετος. Ο λόγος προφανής, ήταν καλοί αυτοί που συνεργάζονται μαζί του (Φέτφα, Ντιγκινί). Ενώ ο Μπάσα βλέπει συνήθως τον Ιντέγε... Το ότι εκνευρίζεται τόσο πολύ δεν το αποκλείω εγώ να οφείλεται στη δυσφορία του για το ανορθόδοξο σύστημα που τον υποχρεώνει ο προπονηταράς μας να παίζει.

Ο Σάσα μου άρεσε κι εμένα. Έπαιξε καθαρόαιμο 8άρι με τον Ματίγια πιο πίσω. Πλην όμως αυτό βαραίνει τον Ματίγια αφού τον κάνει ανασταλτικό που δεν είναι και τόσο...

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό που έχω εντοπίσει είναι ότι ο Παντελίδης είναι slow learner, οπως λένε και στο χωριό μου.....

Δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά είμαι σίγουρος.....

Άλλαξε φέτος η ομάδα και έχει καρα-μπερδευτεί!! Δεν ξέρει τι του γίνεται. Κάνει ό,τι νάναι..... Αλχημείες και πειράματα....

Θυμηθείτε - Τα ίδια και πέρσι... Ήρθε, έκανε αλχημείες, έδιωξε παίχτες (που τους ξαναέφερε πίσω), αποκλείστηκε γελοιωδώς από το κύπελλο, έκανε κάποιες τραγικές ήττες, και στο τέλος την έστρωσε την ομάδα.

Εχω την εντύπωση λοιπόν ότι ο άνθρωπος δεν έχει γρήγορη αντίληψη και δεν τα παίρνει γρήγορα τα γράμματα.

Η αργή του αντίληψη μας στοίχησε το κύπελλο πέρσι. Φέτος θα την πληρώσει η Ευρώπη φαίνεται....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...