Jump to content
Phantis Forums

Molde - Aris (Thursday, 8 August, 20:00 EET)


Emperor

Recommended Posts

This will be a difficult match up for us given that our opponent has already played 18 games and I believe is currently on top of the Norwegian table.  Scoring a goal or two will be great but ultimately any result that will give Aris a realistic chance to advance at Vikelidis on a hot summer night will suffice.  I'm hoping Younes will be ready for both games because he could turn out to be a hero.

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι βέβαιο ότι οι Νορβηγοί, όντας πιο έτοιμοι και παίζοντας εντός, θα προσπαθήσουν να πάνε το ματς στη δύναμη και τη φυσική κατάσταση. Εμείς πρέπει να κυκλοφορήσουμε την μπάλα (πιθανολογώ ότι σε αυτό είμαστε καλύτεροι) και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Πολλά πράγματα δεν μπορούμε να πούμε σε αυτή τη φάση, ο αντίπαλος είναι εντελώς άγνωστο πως παίζει, τι αδυναμίες έχει, κλπ

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

-------------------------- Κουέστα ------------------

Σουντ---- Βελεζ ------- Ροουζ---- Κορχουτ

----------Σάσα------ Ματίγια --------Μπάσα-------

----- Φετφα------- Ντιγκι ---------- Λάρσον------

 

Η ιδανική ενδεκάδα για το ματς για μένα (αλλά δε θα μας ξεκινήσει έτσι).

 

Μάλλον θα πάμε στο γνωστό

 

--------------- Μπάσα ----- Ματίγια----------

---Φετφα ----- Ντιγκι------------Λάρσον

---------------------------Ιντεγε-------------------

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 - 11:13

Μόλντε: Μια (σκανδιναβική) ομάδα που διαφέρει από τις άλλες

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ο Άρης θα συναντήσει τη Μόλντε και το gazzetta.gr εξηγεί γιατί οι Νορβηγοί… λανσάρουν διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου σε σχέση με αυτό που πρεσβεύουν οι σκανδιναβικές ομάδες.

Στα μέσα του περασμένου Ιούνη, η Μόλντε συμπλήρωσε 108 χρόνια ιστορίας. Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, ουσιαστικά έζησε στη σκιά άλλων ομάδων διότι είναι ελάχιστες οι φορές που κατάφερε να πατήσει στο υψηλότερο σκαλί του νορβηγικού Πρωταθλήματος, μετρώντας μόλις τρεις τίτλους. Η αλήθεια είναι ότι, φέτος δείχνει ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις καθώς (έχοντας δύο αγώνες περισσότερους) είναι πρωτοπόρος, κυρίως όμως πείθει για την αγωνιστική ικανότητά της. Στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα. Την αποτελεσματικότητα της στην επίθεση αλλά και την ταχύτητα των παικτών της.

Η Μόλντε διαφέρει από την πλειοψηφία των σκανδιναβικών ομάδων γιατί προσπαθεί να επιβάλλει up tempo στο παιχνίδι. Προσπαθεί να ανταποκριθεί στις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, προς αυτήν την κατεύθυνση (συνήθως) χρησιμοποιεί διάταξη 4-3-3 και το πλάνο της βασίζεται στον Μάγκνους Έικρεμ. Ο Νορβηγός είναι το αστέρι αλλά και το βαρόμετρο της ομάδας με οκτώ τέρματα κι έξι ασίστ. Η δική του ελευθερία κινήσεων είναι επιλογή του τεχνικού επιτελείου καθώς είναι ο παίκτης που θα δημιουργήσει χώρους και θα ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες. Με τη… δική του άμυνα δεν ασχολείται έντονα, εδώ βρίσκεται η λίστα των ευθυνών των Χουσαΐν, Άουρσνες. Αυτοί προσπαθούν να «κρύψουν» τη βασικότερη αδυναμία της ομάδας τους, την αμυντική αστάθεια.

Η τελευταία έχει την εξήγησή της. Είναι η απουσία του αρχηγού της ομάδας, του στόπερ Ρούμπεν Γκάμπριελσεν. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνθέτουν οι Φόρεν, Μπιόρνμπακ ενώ οι συνήθεις επιλογές στα αμυντικά άκρα είναι οι Χάρολντστεϊντ, Χάουγκεν οι οποίοι συνηθίζουν να «παίρνουν» όλη τη δεξιά και αριστερά πλευρά, αντίστοιχα. Κατά πάσα πιθανότητα, η Μόλντε θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της (Αντρέας Λίντε) και κόντρα στον Άρη.

Το… θαύμα του Ομοϊουάνφο
Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο πετυχημένη μεταγραφή της Μόλντε. Ο Όχι Ομοϊουάνφο είχε εξαιρετική τριετία στη Στάμπαεκ, τον περασμένο χειμώνα μεταγράφηκε στη Μόλντε και με 11 γκολ σε 16 αγώνες είναι ο δεύτερος σκόρερ του νορβηγικού Πρωταθλήματος. Γεννημένος στο Όσλο από Νιγηριανούς γονείς, ο Ομοϊουάνφο χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Απέναντι στην Τσουκαρίτσκι έπαιξε στην αριστερή πλευρά, αφήνοντας την κορυφή της επίθεσης στον Λέκε Τζέιμς. Οι δύο Νιγηριανοί μαζί με τον Έικρεμ συνθέτουν τη γραμμή κρούσης της Μόλντε.

Η επιθετική φιλοσοφία του Μόε
Λένε ότι κάθε ομάδα δείχνει την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή της και στην προκειμένη περίπτωση, ο Έρλινγκ Μόε είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη λογική πέρασε και στη δεκαετία που προηγήθηκε στις ακαδημίες της Μόλντε (2005-2015) πριν προαχθεί στη θέση του πρώτου προπονητή, τον περασμένο Δεκέμβριο. Στη ζωή χρειάζεται και τύχη, ο Μοέ ουσιαστικά επωφελήθηκε της αποχώρησης του Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάτεντ.

Πιο γραφικό… από τη Σαντορίνη
Ο λόγος για την έδρα της Μόλντε, το «Άκερ Στάντιον», χωρητικότητας 11.8000 θέσεων το οποίο χτίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ιδιοκτήτη της νορβηγικής ομάδας και κόστισε (το 1997) περί των 22.000.000 ευρώ. Είναι γραφικό γιατί βλέπει… θάλασσα, για την ακρίβεια η απόσταση του γηπέδου από τη θάλασσα δεν είναι περισσότερα από 100-200 μέτρα.

Διακοπή και επανεκκίνηση
Η βασική διαφορά μεταξύ του Άρη με τη Μόλντε είναι ο αριθμός των επίσημων αγώνων που έχουν οι δύο ομάδες. Οι Θεσσαλονικείς μέτρησαν μόλις δύο, ενώ οι Νορβηγοί (όταν θα φιλοξενήσουν τον Άρη) θα έχουν φτάσει τους 21 καθώς – μετά τη διακοπή των δύο εβδομάδων – το διήμερο το Πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι και θα αντιμετωπίσει τη Βίκινγκ για την 17η αγωνιστική. Το ισχυρό όπλο της Μόλντε είναι η έδρα της καθώς είναι αήττητη σε οκτώ αγώνες, όπου μετράει επτά νίκες. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σκόραρε 21 τέρματα και δέχθηκε μόλις τέσσερα. Γενικώς, η τελευταία εντός έδρας ήττα της Μόλντε σημειώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, τον περασμένο Αύγουστο, από τη Ρανχάιμ.

 
Link to comment
Share on other sites

Η αποστολή: Cuesta, Ehmann, Velez, Hugo Souza, Rose, Sundgren, Korhut, Basha, Larsson, Lukas Sasha, Matilla, Diguiny, Nico Martinez, Tonso, Duarte, Ideye, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

Ο Younes ακόμη εκτός, το ίδιο κι ο Τζανακάκης.

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι δύο θα μείνουν εκτός αποστολής λετε;;; 

Μπακουτσης και Duarte;;;

 

Aυτο κι αν θα είναι epic fail...! Να μένει μια σημαντική μεταγραφή (υποτίθεται) εκτός αποστολής.....

 

 

Αλλιώς ο Σόουζα...;

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Mitsos said:

I think the two that did not make the trip might be counting their final days with Aris.

 

UK, I think it will be Μπακούτσης & Δεληζήσης.

Tζανα μάλλον, ο Γιουνες θα μείνει πιστεύω... Δεν έχουμε και άλλον....

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Mitsos said:

I think the two that did not make the trip might be counting their final days with Aris.

Κατ' αρχάς, και οι δύο είναι τραυματίες, ο Younes προχθές άρχισε προπονήσεις, αλλά μάλλον δεν θα θέλουν να ρισκάρουν υποτροπή.

Για τον Younes δεν έχει ακουστεί τίποτε για να φύγει, για τον Τζανακάκη είχε ακουστεί στις αρχές καλοκαιριού.

Ο πρώτος είναι πολύτιμος και πρέπει να μείνει. Ο δεύτερος είναι επίσης μια σχετικά καλή επιλογή για μπακ-απ.

Link to comment
Share on other sites

Το παιχνίδι μας στην Νορβηγία αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό στην Κύπρο. Καύσωνας εκεί, κρύο στη Νορβηγία. Αμυντική διάταξη στην Κύπρο, πιο ισορροπημένο στις γραμμές του το επόμενο. Με δυο λόγια η ημέρα με τη νύχτα.

Κοινός παρονομαστής του θαρρώ η ομαδικότητα που έχουν και οι δυο τους. Σαφώς πιο επιθετική η Μόλντε μας προτρέπει να ρίξουμε στο χορτάρι παίκτες με έμφαση στα αμυντικά τους προσόντα, αλλά όχι και στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Που σημαίνει πως ψάχνουμε παίκτες που έχουν αλληλοκαλύψεις. Κι εννοώ με αυτό πως δεν χρειάζεται να ρίξεις διπλή αμυντική γραμμή στον άξονα, αλλά επιθετικούς που βοηθούν αμυντικά από τα πλάγια. Κι ούτε ο Λάρσον με τον Κόρχουτ το έχουν αυτό ούτε και ο Σούγκρεν με τον Φέτφα.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Θέλουμε το μηδέν πίσω κι ένα γκολ μπροστά απέναντι σε μια ομάδα που τρέχει κι έχει πολύ καλό transition, Συνεπώς το αποτέλεσμα θα κριθεί στο κέντρο. Κι εδώ πλεονεκτούμε στο μαν του μαν και το μπλοκάρισμα των καλών τους μονάδων, (δύο οι μεσοπιθετικοί τους Aursnes, και Ellingsen κι ένας ο ανασταλτικός τους), αλλά μειονεκτούμε στον αριθμό (αφού έχουμε δυο στο κέντρο) καθώς και στις κίτρινες, αφού τα μαρκαρίσματα φέρνουν κάρτες κι αυτό δεν το θέλουμε.

Κατά συνέπεια εγώ βλέπω πως θέλουμε δύο ανασταλτικούς, τον Μπάσα και τον Σάσα, με τον Ματίγια σε πιο ελεύθερο ρόλο. Έξω ο Φέτφα (κι αλλαγή στο 60') και ο Λάρσον με τον Τόνσο και τον Ντιγκινί μπροστά τους και τον Ιντέγε φορ. Τούτο βέβαια κάνει 4-3-2-1 το σύστημα μας που δεν το παίξαμε ποτέ αλλά το σίγουρο είναι πως θωρακίζει την αμυντική μας λειτουργία και κόβει στα δύο τον αντίπαλο.

----- Μπάσα ----- Ματίγια------Σάσα------

---------Τόνσο --------------Ντιγκινί----------

------------------------Ιντεγε-----------------------

Θα ψάξουν να μας σφυροκοπήσουν από τα πρώτα λεπτά και σε αυτό εμείς αποδεικνυόμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως αφού πετάμε στα σκουπίδια το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Αυτό δεν θα γίνει αν κερδίσουμε τις πρώτες μάχες στο κέντρο. Αν μάλιστα, αντ' αυτού πετύχουμε νωρίς γκολ, τότε το παιχνίδι το' χουμε στο τσεπάκι μας υπό τον όρο πως δεν θα αλλάξουμε την συνταγή. (Πιθανότατα και την πρόκριση, γιατί η ψυχολογία δίνει ένα τεράστιο αβαντάζ).

Μπορεί να με βρίσκεται πολύ αισιόδοξο, αλλά εγώ το πιστεύω. Η Μόντε είναι της τάξης των 11 εκατομμυρίων και ότι την κάνει υπολογίσιμη αντίπαλο είναι η ομαδικότητα της και η ιδιαιτερότητα του γηπέδου της. (Συνθετικό χόρτο σημαίνει πως η μπάλα αναπηδά πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο χόρτο και οι αντίπαλοι τους είναι αμαθείς. Το αν κανείς είναι καλός επιθετικά διορθώνεται εύκολα αν σταματήσεις την τροφοδοσία τους. Γι' αυτό και γω θαρρώ πως το ματς σε αυτό θα κριθεί.

Το ότι ουδέποτε δουλέψαμε ένα τέτοιο σχήμα έχει το ρίσκο του, αλλά δεν με κάνει λιγότερο αισιόδοξο. Αν η τριπλέτα των μέσων τα πάει καλά μέχρι το 60', η τριπλέτα των αλλαγών, Φετφατζίδης, Μαρτίνεζ και Λάρσον, θα μας δώσει ταχύτητα και πιθανότατα και γκολ που ισοδυναμεί με χρυσάφι, εκτός έδρας.

https://www.transfermarkt.com/jumplist/startseite/verein/687

 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία ανάλυση, Almand, δεν το βλέπω όμως ο Παντελίδης να μας εκπλήξει θετικά, το πιθανότερο είναι να κατεβάσει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα όπως με ΑΕΛ εκτός έδρας. Καμία προσαρμογή του, δηλαδή, σε ένα παιχνίδι με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ΥΓ. Επίσης, διαφωνώ με όσους νομίζουν ότι είμαστε φαβορί απέναντι στη Molde. Outsider είμαστε, καθώς υστερούμε σε εμπειρία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και κυρίως σε ετοιμότητα. Αν όμως πάρουμε αποτέλεσμα στη Νορβηγία, τότε ασφαλώς γινόμαστε φαβορί, καθώς θα έχουμε υπέρ μας: 1. την ψυχολογία, 2. την έδρα, 3. τις κλιματολογικές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Μόλντε – Άρης: Ταξίδι… ταλαιπωρία περιμένει τους Θεσσαλονικείς
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 05.08.2019 | 18:49 NEWSIT NEWSROOM

Ο Άρης πέρασε το εμπόδιο της ΑΕ Λεμεσού και πλέον έχει μπροστά του τους αγώνες με την Μόλντε, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς παίζουν την Πέμπτη (08.08.2019 / 20:00) στη Νορβηγία, αλλά το ταξίδι που θα κάνουν αλλάζει τα δεδομένα της προετοιμασίας τους.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε αποφασίσει να ναυλώσει πτήση τσάρτερ, προκειμένου οι παίκτες του Άρη να μεταβούν στη Νορβηγία -για την αναμέτρηση κόντρα στη Μόλντε- γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία με τις αλλαγές πτήσεων και τις πιθανές αναμονές. Στις σχετικές επαφές που έγιναν με κάποιες αεροπορικές εταιρίες όμως, διαπιστώθηκε ότι το κόστος της συγκεκριμένης επιλογής ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά και το ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός αεροσκαφών αυτή την περίοδο.

Έτσι, ο Άρης καλείται να πορευτεί… διαφορετικά! Η αποστολή της ομάδας του Σάββα Παντελή προβλέπεται να αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη και να ταξιδέψει στο Μόλντε, μέσω Όσλο και στην επιστροφή μέσω Κωνσταντινούπολης. Το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στο Μόλντε αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 9 ώρες και οι παίκτες να φθάσουν στον τελικό προορισμό ταλαιπωρημένοι. 

Link to comment
Share on other sites

Όπως ενημέρωσε τον ΑΡΗ η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ο Σάββας Παντελίδης τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική εκτός πάγκου για ένα περιστατικό που κατέγραψε ο Ιταλός παρατηρητής της αναμέτρησης.

Η UEFA εξάντλησε την αυστηρότητα της πάνω στον Έλληνα τεχνικό, σε ένα συμβάν στο οποίο ο Σάββας Παντελίδης γύρισε και κοίταξε την κερκίδα και δεν δύναται ο Ιταλός παρατηρητής να έχει καταγράψει τα όσα είπε (αν είπε) προς τους φιλάθλους της ΑΕΛ.

Έτσι, ο ΑΡΗΣ θα στερηθεί την παρουσία του προπονητή του, ο οποίος θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από τις κερκίδες του "Aker Stadion".

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, almand said:

Σύντομο βίντεο με πολύ καλή ανάλυση και παρουσίαση του αντιπάλου στο https://www.allaboutaris.com/podosfairo/142013/ayti-einai-i-molnte-vid

 

Πολύ ενδιαφέρον. Πέραν από τα στοιχεία που αναφέρει, είδα μια ομάδα με πολλή κίνηση και τρεξίματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...