Jump to content
Phantis Forums

Greek Cup, 2019-20


Emperor

Recommended Posts

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ πήρε τις οριστικές αποφάσεις της για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν στην Ομοσπονδία, η έδρα θα είναι αποκλειστική επιλογή της επιτροπής όταν γίνει γνωστό το ζευγάρι των φιναλίστ. Μάλιστα η ΕΠΟ θα διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει εάν το επιθυμεί τον τελικό, που θα είναι μονός, ακόμη και εκτός Ελλάδας.

Κατά τα άλλα, την προσεχή σεζόν θα πάρουν μέρος στους δύο πρώτους γύρους 47 ομάδες ως κυπελλούχοι των Ενώσεων. Οι 14 ομάδες της νέας Football League θα μπουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση, ενώ οι ομάδες της Super League 2 από την τέταρτη.

Οι 9 ομάδες της Super League 1, αυτές που δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, θα μπουν από την πέμπτη φάση και οι «Ευρωπαίοι» (ανάμεσά τους και ο Άρης) από την έκτη στη φάση των «16», δηλαδή.

Έως κι αυτό το σημείο οι αγώνες θα είναι μονοί και μέχρι την τέταρτη φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της πιο αδύναμης, με βάση την κατηγορία, ομάδας, ενώ από την πέμπτη και έκτη φάση στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη.

Στη προημιτελική και στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τις ημερομηνίες αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής όλων των φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 23 Μαΐου του 2020 ο τελικός της διοργάνωσης!

Ο Άρης με βάση την νέα προκήρυξη θα μπει από την 6η φάση στην διοργάνωση, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου (7-8-9/1). O δρόμος για τον τελικό “απέχει” τρεις αντιπάλους-εμπόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται οι ημερομηνίες των αγωνιστικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-20.
1η φάση: 25/08/2019
Συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ

2η φάση: 01/09/2019
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης

3η φάση: 14-15/09/2019
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι ομάδες της FL

4η φάση: 24-25-26/09/2019
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 3ης φάσης και οι ομάδες της SL2

5η φάση
1η αγωνιστική: 29-30-31/10/2019
2η αγωνιστική: 03-04-05/12/2019

Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, οι 8 ομάδες της SL από την 6η έως την 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα περιόδου 2018-2019 και η πρωταθλήτρια ομάδα της FL περιόδου 2018-2019.

6η φάση 
1η αγωνιστική: 07-08-09/01/2020 
2η αγωνιστική: 14-15-16/01/2020 
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 5ης φάσης και οι 5 ομάδες της SL από την 1η έως την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα περιόδου 2018-2019. 

7η φάση (Προημιτελική)
1η αγωνιστική: 04-05-06/02/2020
2η αγωνιστική: 11-12-13/02/2020
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 6ης φάσης

8η φάση (Ημιτελική)
1η αγωνιστική: 04-05/03/2020
2η αγωνιστική: 22-23/04/2020
Συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες της 7ης φάσης

Τελικός αγώνας
Σάββατο, 23/05/2020
Η κλήρωση της 1ης φάσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Οι πιθανοί αντίπαλοι μας στους 16 του κυπέλλου είναι οι Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, Τρίκαλα, Καλαμάτα.

Η πιο δύσκολη κλήρωση είναι με τον ΟΦΗ και δευτερευόντως με την ΠΑΟΞ.

Τα ματς (διπλοί αγώνες) θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

Βόλος-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Καλαμάτα-Ολυμπιακός
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Τρίκαλα-Λαμία
Ξάνθη-Άρης
Παναιτωλικός-Πανιώνιος

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ ότι είναι καλή κλήρωση. Από τους πιθανούς αντιπάλους (Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, Τρίκαλα, Καλαμάτα) μας έπεσε η Ξάνθη, που μαζί με τον ΟΦΗ ήταν αναλογικά οι πιο δύσκολοι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πέσαμε με Ατρόμητο στο κύπελλο. Καλή κλήρωση, πρέπει να βάλουμε και τα ρέστα μας για να πάμε ημιτελικά! Θα σαλτάρω άμα αποκλειστούμε από το βλάκα τον Παντελίδη!

1ο ματς στο Χαριλάου.

 

Πάμε ΡΕ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!

Edited by ukworm
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Μέτρια κλήρωση θα έλεγα, ούτε βατή (όπως πχ θα ήταν με Λαμία ή Παναιτωλικό) ούτε αμφίρροπη (όπως πχ με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) ούτε δύσκολη (Ολυμπιακός).

Τέλος πάντων, το κύπελλο με τους τόσους χαμένους τελικούς (9 νομίζω) αποτελεί κρυφό πόθο της ομάδας και με Ατρόμητο έχουμε καλή παράδοση στο θεσμό (απλά το αναφέρω, δεν νομίζω ότι παίζει πολύ ρόλο).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εδω που φτάσαμε, δεν έχει και πολλή σημασία...

Προσωπικά πιστεύω ότι, με τις μαλακίες του Ένινγκ, η ομάδα είναι στα κόκκινα και κατά συνέπεια με ισχυρούς αντιπάλους δηλ. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναικό (που θα παίξουμε ξανά και ξανά και ξανά σε play off και κύπελλο) η ομάδα φυσιολογικά θα κλατάρει. Τουλάχιστον θα έχουμε βγει Ευρώπη.

Όταν παίζεις και τη βγάζεις τσίμα-τσίμα απέναντι σε Αστέρα και μετά Ατρόμητο και μετά λίγη ΑΕΚ κλπ κλπ, δε σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο όταν θα έχεις back to back ντέρμπυ.

Η στρατηγική του Ένινγκ μας οδηγεί μαθηματικώς σε κλατάρισμα.

ΥΓ - Ούτε μία στο εκατομμύριο να περάσει ο Παναιτωλικός, Almand....

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Για χαβαλέ το είπα, αλλά έχει και κάτι σοβαρό μέσα του. Ο Παναιτωλικός είναι η 2η πιο δυνατή ομάδα για μας όσον αφορά τα μεταξύ μας παιχνίδια. Αν ήταν κύπελλο θα είχαμε αποκλειστεί αφού κερδίσαμε 1-0 στην έδρα μας και χάσαμε 2-0 εκτός. Το ίδιο συνέβη με τον ΟΣΦΠ που για μένα είναι η πιο δύσκολη ομάδα από όσες έμειναν στο θεσμό. ΠΑΟ και ΠΑΟΚ  τον καθαρίσαμε με ισοπαλίες εκτός και τεσσάρα εντός. Με την ΑΕΚ θα δούμε την Κυριακή πώς θα τα πάμε.

Κι αυτό στην ψυχρή λογική των αριθμών μας λέει πως με τις "μεγάλες" ομάδες των πλέι οφ τα πάμε περίφημα -νομίζω 2οι στη σχετική βαθμολογία- και οι απώλειες βαθμών με τους μικρούς μας κρατούν μακριά από την 3η θέση που μας ανήκε υπό κανονικές συνθήκες. Λίγο οι διαιτητές, λίγο το πώς μας παίζουν, και πολύ ο κακός μας εαυτός, έτσι έχουν τα πράγματα.

Τώρα αν τύχει ΟΣΦΠ - Πάοκ τότε αντί για προημιτελικά θα μιλάμε πλέον για τον τελικό και τον νταμπλούχο. Αφού οι άλλοι δυο, για ευνόητους λόγους, θεωρούνται οι κομπάρσοι του θεσμού. Και με δεδομένο πως το πρωτάθλημα δεν θα έχει λήξει μόλις το μάθουν, η κατάσταση θα μυρίζει μπαρούτι που δεν ξέρουμε πού θα εκραγεί. Έτσι, η Πολιτεία δεν αποκλείεται να πάει σε συμβιβασμό. Γι' αυτό κι ίσως να μπουν τίποτε δικλείδες ασφαλείας στην κληρωτίδα, ώστε "όλως τυχαίως" να αποφευχθεί τούτο το ζευγάρι στην προημητελική φάση. Οπότε το πιθανό για μας είναι να πέσουμε με τον Ολυμπιακό και μάλιστα με πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας

Φυσικά, αν συμβεί τούτο είναι κατάφωρη χειραγώγηση αγώνων και μάλιστα με την άδεια της Πολιτείας -άρα υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας- αλλά "ποιός νοιάζεται για τη κοινή γνώμη, από τη στιγμή που ...κινδυνεύει η Ελλάδα να κοπεί στα δύο"!!!

Είναι το σενάριο που απεύχομαι. Με τον Ολυμπιακό έχουμε ελπίδες πρόκρισης ΜΟΝΟ αν παίξουμε με ξένους διαιτητές. Διαφορετικά game over για μας το κύπελο. Με τους άλλους δύο και βέβαια έχουμε ελπίδες σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο. (Τα άλλα, τα παραγκίστικα, μπορεί να μην είναι διόλου αμελητέα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας).

Οπότε, ναι, προτιμώ τον Παναιτωλικό. Αν δεν περάσει αυτός, τότε την ΑΕΚ. Τους άλλους θα δωθεί η ευκαιρία να τους ξαναβρούμε μπροστά μας. Όλα θυμίζουν πόλεμο απ' όπου μόνο χαμένος βγαίνεις. Κι εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε ένα τραυματία να χάσουμε για τη συνέχεια του θεσμού.

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Με όποιον και αν κληρωθούμε, τα φετινά δεδομένα καταδεικνύουν ότι οδεύουμε προς σφαγή:

1. Με Ολυμπιακό:

1.1. ένα από τα δύο γκολ που φάγαμε εντός ήταν offside

1.2. ένα από τα γκολ που φάγαμε εκτός ξεκίνησε από καθαρό φάουλ στον Φετφατζίδη

1.3. ακυρώθηκε κανονικό μας γκολ

2. με ΑΕΚ:

2.1. ανύπαρκτη κόκκινη στον Ideye στο ΟΑΚΑ

2.2. ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΚ 

2.3. τρία καθαρά πέναλτι υπέρ μας που δεν δόθηκαν χθες στο Χαριλάου

2.4. τουλάχιστον δύο περιπτώσεις για κόκκινη που δεν δόθηκε σε παίκτες της ΑΕΚ χθες

3. με ΠΑΟΚ:

3.1 ανύπαρκτη κόκκινη στον Sasha μετά το 1-2 στην Τούμπα

3.2. το ματς έληξε στο 97', έως δηλαδή να ισοφαρίσει η μπάογκ

Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες φάσεις, έγραψα μόνον τις κραυγαλέες και αυτές που συνιστούν αλλοίωση αποτελέσματος. Αυτή η αηδία που ζούμε φέτος είναι πραγματικά πρωτόγνωρη, εν τω μεταξύ με αυτό το VAR όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο αποθρασσύνονται και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. 

Link to comment
Share on other sites

Έγινε η κλήρωση των ημιτελικών:

ΑΕΚ – Άρης

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 

Στις 4 και 5 Μαρτίου τα πρώτα ματς, στις 22 και 23 Απριλίου οι επαναληπτικοί, στις 23 Μαΐου θα γίνει ο τελικός.

Ελληνική πρωτοτυπία =(μ@λ@κί@) και εδώ, να γίνεται ο επαναληπτικός 1,5 μήνα μετά το πρώτο παιχνίδι!!!  

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που διαψεύστηκα. Μας έτυχε το καλύτερο σενάριο αλλά τούτο δεν εξασφαλίζει τίποτε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τον επαναληπτικό και τον τελικό, αλλά μόλις 3-5 μέρες προετοιμασίας αφού κλείσει το πρωτάθλημα και πριν αρχίσουν τα πλέι οφ. Δέκα αγώνες που θα λήξουν μέσα σε ένα μήνα. Κι αυτό σημαίνει διπλούς αγώνες κάθε βδομάδα. Κάτι βοηθά τις ομάδας που έχουν πάγκο με ικανούς αναπληρωματικούς για να ανταπεξέλθουν οι ομάδες. Εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια κι αν συνεχιστεί σκοπίμως το σκληρό παιχνίδι που διάλεξε η ΑΕΚ απέναντι μας, φοβάμαι πως η καλή μας 11άδα δεν θα μείνει αλώβητη έως τέλους.

Οπότε κρίνω αναγκαίο στη χημεία της ομάδας να ενσωματωθούν άμεσα κι άλλοι παίκτες. Ο Μαντσίνι, ο Τόνσο, ο Μαρτίνεζ. Γιατί η ομαδικότητα μας μάς δίνει τα αποτελέσματα κι όχι οι μονάδες μας.

Link to comment
Share on other sites

Με διαιτησία 50-50 όλα γίνονται.

Δυστυχώς θα είναι και αυτοί διψασμένοι γιατί έχουν χάσει τελικούς 3 φορές στη σειρά (την πρώτη άδικα με ανύπαρκτο γκολ-οφσαιντ)...

Link to comment
Share on other sites

Ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους αντιπάλους, η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη κλήρωση για εμάς, οι άλλοι δύο έχουν σαφώς καλύτερη ομάδα. Με 50-50 διαιτησία (στο χορτάρι και στο VAR) είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη. Το ανησυχητικό είναι ότι η ΑΕΚ έχει έναν κανονικό manager στον πάγκο που χρησιμοποιεί σωστά το ρόστερ του και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού και εμείς έχουμε τον τύπο που κοιμάται όρθιος. Τέλος πάντων, θεωρώ ότι θα γίνουν δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια, η λογική λέει ότι δεν θα περάσει εύκολα κανείς από τους δύο και ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...