Jump to content
Phantis Forums

Transfer Rumours


Emperor

Recommended Posts

Φαίνεται ότι στο σχεδιασμό υπάρχουν 4-5 μεταγραφές και να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20/6. Δύσκολο το βλέπω, καθώς θα υπάρξουν αρκετές αποδεσμεύσεις, οπότε θα χρειαστούν κι άλλες προσθήκες για να καλυφθούν τα κενά (κυρίως σε παγκίτες).

Link to comment
Share on other sites

Ο Λερίν Ντουάρτε θα είναι η δεύτερη μεταγραφή του Άρη, μετά από αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Screenshot_2.jpg
 
Screenshot_3-1.jpg

Screenshot_4.jpg

Screenshot_7.jpg

 
Screenshot_8.jpg
 
Screenshot_9.jpg

Screenshot_5.jpg

 
Screenshot_6.jpg

Screenshot_10.jpg

Οι τραυματισμοί του…

Screenshot_11.jpg

www.pressaris.gr

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Mitsos said:

I'm guessing this guy is Garcia's replacement.

Από τα βίντεο που είδα πιστεύω πως θα είναι καλύτερος από αυτά που προσδοκούμε από ένα απλό 8άρι. Είναι ταχύς και χειμαρώδης παίκτης στην ανάπτυξη, καλός χειριστής της μπάλας. Έχει αίσθηση του χώρου για τη μπαλιά στους παίκτες που κινούνται σωστά χωρίς την μπάλα και γενικά εμένα σαν 8άρι μου αρέσει (αλλά όχι ιδιαίτερα σαν 10άρι, γιατί α. μια μικρή έφεση στην ατομική προσπάθεια την έχει και β. δεν έχουμε προς το παρόν τους παίκτες να διαβάζουν την κίνηση στον χώρο πλην λίγων εξαιρέσεων).

Τα τελειώματα του δεν μου άρεσαν και γενικά εγώ αποκόμισα την εντύπωση πως παίζει πιο πολύ με το ένστικτο παρά με την σκέψη. Κι αυτό είναι και καλό και κακό. Θα το δείξει η συνέχεια και η συνεργασία με τους υπόλοιπους παίκτες. Έχει τρεχάματα και το παλεύει ανασταλτικά, αλλά Σιώπης δεν είναι.

Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν τον λες αντικαταστάτη του Γκαρσία, Δημήτρη. Είναι καθαρά παίκτης άξονα, κουβαλά μπάλα και έχω την εντύπωση πως θέλει ρόλο πρωταγωνιστή στο γήπεδο. Κάτι που εγώ τουλάχιστον το βλέπω θετικά αφού έχει προδιαγραφές ηγέτη για το χώρο κι αυτό το έχουμε ανάγκη.

Ότι και να λέμε όμως η αξία του παίκτη φαίνεται στο γήπεδο κι όχι στα βίντεο. Αλλά η συνολικότερη εικόνα των επιλογών μας είναι θετική και μοιάζει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται βιάστηκα και πάλι να πάρω θέση για τον Ντουάρτε. Το to10.gr τον αναφέρει σαν δεξιό εξτρέμ στο 4-2-3-1 και δεξιό χαφ στο 4-3-3. Εγώ, Δημήτρη μου, ένα καθαρόαιμο 8άρι που κατεβάζει τη μπάλα είδα κι όχι ένα εξτρέμ. (!!!;;;) Αλλά φαίνεται το έψαξες το θέμα πριν πάρεις θέση ενώ εγώ παρασύρθηκα από αυτό που είδα. Ίσως γιατί ένα τέτοιο παίκτη θα ήθελα στον άξονα κι αυτόν "είδαν" τα μάτια μου. Ο Γέφτοβιτς πιο πολύ μου πάει για αντικαταστάτης του Γκαρσία, παρά ο Ντουάρτε. Αλλά πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό; Το θέμα είναι ποιον ρόλο βλέπει γι' αυτόν ο προπονητής του, κι όχι τι νομίζει ο καθένας.

Φοβάμαι όμως πως και έτσι να είναι πολλά πράγματα θα αλλάξουν με γνώμονα το ρόστερ και τις δυνατότητες των μονάδων του. Αρκεί να μη μπούμε στο στάδιο των πειραματισμών, μέχρι να βρούμε τους ρόλους που ταιριάζουν καλύτερα στην ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ο Άρης βαράει ξανά τα τύμπανα του πολέμου

Με τους Σούντγκρεν και Ντουάρτε, ο Άρης έχει κάνει ένα δυναμικό μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι. Με τους Ιντέγε και Ματέο Γκαρσία στοχεύει να κάνει πάταγο, με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ξανά στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

West Bromwich Albion's Brown Ideye during their English Premier League soccer match between Sunderland and West Bromwich Albion at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Feb. 21, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Ο Μπράουν Ιντέγε σε προσπάθεια του από την περίοδο που αγωνίστηκε στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ  AP PHOTO/SCOTT HEPPELL
 
 

Δυναμικό είναι το μπάσιμο του Άρη στο μεταγραφικό παζάρι και ενόψει της νέας σεζόν. Οι 'κίτρινοι" επέστρεψαν στην Super League μετά την περιπέτεια της Football League, μπήκαν στην πεντάδα και πήραν το εισιτήριο που τους βάζει σε ευρωπαϊκό μονοπάτι ξανά μετά από 9 χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως η προετοιμασία για την περίοδο 2019-2020 θα ξεκινήσει νωρίς, στα μέσα Ιουνίου, επομένως είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά από κινήσεις στα μεταγραφικά όσο το δυνατόν νωρίτερα. Κινήσεις για τις οποίες φροντίζουν ήδη στο στρατόπεδο του Άρη, κρίνοντας όχι μόνο από την απόκτηση των Ντάνιελ Σούντγκρεν και Λερίν Ντουάρτε, αλλά και από τους παίκτες που έχουν στο στόχαστρο οι 'κίτρινοι'.

Ένας πολεμιστής για τον θεό του πολέμου

Σε πολλούς ίσως να μην λέει πράγματα -φυσιολογικό να λάβουμε υπόψιν πως η Alsvenskan δεν είναι ένα πρωτάθλημα που συγκινεί τα πλήθη- αλλά η προσθήκη του Ντάνιελ Αντρέας Σούντγκρεν στο ρόστερ του Άρη είναι εξόχως σημαντική. Ένας παίκτης που διακρίνεται για τα φυσικά του προσόντα (δύναμη, ταχύτητα, αντοχή), το υψηλό workrate στο γήπεδο, την αποφασιστικότητα και την συγκέντρωση του. Μαρκάρει με επιθετικότητα, με σωστό τάιμινγκ στις επεμβάσεις του, έχει ικανοποιητική πρώτη επαφή με τη μπάλα, διαθέτει αντίληψη του χώρου και σεντράρει καλά.

Η τεχνική, η ντρίμπλα και οι εναέριες μονομαχίες δεν είναι τα φόρτε του. Συνήθως αγωνίζεται ως δεξιός μπακ-χαφ και καλύπτει όλη την πλευρά σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Εναλλακτικά μπορεί να δώσει λύσεις στην θέση του κεντρικού μέσου, κυρίως ανασταλτικά και σε παιχνίδι πίσω από τη μπάλα. Ο 28χρονος Σουηδός δεν είναι ο παίκτης που θα ξεσηκώσει την κερκίδα έχοντας την μπάλα στα πόδια του, όμως είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει συμπαίκτες και οπαδούς, βάζοντας ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του. Ένας πολεμιστής, όπως δηλώνει ο ίδιος. Αποδεδειγμένα, αφού τον Οκτώβριο του 2017 αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου κινδύνεψε η ζωή του και λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ευτυχώς οι θρόμβοι αίματος στους πνεύμονες του υποχώρησαν χάρη στον τρόπο θεραπείας που επέλεξαν οι γιατροί και ο δυναμικός μπακ-χαφ επέστρεψε στη δράση λίγους μήνες αργότερα.

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στην άφιξη του στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη
Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στην άφιξη του στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη  MOTIONTEAM

Ο Σούντγκρεν ξεπήδησε από την Ακαδημία της ΑΙΚ, έφυγε ελεύθερος για την Εσκιλστούνα (34 συμ., 3 γκολ, 2 ασίστ) τον Γενάρη του 2009 και τρία χρόνια μετά υπέγραψε στην Ντέγκερφορς (115 συμ., 7 γκολ, 14 ασίστ). Τον χειμώνα του 2016 επέστρεψε στην Στοκχόλμη για λογαριασμό της ΑΙΚ (107 συμ., 13 γκολ, 15 ασίστ), στην οποία αγωνίστηκε για τελευταία στο νικηφόρο ντέρμπι επί της Χάμαρμπι στις 2 Ιουνίου. Στην καριέρα του συνολικά έχει 256 επίσημα ματς (22.012') με απολογισμό 23 γκολ και 31 ασίστ. Είναι γιος του Γκάρι Σούντγκρεν, πάλαι πότε δεξιού μπακ και στόπερ των ΑΙΚ και Ρεάλ Σαραγόσα, με 30 διεθνείς συμμετοχές.

Με γεμάτη φαρέτρα ο 'μικρός' στο μάτι Ντουάρτε

Εξαιρετική για τον Άρη μοιάζει -στη θεωρία τουλάχιστον και μέχρι να επιβεβαιωθεί στο χορτάρι- η επιλογή του Λερίν Ντουάρτε. Ενός κεντρικού μέσου που εξαιτίας των 169 εκατοστών του (65 κιλά) μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά έχει παραπάνω από έναν τρόπους να απειλήσει μια άμυνα. Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Σπάρτα Ρότερνταμ (49 συμ., 7 γκολ, 10 ασίστ), ο 29χρονος χαφ έκανε μεταγραφή αντι 300.000 ευρώ στην Χεράκλες το καλοκαίρι του 2011 και δύο χρόνια μετά ήρθε το άλμα στον Άγιαξ (28 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ - 3 ματς στο Champions League και άλλα 2 στο Europa), που πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Χέρενφεν (12 συμ., 1 γκολ - 4 ματς στα playoffs του Europa League) και Μπρέντα (12 συμ.), πριν επιστρέψει στην Χέρακλες (143 συμ., 19 γκολ, 14 ασίστ) ως ελεύθερος τον Αύγουστο του 2016. Συνολικά μετράει 244 επίσημες συμμετοχές στην καριέρα του, με απολογισμό 31 γκολ και 25 ασίστ.

Ajax's Lerin Duarte, center, battles for the ball with Jakarta Soccer club Persija's Syahrizal, left, during their friendly soccer match at Gelora Bung Karno stadium in Jakarta, Indonesia, Sunday, May 11, 2014. Ajax won the match 3-0. (AP Photo/Achmad Ibrahim)
Ο Ντουάρτε σε προσπάθεια του με την φανέλα του Άγιαξ σε φιλική αναμέτρηση με την Τζακάρτα στην Ινδονησία  AP PHOTO/ACHMAD IBRAHIM

Σε διάταξη 4-3-3 ο Ντουάρτε αγωνίζεται ως δεξιός εσωτερικός μέσος, ενώ σε σύστημα με δύο κεντρικούς μέσους καλύπτει την μια θέση, με περισσότερο δημιουργικά καθήκοντα. Μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και ως δεύτερος επιθετικός σε 4-4-2, χάρη στις ικανότητες που έχει δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά από μακρινή απόσταση. Διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους, που τον βοηθά στην ευχέρεια που έχει ήδη τεχνικά να υποδέχεται και να προστατεύει τη μπάλα. Έχει εξαιρετικά χτυπήματα με το αριστερό του πόδι, είτε εν κινήσει, είτε με τη μπάλα στημένη (κόρνερ, φάουλ). Πασάρει με άνεση και ακρίβεια, σουτάρει με τέχνη και δύναμη εκτός περιοχής, είναι ιδιαίτερα οξυδερκής.

Ικανοποιητικά γρήγορος, αλλά χωρίς δυναμισμό στο παιχνίδι του και δίχως μεγάλες αντοχές στο physical game. Αδύναμος στο μαρκάρισμα και τις προσωπικές μονομαχίες, φιλότιμος στο πρεσάρισμα και την προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας. Είναι χαφ που "γλυκαίνει" το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο φορ των 43 εκατ. ευρώ και ο Ματέο Γκαρσία

Ο Άρης λοιπόν έχει μια καλή βάση από τη σεζόν 2018-19, ξεκίνησε με τους Ντάνιελ Σούντγκρεν και Λερίν Ντουάρτε την ενίσχυση του ρόστερ και πρόθεση είναι να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά. Αυτό τουλάχιστον "μαρτυρά" η προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή-παραμονή του Ματέο Γκαρσία και την απόκτηση του Μπράουν Ιντέγε! Ο Νιγηριανός διεθνής φορ έχει προϋπηρεσία στην Super League με την φανέλα του Ολυμπιακού, την οποία φόρεσε από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και τον Φλεβάρη του 2017, έχοντας απολογισμό 28 γκολ και 10 ασίστ σε 65 συμμετοχές (5049'). Πρόκειται για παίκτη που έχει κάνει μεταγραφές συνολικού πόσου 43 εκατ. ευρώ! Με τελευταία αυτή των 12 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η κινέζικη Τιανζίν στον Ολυμπιακό.

Η Σοσό είχε δώσει 4 εκατ. στην Ξαμάξ το 2010, η Ντινάμο Κιέβου με τη σειρά της διέθεσε 9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του το 2011, η Γουέστ Μπρομ πλήρωσε 12,5 εκατ. το 2014 και ο Ολυμπιακός τον απέκτησε με 5,5 εκατ. ευρώ το 2015. Ο Ιντέγε μετράει 350 επίσημα ματς σε συλλογικό επίπεδο, με 137 γκολ και 46 ασίστ. Με την εθνική Νιγηρίας έχει 27 συμμετοχές και 6 γκολ. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το τι μπορεί να κάνει ο Ιντέγε στο γήπεδο και πόσο σημαντική θα είναι για την επίθεση του Άρη η ενδεχόμενη παρουσία του 30χρονου φορ σε αυτή. Φυσικά η υπόθεση του Νιγηριανού μόνο εύκολη δεν είναι, αφού θα χρειαστεί οικονομική υπέρβαση, έστω κι αν πρόκειται για ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Το κασέ του παραμένει υψηλό.

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται και για την περίπτωση του Ματέο Γκαρσία. Ο 22χρονος εξτρέμ αγωνίστηκε στους 'κίτρινους' με την μορφή δανεισμού από την Λας Πάλμας και ολοκλήρωσε την σεζόν με 11 γκολ και 1 ασίστ, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Η περίπτωση του Αργεντίνου παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας -ίσως μεγαλύτερο και από αυτόν στην υπόθεση Ιντέγε- καθώς πέραν του ανταγωνισμού που συναντά ο Άρης, πρόκειται για παίκτη που δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου στην Λας Πάλμας. Και για τον Γκαρσία είναι περιττό να αναφέρουμε τι μπορεί να δώσει στο χορτάρι, καθώς έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο δυναμικός τρόπος με τον οποίο κινείται ο Άρης στο μεταγραφικό παζάρι φαίνεται και από δύο ακόμη μεταγραφικές υποθέσεις: η μια αφορά τον Γκάλο, με τον Βραζιλιάνο να είναι stand by περιμένοντας το νεύμα των 'κιτρίνων' για να υπογράψει. Και η άλλη έχει να κάνει με τον Απόστολο Βέλλιο και την βολιδοσκόπηση των προθέσεων του, σχετικά με μια πιθανή επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Κινήσεις ενδεικτικές των προθέσεων που έχουν οι 'κίτρινοι' για τη νέα σεζόν.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Like any fan my initial reaction is that of euphoria when I hear names of quality players linked to Aris but then the team's recent history comes to mind and skepticism sets in.  Is the owner capable of paying these wages, if not where is he finding the money, will Aris be relegated in 3-4 years because of this etc.....?????  It makes for an interesting summer but is it worth it in the long run?  Can Karipidis afford to pay all these additions especially if Aris doesn't make the group stage in the Europa Cup competition?  To be honest I really don't know what the heck he's involved in or better yet where his money comes from.  I just hope Aris is not another get rich quick scheme for him like the team was in previous years for others.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Μπράουν Ιντέγε προβάρει τα κίτρινα του Άρη και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει, μέσα από αφιερώματα, όσα θέλετε και πρέπει να γνωρίζετε για τον Νιγηριανό επιθετικό!

http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1364786/ston-asterismo-toy-intege

 
 

Στις 5/6 έγινε γνωστό πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης «θέλει να κάνει το μπαμ με τον Ιντέγε». Ο Άρης έκανε την υπέρβαση και έπαιξε σκληρό πόκερ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μπράουν. Και όπως όλα δείχνουν σ' αυτήν την παρτίδα βγαίνει νικητής, μιας και ήδη υπάρχει προφορική συμφωνία.

Μετά τον Ολυμπιακό, όπου και κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο Ιντέγε αποφάσισε να ακολουθήσει το... σκοτεινό μονοπάτι της Κίνας, μη μπορώντας να αρνηθεί τον πακτωλό χρημάτων που είχε στρωθεί στα πόδια του.

Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν έχει περάσει μια εύκολη ζωή. 

 

Στο πέρασμα των χρόνων έπρεπε πάντα να αποδεικνύει πράγματα. 

Αρχικά, έπρεπε να αποδείξει στη μητέρα του ότι πρέπει να γίνει ποδοσφαιριστής. Και τα κατάφερε. 

Με την Ocean Boys έγινε πρωταθλητής στη χώρα του. Έπεισε την Ξαμάξ να τον φέρει στην Ευρώπη και από εκεί πήρε μεταγραφή στη Σοσό. Βήμα βήμα, κατάφερνε να αποδεικνύει την αξία του και να κερδίζει τα στοιχήματα που έβαζε. 

Όπως συνέβη και στην Ντιναμό Κιέβου όπου έκανε προπονήσεις υπό των ήχο πυροβολισμών λόγω του πολέμου της Ουκρανικής Κυβέρνησης με την Ρωσία. 

Μετά ήρθε η Γουέστ Μπρομ και το όνειρο της Premier League. Ο Ολυμπιακός, η Κίνα, ο δανεισμός στη Μάλαγα και τώρα ο Άρης. 

Ο Μπράουν Ιντέγε έχει να αποδείξει κάτι ακόμη: Ότι στα 30 του με έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας μπορεί να σκοράρει ξανά και ξανά. Μιλάμε για έναν παίκτη εξάλλου που έχει μάθει να φέρνει τρελά χρήματα από τις πωλήσεις του και να γεμίζει τα ταμεία του συλλόγου που υπηρετεί. 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά τα φαινόμενα, πουλάμε τον Σιώπη σε τουρκική ομάδα, άρα ψάχνουμε ακόμη ένα αμυντικό χαφ. Κατ' εμέ καλή κίνηση, διότι εισρέει ρευστό για έναν παίκτη που ναι μεν είναι καλός και βοήθησε, αλλά σε καμία περίπτωση αναντικατάστατος. Κόφτες-μηχανάκια τύπου Σιώπης υπάρχουν πολλοί στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...