Jump to content
Phantis Forums

Back To Europa League


Emperor

Recommended Posts

Τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη σχεδόν φτάνουν προς το τέλος τους κι έτσι ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό και ο ευρωπαϊκός “χάρτης” της επόμενης σεζόν.

Ο Άρης θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του “περιπέτεια” από τον β΄προκριματικό γύρο του Europa League και ήδη έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ο α΄προκριματικός γύρος απ΄όπου και θα προέλθει ο αντίπαλός του, καθώς αναμένεται να είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Υπενθυμίζουμε πως συνολικά 94 ομάδες συγκροτούν τον α΄προκριματικό γύρο εκ των οποίων οι 8 θα προκύψουν από τις 14 ομάδες που θα ξεκινήσουν νωρίτερα. Οι περισσότερες από τις οποίες είναι ήδη γνωστές. Ακόμα δεν έχουν γίνει οριστικά γνωστές οι ομάδες από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αλβανία. Δύο ομάδες “χρωστάει” η Βουλγαρία, όπως και η Σκωτία.Δείτε ποιες ομάδες είναι ήδη στον α΄προκριματικό γύρο και πόσες κενές θέσεις απέμειναν ακόμα…

Screenshot_1-11.jpgScreenshot_2-10.jpg

Στον β΄προκριματικό γύρο, θα μπουν 20 ομάδες που θα έχουν αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League, 47 που θα προκριθούν από τον α΄προκριματικό του Europa League και 27 (μεταξύ των οποίων Άρης, Ατρόμητος), που εξασφάλισαν κατευθείαν το “εισιτήριο” γι αυτή την φάση της διοργάνωσης, από τα πρωταθλήματά τους.

Στις 19 Ιουνίου, ο Άρης θα μάθει το ζευγάρι του α΄προκριματικού γύρου από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στο β΄προκριματικό. Άλλωστε όλα δείχνουν πως οι “κιτρινόμαυροι” θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών άρα θα αποφύγουν τις ομάδες που ήδη όπως κι αυτοί έχουν κερδίσει ένα εισιτήριο για τον β΄προκριματικό γύρο. Και η αλήθεια είναι πως μιλάμε για πολύ δύσκολους αντιπάλους.  Ας δούμε ορισμένους…

Ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άλκμααρ, η Στρασμπούργκ έχουν ήδη μπει στον β ΄γύρο. Φυσικά, δυνατός αντίπαλος θα είναι ο 7oς της Ισπανίας (Σεβίλλη), o 6ος της Ιταλίας (Ρόμα ή Τορίνο) και ο 7oς της Γερμανίας (Άιντραχτ ή Βόλφσμπουργκ). Ομάδες που δεν θα είναι στις υποψήφιες αντιπάλους του Άρη καθώς θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών…

Screenshot_3-5.jpg

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πιο πολύ με φοβίζει ο Άρης όχι η ΑΕΛ....

Ακραία Μπακ πάλι δεν έχουμε, ο Σιώπης τραυματισμό, ο Μπάσα μενει/φευγει, το σύστημα θέλουμε να αλλάξουμε....

Link to comment
Share on other sites

Very true Alex, let's hope our additions in the summer will have the immediate impact the ones in January did.  I was reading that AEL will be training in Bulgaria and head straight to Salonika for the first leg, this may bode well for Aris.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Screenshot_2-9.jpg

 

Πολύ καλή κλήρωση, ΑΝ βέβαια περάσουμε την ΑΕΛ...

 To πρώτο ματς θα γίνει εκτός έδρας στις 8/8 και το δεύτερο στο Χαριλάου στις 15/8!

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία μεταξύ Molde-Cukaricki είχε λήξει 0-0, χθες οι Νορβηγοί πήραν την πρόκριση με 1-3. Αν περάσουμε απόψε θα παίξουμε μαζί τους, 8/8 στο Μόλντε και 15/8 στο Χαριλάου.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά του, αν ο Άρης αποκλείσει την Μόλντε θα αντιμετωπίσει μια νικήτρια από τα παρακάτω πέντε ζευγάρια:

1. Άντβερπ-Βικτόρια Πλζεν
2. Μπρόντμπι-Μπράγκα
3. Βαντούζ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
4. Μάλμε-Ζρινίτσκι
5. Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ

Link to comment
Share on other sites

Λογικό και αναμενόμενο είναι να πέσουμε στη φάση των play-off απέναντι σε πολύ δύσκολο αντίπαλο. Για την ώρα όμως προέχουν τα δύο ματς με τη Molde.

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ περάσουμε τη Μόλντε θα παίξουμε στα play-off με τον νικητή του ζευγαριού Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ. Σχετικά καλή κλήρωση, υπήρχαν πιο δυνατοί υποψήφιοι αντίπαλοι.

Link to comment
Share on other sites

Ο Άρης γνωρίζει το επίπεδο δυσκολίας που έχει ο δρόμος προς τους ομίλους του Europa League καθώς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παρτίζαν Βελιγραδίου-Μαλάτιασπορ εφόσον προκριθεί επί της Μόλντε και το gazzetta.gr δίνει μια πρώτη εικόνα των πιθανών αντιπάλων της ελληνικής ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα για τους «κίτρινους», αν δηλαδή η κληρωτίδα έστελνε έναν εκ των Άιντραχτ Φρανκφούρτης ή Μπράγκα. Τόσο η Παρτίζαν Βελιγραδίου όσο και η Μαλάτιασπορ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «θηρία», ανεξαρτήτως της ποιότητας που έχουν στο ρόστερ τους.

Κυπελλούχος αλλά… σε παρακμή

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου δεν θυμίζει σε πολλά την ομάδα που κυριαρχούσε στο σερβικό Πρωτάθλημα καθώς στην τελευταία διετία δεν έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας παραδώσει τα σκήπτρα στον Ερυθρό Αστέρα. Συχνά πυκνά απασχολεί περισσότερο για τα οικονομικά προβλήματά της, αλλά και την αδυναμία διεκδίκησης του τίτλου. Πέρσι, ωστόσο, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Σερβίας (σ. σ. επικράτησε στον τελικό του Ερυθρού Αστέρα με 0-1), αλλά στο Πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω και από τη Ραντνίσκι. Προς αυτήν την κατεύθυνση, φέτος οι Σέρβοι επένδυσαν αρκετά καθώς απέκτησαν τον Τακούμα Ασάνο από την Άρσεναλ αλλά και τον Ουμάρ Σαντίκ από τη Ρόμα. Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Σάβο Μιλόσεβιτς. Στα 45 του χρόνια, ελπίζει ότι η προπονητή καριέρα του θα είναι το ίδιο λαμπερή σε σχέση με την αντίστοιχη αγωνιστική.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους Σέρβους καθώς πέραν των δύο νικών που σημείωσαν στο Πρωτάθλημα, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στους αγώνες με την Connah Quay από την Ουαλία καθώς την κέρδισε δύο φορές.

Η πρωτάρα και φιλόδοξη Μαλάτιασπορ

Πριν από 3-4 χρόνια, η διεκδίκηση μιας θέσης στους ομίλους του Europa League έμοιαζε με όνειρο απατηλό για τη Μαλάτιασπορ καθώς μόλις στη δεύτερη χρονιά παρουσίας της στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού Πρωταθλήματος, εξασφάλισε θέση στην Ευρώπη!

Η Μαλάτιασπορ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια… σύγχρονη σταχτοπούτα καθώς αυτό που πέτυχε δεν είναι τόσο απλό. Ομάδα με 33 χρόνια ιστορίας, με προϋπηρεσία μόλις δύο χρόνων στο τουρκικό Πρωτάθλημα και παράλληλα, στο κατώφλι των ομίλων του Europa League. Αυτό κατάφερε την περσινή σεζόν όπου κατέκτησε την 5η θέση, στην καλύτερη πορεία στην ιστορία της, παρουσιάζοντας μάλιστα ισορροπία σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Ένας από τους λόγους της πορείας της ήταν ο Ντάνιελ Άλεξιτς, Σέρβος στη καταγωγή, ο οποίος όμως παραχωρήθηκε στην Αλ Αχλί.

Το καλοκαίρι, η Μαλάτιασπορ ουσιαστικά έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή, σε μια προσπάθειά της να την «προσαρμόσει» στον αγωνιστικό στόχο της Ευρώπης. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσλήφθηκε στην τεχνική ηγεσία ο Σεργκέν Γιαλτσίν ο οποίος την περσινή χρονιά ήταν στην Αλάνιασπορ και αποκτήθηκαν, μια ντουζίνα παίκτες. Η πιο ηχηρή κίνηση βάσει βιογραφικού είναι ο Μορικέ Φοφανά από την Κόνιασπορ καθώς ο αριστερός μεσοεπιθετικός καθώς το όνομά του ξεχωρίζει από το ρόστερ της τουρκικής ομάδας.

Η Μαλάτιασπορ προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League με νίκη (0-1) μέσα στη Λουμπλιάνα επί της Ολίμπια έπειτα από το ισόπαλο 2-2 στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία. Και στα δύο παιχνίδια, χρησιμοποίησε διάταξη 4-2-3-1.

Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Μαλάτια, στην κεντροανατολική Τουρκία, η οποία μάλιστα θεωρείται από τις κορυφαίες στην παραγωγή κεμπάπ. Το δε «Malatium Stadium» είναι χωρητικότητας 27.000 θέσεων.

http://www.gazzetta.gr/football/europa-league/article/1382322/i-protara-malatia-kai-i-mparoytokapnismeni-partizan

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...