Jump to content
Phantis Forums

2019-20 Season


Mitsos

Recommended Posts

43 minutes ago, Soprano76 said:

Sarcasm? Lol 

Not at all. Just good to see that a club (in Greece!) sells this kind of diarkias when the old season officialy is still to be finished according to UEFA (and some clubs have to play to avoid relegation or gain an European ticket).

Are you confusing me with Yiankos perhaps?

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
21 hours ago, Mitsos said:

Looks like Daniel Sundgren will play in European competition only if Aris makes the group stage since he will take the field for AIK in the champions league playoff stage.  

Indeed, this is part of the transfer agreement between AIK and Aris.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρόγραμμα του Άρη για τη σεζόν 2019-20

 

1η αγωνιστική 24-26/8

Άρης-ΟΦΗ

 

2η αγωνιστική 31-2/9

ΝΠΣ Βόλος-Άρης 

 

3η αγωνιστική 14-16/9

Άρης-Παναθηναϊκός 

 

4η αγωνιστική 21-23/9 

ΠΑΟΚ-Άρης

 

5η αγωνιστική 28-30/9 

Άρης-ΑΕΛ

 

6η αγωνιστική 5-7/10

Άρης-Ολυμπιακός

 

7η αγωνιστική 19-21/10 

Ξάνθη-Άρης

 

8η αγωνιστική 26-28-10

Άρης-Παναιτωλικός 

 

9η αγωνιστική 2-4/11

Πανιώνιος-Άρης 

 

10η αγωνιστική 9-11/11

Άρης-Αστέρας Τρίπολης

 

11η αγωνιστική 23-25/11 

ΑΕΚ-Άρης

 

12η αγωνιστική 30-2/12

Άρης-Λαμία

 

13η αγωνιστική 7-9/12

Ατρόμητος-Άρης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πόρτα από την ΕΡΤ έφαγε τελικά ο ΠΑΟΚ. Εκεί που είχε εξασφαλίσει τριετές «βασιλικό» συμβόλαιο από την προηγούμενη κυβέρνηση προς 7,5 εκατομμύρια ευρώ τα χρόνο, ξαφνικά έμεινε τηλεοπτικά άστεγος με πιθανότερο ενδεχόμενο να καταφύγει στο OPEN TV του Ιβάν Σαββίδη. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όχι μόνο θα μείνει χωρίς τηλεοπτικά έσοδα την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο αλλά θα αναγκάζεται να πληρώνει και τα έξοδα παραγωγής και μετάδοσης κάθε εντός έδρας αγώνα που φτάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ ανά παιχνίδι.

Εκτός δημόσιας τηλεόραση μένει και ο ΟΦΗ ο οποίος είχε πάρει συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων το χρόνο και τώρα θα πρέπει να ψάξει αλλού.

Η ΕΡΤ θα προτείνει επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές κατά 45% σε σχέση με την συμφωνία που υπήρχε με τις υπόλοιπες "άστεγες" τηλεοπτικά ποδοσφαιρικές ομάδες. Η πρόταση αφορά τον Άρη, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, και την Λαμία. Κάτι τέτοιο σημαίνει πρακτικά τηλεοπτικά έσοδα κάτω από 1 εκατομμύριο ευρώ για τα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος της κάθε μιας από τις πέντε ομάδες.

Ο μόνος που πρόλαβε είναι ο Παναθηναϊκός που έφυγε από το κρατικό κανάλι υπογράφοντας με τη Nova προς 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.   

Μένει να δούμε τώρα τις αντιδράσεις των "θιγόμενων" που σε πρώτη φάση απειλούν να μην κατεβούν να παίξουν στο πρωτάθλημα το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου. 

https://www.liberal.gr/news/isonportasin-ston-paok-kourema-45-stis-isonasteges-omadessin-apo-tin-ert/261720

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όχι βρε Δημήτρη. Μπορεί ένας προπονητής να μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων,  αλλά για να απομακρυνθεί θα πρέπει να υπάρχει ουσιώδης λόγος. Να μη πετύχει τους στόχους του, ας πούμε. Και ταυτόχρονα η ομάδα να μη βλέπεται. Για τον Παντελίδη είναι πολύ πρόωρο να πει κάποιος το οτιδήποτε. Η ομάδα μας ούτε καν συμπλήρωσε το ρόστερ της, πώς να του αποδώσει κάποιος ανοικτά ευθύνες;

Εμείς, ναι, εναντιωθήκαμε ανοικτά για τις επιλογές του, αλλά υπάρχουν πολλά που τον δικαιολογούν. Ένας αποκλεισμός από τη Μόλντε σίγουρα πονάει, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αν αποκλειόμασταν από την ΑΕΛ ίσως και να ήταν πιο πιθανό. Γιατί κάθε φάση που περνάμε μέχρι τους ομίλους φέρει κέρδος περί το μισό εκατομμύριο. Μια νίκη μόνο στο Βικελίδης φέρει περί τα 180-200 χιλιάρικα στη περίπτωση που αποκλειστούμε. Τόσα χρήματα όμως κόστιζαν περίπου 2 - 3 καλούς παίκτες του ρόστερ μας. Οπότε το χρήμα από μόνο του (εισητήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, κλπ) αποτελούν ένα καλό λόγο να απολυθεί κάποιος. Και αν υπολογίσεις πως ένας καλός προπονητής μπορεί να κάνει καλύτερους τους παίκτες και να ανέβη το κασέ του σε μια μεταπώληση είναι το μαγικό ραβδάκι του ταχυδακτυλουργού για την διοίκηση. Ενδεικτικά πέρσι η ομάδα κόστιζε περί τα 8-10 εκατομμύρια και σήμερα αγγίζει τα 16. (Μόνο ο Σιώπης από τα 500 χιλιάρικα που τον πήραμε άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο, αν θυμάμαι σωστά τα νούμερα).

Κι αυτά δείχνουν κάτι πολύ σημαντικό. Πως ο προπονητής και το τεχνικό του επιτελείο είναι καθοριστικότατοι παράγοντες για την  ομάδα. Από το πώς εμφανίζονται στο γήπεδο μέχρι και την αποχώρηση τους από την ομάδα.

Σύγκρινε τώρα τον τρέχοντα αντίπαλο μας. Είναι μια ομάδα με το 1/3 του δικού μας μπάτζετ κι όμως κάνει πρωταθλητισμό, είναι ΟΜΑΔΑ με τα όλα της χωρίς τα τρανταχτά ονόματα. Νικά τον Άρη και οι παίκτες της εκτοξεύουν την αξία τους. Ποιος είναι πίσω από αυτό το μικρό θαύμα; Ο προπονητής. Πώς να πούμε λοιπόν πως ο Παντελίδης στέκεται ευπρεπώς στο ύψος του, όταν στην αναμέτρηση των ομάδων, ο προπονητής του αντιπάλου καταφέρνει να μας παίρνει το πορτοφόλι στο γήπεδο;

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Mitsos said:

Question for you guys, if Aris loses to Molde on Thursday with a disappointing effort, is Pantelidis out?

I dont think so... 

Having said that, I like his calmness and I think he's a genuinely nice guy, but all in all I don't think he's the great manager who's going to take us to the next level.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Ποιός πιστεύετε είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ρόστερ Άρη και λοιπών ομάδων, θεωρώ ότι ο αντικειμενικός στόχος είναι η έξοδος εκ νέου στο Europa League. Θα είναι μεγάλη υπέρβαση μια θέση πάνω από την 4η και οποιαδήποτε θέση κάτω από την 5η θα είναι αποτυχία.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Μήτσο, είχα κατά νου να γράψω και για το κύπελλο. Σε αυτό το θεσμό όμως πολλά εξαρτώνται από τις κληρώσεις και την τύχη. Ο σύλλογος έχει πάντως ανάγκη μια μεγάλη διάκριση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O Παντελίδης έφυγε κι αυτό που έμεινε πίσω του θέλει μάστορα για να δέσει η ομάδα. Σε ένα έργο, που αν ήταν εύκολο δεν θα έδιωχνε αυτόν που το δημιούργησε.

Λέγονται πολλά για τον αντικαταστάτη του. Ξένος; Έλληνας; Στο δίλημμα αυτό το λόγο συνήθως τον έχει το πορτοφόλι. Και η λύση που δίνει κατά 70% είναι λάθος. Αυτό που μας χρειάζεται εμάς είναι καθαρό μυαλό να διαλέξουμε τον αρχιτέκτονα. Κι όταν το πλάνο είναι δεδομένο κι έχουμε αγοράσει τα υλικά, τότε δεν ψάχνεις ...σκιτζή. Πας σε μάστορα. Σε κάποιον που έχει καρύδια να ανακατέψει καλά την τράπουλα και να ακολουθήσει κι ο ίδιος την πεπατημένη. Οπότε η απάντηση στο δίλημμα αυτό η απάντηση είναι ένας καλός κόουτς που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό είναι σχετικό και σηκώνει πολύ κουβέντα.

Λένε για τον Δέλλα,  ή τον Ουζουνίδη, (γιατί όχι και τον Τσιώλη θα έλεγα εγώ) και καναδυό άλλους. Η απάντηση είναι απλή. Δεν είναι κακός ο Δέλλας -που έχει φιλίες με τον Χαριστέα κι έφτιαξε κάτι συμπαγές στον Παναιτωλικό-, αλλά τούτο δεν του δίνει τη στόφα προπονητή μεγάλης ομάδας. Μιας ομάδας που κοιτά ψηλά. Κι αυτό μας πάει ασυζητητί στον Ουζουνίδη. Προπονητή που έχει καρύδια και τούτο μετρά στα αποδυτήρια. Γιατί η ομάδα από εκεί ξεκινά. Την καλή ψυχολογία και τη σωστή προετοιμασία για το γήπεδο.

Για μένα όμως, πριν ακόμη και από τον προπονητή έχουμε ανάγκη από ένα σωστό τεχνικό επιτελείο. Και δεν εννοώ με αυτό τους γυμναστές και τους παρατρεχάμενουν που πάνε πακέτο συνήθως με τον προπονητή. Αλλά αυτούς που εκπονούν ένα σωστό πλάνο για τη λειτουργία της ομάδας και θα μείνουν σε αυτό. Κυρίως δε, σωστό σκάουτιγκ. Πρόσωπα που αναζητούν εξονυχιστικά τα χαρακτηριστικά των μονάδων που μας λείπουν και ευθυγραμμίζονται με τη φιλοσοφία της ομάδας. Κι αυτή βασίζεται στο μοντέλο κάποιας καλής ποδοσφαιρικής σχολής. Ώστε οι παίκτες που θα έρχονται να έχουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε. Όχι ότι να 'ναι επειδή είναι το φτηνότερο της αγοράς. Τούτο είναι δευτερεύον παράγοντας. Πρώτα να κοιτάμε αν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας.

Τώρα, τι άφησε πίσω του ο Παντελίδης. Άφησε κάποιους παίκτες που λειτουργούν καλά στο ελεύθερο παιχνίδι κι κάποιους καλούς για σετ παιχνίδι, (όπως συνηθίζεται να ονομάζουν το παιχνίδι που βασίζεται στην εφαρμογή του πλάνου. Ανάλογα πώς θα ξυπνήσει εκείνη τη μέρα ο προπονηταράς μας και δεν υπάρχει πλάνο και στρατηγική για τον αντίπαλο.

Πάμε να δούμε με λεπτομέρειες κάποια πράγματα.

Από τη στιγμή που είμαστε στη φάση μετάβασης, από ένα μέσο επίπεδο, σε κάτι πιο πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα, είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε κάποια πράγματα που είναι κοινά σε όλες τις ποδοσφαιρικές σχολές και επίπεδα (με τη ευκαιρία να πούμε πως η λάτιν συνταγή που δουλεύαμε από την εποχή Κόντη και μετά ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ καθόλου καλή. Μας ισοπέδωσε η αγγλοσαξωνική σχολή και τα παιχνίδια που πήγαιναν στη δύναμη. Αποτέλεσμα: Ελάχιστα ντέρμπι κερδισμένα. Κι όταν χάνεις στα ντέρμπι δεν ανεβαίνεις στον βαθμ. πίνακα. Συνεπώς βάζουμε μια τελεία στο σοφτ και ντελικάτο παιχνίδι που είχαμε μέχρι τώρα).

Κι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι επί τροχάδην: 1 κοντά οι γραμμές, 2 πίεση ψηλά, 3 κίνηση στο χώρο, 4 ταχύτητα στη επίθεση και 5 γρήγορο τρανσίσιον. Με όποια σειρά θέλετε, αν κι εγώ θα έβαζα πρώτο στη σειρά το τρανσίσιον, γιατί από εδώ ξεκινά η σωστή λειτουργία της ομάδας.

Τα δεδομένα: Είμαστε απόλυτα προβλέψιμοι. Ο Κουέστα ψάχνει τον Βέλεθ, αυτός τον Ματίγια κι εκείνος τους ακραίους που πλαγιοκοπούν την αντίπαλη εστία όπου υπάρχει ένας ή δύο φορ που θα στείλουν την μπάλα στο τέρμα. Αν αποκρούσουν οι αντίπαλοι, τότε πάμε πρώτοι στο ριμπάουντ να σουτάρουν οι κρυφοί επιθετικοί μας, ο Σάσα, ο Μαρτίνεζ, ο Τόνσο κλπ. *

Που σημαίνει πως έτσι και μαρκάρεις τον Ματίγια όλη η μηχανή μπλοκάρει και ένα ημίχρονο φεύγει έτσι στο βρόντο ψάχνοντας τρόπο να ξεμπλοκάρει. Μετά ο προπονητής τα ρίχνει στους παίκτες και αυτοί στο πλάνο που δεν υπάρχει κι έμμεσα στον κόουτς. ΚΑΝΕΙΣ δεν βλέπει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για να διορθώσει τα λάθη του. Γι' αυτό κι έχουμε ανάγκη από κάποιον που ΞΕΡΕΙ τι πραγματικά φταίει και να  τραβήξει το αυτί σε αυτόν που το ξεκινά.

Ήδη όμως λέω πολλά γι' αυτό και θα περάσω στο "δια ταύτα" ώστε να υπάρχουν προτάσεις, κι όχι μόνο η γκρίνια από τα μύρια όσα προβλήματα εντοπίσαμε.

Παραθέτω μια 11άδα με παίκτες που έχουν ΟΜΟΙΑ χαρακτηριστικά για ένα 4-3-3 που ψάχνουμε (το λες και 4-2-3-1 αν αναθέσεις σωστά τους ρόλους, μια διάταξη όμως που ίσως και να ξενίσει κάποιους. Θεωρώ όμως δεδομένο πως ο νέος κόουτς θα ανακατέψει πολύ η τράπουλα για να βγάλει μια λύση που δεν  νομίζω πως θα είναι πολύ μακριά από την πιο κάτω διάταξη)

--------------------------- Κουέστα-----------------------------

--Σούγκρεν-----Βέλεθ-----Ρόουζ----- Κόρχουτ----

-----------Ντουάρτε--------- Αμπου Μπα (Σάσα)------

---------------------- Μαντσίνι (Ματίγια) -----------------

-------------Φέτφα------------------------- Γκάμα------------

------------------------Ιντέγε (Ντιγκινί)-------------------

Τούτη η διάταξη έχει ταχύτητα, πίεση ψηλά, πλαγιοκοπήσεις κι ΕΝΑΝ one touch φορ (ας έχουμε υπόψη μας πως η ταχύτητα που συνδυάζεται με το μαρκάρισμα και τη πίεση του αντιπάλου ισοσταθμίζει τυχόν λανθασμένες μπαλιές, υπό τον όρο πως πέφτουμε πρώτοι στο ριμπάουντ. Κι αυτό δεν απαιτεί κοντινές πάσες ή πολύ κοντά τις γραμμές. Δλδ κάτι ανάλογο με αυτό που έχουμε τώρα, χωρίς φυσικά τη πίεση ψηλά).

Το πιο κάτω είναι ακόμη πιο επιθετικό σχήμα με δύο φορ στην περιοχή και είναι 4-4-2 κατά βάση.

--------------------------- Κουέστα-----------------------------

+--Σούγκρεν--------Βέλεθ--------Ρόουζ------- Κόρχουτ----

---Μαντσίνι (Ντουάρτε)------------- Ματίγια (Σάσα)------

----------Φέτφα------------------------------- Γκάμα----------

----------------------Ιντέγε -------Ντιγκινί-------------------

Πείτε μου τη γνώμη σας πώς σας φαίνεται (Να πω όμως προκαταβολικά πως εν γνώσει μου την παρέταξα έτσι, γνωρίζοντας πως το κλειδί σε όλα αυτά είναι ο ρόλος του Ντουάρτε στην ΜΕΤΑ τον Παντελίδη εποχή, και πως τούτο το σχήμα ότι είναι πολύ καινοτόμο για να αποδώσει άμεσα. Δείτε το όμως σαν προοπτική μετά το ματς με τον ΠΑΟ. Εγώ πιο καθοριστικό βρίσκω την μετακίνηση του Ματίγια μπροστά από τους ανασταλτικούς. Κάτι που για το τρανσίσιον ανεβάζει τον Βέλεθ ή τον Ρόουζ πιο μπροστά κι όλες οι γραμμές μας πλέον κερδίσουν κάποια μέτρα στο γήπεδο.

------------------

* Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά στα τέρματα μας πέρσι. Σχεδόν όλα τους τα έβαλαν όσοι ήταν ξεμαρκάριστοι και ερχόντουσαν από πίσω. Με τον Γιουνές να τραβά 1-2 παίκτες πάνω του για να σκοράρει ο Ντιγκινί, ο Γκάμα ή ο πάντα ξεμαρκάριστος Γκαρσία.

Edited by almand
Διορθώσεις
Link to comment
Share on other sites

O Matilla για να παίξει ως καθαρό οκτάρι, χρειάζεται πίσω του ένα εξάρι-σκούπα, αυτό λειτούργησε πολύ καλά με τον Σιώπη πέρσι. Ο Sasha φαίνεται ότι είναι και αυτός περισσότερο οκτάρι παρά κλασσικός κόφτης.

Για τον Duarte δεν ξέρω τι να υποθέσω, κάποιοι λένε ότι πήρε κιλά και δεν δείχνει διάθεση στις προπονήσεις.

Με βάση τους παίκτες που έχουμε, ίσως και το 4-1-4-1 θα μας ταίριαζε:

--------------------------------CUESTA

SUNDGREN------VELEZ------ROSE------KORHUT

-------------------------------ΚΟΦΤΗΣ

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ---MANCINI---MARTINEZ---GAMA

---------------------------------IDEYE

Το παραπάνω βέβαια προϋποθέτει να μαρκάρουν τα επιθετικά χαφ και να μην ξεχνιούνται στην επίθεση όταν ανεβαίνουν τα πλάγια μπακ (βλ. Sundgren).

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...