Jump to content
Phantis Forums

PAOK - Aris ( Sunday, 24 Feb, 19:30 EET )


Emperor

Recommended Posts

Προϊστορία:

Διοργανώσεις Αγώνες Νίκες
ΠΑΟΚ
Ισοπ. Νίκες
Άρη
Πρωτάθλημα ΕΠΣΜ 49 15 14 20
Προκ. φάση Πανελ. Πρ. 8 1 4 3
Τελική φάση Πανελ. Πρ. 12 5 2 5
Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 110 44 38 28
Κύπελλο Ελλάδας 23 7 8 8
 
Σύνολο 202 72 66 64

Σύνολο τερμάτων: 255–253

https://el.wikipedia.org/wiki/Ντέρμπι_ΠΑΟΚ_-_Άρης_(ποδόσφαιρο)#Στατιστικά

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα είναι το τρίτο ντέρμπι στη σεζόν. Στο παιχνίδι κυπέλλου (στην Τούμπα) φέραμε 1-1, είχαμε όμως τις ευκαιρίες να φύγουμε με το διπλό. Στο πρωτάθλημα, στον α' γύρο, χάσαμε ως αποτέλεσμα συγκυριών (τραυματισμός Velez στο ξεκίνημα, χαμένο πέναλτι στο 1-1, κλπ). Πέραν τούτων, και στα δύο παιχνίδια μπορούσαμε να έχουμε νικήσει, ο αντίπαλος όμως επικράτησε κυρίως διότι είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα. Στο επερχόμενο ντέρμπι σαφώς οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους, αν όμως δεν έχουμε τις ατυχίες που είχαμε στα δύο προηγούμενα, η διαφορά δυναμικότητας δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην πάρουμε βαθμό ή βαθμούς.

Για ακόμη μια φορά θα έχουμε πολλές και σημαντικές απουσίες: Bruno Gama, Basha, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Hugo Sousa, Κωνσταντινίδης.

Edited by Emperor
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Έστω και ένα βαθμό να πάρουμε από αυτό το ματς, είναι κέρδος για την πεντάδα.

Αυτοί είναι μια ομάδα που πλέον ένας παίχτης τους μπορεί να κάνει όσο η μισή μας ενδεκάδα.

Προγνωστικά 1-Χ-2: 70-20-10.

Η ενδεκάδα είναι λίγο-πολύ γνωστή μετά από τόσες απουσίες που έχουμε.... Και πιστεύω ότι δεν θα προτιμήσει Γιουνές (και καλά θα κάνει δηλαδή), γιατί το παιχνίδι αυτό θέλει τρέξιμο που μόνο ο Ντιγκινί μπορεί να κάνει.....

--------------------------- ΚΟΥΕΣΤΑ------------------------------

ΤΖΑΝΑ-----ΒΕΛΕΖ-----------------ΡΟΖ--------ΚΟΡΧΟΥΤ

------------------ΣΙΩΠΗΣ-------------------ΜΑΤΙΓΙΑ-----------

ΓΚΑΡΣΙΑ-----------------ΤΟΝΣΟ---------------ΛΑΡΣΟΝ

------------------------------ΝΤΙΓΚΙΝΙ----------------------------

 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, ο Τζανακάκης (ανεβασμένος τελευταία) θα απουσιάσει λόγω καρτών.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την παραπάνω σύνθεση.

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Φάκελος ΠΑΟΚ vs Άρης 
Από τους πρώτους αγώνες των 2 ομάδων, με τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.
09.11.1930 Παλιό γήπεδο Ηρακλή 
ΠΑΟΚ - Άρης 2-6 (Βογδάνου 5', 29' (απευθείας κόρνερ!), 60', Κίτσος 35', Αγγελάκης 56', Καλτέκης 65')
Στη προπολεμική περίοδο (1926-1940) διεξήχθησαν συνολικά 34 αγώνες (εντός-εκτός) εκ των οποίων ο Άρης έχει 20 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες.

ΠεικÏνα ίÏÏÏ ÏεÏιέÏει: 6 άÏομα, , Ïα οÏοία ÏαμογελοÏν

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2/18/2019 at 2:21 PM, Emperor said:

Για ακόμη μια φορά θα έχουμε πολλές και σημαντικές απουσίες: Bruno Gama, Basha, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Hugo Sousa, Κωνσταντινίδης.

Απών από το ντέρμπι και ο Διαμαντόπουλος, που μπαίνει χειρουργείο και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Mitsos said:

I wonder who will play on the right side of the defense if the above list is accurate?

Σωστά, η αμυντική γραμμή είναι νοσοκομείο... Θα είναι εκτός δύο σέντερ μπακ (Δεληζήσης, Sousa) και τα δύο δεξιά μπακ μας (Κωνσταντινίδης, Τζανακάκης). Σε αυτά συνυπολόγισε και την απουσία του Basha.

H μόνη ελπίδα είναι να μπορεί να παίξει ο Sousa (που βρίσκεται νομίζω σε τελικό στάδιο αποθεραπείας) ως δεξί μπακ. Συμπτωματικά έχει ξαναπαίξει μία φορά σε αυτή τη θέση, στον αγώνα κυπέλλου στην Τούμπα!

Ειδάλλως θα πρέπει υποθέτω να κάνει αλχημείες ο Παντελίδης, πχ να βάλει ένα από τα δύο αριστερά μπακ (Korhut, Βαλεριάνος) στα δεξιά ή κάποιο δεξιοπόδαρο αμυντικό χαφ (πχ Ιντζόγλου) ως δεξί μπακ.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Φάκελος ΠΑΟΚ - Άρης
Η ιστορία όλων των ομάδων ξεκινάει από την ίδρυση τους και όσο και αν κάποιοι "υποβαθμίζουν" προπολεμικά παιχνίδια, διοργανώσεις ή τίτλους το κάνουν καθαρά για δικούς τους λόγους, "πρακτικούς και επιλεκτικούς"...
Το γεγονός είναι ένα, η ιστορία γράφει και δε ξεγράφει...
Φώτο : 19.06.1932 Παλιό γήπεδο ΠΑΟΚ 
ΠΑΟΚ - Άρης 0-3 (Κίτσος 43', Αγγελάκης 60', Γκικόπουλος 62')

Îεν ÏÏάÏÏει διαθέÏιμη ÏεÏιγÏαÏή για Ïη ÏÏÏογÏαÏία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On ‎2‎/‎18‎/‎2019 at 6:49 AM, ukworm said:

Προγνωστικά 1-Χ-2: 70-20-10.

 

 

UK, unfortunately you are spot on with your prediction and the 10% chance of victory might be too high.  As painful as it is to admit as an Aris fan, PAOK are the best team in the SL two years running.  Being undefeated this late in the season is no small task and not coincidental either.  I must admit though it is more impressive that their fanbase has not sabotaged the team like they have in the past, especially last year.  I expect a two goal final score differential (2-0, 3-1), the first 10-15 minutes of the game will be crucial because they will jump on us right off the bat.  PAOK will not take this game lightly and will want to make clear who the top dog in the north is.

Aris will need to hold on at the beginning of the game and use their speed on counter attacks, Larsson-Diguiny-Garcia are very good at doing just that.  The individual talent is definitely there but with all the new faces that came in in January they have not bonded yet, this seems to be the case every transfer period.  My heart is optimistic but my brain is pessimistic, here's hoping I'm dead wrong once again!!

  • Like it 2
Link to comment
Share on other sites

On 2/18/2019 at 12:51 PM, Emperor said:

Αν δεν κάνω λάθος, ο Τζανακάκης (ανεβασμένος τελευταία) θα απουσιάσει λόγω καρτών.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την παραπάνω σύνθεση.

Είναι έγκυρο αυτό για Τζανακάκη παιδιά; Δεν είδα κάτι...

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, ukworm said:

To be fair paok should have lost in Karaiskakis and drawn in Lamia, Harilaou and against Asteras at home.

But yes they are the best team this season no doubt, championship well deserved.

Προσωπικά δεν έχω δει κανένα παιχνίδι τους, πέραν βέβαια των μεταξύ μας. Η γενική αίσθηση μου όμως (που έχω και το πλεονέκτημα ότι δεν ζω στη Θεσσαλονίκη ώστε να επηρεάζομαι από τα φερέφωνα των μαμελούκων) είναι ότι δικαίως κατακτούν το πρωτάθλημα. Για να τα βλέπουμε όμως τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, αυτό που κατόρθωσαν αυτοί το 2019, το είχαν επιτύχει κατά σειρά ο Ολυμπιακός το 1934, ο Άρης το 1946, ο Παναθηναϊκός το 1953 και η ΑΕΚ το 1963. Το τρίτο πρωτάθλημα τους, δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Φάκελος ΠΑΟΚ - Άρης 
Η προπολεμική περίοδος για τον Άρη θα πρέπει να θεωρείται ως η πιο σημαντική στην ιστορία του Συλλόγου! Αυτό γιατί ο Άρης εκείνη τη περίοδο (1914-1940) "έφτιαξε" το όνομα του, μεγαλούργησε, θριάμβευσε, γιγάντωσε, έκανε χιλιάδες φιλάθλους σε όλη τη χώρα! Αν ο Άρης εκείνα τα χρόνια δεν είχε την ένδοξη πορεία του τότε ίσως σήμερα ο Σύλλογος να είχε πολύ μικρή εμβέλεια, να τον υποστήριζαν λίγοι και να μην είχε ποτέ τη λάμψη και την υπόσταση του μεγάλου Συλλόγου. 

Η νέα δύναμη που "ξεπήδησε" στα μέσα του 1925 και που λεγόταν αρχικά ΑΕΚΘ (μετέπειτα ΠΑΟΚ το 1926) δεν άλλαξε καμοιά απολύτως ισορροπία στα αθλητικά και κυρίως ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης. Ο Άρης εξακολούθησε να είναι και μετά το 1925 η πρώτη δύναμη με σχεδόν μόνιμη κατάληξη... Αυτή του Πρωταθλητή!

7 φορές Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης (από το 1925 εως το 1940) έναντι μίας μόλις του αντιπάλου του. (σημ. ο Άρης έχει ακόμη 2 Πρωταθλήματα πρίν ιδρυθεί ο ΠΑΟΚ).
2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος (1928, 1932) έναντι κανενός του αντιπάλου του. 

Στα δε γήπεδα της Θεσσαλονίκης, είτε εντός είτε εκτός έδρας, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων ήταν Άρης και μόνο Άρης, της τάξεως 70%-80% της πληρότητας. Η πρωτοκαθεδρία δεν άλλαξε χέρια λοιπόν, με τον Άρη να έχει πραγματικούς αντιπάλους τις ισχυρές ομάδες των Αθηνών και μόνον αυτές. 

Από το βιβλίο του Γιάννη Διακογιάννη "Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου"

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Φάκελος ΠΑΟΚ - Άρης 
Η μεταπολεμική περίοδος (1945-1959) θα ξεκινήσει για τον Άρη με τον καλύτερο τρόπο! 
Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος με το... καλημέρα για τη περίοδο 1945-1946! Η Θεσσαλονίκη και η πλειοψηφία των οπαδών της θα γιορτάσουν το 3ο Πρωτάθλημα Ελλάδος!
Η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη δυστυχώς, ο Άρης θα υποπέσει στη μετριότητα και μέσα στη περίοδο αυτή των 15 χρόνων θα έρθουν άλλες 3 μόνο κατακτήσεις Πρωταθλημάτων Θεσσαλονίκης έναντι 6 του ΠΑΟΚ ο οποίος θα αδράξει την ευκαιρία...
Οι νίκες τη περίοδο 1945-1959 είναι 10 για τον Άρη, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες. 
Ακόμα και έτσι όμως, θέλοντας να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση ανάμεσα στις 2 ομάδες, από το 1926 μέχρι το 1959 ο Άρης εξακολουθεί και έχει τα ηνία και τα σκήπτρα της πόλης! Συνολικά, η παράδοση ευνοεί τον Άρη σε επίπεδο παιχνιδιών αλλά και τίτλων! 

Από το 1926 μέχρι το 1959 ο Άρης θα κατακτήσει 11 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης έναντι 7 του ΠΑΟΚ. (σημ. ο Άρης έχει άλλα 2 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης πριν ιδρυθεί ο ΠΑΟΚ).
Την ίδια περίοδο ο Άρης θα κατακτήσει 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος έναντι μηδέν του ΠΑΟΚ.
Σε σύνολο 72 αγώνων από το 1926 μέχρι το 1959 ο Άρης έχει 30 νίκες, 21 παιχνίδια θα λήξουν ισόπαλα ενώ θα ηττηθεί 21 φορές.
Φώτο: Ο Άρης Πρωταθλητής Ελλάδος τη περίοδο 1945-1946

ΠεικÏνα ίÏÏÏ ÏεÏιέÏει: 13 άÏομα, , Ïα οÏοία ÏαμογελοÏν, ÏÏαίθÏÎ¹ÎµÏ Î´ÏαÏÏηÏιÏÏηÏεÏ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και για να μην ξεχνάμε με ποιους παίζουμε την Κυριακή... Με το παραμάγαζο διαχρονικά του Ολυμπιακού. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις... Γκαγκάτσης, αλισβερίσια, σούρτα-φέρτα παικτών, κλπ, κλπ. Πάνω και πέρα από όλα όμως, ότι οι οργανωμένοι μπαογκτζήδες ταξίδεψαν ως το Βόλο, όπου θα παιζόταν το μπαράζ τίτλου Άρης-Ολυμπιακός, και έκαναν κερκίδα μαζί με τους γαύρους... Σήκωσαν δύο μεγάλα πανό κατά του Άρη και υπέρ του Ολυμπιακού! «Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Î... Ïικέ κÏνÏÏα με Ïο ÎÏÏο

ΥΓ. Την ίδια χρονιά έκαναν κερκίδα και κατά του Ηρακλή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος! Για τέτοιο μίσος και κόμπλεξ μιλάμε.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Emperor said:

Προσωπικά δεν έχω δει κανένα παιχνίδι τους, πέραν βέβαια των μεταξύ μας. Η γενική αίσθηση μου όμως (που έχω και το πλεονέκτημα ότι δεν ζω στη Θεσσαλονίκη ώστε να επηρεάζομαι από τα φερέφωνα των μαμελούκων) είναι ότι δικαίως κατακτούν το πρωτάθλημα. Για να τα βλέπουμε όμως τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, αυτό που κατόρθωσαν αυτοί το 2019, το είχαν επιτύχει κατά σειρά ο Ολυμπιακός το 1934, ο Άρης το 1946, ο Παναθηναϊκός το 1953 και η ΑΕΚ το 1963. Το τρίτο πρωτάθλημα τους, δηλαδή.

Σωστός... Και μάλιστα έχουν ρίξει τα αμύθητα χρήματα για να το πετύχουν εδώ και 5 χρόνια όσο διοικεί το ρωσοποντιακό Muppet show.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, ukworm said:

Σωστός... Και μάλιστα έχουν ρίξει τα αμύθητα χρήματα για να το πετύχουν εδώ και 5 χρόνια όσο διοικεί το ρωσοποντιακό Muppet show.

Ε καλά, αυτό εννοείται. Αν ο Ρωσοπόντιος είχε αγοράσει τον Απόλλωνα Πόντου, σήμερα η Καλαμαριά θα πανηγύριζε το πρώτο της πρωτάθλημα. Αγόρασε την μπάογκ και με τη γνωστή "ελληνική" συνταγή (έλεγχος ΕΠΟ, στενές σχέσεις & στήριξη της κυβέρνησης, ομάδες-παραμάγαζα, χορηγία στη διοργανώτρια αρχή, έλεγχος διαιτητών, κλπ) κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και την πολιτική του. Περί αυτού πρόκειται.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Φάκελος ΠΑΟΚ - Άρης (Α' Εθνική 1959-2014) - Συνολικός απολογισμός
Το 1959 το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αλλάζει και η θέσπιση της Α' Εθνικής κατηγορίας είναι γεγονός. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται το ενιαίο πρωτάθλημα, καταργούνται τα τοπικά πρωταθλήματα και οι Όμιλοι και όλες οι ομάδες συμμετέχουν μαζί ενιαία.
Μέσα στη πορεία των 2 ομάδων συναντάμε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά. Στα 55 χρόνια της Α' Εθνικής (μέχρι το 2014) οι 2 ομάδες έχουν συναντηθεί 109 φορές, με τον Άρη να έχει 28 νίκες, 38 ισοπαλίες και 43 ήττες. Είναι η μοναδική χρονικά περίοδος που ο Άρης δεν έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που έχει 2 κατακτήσεις. 

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που είναι άξιο αναφοράς, είναι φυσικά το θετικό σερί που δημιουργήθηκε υπέρ του Άρη! 
Το ημερολόγιο γράφει 06.10.1963 και ο Άρης φεύγει νικητής από τη Τούμπα με σκορ 0-1. Είναι η απαρχή για ένα σερί που θα κρατήσει μέχρι το 1972 με συνολικό απολογισμό 8 νίκες και 11 ισοπαλίες! 

Δεν ήταν η πρώτη φορά...
Στη μακρόχρονη ιστορία των 2 ομάδων τέτοιο σερί το έχει μόνο ο Άρης και μάλιστα για 2 φορές... Οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξη ενός ακόμη σερί αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολύ πιο πίσω. Τη πρώτη φορά που ο Άρης κατατρόπωνε ανελλιπώς τον αντίπαλο του ήταν τη περίοδο 1928-1936. Σε σύνολο 18 συνεχόμενων αγώνων από το 1928 μέχρι το 1936 ο Άρης "έτρεξε" ένα σερί με 13 νίκες και 5 ισοπαλίες! Μάλλον το γνωστό σύνθημα... "10 χρόνια γκόμενες" θα πρέπει να τοποθετηθεί πιο παλιά, εκεί στο 1928 και όχι στο 1963...

Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό στη μέχρι τώρα πορεία των 2 ομάδων, σε επίπεδο αγώνων, η κατάσταση μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ισορροπημένη. Σε σύνολο 180 αγώνων από το 1926 μέχρι το 2014 ο Άρης έχει 58 νίκες, 59 ισοπαλίες και 63 ήττες. Σε επίπεδο τίτλων και κατακτήσεων ο Άρης εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει το πάνω χέρι.
3 Πρωταθλήματα Ελλάδος έναντι 2 του αντιπάλου του.
13 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης έναντι 7 του αντιπάλου του.
Φώτο: 22.10.1967 Τούμπα 
ΠΑΟΚ - Άρης 2-3 (Πετκάκης 24' ,41' ,69')

ΠεικÏνα ίÏÏÏ ÏεÏιέÏει: 2 άÏομα, άÏομα ÏÏέκονÏαι και ÏÏαίθÏÎ¹ÎµÏ Î´ÏαÏÏηÏιÏÏηÏεÏ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε το Νορβηγό Τόρε Χάνσεν ως ρέφερι του αγώνα της Κυριακής.

Ξένοι διαιτητές στα Άρης-ΠΑΟΚ:

1928/29: ΠΑΟΚ-Άρης 1-1, Γιόκσιτς (Γιουγκοσλαβία)

Αρης-ΠΑΟΚ 4-3, Τσάργνα (Ουγγαρία)

1946: Αρης-ΠΑΟΚ 2-0, Μπέρι (Αγγλία)

1964: Αρης-ΠΑΟΚ 0-0, Χουσείν (Αίγυπτος)

1966: Αρης-ΠΑΟΚ 5-1, Όμσεν (Δ. Γερμανία)

1967: ΠΑΟΚ-Αρης 0-0, Σουιντέν (Γαλλία)

1969: Αρης-ΠΑΟΚ 0-0, Ξανθούλης (Κύπρος)

1974: Αρης-ΠΑΟΚ 2-1, Ντούμπαχ (Ελβετία)

2018: Άρης-ΠΑΟΚ 1-2, Ντοβέρι (Ιταλία)

Συνεπώς, με ξένους διαιτητές: 

Νίκες Άρη 4

Ισοπαλίες: 4

Νίκη ΠΑΟΚ: 1

ΥΓ. Μήπως θα έπρεπε να ζητήσω και άδεια από το πυροβολημένο κομπλεξικό παιδάκι από το Μαϊάμι για να ποστάρω και αυτά τα στατιστικά;

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Ε δεν καταλαβαίνεις τι παίζει εδώ ρε φίλε.... Κλασσικός μελλοντικός loser που δεν έχει με τι καλύτερο να ασχοληθεί...

Αλλοι στην ηλικία του είναι διευθεντάδες με 100 άτομα προσωπικό και αυτός σπουδάζει εδώ και 10 χρόνια μουσική (ή τι σκατά) και ασχολείται με ... τη λίστα παιχνιδιών που έβαλες εσύ (στα 10 λεπτά ελεύθερου χρόνου που διαθέτεις τη μέρα και κανεις την πλάκα σου)....

Μην ασχολείσαι, το φουκαριάρικο είναι για λύπηση.

Link to comment
Share on other sites

Μερικές απ'τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες επί του ΠΑΟΚ:

09.11.1930 (2-6),

05.07.1931 (2-4),

19.06.1932 (0-3),

14.04.1935 (0-4),

11.12.1938 (1-5),

10.12.1939 (2-4),

10.02.1946 (2-4),

11.01.1948 (2-5),

15.03.1953 (0-3),

22.10.1967 (2-3),

29.08.1998 (1-4).

Link to comment
Share on other sites

  • Lazarus changed the title to PAOK - Aris ( Sunday, 24 Feb, 19:30 EET )

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...