Jump to content
Phantis Forums

Aris - Lamia ( Monday, 14 Jan, 19:00 EET )


Emperor

Recommended Posts

Must-win παιχνίδι με τη Λαμία και ερωτηματικό για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μετά την ενός μηνός αποχή. Εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι δεν παίζουν οι τραυματίες Σιώπης, Διαμαντόπουλος, Ούγκο Σόουζα, ενώ στα αμυντικά χαφ προστίθεται και η απουσία του Μπάσα, που εκτίει ποινή για κάρτες. Συνεπώς θα δούμε καινούργιο σχήμα-ενδεκάδα & αναρωτιέμαι ποιος θα παίξει αμυντικό χαφ καθώς δεν βλέπω να έχουμε άλλον στην αποστολή. Πιθανολογώ ότι θα βάλει τον Ιντζόγλου, ενώ έχει στην αποστολή και τον Colazo (ίσως τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή του Matilla).

H 18 άδα: Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Bruno Gama, Fran Velez, Diguiny, Martinez, Younes, Matilla, Menendez, Colazo, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης, Ιντζόγλου, Παυλίδης, Σταμπουλίδης.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα βάλει Κολάσο μαζί με Ματίγια στα αμυντικά χαφ που μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική επιλογή.

Οι υπόλοιποι πάνω κάτω γνωστοί.

MUST WIN ΣΗΜΕΡΑ! ΠΑΜΕ!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, τι γίνεται με αυτόν τον Παντελίδη;;; Διαβάζω ότι χθες κάναμε το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν! Στο αμέσως προηγούμενο κατάφερε να αποκλειστούμε έχοντας δεχτεί 3 γκολ από τον Εργοτέλη, η οποία μάλιστα ήταν τρίτη σερί ήττα!

Link to comment
Share on other sites

http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1313759/meta-ton-apokleismo-apo-kypello-hathike-i-empistosyni

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για την κατάσταση στον Αρη μετά και τη νίκη στο 93' επί της Λαμίας.

Έχοντας καθίσει για πρώτη φορά στην ζωή μου στις τσιμεντένιες κερκίδες του γηπέδου Χαριλάου το μακρινό πια 1975, είμαι σε θέση να γνωρίζω και συγχρόνως  να αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις του κόσμου ακόμα και αν χρειάζεται να παρακολουθήσω το παιχνίδι, τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά, σε αποστολή από την Γη του Πυρός!

Είναι σαν να κάθομαι δίπλα τους, σαν να βλέπω το ματς μαζί τους.

Καταλαβαίνω λοιπόν από τον ήχο που φτάνει στα αυτιά μου, αυτό το μυστηριακό  βουητό των γηπέδων , αν ο κόσμος αγαλλιάζει, αν απλά ανησυχεί ή αγωνιά, αν αυτό που βλέπει του προκαλεί στεναχώρια με αποτέλεσμα οι αναπνοές να βαραίνουν-γιατί είμαι σε θέση να τις ακούσω , μπορώ να ξεχωρίσω την γκρίνια από την διαμαρτυρία , το πείσμα από το παράπονο, την δυσαρέσκεια από την αγανάκτηση.

Στο πέρας του χθεσινού παιχνιδιού ο κόσμος λειτούργησε με το θυμικό του. Οι αποδοκιμασίες δεν είχαν ως αποδέκτες τους παίκτες ή αποκλειστικά αυτούς. Τους πήρε η μπάλα γιατί ο κόσμος είχε φορτώσει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το καταλάβαινες από τις αντιδράσεις του όταν η ομάδα αδυνατούσε να φτιάξει φάσεις, να δημιουργήσει τουλάχιστον τα βασικά.

Αυτή ήταν βέβαια η αφορμή. Η πραγματική αιτία κρύβεται σε όσα έχουν προηγηθεί αυτό το χρονικό διάστημα!

Ο κόσμος έβγαλε αγανάκτηση συσσωρευμένη, αγανάκτηση που την καταπίνει γουλιά-γουλιά εδώ και καιρό και το αξιοσημείωτο είναι πως αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά από νίκη και μάλιστα νίκη αγχωτική!

Ψάχνει κάπου να ξεσπάσει και την πληρώνουν οι παίκτες, οι οποίοι από εδώ το έφεραν , από εκεί το έφεραν τους τρείς πολύτιμους βαθμούς όμως  τους τσίμπησαν! Με λίγα λόγια τα καθήκον τους το έπραξαν έστω και με απόδοση κάτω του μετρίου!  

Η γιούχα από τα εσώψυχα του κόσμου μετά την λήξη της αναμέτρησης , εκδηλώνει με τον πιο θορυβώδη τρόπο την έλλειψη εμπιστοσύνης των φιλάθλων στις επιλογές της διοίκησης.

Και η εικόνα στο γήπεδο τους δικαιώνει. Και δεν αναφέρομαι στην αναμέτρηση με την Λαμία αλλά σε όσες αναμετρήσεις έχουν προηγηθεί.  

Όταν ο Άρης  έχασε τα τρία ντέρμπι η διοίκηση αποφάσισε ότι η ομάδα είχε ανάγκη από ένα ηλεκτροσόκ. Γιατί; Γιατί έτσι έκρινε…

Το μεγαλύτερο μέρος των φίλων της ομάδας δεν συμφωνούσε με την απομάκρυνση του Ερέρα. Στήριξε όμως την απόφαση σιωπηρά.  

Κατ εμέ πολύ καλά έκαναν και δεν συμφωνούσαν . Όσες αδυναμίες και να εμφανίζει μια νεοσύστατη ομάδα  η λογική επιβάλλει οι αποφάσεις να μην παίρνονται εν θερμώ.

Όσες αδυναμίες και αν παρουσίαζε ο Άρης όσοι δεν διακατέχονταν από το σύνδρομο του μεγαλοϊδεατισμού γνώριζαν πολύ καλά ότι χρειάζεται χρόνος ώστε να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα , όσον αφορά την φυσιογνωμία της ομάδας την ποιότητα των παικτών και τον βαθμό ενσωμάτωσης τους και πως η διοίκηση θα μπορούσε να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη ώστε με ασφάλεια να προχωρήσει στις όποιες διορθωτικές κινήσεις.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε. Αποφασίστηκε η μέθοδος του ηλεκτροσόκ.

Από το ηλεκτροσόκ όμως και μετά οι… ηλεκτροπληξίες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα η ομάδα να κατρακυλά.

Και το περίφημο τελικά  ηλεκτροσόκ  οδήγησε που; Στον αποκλεισμό από το Κύπελλο!!!

Γεγονός που προξένησε στο σύνολο των φίλων της ομάδας, αν θέλουμε να λέμε τα πράματα με το όνομα τους, μεγαλύτερο σοκ από την απώλεια των τριών ντέρμπι.

Γιατί κανένας δεν μίλησε για πρωτάθλημα, ούτε οι προσδοκίες των φιλάθλων έφταναν τόσο ψηλά, αλλά μέσα από το Κύπελλο μπορούσαν να ονειρεύονται μια διάκριση  ακόμα και από την πρώτη χρονιά της επιστροφής.

Αυτό το όνειρο το στερήθηκαν νωρίς και ο κόσμος το χρεώνει στην διοίκηση!

Από τον αποκλεισμό και μετά αίρεται η εμπιστοσύνη.

Και η άρση εν αρχή συνοδεύεται με γιούχα. Αυτό είναι ότι χειρότερο για τον Άρη. Ο κόσμος να αμφισβητεί την διοίκηση! Κι όσες φορές στο παρελθόν είχαμε ανάλογα περιστατικά και διενέξεις , οδήγησαν δυστυχώς σε αδιέξοδα.

Τώρα έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση άπαντες στον Άρη ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς μάλιστα δίχτυ προστασίας.

Ακροβατούν οι παίκτες που, μετά την περίοδο του ηλεκτροσόκ,  με την πτώση της απόδοσης τους δείχνουν να έχουν απολέσει κομματάκι από την εμπιστοσύνη τους στους διοικούντες.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των νεοφερμένων παιδιά του Ερέρα λογικό και επόμενο να νοιώθουν τώρα ανασφαλείς απέναντι σε μια διοίκηση που δείχνει μεγαλύτερη επιμέλεια στο ξήλωμα παρά στο κέντημα.

Θα περάσει χρόνος με την απαραίτητη συνδρομή των θετικών αποτελεσμάτων ώστε να επιστρέψει η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση στις τάξεις των παικτών.

Κι όσο αυτά θα αργούν οι αρνητικές παρουσίες θα πληθαίνουν!  

Ακροβατεί ο προπονητής γιατί από την μια ο χρόνος πλέον τον πιέζει να παρουσιάσει αποτελέσματα και από την άλλη θα πρέπει να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στα δικά του θέλω κι αυτά της διοίκησης.

Χαρακτηριστική περίπτωση η συμμετοχή παικτών από την λίστα των αποδεσμεύσεων στο παιχνίδι με την Λαμία.

Αυτό κι αν δείχνει έλλειψη προγραμματισμού και συνέπειας από μεριάς διοίκησης και συγχρόνως κίνηση που εκθέτει τον προπονητή!

Τέλος ακροβατεί η διοίκηση γιατί η αμφισβήτηση στο πρόσωπο της μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο φουντώνει όσον αφορά τους χειρισμούς της.

Μια ακόμη ενδεχομένως λανθασμένη επιλογή στην κρίσιμη αυτή περίοδο θα επαναφέρει όσα αρνητικά προηγήθηκαν με προσαυξήσεις.

Κι οι προσαυξήσεις συνοδεύονται πάντα με εντάσεις και υπερβολές!!!

Edited by Emperor
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Tραγική η ομάδα, ασύνδετη, αργή, βαριά, χωρίς πλάνο, χωρίς φαντασία.... Χάλι μαύρο.

  • Ο Βαλεριάνος και ο Βέλεζ οι καλύτεροι της ομάδας,
  • Κωνσταντινίδης καλύτερος από άλλες φορές,
  • Ματίγια καλός όπως πάντα,
  • Ντιγκινί έτρεχε πάνω κάτω προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία Γκαρσία και Μενέντεζ χωρίς αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα:

  • Μενέντεζ σε θέση εξτρέμ τίποτα,
  • Γκαρσία για άλλη μια φορά αρνητικός. Οκ απασχολεί κόσμο σαφώς, αλλά δεν έκανε κάτι ουσιαστικό σε όλο το ματς
  • Μαρτίνεζ χάλι, ντριπλίτσες και αηδίες για 5x5. Η απογοήτευση της χρονιάς για μένα.
  • Ιντζόγλου προσπάθησε κι αυτός δίπλα στον Ματιγια.
  • Κουέστα 1-2 επεμβάσεις όλο το ματς.
  • Δεληζήσης δεν είναι στα υψηλά στάνταρ του 1ου γύρου,  δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά.
  • Γιουνές έχασε ευκαιρία-μαρς αλλά έχει δικαιολογία ότι έπαιξε τραυματίας (κακώς δώσανε ΟΚ να παίξει).
Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

  • Lazarus changed the title to Aris - Lamia ( Monday, 14 Jan, 19:00 EET )

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...