Jump to content
Phantis Forums

Atromitos - Aris (December 9, 2018)


Mitsos

Recommended Posts

Let's see what second half brings on.

I started to worry about standings' slip and season overall if we keep producing recent tactical blunders.

On that concede if you noticed and you did, 6 yellow players on Willian and Biseswaar's brother Bruno who easily transmitted the ball to Sakić to make their lead.

Edited by REY
Link to comment
Share on other sites

Δεν είδα ακόμη τίποτε, αλλά αν έβαλε τον Γκάμα 10άρι -που είναι καλός ΚΑΙ σε αυτό τον ρόλο, το Κολάσο τι να κάνει; Δεν το έχει ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Από την άλλη ο Ματίγια είναι 8άρι και δεν κάνει για 10άρι κι άστα να πάνε. Παντελίδη, σπάστε και ξαναρίξε. Βγάλε τον Κολάσο μπας και βρεθεί καμιά λύση. (6 μήνες τώρα δεν έκανε πουθενά, τώρα θα του βρούμε θέση;) Νομίζω πως τζάμπα πετάμε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο για να μας κάτσουν κάποιοι παίκτες.

Πάντως αισιοδοξώ, ο Ατρόμητος δείχνει να παίζει ανοικτά κι αυτό δίνει διαδρόμους. Πρέπει όμως να είμαστε αποτελεσματικοί. Νομίζω πως αυτό θα ξεκινήσει σύντομα, με τον Ματίγια μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα πει παλιότερα πως ο Άρης δεν διαχειρίζεται σωστά ούτε την νίκη, ούτε την ήττα, ούτε και την ισοπαλία. Γιατί κοιτά τους άλλους κι όχι τα λάθη του μπας και διορθωθεί. Το πρώτο σκαλί της νίκης είναι να μάθεις τις αδυναμίες του αντιπάλου σου, Δεν το κάναμε. Καθαρά λάθος της τεχνικής ηγεσίας. 2ο σκαλί η ψυχολογία. Εμείς θαρρούμε πως ήμαστε παικταράδες και η πράξη μας δείχνει Γ' εθνική. Επιτρέπεται παίκτες της αξίας του Γιουνές και του Γκάμα να στέλνουν πέναλτι στα χέρια του τερματοφύλακα;

Το παιχνίδι δε σηκώνει κριτική γιατί όλα ήταν λάθος. Από προπονητή, από άμυνα που δεν βλέπεται, και από επίθεση που δεν δημιουργεί ούτε φάση δεν μπορείς να μιλάς για ομάδα. Απλό. Ο Ατρόμητος δεν έχει καλύτερες μονάδες από μας, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού μιλά από μόνη της.

Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο και ντροπή για την ομάδα μας, -που δεν υπάρχει και που δεν θέλει να μάθει από τα λάθη της-. Για μένα όλη η ανάλυση του αγώνα βρίσκεται σε αυτές τις δύο φράσεις. Νομίζω πως πολλοί από τους παράγοντες μας είναι πολύ ΜΙΚΡΟΙ για το βάρος της φανέλας. Από τον Καρυπίδη μέχρι και τους παίκτες. Τι μας λείπει; Ακριβώς ότι είχε απόψε ο αντίπαλος. Άγνωστοι σχετικά παίκτες αλλά ΟΜΑΔΑ που αμύνεται, επιτίθεται κλπ.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, almand said:

Νομίζω πως πολλοί από τους παράγοντες μας είναι πολύ ΜΙΚΡΟΙ για το βάρος της φανέλας. Από τον Καρυπίδη μέχρι και τους παίκτες. Τι μας λείπει; Ακριβώς ότι είχε απόψε ο αντίπαλος. Άγνωστοι σχετικά παίκτες αλλά ΟΜΑΔΑ που αμύνεται, επιτίθεται κλπ.

Σωστά, αλλά για να φτιάξεις ομάδα θέλεις βασικά καλό προπονητή. Εμείς είχαμε τον Ερέρα, με τον οποίο είδαμε μετά από χρόνια έναν Άρη που τον χαιρόμασταν. Προφανώς είχε τις αδυναμίες του, αλλά ο αντικαταστάτης του είναι έως τώρα αρνητικότατος σε όλα, σε τακτική προσέγγιση, σε επιλογή ενδεκάδας, κλπ. Και κάπου διάβασα ότι έκανε κάτι γελοίες δηλώσεις μετά το παιχνίδι για άμυαλους παίκτες. Για μένα δεν υπάρχει προπονητής Παντελίδης.

Link to comment
Share on other sites

Χθες ήταν ένα μιξ λαθών προπονητή και κακής απόδοσης παιχτών

1) Κατεβάζει Κολάσο που τον είχε ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!! Τελικά τον έκανε μέχρι και δεκάρι!!! (αυτό που είχα πει μισο-αστεία μισο-σοβαρά....)

2) Βάζει Μάβραι που έμπαζε

3) Βγάζει Τζανακάκη και βάζει Κωνσταντινίδη που έκανε ένα γκολ αλλά και τίποτε άλλο σε ένα ημίχρονο...

4) Αφήνει εκτός το Ματίγια που σαφώς τον χρειάζεται.

 

Και μετά από παίκτες:

  • Κολάσο ανύπαρκτος (αν και κακώς τον έβαλε)
  • Γκάμα/Γκαρσία αρνητικοί για άλλη μια φορά.
  • Γιουνές χάνει πέναλτυ ΞΑΝΑ.
  • Κούεστα κάνει παιδαριώδες λάθος στην έξοδο...
  • Πλάγια μπακ για πολλοστή φορά στη μετριότητα
  • Σιώπης με πολλά λάθη σε κακή μέρα

 

Ε τι περιμένουμε να συμβεί...

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου ukworm ότι ήθελα να πω το είπες. Όταν πίσω από τα λάθη βλέπεις πως απαριθμείς όλη την ομάδα, τότε ασφαλώς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτά ο προπονητής και η διοίκηση που τους μάζεψε. Έχουμε κάκιστο σκάουτινγ και ακόμη χειρότερη τεχνικό επιτελείο που θα δέσει τις μονάδες που υπάρχουν. Αλλά νομίζω πως το πράμα πάει βαθύτερα. Είμαστε αδιόρθωτοι σε όλα. Αρχής γενομένης από τη διοίκηση.

Ιδού, έχουμε μια πεντακάθαρη ήττα, όπου δεν μας φταίει ούτε ο διαιτητής, ούτε ο αντίπαλος και στην οποία επιτέλους όλοι μπορούν να δουν τα λάθη και τις ελλείψεις τους. Αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ. Και πουλάνε σανό στους φιλάθλους. Πως έχουμε τάχα παικτάρες και ομαδάρα κλπ.

Οπότε εγώ θα το πω από τώρα: Δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται. Και με Παναιτωλικό, Ξάνθη κλπ δεν θα έχουμε ούτε τη δικαιολογία πως  ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Ή μάλλον πιο σωστά, ΝΑΙ, ακόμη και η ισοπαλία με αυτούς δείχνει καθαρά πως είναι καλύτεροι μας στο χορτάρι. Τι άλλο μένει δλδ για να το δούμε; Απλώς δεν θέλουμε να το δούμε. Ο Καρυπίδης βλέπει τη τσέπη του και οι άλλοι τη θέση τους. Μόνο οι οπαδοί βλέπουν τον αληθινό Άρη ψηλά στην συνείδηση τους, αλλά στο χορτάρι την ομαδούλα που ζορίστηκε 4 χρόνια να ανέβει στην κατηγορία που είναι η θέση της. Τούτο όμως τους κούρασε. Κι αυτή είναι η πιο μεγάλη ζημιά (και) της χθεσινής ήττας. Ο Άρης διώχνει τον κόσμο του και ταυτόχρονα γεμίζει τα ταμεία της ΕΡΤ από την τηλεθέαση, επειδή αρέσει στο φίλαθλο κόσμο το ανοικτό ποδόσφαιρο.. Πλην όμως ενώ ο φίλαθλος το χαίρεται το τζάμπα θέαμα, η ήττα πονάει τον οπαδό.

Και με την ευκαιρία αυτή να πω το εξής: Είναι ντροπή για την ΕΡΤ να τσεπώνει το παραδάκι από την τεράστια τηλεθέαση των αγώνων του Άρη και η περιγραφή τους να είναι τόσο μεροληπτική. Αναφέρω μόνο τα κραυγαλέα: Χθες, καθαρότατο πέναλτι στον Γιουνές, "είναι από τις φάσεις που ο διαιτητής θα το σφυρίξει μόνο αν πάει η μπάλα σε αυτόν", η περιγραφή. Πάοκ-Άρης 1-1: καθαρότατο πέναλτι στον Γκάμα, "ούτε καν τον ακουμπάει" η περιγραφή. Το αντίθετο τώρα στον ίδιο αγώνα: Πέναλτι στα όρια της περιοχής του Άρη, άμεσα πέναλτι για τον περιγράφοντα. Όλος ο κόσμος είδε 10 ριπλέι  και δεν φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση, αλλά ο περιγράφων την είδε άμεσα. Φυσικά και ο Σιδηρόπουλος που η όραση του βελτιώνεται όταν πρόκειται για πέναλτι σε βάρος μας και την χάνει άμα πρόκειται να το δώσει υπέρ. Ακόμη χειρότερη ήταν η περιγραφή του στο Άρης-ΠΑΟ 1-1. Περιέγραφε τον ΠΑΟ και τις αδυναμίες του παρά τον γηπεδούχο. Γι' αυτόν έπαιζε ο ΠΑΟ με τον "άλλον".

Δεν θα πω πως οι διαιτητές θα πρέπει να τιμούν το ψωμί που τρώνε, -γιατί τρώνε από το αφεντικό του συμπολίτη- αλλά, νομίζω πως η ομάδα μας αξίζει μιας αξιοπρεπέστερης περιγραφής. Αντικειμενικής κατά το δυνατόν. Κι όχι να υποστηρίζεις ανοικτά τον αντίπαλο, όταν ο Άρης είναι γηπεδούχος, και τον γηπεδούχο σαν παίζει με τον Άρη. Διότι τούτο δείχνει εμπάθεια, που είναι δικαίωμα σου να την έχεις ή όχι, αλλά τούτο ούτε αντικειμενικό σε κάνει ούτε και τιμά το κρατικό κανάλι που "τρώει" καλά από αυτόν που εσύ "απαξιώνεις".

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα, φίλε Ανδρέα, εκτός από το θέμα με το scouting. Σε αυτό ειδικά θεωρώ ότι έγινε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι, ήρθαν παίκτες με ποιότητα (Gama, Mateo, Matilla, Cuesta, Velez, Diguiny) και με λίγα σχετικά λεφτά! Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε ο Herrera ήταν αυτές οι επιλογές. Ο Παντελίδης δυστυχώς (φαίνεται πως) δεν μπορεί ούτε να τους εμπνεύσει ούτε να τους "δέσει".

ΥΓ1. Είναι δυνατόν να μην παίζει, ρε παιδιά, ο Matilla ενδεκάδα; Κατ' εμέ είναι ο MVP της ομάδας, σταθερά καλός και με πολλή αθόρυβη δουλειά. Οι Gama, Mateo έχουν κάνει και αρκετά κακά παιχνίδια, ο δεύτερος ειδικά έχει πέσει πάρα πολύ μετά την απόλυση Herrera.

YΓ2. Για τον Διαμαντόπουλο τί λέτε; Δεν γεμίζει το μάτι, αλλά μπήκε σε δύο παιχνίδια αλλαγή και έχει βάλει 3 γκολ, μήπως τελικά αξίζει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι....

Για Διαμαντόπουλο: για μένα είναι αντίστοιχος με τους άλλους 2. Άργος, όπως και οι άλλοι, αντίστοιχη σωματοδομή. Απλά ξέρει να παίζει πιο καλά με πλάτη. Αλλά τα καλά σεντερ φορ (για μένα) δεν πρέπει να παίζουν με πλάτη anyway.

Βασικά έχουμε 3 σεντερ φορ που είναι όλα μέτρια.

Link to comment
Share on other sites

Με Παντελίδη έχουμε φάει ήδη 3 γκολ στις καθυστερήσεις και το έψαξα λίγο, διότι θυμόμουν ότι και ο Αστέρας έχασε φέτος πολλούς βαθμούς στις καθυστερήσεις: 4 γκολ λοιπόν έφαγε ο Αστέρας του Παντελίδη στο 90+ σε 7 αγωνιστικές.

Link to comment
Share on other sites

Μου δίνεις πάσα Αλέξανδρε, γιατί αυτό ακριβώς εννοούσα. Την πληρότητα και όχι τις μονάδες. πχ Έχουμε φορ που έχει 6 γκολ και τα τρία από αυτά είναι πέναλτι και 2 χαμένα από τον ίδιο. Ο Ατρόμητος έχει δανεικό τον Κουλούρη αλλά το παληκάρι μετρά 10τόσα γκολ. Χωρίς τη σωματοδομή του Γιουνές. Κι είναι πολύ σωστός αμυντικός κλπ.

Σε τι διαφέρουν; Στο "τάισμα". Ο Κουλούρης δίχως την τροφοδοσία αριστερά και δεξιά θα ήταν ένας παίκτης της σειράς. Και να που ο προπονητής του τον έδεσε αρμονικότατα με τους άλλους επιθετικούς και φυσικά τους αμυντικούς του.

Από την άλλη ποιος μπορεί να πει το οτιδήποτε για τον Γκαρσία και τον Γκάμα; Κι όμως μοιάζουν να αρκούνται σε έντεχνες ατομικές προσπάθειες. Συμπέρασμα: Μας λείπει ο επιτελικός. Ένα 8άρι που να είναι 8άρι και ένα 10άρι που θα είναι 10άρι. Και ένας από αυτούς τουλάχιστον να έχει στοιχεία ηγέτη. Για κάποιον βλακώδη λόγο, -μανατζαραίοι, συμβόλαια, κλπ- ούτε ο Μαρτίνες δουλεύτηκε σαν 10άρι (αν είναι τέτοιος), ούτε ο  Ματίγια έπαιξε όσο πρέπει -πλην των 3 πρώτων αγώνων που η ομάδα ήταν "κάτσε καλά". 

Κι εγώ φυσικά το πιστεύω πως οι μονάδες είναι καλές. Αλλά λείπει αυτός που θα τους "δέσει" μέσα στο γήπεδο, ένας επιτελικός με στοιχεία ηγέτη κι ένας προπονητής* έξω από το γήπεδο. Ώστε να λειτουργήσουν οι αυτοματισμοί και να έρθει το εύκολο γκολ. Ναι, τότε θα δούμε άλλη ομάδα.

Ωστόσο ιδού γιατί έχουμε ακόμη πολύ δρόμο: Ψυχολογία. Οι δηλώσεις Παντελίδη ήταν απαράδεκτες! Ήταν σαν να έριχνε το φταίξιμο στους παίκτες, όταν το φιάσκο είναι κατά 80% στον ίδιο. (Πάλι Κολάσο; Πάλι ένα ημίχρονο στα σκουπίδια; Έλεος. Δεν θέλει πτυχίο για να καταλάβεις τι φταίει!!!). Οπότε η κακή ψυχολογία πέρασε στους παίκτες. Απώλεια πέναλτι: ΟΚ s%$#! happens, ξεκόλλα. Αντί αυτού πάθαμε τρικυμία εν κρανίω για 2η φορά, νάτη και η δεύτερη 4άρα.  Πού είναι ο επαγγελματισμός; Πάμε παρακάτω. Η έξοδος Κουέστα καλή δεν ήταν, αλλά οι αμυντικοί τον "ξεβράκωσαν". Τρία γκολ από δεξιά, -από εκεί ήρθαν τα γκολ και με τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟ. (Κι εδώ εγώ ήμουν λάθος κι οφείλω να το πω. Έβλεπα στον Τζανακάκη λαμπρό μέλλον. Δεν είδα τι έγινε εχθές στο 1ο ημίχρονο, αλλά και μόνο που δεν πήρε την ευκαιρία του το παιδί, κρίμα. Τον κατεβάζει στην εκτίμησή μου). Κωνσταντινίδης: Νομίζω πως είναι δεξί εξτρέμ κι όχι αμυντικός. Αλλά κι έτσι να' ναι ο αμυντικός πρώτα ως τέτοιος κρίνεται και μετά σαν βοήθεια στην επίθεση. Άλλωστε το γκολ που έβγαλ,ε με αυτό που φάγαμε δεν το "ισοφαρίζεται" γιατί ο τρόπος που φάγαμε το 3ο γκολ δεν υπάρχει, ούτε στο ποδόσφαιρο αλάνας. Θέλουμε λοιπόν ψυχολογία ηγέτη σε παίκτες κλειδιά και το αίσθημα του νικητή και στους 11Διάβασμα αντιπάλου: Ελάχιστο έως κακό. Αν θες να πας παιχνίδι-παιχνίδι αυτά τα ψάχνεις εγκαίρως. Εμείς είμαστε η Μπαρτσελώνα του Χαριλάου και δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος! Μέχρι να χάσουμε και από τον Παναιτωλικό να δούμε μετά τι θα λέμε. Εύκολο γκολ-Φάσεις: Άστα να πάνε. Σε αντίθεση με τις 3 πρώτες αγωνιστικές που έπαιζε από την αρχή ο Ματίγια -που είναι κι αυτός παίκτης του προπονητή του, όπως ο Βέλεθ και ο Κουέστα. Επαναλαμβάνω τα λόγια του ukworm3 σεντερ φορ που είναι όλα μέτρια. Άλλος παίζει με την πλάτη στο τέρμα, κι άλλος κάνει για 4-4-2. Πάρε ρε προπονηταρά μια απόφαση και βάλε τους παίκτες στο σχήμα που παίζουν. Τι τις θες τις αλχημείες; Και αν θες 4-2-3-1 βρες πιο θα κάνει παιχνίδι. Νίκη/ες με "μεγάλους" αντιπάλους: Γιατί αυτές μας ανεβάζουν βαθμολογικά και ψυχολογικά. Με τους "μικρούς" από τη στιγμή που καταφέρνουμε να κάνουμε τα ματς ντέρμπι είναι σαν να χάσαμε. Γιατί αυτό πραγματικά συμβαίνει (Αιτία: η έπαρση και η αλαζονία μας που είναι και ο μόνος αντίπαλος που χάνουμε πριν ακόμα αγωνιστούμε.

* Τώρα που το λέω δεν θυμάμαι ποτέ να είχε η ομάδα μας καλό προπονητή. Πλην ίσως Κούπερ, αλλά τότε δεν είχαμε άλλα πράγματα. Και το κοουτσάρισμα στο σκάουτινγκ το βλέπω εγώ. Γιατί αν έχεις καλές μονάδες για 4-4-2 δεν θα αποδίδει η ομάδα σε 4-2-3-1 κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει: στο 4ο γκολ μπορείτε να διακρίνετε πουθενά Μαβράι και Μενέντεθ;

To γκολ μπαίνει από τα αριστερά και σε εκείνο το σημείο βρίσκονται: Bέλεζ, Σιώπης, Μπάσα και λίγο πιο μπροστά ο Ματίγια.... Πού είναι ο Μαβράι; Πού είναι ο Μενέντεθ;

Link to comment
Share on other sites

4'28'': O Menendez φαίνεται δεξιά στην οθόνη, στην πλευρά του δηλαδή, αλλά αρκετά μπροστά

4'51'': Ο Mavraj είναι στο κέντρο του γηπέδου και περπατάει, φαίνεται κάτω δεξιά στη λήψη από πίσω με το νο33.

Πάντως ο Mavraj είναι απογοητευτικός μέχρι τώρα, με το βιογραφικό που έχει περίμενα πολλά περισσότερα. 

 

Edited by Emperor
Link to comment
Share on other sites

E αρα λοιπόν τι συμπέρασμα βγαίνει;;; Είναι ποτέ δυνατόν να ξεχάστηκαν να πάνε στη θέση τους;;;;

Μάλλον τους είπε ο Παντελίδης να μείνουν μπροστά!!!!

 

Και ο δε Κωνσταντινίδης σηκώνει με απόγνωση κάποια στιγμή τα χέρια λέγοντας (μάλλον) "Πού στον που**** είναι μωρέ η άμυνα;;;;"

 

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.... Πλάκα μας κάνουν αυτοί ρε.

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...